brak logo

HAVO Sp. z o.o.

Białystok

Opinie o HAVO Sp. z o.o.

INFO 2012-10-26 10:47:15
[usunięte przez moderatora] pewnie też poleci, bo po co - ja już szukam roboty.
zaskoczony 2012-10-26 11:34:53
Szkod myślałem że pojadę na 30 lecie firmy Havo.
Kto teraz będzie pracował za Pana Dyrektora [usunięte przez moderatora]?
INFO 2012-10-26 13:31:09
naiwny frajer jesteś. szukaj nowej roboty bo zostaniesz z ręką w ......
a wy tylko narzekacie 2012-10-27 23:51:23
Powiem wam że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Ale w każdej pracy można jakoś dorobić na boku. Ja wiele nie będę się chwalił. Jeśli ktoś wie co to są promocje przy zakupie sprzętów agd to wie o czym mówię.
Szukam kogoś konkretnego do współpracy - jednej osoby. W grę wchodzi tylko dział z grubego agd. Innych nie biorę pod uwagę bo w zasadzie nie ma takich promocji, z których można by coś wyrwać grubszego...
Więcej na maila podam.
Tylko zdecydowanych proszę o kontakt przez:
[usunięte przez moderatora]
ZENEK 2012-10-28 07:44:39
Havo sprzedało sklepy czy całą firmę? Co z oddziałami hurtowymi w Białymstoku, Chełmie itp?
Waldi 2012-10-29 11:21:16
W sklepach które pozostaną nadejdą ogromne zmiany ,takie jak : wizualizacja,zatowarowanie.Odejdzie też trochę obowiązków z obsługą klientów Cyfry plus. Myślę że nieuniknione będzie odmłodzenie ekipy sprzedającej.W każdym razie opłatek Wigilijny w tym roku będzie ostatni w historii sklepów Eldom.Łza się kręci w oku.Dużo wartościowych osób uczestniczyło w budowaniu marki.Za kilka miesięcy pozostaną jedynie wspomnienia.Owocne lata 90te nie powrócą.,tak jak i większość polaków
pracujących za granicą.
ha 2012-10-30 23:42:57
Ale Havo do końca trzyma fason - więcej z mediów się dowiesz niż od pracodawców.
Nie ma co się martwić bynajmniej w moim przypadku gorzej finansowo już nie można mieć. Pozdro
Były 2012-11-27 12:40:00
Cisza , bo się przy tyłkach pali . Krytykanci zamilkli , chociaż czytając poprzednie posty ponoć gorzej być nie mogło .
Przyszedł jednak czas na przemyślenia , jakie to były fajne czasy ...
była pensja na czas , umowa na czas nieokreślony , opłacony ZUS .
Teraz przyszło nowe , i co dalej ? Wszystko do góry nogami Panowie !
ex 2012-11-27 14:56:25
No jak to co dalej? idzie nowe, nowa - lepsza praca, nie ma czego wspominac... tak.. jedynie może żal niektórych ludzi...
ale poza tym? płacy? warunków? opier...lanki?
stresu od swoich i od klientów? świecenia oczami przed klientami?
świecenia oczami przed przedstawicielami.. itp?
Rzym też kiedyś Neron spalił...
havo było kiedyś, niestety nieudolny sposób zarządzania, słuchanie super doradcy [usunięte przez moderatora] doprowadził do wywalenia się tego kolosa na cienkich glinianych nóżkach...
Ale nie przejmujcie się,[usunięte przez moderatora] ma inne biznesy.. ot będzie miał więcej czasu na hobby.. i tyle...
magda 2012-12-10 23:31:14
[usunięte przez moderatora] wszyscy kierownicy sklepów. A w szczególności kierownicy regionalni, [usunięte przez moderatora]nic w życiu nie zrobili. [usunięte przez moderatora]
nikt 2012-12-15 12:43:41
czemu nikt nic nie pisze :)
Karolek 2012-12-16 00:59:18
Przyznawanie paczek dzieciom pracowników jest uzależnione od postanowień regulaminu zakładowego. Co do zasady jest tak, że jeżeli rodzice pracują w tym samym zakładzie pracy, ich dziecko otrzyma jedną paczkę. Jeśli natomiast są zatrudnieni w różnych firmach wówczas każde z nich otrzyma paczkę dla dziecka.
świadczenia z ZFŚS są nieroszczeniowe. Ciekawe czy Havo chociaz na koniec pokaże klasę......czy postąpi w mysl zasady murzyn zrobił swoje i murzyn może odejść.
Pracownik 2012-12-16 19:44:59
Paczek nie będzie, wypłaty też, fajne święta!!!!
Dzięki [usunięte przez moderatora]!!!!
kamil 2012-12-17 10:28:52
Pracownicy sklepów mogą czuć się jak sieroty.Już nie Havo i jeszcze nie Avans. Z drugiej strony trzeba zrozumieć jedną podstawową rzecz.Praca to biznes, jest się jego częścią więc należy pamiętać że kiedyś cię wymienią lub sprzedadzą za grosze jako używaną.Zapłatę za pracę otrzymuje się raz w miesiącu, całokształt nie ma znaczenia.Do jednych dociera to już po pierwszych dniach pracy inni zrozumieją dopiero po latach.
Jam 2012-12-18 23:55:02
Panie, Panowie , pewnie że gorzej być nie może, tylko nie można godzić się na dotychczasowe warunki . Havo na koniec pokazało klasę , wspaniała wypłata na święta , brak paczek , "idealne poinformowanie o zmianach i przyszłych warunkach pracy" - wyjątkowy prezent na święta . Początkowe lata w tej firmie wspominałem dobrze ( a pracuję tu 10lat) ,miałem nadzieję wspominać firmę z tych dobrych lat , lecz potraktowanie na koniec pracownika w ten sposób, uważam za przykład największego [usunięte przez moderatora] w świetle prawa.
zawiedziony 2012-12-23 14:32:40
to w końcu sprzedane czy nie?
wczasy pod gruszą 2013-01-05 18:04:42
Marek, a coś ty z tymi urlopami wyskoczył, co to one są do wykorzystania do końca września, jakie [usunięte przez moderatora] planowanie
[usunięte przez moderatora] ps. kilkanaście lat nie załapałem się na kasę z tytułu wczasy pod gruszą
za chwilę były pracownik 2013-01-10 08:46:17
Witam wszystkich
Na odejście chciałem się podzielić opinią na temat pracy w Havo. Zaczniemy może od nieudolnego [usunięte przez moderatora] który rozdał 6 mln zł tylko nie wiadomo komu wielkie ekspansje mu się marzył a tu lipa wyszła. Rozdawał towar swoim kolegom z dawnych lat aż Ci nie zapłacili :) i o to mamy właśnie konsekwencje tego wszystkiego! Kupcy to w końcu od nich zależało czym będziemy handlować myślę że nigdy się nie popisali skoro prywata zawsze miała taniej niż my a my ciągle słyszeliśmy że to nie możliwe bo na nasze konto było trzeba koleszkom rozdawać albo torresowi. Ekipa zarządzająca tylko nas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ła ale żadnych rozwiązań nie podsuwała chyba sami wiecie czemu :) Tak kończę i się żegnam ze wszystkimi po tylu latach stwierdzam że praca w tej firmie to jeden wielkie [usunięte przez moderatora] Pozdrawiam
on,ona,ono... coś wie? 2013-01-14 18:53:18
wczasy pod gruszą - 2013-01-05 18:04:42

