brak logo

BWS EXPO

Poznań

Opinie o BWS EXPO

ex 2014-10-20 16:29:51
Jeśli ktoś lubi być szmacony ,to BWS jest idealnym miejscem pracy!
monter 2014-12-01 03:33:52
Nie pracowalem jeszcze w firmie BWS ale wiem jakie sa realia w tej branzy. W azdej fifmie targowej pracuje sie caly sezon po 5 dni w tyg po 12 godzin plus czesto soboty np 10. Uroki targow. Albo ktos sie na to goxzi albo nie. Wiedzcie lub nie ale praca na zabudowie moze byc gorsza i skutkowac praca nawet do 20 i wiecej godzin. Zastanawia mnie tylko jak firma BWS placi za prace n wadsztacie oraz na ile trzymane jest tam tepo pracy?
muzyk 2014-12-10 21:34:41
niby pozycja BWSu na rynku silna ale zbudowana na słabościach innych ludzi którą pan W wykorzystuje bez skrupułów. Praca na montażu minimu 12-16 godz. ze względu "oszczędności" minimum czasu na montaż,diety zagraniczne nie istnieja ,są ekipy które robiąc dla BWSu płacą swoim ludziom 130-170 zł dniówki!!! I takich pan W kocha więc jeżeli masz umiejętności i sie szanujesz i nie musisz jeść zupy z pająków nie polecam. Ze złotych gór obiecanych na pierwszej rozmowie zostaje stosij jednogroszówej!!!
Były polski Stolarz 2014-12-11 03:53:50
Jak czytam to wszystko, to widzę że założenie dla Wlodka tego forum kilka lat temu było dobrym pomysłem ;-)
Współpraca w tej firmie była ostatnią moją w Polsce !
Dziękuje Wam Słomińscy, że mnie oszukaliście , teraz przynajmniej mam też 12/h ale funtów a nie 12,45 no i nadgodziny nieco więcej ;-)
W UK jest obecnie prawie 700 000 Polaków , w Niemczech ponad 500 000 , w sumie około 2 000 000 Polaków na emigracji (jeśli zawierzyc oficjalnym informacją).
Czy ktoś pracował z Polamiem , który wrócił z emigracji np: UK ?
Ja nigdy z takimi nie pracowałem w Polsce.
Teraz już wiem dlaczego.
Wy wiecie ?
stefan 2014-12-20 08:55:58
nie narzekajcie juz w porownaniu do niektorych firm ktore w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] leca z kasa tu nie ma problemow kto pracuje i nie chleje nie ma na co narzekac
1
man 2015-01-22 07:55:53
A jakie macie opinie o pracy na magazynie ?
etam 2015-01-25 12:47:27
magazyn,powiadasz.teren zdobyty po trupach.mnóstwo ofiar.jak i na meblowym i na aluminium.jeśli chodzi o meblowy to nie mam na myśli ludzi tam pracujących tylko zarząd magazynu i jego prezeskę panią Z ,która poszła teraz mieszać w biurze (bliżej drzwi prezesa....)
1
man 2015-01-26 13:53:38
a elektryczny ?
Artur 2015-02-16 01:32:32
Umieć wszędzie coś trzeba.Jeśli nie będziesz chlał, spał pod stołem a uczciwie pracował to nie jest to zła firma. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Jeśli do tego jeszcze będziesz myślał przy tym co robisz to możesz zostać na dłużej. Większość negatywnych tutaj wpisów jest autorstwa nieudaczników, którzy odeszli za picie, partactwo, nieróbstwo, albo głupotę itp.Sporo z nich żałuje że odeszło, z powrotem firma jednak ich nie chce, więc uzewnętrzniają się na tym forum.Doskonale nie jest nigdzie.Wielu z tej firmy odchodzi a już po miesiącu wraca po kolanach. Firma jest wypłacalna, pieniądze na czas. Proponuję spróbować a nie czytać te bzdury wyssane z palca.
