brak logo

Neo24.pl

Wrocław

Opinie o Neo24.pl

tymon 2012-09-22 08:53
Czy specjalista do spraw reklamacji to po prostu praca na infolinii?
100krotka 2012-09-22 15:55
Reklamacje to kilka godzin użerania się przez telefon z Klientami i kilka godzin wypełniania papierów. Jeżeli ktoś chce osiwieć w wieku 27 lat to praca jak najbardziej. Ogólnie tylko dla twardzieli za ( usunięte przez administratora )
Khan 2013-09-25 18:32
Ta firma przestaje istnieć. W dniu dzisiejszym w wielkiej tajemnicy przed wszystkimi zamknięto WSZYSTKIE (oprócz jednego we Wrocławiu) Punkty Wydań Osobistych. Nie poinformowali pracowników, nie uprzedzili, nic, zero, nada, null!
Każdemu podsunęli pod pysk umowę z Neonetem kusząc zachowaniem pracy ale nie uprzedzili, że jeśli ktoś jej nie chce podpisać to należy mu się stosowny okres wypowiedzenia plus odprawa. Chcieli ugrać, jak najwięcej dlatego namawiali do przejścia do Neonetu.
Trzymałbym się z daleka od tej firmy bo w jeden dzień wywalili na bruk połowę załogi (pracę straciło około 60 osób). Należy domniemywać, że niebawem całe Neo24 przestanie istnieć. Nie pracować tam, nie kupować!
3
john 2013-11-04 19:13
jest ok
1
neonista 2014-02-07 09:20
Oj tam, pracodawca jak każdy inny, stawia warunki, wymaga, nieraz się czepia ale ogólnie to dobra firma, chwalę sobie pracę w niej.
neo 2014-04-03 13:48
Neo24 chwali się dbaniem o klienta, moim zdaniem to prawda bo obsługa jest miła dla klienta, ceny przystępne i szybko dostarczają towar
neo24 2014-04-04 10:01
polecam sklep Neo24 bo są the best
nonono 2014-04-07 11:41
jestem ciekawy czy są podobne sklepy pod względem cen, obsługi i dostawy jak w neo24
zoro 2014-04-08 13:26
polecam neo24 ponieważ kupowałem już w niejednym sklepie internetowym i zauważyłem że w neo24 jest taniej jak w konkurencji wiec polecam ten sklep
klient 2014-04-09 12:11
jestem klientem sklepu i będę chyba że obniżą standardy ale na to raczej się nie zanosi
greg 2014-04-14 12:14
Zamówiłem miesiąc temu kino domowe i podczas transportu zostało uszkodzone to sklep mi bez żadnych problemów wymienił ten sprzęt
krecik 2014-05-25 16:42
Stanowczo odradzam. Kilka lat tam spędziłem nie jedno widziałem, mógłbym dużo napisać ale to juz nie ma sensu, gdyż nie ma mnie w tej firmie od jakiegoś czasu ale ponoć jest coraz gorzej w ost patek ponad 20 osob wylecialo... zostaja miernoty, ludzi ambitnych sie nie szanuje. Radze dwa razy sie zastanowić przed wysłaniem CV.
7
już były pracownik 2014-07-16 23:28
Jak dobrze pracować gdy co chwila ktoś odchodzi albo jest zwolniony? W marketingu zostają dosłownie 3 osoby z 10 które kiedyś tam były. W IT są dwie, a było 6. Można wymieniać bez końca. Na miejsce zwolnionych albo nikt nie przychodzi, albo zastępują ich ludzie, którzy popracują 3 miesiące po czym pójdą po rozum do głowy i zmienią pracę.