Marek, a coś ty z tymi urlopami wyskoczył, co to one są do wykorzystania do końca września, jakie [usunięte przez moderatora] planowanie

[usunięte przez moderatora] ps. kilkanaście lat nie załapałem się na kasę z tytułu wczasy pod gruszą
.....i nie tylko to.... ;c))))
były kieras 2013-01-19 09:54:52
Witam .
Trzy miesiące temu zmieniłem pracę, odszedłem z havo przed zmianami.Gdzie nie doceniano mnie jako pracownika, postrzegano za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a i opłacano jak niewolnika.Teraz pracuję z "liderem" rynku Euro gdzie jestem expertem działu agd, i mam 1,5 raza wyższe zarobki(bez uwzględniania grudnia).Nie dźwigam ,nie proszę klientów o to by zostali i czekali na rabat ani nie ściagam towarów przez handlowca ,ceny takie jak w internecie.Ułatwia to maksymalnie pracę.Nie jest też do końca i tu tak różowo ale nie żałuję zmiany bo jest na lepsze.Za jaką rzecz mogę "pochwalić " havo . . . to za szkolenia produktowe za wiedzę która nabyłem o sprzętach ... Zawsze na najwyższym poziomie ... Szkoda że ten potencjał ludzki tak został zmarnował... Tylu świetnych sprzedawców... Nie wierzę... avans
poinformowany 2013-01-28 20:21:14
uwaga już za parę dni ruszają remanenty :) będą trzepać całe sklepy to dopiero będzie jazda :)
Christopher Dorner 2013-02-13 10:24:34
Witam starych pracowników Havo a nowych Domexu. Mam pytanie do nowych jak się pracuje w Avansach? :) Mam również parę pytań do starych pracowników którzy z Havo nie podpisali rozwiązania umowy za porozumieniem stron. Czy następnego dnia jest się bezrobotnym? Co z okresem wypowiedzenia? Co z odprawą?

