BWS EXPO

Suchy Las k. Poznania

Opinie o BWS EXPO

Marek 2015-09-08 15:28
A,może,te,wszystkie opisy odnośnie,wózków widłowych pisze,jedna,i ta,sama,osoba?? A,może,jedynie,zgadzać się,to że,już na,płacy nie pracuje...... dlaczego nikt z was obficie,opisujących prace tu lub ciągle narzekajacych na nią,nie odwarzycie,się,podać tu swoich prawdziwych danych teelefonu kontaktu każdy jest anonimowy to jest mądry.... Żal,mi was. To wszystko opisujące 3ostatnie,posty to tylko,nabijanie wody na,młyn..
2
bebe 2015-09-11 11:34
M...... z twoją ortografią kiepsko, ale czego można się spodziewać ? Tylko idiota upublicznia swój numer telefonu. Napisałem mogę skontaktować mailowo z innymi.
gratka 2015-09-24 13:48
dajcie znać czy ktoś z was pracował może na stanowisku kosztorysanta stoisk targowych. znalazłem ogłoszenie na to stanowisko i jestem zainteresowany. wymagają wykształcenia budowlanego i doświadczenia, co do języka to jakieś podstawy tylko. proszę o informacje jaką umowę dają na tym stanowisku i jakie jest wynagrodzenie.
kot 2015-11-10 10:06
Temat rzeka . Zarabiasz tyle na ile się zgodzisz i ile są warte twoje umiejętności.
Zarobki w PL firmach:
Przygotowanie 8-25 zł za godzine .
Wyjazdy pl 8-35 zł za godzine + hotele oraz transport
kierowanie ?
wyjazdy zagraniczne 200- 400 zł za 12 h pracy +hotele + transport
przestoje od 100 do 165 zł
eksploatacja od 100 do 400 zł
przejazdy od 0- 165 zł
śniadania zależnie od firmy

Kłamstwa przy zatrudnianiu szybko wychodzą znajomość języka ,systemu, i umiejętności da się szybko zweryfikować.
I może czas przestać narzekać na zarobki i podnieść swoje kwalifikacje,umiejętnośći jezykowe, zrobić prawko ,zakupić narzędzia , jeżeli się czujesz na siłach założyć grupę montażową bądz milion innych rzeczy które sprawią iż będziesz doceniony również finansowo.
Niestety zauważam iz modne jest wymagane od pracodawcy większej kasy nie dająć nic w zamian.
Ostatni 2 – 3 przypadki
-' jakbym miał wkrętarkę to bym własne stoiska budował' (bez komentarza )
efekt :wizyta policji w hotelu ,niezdolność do pracy (obciążony kosztami pokoju hotelowego) ocena pracy 3+ (szybkie ruchy ale większość trzeba poprawiać robić od nowa) oskarżenia o próbę oszustwa. (to nie pracodawca zabiera waszej rodzinie chleb a wy sami wydająć kase na wódkę /narkotyki itp.)
- wymagania 600 zł dziennie 'stawiam stoiska od podstaw ang perfekt itp”
efekt problem z podstawowymi zwrotami po angielsku, problem z policzeniem odległości półek , duszenie współpracownika:) zakres pracy podawanie narzedzi oraz materiałów innym oraz rozmowy telefoniczne w ważnych sprawach.
- „kleje grafiki 3 lata” pierwszy wyjazd płaca 250 zł z rozsezeniem do 300-350 zł w razie zaangarzowania itp. dziennie
efekt logo na foli o wymiarze 300mm na 500mm podłoże lada lakierowana czas wykonania 5 h
3 h wieczorem i 2 h rano. Wyposażenie grafika : 0 {brak rakli, nożyka miarki}.
Wstyd mi za takich pracowników targowych. Przynosicie wstyd narodowi polskiemu pokazując swoje buractwo , brak wychowania i kultury poza granicami naszego kraju. Alkoholikom, chamom , patolom i burakom za granica mówimy nie.
7
kot 2015-11-10 10:06
Temat rzeka . Zarabiasz tyle na ile się zgodzisz i ile są warte twoje umiejętności.
Zarobki w PL firmach:
Przygotowanie 8-25 zł za godzine .
