brak logo

NORTH COAST S.A.

Pruszków

Opinie o NORTH COAST S.A.

anonim 2012-06-19 09:11:23
:-( marnie to widzę.
anonim 2012-08-17 21:39:02
Największemu wrogowi nie polecam pracy w firmie North Coast
1
ph 2012-08-22 19:11:25
Co Ci zrobili?
arczi 2013-01-25 09:48:05
[usunięte przez moderatora] kasy nie wypłacili
CIEKAWY 2013-07-25 16:58:01
Witam,
czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi jakie warunki są na PH ?
Ile kasy, jakie auto i czy z gps, jaka atmosfera pracy i czy dużo wizyt ?
Pokazało sie ogłoszenie na Kraków i zastanawiam się czy napisać.
yoo 2013-08-23 23:44:51
sluchaj człowieku, odpuść sobie, b. słabe zarobki!!gps, [usunięte przez moderatora] włoskie towarzystwo.,chory prezes, chory dyrektor,chory dyrektor [usunięte przez moderatora] towarzystwo.Nie ma z kim porozmawiać trzeba uwarzac co sie mówi i komu. Sredni czas zatrudnienia 1, roku i next!!!do czarnej roboty. Zrobią wszystko zeby nie wypłacic przyjanjmniej gorsza, potrącaja za paliwo, telefony itd.[usunięte przez moderatora]
1
Marian 2014-02-09 12:11:18
Ze zdziwieniem przeczytałem opinie o tej firmie.Ja przepracowałem w niej w filii poznańskiej dwa lata i poza kilkoma sytuacjami/choroba,jeden z dyrektorów/bardzo sobie chwalę ten okres.No ale czasy się zmieniają i ludzie też.Szkoda bo to była super firma - w miarę dobre zarobki,super atmosfera itd.Ale jak wspomniałem tak było kiedy tam pracowałem i gdyby taka atmosfera dalej tam panowała i miałbym możliwość powrotu to z wielką chęcią bym to zrobił.Nie bronię tej firmy tylko wyrażam swoją opinię o tamtych latach.Pozdrawiam.
Hela 2014-02-22 19:12:35
Marian z Ty sie z choinki urwałes czy jestes znajonym dyrektora P??Firma kanał.Robia wszystko zeby nie zaplacićprowizji a podstawa jest tam tak niska ze wsyd!1600 zł netto.Poza tym doplacasz do telefonu, benzynu i kazdej zesputej rzeczy która jest firmowa.Bedziesz musiał zaplacić ze zbitą szybę samoch, lusterko itp..W firmie nikt nie ma decyzyjnosi, najmniejszej choćby. Brak pomysłu na firmę.Pseudo menadzerowie udają ze pracuja am porzadnej prezentacji nie potrafia zrobic.Żenada!Dla mnie był to najbardziej stresujacy czas w mojej kareirze zawodowej.
1
profesor 2014-03-21 17:52:16
Lepiej kopac rowy na poligonie niz tam pracowac.
(usunięte przez administratora).
2
olik 2015-02-18 14:03:36
ja też się nad tym zastanawiam co matys. Wiem tylko, że oprócz działalności sprzedażowej North Coast zapewnia swoim klientom fachową poradę jeśli chodzi o dobór produktów a także ich wykorzystanie. Jakość, wspaniały smak i pasja tworzenia to dla firmy kluczowe wartości, dlatego współpracują z najlepszymi firmami, które obecne są na włoskim rynku od pokoleń i współtworzą kulinarną historię tego kraju.
Pani M.. 2015-07-16 22:04:47
Pracowałam... i przestałam...było super (dawno to było, a widocznie czasy się zmieniają sądząc po waszych wpisach) oprócz... dyrektora i jego wiernego sługi. Gonią się te dwie szare komórki w tych główkach i dogonić się nie mogą - masakra jak traktują ludzi!!!
zosia 2015-08-25 15:00:32
Czy ktoś wie ile można zarobić w bok w Pruszkowie?
veryl 2015-09-25 16:46:06
A skąd wiesz, że warunki są atrakcyjne? Był ktoś na rozmowie o pracę w North Coast?
