brak logo

Aquael

Suwałki

Opinie o Aquael

xxx 2011-03-20 14:37:07
co to za pytanie? odpowiedz jest jasna. najniższa krajowa
anonim 2011-03-21 23:25:12
WSPÓŁCZUJĘ WSZYSTKIM, KTÓRZY MUSZĄ WSPÓŁPRACOWAĆ Z ( usunięte przez administratora )REGIONALNY PÓŁNOC, NIESTETY MIAŁAM \\\\\\\"PRZYJEMNOŚĆ\\\\\\\" GO POZNAĆ. TO ZWYKŁY CHAM, PROSTAK I GBUR, NIE WIEM JAKIM CUDEM NIE OBERWAŁ JESZCZE W SWOJĄ ( usunięte przez administratora ), TU SIĘ PRZYMILA A ZA CHWILĘ WBIJA NÓŻ W PLECY, KRADNIE POMYSŁY PRACOWNIKÓW I PRZEDSTAWIA W BIURZE JAKO WŁASNE. Z RESZTĄ UWAŻAJCIE PRZY ROZMOWIE, PLUJE SIĘ!!! NA SZACUNEK TRZEBA SOBIE ZAPRACOWAĆ.
1
dgdgfs 2011-03-23 20:03:07
anonim a o kim mówisz? A ktoś w tym zakładzie jest wporządku czy wszyscy źli? Przyjmuja tam do pracy?
jaaaa 2011-06-01 17:21:32
czy przujmuja do aquela???
ja 2011-10-04 12:33:18
to zaczyna być [usunięte przez moderatora],omijajcie ten zakład dużym łukiem,pan Prezes chyba nie jest świadomy tego jak niszczą ludzi .Brak przerw, normy przez ostatnie trzy lata wzrosły od 400-1000%,a płace -nie mamy nawet najniższej krajowej na papierze i o czym tu pisać- uciekać!!!!!!!!!!!
1
anonim 2011-12-04 19:06:10
czemu nikt nie pisze co teraz tam się dzieje??/ chętnie bym poczytał.. o tym [usunięte przez moderatora]!
k. 2011-12-08 17:42:06
moze nie obóz ale jest ciężko-robic,robić i co raz więcej robić,ale nie zarobić.Jedyny plus to pensja choć głodowa ,ale na czas
anim 2011-12-27 11:52:35
ja tam pracowalem 4 lata i nie narzekalem,wyplata zawsze byla dobra. i ludzie mili
zov 2011-12-28 14:19:48
to dlaczego już nie pracujesz????
boss 2012-02-13 19:57:30
Ten kolega to te trzy tysie to chyba za dwa miesiące miał. Podwyżki 3% od stawki to 40 zł średnio dla kazdego pracownika wyszło, kpina.
Manio 2012-05-10 23:16:26
He he he.. Jak dadzą mi te 3 tyś. to wracam .Pozdro dla działu Wtryskarek.:):):)
qqq 2012-11-12 21:58:46
Hahaha 3 tyś, to chyba trzeba 300 godzin pracować żeby tyle zarobić.
Pan prezes powinien trochę się zainteresować swoim zakładem i zarobkami swoich pracowników bo płaca tam marne grosze. Najlepsze to tam sa podwyżki hahaha 30 zł BRUTTO to wstyd dawać taka podwyżkę.
iga 2013-03-27 08:34:02
3 tysiace na wtryskarkach to za 3-miesice .Marzenie
dobry 2013-06-29 17:13:10
Co możecie powiedzieć o panu Andrzeju T .Pracuje teraz w szczecinie
rosa 2013-07-09 22:32:24
O Panu Andrzeju T. też bym się chętnie czegoś dowiedziała np. dlaczego nie pracuje już w aquaelu?
adolf 2013-08-27 16:13:37
Ile mozna zarobić na wtryskarkach w aquael i jaka jest atmosfera w pracy bo słyszałem bardzo nieciekawe opinie na ten temat?
anonimek 2013-08-27 16:17:03
Lepiej o to nie pytaj bo możesz być mocno rozczarowany a wręcz zgorszony.