Wyjazdy pl 8-35 zł za godzine + hotele oraz transport
kierowanie ?
wyjazdy zagraniczne 200- 400 zł za 12 h pracy +hotele + transport
przestoje od 100 do 165 zł
eksploatacja od 100 do 400 zł
przejazdy od 0- 165 zł
śniadania zależnie od firmy

Kłamstwa przy zatrudnianiu szybko wychodzą znajomość języka ,systemu, i umiejętności da się szybko zweryfikować.
I może czas przestać narzekać na zarobki i podnieść swoje kwalifikacje,umiejętnośći jezykowe, zrobić prawko ,zakupić narzędzia , jeżeli się czujesz na siłach założyć grupę montażową bądz milion innych rzeczy które sprawią iż będziesz doceniony również finansowo.
Niestety zauważam iz modne jest wymagane od pracodawcy większej kasy nie dająć nic w zamian.
Ostatni 2 – 3 przypadki
-' jakbym miał wkrętarkę to bym własne stoiska budował' (bez komentarza )
efekt :wizyta policji w hotelu ,niezdolność do pracy (obciążony kosztami pokoju hotelowego) ocena pracy 3+ (szybkie ruchy ale większość trzeba poprawiać robić od nowa) oskarżenia o próbę oszustwa. (to nie pracodawca zabiera waszej rodzinie chleb a wy sami wydająć kase na wódkę /narkotyki itp.)
- wymagania 600 zł dziennie 'stawiam stoiska od podstaw ang perfekt itp”
efekt problem z podstawowymi zwrotami po angielsku, problem z policzeniem odległości półek , duszenie współpracownika:) zakres pracy podawanie narzedzi oraz materiałów innym oraz rozmowy telefoniczne w ważnych sprawach.
- „kleje grafiki 3 lata” pierwszy wyjazd płaca 250 zł z rozsezeniem do 300-350 zł w razie zaangarzowania itp. dziennie
efekt logo na foli o wymiarze 300mm na 500mm podłoże lada lakierowana czas wykonania 5 h
3 h wieczorem i 2 h rano. Wyposażenie grafika : 0 {brak rakli, nożyka miarki}.
Wstyd mi za takich pracowników targowych. Przynosicie wstyd narodowi polskiemu pokazując swoje buractwo , brak wychowania i kultury poza granicami naszego kraju. Alkoholikom, chamom , patolom i burakom za granica mówimy nie.
1
Zuza 2015-11-13 10:22
Witam.
Widziałam ogłoszenie na asystentkę prezesa/sekretarkę. Czy ktoś może coś powiedzieć o tym stanowisku? Jakie faktyczne wymagania, płaca i czy warto.
3
5466 2015-11-13 18:15
@Zuza ja rownież widziałem to ogłoszenie, z tego co pamiętam to pisali że oferują atrakcyjne wynagrodzenie pracę w młodym zespole stabilne zatrudnienie, a do obowiązków należy m.in. organizacja spotkań w firmie i na zewnątrz, prowadzenie kalendarza prezesa, umawianie spotkań, obsługa sali konferencyjnej.
magdalenka 2015-11-16 18:07
też widzę tą oferte, natomiast ciekawi mnie to mają na myśli pisząc "stabilne zatrudnienie", może umowa o pracę?
gość 2015-11-17 22:38
Na temat pracy jako asystentka szefa nikt wam nic nie napisze bo jest to nowe stanowisko, a wszelkie szczegóły zdradzane są dopiero na spotkaniu. Podpowiem że warto przyjść i chociaż porozmawiać.
broniarz 2015-11-18 21:14
jeśli chodzi o zatrudnienie to pewnie właśnie to mają na myśli. Nawet jeśli nie umowę o pracę to po prostu trzymają się człowieka
Emka 2015-11-21 00:30
Podejrzewam, że może chodzić o umowę o pracę, a firma tego nie ujęła w ofercie, bo tak też sprawdzają czytanie ze zrozumieniem i to czy pracownik w ogóle przeczytał ofertę dokładnie
Ale...., 2015-11-23 16:58
Cos ci sie chyba pomyliło na własnej działalności przy 200 h to zarabia sie w okolicach 5-6 K w zależności od umiejetnosci i doświadczenia ... Ale skoro Ty dostajesz na 10 zł na godzinę mając swoja firmę to gratuluje....