1
kalina 2015-10-01 13:10:48
Czy może mi ktoś napisać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna-zostałam zaproszona na poniedziałek i nie wiem czy jest sens jechać.
Wit 2015-10-01 14:36:15
Hej ja też zostałem zaproszony na rozmowę. Kalina czy ty zostałaś zaproszona na rozmowę na stanowisko przedstawiciela ds HoReCa? (Ja tak) Na jakim regionie Polski masz tą rozmowę? Bo z tego co widzę na pracuj, to rekrutacja jest na całą Polskę.
kalina 2015-10-01 14:45:03
Tak ds HoReCa ,na łodzkie.
ziem 2015-10-01 21:27:17
Ja wysłałem CV na PH ds Horeca na Śląsk. Czy ktoś już rekrutuje? Dzwonili do was? Ktoś coś wie? Zależy mi na tej pracy, bo słyszałem, że to najlepsza firma do rozwoju i że warunki całkiem niezłe, a telefon milczy :( Będę wdzięczny za odpowiedź.
Pitter 2015-10-15 19:56:12
Witam. Do mnie zadzwonili. Mam rozmowe jutro, jak będę po to podziele się wrażeniami.
Kkk 2015-10-16 19:58:06
I jak wrażenie po rozmowie?Ja tez dzis bylem ale Pan ktory rekrutowal raczej nie byl zadowolony z zarobkow jakie chcialbym mieć; )
klara 2015-10-20 18:30:40
a na jakie stanowisko rekrutacja ph? horeca czy detal?
wiktor 2015-10-20 18:54:11
hahahahaha :) to ile podałeś, że chcesz zarabiać? Ja mam rozmowę jutro.
Kkk 2015-10-21 13:11:30
Podalem ponad 2 tys na reke
morel 2015-10-22 18:23:48
sadze ze 2 tys na reke to niezbyt wygorowana kwota zarobkow...no ale moze dla tej firmy juz tak
Dyli 2015-10-23 20:56:39
na stanowisko ph jakie auto się dostaję? można wykorzystywać je do celów prywatnych? orientuje się ktoś może?
1
P.... 2015-11-13 19:20:29
Pracownikami niegodnymi zaufania?! Pracowałąm tam, co prawda dawno temu, ale... tam wszyscy są niegodni zaufania!!! - zwłaszcza Kraków z tego słynie - jeśli jest ten sam szef i jego giermek, co lata temu, to.... proponuję inną filię lub rezygnację... spokój jest ważniejszy!!!
3
5,4,3,2,1... 2015-12-04 20:37:46
Proszę Was ludzie wszędzie tylko nie do North Coast (Kraków)!!! to co się dzieje w tej firmie to jest koniec świata to nie jest praca to jest łagr !!! na palcach jednej ręki można policzyć normalnych(uczciwych, miłych) ludzi. Jedna osoba wykonuje pracę przynajmniej 2-3 ludzi w innych firmach tam nawet sprzątaczkę gonią do faktur i komputera !!! Szef dramat, człowiek po prostu nie do życia z kasą też bardzo baaaaaaaaaaaaardzo krucho także jak ktoś nie przymiera głodem to SERDECZNIE ODRADZAM.
1
P.H 2015-12-07 17:28:11
Są wakaty bo każdy kto się tam zatrudni zaraz ucieka widząc jak ,,cudownie" pracuje się w tym kołchozie.