2
luk 2015-02-16 01:59:03
Którym magazynie? Aluminium czy meblowym? W obu praca nie jest lekka, w 1 nadźwigasz się skrzynek z aluminium w 2 mebli.Pracę zazwyczaj kończą ostatni - jako ostatni ładują. Ekipy szykować się przychodzą tak jak im pasuje, jedni rano inni późnym popołudniem - magazyn musi być dla nich otwarty.Pracy dużo, nie trudno o pomyłkę, która może być kosztowna dla firmy. Zapomnisz wysłać czegoś do Niemiec - transport kosztuje.
1
etam 2015-02-17 11:13:24
a jak p. słomiński zareagował na płacę minimalną w niemczech???robi coś w tym kierunku?czy ktoś wie jakie poczynił kroki,żeby za kilka miesięcy firma się nie rozpadła...?
mate 2015-02-22 22:44:13
A Ty "etam" coś taki ciekawy? Mnie ciekawi z jakiego działu cię wylali, lub sam odszedłeś bo byłeś za słaby Bolek.Sądząc po twoich wpisach tutaj, mało wiesz i za bardzo rozgarnięty to ty nie jesteś. Sądząc po godzinach, o których zamieszczałeś te wpisy to prawdopodobnie siedzisz w necie zamiast pracować.Tacy najwięcej krzyczą i chcieliby za nieróbstwo mieć płacone.
Wiesia 2015-03-01 17:43:11
A sądząc z Twoich godzin wpisu, to tyrasz jak wół w tej oszukańczej wstrętnej firmie i na pewno nie masz rodziny, bo kto by cię chciał, albo rodzina ci się rozpadła właśnie przez to, że szefa i firmę cenisz bardziej niż rodzinę.
etam 2015-03-08 07:17:15
jak widzisz mate,pora i dzień nie mają znaczenia.odszedłem sam z działu,(montaż jeśli można to tak nazwać).odszedłem poniewaz znalazłem taką samą pracę,za lepszą pensję,godziny te same,mniejszy stres,a wszystko poukładane.są te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wśród pracowników ale robić swoje i jest ok.a sposób na lepsze zarobki?,mniejszy zysk panowie pracodawcy,i będzie dobrze.bo to że dajecie pracę,to nie wszystko.jak by nie patrzeć to my jesteśmy napędem tego wszystkiego. a propo , brzmisz prawie jak włodzimierz...pozdro
1
muzyk 2015-03-19 20:37:24
te 170 zł to za 12-14 godzin harówy za granica razem z "dietą"!!!!
Kuźniar 2015-04-03 11:15:33
piszesz głupoty,i pewnie jestseś jednym z nieudaczników życiowych i ulubieńców , donosicieli włodasa!!! przez 3 lata tylko raz (!!!) pieniądze były na czas!!!! zawsze od 10 dni do 6 tyg opóźnienia!!! Do tego właściciel cham i prostak może w marynarce i z milionami na koncie ale gbur i prostak, bliżej mu do dresiarza niż do człowieka interesu!!! Teraz jak odeszło kilku normalnych ludzi (oczywiście przeszli do konkurencji) może się ogarnir i zacznie traktować ludzi normalnie,w co oczywiście głeboko nie wierze (Ha ha ha ha) cebulorz z Lyszna zawsze będzie cebulorzem!!!
jajca 2015-04-24 13:15:46
a po cholere wylewacie tyle złości jak sie komus nie podoba to droga wolna
weszłem z ciekawości żeby sprawdzić zarobki ale widze że w polsce to są jaja
a mi sie wydawało że trochę mało dostaje, no to już lepiej pozostanę przy moim cechu
tak na marginesie warunki podobne od godz 8 do 20 w tym 1,45 przerw na obiad i kawe, jak potrzeba to i nadgodziny
stawka za dzień na ręke 200E
1
Nikita 2015-05-05 16:51:32
Jak wygląda dział obsługi klienta- atmosfera, zarobki?