1
kabura 2013-08-27 16:19:38
Ty Adolf a czemu chcesz się starać tu do pracy. Co źle Ci tam gdzie jesteś? Zapewniam Cię że są gorsze miejsca od tych które znasz.
wiki 2013-08-27 21:06:56
Jak płacą za nadgodziny w tej firmie?
rosa 2013-09-11 15:56:49
rosa - 2013-07-09 22:32:24

O Panu Andrzeju T. też bym się chętnie czegoś dowiedziała np. dlaczego nie pracuje już w aquaelu?
Widzę, że nie doczekam się odpowiedzi. :(
bryś 2013-09-23 13:31:43
Pracuje w Aquaelu już parę lat. Podstawowy pracownik dostaje tam na papierze mniej niż najniższa krajowa ( wyrównują do najniższej premią). Atmosfera nie jest zła po tym jak się pozna ludzi i jak już się człowiek dowie kto donosi. Płaca zawsze na czas to wielki plus w tych czasach.
bryś 2013-09-23 13:49:04
Było trzeba podpisać lojalke że nie wstąpi się do żadnego związku zawodowego. A co do płac to tak zarabia się tam najniższą krajową, no chyba że jest się na innym stanowisku niż podstawowy pracownik produkcji
bryś 2013-09-23 15:16:42
okresy wypowiedzenia są chyba normalne od 2 tyg do nawet 3 miesięcy. poza tym jak wyślą człowieka na jakieś szkolenie za które muszą zapłacić to oczywiście trzeba podpisać że nie zwolni się człowiek przez jakiś tam okres czasu. Firma płacic płaci zawsze i regularnie bez przekrętów lecz to ile płacą to zakrawa na kpine a podwyżki typu 50 pln brutto rocznie to tylko człowieka zdenerwują niż polepszą status życiowy
bryś 2013-09-24 15:51:02
A Ty szukasz pracy czy sponsora który za nic będzie Tobie paczki dawać? Zapracuj, zarób to i paczkę dziecku kupisz.
zosia 2013-11-08 19:33:33
człowieku(usunięte przez administratora)na rękę chyba z trzema sobotami przepracownymi,o ile premii nie zabiorą(marzenie) za wychodzenie wcześniej niż 14;01!!!!!!
1
juswa 2013-12-07 10:28:44
napisane masz- 1500 na ręka jak dobrze pujdzie
Robi 2014-01-03 14:21:57
słabe zarobki wegetacja rozwojowa, kierownicy bez znajomości jakich kolwiek przepisów bhp czy szkoleń stanowiskowych ale co się dziwić jak nie ma ich na szkoleniach potem brak jakiej kolwiek wiedzy możesz mieć magistra ale jak wsiąkniesz na dane stanowisko pracy to już nie awansujesz dożywocie składanka klocków bo nie znasz nikogo .brak słów ogólnie.
1
pracownik 2014-01-12 20:08:44
Awansujesz jak zmienisz pracę ! Najlepiej od razu znaleźć pracę adekwatną do swojego wykształcenia/doświadczenia niż czekać na jakiś awans którego i tak nie będzie.
4
ika 2014-01-14 19:32:25
Ostatnio to zwalniaja a nie awansuja ,Pracodawca nie dba o pracownika ,pracownik jest nikim .pracowac i nie narzekac
2
aaa 2014-01-29 17:42:51
to chlopie zajdz , popracuj i zobacz A NIE słuchasz opinii innych

... 2014-03-21 20:15:42
tam nie ma nawet po co zachodzić... .(usunięte przez administratora)
1
... 2014-03-23 12:49:09
widzieliście kiedy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> niee???? to do aqanelu idżcie... ja tam już byłem:)
1
henry 2014-04-16 12:20:29
Czym zajmuje się osoba na stanowisku specjalisty ds logistyki w tej firmie? To dobra praca? No i jak zarobki?
1
Pirat 2014-05-31 07:18:01
Gorszego zakładu w życiu nie widziałem. (usunięte przez administratora)Pracownik jest wykorzystywany na potęgę, zarobki minimalna krajowa tylko ,że tą minimalna krajową masz razem z premią której nie zabierają a jak zabierają to i tak dają wyrównanie do najniższej krajowej bo bez premii masz 1400zł brutto. Raz tam wejdziesz i utkniesz na stałe można kilka lat siedzieć na jednym stanowisku. Co dobre ,że chociaż atmosfera jest miła ale to nic dziwnego jak ma się pracodawcę za wspólnego wroga numer 1.
