brak logo

P.H.U. Ragtime

Opole

Opinie o P.H.U. Ragtime

Zło 2011-07-16 00:13:47
Zgadzam się w 100% z tą wypowiedzią, Odradzam pracę w tym sklepie.
kolos 2012-04-18 19:51:06
tzn. chciałbym wiedzieć jaki stosunek mają do obsługi nagłośnienia, oświetlenia, estrady?? Jaka jest wypłacalność i kultura wobec nich w ragtime opole??
Były 2012-05-22 01:41:24
Kiedyś tam pracowałem.....jeśli chodzi o wypłacalność - nigdy nie wiesz ile dostaniesz, zależy od widzimisie szefa. Dostajesz legalnie 1000 co miesiąc a reszta - na czarno do łapy w zależności od cyferek - motywacji żadnej do dalszej pracy. Nagle 1300 z 1600 bo słabo było ze sprzedażą - głupie gadanie jakbyś był tylko ty za to odpowiedzialny że ludzi nie było w sklepie. Oczywiście 44 godziny w tygodniu i zero wolnego za to.
sam 2013-05-19 11:31:48
O panu [usunięte przez administratora] napisano już wiele prawdy, ale trzeba jeszcze dodać, że rękę podaje on tylko swoim wybranym pracownikom. Świadczy to tylko o nim - a ludzi powinno się traktować tak, jak samemu chciałoby się być traktowanym. Praca za komiczne wynagrodzenie, najlepiej na czarno lub ewentualnie na umowę o dzieło. Do tego te żenujące teksty od sióstr księgowych, że tutaj kodeks pracy nieobowiązuje (a obowiązuje wszystkich) i "ja tu pracuję dłużej, musisz mnie szanować". Polecenia wydawane na zasadzie zastraszania i nie dokładnego powiedzenia, wszystko na wczoraj. Próbując coś porządnie zrobić i tak usłyszysz, że robisz źle. Sposób zarządzania ludźmi i pracą ŻADEN. W zamian chamstwo, mobbing i wykorzystywanie. Wracając do wynagrodzenia i samej pracy, najlepiej żebyś pracował po 10 godzin dziennie, za darmo, bez jakiejkolwiek przerwy i nie śmiał pytać o umowę i wynagrodzenie. O pieniądze trzeba się prosić i dostaje się je do ręki, nie na konto. Na koniec o sekretariacie; panie tam dłubią sobie słonecznik podczas wykonywania swoich obowiązków - brakuje piwa i ławki z parku. A to podobno wizytówka firmy... cóz. Jak pan taki kram.
gościu123 2013-06-14 19:43:33
Lepiej niech każdy, który ma nadzieję tam pracować sobie odpuści. O tej firmie nie można powiedzieć nic dobrego! Jak w każdym przypadku tak i tutaj "ryba psuje się od głowy". Nawet dobre pomysły pracowników są zbywane chamskimi tekstami lub przemilczane jako lekceważenie. Wszystko się zgadza o wykorzystywaniu, machlojach z umowami i wypłatami. Każdorazowo musisz swoje zarobki wyliczać ze wzoru: 1000zł + 1% x obrót / siła wiatru w Opolu - humor tego wieśniaka, który śmie zwać się szefem. Suma sumarum nie wiesz nic, a tyrasz jak niewolnik. Umowy na minimalną krajową, choć dostajesz więcej i jak było pisane - wszystko w gotówce, żeby się czasem jakaś kontrola nie przyczepiła. Każda sobota pracująca, a gdy chcesz mieć wolną to patrzą jakbyś ich okradał i odpisują Ci to z urlopu, a to wszystko to tylko wierzchołek góry lodowej. Oby to wszystko poszło na dno!
