brak logo

"SANO" Sp. z. o.o

Koszalin

Opinie o "SANO" Sp. z. o.o

sSS 2015-12-18 21:32:22
Różnych ludzi można spotkać, chociaż w SANO paczka zawsze była w miarę zgrana. Nie wiem tylko jak teraz to wygląda, czy ktoś u nich pracuje i może mi podpowiedzieć?
bezsilna 2016-01-28 10:24:39
kierownikami i dyrektorami też powinni się zająć odpowiednie służby jak:KAUFLAD,CARFUR,MAKRO itd
laura 2016-01-31 17:28:33
Nie polecam pracy w sano masakra wykorzystując ludzi nadgodziny robi się za darmo masakra atmosfera beznadziejna.
1
łukasz 2016-02-15 19:54:34
Dziwne, że część osób wypowiada się w samych superlatywach, a jest grupa, która narzeka. Wychodzi na to, że w SANO to kwestia podejścia, aczkolwiek martwią mnie te bezpłatne nadgodziny @laura
ladyinred 2016-02-17 15:54:57
Bezpłatne nadgodziny to nie jedyne "dziwne przypadki" jakich byłam świadkiem.
@Łukasz, myślę że te pochlebne opinie są w pewnej części wystawiane przez samych pracowników, ale nie tych których znajdziesz w sklepie a raczej tych z tzw. "góry". Moim zdaniem chcą ocieplić swój wizerunek...
1
pracownica jednego s. 2016-02-18 17:37:01
Ja Wam powiem jak jest!
pracuję jako kasjerka, znam kierownictwo różnych Sano. Nie wszędzie kierownictwo jedzie jak po szmacie, są kierownicy bardziej lub mniej tolerancyjni. Dlaczego piszecie o darmowych nadgodzinach a nie wspomnicie, że za te nadgodziny odbieracie wolne? Co do podwyżki - faktycznie jest, ale tylko wtedy kiedy rośnie najniższa krajowa. Kierownictwo przejmuje się swoim sklepem, ponieważ ma "joby" z góry, toteż jeden kierownik to wytrzyma i nie odreaguje na swoich pracownikach a inny da popalić- taka prawda. Co do CV to nawet nie trzeba posiadać takiego dokumentu - niestety w Sano teraz jest tak, że biorą każdego kto tylko przyjdzie do sklepu z deficytem pracowników (ogłoszenie na drzwiach). Wkurza mnie to, bo później muszę pracować z ludźmi totalnie niemyślącymi i nie łapiącymi podstawowych rzeczy, a dodatkowo pracodawca wydaje ogromne pieniądze na badania lekarskie pracowników i BHP, którego nikt nie przestrzega (prawie), bo nie ma na to czasu.
Pozytywem jest to, że wypłata zawsze jest na czas, na święta pracownicy w zależności od dochodów dostają bony a ostatnio wprowadzili (oby nie jednorazową) premię za brak zwolnienia L4. No i co do nich to lepiej nie chodzić bo później kierownictwo się dwa tygodnnie albo lepiej mści. U mnie za 12sttkę w niedzielę (1 w mscu) ma się jeden weekend wolny (mało - ciężko podzielić na rodzinę). Generalnie wyżej cała prawda o Sano w Koszalinie.
Kierownictwo ciśnie bo ich cisną jedni bardziej inni mniej!
6
mamuśka 2016-02-20 19:48:54
Dotychczas miałam raczej dobrą opinię o SANO w Goleniowie - nigdy nie "sparzyłam" się na jakimkolwiek zakupie, ceny konkurencyjne w stosunku do innych dyskontów. Jednak po tym, co zrobiono z pracownikami - wypowiedzenie umów zawartych na 2 lata bez jakiegokolwiek wytłumaczenia i wyjaśnienia, co robili źle, przestanę bywać w tym sklepie i będę zniechęcała swoich znajomych. Nie tak się postępuje z pracownikiem.