1
strefa 2014-07-04 20:22:30
Bardzo możliwe Tam własnie tak jest... dokładnie tak ... człowiek jest nikim... dostanie 1300 i niech sie cieszy.. katastrofa..omijac prosze wielkim łukiem
.... 2014-08-08 18:43:35
1300 i tak duzo tam zarabia się o wiele mniej.. nic z tym nie robią... zastanawiam sie tylko czy osoby z pip-u zaglądają czasami na takie strony.. chyba nie bo juz dawno by się do nich dobrali... bo ludzie zarabiają mniej niż najnisza krajowa... żal za dupe ściska
były pracownik 2014-10-17 17:17:49
Pracowałam tan kilka lat za 1200 zł.i wiem z jakich podzespołów robią -kable sprowadzają z Korei a płytki drukowane z Chin-To jest to samo co tania chinszczyzna tylko że robione w suwalkach
2
chinczyk 2014-10-17 17:36:04
a czym się różną zapałki z chin od tych z ameryki?
... 2014-10-18 17:07:56
tam z ludzi robią wołów.. dosłownie... a za rabia sie naprawde mniej niż najnizsza.. najśmieszniejsze jest to że człowiek robi tam 10 lat... a przychodzi nowa osoba i dostaje tyle samo na umowie.. czyli 1400 =+ premia uznaniowa krora zawsze muszą dać bo wyjdzie 900 zł...a zabieraja za gupoty, nie patrzą na to jak ktos pracuje.. pan SZ robi to nagminnie :(
1
cieremek 2014-10-28 21:39:56
smieszna firma ...szkoda ze janusz nie widzi co robi w i a. albo nie chce widziec...
ika 2014-11-03 11:12:01
Janusz widzi wplywy na konto i reszta go nie interesuje .jak bylo trzeba ludzi do pracy to wykopali CV z przed 4-lat bo juz teraz nie ma chetnych do tego obozu pracy;
maciek 2014-11-25 19:49:40
Ale głupoty tu czytam. Nie ma nigdzie pracy za mniej niż najniższa krajowa 1500zł brutto. A jeżeli tak, to zgłoś to chłopie pracodawcy, masz swoje prawa. Średnia krajowa to już inna bajka niedouku, bo teraz w Polsce wynosi ponad 4 tys. Chyba nawet w mennicy tyle nią zarobią na produkcji. Poza tym firma jest bardzo solidna. Pracuje tam moja siostra i po kilku latach z produkcji awansowała do biura. Jak nie masz kwalifikacji wyższych niż podstawówka to nie licz na szybkinawans, chba że jesteś nadzdolny. Dobry pracownik jest szybko zauważony i idzie wyżej, to opinia od wielu znajomych. W ostatnim okresie bardzo poprawiły się warunki i bezpieczeństwo pracy. Panuje tam podobno kultura i porządek. Firma dobrze się rozwija, znaczy że jest dobrze zarządzana. Polecam naprawdę, warto spróbować!
1
do maciek 2014-11-29 17:59:38
a twoja siostra to rodzina kogo hehehe ...może itwoja siostra tyle zarabia..tak,tak pożądek jest... pracownik jest nikim... batem go i do roboty!!!
behemot 2015-01-07 22:07:55
Maciek, aż mi się nie chce wierzyć, że ktoś mógł aż tak pokolorować. Prawda jest taka, że ci, którzy siedzą w Warszawie niewiele robią; przychodzą o 8 i wychodzą o 16, to że sklepy pracują do 21 i np. coś jeszcze potrzebują zrobić o 15.50 jest dla ludzi z biura niewygodne. Najlepiej to nie odbierać telefonów, bo przecież nie wiesz, czy ktoś rzeczywiście nie może odebrać, czy nie ma na daną chwilę ochoty z Tobą rozmawiać. Z pozycji sklepu pracownicy marketingu praktycznie mogliby nie istnieć. Pieniądze dla szarych pracowników śmiesznie niskie. Firma trzyma się tylko na świrach kochających zwierzaki i na kierownikach, którzy dali się wkręcić w ten interes. Prezes widzi tabelki i reszta go nie interesuje. Firma się rozwija, bo pracownicy inaczej wylądowaliby na bruku, więc starają się jak mogą, bo mają kredyty itd. Swoją drogą tak drogich ryb czy ptaków, to chyba nigdzie nie ma...
