logo FHU LUX

FHU LUX

Sokołów Podlaski

Opinie o FHU LUX

anonim 2011-01-25 20:12:29
Przypominam że jest to miejsce w którym wyrażamy swoje opinie o danej
firmie, a nie forum dyskusyjne.

Moja opinia o firmie jest negatywna.

Zakichanym obowiązkiem pracodawcy jest wypłacanie wynagrodzenia na czas, a więc to że pieniądze wypłaca w terminie nie jest żadną zaletą firmy.

To że nie wypłaca naliczonych premii świadczy
o nieuczciwości firmy
1
katarzyna 2011-02-25 15:05:43
Nie polecam zatrudnienia w tej firmie, mało płacą, firmę interesują tylko słupki, a nie wysiłek i wkład jaki wnosi się do tej pracy - jak się nie sprzeda tyle ile sobie wymyślili to atmosfera staje się nieprzyjemna a Regionalni kierownicy sprzedaży każą dzwonić codziennie do tych samych klientów żeby przyszli przedłużyli umowy, albo dzwonić na telefony stacjonarne i wciskać ludziom którzy mają po 70 - 80 lat, żeby internet założyli. Jak nie idzie sprzedaż to(usunięte przez administratora) potrafi czepiać się że brudno w salonie, a firma przeznacza na salon na środki czystości 100zł na 3 m-ce :D, co za to można kupić jak jeden domestos kosztuje 10zł i raczej na 3-m-ce nie wystarczy, nie wspomnę o płynie do szyb żeby myć witrynę i drzwi, o ręcznikach papierowych 1szt- 2,50, papierze toaletowym, mydle do rąk, oczywiście długopisy też za te pieniądze musicie kupić, zszywki do zszywaczy, spinacze do papieru, tusz do pieczątek, płyn do podłóg, koszulki itp. art. biurowe.
były pracownik 2011-02-26 13:23:03
Pierwsza podstawowa sprawa to zarobki - marne, jak by tego było mało nie wypłaca należnych premii za zorganizowane przez siebie konkursy. Najpierw organizuje konkurs ,,Kto więcej podpisze umów" nalicza za te umowy premie ale ich nie wypłaca. Zatrudnieni regionalni kierownicy nigdy nie przekazują prawdziwych informacji na tematy z wynagrodzeniem. Kryteria naliczania premii zmieniają się co 3-4 miesiące, a konsultanci nie wiedzą ile dostaną pieniędzy za podpisana umowę o internet czy to z Orange czy neostradę, a już zielonego pojęcia nikt tam nie ma ile zapłacą mu za podpisaną umowę na tel stacjonarny w orange. Zwykle o takich zmianach dowiadują się z kilkumiesięcznym opóźnieniem. Trudno więc określić czy podpisując umowe o internet stacjonarny czy telefon w orange dobrze na tym zarobimy, czy może nie lepiej było by podpisać taki internet w TP.
Lukas 2011-03-22 21:09:02
Popieram w 100% wypowiedzi koleżanek i kolegów nic pozytywnego o tej firmie nie można powiedzieć, niestety często po studiach w naszym pięknym kraju nie ma pracy i imamy się takich zajęć, które na dodatek nabijają kasę (usunięte przez administratora)
takie rzeczy tylko w fhu lux 2012-06-20 13:27:48
praca prawie taka jak sprzedawanie pokrowców na dokumenty chodząc od drzwi do drzwi. Jak nie wyrobisz kosmicznych planów to zobaczysz tylko śmieszną podstawę. Gdyby centertel tego nie weryfikował to i by ci podstawę zabrali. Luxusowa masakra
Anonim 2012-08-04 18:30:14
Jeśli chodzi o pracę w tej firmie to nie polecam, pracuję od 3 lat, bo nie mam innej możliwości. Mieszkam w małej miejscowości i rynek pracy jest mały. Jako Kierownik Salonu Sprzedaży zarabiam 1500 zł brutto!!!! + oczywiście prowizja (ale jaka? uznaniowa), czyli każda wypłata to niespodzianka. Średnio do wypłaty 300-400zł - jako kierownik, gdzie mam 75% odpowiedzialności materialnej i 100% odpowiedzialnośc za funkcjonowanie salonu. Porażka. Firma nie ma jasno określonego systemu prowizyjnego i tylko patrzy za co by tu uciąc pensję. Dobre jest tylko to, że pensja wpływa zawsze 10-ego. Ale to ich obowiązek.
cytryna 2012-12-02 22:27:08
Praca jak to praca w każdej trzeba robić ale w tej firmie wymagania pracodawcy nie są proporcjonalne do zarobków. Zarabiasz nieco ponad najniższą krajową (z prowizjami) a robisz za sprzedawcę, kasjera, sprzątaczkę, telemarketerkę, magazyniera, księgową, kadrową, itd. Na dodatek masz odpowiedzialność za wszystko a jak coś jest nie tak to po pensji :(
Tomo 2014-03-17 21:01:42
Też mi się wydaje, że pensje są jednak wyższe i pewnie 2 jest z przodu co najmniej. W ogóle to atmosfera w lux orange jest ok?
