brak logo

mdm s.a.

Cieszyn

Opinie o mdm s.a.

Leszkoooo 2015-02-08 19:46:41
Co się mi wydaje ,że ktoś puścił jakąś famę ... :)
1
4da 2015-02-09 11:45:07
Jak to, to MDM w Cieszynie już nie będzie działał? Kurcze miałem zamiar składać papiery a tu takie informacje. Napiszcie coś więcej, chodzi wam o to, że MDM ma się przenieść do innej miejscowości czy po prostu zamknąć swoją działalność w Cieszynie?
1
Tabaluga 2015-02-12 09:47:52
No niestety, pracownicy już otrzymali informację, że eldorado się skończyło, więc się spóźniłeś trochę:)
2
4da 2015-02-12 11:03:34
Czyli MDM w Cieszynie zostanie zamknięty?
dfgh56 2015-02-12 13:36:12
A co z ludźmi? Przecież jak zamkną mdm w cieszynie to ponad 300 ludzi straci pracę.
ja 2015-02-17 14:45:08
A co z elektrykiem ?
jp 2015-02-18 11:38:58
Wam lebry zasrane trzeba roboty pozadnej a nie siedzenia na dupie i klikaninia na pięciu komurkach czy panoszeniu aie poszliście do bielska i sie panoszycie troszke pokory trzeba mieć i byc wdzieczny szefowi ze daje nam prace a nie szkalowanie firmy itp kiedyś będzie to mdm jeden i koniec zacznijcie robić wam trzeba pozadnego brygadzisty żeby za lby chwycil.
prąwda 2015-02-18 21:22:46
Niema elektryka
Wila 2015-02-20 09:21:31
A (usunięte przez administratora) jaki etat w Bielsku będzie miała? Gdzie reszta produkcji pójdzie ( akcesoria ,ołów,itd.?
1
cieszyn 2015-02-20 12:32:59
Boicie się Cieszyna. A kiedyś tam pracowaliscie.
andrzej 2015-02-20 19:55:54
jestescie załosni
thytry 2015-02-21 09:33:03
Pracowałem w Cieszynie i potwierdzam same niepochlebne opinie na temat tego zakładu. Pracownika traktują jak zło konieczne, zapierdzielasz ostro czasem na dwie maszyny, non stop komuś coś nie pasuje, męczą głupimi zasadami, odbieranie premii za byle co. Zakład to ludzie, a jak w MDM jeden do drugiego pała nienawiścią i co chwilę podkłada świnie pod nogi, to wiadome było, że zakład prędzej czy później pójdzie do zamknięcia.
1
Bielsko 2015-02-23 06:26:45
I wlasnie my nie chcemy takich rzeczy w bielsku niechcemy ludzi z cieszyna a szczegolnie niechcemy mechanikow ktorzy i tak nic nie umieja mamy swoich fachowcow po co nam wiecznie pijany elektryk z cieszyna i jego kolega co wszystko naprawia mlotkiem a o motyce ktory totalnie nic nie umie juz nawet nie mowie powinni.zrobic ankiete my niechcemy ludzi z cieszyna bo wtedy bielsko tez zamkna
cieszyn 2015-02-23 09:04:34
Kolego masz racje ale niebierz wszystkich do jednego wora bo w bielsu tez sie znajdzie czarna owca i niejedna ale z mech masz racje
Waluś 2015-02-23 09:38:55
Śmiać się chce z tych wypowiedzi póki pracowaliście w Cieszynie wszystko było dobrze ? teraz wam woda sodowa do łba uderzyła wychodzi na to ,że w Bielsku pracują same " gwiazdy " .Troszkę samokrytyki i spojrzenia na siebie .....
Bielsko 2015-02-23 17:24:01
W Bielsku wlasnie pracuja normalni ludzie a nie jak w cieszynie same kablarze jeden jedzie na drugiego i w dodatku klamie i tak wszyscy zostaniecie za to rozliczeni szczegolnie pan szczegolnie jeden brygadzista co przez niego juz noe jednego niesprawiedliwie zwolnilo niechcemy falszywych ludzi w bielsku a caly cieszyn taki jest