1
Candy 2015-04-10 18:48:48
Firma schodzi na psy, niestety. A jeszcze całkiem niedawno było ok. Ale jakich ludzi zatrudniaja. Ponoc pani koordynator uzalezniona od kropli na zoladek to jakies przekrety w poprzedniej firmie robila, pieniadze znikaly i chyba nawet byly pracodawca czy wspolnik zalozyl jej sprawe w sadzie o kradziez. Tak slyszalem. Gratuluje takiej koordynatorki. Z Panem SZ dogadac sie w zaden sposob nie idzie, nikogo nie slucha. Nie polecam.
Part 2015-11-25 16:24:11
Ostrzegam przed podpisywaniem umowy z nimi jako PARTNER salonu. Firma na dzień dobry zatowaruję cię przeterminowanym towarem, za który musisz z czasem zapłacić. W nowo otwieranych salonach inaczej tego nie nazwie ''wrzucają'' z magazynu towar już przeterminowany. Otrzymujesz paletowe ilości towaru (TIR), którego nie jesteś w stanie fizycznie sprawdzić, bo jest zbyt dużo obowiązków związanych z otwarciem. Firma używa hasła ''Kochamy Zwierzęta'' hihi to chwyt reklamowy i oszustwo zaprzeczające samo w sobie... Na otwarcie salonu otrzymasz tzw. pakiet otwarciowy czyli maksymalnie duża ilość ryb, gadów bez odpowiednich warunków na przechowywanie. W moim przypadku zbiorniki z wodą ( akwaria) były zakładane dzień przed otwarciem salonu. Jak wiemy, aby przetrzymały to ryby zbiorniki muszą dojrzeć, aż to wytworzenia się środowiska podobnego do naturalnego. Pokazowo na otwarcie zamawiają wszystkie gatunki ryb z tymi wymagającymi, bo i tak partner za to zapłaci. Po okresie ok 3 miesięcy wystawiają za to fakturę. Podobną sytuację miałem z gadami, których otrzymałem zdecydowanie zbyt dużo do ilości terrarium. Firma nie wnika w ilość, bo jak jest dużo to jest większa możliwość sprzedaży. Towar na magazynie czy w hodowli się nie sprzeda, a zapłaci za to partner. To nic innego jak wyzysk, świadome oszustwo. Firma wyłudza VAT to dla mnie skandal jakiś. Kupują zwierzęta na fakturę, a wszystko co tzw. ''pada'' zdycha zrzucają na partnera wystawiając mu fakturę. Do momentu, aż towar nie jest sprzedany jest tzw. kosztem. Wystawiają fakturę obciążeniową z bezczelnie podniesioną kwotą za towar, choć sami mają wynegocjowane duże rabaty u dostawców. Próbują zarabiać na czym i jak tylko się da. Obciążony byłem kwotami za rybki takimi, że sam bez ich łaski byłem w stanie kupić rybki 3 razy taniej na miejscu, a nie mówiąc na giełdzie w Łodzi. Właściciel zarobiony w chu..., ale od siebie nie da nic dla pracowników. Jak zadzwonisz do niego dowiesz się, że o ''Twój biznes'', że to franczyza... Ignorancja- bo słowo franczyza oznacza zupełnie coś innego. To po prostu rodzinna firma, która w celu unikania zobowiązań personalnych związanych z kodeksem pracy, zobowiązaniami z ZUS i US zrzuca na ''PARTNERA'' . To jak samo zatrudnienie i bycie kierownikiem, bo o partnerstwie tu nie ma mowy. Nie możesz sam decydować i nie masz praktycznie wolnej ręki. Dyrektor '' operacyjny'' nie odpisuje na e-maile, więc gdzie tu jest parnerstwo hi,hi,hi. Właściciel nie ma świadomości chyba co się dzieje, ale skoro tak dla niego wygląda partnerstwo to widocznie świadczy o jego ignorancji. Uważajcie na inwentaryzacje przez tzw. '' kordynatora" regionalnego. Udowodniłem im zamianę celowo gatunków ryb i zawyżanie cen. Nie miałem nigdy przyjęć fakturowych takich ryb, a miałem