da 2013-06-30 09:05:01
to jest ta sama firma
vicek 2013-07-02 11:41:55
umowę co najwyżej to mozesz mieć o dzieło, bo świadczeń płacic nie chca; naprawde te opinie sa prawdziwie, ludzie nie ludzccie sie, ze tam cokolwiek jest w porzadku. a atmosfera to juz zupelnie inny temat
cv 2013-07-05 08:43:07
tego nie wiem, nie bralem tam urlopu bo praca tam jest przeciez najwazniejsza i naj naj :/ duzy niesmak pozostawia ta firma, a raczej "firma"
cv 2013-07-12 14:59:29
jak pracujesz na umowe smieciowa, a takie sa w ragtimie to nie przysluguje ci l4 ani zaden inny urlop. to chyba wiesz? nie idz do ragtimu szkoda zdrowia.
2013-08-17 09:15:56
nie chce sie wypowiadac na temat... szefa, a atmosfera jest zadna, jak dla mnie - kazdy patrzy jak komus swinie podlozyc. szczegolnie panie stamtad... zenada straszna
gall anonim 2013-09-05 15:44:28
O Szefie z Ragtime można by pisać wiele, ale wyobraź sobie górę chamstwa w najczystszej postaci, która traktuje Cię jak człowieka (i to nie zawsze) tylko wtedy kiedy czegoś potrzebuje, a nie może Cię do tego zmusić poleceniem służbowym. Generalnie burak jakich mało od dawna znienawidzony w branży przez większość o ile nie przez wszystkich i uwierz mi, że nie za powodzenie biznesu. Nie chcesz tam pracować i nie chcesz mieć z nimi nic wspólnego. Atmosferę nawet jak pracownikom uda się zbudować, to bardzo szybko "góra" zniszczy, bo lepiej na siebie wzajemnie donosić byleby utrzymać tę pożałowania godną pracę. Nie bądź kolejnym, który nabierze się na ładny wygląd i otoczkę, bo ta firma śmierdzi na lata świetlne! Życzę rozumu :)
gall anonim 2013-09-13 15:21:49
większość się cieszy, że ma pracę, choć później (zazwyczaj bardzo szybko) przychodzi takie zastanowienie: "qrwa za jakie grzechy ja tu haruję??" Część jest z tzw. przyzwyczajenia, tzn. pracuję bo może gdzie indziej nie znajdę roboty. Inni np dlatego, żeby taniej kupować sprzęt muzyczny, ale każdy (mogę się założyć) bardzo szybko zaczyna żałować, że tam pracuje i że ma cokolwiek z tą firmą wspólnego... NIE POLECAM!!
gall anonim 2013-09-23 11:36:19
Andrzeju wybacz, ale nie odpowiem na Twoje pytanie, bo nie jest ono tematem w tej sprawie. Poza tym zapytałem jakbyś był zainteresowany pracą tam, a to już nakazuje mi się poważnie zastanowić nad kontynuowaniem sprawy. Generalnie uwierzcie mi, że nikt nie chce mieć z nimi nic wspólnego i żaden "profit" (bo to i tak okazuje się nie być profitem) nie jest tego wart. Proponuje więcej zaufania do tego co zostało przedstawione, a mniej pogoni za "profitami".
Onnn 2013-09-26 19:33:47
Porażka
nie polecam ! ! ! !
Słowa pracowników : [usunięte przez administratora] pracy Ragtime - gorzej niż Auschwitz

jeśli chcesz coś dobrego zrobić jesteś potępiony, działasz na szkodę firmy .....
pupilek szefa ma zawsze rację, i chętnie donosi na wszystkich.
(mowa o ekipie obsługi estradowej)
pozdroragtime 2014-01-04 02:36:44
zanim odpowiesz na ogłoszenie o pracę ze strony Ragtime miej świadomość że nie Ty pierwszy i nie Ty ostatni, ogłoszenie to nie znika, szef burak, ekipa opieszała i prędzej Ci kaktus na ręce wyrośnie niż dostaniesz tam pracę która nie będzie urągać ludzkiej godności. brak umowy, na rozmowie o pracę bajki które potem zamieniają się w rzeczywistość zgoła odmienną od tego co na samym początku ustalałeś. Ta firma to jeden wielki przekręt, i domek z piernika dla tych którzy chcą dobrze a im nie wychodzi.
