logo FSM Polska Sp. z o.o.

FSM Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o FSM Polska Sp. z o.o.

Maja 2012-02-26 15:34:20
Pracuję w tej firmie ponad rok i nie zgadzam się z negatywnymi opiniami na ten temat, jeśli ktoś nie zrozumiał na czym polega praca to niech się nie odzywa, to jest praca dla ambitnych i rozgarniętych osób, szkolenia prowadzone są profesjonalnie, zarobki wysokie, ale nikt nie płaci dużo za nic, trzeba się nauczyć,ponadto produkty są wyjątkowe, mam porównanie do innych firm finansowych.Jestem mega zadowolona i doświadczenie i wiedzę jaką tutaj zdobywam w tak krótkim czasie jest nie do porównania z innymi firmami, a trochę juz żyję i mam coś do powiedzenia !
Wodzianka 2012-11-20 14:52:25
Poza tym nie wiem jak do was ale do mnie zadzwonil chlopiec z drzacym glosikiem a pozniej wyslal mi smsa z adresem, po czym teraz otrzymalam smsa ze prosza abym na rozmowe przyszla w biznesowym stroju.. to brak szacunku do mnie wysylac mi smsy.. z takimi porsbami zwlaszcza..
kaczor 2012-11-26 11:39:03
zgadzam sie w stu procentach skacza wokół ciebie jak nie wiadomo co jak to jest wszystko ładnie kolorowo typowe (usunięte przez administratora)
kasia 2013-02-15 13:13:03
Zupełnie nie zgadzam się z moją przedmówczynią!!!! nawet nie jest Pani wstanie uargumentować swoich wypowiedzi... faktycznie jest obowiązkowe szkolenie w Łodzi i jego koszt to 250zł, ale płaci się za hotel i gastronomie. a szkolenie jest REWELACYJNE!!! można się bardzo dużo dowiedzieć i nauczyć od postaw. chyba moja poprzedniczka była na zupełnie innym szkoleniu bądź nie słuchała dokładnie! a propos ja pracę w FSM traktuję jako dodatkową i od razu, mówię, że da się, tylko trzeba chcieć, a Pani widocznie nie chciała tylko teraz szuka głupich wymówek, zeby nie pracować!!!!
1
fsm 2013-03-02 16:28:01
Jestem pracownikiem ten firmy od jakiegoś czasu jestem bardzo zadowolony. Poznałem wielu ludzi o których mogłem tylko posłuchać lub na które mogłem tylko popatrzeć w TV. Przykładem jest Pan, Darek Sikorski, motywator Polskiej kadry olimpijskiej bardzo wpływowy człowiek, motywujący do działania w każdym stopniu. Chodź by nawet nie skorzystał z tego w pracy to bardzo fajnie można to wykorzystać w życiu prywatnym. Drugą osobą Otylia Jędrzejczak. Jest to osoba która dobrze wie co to znaczy zwycięstwo i porażka. Jeżeli trafiło się na osobe która Cie rekrutowała w taki sposób jak tu opinie powyżej, przed "Facebooka" No to przykro mi. Właśnie takie osoby psują reputacje tej firmy. Popracuj tam kilka tygodni miesięcy a zobaczysz że to nie jest żadne wyciąganie danych kontaktowych lub personalnych tylko i wyłącznie praca, jak praca na etacie.. Wiele osób traktuje to jak wyzysk.. A wręcz przeciwnie, ja cieszę się że mogę zarobić a dodatkowo mieć satysfakcję że ktoś oszczędza, jest ubezpieczony i w razie nie daj Bóg wypadku wiesz dobrze że to m.in Twoja zasługa. Masz dostęp do wielu produktów każdy produkt możesz dopasować do klientów, nie ma ukrytych haczyków proste i wyraźne informacje OWU. Ktoś kto się nie nadaje do finansów, doradztwa, komunikatywności przykro mi.. To tylko i wyłącznie zdanie osób które nie mają zielonego pojęcia o ww rzeczach :) (usunięte przez administratora)
Artur 2013-03-07 23:57:07
to pewnie jedna z tych firm, jak np novision i inne gdzie wysylaja na niby szkolania za ktore trzeba zaplacic , oferujace praca i zarobki na zasadzie piramidy finansowej
M 2013-03-26 15:08:16
Ja nie wiem, dlaczego w Polsce dalej panuje przekonanie, że żeby zarobić trzeba pracować w ciepłym biurze na etacie. Czy się siedzi, czy się leży 1000 się należy. Któryś z przedmówców napisał, że należy coś robić, żeby zarobić. Bardzo mu dziękuję, za to co napisał. Wszyscy chcieli demokracji, więc ją mają. FSM daje duże możliwości, ale metodą RT. Niestety nie ma nic za darmo, a wiedza też kosztuje. Byłam wiele razy na szkoleniach, dostałam wszędzie warunki i krzyżyk drogę ( idź i sprzedawaj ). Nigdy nikt do tej pory nie przekonał mnie,żeby sprzedawać ubezpieczenia na życie. Tu dowiedziałam się jak to robić, jak rozmawiać z ludźmi, ale nikt też nie wyciągną ode mnie moich kontaktów. Kazano mi tylko zrobić listę dla siebie, a co ja z nią zrobię to moja sprawa. Czy dzięki niej zacznę zarabiać, czy nie.