Monika 2015-12-08 17:02
Widzę, że w aktualnych ofertach jest informacja, że szukają kogoś na stanowisko asystentki prezesa/sekretarki. Ogłoszenie to wisi tu już prawie miesiąc. Nie wiecie może czy już kogoś znaleźli czy dalej szukają? Pozdrawiam.
janusz 2015-12-27 12:06
Nie narzekajcie nie jest źle w bws kasa jest zawsze na czas ! W innych firmach jest o wiele gorzej !!!
gondak 2015-12-28 23:18
Dobrym pomysłem jest to abyzłożyżyć teraz do nich swoje CV, bo widziałem, że poszukiwali lakiernika. Kasa może fascynująca nie jest ale, rozwinąć się można.
Dziadek do orzechów 2016-01-08 23:12
Casting, casting i po castingu... ups... 30 papierków, 15 wybrańców, dotarło rozmawiać 2, zostać chciał 1, lecz nie dojechał na plan, telefon milczy też. 2 reżyserów, gdy epizody kręcone w skrajnie ciężkich warunkach, jeden ucieka do dziupli, drugi skacze na wózek z kamerą choć blade ma o tym pojęcie. Jak tu serial nakręcić kiedy odtwórcy głównych ról zmieniają się co kilka dni?
ElTom 2016-01-11 12:39
Pani Z... Nie mierzy się ludzi swoją miarą która i tak w Pani przypadku jest drastycznie niska. To co robią ci chłopacy jest i tak wiele bardziej profesjonalne i lepsze od Pani ciągłego nadzierania się i tworzenia sztucznych zamieszek czy od Pana H... który to nie znał pojęcia pracy fizycznej. Jak dobrze wiadomo nie da się wszystkim dogodzić i zawsze znajdzie się ktoś komu nie będzie pasować to czy owo. Jednak nie uważam by Anonimowe oczernianie ludzi w internecie było najlepszym rozwiązaniem.
A tak nawiasem. Skoro Pani Z... już Pani tu nie pracuje to po co się Pani nadal interesuje losami firmy i wcina tam gdzie nie powinna, Po co Pani przyjeżdża co chwile pod firme? Proszę znaleźć sobie wreszcie hobby albo faceta !!!
1
mario 2016-01-11 16:00
dobrą prace można u nich znaleźć na stanowisko Mechanik - Elektryk Samochodowy, tylko, ze nie napisali dokładniej stawki, tylko, ze wynagrodzenie jest atrakcyjne.
Pani Z 2016-01-11 17:31
"Nie trzeba na głupim karku wieszać dzwonków.
Poznać błazna i bez dzwonków"
1
seweryn 2016-01-13 19:42
@mario, własnie oglądam to ogłoszenie, to dośc ogólne stwierdzenie, bo jednak każdy ma nieco inne gusta zarobkowe i co innego na utrzymaniu. Może jest ktoś w stanie napisac chociaz cyfre z przodu, jaką ma tu mechanik.
msiiek 2016-03-12 15:44
Monter stoisk targowych - nie wiem czy widzieliście taką oferte, ale jest podobno bardzo dobrze płatna z tego co widze, ale dośwdczenie potrzebne jest naparwde bardzo.
zibi 2016-03-14 18:26
nie każdy mechanik- elektryk dostanie na tym stanowisku to samo wynagrodzenie, @seweryn liczy się doświadczenie najlepiej poświadczone pisemnymi referencjami,
miss 2016-03-16 19:34
no takie referencje to najlepsza rekomendacja, tak mi się przynajmniej wydaje ;) szukają również do biura księgowej z obsługą kadr w poznaniu, zatrudnią osobę z 5letnim doświadczeniem
sdc 2016-04-15 19:57
@miss na to stanoisko juz znaleźli :) bardzo mnie ciekawi wasza opinia (konkretnie pracowników) na temat tego jak oceniaja funkcjonowanie firmy - mam na mysli atmosferę, czy ludzie są sobie życzliwi, itp.
lkm 2016-05-11 20:25
@sdc teraz szukaja pracownika magazynu RTV AGD w Suchym Lesie
adept 2016-05-13 22:45
Co masz na myśli? Bo zastanawiam się czy startować do pracy w tej firmie.