1
muzyk 2015-07-30 11:38:45
Wszedłem a ni "weszłem"
zefir 2015-08-25 21:05:53
Ja również nie dawno pracowalem na stanowisku operatora wózka widlowego w tej firmie i miła atmosfera itd.???? Człowieku gdzieś ty wczesniej robił??? w obozie koncentracyjny!!!! Procz płacy na czas to nie ma nic co kojarzy mi się z czymś miłym. Niestety :(
zefir 2015-08-25 21:07:25
Ja również nie dawno pracowalem na stanowisku operatora wózka widlowego w tej firmie i miła atmosfera itd.???? Człowieku gdzieś ty wczesniej robił??? w obozie koncentracyjny!!!! Procz płacy na czas to nie ma nic co kojarzy mi się z czymś miłym. Niestety :(
wózek 2015-08-25 21:33:02
do trig. czy ty nie jesteś aby buraczkami z chrzanem? Bo żaden wózkowy nie mógł zapieprzyc takiego tekstu bo to nie ma nic wspolnego z prawdą. Robiłem tam jako wózkowy i napewno nie ma dobrej atmosfery, kiedys moze i byla ale nie tera. gadam z chłopakami ze stolarni bo ze starych wozkowych juz nikogo nie ma, wylecieli za prawde. I jest co raz gorzej. Jak stala praca? Umowa zlecenie bez nadgodzin i psie pieniądze jak zachorujesz? Moge dac kontakt do bylych wozkowych zapytacie sami. Jeden wyleciał z dnia na dzien prosił o zostanie do konca miesiąca bo kredyty to usłyszał ze to nie instytucja charytatywna i ma spi...alc na bezrobocie. piszcie jak co to skontaktuje
zarobiony 2015-09-03 17:58:58
Nie polecam pracy w BWSie. Umowy zlecenia, niejasne stawki zmieniające sie od widzi misię pana w. Niemiła atmosfera. Największy wał to podpisywanie diet przez pracowników na umowie o pracę, którzy to zjeździli Europę na papierze. Biurwy nic nie wiedzą, projektanci(rysownicy) są nieogarnięci. Brak przepływu informacji pomiędzy działami. Brak prawidłowej zapłaty za nadgodziny. "chcesz więcej zarabiać to pracuj więcej" Rekord to 430 godzin w miesiącu. No i właściciel to kłamca, oszust i matacz. Sanepid i PIP zawsze dostają łapówki, tylko skarbówka stara się tam czegoś doszukać ale nie może. Sam pan w. uwielbia krzyczeć na ludzi jak ma zły humor. Wypłaty na czas - te na konto, reszta pod stołem. Podwykonawcom płaci rzadko na czas, ale się zdarza. Na własnej działalności na stolarni zarobisz 2tys netto przy 200h. Ale podobnie na umowie. Lepiej pracować w Biedronce.
krótkobyły 2015-09-05 20:57:28
robiłem ze dwa miesiące. Jakiś nawiedzony koleś w tych gorączkach gonił nas jak psy do wymyślanej roboty. Przestawialismy zlom i drzewo z miejsca na miejsce, najpierw na prawo, następnego dnia na lewo byle tylko coś robić. 40 stopni a nam nawet nie wolno było zrobić przerwy innej niż śniadaniowa. Nie było nawet gdzie sie wykąpać bo tylko dwa prysznice na tyle ludu i zasyfione. Kilka razy z jakims gosciem byłem w magazynie i wiecej nie chciałem z nim jechac, siedział ciągle na fajce a zapierdalac mialem ja. Oni chca zeby robic u nich jak w fabryce na taśmie przy czterobrygadówce i to za 10 zeta na godzine na śmieciówce,
Marek 2015-09-08 15:28:32
A,może,te,wszystkie opisy odnośnie,wózków widłowych pisze,jedna,i ta,sama,osoba?? A,może,jedynie,zgadzać się,to że,już na,płacy nie pracuje...... dlaczego nikt z was obficie,opisujących prace tu lub ciągle narzekajacych na nią,nie odwarzycie,się,podać tu swoich prawdziwych danych teelefonu kontaktu każdy jest anonimowy to jest mądry.... Żal,mi was. To wszystko opisujące 3ostatnie,posty to tylko,nabijanie wody na,młyn..
