brak logo

Coface Poland

Warszawa

Opinie o Coface Poland

anonim 2009-04-20 08:59
rozwojowa i stabilna firma
2
byly pracownik 2009-10-30 16:25
Duża międzynarodowa firma jedyny plus.
Minusów jest więcej zarobki na poziomie 1800 zl netto, nadgodziny stres!!! I najważniejsze na jednego pracownika szeregowego w dziale handlowym przypada 4-5 dyrektorów.
4
mivhal 2015-02-21 11:13
Firma śmiechu warte, podpisując umowę o ubezpieczenie należności, gdy tylko widzą, że moga być jakies problemy to ją zrywają. Natomiast w drugą stronę, jak mają windykować, to wydzwaniają do firmy zupełnie nie znając tematu sporu itp., później opowiadają jakieś wyuczone regułki, zamiast zmierzać do wyjaśnienia niezgodności. Większej amatorki wśród firm windykacyjnych chyba jeszcze nie widziałem!
2
Flex 2016-09-07 08:11
Korporacja. Śmieszne pensje, stres i wyzysk. Managerowie od wszystkiego i niczego. Zero szacunku do pracownika, zero motywacji, ciągłe dorzucanie obowiązków. Nigdy nikomu nie polecę.
Free 2016-10-15 21:57
korporacyjność, beznadziejna atmosfera - najważniejszy wynik, duża rotacyjność, wynagrodzenia słabe z wyjątkiem wybranców, dla jednych zapieprz dla wybrancow pierdzenie w stołek, lepiej omijac te firmę z daleka.
CrazyMajk 2017-01-30 21:02
Pod koniec ubiegłego roku aplikowałem na stanowisko KAM do Działu Informacji, najpierw rozmowa z P.Szymonem Wilińskim, kolejna rozmowa z jakąś kierowniczką sprzedaży (nie pamiętam nazwiska, w zaproszeniu na drugi etap zabrakło takiej informacji!), krótka rozmowa, wypełniłem test osobowości i zostałem ZAPEWNIONY, że otrzymam odpowiedź... dzisiaj jest ostatni dzień stycznia a na tamtym stanowisku pewnie już ktoś pracuje :)
Na drugi etap nawet mojego CV sobie nie przygotowali, sympatyczna dziewczyna z recepcji zapytała czy mam na mailu i czy mogę wysłać z telefonu.
Profesjonalizm - 100
Dobrze, że się nie odezwali bo równolegle brałem udział w 2 innych rekrutacjach i dostałem pracę w dobrej firmie o zbliżonym profilu a tak mógłbym pracować w coface...
prawda 2017-02-14 19:23
niekompetentni dyrektorzy, mobbing, stres, bardzo niskie wynagrodzenia, obowiązkowy 8,5 godzinny dzien pracy, nadgodziny - nierejestrowane, limitowana kawa/herbata. Chcesz zdobyć doświadczenie przyjdz do coface, jest duzo ofert. Tylko wczesniej odpowiedz sobie na pytanie: Czy w dobrej i fajnej firmie bylaby taka rotacja i ciagle wolne miejsca?
XYZ 2017-05-11 12:06
Firma z roku na rok traktuje pracowników gorzej. Zarobki dużo poniżej średniej, zero szkoleń, zero programów wdrożenia pracowników, wszystko prowadzone na pół gwizdka i po najniższej linii oporu. Rotacja na najniższych stanowiskach jest bardzo duża, nie ma sensu nawet zapamiętywać imion pracowników. Większość jest zatrudniana na umowę zlecenie lub poprzez firmę zewnętrzną. Jeśli wierzysz, że po dwóch, trzech latach dostaniesz umowę o pracę i podwyżkę to stuknij się w czoło - znajdą kogoś innego. Ciągle nie ma wymiany informacji, nikt nic nie wie, dział windykacji ma być zamknięty, innym razem mają zrezygnować z działu telemarketingu. Jak na warszawskie standardy bez problemu można znaleźć coś lepszego. Na dodatek firma się nie rozwija, usługi nie są dostosowane do polskiego rynku, handlowcy nie robią planów, a co za tym idzie nie żyją z prowizji, pracownicy biurowi mają obowiązkowe 8,5 h pracy, w co niby wliczona jest przerwa, podczas której każdy i tak pracuje. Nie polecam firmy ani jako miejsca pracy ani jako firmy do współpracy.