1
SamaPrawda 2014-05-29 18:29:06
Totalnie odradzam pracę w tej "firmie". (usunięte przez administratora) Atmosfera fatalna - (usunięte przez administratora) Jeśli wykazujesz zaangażowanie jesteś mieszany z błotem (bo jak śmiałeś wymyślić coś lepszego niż szef) a za donosicielstwo na kolegów zyskujesz specjalne łaski u szefa (usunięte przez administratora) Kasa marna, wypłacana nieterminowo (usunięte przez administratora) ODRADZAM! Szkoda Waszego zdrowia :)
1
yy 2014-11-30 14:04:39
Ostatni sprawiedliwi już dawno stamtad odeszli. Nie ma z kim gadac, za to zauszniczki szefa, hohohohoh... co za beznadzieja
1
Zxc 2015-02-18 12:23:18
a czy ktoś tam pracował może na stanowisku handlowca? Jest lepiej/gorzej?
gall anonim 2015-05-06 12:38:22
Jakiego handlowca? Człowieku zatrudniając się tam jesteś cieciem od wszystkiego! Robisz to co "szef" Ci kazał bo tak! nie robisz? to do widzenia! Sprzedajesz, mailujesz, wystawiasz na Allegro, robisz na stronie, sprzątasz, zmywasz podłogi, czyścisz kible czy co tam jeszcze komu wpadnie do tego zdegenerowanego łba.
Mam nadzieję, że ten dziwny twór zwany Ragtime zniknie niebawem z mapy firm, bo przynoszą wstyd wszystkim przedsiębiorcom. I darujcie sobie ludzie szukanie "lepszych warunków" czy możliwości "lepszego traktowania" Was. To po prostu szambo, do którego nie powinno się wchodzić, bo wali na lata świetlne!
1
bobas 2015-07-07 10:52:07
Potwierdzam wszystko, co napisano na tym portalu o tej "firmie" (celowo w cudzysłowie). Marna kasa w stosunku do wykonywanej pracy, ilości obowiązków, wszechobecnego chamstwa i donosicielstwa. "Szef" jest miły wtedy, kiedy czegoś chce i nie może cię zmusić poleceniem służbowym - o tym też już ktoś pisał. Kasa to najniższa krajowa plus premia pod stołem wyliczana ze wzoru, który ktoś już napisał parę postów wcześniej. Nigdy nie wiesz, ile dostaniesz. Ale najgorsze jest wszechobecne donosicielstwo. Pozdrawiam Pana kierownika z Wrocławia - najgorszego kabla, jakiego w życiu widziałem. Jeżeli nie masz noża na gardle, alimentów itp - nie idz tam do pracy!
anononim 2015-11-16 09:20:34
Myślisz, że nikt nie próbował? To nie przynosi absolutnie żadnych rezultatów, a tylko wbijasz sobie gwóźdź do trumny... Choć i tak, jak wszyscy poprzednicy zauważyli, nikt przy zdrowych zmysłach nie wytrzyma w tym chaosie zbyt długo i nic nie jest w stanie tego zmienić. Wszystko jest tam tak zdezorganizowane, że aż trudno uwierzyć że całość jeszcze w ogóle istnieje. O "atmosferze" pracy nawet nie ma co wspominać, bo tak jak było już wspomniane, jeśli uda się ją choć trochę zbudować to bardzo szybko z nieznanych nikomu powodów zostaje zniszczona. Mogę z czystym sumieniem potwierdzić, że wszystko co tutaj przeczytaliście jest prawdą, niestety, również miałem nadzieję że może jest inaczej - nie jest.
