brak logo

"SANO" Sp. z. o.o

Koszalin

Opinie o "SANO" Sp. z. o.o

lokk 2015-09-22 13:09:04
Robiłam przez lata zakupy w Asie fordon Gierczak byłam bardzo zadowolona.Niestety po zmianie firmy i w tym sklepie nowego kierownictwa przestałam tam robić zakupy.Zal mi patrzeć na te kobiety ktore sa traktowane przez kierowniczke jak dzieci.Nie ma szacunku do nich.Uśmiecha się do wszystkich klientow jaka to ona gościnna jest.Nie myśląc ze my klienci nie wiemy co dzieje się na zapleczu.Czasem tak się wydziera ze nie sposób usłyszeć przy stoisku z gazetami bądź mięsnym.Brak szacunku.Współczuję tym pracownika.Życzę Panią nowej lepszej pracy.
5
pedro7 2015-11-02 11:46:12
Sano w Bydgoszczy przejęło sklepy AS- również cukiernie. Dzisiaj kupowałem ciastko "wianek" - jest dwa razy mniejsze od tych, które były w ASie
AdiBE 2015-11-06 12:12:32
wystarczy przeczytać Twój komentarz... błąd na błędzie. Uczyć się nie chciało a teraz tylko leżeć i niech sianko wpada na umowie na czas nieokreślony. Żenada
1
adamk 2015-11-10 14:15:22
czy to jest prawda ze prezes i jego zastepce zwolnili a kiedy zwolnia reszte zarzad oni sa niepotszbni
1
mika 2015-11-10 14:22:03
tak to jest prawda zaczelo sie cala gora sie boi
olk 2015-11-10 14:24:28
w koszalinie
2
bezsilna 2015-12-04 23:54:55
wymiana się należy dyrektorom w dziale handlu,tam to już jest prawdziwa korupcja
pracownik 2015-12-05 00:12:39
jestem za,uważają,że są ważniejsi od prezesów na których nie zostawiają suchej nitki,tak ich obgadują
Adik34 2015-12-16 08:43:41
Oj chyba zapraszam na szkolenie z ortografi
bezsilna 2016-01-28 10:24:39
kierownikami i dyrektorami też powinni się zająć odpowiednie służby jak:KAUFLAD,CARFUR,MAKRO itd
laura 2016-01-31 17:28:33
Nie polecam pracy w sano masakra wykorzystując ludzi nadgodziny robi się za darmo masakra atmosfera beznadziejna.
1
ladyinred 2016-02-17 15:54:57
Bezpłatne nadgodziny to nie jedyne "dziwne przypadki" jakich byłam świadkiem.
@Łukasz, myślę że te pochlebne opinie są w pewnej części wystawiane przez samych pracowników, ale nie tych których znajdziesz w sklepie a raczej tych z tzw. "góry". Moim zdaniem chcą ocieplić swój wizerunek...
1
pracownica jednego s. 2016-02-18 17:37:01
Ja Wam powiem jak jest!
pracuję jako kasjerka, znam kierownictwo różnych Sano. Nie wszędzie kierownictwo jedzie jak po szmacie, są kierownicy bardziej lub mniej tolerancyjni. Dlaczego piszecie o darmowych nadgodzinach a nie wspomnicie, że za te nadgodziny odbieracie wolne? Co do podwyżki - faktycznie jest, ale tylko wtedy kiedy rośnie najniższa krajowa. Kierownictwo przejmuje się swoim sklepem, ponieważ ma "joby" z góry, toteż jeden kierownik to wytrzyma i nie odreaguje na swoich pracownikach a inny da popalić- taka prawda. Co do CV to nawet nie trzeba posiadać takiego dokumentu - niestety w Sano teraz jest tak, że biorą każdego kto tylko przyjdzie do sklepu z deficytem pracowników (ogłoszenie na drzwiach). Wkurza mnie to, bo później muszę pracować z ludźmi totalnie niemyślącymi i nie łapiącymi podstawowych rzeczy, a dodatkowo pracodawca wydaje ogromne pieniądze na badania lekarskie pracowników i BHP, którego nikt nie przestrzega (prawie), bo nie ma na to czasu.