2
bebe 2015-09-11 11:34:14
M...... z twoją ortografią kiepsko, ale czego można się spodziewać ? Tylko idiota upublicznia swój numer telefonu. Napisałem mogę skontaktować mailowo z innymi.
kot 2015-11-10 10:06:44
Temat rzeka . Zarabiasz tyle na ile się zgodzisz i ile są warte twoje umiejętności.
Zarobki w PL firmach:
Przygotowanie 8-25 zł za godzine .
Wyjazdy pl 8-35 zł za godzine + hotele oraz transport
kierowanie ?
wyjazdy zagraniczne 200- 400 zł za 12 h pracy +hotele + transport
przestoje od 100 do 165 zł
eksploatacja od 100 do 400 zł
przejazdy od 0- 165 zł
śniadania zależnie od firmy

Kłamstwa przy zatrudnianiu szybko wychodzą znajomość języka ,systemu, i umiejętności da się szybko zweryfikować.
I może czas przestać narzekać na zarobki i podnieść swoje kwalifikacje,umiejętnośći jezykowe, zrobić prawko ,zakupić narzędzia , jeżeli się czujesz na siłach założyć grupę montażową bądz milion innych rzeczy które sprawią iż będziesz doceniony również finansowo.
Niestety zauważam iz modne jest wymagane od pracodawcy większej kasy nie dająć nic w zamian.
Ostatni 2 – 3 przypadki
-' jakbym miał wkrętarkę to bym własne stoiska budował' (bez komentarza )
efekt :wizyta policji w hotelu ,niezdolność do pracy (obciążony kosztami pokoju hotelowego) ocena pracy 3+ (szybkie ruchy ale większość trzeba poprawiać robić od nowa) oskarżenia o próbę oszustwa. (to nie pracodawca zabiera waszej rodzinie chleb a wy sami wydająć kase na wódkę /narkotyki itp.)
- wymagania 600 zł dziennie 'stawiam stoiska od podstaw ang perfekt itp”
efekt problem z podstawowymi zwrotami po angielsku, problem z policzeniem odległości półek , duszenie współpracownika:) zakres pracy podawanie narzedzi oraz materiałów innym oraz rozmowy telefoniczne w ważnych sprawach.
- „kleje grafiki 3 lata” pierwszy wyjazd płaca 250 zł z rozsezeniem do 300-350 zł w razie zaangarzowania itp. dziennie
efekt logo na foli o wymiarze 300mm na 500mm podłoże lada lakierowana czas wykonania 5 h
3 h wieczorem i 2 h rano. Wyposażenie grafika : 0 {brak rakli, nożyka miarki}.
Wstyd mi za takich pracowników targowych. Przynosicie wstyd narodowi polskiemu pokazując swoje buractwo , brak wychowania i kultury poza granicami naszego kraju. Alkoholikom, chamom , patolom i burakom za granica mówimy nie.
5
kot 2015-11-10 10:06:49
Temat rzeka . Zarabiasz tyle na ile się zgodzisz i ile są warte twoje umiejętności.
Zarobki w PL firmach:
Przygotowanie 8-25 zł za godzine .
Wyjazdy pl 8-35 zł za godzine + hotele oraz transport
kierowanie ?
wyjazdy zagraniczne 200- 400 zł za 12 h pracy +hotele + transport
przestoje od 100 do 165 zł
eksploatacja od 100 do 400 zł
przejazdy od 0- 165 zł
śniadania zależnie od firmy

Kłamstwa przy zatrudnianiu szybko wychodzą znajomość języka ,systemu, i umiejętności da się szybko zweryfikować.
I może czas przestać narzekać na zarobki i podnieść swoje kwalifikacje,umiejętnośći jezykowe, zrobić prawko ,zakupić narzędzia , jeżeli się czujesz na siłach założyć grupę montażową bądz milion innych rzeczy które sprawią iż będziesz doceniony również finansowo.