1
M2M 2015-02-23 17:41:47
Trzeba chyba jasno uświadomić niektórym ludziom,że gdyby nie zakład w Cieszynie i dobra ekonomia ludzi zarządzających tym zakładem nie powstałby zakład w Bielsku,bo nie było by środków na nowe inwestycje tj.budowa hali i zakup maszyn.Nie podoba mi się,że oczerniacie ludzi,którzy sumiennie wykonują swoją pracę.Chodzi m.in. o nastawiaczy i macie nieaktualne dane,bo ten kolega od młotka już nie pracuje.Nastawiacze przyjdą z maszynami z Cieszyna,a nie z pustymi rękami.Dlaczego nie chcecie Cieszyna? Może ktoś się boi o swoją pracę,bo ma niskie kwalifikacje?Zazwyczaj boją się ludzie, którzy niesumiennie ją wykonują. Po drugie na MDM-ie świat się nie kończy. Jest wiele innych zakładów w szczególności w Bielsku.Myślę,że jeśli będzie panować dobra atmosfera po jednej i drugiej stronie to współpraca ułoży się pomyślnie.I zakończcie to już,bo niczemu to nie służy jedynie psuje wizerunek firmy i atmosferę w pracy.
1
Czita 2015-02-23 20:22:59
Ten nastawiacz co nie pracuje to byl wlasnie jedyny co umial cos naprawic ale wylecial za klamstwa i intrygi ale z tego co slyszalem ma sie 100 razy lepiej
Ats 2015-02-23 20:31:27
Racja Justin jako jedyny cos robil i ustawial do porzadku a nie jak reszta bandy podobno od dawna reszta mechanikow chciala sie go pozbyc bo poprostu byl od nich lepszy ale tez slyszalem ze ma fajna robote i lepsza kase
Toma 2015-02-23 20:35:38
Swieta prawda
jo 2015-02-23 20:36:12
Kolego chyba niewiesz co piszesz leser nad leserami byl a najmodrzejszy byl za wszystkim do tatusia dzwonil
bielsko 2015-02-23 20:38:38
i tak zwolnia wszystkich z cieszyna
jo 2015-02-23 20:56:47
Żeby na odwrót niebylo skomczcie wariaty brednie pisac
1
Czita 2015-02-24 06:23:36
Wiem co pisze chyba ty nie wiesz wlasnie przez takich jak ty on juz nie pracuje przez klamcow złodzieji i intrygantow
White 2015-02-24 07:08:23
Z tego co slyszalem to nawet wyzej postawieni sie zastanawiaja nad ludzmi z cieszyna bielsko nie bardzo ze wzgledu na sytuacje wielu kradzierzy w cieszynie a kazdy z pracownikow dobrze wie kto za tym tak naprawde stal zlodzieje miedzi alkoholicy
mlody 2015-02-24 07:45:41
Haha, to żeś chłopie pojechał, ekonomiczni to oni są jeżeli chodzi o podejście do pracy. W Cieszynie to najwięcej pracuje ekspres do kawy i wiatraczek w lecie.
Vent 2015-02-24 12:00:51
Kazdy wie kto skorowal kable zlodzieje dalej pracuja i maja sie dobrze nie do pomyslenia ze sa bezkarni a wszyscy bez premii chodzili to jest glownie wina dyrektorki ze nic nie pilnowala ja trzeba zwolnic i to od razu
Jo 2015-02-24 15:44:30
Tak czytam te wypowiedzi i ostatnia aktywność na forum to nasuwa się jedna myśl ,że wszystkie te "wypociny"wypisuje jedna osoba która czuje się "pokrzywdzona" ( ostatnio zwolniona ).Człowieku nie wypisuj takich bzdetów i zawsze pomyśl nim cokolwiek napiszesz nie knuj intryg i nie próbuj zwaśnić Bielska z Cieszynem .