Bartłomiej 2013-05-06 15:33:05
Pracuję w FSM Polska od 3 lat. Śmiało mogę powiedzieć, że żadna inna branża nie daje mi tyle swobody, satysfakcji, pieniędzy...
Coś w tym jest, że czy się stoi czy się leży 1000 się należy – stereotypy, ludziom brak wyobraźni, że można w życiu zrobić i zarobić dużo więcej.
Ja pracuje kilka lat w FSM i jedno wiem na pewno - poświęcając na prace 8 godzin dziennie ( czyli tyle co na etacie), ale zarabiam średnia krajową razy kilka. Tak samo moi ludzie.
Czy dochody są stałe - nie. Czy są wysokie – tak i to bardzo. Od czego zależą? - tylko od mojego zaangażowania . Trzeba jedynie chęci i zaangażowania, a szkolenia, wiedzę i pomoc dostaniecie w FSM. Polecam, jeśli chcecie zarabiać więcej.
Krystyna 2013-05-06 16:03:13
Jeśli jednak ktoś jest przywiązany do swojej "ciepłej posadki" to też jest rozwiąznie na to... praca dodatkowa w FSM - to firma kompleksowa - posiada w swojej ofercie szeroką gamę produktów, które pozwalają nam agentom na swobodne doradzanie naszym klientom. Oprócz tego Poświęcając dosłownie kilka godzin w tygodniu - można zarobić kilkaset, a nawet kilka tysięcy złotych miesięcznie, jestem tego najlepszym przykładem.
Aldonka 2013-07-05 11:29:21
Pracuję w FSM ponad rok i muszę przyznać, że nigdy z czymś takim się nie spotkałam! zawsze prowizję otrzymuję na czas, zgodnie z tym jak mam ustalone w umowie! Zresztą warunki współpracy, zostały mi bardzo dokładnie wyjaśnione na szkoleniu wyjazdowym. EWIDENTNIE ktoś nie może znieść, że bardzo dynamicznie się rozwijamy i otwieramy nowe oddziały na terenie całej Polski. jesli ktoś sobie nie poradził, bo albo oczekiwał, że pieniądze spadnął mu z nieba, albo kliencie sami do niego przyjdą (owszem przyjdą, tylko trzeba najpierw zbudować sobie bazę klientów, a to właśnie nasi znajomi i rodzina są naszymi pierwszymi klientami), to teraz szuka winnych, zamiast najpierw przyjrzeć się swojemu zachowaniu to oczernia firmę FSM, która absolutnie na to nie zasługuje!
2
Szukająca 2013-08-22 12:03:38
Możesz się podzielić opinią jak praca w tej firmie wygląda? Będziemy Tobie wszyscy wdzięczni
Szukająca 2013-08-22 13:35:25
Natalio,
Tobie też zaproponowali pracę? w ich firmie?