to robione inwentaryzacją z zamianą na drtoższe odmiany gatunkowe. Otrzymujesz do podpisu karteczki z kontroli, które z czasem okażą się wyrokiem w formie faktury do zapłacenia. Ze względu na to, że nie mogłem patrzeć na te warunki zwierząt wypowiedziałem umowę. Obiecują premie, które wiążą się z obecnością partnera w czasie przeprowadzania kontroli. W moim przypadku gdy wyrabiałem target i spodziewałem się premii. Otrzymałem e-maila w niedzielę e-maila o godzinie 20:20 na sklepową skrzynkę, że rano będę miał kontrolę w poniedziałek. Sklep był zamykany o godzinie 20:00, więc fizycznie nie maiłem możliwości odczytać tego e- maila i być na otwarcie, bo z grafiku wynikało, że inna osoba otwierała akurat sklep tego dnia.Nie licz na premię, bo i tak jej nie otrzymasz, bo coś wymyślą. Otrzymałem informację, że premii dla mnie i pracowników nie będzie z powodu cyt. '' braku wymaganej obecności partnera podczas pzreprowadzania kontroli''. Jak mogłem to odczytać ??? Nie nocuję w sklepie :) Z góry dostajesz jawną informację, że poniedziałki ma wolne, bo masz pracować w weekendy. W poniedziałek masz wolne, ale to jest dzień dla nich na robienie zamówień. W dniu wolnym jak nawet jesteś w domu to i tak robisz zamówienia do godz 12- absurd jakiś i paranoja. Wszystkie te zagrywki są celowe i chodzi tylko o maksymalne wykorzystanie i zrzucenie całej odpowiedzialności na partnera. Odpowiedzialność za towar, stan na sklepie ponosi w 100% partner, gdzie przy partnerstwie standardem u innych firm jest np; obrót , minus zwroty razy 1,8 % tyle fizycznie zwykle wynoszą standardowe straty z kradzieży i uczciwe partnerstwo jest tego świadome. Ignorancja zarządzających jest na poziomie prowadzenia warzywniaka lub kiosku ruch. Czy można być świadomym sytuacji na rynku prowadząc sklep w latach 80tych ??? Odradzam wszystkim... Uważajcie na tych cwaniaczków... PORAŻKA ta firma
1
gregold 2015-12-09 00:26:24
Oni oszukują nas a my ich :) Od 4 lat jak przychodzi karma spakowana z gratisem rozwalamy paczki i gratis jest dla nas. Sztuka jest sztuka na fakturze się wszystko zgadza i jest zejście stanu na kasie. Nikt za free nie będzie pracował z taką premią jest miło i przyjemnie :)
Misiek anomin 2016-02-18 15:00:44
Wszyscy mają dobrze w tej firmie .... poza ostatnim ogniwem łańcuszka ,czyli pracownikiem! kierownik tak zwany "partner" zarabia minimum 5 tyś na rękę nie wliczając premii itp. pracownik 1300 i to zawsze jest narzekanie ze pracodawcy nie stac na pracownika, tylko narzeka i gania swoich pracowników zawsze im mało... Nigdy Cie nie chwalą to jest najgorsze! zrób coś dobrze sprzedaj akwarium,towar na 600 zl, i to dostaniesz zjebę dlaczego nie wcisnełas wiecej...oszustwo klienta scieranie dat ważności itp, wciskanie na siłe klientowi który już nigdy nie wraca do tego sklepu.....
3
anonimek 2016-10-11 16:34:45
Nie polecam tej firmy, radze omijac z daleka szerokim lukiem.. Ogolnie ( usunięte przez administratora ) z grzybnia. Szkoda slow..
1
wed 2016-10-12 14:03:36
Widocznie warto liczyć na dość całkiem dobre wynagrodzenie, zwłaszcza, że w tym roku miały zostać przyznane premie do podstawy. Ciekawe tylko jak to wygląda z awansami
Zostaw swoją opinię o Aquael - Suwałki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aquael