na rozluźnienie Czekoladowy Rambo przydałby się w Havo
[usunięte przez moderatora]
ja 2013-02-13 22:17:43
[usunięte przez moderatora] w Havo obowiązuje ich 3 miesięczny okres wypowiedzenia więc przez 3 miesiące będziesz ich pracownikiem tylko co z Tobą zrobią jak nie będzie sklepów? Na pewno za darmo nie będą płacić więc pewnie zorganizują jakąś pracę przy łopacie na te 3 miesiące żeby jeszcze jak najbardziej wykorzystać.
1
on 2013-02-14 10:54:39
Przy jakiej łopacie człowieku. Przeczytaj kodeks pracy, musi zapewnić stanowisko równorzędne z obecnie wykonywanym.
1
ja 2013-02-14 17:23:18
a kto powiedział że nie będziesz miał równożednego stanowiska, znasz zakres obowiązków jakie podpisałeś wraz z umową o pracę, na pewno jest tam zapisane dbanie o porządek w miejscu pracy więc będziesz zamiatać i sprzątać bo sprzedawać nie będzie co i gdzie. W każdej chwili pracodawca może Cię oddelegować pracy w innym miejscu np. biuro Havo i bedziesz tam zamiatał lub sprzątał
Lucky Luke 2013-02-14 22:54:17
Jak jest w Domexie to nie wiem. Cudów się nie spodziewaj lepiej. Co do okresu wypowiedzenia to najprawdopodobniej zwolnią Cię z obowiązku świadczenia pracy bo co innego z Tobą zrobią jak już nie będą mieli sklepów swoich.
Z Twojego pytania wnioskuję , że podsuwają papierki do podpisania zamiast przejąć pracowników na zasadzie przejęcia.(Kodeks pracy (k.p.) w art. 23[1])
Czytaj dokładnie co podpisujesz bo Twój podpis to ich problem z głowy. Powodzenia
nemesis 2013-02-16 20:26:13
Patrzcie co podpisujecie!!!!!
Po tylu latach pracy dają pod nos świstek rozwiązanie za porozumieniem stron art 30&1pkt1 smiech na sali zostajesz z niczym [usunięte przez moderatora] następnie pseudo umowa z Domexem z okresem wypowiedzenia aż 14 dni hahahahahaha
Lucky Luke 2013-02-17 22:53:34
Domex daje umowę na czas określony a przy niej okres wypowiedzenia jest 14 dni to jest normalne. Nieuczciwie zachowuje się HAVO bo powinno wypowiedzieć umowę bez okresu wypowiedzenia wtedy i "wilk syty i owca cała" ale ich nie stać już na uczciwość i przyzwoitość. Gdzie to HAVO z moich lat pracy jak to czytam to mam wrażenie , że chodzi o inną firmę. Oj Havo Havo trzeba było słuchać ludzi pracujących na niższych szczeblach a nie lizusów. Trzeba było podziękować super marketingowcowi ( wiecie o kogo chodzi) a na jego miejsce zatrudnić fachowca z praktycznym doświadczeniem. Jeszcze wiele tam osób do wymiany było ale u was wszystkiemu winny sprzedawca bez żadnego wsparcia ze strony góry. Ale to już historia ...
Domex dostaje na talerzu dobry personel , wyszkolony i znajacy sprzęt. Zatowaruje sklepy, da odpowiednie narzędzia do pracy i będzie liczył zyski.
Powodzenia.
były 2013-02-26 08:32:14
witam wszystkich
przede wszystkim chciałem pogratulować wszystkim którzy zdecydowali się odejść i uszczuplić budżet pana prezesa. Jak widać w tej firmie nie ma sentymentów ani zapłaconych nadgodzin tylko grafik skonstruowany tak że nic nie wpiszesz ponad normę :). Mam nadzieję że Domex zrobi taki sam numer jak Havo Eurobankowi i zatrudni tych co odeszli z odprawami a jeszcze jedno lepiej Domex niech się zastanowi nad przejęciem kadry kierowniczej przed sprawdzeniem ich osiągnięć ponieważ wielu sprzedawców i kierowników ma większe pojęcie o handlu i biznesie :) i więcej dokonali niż Ci naciągani KRSi :)
1
niekoniecznie kr 2013-02-27 21:44:28
W tej firmie (byłej na szczęście) nie obowiązywały mnie żadne normy pracy. Za 12 godz. płacono jak za 8.[usunięte przez moderatora] Ogólnie- Firma- bydło- dla chętnych- omijać!!!! Koniecznie!!! Może ktoś ma więcej info?????
havus 2013-02-27 23:38:09
[usunięte przez moderatora] już nie jest regionalnym, jakiś czas temu (ok. pół roku) odszedł z firmy. [usunięte przez moderatora] Ale fakt firma nie kończy we właściwym stylu. Nie wiecie co robią z tymi co nie podpisali umowy z Domexem? Mają obowiązek pracy czy są z niego zwolnieni? Jak muszą pracować to gdzie w sklepach domexu? I w ogóle dużo osób przeszło do nowej firmy czy są wyłamańcy?
RED 2013-02-28 21:57:22
Śmieszy mnie to co wypisujecie !
Firma zbankrutowała ! Podobnie jak Avanse 3 lata temu , MARS kiedyś itp.
Tam ludzie dostali po [usunięte przez moderatora] że hej ! Zaległych pensji do dnia dzisiejszego nie otrzymali ,znam takich co zostali przewaleni na ładnych parę tysiączków , bo miesiącami syndyk ich trzymał na etacie więc ani zasiłku , ani wypłaty , i możesz sobie poskakać , potupać , wszystko zgodnie z prawem .
Wy macie sytuację jasną , jest praca ,jest kasa na koncie ,a umowa na czas nieokreślony ? To relikt przeszłości !
Śmiech i żal jak czytam .
Ale odgrażajcie się dalej . Przejdźcie do EURO , albo od razu MM .
Powodzenia !
1
były 2013-02-28 23:11:30
sporo osób odeszło z firmy każdy kto logicznie myśli tak powinien zrobić bo w imię czego ma rezygnować z kasy która mu się należy :) jeśli chodzi o świadczenie pracy podczas wypowiedzenia coś kombinują ale i tu znajdzi się na nich bat! mocno mogą się zdziwić.wojna jest o to że obiecali Domexowi świetnie wyszkoloną kadrę a towar (czytaj zaleganie pow 180 dni ) dożucą za marne grosze a tu [usunięte przez moderatora]! Życzę wszystkim powodzenia !
nick 2013-03-01 00:40:25
Piszecie bzdury, niech wszystkich zabiją co w Havo pracowali i dla nowej firmy sprzedadzą na mielonkę [usunięte przez moderatora] .I tak to wszystko [usunięte przez moderatora] poszło.
s. 2013-03-05 22:36:42
Wszystkich was [usunięte przez moderatora], domex nie liczy na wyszkoloną kadrę tylko na oszołomów, co za najniższe będą poddani i będą kablować jeden na drugiego. Dobra ekipa= skłócona ekipa :-)
cccp 2013-03-09 13:14:57
s. - 2013-03-05 22:36:42