1
mistrz józek 2015-02-24 16:44:00
tak, zamknięty.
Wito 2015-02-24 21:55:25
Jestes gosciu niepowazny
1
pawel 2015-02-25 06:29:06
Moim zdaniem i nie obchodzi mnie ile osob pisze na forum czy jedna czy dwie czy piec pan " Jo " ma bujna wyobraznie trzeba sobie powiedziec jedno cos jest nie tak a zalagadzac sprawe na forum proboja podstawiani przez firme ludzie obiecywali nam zawsze ze mdm w cieszynie bedzie a wiedzieli ze beda likwidowac juz od dawna nikt nam nic nie mowi tylko wszystko tuszuja ja slyszalem ze firma jest strasznie zadluzona i nie tylko S.A bielsko tez i z tego co rozmawialem z jedym z pracownikow z bielska to faktycznie niechca ludzi z cieszyna bo boja sie tez o stanowiska i prace a wiadomo jak bylo i jest w cieszynie wyscig szczurow sie nigdy nie skonczyl tylko przeszedl na wyzszy poziom kablarstwa i knucia na innych ludzi i jednych wielkich ukladow i taka jest prawda wiec radze szukac pracy
GWIAZDECZKA 2015-02-25 18:37:16
NIby dlaczego ludzie w Bielsku maja się martwić o prace?? MY juz mamy prace i to MY 2 lata temu nie baliśmy się nowych wyzwań i podjeliśmy decyzje o przeniesieniu sie do bielska, to raczej w Cieszynie nastopni redukcja etatów i obsadzenie wolnych w bielsku.. prawda jest taka ze firma dużo zaoszczędzi gdy zlikwiduje "zdublowane" oraz "sztuczne" etaty + przestanie utrzymywac 2 firmy w dwóch różnych lolakizacjach, kto ma rozum ten rozumie,że to sa gigantyczne koszty... . moze czesc zaoszczędzony srodkow pan PREZES wyda na obiecane już DAWNO podwyżki DLA pracownika BIELSKA. wydaje mi się tez ze wszystkiei zawistne posty pisze właśnie jedna osoba która czuje się jakaś niespełniona,zastraszona na codzień a internet i forum "go-work" jest jedynym miejscem gdzie może dać upust swojemu rozgoryczeniu. PRAWDA JEST TEZ TAKA ZE HALA W BIELSKU TO JEDEN WIELKI OBIEKT i bardzo szybko zycie zweryfikuje kto pracuje a kto "SCIEMNIA" - może wlaśnie tego boja sie najbardziej pracownicy produkcyjni Cieszyna oaz Nastawiacze ?TAK Wiec podsumowywując - jeśli jesteś robotny,znasz się dobrze na swojej pracy,nie masz nic do ukrycia myśle że nie masz sie czego obawiać A MDM NT PRZYJMIE CIE Z OTWARTYMI RAMIONAMI...gorzej jesli jest inaczej :) wtedy lepiej od razu ustaw siĘ w kolejce na kochanowskiego, czy gdzie tam teraz jest U.P w Cieszynie :) AAAAA I PROSZE ZAKOŃCZCIE JUZ TA MARNA DYSKUSJE... MY... WY... JESTESMY JEDNA FIRMA! I TRZYMAJMY SIE RAZEM! POZDRAWIAM WAS DOBRE CHLOPAKI Z CIESZYNA BO WIEM ZE JEST WAS TAM DUŻO!
Cieszyn 2015-02-25 21:16:30
Panowie po co tyle jadu i zawiści?
Gdyby sytuacja była odwrotna, to nikt z Cieszyna nie hejtował by ekipy z Bielska.
Doskonale wiemy dlaczego Cieszyn przestał być opłacalny (bo nowe i świeższe technologie i nowoczesna produkcja poszła do Bielska) bo się bardziej opłacało inwestować w tej strefie.
Zawsze wyznacznikiem inwestycji będzie kasa, bo nikt rozsądny nie ciśnie hi-fi sprzętu za 5k do golfa wartego 1k.