niunia 2014-03-26 19:30:50
Pracuje w tej firmie, ale dużo ma się od miejsca pracy chodzi o miejscowość. Jeżeli ma duzo mieszkańców to kierownik ma większą podstawę ale nie większą niż 2000zł. Ja jestem kierownikiem i mam najniższą krajową, tak samo mój pracownik. Fakt opinie poprzednie są prawdziwe, premia jest uznaniowa i nie wiadomo jak są wyliczane, nikt tego nie wie. Najgorsze jest to, że premie rzeczywiście sa niskie i w dodatku od tego odprowadzają podatek.
pracownik lux 2014-11-19 14:35:49
Faktem jest że kierownik zarabia najniższą krajową tak samo jak pracownik szeregowy. Wypłacane ma tylko premię za osiągnięty plan. Miałem nawet sytuację że niedostałem premi nawet jeśli wykonałem plan.
Dlatego nie warto tam pracować.
Ja na szczęście tam już nie pracuję Jak dla mnie okradają pracowników.
pracownik lux 2014-12-10 19:06:58
zarobki jak wszedzie. jak zrobisz plany i salon zrobi to masz dobra wypłatę, a jak nie zrobisz planow to pusto. zawsze mozesz dorobic na konkursach. jest ich troche
pracownik lux 2014-12-10 19:10:31
zarobki jak wszedzie. jak zrobisz plany i salon zrobi to masz dobra wypłatę, a jak nie zrobisz planow to pusto. zawsze mozesz dorobic na konkursach. jest ich troche
focus 2015-03-28 22:57:16
jeśli chodzi o obecną sytuacje w FHU LUX to sieć ich sprzedaży obejmuje tereny Polski południowej, wschodniej i północnej i składa się z 43 salonów sprzedaży. Z tego co wiem to w planach jest dalszy rozwój. Także nie wiadomo na jakiej liczbie salonów się tutaj zatrzymamy. Wszystko zależy od jakości pracowników :P
maasakra 2015-08-20 11:43:50
Stanowczo odradzam prace w tej firmie. Praca ok jezeli jest fajna atmosfera w salonie. Jednak całe zarządzanie firmą to dno totalne. Każdy mówi co innego i na każdym kroku ściema. Dziś M.O. obieca Ci dobrą kasę jutro przyjedzie i ze wszystkiego się wykręci. Jeżeli chodzi o biuro w Sokołowie to można opisać jednym słowem- buractwo. Konkursy owszem są ale jak spojrzeć na zdjęcia z wyjazdów na kilka lat wstecz jeżdzą cały czas ci sami ludzie, w tym połowa biura której konkursy nie obejmują a ludzie którzy faktycznie się starają niestety... W gorszej firmie niż LUX nie pracowałam
masakra 2015-08-22 17:37:59
caly czas są bo rotacja duża. zanieś cv do salonu. Szkoda im kasy na ogłoszenie w płatnym serwisie, co najwyżej na olx
qwertyu 2015-09-05 02:01:51
Zofia masz takie prawo, słusznie. Nie spróbujesz to się nie przekonasz, ale jak chcesz już przy 20'stym zastanawiać się czy kupić masło czy margarynę, a może lepiej nic a w zamian kupić więcej obkładu- to proszę. A może lubisz niespodzianki? Jak tak to świetnie bo z tą firmą na pewno Ci nie zbraknie, zwłaszcza każdego 10'tego dnia miesiąca :) to nie koniec niespodzianek:) A wiesz dlaczego? Bo 20'tego (dokładnie tego samego dnia, którego będziesz miała dylemat co do uzupełnienia lodówki) zadzwoni do Ciebie dziewczyna z Sokołowa (nie wymienie już z imienia) i oznajmi Cię, że przy Twoich umowach na neostrade ze 3 routery się nie zrefundowały (nowy klient 49 zl/ stary 129zl a jak brakuje to dla pracownika za 189 zl- koszt za sprzet)- wiesz kto za to zaplaci? no jasne, że Ty:) A wiec prosty wynik: zarabiasz ok 1200(-600 mieszkanie)=600(to co zostaje ci na jedzenie, zycie, paliwo i kosmetyki. bron boze jak zachorujesz bo nie masz na leki ). wiec z tych 600 zl odejmijmy 3x router (189-49)= ok 150 zł i co wtedy? Nie zapłacisz bo nie stac cie- informujesz regionalnego o tym fakcie. Po czym nastepnego 10'tego spodziewasz sie ok 2200 zl wyplaty bo udalo ci się sprzedac sporo umow i wpadly ci jakies konkursy a tu przychodzi rozczarowanie, bo tym razem regionalny powie Ci tak: Podpisałaś wspólną odpowiedzialność, nie zapłaciłaś za niezrefundowany sprzęt- nie nalezy Ci się premia podpisalas to na umowie na stronie tej i tej (jakos dziwne ze wszystkim jej brakowalo w komplecie)- przypadek? Na moja prosbe kadrowa obiecala ze przesle mi braki mailem (oczywiscie nie bylo latwo zeby sie zgodzila), ale co mi po tym jak i tak nie wyslala. kolejna sprawa: L4 w weekend? zapomnij nie nalezy Ci się- musisz to odpracowac!!

