brak logo

Port Lotniczy Wrocław S.A.

Wrocław

Opinie o Port Lotniczy Wrocław S.A.

T 2009-04-19 09:58
solidna, zaangażowana w powierzone czynności
TJ 2014-08-31 22:20
Szczerze odradzam i nie wiem kto zamieścił powyższy, pochlebiający wpis (chyba ktoś na zamówienie). Ogólnie w porcie panuje kolesiostwo, ogólna zazdrość jak cos komus wychodzi i obrabianie du... tak zeby tylko ktoś miał gorzej. Brak awansów i podwyżek, chyba, że się zna Prezesów...
11
Piotrek i Dorotka 2016-09-19 21:20
na ogromnej szklanej scianie Portu nie zostaly naklejone duze wizerunki czarnych ptakow majace na celu odstraszac mniejsze przelatujace ptaszki takie jak dziecioly,sikory i inne gatunki w wyniku czego nie widzac niewidzialnej pszeszkody uderzaja sie ginac na miejscu.przy niewielkim wysilku dobrej woli mozna by uratowac zycie wielu tych pieknych istot , ktore swym spiewem i wygladem umilaja nasze zycie.Smutne.
4
103 2016-09-23 16:38
a to prawda że ma być budowany w Polsce jakiś nowy centralny port lotniczy? zastanawia mnie wówczas co się stanie z portem lotniczym warszawskim i jaka będzie wówczas jego rola bo przecież nie wiem czy nadal będę mogły egzystować w tak bliskiej odległości
2
Wykorzystany 2016-11-28 12:39
Za pracę agenta obsługi pasażerskiej - 10 zł brutto. Obowiązków MASA, ciężka praca, nie ma zmian po 8h - normą jest 12h. Pani kierowniczka zwalnia i zatrudnia wedle humoru, nie pozwala na zamianę bo "nie bo nie" nawet jeśli znajdziesz sobie kogoś na zastępstwo, dodatkowo powie, że nie chcę Ci się pracować (ponieważ Ty nie masz prawa mieć życia prywatnego). Współpracownicy niemili - zwłaszcza SOL, jeden na drugiego najeżdża i patrzy jak Ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wstyd dla takiej instytucji. Na produkcji można zarobić więcej, natomiast kwalifikacji nie trzeba mieć żadnych !!!
9
104 2017-04-19 16:24
W 100% zgadzam się z powyższym...
Młodzi ludzie bardzo często pracują w godzinach 5-17, bądz 4:30-17:30. Często zmuszani są do zostawania dłużej. Dostają w zamian marnę 10zł brutto. Wieczne pretensje ze strony niekompetentnego kieronictwa i SPRV, brak wiedzy na płaszczyźnie zarządzania i przede wszystkim kontaktu z drugim cżłowiekiem. Nagminne wtrącanie się w życie prywatne oraz wykorzystywanie słabości drugiego człowieka.
Praca w wiecznym stresie. Nie polecam pracy w tym miejscu.
7
Port Lotniczy Wroclaw 2017-05-10 10:29
Port Lotniczy Wrocław jest najgorszym miejscem w którym przyszło mi pracować.
Przykro mi, lecz muszę to stwierdzić, że praktycznie nikt zarządzający „Działem Obsługi Pasażerskiej” nie ma nawet grama wiedzy, jak robić to dobrze.

Jeden z przykładów:

Zastępca kierownika – jest osobą wścipską, nieprzyjemną, manipulującą, niegrzeczną, kłamliwą, problematyczną, uważającą się za osobę najmądrzejszą na Świecie i nie przyjmującą do wiadomości swoich błędów(które popełnia bardzo często) Dodatkowo potrafi używać takich słów, które ranią drugą osobę i uważa, że to jest w porządku.