obiektywny 2013-08-22 20:18:39
witam wszystkich, zdarzyło mi się pracować w firmie FSM, co prawda nie w Warszawie ale doskonale znam tamtą strukturę. W zależności pod jakiego menagera się trafi tak się zarabia. Są tacy którzy doskonale przygotowują ludzi i pracy i zarabia się dobre pieniądze a są tacy którzy traktują człowieka jak zło konieczne - wykorzystać i olać - to dewiza jednego z (usunięte przez administratora). Nie można się przyczepić do ich palety produktowej - jest bardzo szeroka i naprawdę zaspokoi potrzeby każdego, natomiast prowizje jakie płacą to żenada. Każda inna tego typu płaci prawie 2 razy więcej. Nie miałem też nigdy problemów z przelewami. Co do comiesięcznych wyjazdów to warto jechać ale tylko raz i to jak już się zarabia. Decyzje czy spróbować czy nie zostawiam każdemu indywidualnie.Pozdrawiam
obiektywny 2013-08-29 14:28:39
Jeżeli jest dobry menager i dobry kierownik który potrafi dobrze przekazać wiedzę i odpowiednio zmotywować to fajnie się pracuje i zarabia dobre pieniądze w innym przypadku od razu proponuję zrezygnować szkoda czasu, człowiek się tylko zniechęci a to naprawdę fajna robota
ostrożny 2014-06-03 10:40:14
Na listę ostrzeżeń publicznych wpisane zostały podmioty

FSM Polska Sp. z o.o. (KRS 242904)" - czytamy w komunikacie Komisji.

Oba podmioty znalazły się na liście zawiadomień o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z art. 171 ust. 1-3 ustawy Prawo bankowe (wykonywanie czynności bankowych, w szczególności przyjmowanie wkładów pieniężnych w celu obciążania ich ryzykiem, bez zezwolenia KNF).
(usunięte przez administratora)
KNF 2014-06-16 09:30:54
sprawdziłem faktycznie na stronach KNF jest ostrzeżenie odnośnie tej firmy. Dziwię się, że ta firma dalej rekrutuje ludzi do pracy i dalej prowadzi swoja działalność narażając ludzi na utratę dorobku swojego życia. Mało doświadczeń po Amper Gold, nikogo to nie nauczyło. Powinno się zamknąć takiego typu działalność z marszu. ( usunięte przez administratora ) OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!11
poz. nr 29. FSM Polska Sp. z o.o. KRS 242904 Prokuratura Okręgowa w Warszawie
1
świrus 2014-06-17 16:00:58
no i pozamiatane:)
ciacho80 2014-06-28 20:46:12
Pani Krystyno z tego co wiem to nie agenci tylko doradcy :)
Krzysztof 2014-07-24 20:55:43
Firma posiada pełen wachlarz dobrych produktow jednak KNF ostrzega przed nia i myśle ze słusznie co do zarobków to zależy jak bogatych masz znajomych bo na poczatku bedziesz musiał(a) dzwonic po znajomych rodzinie i ich naciagać żeby jakiś produkt wzieli jak cos wezma to zarobisz pare groszy prowizje powiedziałbym dość słabe i trzeba czekać 2 mc na pierwsza wypłate o ile coś zarobisz.
kasia 2014-07-29 17:11:55
Miesiąc temu dostałam propozycję pracy w FSM, długo się zastanawiałam czy spróbować czy nie, a po głębszych przemyśleniach, postanowiałam spróbować.. obawiałam się trochę tego wpisu do KNF, ale okazało się, że to był tylko donos ludzi, którym niepowiadło się w tym biznesie lub najnormalniej w świecie zazdroszczą komuś kto potrafił osiągnąć sukces... ja z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że dokonowałam świetnej decyzji.
współpracę rozpoczyna szkolenie, na którym jasno i przejrzyście zostają wyjaśnione zasady funkcjonowania tego biznesu. przez caly czas wyszkolona kadra
czuwa i opiekuje się swoimi wpółpracownikami, jednocześnie ucząc ich jak odnieść sukces i zbudować własny biznes.
Stefan 2014-08-05 16:46:23
Ja osobiście polecam FSM, dokładnie ma pełen wachlarz produktów, dzięki którym możemy dobrać indywidualne rozwiązanie dla każdego Klienta, od ubezpieczenia domu, auta czy zdrowia po przez kredyty, do inwestycji.
Twoje powodzenie zależy od Ciebie samego i Twojego zaangażowania, sam decydujesz ile czasu poświęcasz na pracę, szkolenia itd. Wiadomo, że na początku trzeba uzbroić się w cierpliwość i zapoznać się z funkcjonowaniem tego biznesu. Trzeba jedynie chęci i trochę cierpliwości, a szkolenia, wiedzę i pomoc dostaniesz w FSM.