Kiedy było tak:
ludzi - super
atmosfera - ok
zarobki - znośne

Teraz jest:
ludzie - słabo
atmosfera - dno
zarobki - żenujące

I jak? Zatrudnisz się?
3
Grześ 2014-08-08 10:13
jestem ciekawy jak ta usługa neoexpress działa ale mi to nie jest dane bo w moim miescie jeszcze jej nie ma mysle że do konca roku bedzie
killer 2014-08-13 18:02
tam nie ma komu pracowac, paczki ida tydzien, unikajcie ich sklepu netowego!!!
flay 2014-08-21 10:11
Ja jeszcze nigdy nie czekałem długo na zamówiony towar a od kąt jest ta nowa usługa neoexpress to dostawa jest jeszcze szybsza
poważnie? 2014-08-23 22:53
i pracujesz na Bogedaina ? :)
2
Klientka 2014-08-25 07:41
Usługa Neoexpress to od niedawna nowość w Neo24 i na razie działa tylko we Wrocławiu i Łodzi, ale do końca roku będzie dostępna na terenie całego kraju. Śledzę tą usługę, bo często kupuję w Neo24 i cieszę się, że wciąż wychodzą do klienta.
kabaryniarz 2014-08-25 15:03
a coś ty, ja się tu tylko obijam :D
1
Jakub 2014-08-26 10:08
Od lat pracuję w neo24, w tym czasie wiele innych osób przyszło i odeszło. Nie wnikam w powody, mi pracuje się bardzo dobrze, zwłaszcza na telefonicznej obsłudze klienta. Prawda, że dzwonią różne osoby, nieraz mocno wkurzone ale jesteśmy tam po to by rozwiązywać problemy i sprawiać aby klient chciał wrócisz po następne zakupy.
dek.ster 2014-08-27 11:03
Neo24 wprowadza nowe usługi dla klientów więc potrzebuje pracowników, tak sobie myślałem składając potrzebne dokumenty. Okazało się, że miałem rację, przyjęto mnie bez zbędnych formalności, zaoferowano ciekawe warunki pracy i płacy.
Już od roku tam pracuję, przygotowuję zamówiony towar do wysyłki.
ewa 2014-08-28 10:07
Osiem lat istnienia dla sklepu internetowego to, moim zdaniem, całkiem niezły staż i nic nie wskazuje aby nie miało być tych lat dużo więcej. Wprowadza nowe usługi to i potrzebuje dużo pracowników. Zapewne sklep popełnia błędy lecz kto ich nie popełnia
marcin82100 2014-09-02 08:06
polecam neo 24 super sklep atrakcyjne ceny zawsze z przyjemnoscia robie w tym sklepie zakupy
ivone 2014-09-02 09:50
I ja pracuję w neo24 od początku istnienia sklepu. Oczywiście bywają różne problemy zarówno z koleżeństwem z pracy jak i z klientami lecz ogólnie jest świetna atmosfera, zrozumienie. Klienci, moim zdaniem mają prawo do humorów, w końcu jesteśmy dla nich a nie oni oni dla nas i w naszym interesie jest rozwiązywanie ich problemów z zakupami.
janek 2014-09-04 08:04
Witam ,ja robie często zakupy przez internet ,a jak już kupuje sprzęt agd,rtv,tv to tylko w sklepie neo24.pl.Maja fajne promocje ,super sprzęt i dobre ceny.Ostatnio kupowałem unich właśnie tv w dobrej cenie i dobrego producenta.Tv dostarczono mi szybko i sprawnie beż żadnych problemów.Polecam warto wejść na ich stronę i kupić coś unich
poldek 2014-09-04 10:08
Tyle tu negatywnych opinii o pracy w neo24 tu napisaliście a to przecież całkiem przyzwoity pracodawca. Płaci nieźle to i wymaga, ma do tego prawo, jakby nie było.
janek 2014-09-12 08:27
sklep super ,towar znakomity ,ceny przyzwoite .Robie w tym sklepie od lat zakupy sprzętu do kuchni czy salonu.Sprzęt działa jak należy ,bez żadnych problemów z dostawa czy reklamacja.Ostatnio wymieniałem Tv w salonie dostarczyli mi go szybko wnieśli panowie do mieszkania.Polecam
Margotka47 2014-09-18 13:26
Sklep internetowy Neo24 ma zawsze bogatą ofertę, niskie ceny, wiele promocji i sprzęt znanych i dobrych firm. Piszę to z czystym sumieniem, bo kupuję u nich dużo i często. Zawsze jest bez problemu, szybko, solidnie i bezpiecznie.
Łoś 2014-09-19 11:33
Ale mydlicie oczy... To nie jest miejsce do opisu oferty sklepu lecz miejsce wymiany opini o pracodawcy, PR to nie miejsce dla was! Podtrzymywanie Relacji z klientami to nie tu!
3
zyx 2014-09-19 16:42
Nie polecam, kierownictwo ma postawę bardzo roszczeniową i tylko wam zszargają nerwy. Zarobki ujdą, socjal żaden.
3
mery 2014-09-22 13:33
