brak logo

MATUSEWICZ BUDOWA MASZYN

Gryfów Śląski

Opinie o MATUSEWICZ BUDOWA MASZYN

były 2015-12-02 13:11:37
Nie jest to dobry adres. Lata swietnosci tej firmy sie skonczyły. Firma nie wypłaca ludziom pieniędzy od września. Oddział deweloperski pada. Od przeszło pół roku są problemy z płatnościami dla ludzi. Kierownictwo firmy Matusewicz budowa Maszyn dzieli ludzi na lepszych i gorszych, wielokrotnie w kryzysie produkcja dostawała pieniądze ale biura już nie. Pracodawca nie przestrzega regulaminu jaki sam stworzył. Nie ma jasnych zasad wypłacania premi, umowy o pracę sa zmieniane w trakcie trwania zatrudnienia. Obietnice o terminach wpłat są bez pokrycia. Scigają firmę za długi dostawcy. Społka stoi na granicy bankructwa, choć własciciel otworzył sobie druga firmę w Chinach AWP MATU i to nia się teraz przejmuje i rozwija. Ludzie dla kierownictwa nic nie znacza sa to tylko robaczki zapierniczjace za darmo do trzech miesiecy. Ludzie zaczynaja się zwalniac i uciekac na chrobowe. Nie polecam.
3
agnieszka 2015-12-15 08:22:34
witam,
Jestem jednym z wierzycieli firmy Matusewicz Budowa Maszyn, za wykonane prace należy mi się jeszcze ponad 100 tys. zł,
mam wyrok sądowy i co z tego skoro Właściciele przenoszą kasę do firmy w chinach(a obiecywali spłatę) i zapewne nigdy nie zobaczę pieniędzy które zarobili moi pracownicy ...
komornicy ustawili się w rządku...
1
pracownik 2015-12-15 14:42:49
to prawda, firma pada. pracownicy nie są w stanie odzyskac pieniedzy od wrzesnia, za ten miesiac tez wypłat nie ma. szanowny pan Tadeusz opowiada bajki ludziom w ktore sam chyba nie wierzy, obiecuje od dwóch miesiecy z tygodnia na tydzien ze beda pieniadze, hitem są "święte czwartki" lub "koniec tygodnia", daty kiedy pracownicy tydzien w tydzien patrza na swoje puste konta. Zaczyna to sie robic smieszne a firma i jej zarzad niewiarygodny. Bronia sie przed upadloscią bo musza wszystko do Chin przelac,a jak juz to zrobią to szukaj wiatru w polu.
5
Pracownik 2016-01-17 18:51:01
Czytając powyższe opinie ktoś nie znający tematu może powiedzieć że od ,następny hochsztapler się znalazł i okrada ludzi.Firma Matusewicz jest ,czy była jedną z największych firm w rejonie,ludzie pracujący tam bardzo sobie cenili ten zakład pracy jak i styl prowadzenia firmy.Budynki,maszyny jak i zarząd jest na najwyższym poziomie tak merytorycznym jak etyczno-kulturalnym.Można powiedzieć że firma Matusewicz Budowa Maszyn była filarem miasteczka Gryfów.Niestety biznes to ponoszenia ryzyka,ktoś nie zapłacił firmie,firma nie płaci ludziom i ratuj się kto może.Ale róbcie to ludzie z godnością z jaką budował i prowadził tę firmę Pan Matusewicz.
4
FREZER 2016-01-22 02:15:25
Pracuje w tej firmie od 6 lat. Nigdy nie narzekałem, dobrze płacili, warunki super... Jeśli chodzi o wynagrodzenie, też ok. Ciężko jest gdziekolwiek indziej zarobić tyle ile Ja zarabiałem u tego oszusta mimo tego, że moja stawka nie była zbyt wysoka w porównaniu ze stawkami innych pracowników.Ciągle licze na to że jednak wypłąci te pięniodze skoro co chwile mówi na zebraniach że zapłaci. Zalega już 3 wypłaty nie mówiąc o premiach których ostatnio nie było. to są jakieś kpiny ! KŁAMCA jakich mało !! Od paru miesięcy zaczęło sie sypać, a ja pracuje tam dalej mając nadzieje ze bedzie lepiej, jak kiedys. Czytając inne opinie doszedłem do wniosku że trzeba się zwolnić jak najszybciej. CHCE SWOJE PIENIĄDZE, nie wiem co robić.. TO CO SIĘ DZIEJE W FIRMIE MATUSEWICZ BUDOWA MASZYN TO PRZECHODZI LUDZKIE POJĘCIE !!!! ODRADZAM !!!
1
pracownik 2016-01-22 20:49:42
Proszę Cię nie pisz bzdur takich. Jaka firma nie zapłaciła?
4
Zelek 2016-05-30 13:14:56
Pracowałem kilka lat temu w tej firmie i zapamiętałem ją dobrze. Przykro czytać o tym ,że dzieje się tam tak źle. Błędem była wymiana średniej kadry kierowniczej na kadrę karierowiczów o bladym pojęciu technicznym z brakiem wyobraźni ekonomicznej i społecznej.
dudek 2016-07-22 12:52:07
Spółka jest w restrukturyzacji, a to nie bierze się znikąd, można sobie to sprawdzić w monitorze sądowym. W tym miesiącu ludzie znowu nie mają wypłat. Kadry technicznej tam już ne ma bo wszyscy się zwolnili.
boss 2016-07-31 15:47:51
A może wiecie jakie są przeciętne zarobki teraz w firmie?
Zostaw swoją opinię o MATUSEWICZ BUDOWA MASZYN - Gryfów Śląski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MATUSEWICZ BUDOWA MASZYN