Najgorszemu wrogowi nie życzę pracy w tym miejscu...
7
Tragedia 2017-05-12 09:49
Słabe wynagrodzenie
Wykorzystywanie pracowników
Tragiczna atmosfera
4
NIE! 2017-05-13 15:21
Odradzam!
Chamstwo, kłamstwo i wykorzystywanie!
4
:( 2017-05-16 06:56
Zgadzam się z poprzednikami!
Tabun głupich ludzi na niewłaściwych stanowiskach!
5
Ogłoszenie na Pracuj.pl 2017-05-17 14:24
Ludzie!!!
Nie dajcie się nabrać na ogłoszenie widniejące na Pracuj.pl
Jest ono kłamstwem! Zakres obowiązków na tym stanowisku jest ZDECYDOWANIE większy niż to co tam napisano. A wynagrodzenie nie jest adekwatne :(
5
Monir 2017-05-19 22:55
To prawda, port lotniczy to najgorsze miejsce do pracy, mobing, fatalna atmosfera, tragiczne wynagrodzenie, kierownictwo chamsko sie odnosi do pracownikow, kadra zarzadzajaca dziala na niekorzysc pracownikow, obowiązków jest duzo wiecej niz mowia, prace ktora powinno wykonywac kilka osob zmuszaja do zrobienia jedna osobe i jeszcze pretensje ze za wolno
4
Wykorzystuja ludzi za smieszna pensje 2017-05-19 23:03
NIE, ZDECYDOWANIE NIE!!!
Mobing i wykorzystywanie! Za Smieszne wynagrodzenie oczekuja pelnej dyspozycyjności nawet w wolne dni !!
Kierowniczka bardzo nieprzyjemna !
4
Tragedia 2017-05-20 09:09
Zgadzam sie z reszta, port lotniczy to jedno z najgorszych miejsc w jakich mozna pracować, mobing, wykorzystywanie ludzi, zazdrosc, wtracanie sie wnie priv zycie, kierownictwo to ludzie nie potrafiacy zarządzać ludzmi, dzialaja przeciwko wlasnym pracownikom, niskie zarobki, nieadekwantne do pracy jaka wykonujesz, duzo obowiazkow, o ktorych ci na rozmowie nie mowia, bardzo czesto chodzisz caly dzien glodny, bo nawet nie ma czasu na przerwe, a do wc lecisz biegiem !!
Kierowniczka chodzi wiecznie niezadowolona , jest chamska, brak klasy i kultury osobistej, nie wiem kto ja tam obsadzil, ale nie ma pojecia o swojej pracy
9
szok! bardzo nie miłe rozczarowanie 2017-05-20 15:50
po pracy w takim miejscu człowiek się spodziewa pracy i ludzi na poziomie...
nic bardziej błędnego... wścibscy ludzie, zazdrość, ploty, atmosfera ciężka i nie do zniesienia, szefowie poza czubkiem własnego nosa nic nie widzą, wykorzystują ludzi , mobing, naciskanie i wymuszanie robienia nadgodzin, nie zapytają nawet czy możesz zostać dłużej, tylko żądają i decydują za Ciebie, przepraszam bardzo ale jesteśmy w pracy, to nie czasy niewolnicze!!!
pieniądze to jakaś jałmużna i jeszcze myślą, że powinieneś ich po rękach całować za to
śmiech na sali
3
ryku 2017-05-20 22:41
tragedia! nie polecam!
praca zupełnie inna niż to przedstawiają na rozmowie! traktują ludzi jak przedmioty, to czyste wykorzystywanie i niewolnictwo, zmuszaja do nadgodzin pomimo tego ze nie chcesz!
szefowie to nieporozumienie , w zyciu takiej niekompetencji nie widziałem !
wulgarnie sie odnosza do ludzi
a kasa? najnizsza krajowa i jeszcze glupie teksty ze to i tak duzo... wymagania co do pracownika maja z kosmosu, a wynagrodzenie i traktowanie jak żołd - ledwie na fajki starcza
3
Ana 2017-05-22 10:52
Po nispelna 4 miesiacach pracy na Porcie jako Mlodszy Agent Obslugi Pasazerskiej omijam to miejsce szerokim lukiem. Kierownictwo niszczy ludzi psychicznie!
Nie bojmy sie tego powiedziec, MOBBING!!!
4
nie polecam! 2017-05-22 15:50
port lotniczy to najgorsze miejsce w jakim pracowalam!
male pieniadze, masa obowiazków, atmosfera tragiczna, kierwonictwo traktuje ludzi jak niewolników!
mobing, wytrzymalam tam 2 miesiące, kierowniczka to zgorzkniala stara panna, ktora zneca sie nad ludzmi!
5
nie , nie i jeszcze raz nie polecam!!!! 2017-05-31 18:27
ludzie, omijajcie to miejsce szerokim lukiem!!!
wyzysk ludzi, kasa smiesznie mala, mobing!!!!
dla szefostwa jestes tylko popychadlem !
5
omijajcie to miejsce z daleka ! 2017-06-09 12:10
port lotniczy i praca? nigdy w zyciu!!!
nie polecam, ludzie uciekajcie stamtąd , wyzysk, mobing, szantaż - tak szantaż , uwierzycie? jesli nie to sie tam zatrudnijcie a sie sami przekonajcie!