hej , w piatek zadzwonila do mnie pani, zadawala rozne pytania, taka rozmowa wstepna przez tel, dzis zadzwonila i zaprosila na rozmowe z dyrektorem sprzedazy na stanowisko spec do sprzedazy internetowej, napiszcie prosze jakich zarobkow moge sie spodziewac na poaczatek, czy plan sprzedazowy jest do wyrobienia? pracowalam juz w sklepie internetowym, tam za godziny i sprzedaz zarabialam lekko ponad 2000zl netto,czy tu tez sie tak da? napiszcie konkrety,a nie wylewajcie zale jak to was wyzyskuja, dzieki
zulu 2014-10-03 12:38
mery - pewnie jesteś już po, ale podstawa jest znacznie mniejsza, z premiami nawet nie wyrobisz tyle ile podałaś (jest może szansa 5%), plany są zawyżone.
Lol 2014-10-23 13:27
Siema, trafiłeś doskonale, tu na staż zatrudniają w miejsce doświadczonych pracowników, a tych zwalniają. Doskonałe miejsce na pierwszą pracę. Zarobki ocenisz sam. No i dużo sam się nauczysz.
2
Ania 2014-11-04 07:22
Na nyskiej w neo 24od roku pracuje ochraniarz o imieniu jarek jest chamski nieuprzejmy pali papierosy w pomieszczeniu pije alkohol w trakcie pracy pijany wraca autem kierownictwo akceptuje taki stan zeczy wchodzi w układy z pracownikami neo i kryją jemu tyłek
Roman 2015-01-17 18:47
Beznadziejna firma, szkoda czasu.
wroclaw 2015-03-31 10:54
WITAM, ZAMOWILEM TOWAR W LUTYM I MIALA BYC DOSTAWA 3 DNI TEMU SPRZETU DO KUCHNI I NIC NIE PRZYJECHALO ZERO TEL DRAMAT TO JEST NIE UCZCIWE KTO TERAZ ZAPLACI ZA FACHOWCOW? NIE WARTO KORZYSTAC Z NEO 24 BO STRACISZ I NERWY I PIENIADZE
NIEZADOWOLONY 2015-03-31 10:57
uwaga nie dotrzymują terminow i towar dochdzi uszkodzony szkoda czasu obsluga tragiczna
jaro 34 2015-03-31 10:59
no potwierdzam kolego to jakiś dramat zaluje ze stracilem 20 groszy na tel do nich pelne ignorowanie
toros 2016-05-15 16:14
tylko , że w tej chwili już chyba ofert pracy aktualnych brak niestety. Ktoś wie czy to się zmieni ?
AlexanderDeLarge 2017-03-02 10:50
Odradzam infolinię NEO24. Pierwsze wrażenia były dobre, ale udało mi się wytrzymać 3 miesiące. Obowiązki odbiegają od tych zadeklarowanych na rozmowie kwalifikacyjnej - praca polega głównie na tłumaczeniu się przed klientami, dlaczego paczka nie doszła na czas, dlaczego nie ma na magazynie towaru, który zamówili - generalnie przyjmowanie na siebie batów za cudze błędy, a także sprzedaż produktów (klientom, którzy dzwonią z zapytaniami). Jednak największy problem to BRAK SZACUNKU wobec pracownika. Zwalniani są najlepsi pracownicy, pod dowolnym pretekstem lub z powodu oszczerstw (nieuzasadnione zarzuty oszustwa, gdy ktoś osiąga zbyt wysokie progi premiowe - taki pracownik jest zbyt dużym kosztem dla firmy). Bezpośredni przełożony nie angażuje się w sprawy zespołu, nie reprezentuje interesów swoich pracowników przed dyrektorami - boi się. Kierownictwo bardzo stara się zrobić dobre pierwsze wrażenie (skutecznie), jednak później wychodzi kwas i przedmiotowe traktowanie. Jedyny plus - nie ma problemu z urlopami i zwolnieniami chorobowymi, nikt nie suszy głowy jak się jest na L4.
Podsumowując - praca dla zdesperowanych lub na przezimowanie, szkoda czasu, jeśli ktoś ma szacunek do siebie.
8
Makary 2017-03-07 09:08
Widze ze w neo nic od wielu miesiecy sie nie zmienilo. Mnie spotkało dokladnie to samo wysokie wyniki sprzedażowe i z dnia na dzien dowidzenia. W tej pseudo korporacji na 12 osob jest 6 kierownictwa a prym wiedzie prostacka pani dyrektor ktora nie ma żadnego szacunku do swoich podwladnych. Łacina to jej jezyk codzienny obwinianie za cos na co nie ma sie wplywu a w dodatku niechec do kazdego kto ma inne zdanie niz ona. Zarobki nawet w miare jesli wyrobisz plan jednak nie warto poniewaz to skutkuje pozegnaniem.
6
ope 2017-03-07 09:19
dobrze że w końcu oszustów powywalali bo to demotywuje jak człowiek tyra na wskaźniki a jakiś kanciarz naciąga swoje kosztem kolegów i jeszcze mówi że wszyscy tak robią a nieprawda i lepiej się pracuje jak nie ma takich cwaniaków i w końcu można swoją premię wyrobić bo nikt na boku nie robi lewizny
3