Laura 2016-02-28 20:20:29
Sano
sobota 2016-03-04 21:49:23
@mamuśka rozumiem, że piszesz jako klientka, a nie były pracownik. Zastanawiam się, skąd masz takie informacje, bo jeśli tylko są zasłyszane, to mogą wprowadzać w błąd.
Zbyszek 2016-03-27 21:13:16
Witam,
CZęsto bywam w sklepie Sano w Gdańsku, jest zawsze czysto, miła obsluga na kasie jak i na dziale mięsnym . Kobiety są zawsze uśmiechnięte i uprzejme dla klienta. Zawsze doradzą i polecą jakąś dobrą wedlinkę czy też ser . Pozdrawiam
xz 2016-04-07 21:14:22
zbyszek,. generalnie firma dobrze funkcjonuje więc warto próbować.
1
s 2016-04-20 22:08:40
ppor. E Gierczak, czy ten drugi?
1
marta 2016-05-03 02:53:35
Nie polecam pracy w Sano w Kołobrzegu.
Kierownictwo żle traktuje sprzedawców,poniża.
Umowy zawierają na miesiąc i jej nie przedłużają.
Gorzej być nie może.
3
pracownica 2016-05-08 11:38:25
A to co sie dzieje na sano 6 w koszalinie to juz szczyt wszystkiego pan "nowy" koordynator wymyslil sobie sprzatanie sklepu pracownicy zostaja po godzinach i zasuwaja tylko kto za te nadgodziny zaplaci? niech sobie firme sprzatajaca zatrudni. a pani ( usunięte przez administratora ) przechodzi juz sama siebie nie dosc ze nic nie robi na sklepie nic nie pomaga siedzi w biurze i ustawia pracownikow do dodatkowych zbednych prac, nie to co inne kierowniczki ktore sa zorganizowane i pracuja na sklepie. pracy dodatkowej jest duzo pensja jest ta sama ciekawe kto za nas premie dostaje moze pani( usunięte przez administratora )? nie pozdrawiam
4
ela 2016-05-10 21:34:20
@marta to że umowy zawierane są na miesiąc to nic dziwnego. Nowego pracownika trzeba wypróbować a on sam niech też pozna pracę i zdecyduje czy mu odpowiada
2
Robiaca zakupy 2016-05-11 20:06:10
Zgadzam się, ktoś powinien tam porządek zrobić A takie miłe i pomocne Panie tam pracują.
1
karłowicza 2016-05-15 22:09:14
to co się dzieje w sano to jakaś masakra nie płacone nadgodziny, nie można iść na urlop kiedy się chcę bądź zaległe urlopy z poprzedniego roku ( dwóch) Nie można iść na przerwę a jak już to godzinę przed zakończeniem pracy nie wspomnę że trudno wyjść nawet do toalety... Pracownicy sami odchodzą bo mają już dość I najniższa krajowa Zero motywacji chociaż przez podwyżki Towar to nie długo będzie z Litwy bo już robi się miejsce na półkach Jakieś łańcuszki przy kasach bez sensu Obóz pracy... Nie polecam!!! proponuję utworzyć związki zawodowe tylko więcej jest tchórzy niż odważnych
6
ares 2016-05-18 10:54:20
Myślę,że wszyscy Ci co tak opisują to co dzieje się w firmie nie zdają sobie chyba sprawy z tego ,że mogą być posądzeni o pomówienia i mogą w ten sposób narazić nie tylko siebie ale i innych pracowników firmy na nieprzyjemności.Pamiętajcie, że tak naprawdę nie jesteście niewidoczni w sieci.W przypadku jak firma stwierdzi ,że naruszyliście jej dobre imię może być już niezbyt przyjemnie.