Śmiało mogę powiedzieć, że żadna inna branża nie daje mi tyle swobody, satysfakcji, pieniędzy... Przede wszystkim to nie praca tylko to jest tworzenie własnego biznesu, a cóż jest lepszego od pracowania dla siebie i zarabiania dla siebie ile się chce, bez ograniczeń. A przy okazji możecie też pomóc innym ludziom, który są laikami w dziedzinie finansowej, a przede wszystkim swojej rodzinie. Właśnie dlatego też zaczynasz od pomocy swojej rodzinie, najpierw chodząc do nich.
Pracuję w FSM i jedno wiem na pewno - poświęcając na pracę 8 godzin dziennie (czyli tyle co na etacie), a zarabiam średnią krajową RAZY KILKA. Tak samo moi współpracownicy, z którymi tworzymy zgrabny zespół.
Krótko mówiąc POLECAM!
tomek 2014-09-16 14:37:08
zgadzam się z powyższa wypowiedzia ,większe wymagania a coraz mnie kasy i pracujesz na tych co są nad tobą.mają gdzieś ludzi i pomoc im.nie polecam,trzymajcie się z dala od tej firmy.
Scarabeusch 2014-09-25 10:06:04
Witam

Na rynku finansowym jestem od ponad 10 lat ;).
Jak ten czas szybko plynie.
Praca w tej branzy dla korporacji opiera sie glownie na prowizjach. Ilu klientom sprzedaz swoja wiedze, swoja osobe to tyle kupia od Ciebie produktow. Nie jest to praca dla osob ktore nie chca poglebiac swojej wiedzy i pracy bezposredniej z klientem.
W tej branzy jestes sam swoim menagerem czasu.
Kasiu ktos Ci zrobil Pranie Mozgu albo zle zrozumialas dlaczego KNF umiescil FSM na swojej liscie.
KNF chce miec nad wszystkimi firmami tego typu kontrole a tutaj nie ma ;).
Przyjrzyj sie produktom jakie oferuje FSM Polska i zobacz kto jest ich wlascicielem i gdzie te firmy sa zarejestrowane.
Tam znajdziesz odpowiedz.
Amber Gold...to zle porownanie i prosze nie robcie tego jak nie znacie podstaw inwestowania srodkow pienieznych. Praca w Banku na obsludze klienta to troche malo i trzeba siegnac glebiej wiedza.
Wracajac do FSM Polska w mysl Prawa Polskiego dzialaja legalnie, Prowizje....moze i moga byc wieksze
Ale jest rzecz najwazniejsza w tej branzy: Kazdy Nowy Dzien to nie tylko wyzwanie ale rowniez nowe doswiadczenie
1
Karolina 2014-10-29 15:38:54
Pracuje w firmie FSM. Jeżeli tak bardzo upraliście się o to KNF, to pomyśl sobie czy jak firma oszukiwała klienta, nie była wiarygodna to dostawałaby wiktorie ? FSM zostało uznane za najlepszą firmę w Polsce ! Jeżeli chodzi o zarobki to są bardzo przyzwoite, jak ruszysz tyłek to zarobisz świetne kokosy. Jeżeli to ludziom przeszkadza to niech nadal pracują w biedronce na kasie za 1500zł. nie ma co się bać dużych pieniędzy. Firma ta jest najlepszą firmą w jakiej pracowałam i zdobyłam i zdobywać będę doświadczenie.
inny 2014-11-10 13:54:25
A wiktoria to pewnie tak nobilituje jak wiktory w TV... gratuluję, z całego serca, szczególnie gdy spojrzę na "doborowe towarzystwo"... same prowincjonalne firemki.
Poldi 2015-01-25 00:52:41
Zwykle jest tak, że szczegóły uzyskuje się podczas rozmowy rekrutacyjnej. Ciekawe czy ktoś ostatnio był w takiej sytuacji i wie mniej więcej co oferują? W Polsce generalnie dziwnie to wszystko wygląda. Podejmując pracę za granicą już na starcie w ofercie wie się jakie zarobki są przewidziane na dane stanowisko - oczywiście możliwość negocjacji zwykle pozostaje.
ja 2015-02-09 14:21:13
nic dodać nic ująć :)
2
Tomasz 2015-02-12 15:43:44
Witam! Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko Team Meneger w firmie FSM. Czy ktoś kto pracuje/pracował na tym stanowisku, mógłby przedstawić mi mniej więcej warunki, zadania wyżej wymienionego pracownika? Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
kati 2015-02-21 15:24:17
ja też zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną a stanowisko, "asystent, doradca, menager", nie wiem czy iść, tyle niepochlebnych opinii się naczytałam. nie lubie nagabywania ludzi na coś, wciskania im kitu...