4
Natalia 2017-07-26 10:00
@ryku widzę, że nie byłeś zadowolony z pracy w tej firmie. O jakim wykorzystywaniu mówisz? powiedz coś więcej. Naprawdę trzeba było robić nadgodziny?Czy były one płatne?
1
wykorzystuja i zle traktuja ludzi, nie polemac teg 2017-07-26 21:19
nie polecam,bylem tam wykorzystywany!
chore uklady, w calym budynku jest wyzysk, hamstwo, malo placa a wymagania maja jak na stanowisko co najmniej kierownicze, pelna dyspozycyjnosc, od ciebie wymagaja cudów a on siebie nic nie chca dac...
dla kierownictwa nie licza sie pracownicy, tylko ich chore ambicje
4
tragedia, to malo powiedzaine 2017-08-18 19:46
kiepskie miejsce pracy , warunki pracy sa fatalne, brak czasu na wyjscie do wc, ciagly kontroling, jak by mogli to by do kibla za toba weszli, za wszystko dostajesz opier...ol , nie licza sie w ogloe z prawami pracownika, kasa to smiech na sali, godziny pracy to 4 rano, wiec musisz wstac w srodku nocy , ok 2.30 , co z atym idzie zero, totalne zero zycia priv, szefostwo to ludzie, ktorzy w oczach maja tylko cyferki, brak szacunku dla czlowieka
caly port tak ffunkcjonuje, nie wazne w jakim dziale bedziesz, atmosfera jest tragiczna, ludzie sie wyzywaja i kabluja na siebie na wzajem
bardzo duza rotacja personelu, ludzie ciagle odchodza, wszedzie jest niedobor pracownikow, a kierownictwo nawet nie mysli o tym by dac cos od siebie wiecej, od ciebie beda zadac i zmuszac cie do nadgodzin i pracy za 5ciu, ale w 2 strone? kur...a zapomnij, kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci jeszcz dadza na do widzenia
2
Anonim 2017-08-26 13:57
Odradzam!! Jeżeli zastanawiasz się czy podjąć zatrudnienie w Porcie Lotniczym we Wrocławiu to zrezygnuj. Wszystkie powyższe opinie są niestety prawdziwe, nieważne w jaki sposób napisane, ważne że są szczere. PLW S.A. powinna zająć się Państwowa Inspekcja Pracy oraz inne organy Państwowe. Urzędnicy z PIP, którzy kontrolują tę firmę niestety sprawdzają tylko dokumenty, w jaki sposób mają zatem zweryfikować, iż wielu pracownikom brakuje ważnej umowy o pracę lub wypracowują nadgodziny (oczywiście płatne), ale są do nich zmuszani bądź jest ich przesadnie za dużo np. 220h. Grafiki są przerabiane, tak by wyglądały na prawidłowe. W razie problemów umowy są sporządzane wstecz. Nie chcę już wspominać o braku przestrzeganiu bezpieczeństwa i higieny pracy w innych obszarach. Jeżeli chodzi o mobbing to również prawda, nie dotyczy on jednak tylko kadry najniższego szczebla. Mobbingowani są kierownicy oraz specjaliści. Jak Ci się coś nie podoba to możesz odejść, ale pamiętaj że będziesz tego żałować (to przecież taka prestiżowa firma). Oczywistym jest fakt, iż z różnych przyczyn nie każdy może odejść, weźmy pod uwagę wiek lub sytuację rodzinną/ zdrowotną. Na lotnisku pracuje wiele wspaniałych i profesjonalnych osób, które są wykorzystywane lub degradowane na niższe stanowiska. Na ich miejsce obsadzają kierowników, którzy są bezwzględni w prowadzeniu ostrej polityki firmy. Zarobki są przerażająco niskie, Związki zawodowe walczyły kilka lat o podwyżki dla pracowników... udało się je podnieść o śmieszną kwotę, w związku z biegiem lat nadal więc są bliskie najniższej krajowej. Dobrze zarabiają tylko kierownicy i specjaliści, którzy podlizują się sztucznie Prezesom. W żadnym wypadku nie powinni zarządzać innymi ludźmi, nie posiadają do tego odpowiednich kompetencji. Wspominana w wielu komentarzach kierowniczka jest żałosna. Przypisuje sobie sukcesy osobom jej podległym. Prawdziwa karierowiczka po trupach, niestety póki co nadal jest zastępcą jednego z największych działów w firmie. Bardzo źle jest również traktowana Służba Ochrony Lotniska...
