brak logo

Fabryka Gier

Szczecin

Opinie o Fabryka Gier

ksda 2012-12-25 20:59:31
nie polecam
5
r3uni 2013-03-06 10:00:09
rowniez nie polecam, nie chce mi sie rozwodzic czemu, moje prywatne sprawy, ale takiego traktowania i [usunięte przez moderatora] nie widzialem juz dawno
5
maxdosw 2013-03-25 23:20:32
lewe zagrania mi sie nie podobają tam
5
jato 2013-03-30 06:22:56
mialem juz ich kompletnie dosyc i chcialem sie zwolnic, ale na szczescie wlasnie zwolnili mnie sami.
5
progr 2013-04-08 09:43:17
nie oceniam tej firemki, jednak czlowiek prowadzacy jest nie do zniesienia i nikt mu o tym niestety nie powie
4
aspra 2013-04-08 20:36:37
nudno bylo na praktykach i na koniec wyszlo, ze niczego sie nie nauczylem. bez sensu!!!
5
byla pracownica 2013-08-17 13:37:05
To w jaki sposob tam traktuje sie ludzi jest nie do opisania, pracownik jest dla nich robotem z ktorym sie nie licza, nie szanuja. Wszystko to oparte jest na ladnym biurze i marketingu. Bez tego ta firma by nie byla w stanie prosperowac. Pracowalam i bardzo nie polecam.
5
Jestem-Bylym-Pracownikiem-FabrykiGier 2013-10-19 19:38:48
Nie polecam tej firmy. Ja wiele sie nie nauczy³em. Od czlowieka oczekuje sie totalnego podporzadkowania. Nie mozna sobie samemu zaplanowac czasu pracy, bo szef zrobi to za ciebie, rozpisujac ci punkt po punkcie czym masz sie zajmowac - co do minuty. Bieganie co 5 min na spotkanie z szefem, odbieranie telefonów i maili od niego z pytaniami, co juz zrobione, a czego jeszcze nie i kiedy to zrobisz. Totalny brak zaufania do ludzi i ich czau pracy.
W firmie bardzo duza rywalizacja, to juz przemawia samo za siebie. Praca dla kogos komu nie przeszkadza pogardliwe odnoszenie sie do niego.
6
Sebastian 2013-11-19 17:06:37
Wyzysk i brak szacunku na każdym kroku, na kazdym kroku i rogu slychac jak szef i jego pół rodzinki pracujacej w firmie kogos obgaduje. Zostawilem ta prace, poniewaz maja duze problemy finansowe i wybralem dużo mniejsza firme i wydawałoby się, iż gorsza, ale jak do tej pory jest duzo lepiej. Traktuja mnie tam jak czlowieka a nie jak nic nie znaczace narzedzie do trzepania kasy szefa.
5
M*** 2013-11-30 11:45:07
tak. jak sobie narysujesz ;-) o ile tobie pozwola narysowac. ci co pracowali to wiedza co mam na mysli.
4
game_artist 2014-01-31 00:05:54
ta fabryka tnie wszystko. wartosciowi ludzie zostali usunieci bo za drodzy, pozostali sami odeszli wiec zostaja ci ktorzy wiedza ze nie znajda etatu w branzy bo sa za slabi.
3
Pokin 2014-02-01 17:02:15
Mnie tez wywalili z firmy, ale wiedzielismy ze to chodzi o czas w ktorym leci z firmy kolejna i kolejna osoba. Jak sie jest zachlannym to tak wlasnie sie to konczy.
3
Ktoś 2014-03-14 09:12:48
Kilka dni goscilem/am myśląc ze będzie miło - zupełne nieporozumienie i nie polecam.
1
były wieloletni fabrykowiec 2014-03-19 19:31:46
A tak serio, klimat był niezwykły, ze względu na niezwykły zespół... W pozytywnym znaczeniu. Natomiast firma w której kasę trzyma tylko rodzinka, jest działalnością gospodarczą z ukrytymi dochodami śmierdzi na kilometr... Człowiek jest istotą słabą, w takich warunkach każdego zepsuje zachłanność, obserwowaliśmy to zjawisko :-) grunt, że mamy wiele fajnych wspomnień i niezłe doświadczenie, raczej słyszymy że wszyscy po fabryce złapali o wiele lepsze fuchy, więc kryzys wyszedł nam na dobre. Ja pracuję w korporacji... Komfort psychiczny - bezcenne! Za fabryką nie tęsknie.
1
programista 2014-04-26 18:12:53
nie mialem płacone pelnej wyplaty tak jak sie umawialiśmy.