Pozytywem jest to, że wypłata zawsze jest na czas, na święta pracownicy w zależności od dochodów dostają bony a ostatnio wprowadzili (oby nie jednorazową) premię za brak zwolnienia L4. No i co do nich to lepiej nie chodzić bo później kierownictwo się dwa tygodnnie albo lepiej mści. U mnie za 12sttkę w niedzielę (1 w mscu) ma się jeden weekend wolny (mało - ciężko podzielić na rodzinę). Generalnie wyżej cała prawda o Sano w Koszalinie.
Kierownictwo ciśnie bo ich cisną jedni bardziej inni mniej!
8
mamuśka 2016-02-20 19:48:54
Dotychczas miałam raczej dobrą opinię o SANO w Goleniowie - nigdy nie "sparzyłam" się na jakimkolwiek zakupie, ceny konkurencyjne w stosunku do innych dyskontów. Jednak po tym, co zrobiono z pracownikami - wypowiedzenie umów zawartych na 2 lata bez jakiegokolwiek wytłumaczenia i wyjaśnienia, co robili źle, przestanę bywać w tym sklepie i będę zniechęcała swoich znajomych. Nie tak się postępuje z pracownikiem.
Laura 2016-02-28 20:20:29
Sano
Zbyszek 2016-03-27 21:13:16
Witam,
CZęsto bywam w sklepie Sano w Gdańsku, jest zawsze czysto, miła obsluga na kasie jak i na dziale mięsnym . Kobiety są zawsze uśmiechnięte i uprzejme dla klienta. Zawsze doradzą i polecą jakąś dobrą wedlinkę czy też ser . Pozdrawiam
s 2016-04-20 22:08:40
ppor. E Gierczak, czy ten drugi?
1
marta 2016-05-03 02:53:35
Nie polecam pracy w Sano w Kołobrzegu.
Kierownictwo żle traktuje sprzedawców,poniża.
Umowy zawierają na miesiąc i jej nie przedłużają.
Gorzej być nie może.
3
pracownica 2016-05-08 11:38:25
A to co sie dzieje na sano 6 w koszalinie to juz szczyt wszystkiego pan "nowy" koordynator wymyslil sobie sprzatanie sklepu pracownicy zostaja po godzinach i zasuwaja tylko kto za te nadgodziny zaplaci? niech sobie firme sprzatajaca zatrudni. a pani ( usunięte przez administratora ) przechodzi juz sama siebie nie dosc ze nic nie robi na sklepie nic nie pomaga siedzi w biurze i ustawia pracownikow do dodatkowych zbednych prac, nie to co inne kierowniczki ktore sa zorganizowane i pracuja na sklepie. pracy dodatkowej jest duzo pensja jest ta sama ciekawe kto za nas premie dostaje moze pani( usunięte przez administratora )? nie pozdrawiam
8
Robiaca zakupy 2016-05-11 20:06:10
Zgadzam się, ktoś powinien tam porządek zrobić A takie miłe i pomocne Panie tam pracują.
1
karłowicza 2016-05-15 22:09:14
to co się dzieje w sano to jakaś masakra nie płacone nadgodziny, nie można iść na urlop kiedy się chcę bądź zaległe urlopy z poprzedniego roku ( dwóch) Nie można iść na przerwę a jak już to godzinę przed zakończeniem pracy nie wspomnę że trudno wyjść nawet do toalety... Pracownicy sami odchodzą bo mają już dość I najniższa krajowa Zero motywacji chociaż przez podwyżki Towar to nie długo będzie z Litwy bo już robi się miejsce na półkach Jakieś łańcuszki przy kasach bez sensu Obóz pracy... Nie polecam!!! proponuję utworzyć związki zawodowe tylko więcej jest tchórzy niż odważnych
8
ares 2016-05-18 10:54:20
Myślę,że wszyscy Ci co tak opisują to co dzieje się w firmie nie zdają sobie chyba sprawy z tego ,że mogą być posądzeni o pomówienia i mogą w ten sposób narazić nie tylko siebie ale i innych pracowników firmy na nieprzyjemności.Pamiętajcie, że tak naprawdę nie jesteście niewidoczni w sieci.W przypadku jak firma stwierdzi ,że naruszyliście jej dobre imię może być już niezbyt przyjemnie.