gall anonim 2016-01-07 19:33:33
To Ty jeszcze tak mało wiesz o pracy i pracodawcach. Z tym czymś co śmie nazywać się szefem tej firmy nie da się rozmawiać inaczej niż kablując na kolegów lub śmiejąc się z jego żenujących dowcipów. Ci ludzie mają swoją chorą wizję prowadzenia firmy i albo pracujesz jak pies-niewolnik (tak Panie, nie Panie, już Panie) i siedzisz cicho albo Cię odstrzelą bez względu na wszystko. I nie gadaj mi tu głupot o kimś magicznym, "kto naprawdę umie rozmawiać z szefami", bo pojechałaś teraz równo nie znając tematu. Powtarzam, z tą firmą nie ma co utrzymywać jakichkolwiek kontaktów, a rozmowa z szefem daje tyle ile rozmowa ze śmietnikiem.
2
anonimous 2016-02-02 09:17:17
Ja bardzo serdecznie zapraszam do zatrudnienia się i podjęcia takiej próby. Naprawdę ludzie próbowali, a efekt był podobny jak rozmowa ze ścianą. Pamiętajcie, szef zawsze wie najlepiej.
gall anonim 2016-04-16 20:07:13
grot, arek i igrek Wy reprezentujecie grupę bezmózgich niedowiarków, których chętnie zatrudni ta pseudo-firma i z przyjemnością wykorzysta w swoich celach. Już niejedna osoba poszła tam twierdząc, że "nie może być aż tak źle" :) Uwielbiam jak się przekonują, że jednak MOŻE I JEST AŻ TAK ŹLE ]:-> (Nie)Polecam spróbować swoich sił i wtedy się wypowiadać i grzecznie przeprosić tutaj wszystkich byłych pracowników, których swoją postawą i tępym spojrzeniem na sprawę obrażacie
2
gall anonim 2016-05-11 17:29:21
pof... ale to nie są szkolenia organizowane przez tą firmę, tylko przez dystrybutorów, więc nie próbuj tutaj jakiegokolwiek plusa szukać. widzę, że jesteś ich stałym pracownikiem skoro jeszcze starasz się załagodzić fatalną opinię. Fakt jest taki, że cała branża wie jaki jest Ragtime i nic tego nie zmieni :)
2
gall anonim 2016-06-24 11:28:28
sdxc - Ty jesteś głupi genetycznie czy masz to wyuczone? W tej branży zawsze są szkolenia, ale organizuje je dystrybutor, a nie sklep, więc nie ma to kompletnie nic wspólnego z działalnością sklepu czy jak w tym przypadku tej PSEUDO-firmy.
Nick Tension 2016-07-29 13:42:43
Placa to totolotek, podstawa plus widzimisie szefa, brak klarownosci za co i ile dostaniesz. Widzimisie na umowach zlecenie z innej firmy, robionych na bierzaco, daja paragony do podpisu. W soboty robisz gratis, oficjalnie wyplacane w premii z drugiego zrodla, ktore jest rzekoma premia, zdarza sie jej nie dostac nawet kilka razy pod rzad, ciezko udowodnic, mieli juz sprawe w sadzie o to kilka lat temu, przegrali i sie teraz pilnuja aby dupochron miec. Listy obecnosci maja wykreslone weekendy, a ludki pracuja. Wlasciciele zyja systemem prowadzenia firmy a la lata 90, zasciankowi, nieczuli na nowoczesne rozwiazania. Nachapali sie po transformacji i powoli topnieja, niestety jest z czego topniec. Brak umiejetnosci zarzadzania i alokacji zasobow ludzkich, wszechobecny balagan. Odpowiedzialnosc materialna za towar, ktory nagminnie jest nieprawidlowo wprowadzony do systemu, cos jest czegos nie ma.
2
abso 2016-07-31 21:51:17
Pewnie, że płacenie rachunków to normalna sprawa, ale wiecie jakich przeciętnych zarobków można się teraz spodziewać? Podobno miały się pojawić jakieś premie.
Zostaw swoją opinię o P.H.U. Ragtime - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.H.U. Ragtime