Mnie najbardziej drażni jak ktoś komuś patrzy do gara i ocenia czy powinien w tym garnku mieć mniej czy może jeszcze mniej.
Skończcie spekulować co się komu należy, macie swoje stanowiska pracy to o nie dbajcie,
Cieszyn idzie na nowe stanowiska, które zostaną stworzone jako kolejna inwestycja, więc Patrzcie do swoich garnków.

Wrzucacie wszystkich do jednego worka i oceniacie z góry?

Ja też mam na tyle rozumu, żeby nie klasyfikować każdej "mądrej" wypowiedzi na tym forum jako głos całej załogi z Bielska, bo mam tam kolegów i nie wierze, że goście z którymi robiłem ładnych parę lat teraz nie chcą mnie widzieć znowu.

Zaczyna się nowy rozdział dla wielu z nas, bo tylko taka opcja na dalszą pracę w tej firmie nam została, więc zanim Ocenisz nas, postaw się na naszym miejscu "mądry" pisarzu.

Każdy ma jakieś swoje żale do kogoś, o coś i ja proponuję, żeby odważnie tak jak tu pisać je na mail.. SZEFA.
Italiano 2015-02-26 10:12:23
Gwiazdeczka to pewnie Becia i chyba jest to pierwsza madra wypowiedz na tym forum. Piona dla Ciebie. Wszyscy hejterzy z BB co zapomnieli juz o kolegach i zaczeli wrzucac wszystkich do jednego wora - zal mi was. Cieszyn idzie do Biela i nie macie na to wplywu. Skupcie sie na tym zeby bylo dobrze miedzy wszystkimi, a nie wylewacie tu zale.
as2 2015-02-26 10:55:48
A co z pracownikami którzy sumiennie wykonywali swoje obowiązki, nie brali udziału w głupich gierkach i plotkach, a przez to zostali pozbawiani premii na rzecz kolegów z "układu" a potem firma i tak ich zwolniła?
wuka 2015-02-26 15:25:14
Powiedzcie siwemu ze w bielsku juz kartonów niebrdzie bral a poza tym co on u nas będzie robil jak w Cieszynie robi caly czas na jednej maszynie
3
osoba 2015-02-26 16:06:10
Gdzie są nowe i świerze technologie sie pytam?Bo chyba nie w mdmie???
Moni 2015-02-27 22:05:29
Osoba poczyta słownik. Skąd tu tylu analfabetów?
Solutions 2015-03-02 04:04:48
W mdm nigdy nie bylo zadnej technologii
Operatorek 2015-03-03 09:34:22
Kolego a produkcja filmów paroprzepuszczalnych oraz paroizolacyjnych na bazie PP oraz PE to nie jest technologia? Większość ludzi tutaj piszących wyznaje zasadę "nie znam się, więc się wypowiem".
Paweł 2015-03-06 06:23:53
Doszły mnie ostatnio słuchy ze do bielska moga przyjac tylko ograniczona ilosc ludzi ze nie kazdy sie dostanie fajnie by było żeby powiedzieli wczesniej masakra co sie to dzieje
Tora 2015-03-07 12:57:01
A co z biurokratami i bolkami zrobią ?
Grzebyk 2015-04-17 10:02:08
No i juz mamy kilka gwiazdek z Cieszyna... najlepszy jest pan nastawiacz, który po godzinie 17 zajmuje się opieraniem o maszyny i zagadywaniem ludzi na wszystkich mozliwych wydziałach. Chyba dalej mysli ze jest w Cieszynie na produkcji i takie rzeczy można robić... czy firma ma aż tak duzo pieniedzy by utrzymywac takich ludzi ? ktorzy NIC nie robia i w dodadku przeszkadzaja innym w pracy? a moze ten pan ma jakies znajomosci... i nie musi nic robic a wyplata i tak sie mu nalezy. mam nadzieje ze nowy pan dyrekotor szybko zainteresuje sie takimi darmozjadami
Włosek 2015-05-07 10:53:39
Ludzie, zluzujcie rajtuzy, to tylko praca, a Wy do MDM podchodzicie, jak by to było centrum sterowania kosmosem.

A kto ma znajomości, to wszyscy wiedzą, ale jakie to ma znaczenie?
1
luk 2015-05-21 10:28:34
ile w bielsku zarobi mlodszy operator z gory dzieki
kkk 2015-05-27 12:29:36
zależy gdzie
1
Marian 2015-08-20 08:56:00
Obecnie radzę firmę omijać szerokim łukiem, a to za sprawą nowego dyrektora, który wprowadza swoje "rządy" (metry, metry, brak premi za nierealne cele). Czy MM nie widzi, co ten gość wyprawia? a nie sorry, przy MM to już całkiem inne oblicze...
8
Nie polecam 2015-09-10 12:43:43
Pracowałem w tej firmie kilka miesięcy i w sumie to nikomu nie polecam tam pracy. Nie wiem jak jest w Bielsku, ale w Cieszynie panowały układy i kolesiostwo. Pamiętam jak nowo przyjętych wyśmiewano i wrzucano na maszyny bez podstawowego przeszkolenia. Powiedzieli ci raz jak masz robić i zostawiali cie samego na maszynie, którą pierwszy raz widzisz na oczy. Marnował się czas, ale przede wszystkim materiał, za który firma płaciła ogromną kasę, bo żaden imbecyl brygadzista nie wpadł na to, żeby młodego dokładnie przeszkolić i wytłumaczyć. Czułem się w tej robocie jak bym przychodził jako nie proszony gość na imprezę. Z nikim nie dało rady normalnie pogadać, traktowali cie z góry, wyśmiewanie, zastraszanie i podkładanie nóg na każdym z możliwych kroków. Same cwaniaki i buraki. Co do samych zarobków to bieda z nędzą jak za taki zapiernicz. Po 8 godzinach biegania między maszynami i pakowaniu towaru człowiek miał dość. Po całym miesiącu takiej harówy na 3 zmiany - 1500zł/rękę , śmiech na sali. Miały być podwyżki i dobre zarobki, a tak naprawdę stawałeś się niewolnikiem firmy w rękach mało kompetentnych buraków.
1
Endi 2015-11-19 18:43:05
jak zobaczysz te nowoczesne technologie np: maszyny do taśmy kalenicowej albo vent rolla to sie przewrócisz z wrażenia heheheheheh
3
Igor 2016-05-07 17:32:24
@xoxo na atmosferę w Warszawie nikt nie narzeka. Ale naprawdę trzeba pamiętać, że na atmosferę każdy ma wpływ. Nowy pracownik też :) Także jeśli będziesz w porządku wobec innych - będzie ok :)
Zostaw swoją opinię o mdm s.a. - Cieszyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mdm s.a.