1
jaijuż 2016-05-18 20:36:24
pomówienia? nie sądzę, że firma zakładając sprawę miałaby cień szansy. To co piszą inni to nie są pomówienia a czysta prawda! oczywiście niestety, ponieważ Sano niedługo będzie miało "monopol minimarketów" w Koszalinie- otwiera nowe sklepy, ale czy Pan Prezes nie widzi co się dzieje? - już te które istnieją mają deficyt pracowników a gdzie znaleźć całą obsadę na nowy sklep? powinien pomyśleć o sowitych podwyżkach, bo po co nowy sklep bez obsługi? oj Panie prezesie - po rozum do głowy trzeba pójść lub ewentualnie do mnie ;)
3
pracownik 2016-05-19 21:47:19
czysta prawda wszyscy powinni się zmówić i położyć zwolnienia to wtedy by Prezes zobaczył czym jest pracownik ....ze trzeba go doceniać a nie traktować jak tanią siłę robocza..........................
9
jaijuż 2016-05-20 08:36:00
podobno w Gdańsku wszyscy w tym samym dniu się zwolnili? wie ktoś coś na ten temat?
4
Agz 2016-05-20 16:00:56
Albo chociaż zainteresować Inspekcje Pracy tym wyzyskiem Polaków przez Litwę.
2
mika2214 2016-05-21 22:15:21
Pracuję w Sano maxi w koszalinie w emce już przeszło dwa lata , napiszę tak otóż zamierzam , jak z resztą większość ludzi tam pracujących zmienić pracę najniższa krajowa zero podwyżek i brak urlopów to w skrócie bo nie będę się rozpisywać 10 godzin na kasie i musicie prosić się co niektórych żeby skorzystać z toalety , to tyle pozdrawiam
2
mojaopinia 2016-05-27 22:51:30
Można by było pisać poematy... krótko i na temat NIE POLECAM nikomu pracy w Sano.
8
Nick 2016-06-04 16:16:04
Skoro w Gdańsku "wszyscy się zwolnili" w jednym dniu, to już wiadomo czemu ten sklep tak poleciał w dół. Przedtem było owszem - tak jak pisał Zbyszek - czysto i sympatycznie. Obecnie jest fatalnie. Ceny mają atrakcyjne, ale konkurencja też ma i co ? Tam przynajmniej potrafią traktować klienta według standardów, a w SANO niestety pokazują, że są daleko za innymi sieciami pod tym względem. Wystarczy, że powstanie LIDL w okolicy i nikt nie będzie do SANO zaglądał.
4
klik 2016-06-05 13:20:44
Co do wypowiedzi pani Marty,to może wyczerpał jej się limit ciągłych zwolnień z pracy z powodu załatwiania spraw i kierownictwo musiało robić zmiany w grafiku,a koleżanki za nią pracować, i dlatego umowa nie została przedłużona ,lecz do winy trudno się przyznać najlepiej oczerniać innych
PLN 2016-07-20 13:16:15
Ile zarabiacie w Koszalinie lub innej miejscowosci na 'pomorzu' jako sprzedawca na warzywach i owocach np. macie jakies dodatki do pensji ?? ja jaki okres macie 2 umowe po próbnym okresie ??
