brak logo

Newell Rubbermaid Poland

Słupsk

Opinie o Newell Rubbermaid Poland

anonim 2009-04-19 12:20:39
Pracodawca bardzo rzetelny i uczciwy
roman 2009-12-11 21:22:48
nie zgodze się. Firma ma złą opinię na rynku Office. Postrzegana przez klienta jako firma nierzetelna. Generalnie żle zarządzana.
Bengi 2011-02-21 00:49:28
Świetny pracodawca. Rewelacyjni współpracownicy. Dziś żałuję, że odszedłem z tej firmy
M. 2013-10-31 20:49:42
Jak się pracuje w Newell? Hmm, to jest korporacja, nastawiona na zyski, jak wszystkie firmy handlowe, ciśnienie jest jak wszędzie. Warunki pracy na najwyższym poziomie, stała pensja (atrakcyjna) na umowie (bez ściemy) wypłacana na czas + premia, wszystko wykazane (nie ma pod stołem, nie ma obcinania). Jeśli chodzi o zwolnienie (akurat mnie to dotyczy) - likwidacja stanowiska pracy, to już dawno nie słyszałam o tak porządnej firmie, okres wypowiedzenia (bez świadczenia pracy dla zakładu pracy) płacone według średniej z ostatnich trzech miesięcy na koniec okresu wypowiedzenia w całości jednorazowa wypłata odprawy (w zależności od przepracowanego okresu 1-2-3 miesięczna) i tu nie uwierzycie dodatkowo 2 miesięczna odprawa w ramach podziękowań od firmy oraz opłacenie przez Newella firmy specjalizującej się w pomaganiu znalezienia nowej pracy, napisania CV i listu itd...także jak widzicie nie ma się do czego przyczepić, dotychczas najlepszy pracodawca u jakiego miałam okazję pracować :) POLECAM!!!
1
magda 2014-01-16 20:40:02
Czy ktoś pracuje może pod Poznaniem jak tam jest ?
Jak sie dostać można ?
anonim 2014-01-29 20:44:05
Układy układziki. Jeśli chodzi o Żerniki, nie warto.
4
paranomia.pl 2014-05-05 17:59:10
Pracowałem to wiem..(usunięte przez administratora)
2
pikacz 2015-01-31 13:05:51
Od czasu do czasu potrzebuja dodatkowych pracownikow na magazyn - zwiekszone zamowienia np pod koniec miesiaca. Praca ok, tylko trzeba byc caly czas skupionym aby wrzucac odpowiednia ilosc towaru do paczek. Placa... w sumie za mniej bym nie robil wiec idealnie wywazyli :) PIeniadze laduja na koncie na czas. Atmosfera ok, ludzie na magazynie bardzo fajni. Z zarzadem mozna sie dogadac. Jedyny minus to ze, informacje o dodatkowych godzinach roboty lub pracy w sobote pojawiaja sie... 15 minut przed koncem pracy... takie troche nieprofesjonalne. Pozatym widac, ze firma jest zarzadzana w bardziej amerykanskim stylu - nie ma tej polskiej mentalnosci. Dalej sie nie wypowiadam i zostawiam to dla pracownikow o wiekszym stazu niz miesiac pracy.

Ogolnie jako dorabianie w wybrane dni tygodnia - polecam.
qwerty 2015-02-02 22:41:25
Dla kogoś, kto nie zna sytuacji we firmie oraz na magazynie - ok. Firma źle zarządzana. Na każdym kroku oszczędności. Od pewnego czasu zatrudnianie ludzi z agencji = spadek jakości. Ciągłe braki personalne. Mobbing to codzienność. Chęć uzyskania jak największego obrotu jak najmniejszą liczbą ludzi. Nie chcesz bądź nie możesz przyjść w sobotę? Kierownik zaprasza na rozmowę w cztery oczy. Zarząd kompletnie nie interesuje się sytuacją na magazynie. Najważniejsze to cyfry. W ciągu dwóch ostatnich lat obrót wzrósł o kilkaset %. Z miesiąca na miesiąc magazyn bije kolejne to rekordy pod względem wysyłki - podwyżek jak nie było tak nie ma. Firma w moim mniemaniu jak i pozostałych pracowników straciła. Nie potrafią docenić pracownika. Człowiek przestaje się liczyć.
9
pikacz 2015-02-06 16:31:23
Moja opinie dotyczy Poznania - Jaryszki. Ogólnie jeżeli chodzi o podejście zarządu to nie uważam aby (bylem zatrudniany właśnie przez agencje) było ono złe. Nie dają odczuć, że jesteśmy inni - gorsi od normalnych pracowników etatowych - co jest też pewnie zasługą bardzo sympatycznego podejścia pracujących tam normalnie pracowników. Jak nie mogę robić w sobotę bo mam coś ważniejszego zaplanowane, to nie robię. Proste, a jak jest tak jak mówicie i chcą wywalić z roboty czy tam czymś grożą, no to normalnie odchodzę. Trudno nie dogadaliśmy się ja nie mogę robić w sobotę, kropka. Zresztą jak poinformujecie z wyprzedzeniem, że w tym miesiącu nie da rady w 2 soboty to też są takie problemy? Dla mnie ważne, że nie ma jakiś głupkowatych wyzwisk, poniżania, ogólnie ludzie są na poziomie, cała reszta to kwestia dogadania się finansowo i z terminami. Pracujesz - akceptujesz umowę, nie akceptujesz nie pracujesz idziesz gdzie indziej, gdzie się dogadasz, to chyba jest logiczne. Ja z takim podejściem nie miałem problemów no ale może niektórzy mają inna sytuację życiową.

Pozdrawiam wszystkich pracowników Newella, bardzo sympatycznie ludzie.
garneck 2016-05-08 10:04:11
Ostatnimi czasy jak pamiętam to właśnie kilka osób do HR potrzebowali, wymagana była znajomość kilku języków, między innymi @hajalk był to język niemiecki, duński, polski czy też nawet francuski. Co do wynagrodzenia to myślę, że spokojnie ponad 3000 netto
Zostaw swoją opinię o Newell Rubbermaid Poland - Słupsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Newell Rubbermaid Poland