Niestety zauważam iz modne jest wymagane od pracodawcy większej kasy nie dająć nic w zamian.
Ostatni 2 – 3 przypadki
-' jakbym miał wkrętarkę to bym własne stoiska budował' (bez komentarza )
efekt :wizyta policji w hotelu ,niezdolność do pracy (obciążony kosztami pokoju hotelowego) ocena pracy 3+ (szybkie ruchy ale większość trzeba poprawiać robić od nowa) oskarżenia o próbę oszustwa. (to nie pracodawca zabiera waszej rodzinie chleb a wy sami wydająć kase na wódkę /narkotyki itp.)
- wymagania 600 zł dziennie 'stawiam stoiska od podstaw ang perfekt itp”
efekt problem z podstawowymi zwrotami po angielsku, problem z policzeniem odległości półek , duszenie współpracownika:) zakres pracy podawanie narzedzi oraz materiałów innym oraz rozmowy telefoniczne w ważnych sprawach.
- „kleje grafiki 3 lata” pierwszy wyjazd płaca 250 zł z rozsezeniem do 300-350 zł w razie zaangarzowania itp. dziennie
efekt logo na foli o wymiarze 300mm na 500mm podłoże lada lakierowana czas wykonania 5 h
3 h wieczorem i 2 h rano. Wyposażenie grafika : 0 {brak rakli, nożyka miarki}.
Wstyd mi za takich pracowników targowych. Przynosicie wstyd narodowi polskiemu pokazując swoje buractwo , brak wychowania i kultury poza granicami naszego kraju. Alkoholikom, chamom , patolom i burakom za granica mówimy nie.
Zuza 2015-11-13 10:22:15
Witam.
Widziałam ogłoszenie na asystentkę prezesa/sekretarkę. Czy ktoś może coś powiedzieć o tym stanowisku? Jakie faktyczne wymagania, płaca i czy warto.
3
gość 2015-11-17 22:38:22
Na temat pracy jako asystentka szefa nikt wam nic nie napisze bo jest to nowe stanowisko, a wszelkie szczegóły zdradzane są dopiero na spotkaniu. Podpowiem że warto przyjść i chociaż porozmawiać.
Ale...., 2015-11-23 16:58:59
Cos ci sie chyba pomyliło na własnej działalności przy 200 h to zarabia sie w okolicach 5-6 K w zależności od umiejetnosci i doświadczenia ... Ale skoro Ty dostajesz na 10 zł na godzinę mając swoja firmę to gratuluje....
janusz 2015-12-27 12:06:05
Nie narzekajcie nie jest źle w bws kasa jest zawsze na czas ! W innych firmach jest o wiele gorzej !!!
Dziadek do orzechów 2016-01-08 23:12:51
Casting, casting i po castingu... ups... 30 papierków, 15 wybrańców, dotarło rozmawiać 2, zostać chciał 1, lecz nie dojechał na plan, telefon milczy też. 2 reżyserów, gdy epizody kręcone w skrajnie ciężkich warunkach, jeden ucieka do dziupli, drugi skacze na wózek z kamerą choć blade ma o tym pojęcie. Jak tu serial nakręcić kiedy odtwórcy głównych ról zmieniają się co kilka dni?
Dziadek do orzechów 2016-01-09 03:21:43
Darko? To Ty "D"? Nie tylko o pieniądze chodzi, chodzi też o ciebie D...u. Żeby przyjmować i prowadzić ludzi trzeba mieć to "coś", czego ty nie masz. Trzeba wzbudzać również szacunek u ludzi a tego też nie masz.Czego oczekujesz skoro tak traktujesz ludzi ty i ten któremu włazisz w ... i z którym niby rządzisz? Gość który dobrze ortografii nie zna ale wypowiada opinie o swoich podwładnych typu: Takich debili to powinno się zaraz po urodzeniu utylizować... Lub twoja druga połowa rządząca mówiąca do dobrego pracownika, że pieniądze nie są mu potrzebne bo i tak nie pracuje bo ciągle wpierd... Dwoje gości i jeszcze nie potrafią podstawowych rzeczy papierkowych upilnować... żenada. Najpierw tyłek rąbał ludziom z placu, a jak przyszedł na plac porobić to szybko uciekł z powrotem do swojej dziupli.I to z płaczem bo miał dość, drugi jak tylko cięższa robota to bierze się za to za co nie powinien... Czyli pakuje dupę na wózek by za wiele się nie zmęczyć, a dziewczyny niech dźwigają... żenada. Nawet ma czelność dziewczynom powiedzieć, ze on nie jest od dźwigania. To od czego właściwie koleś ty jesteś? Od robienia dobrego wrażenia?