1
jaijuż 2016-05-18 20:36:24
pomówienia? nie sądzę, że firma zakładając sprawę miałaby cień szansy. To co piszą inni to nie są pomówienia a czysta prawda! oczywiście niestety, ponieważ Sano niedługo będzie miało "monopol minimarketów" w Koszalinie- otwiera nowe sklepy, ale czy Pan Prezes nie widzi co się dzieje? - już te które istnieją mają deficyt pracowników a gdzie znaleźć całą obsadę na nowy sklep? powinien pomyśleć o sowitych podwyżkach, bo po co nowy sklep bez obsługi? oj Panie prezesie - po rozum do głowy trzeba pójść lub ewentualnie do mnie ;)
3
pracownik 2016-05-19 21:47:19
czysta prawda wszyscy powinni się zmówić i położyć zwolnienia to wtedy by Prezes zobaczył czym jest pracownik ....ze trzeba go doceniać a nie traktować jak tanią siłę robocza..........................
7
jaijuż 2016-05-20 08:36:00
podobno w Gdańsku wszyscy w tym samym dniu się zwolnili? wie ktoś coś na ten temat?
3
Agz 2016-05-20 16:00:56
Albo chociaż zainteresować Inspekcje Pracy tym wyzyskiem Polaków przez Litwę.
2
mika2214 2016-05-21 22:15:21
Pracuję w Sano maxi w koszalinie w emce już przeszło dwa lata , napiszę tak otóż zamierzam , jak z resztą większość ludzi tam pracujących zmienić pracę najniższa krajowa zero podwyżek i brak urlopów to w skrócie bo nie będę się rozpisywać 10 godzin na kasie i musicie prosić się co niektórych żeby skorzystać z toalety , to tyle pozdrawiam
1
mojaopinia 2016-05-27 22:51:30
Można by było pisać poematy... krótko i na temat NIE POLECAM nikomu pracy w Sano.
6
Nick 2016-06-04 16:16:04
Skoro w Gdańsku "wszyscy się zwolnili" w jednym dniu, to już wiadomo czemu ten sklep tak poleciał w dół. Przedtem było owszem - tak jak pisał Zbyszek - czysto i sympatycznie. Obecnie jest fatalnie. Ceny mają atrakcyjne, ale konkurencja też ma i co ? Tam przynajmniej potrafią traktować klienta według standardów, a w SANO niestety pokazują, że są daleko za innymi sieciami pod tym względem. Wystarczy, że powstanie LIDL w okolicy i nikt nie będzie do SANO zaglądał.
3
klik 2016-06-05 13:20:44
Co do wypowiedzi pani Marty,to może wyczerpał jej się limit ciągłych zwolnień z pracy z powodu załatwiania spraw i kierownictwo musiało robić zmiany w grafiku,a koleżanki za nią pracować, i dlatego umowa nie została przedłużona ,lecz do winy trudno się przyznać najlepiej oczerniać innych
Wikt 2016-06-29 22:55:33
Poszukują Operatora automatycznych maszyn pakujących oraz Operatora wózków widłowych czy to jest z umową?
1
PLN 2016-07-20 13:16:15
Ile zarabiacie w Koszalinie lub innej miejscowosci na 'pomorzu' jako sprzedawca na warzywach i owocach np. macie jakies dodatki do pensji ?? ja jaki okres macie 2 umowe po próbnym okresie ??
majeki 2016-07-20 13:18:07
wydaje mi się, ze takie typowe stawki to ok 2000 zł, ale to wszystko trzeba jeszcze ustalić na pewno z szefem, zalezy jakie masz doswadczenie też na pewno.
PLN 2016-07-20 13:24:11
majeki - chodzi mi o nowy sklep, nową załogę, umowa o pracę jest próbna, ale później też jakaś jest tylko jaka ?? 1900-2000 netto mają niby na magazynie mieć, ile w takim układzie ma sprzedawca lub kasjer ?? bo jak znam życie mają niższe kwoty na umowach w sano - doświadczenie jest w handlu ale z sieci rtv
Ja 2016-07-20 13:36:14
2000 netto to chyba magazyn ma, nie wiem jak kasjerzy i sprzedawca na sali ale chyba nie tyle samo tylko ok. 1500-1600 netto ???