Wszystkich was [usunięte przez moderatora], domex nie liczy na wyszkoloną kadrę tylko na oszołomów, co za najniższe będą poddani i będą kablować jeden na drugiego. Dobra ekipa= skłócona ekipa :-)
Ale to żadna nowość . Kablowanie , skłócanie , [usunięte przez moderatora] ... to było normą w Havo od kilkunastu lat . Zasada była prosta , albo się podporządkujesz , albo będziesz jechał na podstawie aż sam odejdziesz.
Prawdę powiedziawszy nie żal mi tej firmy , nie żal mi większości ludzi .
Pracowałem w wielu firmach przed , i po Havo , nigdzie mnie tak nie dojechali .
myślący 2013-03-09 15:21:37
ale o co wam wszystkim znów chodzi? przecież od wielu, naprawdę wielu miesięcy wiadomo było, co będzie. dlaczego ludzie podpisali te zgody na przejście do innej firmy? dlaczego ludzie podpisali te umowy z 14-dniowym okresem wypowiedzenia? dlaczego nikt nie poszedł do prawnika? niech nikt tu nie pisze o tym, jacy to wspaniali ludzie pracują w Havo i czego to Domex nie traci, zwalniając ich, bo wszyscy jesteście tempymi łychami. zamiast się zjednoczyć i przyjąć jedno stanowisko, każdy sobie rzepkę skrobie i potem, jak jednak Domex wygrywa, pluje na kierownictwo itd. źle wam tam? spadać do innej pracy. dobrze? nie narzekać. czy ktoś może napisać tu coś konstruktywnego?
anonim 2013-03-12 16:17:27
Nastraszyliście mnie trochę. Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną do HAVO i teraz zastanawiam się czy w ogóle warto tam iść. Nie mam żadnego doświadczenia w sprzedaży RTV i AGD, więc chociaż wiedzę bym zdobyła na ten temat pracując tam. Ale czytając wasze opinie, to aż strach się bać. No i teraz mam dylemat.
myślący 2013-03-12 19:41:35
anonim, twoja decyzja. firma jak każda inna, tylko pracownicy narzekający. :)
pracownik 2013-03-14 11:17:54
anonim - 2013-03-12 16:17:27