ElTom 2016-01-11 12:39:25
Pani Z... Nie mierzy się ludzi swoją miarą która i tak w Pani przypadku jest drastycznie niska. To co robią ci chłopacy jest i tak wiele bardziej profesjonalne i lepsze od Pani ciągłego nadzierania się i tworzenia sztucznych zamieszek czy od Pana H... który to nie znał pojęcia pracy fizycznej. Jak dobrze wiadomo nie da się wszystkim dogodzić i zawsze znajdzie się ktoś komu nie będzie pasować to czy owo. Jednak nie uważam by Anonimowe oczernianie ludzi w internecie było najlepszym rozwiązaniem.
A tak nawiasem. Skoro Pani Z... już Pani tu nie pracuje to po co się Pani nadal interesuje losami firmy i wcina tam gdzie nie powinna, Po co Pani przyjeżdża co chwile pod firme? Proszę znaleźć sobie wreszcie hobby albo faceta !!!
1
Pani Z 2016-01-11 17:31:06
"Nie trzeba na głupim karku wieszać dzwonków.
Poznać błazna i bez dzwonków"
1
kokot 2016-05-13 22:16:14
hahaha zabijacie smiechem
adept 2016-05-13 22:45:05
Co masz na myśli? Bo zastanawiam się czy startować do pracy w tej firmie.
nóż w wodzie 2016-06-05 13:32:16
janek daj se siana kasa nigdy nie była,nie jest i nie będzie na czas!!! Państwo S. płacą po terminie 6-8 tyg. i te durne wpłaty na raty,kwota netto,później vat miliony na koncie ale żerują z twoich odsetek tacy to zachłanni ludzie!!! Lizusy,donosiciele,alkoholicy bez prawka,tym jest tam dobrze bo nikt o zdrowych zmysłach i odrobinie szacunku do samego siebie nie pozwala na poniżanie siebie przez buca jaki jest bez wątpienia czarny charakter i pani z wąsem!!!
Denio 2016-06-29 20:34:51
ja tam pamietam kasa zawsze była na czas . raz było jeden dzien po terminie w ciagu 3 lat mojej pracy. stawki tez male nie byly tak naprawde to ciezko było znalesc w poznaniu cos lepszego. Panstwo W wporzadku sa nie ma sie zastrzezen . premie tez wskakiwały nie czesto ale były i to wiecej niz 200 pln i przedewszystkim w bws pozwalaja sie rozwijac mozna liznąć sporo tematow i rozwązań. Kiedys problem na magazynie był z jedną panną ale pojawił się rysiek w skorzanej kamizelce i zrobił z wdową porządek
Denio 2016-06-30 21:25:31
Lekko nie masz co sie martwic idź zobacz , nie patrz co piszą nic nie stracisz
Cage 2016-07-03 01:31:14
Praca w bws byla fajna i nie fajna. Robienie tej samej pracy 3 razy aby na kamerach bylo widac ze jest ruch. Klawisz kazal to sie robilo, szary mlaskal to sie 6 razy jechalo po piwo do spolem, lub przez tory. Europe zwiedzilem, watykan, skandynawie, niemcy, paryze, bruksele, kielce, bednary, warszawe, katowice, opole, czasem nietypowe miejsca tez. Wyplata na czas, nawet koperta, czasem potracenie, telefon bez limitu rozmow i odbiorow od starego, liczenie alu pare razy aby pasilo, palenie smieciami, zawsze piach w otworach, szybkie szkolenie bhp w piwnicy, przeladowane iveca daily na poduchach na maxa, smrod palonych smieci, szukanie czegos czego juz nie ma w firmie, albo nie bylo lub nie dojechalo, krycie kolegow, praca w niedziele, w soboty, swieta, od rana do konca, udawanie przed klientem ze wsjo pasi, polecam prace mozna pracowac jako biurowy potem jako kierowca potem jako stolarz, grafik lub piecowy magazynier itd mozna wiele sie nauczyc i doswiadczyc
Denio~~ 2016-07-03 10:04:42
nie mam polskich znakow wypisuje z angli :D ^^ i co sie czepiasz hue he przypominasz mi wdowe z magazyna
Anatoni 2016-07-13 17:18:50
BWS EXPO firma ucho
Franek 2016-07-13 18:16:44
Tylko magazynu niech unika . Tam od kiedy pan W opuścił to miejsce nikt długo nie przetrwał . Ktoś tam dużego prosiaka podkładał . Mimo ze chłopaki na poziomie i zorganizowani byli .