Piotr 2017-05-22 21:56
faktura 27 000 4 lata ściągali dług, sam musiałem wydzwania co tydzień zęby cokolwiek załatwić.
kofik 2017-05-27 21:58
kasa mała, ale można robić wszystko na poł gwizdka i z bledami, bez ponoszenia odpowiedzialnosci. Pracodawca i ludzie maja siebie na wzajem w glebokim poważaniu. Jedyny plus to kasa na czas, minusow jest duzo: brak profesjonalistow, brak kultury osobistej pracownikow, brak innowacyjnosci, powielanie rozwiazan ktore sa u konkurencji od kilku lat, pracownik niczego sie nie nauczy. Firma opiera się na ludziach bez zadnego doswiadczenia lub na tych ktorzy nie moga znalezc pracy w innej firmie, bo maja male kwalifikacje. Ogólnie to lepiej nie pakowac się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lepiej poszukac czegoś gdzie mozna się czegoś nauczyć i zarobić wiecej niż te smieszne pieniadze.
Wojtek 2017-06-02 21:39
Widzę świeże wpisy na forum dlatego może jest ktoś, kto pracuje w dziale Business Information na stanowisko Customer Service Specialist? Jaka atmosfera, wysokość pensji, czy jest to obsluga mailowa czy call center?
antycenzorka 2017-06-06 18:18
Haha, widę, że tu nawet na gowork działa cofacowska cenzura - pare miesięcy temu dodany został krytyczny wpis Ani K. z HRu, który obecnie zniknął bez śladu. Hmmm.... ciekawe dlaczego ;) . A swoją drogą to musi nieźle świadczyć o firmie skoro nawet HRy nie wytrzymują i piszą takie komentarze na forum. No ale cóż, tak jak napisał któryś przedmówca, tutaj wszyscy mają siebie w głębokim poważaniu. A co do mojej opinii na temat firmy to w sumie wszystko zostało już tutaj napisane - firma to dno totalne, omijać szerokim łukiem.
wojciech 2017-06-07 21:31
Atmosfera super, przyjdź na pewno dostaniesz angaż i na początek pensję na poziomie programisty w dużej korporacji (kwota 5 cyfrowa). Co roku podwyżka, do tego szkolenia itd.

A tak na serio, to jak Ci się nie zapaliła czerwona lampka po tych wszystkich wpisach to tylko współczuć....
Klient 2017-06-12 12:58
Firma nastawiona wyłącznie na zbieranie wpłat za swoje ,, usługi". To co firma oferuje a co robi to dwie różne rzeczy. Ja zostałem oszukany,- firma w rozmowie ze mną informowała że " podejmowane są działania " oczywiście jeżeli działaniem jest ruszanie palcem w bucie .Po dwóch miesiącach wykonano jeden telefon do firmy z Węgier(chodziło o odzyskanie należności) i stwierdzono że nikt nie odbiera.
później zrobiono "wizje "lokalną " ale na zasadzie -o tam jest pałac kultury a tam łazienki .Bez sprawdzenia czy drzwi się otwierają czy są zamknięte . Po prostu tam na Węgrzech ktoś pojechał zrobić zdjęcia lub zdjęcia wzięto z gogle.
Sam ustaliłem poświęcając 2 godziny co się z firmą na Węgrzech .
Uwaga na tą firmę bo Wyciąga tylko Twoje Pieniądze i w tym jest skuteczna
OPINIA NEGATYWNA
Zostaw swoją opinię o Coface Poland - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Coface Poland