Anonim 2017-03-08 06:32
Szczerze nie polecam! Pracowałam kilka lat w tej firmie i wspominam to jak koszmar. Co prawda ludzie z równorzędnych stanowisk bylo wspaniali, zarobki zależne od miesiąca (główny wpływ miała premia, bo podstawa bardzo marna), ale jeżeli chodzi o przełożonych to jakaś katastrofa. Odeszłam z tej firmy przez Pania Dyrektor i Pana Kierownika. Roszczeniowe traktowanie pracowników, do tego uciekanie się do sytuacji życiowych pracownika gdy ten zdecyduje sie odejść, wysoce nieprofesjonalne. A i jeszcze jedna paranoja, tylko jedna osobamoże przebywać na przerwie! Czyli jak chcesz pójść do toalety za potrzebą, czekaj czasami nawet po 40 minut albo i dłużej, chyba że uda Ci się z kimś dogadać, by pozwolił Ci pójść szybciej... dla mnie, żenujące.
7
Były pracownik 2017-03-09 18:29
Szczerze nie polecam tej firmy. Neo24 omijajcie szerokim łukiem, no chyba że jesteście w ciężkiej desperacji i grozi wam mieszkanie pod mostem - chociaż nie wiem, czy i to nie jest lepsze wyjście. Bawią się ludźmi , mają ich za nic, co chwilę są zmiany. Na dziale obsługi szumnie zwanej specjalistami osoby zmieniają się co 3 miesiące, czyli po okresie próbnym jesteście wywalani a nawet jeżeli jakimś cudem przedłużą wam umowę, to i tak nie na długo. Bo to znaczy tylko tyle, że nie znaleźli kolejnego Łosia na wasze miejsce. Kierownictwo to jakieś żarty, ja nie wiem co Ci zakompleksieni ludzie tam robią . Przez częste rotację i zmiany pracowników nie ma zgrabnego zespołu. Każdy nowy który przychodzi walczy o zamówienia, aby mieć ich najwięcej bo od tego jest uzależniona premia a w zasadzie jej brak , ponieważ w tej firmie istnieją punkty ujemne które odejmują premie . Tak , to nie żart -karta monitoringu jest po to, by oficjalnie zgodnie z prawem pozbawić pracownika premi. No i kolejny hit tej firmy co miesięczny test wiedzy, który jest oczywiście punktowany i jest kolejnym powodem do obniżenia premi. Gorzej niż w szkole podstawowej . Nie dajcie się wciągnąć w struktury tej firmy. Omijajcie to hermetyczne towarzystwo z daleka.
6
Kiedyś tam pracowałam 2017-03-09 18:35
Zgadzam się z tymi przerwami to tragedia. To powinno być zabronione, żeby jedna osoba mogła być na przerwie to żart. 20 osób w zespole i jak tu się wbić na przerwę - nie ma szans. Najlepiej założyć pampersy i się nie ruszać . Kierownictwo nawet namawia żeby nie korzystać zbyt często z przerwy , bo to może wpłynąć na ilość zamówień , kompletna kpina.
7
Nigdy więcej 2017-03-15 09:37
Ludzie traktowani przedmiotowo przez kierownictwo. Niestety obowiązki przedstawione na rozmowie kwalifikacyjnej nie obejmują tego co po zatrudnieniu należy wykonywać - jest ich o wiele więcej. W chwili kiedy pracownik potrzebuje pomocy w sprawie związanej z realizacją zamówienia ( klient czeka na linii ) lekceważące zachowanie kierownictwa i pretensjonalny ton wymyśl coś. Kłamstwa na porządku dziennym bez tego ani rusz. Nie wiem jak teraz ale parę miesięcy temu na 10 pracowników było 4 kierowników i jedna dyrektor. Coś bardzo dziwnego. No i jak moi przedmówcy przerwa na wyjście do wc jak Ci się uda lub jeśli zajmiesz kolejkę ze jesteś następny i chcesz na nią wejść. Ja wytrzymałem tydzień. Polecam poważanie się zastanowić nad karierą w tej korporacji?
5
GoNeo 2017-03-16 09:09
a ja lubię ten sklep, dostałem nawet bon, zamówienie też szybko przyszło
3
....... 2017-03-16 09:50
ale to nie jest miejsce na opinie o zamówieniach tylko o pracodawcy
2
Ja. 2017-03-22 20:23
Aspiracje do bycia korpo a w kadrze menadżerskiej spore braki w tak zwanej "kulturze korporacyjnej" i umiejętnym zarządzaniu ludźmi.
A ludzie bardzo fajni. Aż szkoda, że brakuje dobrej dla nich motywacji, pozytywnej rzecz jasna.
5
Ola 2017-03-24 00:31
Zamówiłam lodowkei okazał się ze jej nie maja, niby dali rabat na inna ale ja chcialam ta co zamowiłam. Pani na telefonie miła.
Zostaw swoją opinię o Neo24.pl - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Neo24.pl