Ogólnie wszyscy boją się o swoje posady, atmosfera w pracy jest tragiczna, lament i płacz ukryty pod uśmiechem w stronę pasażerów! Bardzo przykra sytuacja, przedsiębiorstwo tak pięknie wypromowane i o tak wspaniałym potencjale, ma tak niewyobrażalną na dzisiejsze w Europie czasy tajemnicę. Temat godny dla UWAGI lub innych programów.
9
Natalia 2017-09-13 14:06
@Anonim czyli wychodzi na to, że firma Port Lotniczy Wrocław S.A. nie przedłuża umów, a pracownicy dalej pracują? Jak pracownicy są zmuszani do nadgodzin? Co gdyby się nie zgodzili na dodatkowe godziny? Jeśli chodzi o mobbing, to poważne oskarżenie. Pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Jeśli tak było to czy zgłosiłaś to gdzieś? Czy ktoś też odczuł mobbing w tej firmie? @wykorzystuja i zle traktuja ludzi, nie polemac teg nie można na forum nikogo obrażać. Proszę o przeczytanie regulaminu forum http://www.gowork.pl/regulamin zanim jakiś komentarz zostanie zamieszczony.
1
PLW 2017-09-17 15:46
Pracowalem na Lotnisku na barze przez niecaly rok. Szefowa niby po studiach, nie umiala do konca wytlumaczyc na rozmowie na czym polega praca, jakala sie i wygladala na nie pewna i zamknieta w sobie; polecila szkolenie mnie kolezankom ktore juz tu pracowaly. Jesli chodzilo o zalatwienie u niej czegokolwiek, np. zamowien, kierowala do kogos innego, ogolnie zalatwienie u niej czegokolwiek graniczylo z cudem... Zbierala dyspozycje na grafik, ktory jak sie okazalo potem (przez przypadek) byl pisany (i jest dalej) przez dwie jej ulubione pracownice. Nigdy nie mowila co ma na mysli, jedynie umiala karcaco zmierzyc czlowieka wzrokiem i tyle. Ciagle obgadywanie za plecami, plotki, wsciubianie nosa w nie swoje sprawy przez jej "ulubienice" psulo atmosfere w pracy. Potrafila zadzwonic na bar, gdy wkoncu udalo mi sie usiasc na chwile, ze na sali jest brudna filizanka i dlaczego blaty sa nie starte... Gdy przychodzila przy duzej kolejce, wchodzila sobie normalnie na bar (nie, nie do pomocy) i mowila co mam zrobic. Nawet nie myslalem co do mnie mowi bo bylem zajety praca. Stanela wiec sobie przy wyjsciu z baru i tak stala i stala i stala... i nie pomagala- tylko mierzyla mnie wzrokiem i robila glupie miny... Zalosna postawa, brak jakiejkolwiek klasy, w niektorych momentach jej ego i pewnosc siebie siegaly sufitu, sluchanie sie plotek "ulubionych" pan sprzatajacych i tych dwoch kolezanek z baru praktycznie decydowalo o calej jej ocenie pracownika. Masakra. Nie polecam pracy z nia na barze. Nie moze kierowac zespolem na BARZE osoba, ktora NIE UMIE OBSLUZYC EKSPRESU DO KAWY no ludzie!! Na dodatek jak sie zwalnialem powiedziala mi "No trudno." ... -.-
2
Zostaw swoją opinię o Port Lotniczy Wrocław S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Port Lotniczy Wrocław S.A.