5466 2016-06-29 16:46
@adept jezeli chodiz o prace u nich to teraz szukaja mobilnego kierownika proejktu w woj. wielkopolskim
Denio 2016-06-29 20:34
ja tam pamietam kasa zawsze była na czas . raz było jeden dzien po terminie w ciagu 3 lat mojej pracy. stawki tez male nie byly tak naprawde to ciezko było znalesc w poznaniu cos lepszego. Panstwo W wporzadku sa nie ma sie zastrzezen . premie tez wskakiwały nie czesto ale były i to wiecej niz 200 pln i przedewszystkim w bws pozwalaja sie rozwijac mozna liznąć sporo tematow i rozwązań. Kiedys problem na magazynie był z jedną panną ale pojawił się rysiek w skorzanej kamizelce i zrobił z wdową porządek
Stawicki 2016-06-30 15:51
Mobilny kierownik projektu brzmi całkiem dobrze z tego co widzę, zastanawiam się jak ma się to ogłoszenie do pieniędzy, piszą, że uczciwe ale czy jest ktoś kto mi powie jak bardzo czy to nie wiem, np. 3000 netto chociaż?
Denio 2016-06-30 21:25
Lekko nie masz co sie martwic idź zobacz , nie patrz co piszą nic nie stracisz
AntyDenio 2016-06-30 23:45
Denio... najpierw wróć do podstawówki a kiedy ją uczciwie skończysz (nauczysz się pisać) wtedy wstawiaj posty. Czyżbyś był jednym z duetu: "Jeden pisze drugi czyta", który odszedł do .... tam gdzie odszedł?
kamil 2016-07-01 13:11
A język angielski jest wymagany jako kierownik projektu to stanwosiko jako monter wieć w czym ten język się przydaje?
kamil 2016-07-03 10:36
Cage' przede wszystkim widać ,że pracownicy się szanowali i każdy miał jakiegoś kolegę i to już jest dużo, nikt sobie świn nie podkładał
bahama 2016-07-13 17:22
Nikt świni nie podkłada @kamil, sam zobacz, że relacje między pracownikami są całkiem dobre, więc atmosfera dopisuje.
t 2016-07-13 18:40
to wazne jednak bo przeciez atmosfera jest w firmie na prawde wazna jak ejst zle to raczej dlugo sie nie wytrzyma przeciez ;p a ja tak z innej beczki..czy nie wiecie czy bedzie u nich w najblizszym czasie jakas rekrtuacja na przyklad na stanowisko montera
yes 2016-08-01 12:22
Ja to chętnie bym się do nich załapał, ale chyba ostatnio nie pokazało się żadne ogłoszenie pracy. Szkoda, doświadczenie u nich zdobyte musi być dość cenne
Mistrz Kolorowy 2016-08-01 16:39
Od września na pewno będą kogoś szukać na większości stanowisk. Warto zapytać - wysłać CV nawet jak nie ma ogłoszeń - biuro@bws.poznan.pl
msiiek 2016-08-01 16:39
Ja to na tego kierowcę karetki bym się załapał, bo mam odpowiednie doświadczenie jako kierowca. W końcu zatrudnienie u nich jest dość uczciwe, a zarobki w porządku.
Mistrz Czarno-Biały 2016-08-03 17:29
A więc uważaj tam na ludzi są okropni patrzą tylko kiedy noga ci się poślizgnie i lecą lecą do pana W . Zgrania ekipa zapomnij nie ma czegoś takiego chyba że jest to pierwsza stolarnia nie ta na suchym . Tam na suchym tylko patrzą jak wysługuje się jeden drugim ( nie istnieje coś takiego jak praca zespołowa) .Wiec staraj sie dostać na tą pierwszą stolarnie nie pchaj się na suchy NEVER!! A jeśli chodzi o pana W jest ok i premie też są nie często ale do 3 razy w roku eis zdarzało i nie mowie tutaj o 100 czy tam 200 PLN
1
Mistrz CzarnoBiały 2016-08-03 17:30
A więc uważaj tam na ludzi są okropni patrzą tylko kiedy noga ci się poślizgnie i lecą lecą do pana W . Zgrania ekipa zapomnij nie ma czegoś takiego chyba że jest to pierwsza stolarnia nie ta na suchym . Tam na suchym tylko patrzą jak wysługuje się jeden drugim ( nie istnieje coś takiego jak praca zespołowa) .Wiec staraj sie dostać na tą pierwszą stolarnie nie pchaj się na suchy NEVER!! A jeśli chodzi o pana W jest ok i premie też są nie często ale do 3 razy w roku eis zdarzało i nie mowie tutaj o 100 czy tam 200 PLN
ew7 2016-08-03 17:39
@msiiek teraz to oni potrzebuja montera stoisk targowych w Poznaniu jezeli masz odpowiednie wyksztalcenie to mozesz sprobowac tam do nich zaaplikować..