2
Kierowca Kraków 2015-12-12 19:42:45
Ja sobie natomiast bardzo chwalę pracę w tej firmie. Przychodzę na 5:30, a przepraszam przyjeżdżam (ale o tym później) na dzień dobry próbuję się podstawić pod jedną z DWÓCH ramp tak tak dwie rampy do załadunku i rozładunku na około 10 aut bo przecież najważniejsze o 5:30 rano jest zrzucenie z auta palet, żeby ktoś nie ukradł tego jakże cennego dobra...później szukanie po magazynie kierownika, żeby łaskawie odfajkował ilość desek i już można udać się z papierami do biura tu czeka na nas już prze sympatyczny pan, który traktuje wszystkich jak zło konieczne w każdym widząc złodzieja i oszusta. Jak ma dobry dzień to obejdzie się bez zjeby z rana, ale to zdaża się tak często jak śnieg w lecie...teraz zaczyna się rozdzielanie tras leży na stole ryza papieru i jak ma się farta to czasami dzieli się ją na dwóch kierowców, ale to zdaża się tak często jak już pisałem wyżej, przeważnie trasy robi JEDEN kierowca tak więc tą ryze papieru dajemy pani, która robi nam z niej jedną zbiorówkę i już po około 15-30 minutach dostajemy wspaniały 2,3,4-ro stronnicowy dokument z którym możemy ruszyć we wspaniałą wycieczkę krajoznawczą po magazynie. O magazynierach można zapomnieć...tak tak towar składamy SAMI, ale co tam wkońcu gimnastyka z rana jest potrzebna więc dymamy. Ok mamy już nasze 4 palety towaru także można poszukać naszego kierownika magazynu w ilości sztuk JEDEN i jak tylko znajdzie czas między przyjmowaniem dostaw, szukaniem towaru po magazynie, podpisywaniu papierów w biurze to sprawdzi nam naszą trasówkę. Przypominam, że jest nas około 10 kierowców do sprawdzenia towaru i DWIE rampy do załadunku więc sytuacja z rana jest jak by to powiedzieć lekko nerwowa
1
Kierowca Kraków 2015-12-12 19:48:20
Dokończenie posta poniżej
...ok mamy sprawdzony towar teraz ładujemy go na auto oczywiście SAMI i możemy już iść do biura, gdzie JEDNA kobieta wydaje dokumenty dla wszystkich 10 kierowców, przy okazji robiąc 100 innych rzeczy bo panie w biurze trzeba zaznaczyć również nie mają lekko
3
Kierowca Kraków 2015-12-12 19:49:59
dobrze lećmy dalej jak nam się uda i nic nie dojdzie (nie spłynie kolejne zamówienie na daną trasę) możemy wyruszać w naszą upragnioną drogę. Jest godzina 8 rano, a przed nami jedyne 20 parę punktów w paru miastach np. Mielec, Kolbuszowa, Tarnobrzeg, Sandomierz, Nisko, Leżajsk, Sokołów Małopolski, Rudnik nad Sanem, Stalowa Wola trafi się też czasami Ostrowiec Świętokrzyski + parę wsi dookoła. także robimy sobie jakieś 450-500 km. wracamy między godziną 20-23 do domu jako, że o tej godzinie pan prezes już śpi dostajemy auto do domu yeaaaaah, ale oczywiście, żeby nie było za łatwo samochód musi stać na parkingu strzeżonym czy mamy go 100 czy 1000 metrów od domu. Wchodzimy do domu prysznic, jedzenie jak ktoś ma dzieci to buzi na dobranoc, żonie/kobiecie mówimy, że ,,boli nas głowa"
2
Kierowca Kraków 2015-12-12 19:52:20
Początek 4 posty niżej...

i szybciutko do łóżka bo na 5:30 do pracy rodacy. Oczywiście firma nie ma żadnego socjala (czytaj kart Benefit Multisport itp.) bo i po co? któż będzie miał ochotę iść na basen czy słownie po takiej męczarni jaką funduje nam praca w North Coast?! Te wszystkie rarytasy za około 2 tysiące złotych oczywiście jak pan prezes nie obetnie nam premii np. za wzięcie jednodniowego urlopu by zostać w domu z chorym dzieckiem. Także polecam i zapraszam cyborgów niech moc będzie z Wami !!!!!!!