Mistrz Kolorowy 2016-08-01 10:03:33
Pracowałem kilka lat w BWS. Pracownik produkcji.

Kasa:

Zacznę od tego co pewnie najbardzień interesuje potęcjalnych pracowników. Stawka dostaniesz, jaką sobie wynegocjujesz, jednak na kokosy nie masz co liczyć. Obecnie pracuję w branży i na start dostałem kilkadziesiąt procent więcej niż podwyżka którą mi obiecywał pan WS. Premie? A co to takiego? Premia w tej firmę może być co najwyżej ujemna. Pan WS najchętniej zatrudnia na zlecenie lub własną działalność. Na umowie najniższa krajowa, reszta "pod stołem". Diety na wyjazdy zagraniczne 25e zamiast 49e ustawowych na niemcy (gdzie najczęściej się jeździ). Najlepiej jakbyś wyjechał o 24, żeby zaoszczędzić Panu na dietach i noclegach, przyjechał rano na miejsce, postawił stoisko i wieczorem wracał. Pan WS życzy sobie podpisywania fikcyjnych delegacji, co miesiąc od projektanta do magazyniera. Palcem po mapie zwiedzasz całą europę. Co do płacenia, kasa zawsze jest, chyba, że masz zamiar w najbliższym czasie odejść z firmy. W tym przypadku Pan WS często nie płaci ostatnich 2 faktur. Jeżeli jesteś "lojalny" kasa jest 10. Nie zawsze cała, bo Pan WS też człowiek i też się "myli". Naprawa "pomyłek" i wypłacenie reszty często zajmuje kilka tygodni.

Godziny pracy:

Od końca sierpnia do początku listopada, nie masz co planować sobie weekendów. Pracy jest tyle, że nie ma problemu w wykręceniem 300 godzin, rekordzista robi po 400 (to nie żart). Z jednej strony dobrze zrobić trochę dłużej jesienią, bo kasa przyda się na grudzień, kiedy to nie ma roboty i Pan WS wysyła na 3 tygodniowe "urlopy" (oczywiście nie płaci za nie). Podobna sytuacja jest latem, robota kończy się z czerwcem, początek lipca to przestawianie towaru z jednego kąta w drugi, ewentualnie porządki, a następnie "urlop" z powrotem pod koniec sierpnia.
Co do pracy w normalne miesiące styczeń-czerwiec, pracujesz po 200-240h (poza marcem gdzie jest dużo roboty). Jeżeli chcesz zaplanować sobie weekend to lepiej dzwoń do biura. Mimo, że w tygodniu mało roboty i kręcisz się w kółko, dizajneży/marketingowcy często opierdalają się od poniedziałku do czwartku i w piątek o 14 zaczynają wysyłać mejle tak aby stolarze, lakiernicy i graficy mieli zajęcie na weekend. Co do pracy na magazynach, samochody zjeżdżają się o różnych porach dnia i nocy i muszą być jak najszybciej rozładowane/załadowane, tak wię nieważne czy to środa, niedziela 22:24, czy 1 maja.