Mogłabym tak pisać i pisać. Na temat tej firmy mogłabym książkę napisać, bo przypadków do opisania nie brakuje.


p.s. nadgodzinami tez nie nadrobisz, bo nawet jak musisz zostać to i tak Ci nie zapłacą.
pozdro
1
bylyy pracownik 2015-09-29 22:14:13
pracowalam w tej firmi i mi sie podobalo. ja wygrywalam w konkursach, robilam planu swoje i dostawalam kase. Jak ktos pracuje i ma wyniki to mozna dobra kase zarobic. polecam
mnbk 2016-04-20 18:30:52
Zdecydowanie nie polecam.
Monia O 2016-05-28 12:23:54
nie polecam
tako 2016-06-14 18:40:43
Bardzo NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!
Cziki Cziki 2016-07-05 09:52:31
Czy ktoś, kto ma minimalnie pofałdowany mózg jest w stanie zrozumieć, że jest to praca w handlu? Praca w handlu ma to do siebie (niezależnie czy sprzedajesz kwiaty pod cmentarzem, czy telefony), że zarabiasz proporcjonalnie do sprzedaży. Jeżeli nie potrafisz, jak ktoś tam pisał o ruterach bez refundacji, zareklamować braku rozliczenia, to sam sobie jesteś winien. Ludzie z biura wysyłają codziennie maile, smsy, dzwonią z przypomnieniem o konieczności wyjaśnienia nieprawidłowości. Trzeba być wyjątkowo opornym na perswazję, żeby nie zainteresować się przynajmniej raz w miesiącu, czy wszystko ok z pieniędzmi/towarem. Jeżeli mieszkasz w mieście maks do 12tyś mieszkańców, to pewnie masz tam Biedronkę. Pani z Biedronki, jak ma za mało w kasie, bo źle wydała resztę, też musi dołożyć. Idź, spytaj. Jeżeli Ty nie udowodnisz sprzedaży rutera, to też dołożysz.
Jeżeli ktoś doczytał dotąd, to być może nadaje się do pracy w LUXie. Praca w firmie wymaga wiele, ale też wiele daje. Wypłata? Jak umiesz kombinować ze sprzedażą, konkursami i liczeniem premii ( sa wzory i nie problem to policzyć. Potrzeba tylko minimum zaangażowania. Jak RKS Ci nie powie, to powie kadrowa, albo księgowa, albo sam dyrektor - tylko SPYTAJ! Tępe dzidy nie zarabiają. Życie.
xfgdfg 2016-08-09 12:22:20
Pojawiło się dużo ogłoszeń od tej firmy.
99% jest z umową o pracę i pensją uwarunkowaną od przychodu firmy... Czyli nie wyrobisz planu dostaniesz podstawę (i to z łaską). Byłem na rozmowie i to co sobą reprezentuje firma woła o pomstę do nieba. Od razu mówią Ci że zarobisz góry pieniędzy, tylko musisz się nauczyć wszystkiego. Żadnego pytania o ty czy ktoś jest odporny na stres, czy ma jakieś złe skojarzenia z handlem (akurat ja mam), czy potrafi rozmawiać z ludźmi. Po prostu wciągają człowieka a potem po miesiącu wypłacają marne pieniądze (usłyszane od poprzedniego pracownika) Ogłoszenia są już dwa tygodnie i nadal nikogo nie złapali na pracę w salonie Orange Partner.

P.S.
Czasem lepiej wynająć lokal i samemu otworzyć punkt obsługi klienta na własną rękę ale z tym jest ciężko na ten moment.
1
byly pracownik 2016-09-14 15:19:37
odpowiedź dla rekina:
odeszłam, bo nauczyłam sie wiele, zarobiłam dobrze, ale ..... 500 +, dzieci, ... obecnie jestem na wychowawczym. jak tylko sie ogarne to wróce do pracy, do Luxa. Wiem co trzeba robić, wiem co i jak sprzedawać. Mam miłe wspomnienia.
Przeczytałam pare postów i jestem przekonana, ze negatywy pisza tylko nieudacznicy, którzy nic nie robili a tylko oczekiwali, że dostana cos za darmo.

ja byłam i jestem zadowolona z pracodawcy - wrócę NA PEWNO.
1
ahk 2016-09-15 15:35:20
Na pewno jest w porządku atmosfera @Jaa, bo każdy wie, że pozytywne stosunki między pracownikami albo między pracownikami a kadrą to połowa sukcesu. W końcu budują w ten sposób renomę na tak wielkim rynku
1
pracownik 2016-11-02 16:17:19
olx tez jest płatny :-)

ja jestem zadowolony - konkursy wygrywam, na wyjaździe byłem i było super. Ludzie z biura jadą na wyjazdy bo pracownicy z salonów porezygnowali, więc było miesce - to pojechali (tak mówią )

ja POLECAM
Zostaw swoją opinię o FHU LUX - Sokołów Podlaski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FHU LUX