PLN 2016-07-20 13:24:11
majeki - chodzi mi o nowy sklep, nową załogę, umowa o pracę jest próbna, ale później też jakaś jest tylko jaka ?? 1900-2000 netto mają niby na magazynie mieć, ile w takim układzie ma sprzedawca lub kasjer ?? bo jak znam życie mają niższe kwoty na umowach w sano - doświadczenie jest w handlu ale z sieci rtv
Ja 2016-07-20 13:36:14
2000 netto to chyba magazyn ma, nie wiem jak kasjerzy i sprzedawca na sali ale chyba nie tyle samo tylko ok. 1500-1600 netto ???
jaijuż 2016-07-21 14:19:01
tu mowa jest o supermarketach sano a nie o wytwórni pasz czy czegoś tam
Helmut4 2016-08-19 16:44:15
Mam do was pytanie.zaczynam prace w Sano w Koszalinie 22 iego sierpnia 2016 r.czy pierwsza wyplate. dostane na poczatku wrzesnia czy pazdziernika?narazie mam umowe na okres probny
jaijuż 2016-08-19 19:47:14
dostaniesz już ostatniego dnia sierpnia
Gosc 2016-09-11 23:09:09
Praca w sano to jakas masakra
Oszukuja z kasa a Goleniów to juz przesada pan kierownik z Pani gļowna kierownik sa ze soba ale to ukrywaja zeby Koszalin sie nie dowiedzial przesada pewnie wynosza pół sklepu śmieszne normalnie parodia
Gosc 2016-09-11 23:16:57
Tak w umowie jes jasno jaka stawka i dotego jest aneks co miesiąc zapominaja albo nie zaplaco na drugi oddaja masakra
Gosc 2016-09-11 23:26:43
Jak to mozliwe zeby para ludzi którzy sa ze sobą prowadzili sano jako kierownicy tak jest w Goleniowie dlaczego prezes nic z tym nie robi
Gosc 2016-09-12 16:42:40
Zarobki ok 2200 z premia aneks byl jeden jak podwyzszyli zarobki
3
Gosc 2016-09-13 12:28:33
Popularne ciekawe dlaczego? Potrafia tylko zatrzymac pracownika jak chce odejsc nic pozatym wyzysk jak wszędzie ;-)
Gosc 2016-09-13 22:59:44
A co konkretnie chcesz wiedzieć?
miklo 2016-09-17 20:32:52
w którym sano jest zarobek 2200 zł bo napewno nie w koszalinie
4
piku 2016-09-27 11:12:50
masakra te cale kierownictwa nie znaja sie w ogole na prowadzeniu takiego interesu, a juz na pewno nie potrafia kadra zarzadzac, wszedzie to samo, ale gdzies cos robic trzeba!
Jaijuz 2016-09-27 16:03:49
Umowa o prace jest. Oni sie nie bawia smieciowkami
Jaijuz 2016-09-27 21:25:35
Na kasie jest 1475 na miesie jakies 1390 bo tam nie ma dodatku kasjerskiego ktory wynosi 100 zl brutto
jaaaaaaaaaaa122 2016-10-06 06:21:58
w sano w goleniowie kasjer 2100+premia od dawna
Gosc 2016-10-06 17:48:10
Wątpię w to ze tak jest w Goleniowie wszędzie płacą nam najniższą plus stażowe które sami sobie wypracowaliśmy
1
Jaijuz 2016-10-07 05:38:32
W Koszalinie jest najniższa krajowa plus na kasie dodatek kasjerski. I jak wyżej po 3 albo dwóch latach zaczynaja naliczac stażowe (śmieszne pieniadze).
Wikt 2016-10-07 12:44:13
Wiesz co, moja znajoma pracuje właśnie w Koszalinie, pracuje w tym zawodzie, tej branży już ile, z 5-6 lat, i wydaje mi się, że nic nie mówiła o wielkości pensji, na pewno na nie nigdy nie narzekała, ani razu.
Zostaw swoją opinię o "SANO" Sp. z. o.o - Koszalin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "SANO" Sp. z. o.o