Nastraszyliście mnie trochę. Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną do HAVO i teraz zastanawiam się czy w ogóle warto tam iść. Nie mam żadnego doświadczenia w sprzedaży RTV i AGD, więc chociaż wiedzę bym zdobyła na ten temat pracując tam. Ale czytając wasze opinie, to aż strach się bać. No i teraz mam dylemat.
Jak możesz iść do Havo, jeżeli jak wynika z wypowiedzia na forum firma została sprzedana dla Domexu
myślący 2013-03-16 17:32:38
havo nie zostało sprzedane. jako spółka nadal istnieje w składzie bardzo ograniczonym, administracyjnym, więc zatrudnienie jest możliwe.
1 2013-03-21 21:08:26
Nie sądzę skoro pracownicy biura przeszli do Domexu na stanowisko sprzedawca.Więc po co innym nowy kłopot?!
Subiekt 2013-03-23 23:00:21
Nieźleśta nas urządzili [usunięte przez moderatora]. Wyśmienicie wynegocjowane warunki [usunięte przez moderatora]. Ja wiem, że jak ci nie pasuje to wynocha, ale nie o to chodzi Uczciwość to dla aeroflotowców czarna magia. Niech sobie śnią spokojnie w drewnianym domku nad lewym kanałem. No, ale upierdliwość uprzykrzonych nazwisk trzymających się jak wszy garbate łysego łba to już zupełna przesada
Może jeszcze [usunięte przez moderatora] zrekrutujcie...
Albo tego co tiry znika...
prezez mgr 2013-04-29 15:34:58
Klątwa AVANSu dopadnie i DOMEX :D
śmigło 2013-12-03 20:48:20
Można, można. Trzeba tylko skończyć..... kurs pilotażu :)
byku 2013-12-13 15:05:22
(usunięte przez administratora) ja leżałem 3 miesiące aby raz byłem na wycieczce u prezesa na 2 godziny się pokazać i jeszcze wyszedłem na plus bo 150 zł na paliwko mi wyszło na plusie
ludek 2015-01-13 09:03:42
Skoro zdania są podzielone to znaczy, że najlepszym sposobem na zweryfikowanie wszystkiego będzie samodzielne przejście przez proces rekrutacji i popracowanie dzień-dwa i podjęcie właściwej decyzji co dalej - albo kontynuować pracę albo z niej zrezygnować. Zastanawiam się tylko co obiecują podczas rekrutacji?
lot 2015-02-25 11:02:19
Kanał prawy........Kanał lewy................BĘC!
Bartosz 2016-09-02 10:27:24
Witam firma która prawdopodobnie szuka klientów oraz ich oszukuje , po przelaniu pieniędzy kontakt całkowicie się urwał już ponad 2 dni czekam na jaką kolwiek odpowiedź po około 20 e-mailach nadal bez odzewu. Nie dajcie się nabrać !!
k 2016-09-05 16:11:07
Może jednak wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz podstawy są jeszcze premie
Zostaw swoją opinię o HAVO Sp. z o.o. - Białystok
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAVO Sp. z o.o.