To równiez prawda, że jest tam coraz więcej rodzinki patrzącej kazdemu na ręce. Zachlannosc - to jedyna cecha Pana Kierownika.
benek fenek 2015-02-04 16:22:06
jestem z wykształcenia marketingowcem - informatykiem - grafikiem i obecnie własnie skończyłem uczelnią i chcę znaleźć jakąś pracę. czy mam szansę na zatrudnienie w fabryce gier z tak maulutkim doświadczeniem zawodoym jakie obecnie na moim etapie kariery posiadam?z góry dzięx za odpowiedź i pozdrawiam
Eryk Stańko 2015-07-22 14:15:09
Witam. Pracowałem w Fabryce 7 lat - mam zupełnie inne zdanie o firmie niż przeważające opinie w tym wątku. Po pierwsze praca w branży gier to nie pieczenie chleba, kopanie dołów etc. To jest praca kreatywna - gdzie liczy się twoja wyobraźnia i skill w przełożeniu tego na tło, animacje itd. Wiadomo że terminy gonią ( jakbyśmy dostali masę czasu na wszystko - wyszło by na 100 słabo). Bywało różnie - raz gonił mnie deadline narzucony z góry - raz to ja dawałem ciała nie wykorzystując mojego doświadczenia i umiejętność. Ale rzecz, którą uwielbiałem w Fabryce ponad wszystko to ludzie. Pracowałem przed Fabryką w wielu miejscach i jestem w stanie porównać jak się pracuje z ludźmi, którzy nie mają pasji takiej jak twoja. W tej branży nie ma miejsce na ego i co to nie ja(miałem takie momenty i ja - nauczyłem się że to nikomu nie pomaga, gorzej się wspólnie pracuje i jakość finalna projektu jest słabsza). Czy Fabryka to raj? - pewnie że nie, było lepiej i gorzej, ale ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bym nie zamienił tego czasu na coś innego. Pozdrawiam:)
2
freelancerka 2015-09-02 16:04:55
W wiekszosci czasu nie moglam sie doprosic o wyplate na czas, a historie i obiecywanki szefa na poczatku mnie przekonywaly, a pozniej jego klamastwa staly sie juz doslownie smieszne. Na szczescie inna firma znalazla mnie sama i tak jak mowisz, nigdzie nie jest rozowo, ale przynajmniej nie traktuja mnie jak bezrozumna idiotke, ktora kupi kazda PR zagrywke i opowiesci i ciezkich czasach. Skoro pracownik staly dostaje wynagrodzenie to czemu freelancer ma sie prosic o nie przez kilka tygodni?
Czy my nie jemy? Bezczelnosc i brak szacunku.
byly 2015-09-15 09:49:42
Znam to z autopsji. Oczywiscie na poczatku mialo byc cudownie. Do tego proste cwaniactwo szczecinskiego szefa, ktory sam nic nie potrafi, ale wszystkimi na boku pomiata.
Game. Dev. 2015-09-17 16:21:17
Bardzo się z tym nie zgadzam co napisałeś Eryku. Zachłanność, pazerność widoczna była na każdym kroku. Jednak były tez rzeczy, które sa duzo gorsze i nie chce tutaj o nich pisać. Jest mi jednak bardzo przykro, że firma tak pomiatała i oszukiwała ludzi. Na szczęście jest to już dla mnie przeszłość.
Mnie sie udało 2015-10-25 19:34:07
w dodatku cieżko jest znaleźć prace w branży gier, duzo trudniej niz w typowym IT poniewaz nie ma tylu ofert pracy oraz jest duzo specjalizacji. Niemniej jednak zamiast narzekać trzeba szukać, w piątek podpisałem umowę z inna firma w Niemczech i od nowego roku rozpoczynam prace zdalnie, po kilku miesiącach na miejscu, dla Niemców w doświadczonym zespole z bardzo fajna kasą i ekosystemem, a do końca roku jakoś przetrwam w fabrycznej fabryce, w pracy na akord bez czasu na zastanowienie i jakikolwiek rozwój osobisty.
bb 2016-05-11 14:44:19
@barek generalnie chyba do zawodu grafika trzeba moim zdaniem mieć smykałkę, i chęć rozwijania się w tym kierunku. Wydaje mi się że w tej branży są ciągłe nowinki, za którymi trzeba nadążać na bieząco
Zostaw swoją opinię o Fabryka Gier - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Gier