były współpracownik 2015-02-23 20:20:53
Daj sobie spokój....
espe 2015-08-20 15:05:56
Witam, o FSM mogę powiedzieć tyle, że jest to solidna firma, która odpowiada na potrzeby klienta w niesamowicie szerokim spektrum. Jako klient jestem zadowolony i usatysfakcjonowany współpracą z doradcami właśnie tej firmy i cieszę się, że rozszerzają działalność o kolejne dziedziny. Co do struktury i organizacji, z perspektywy byłego pracownika. Zarobki zależne są od własnego zaangażowania, ale przede wszystkim od tego, kto Cię prowadzi, na jakim terenie działasz, jak się prezentujesz(tak, sprzedaż bezpośrednia wymaga godnej zaufania prezencji, zwłaszcza, gdy sprzedajesz coś o tak odległych benefitach). Zakończyłem współpracę z FSM Polska ponieważ nie miałem tam dochodów, jakie mnie interesowały. Jednak zdobyta wiedza na szkoleniach i doświadczenie w rozmowie z ludźmi jest wartością nieocenioną, która pozwala mi teraz na swobodne wyciąganie 5000-6000 na rękę co miesiąc(również MLM). Nigdzie nie dostałbym takiej szkoły od PRAKTYKÓW sprzedaży, za praktycznie bezcen. Polecam sprawdzić się w tej dziedzinie, w tej firmie - Jak Ci nie wyjdzie to i tak podziękujesz za to, czego się nauczyłeś. Pozdrawiam
lol 2015-12-25 22:49:24
Generalnie jako klient szczerze nie polecam. Dałem się skusić poprzez tzw manipulację słowami kluczowymi. Drobny druczek w umowie uwala mnie w funduszu na 10 lat a obsługa całkowicie kładzie na klienta lachę w kwestii utrzymania funduszu inwestycyjnego. Dlatego jako klient SZCZERZE NIE POLECAM
1
Bruno 2016-02-11 21:14:44
Nie polecam ani jako pracodawcy ani jako firmy doradczej. Pracowałem, mam produkty... Kazdy tam jest kierownikiem, managerem... szarych pracowników nie ma, kazdy pracuje na siebie, mimo, że rysują drzewka, z których wynika, że podwładni pracują na kierownika.... pewnie by i pracowali, ale tam długo nikt nie wytrzymuje. I jak się nie ma minimum 100 telefonów do znajomych w komórce to nie idźcie tam. System prowizyjny dla mnie nie był jasny, stanowił go plik kartek do samodzielnego przeczytania. Pierwsze szkolenie płatne, za dojazd trzeba zapłacić. Jako klient trzeba mieć grube tysiące, żeby się interesowali, nowy samochód do ubezpieczenia, brak polis ubezpieczeniowych.... ech, stracony czas.
ona 2016-04-14 12:05:05
Odradzam wszystkim współpracę z tą firmą!! Na szkoleniach jest wszystko pięknie, ale nikt nie mówi głośno o tym, że jeśli klient zrezygnuje musicie oddać prowizję. Mój przypadek: klient zrezygnował - od razu straszenie, że trzeba oddać prowizję, bo inaczej windykacja. Po kilku dniach okazało się, że klient jednak będzie płacił dalej - więc sprawa zamknięta. Po roku otrzymałam, pismo z firmy windykacyjnej, że mam zadłużenie względem FSM - 500,00 zł. Tak się traktuje tam ludzi... Jedna wielka obłuda - ostrzegam przez Bydgoszczą!!
ja 2016-05-25 23:35:22
pracowałem tam kilka lat temu, ale z tego co piszesz to widzę że nic się nie zmieniło
hejo 2016-06-19 10:12:06
Prowizja się pewnie trafia bo przecież można liczyć u nich na dośc stabilne zarobki u nich jak również na wypłaty terminowe. A atmosfera jaka u nich panuje teraz? W końcu o dobre relacje jest dość ciężko w dzisiejszych czasach, a oni sobie w tym radzą.
Zostaw swoją opinię o FSM Polska Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FSM Polska Sp. z o.o.