polina 2016-07-20 19:55:10
a taki Operatora automatycznych maszyn pakujących w Buklu to ile może wynagrodzenia dostać? bo póki co jak na nasza miejscowość chociażby to mi się wydaje naprawdę ciekawa oferta pracy z możliwością kariery, tylko jeszcze co do kasy się muszę jednak upewnić
jaijuż 2016-07-21 14:19:01
tu mowa jest o supermarketach sano a nie o wytwórni pasz czy czegoś tam
gość 2016-07-21 14:39:00
Dobrze by sie było załapać na operatora automatycznych maszyn pakujących. Dobrze, że dla każdego zapewniona jest umowa o pracę i można liczyć na ciekawą pracę, ale szkoda, że nie orkeślili jakie sa zarobki.
Helmut4 2016-08-19 16:44:15
Mam do was pytanie.zaczynam prace w Sano w Koszalinie 22 iego sierpnia 2016 r.czy pierwsza wyplate. dostane na poczatku wrzesnia czy pazdziernika?narazie mam umowe na okres probny
jaijuż 2016-08-19 19:47:14
dostaniesz już ostatniego dnia sierpnia
pablo 2016-08-21 08:49:56
Sprawdz co masz napisane w umowie, niektore firmy płaca na koniec miesiaca niektore do pierwszego inne do dziesiatego.
Gosc 2016-09-11 23:09:09
Praca w sano to jakas masakra
Oszukuja z kasa a Goleniów to juz przesada pan kierownik z Pani gļowna kierownik sa ze soba ale to ukrywaja zeby Koszalin sie nie dowiedzial przesada pewnie wynosza pół sklepu śmieszne normalnie parodia
3 2016-09-11 23:11:12
@pablo oczywiście masz racje to roznie bywa jednak wlasnie trzeba dobrze przeczytać umowę to co tam jest
Gosc 2016-09-11 23:16:57
Tak w umowie jes jasno jaka stawka i dotego jest aneks co miesiąc zapominaja albo nie zaplaco na drugi oddaja masakra
Gosc 2016-09-11 23:26:43
Jak to mozliwe zeby para ludzi którzy sa ze sobą prowadzili sano jako kierownicy tak jest w Goleniowie dlaczego prezes nic z tym nie robi
alban 2016-09-12 10:05:05
gość a dlaczego jest aneks do umowy twoim zdaniem co miesiąc i czego dotyczy ten aneks. skoro już wspomniałeś o stawce to możesz napisać przy okazji konkretnie jak wysokie jest wynagrodzenie, z góry dzięki
Gosc 2016-09-12 16:42:40
Zarobki ok 2200 z premia aneks byl jeden jak podwyzszyli zarobki
1
tak 2016-09-12 16:58:38
No to skoro jest szansa u nich na dwuskładnikowe zarobki to się wcale nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. W końcu doskonale wiedza jak zadbać o stabilne zatrudnienie, a skoro tak jest to wiedzą jak przyczynić się do sukcesu firmy. Pozdrawiam
Gosc 2016-09-13 12:28:33
Popularne ciekawe dlaczego? Potrafia tylko zatrzymac pracownika jak chce odejsc nic pozatym wyzysk jak wszędzie ;-)
2w3er 2016-09-13 12:56:19
@Gosc hmm a powiedz co masz tutaj konkretnie na myśli?
Gosc 2016-09-13 22:59:44
A co konkretnie chcesz wiedzieć?
hehe 2016-09-13 23:21:07
A wiadomo czy wypłata jest u nich terminowa? Pozdrawiam
miklo 2016-09-17 20:32:52
w którym sano jest zarobek 2200 zł bo napewno nie w koszalinie
1
pablo 2016-09-18 13:08:31
Wyzyska jak wszedzie czyli co masz na mysli? skoro zatrudniaja ludzi do pracy to raczej muszą zoferowac im umowę i wypłatę/
Zostaw swoją opinię o "SANO" Sp. z. o.o - Koszalin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "SANO" Sp. z. o.o