Marek 2017-02-27 13:49
Widzę,na,internecie,że,poszukują,tam,Stolarzy czy ktoś,może mi powie jak,naprawdę tam,jest warto iść. Nie,pracowałem nigdy w,targach ale,uczę się,szybko.
Polonista z bozej laski 2017-02-27 14:04
Skoro, sie,tak,szybko,uczysz,to,masz,pierwsza,lekcje:

Pomiedzy wyrazami jest SPACJA, taki najdluzszy klawisz na klawiaturze, czaisz?
A przecinki, to takie to, o to, uzywamy, by rozdzielic zdania, ale to juz wyzsza szkola jazdy, przerobimy to na kolejnej lekcji ok?
Menio 2017-03-17 10:57
Marek idź BWS jest dobra firma na początek dużo można się tam nauczyć rok dwa i potem możesz iść do konkurencji za większe pieniążki . BWS jest znany z tego ze daje możliwość rozwoju i połowa ludzi na rynku w konkurencji właśnie pochodzi z BWS-u lub o niego zachaczyła . Taka zawodówka z dobrą praktyką.
3
Aneta 2017-03-23 14:22
@Menio rozumiem, że firma oferuje pracownikom możliwości rozwoju. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak one wyglądają. Czego mogą nauczyć się rozpoczynający pracę w firmie?
Menio 2017-03-28 22:52
Zasada jest prosta przychodzisz zaczynasz z kimś dobrym (zawsze dadzą do kogoś dobrego) łapiesz doświadczenie (na stolarni ci pokażą co z czym się je) zaczynasz zbijać proste szafki następująco już coraz to leprze lady , oklejanie laminatów ( wszystko zobaczysz nie raz jak to było wykonywane zanim samemu się zacznie ) z czasem zaczynają się elementy konstrukcyjne do stoisk jak ściany fryzy kasetony , zaczynasz uczestniczyć przy tym co z czego i jak będzie robione (już nikt ci już nie mówi jak masz zrobić tylko się pytają jak chcesz to zrobić ) aż w końcu zaczynasz wyjeżdżać i to co przygotowałeś na stolarni z swoją ekipą (stoisko) jedziesz składać. I tak od zwykłego pomocnika ludzie robią się prowadzącymi stoisk gdzie moją już swoich pomocników i współpracowników. ( Niektórzy idą do biura jako menadżerowie jeszcze inni zostają kierownikami a jeszcze inni idą gdzie indziej).
5
Aneta 2017-03-29 10:42
@Menio dziękuję za rozwinięcie odpowiedzi. Z tego co opowiadasz w BWS EXPO można się bardzo dużo nauczyć.
Masziej 2017-04-24 19:07
Witam pracuje dopiero w tej firmie tydzień i jestem zadowolony. Nikt nie goni pracowników jak bydło :) Jak jest dużo zleceń to jest zapierdziel ale tak jest w każdej prawie pracy. Przerwy są 2 w ciągu dnia wiec jest dobrze płaca też dobrze im więcej pracujesz i oczywiście umiesz to więcej zarabiasz. Pozdrawiam
1
sss 2017-07-01 18:29
Znikają opinie. Czyżby pan Włodek maczał palce.
Aneta 2017-07-03 12:05
@sss
Podstawą do zarchiwizowania wpisów jest wyłącznie ich niezgodność z regulaminem. Dlatego też, przed zostawieniem opinii, należy zapoznać się z jego treścią.
Zostaw swoją opinię o BWS EXPO - Suchy Las k. Poznania
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BWS EXPO