Za każdy kawałek aluminium magazynier jest odpowiedzialny, nie ważne że się zużywa, ginie na targach, numerki muszą się zgadzać. Pan WS nie zawacha się obciążyć Cię na kilkanaście tysięcy.

Atmosfera pracy:

Duży plus za świetną ekipę. Pomocni i życzliwi ludzie. Wiadomo że zdajrzają się tarcia, przede wszystkim między działami ale jeśli o pracę zespołową to szacunek.
Co innego tyczy się Pana WS. Słoma z butów wychodzi. Nie waże, że wyrobiłeś 350h, wyjechaleś awaryjnie na stoisko, siedziałeś 48h bez snu, tylko po to żeby oddać je na czas. Nie masz co liczyć na premię, czy nawet na "dziękuję". Możesz zato liczyć, że na kilka dni przed wypłatą Pan WS zrobi kilka rundek po firmię, szukając, za co tu komu w tym miesiącu potrącić, wyzywając ludzi od kretynów i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wplatając kilka kurw pomiędzy zdania.


Kończąc. Jeśli jesteś odporny na stres, jesteś w stanie pracować pod presją czasu, odpowiadają Ci wyjęte z życia całe tygodnie (wrzesień-listopad), nie dasz sobie pluć w twarz, wiesz czego chcesz i potrafisz to uzyskać - to praca dla Ciebie.
Nie ważne, że nie masz żadnego doświadczenia. BWS weźmie każdego z zapałem do pracy, to nie jest skomplikowana robota, naprawdę liczą się chęci. Tam sekretarka staje się menedżerem, kierowca stolażem, sprzątaczka magazynierem a osoba mająca za zadanie wycieranie mebli - logistykiem.

Mam nadzieję, że pomogłem ;)
5
Mistrz Kolorowy 2016-08-01 16:39:14
Od września na pewno będą kogoś szukać na większości stanowisk. Warto zapytać - wysłać CV nawet jak nie ma ogłoszeń - biuro@bws.poznan.pl
Mistrz Czarno-Biały 2016-08-03 17:29:30
A więc uważaj tam na ludzi są okropni patrzą tylko kiedy noga ci się poślizgnie i lecą lecą do pana W . Zgrania ekipa zapomnij nie ma czegoś takiego chyba że jest to pierwsza stolarnia nie ta na suchym . Tam na suchym tylko patrzą jak wysługuje się jeden drugim ( nie istnieje coś takiego jak praca zespołowa) .Wiec staraj sie dostać na tą pierwszą stolarnie nie pchaj się na suchy NEVER!! A jeśli chodzi o pana W jest ok i premie też są nie często ale do 3 razy w roku eis zdarzało i nie mowie tutaj o 100 czy tam 200 PLN
Mistrz CzarnoBiały 2016-08-03 17:30:25
A więc uważaj tam na ludzi są okropni patrzą tylko kiedy noga ci się poślizgnie i lecą lecą do pana W . Zgrania ekipa zapomnij nie ma czegoś takiego chyba że jest to pierwsza stolarnia nie ta na suchym . Tam na suchym tylko patrzą jak wysługuje się jeden drugim ( nie istnieje coś takiego jak praca zespołowa) .Wiec staraj sie dostać na tą pierwszą stolarnie nie pchaj się na suchy NEVER!! A jeśli chodzi o pana W jest ok i premie też są nie często ale do 3 razy w roku eis zdarzało i nie mowie tutaj o 100 czy tam 200 PLN
ew7 2016-08-03 17:39:26
@msiiek teraz to oni potrzebuja montera stoisk targowych w Poznaniu jezeli masz odpowiednie wyksztalcenie to mozesz sprobowac tam do nich zaaplikować..
Zostaw swoją opinię o BWS EXPO - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BWS EXPO