2
Kierowca Kraków 2015-12-15 20:16:31
Hej teraz piątek ...czyli krótka historia ulubionej trasy na Śląsk!.Zaczynamy tradycyjnie od próby podstawienia się pod rampę... Ciężko ponieważ najważniejsza jest dostawa więc tylko 33 palety do zrzucenia i można samemu podstawić się pod rampę. Najważniejsze jak nie pomożesz przy rozładunku to poczekasz kolejną godzinę.Uff udało się ....deski i zwroty zrzucone oraz podpisane czas do pokoju zwierzeń! Tam jak zwykle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby dzień nie był zbyt udany i dalej do roboty.Kasa i dokumenty zdane oraz rozliczne więc udalem się na magazyn. I tu niespodzianka brak papierów na Śląsk... więc czekany na upragnioną zbiorówke i jesssst tylko 3,4 strony i składamy! Zaczyna się brak wina ,brak sosów wszystko u góry , plac po dostawie i wszystkie alejki załadowane paletami z towarem ,nie ma się jak ruszyć ...ciśnienie wzrasta a czas leci.Do pomocy nie ma nikogo .Chciałem pracy radze sobie sam. Mija 30 minut suche złożone ...czas na chłodnie i najlepsze przed nami mroźnia! Ufff godzina i towar jest na 4rech paletach. Po sprawdzeniu -))) jak kierownik znajdzie chwilę pakujesz na auto ...już zadowolony że odjedziesz od rampy słychać ogromny krzyk przez cały magazyn ...to drugi po prezesie krzyczy że jeszcze doszlo! Cala paleta do punktu na mariacką w Katowicach.Ok jest już załadowane i idziemy do biura po papiery, tu miło całkiem śmiesznie ale jednak nerwowo bo przedemna trzech kierowców i każdy czeka na ryze papieru! Wreszcie dostałem upragnione faktury i ruszam na autostradę .Na bramkach czas 7.50 ....i Zaczynamy maraton czyli 25 punktów ...i tak Katowice,Chorzów,Bytom,Zabrze,Gliwice,Mikołów,Tychy....potem przeskok do Tarnowskich Gór bo pani od godziny 13-)... I znów po suchy lod do Chorzowa i Będzin ,Sosnowiec,Dąbrowa Górnicza...i wreszcie w Olkuszu można zjeść obiad o 18 upsss kolację .Niestety autostradą nie wolno wracać... koszty!!!! Chielibyscie do domu a tu suchy lod na bazę trzeba zawieść i tak wjazd od makro aż po cieplowniczą to kolejne godziny uciekają. Na koniec tankowanie obowiązkowo i w domciu od 5.30 do 20.30 rewelacja .Niech moc będzie z wami bo w poniedzialek lekko nie ma!
2
roman 2015-12-16 08:58:23
jeśli dalej szukasz pracy na terenie śląska jako ph horeca zadzwoń (usunięte przez administratora) firma z tradycjami , podobna branżą .
2
ciekawa:) 2015-12-17 21:42:05
to mam takie pytanie, skoro tak narzekasz na tą firmę to dlaczego ciągle tam pracujesz?
1
... 2015-12-18 17:09:41
...bo dzieci powietrzem się nie najedzą, ale przyjdzie kryska na matyska!
1
handlowiec 2016-07-08 13:01:10
Warunki kiepskie Przepracowałem rok brak prowizji tylko patrzą żeby orżnąć pracownika brak wsparcia kierowniczego cały czas te same promocje firma nierozwojowa nie polecam ,a 1600 na rękę i praca po 10-12 godzin dziennie.
HoReKowiec 2016-07-08 13:18:41
Człowieku jak masz inną ofertę to z niej skorzystaj bo tu dostaniesz marne grosze ludzie w markecie za wykładanie towaru więcej zarobią ,plany to z gwiazd wróżbita układa nie do zrealizowania zero szkoleń jak interesuje ciebie 1600 na rękę to ok. nawet mają problem żeby kierowców utrzymać porażka.
ktosodpowie 2016-07-12 15:19:04
jaka stawka na magazyniera ? Aplikowałem na jednym z portali na to stanowisko praca w Gliwicach?
2
anonymous 2016-07-25 18:14:31
Luzie się zwalniają, nie ma komu pracować, same nadgodziny w czynie społecznym (10-20) w ciągu tyg., ciągła kontrola nad pracownikiem, nikogo nie interesuje twoje zdanie!! , śmieszna podwyżka po paru latach pracy!!, rączka rączek myje, w tej firmie żądzą przedstawiciele!!! robią co chcę!!, Nikt do nich nie podskoczy gdyż sprzedaż rośnie!!, Obecnie pracuje lecz rozglądam się za czymś nowym!
ziomus 2016-09-19 09:28:12
Premia od podstawy w tej firmie tylko czekają żeby skroić pracownikowi jak najwięcej ,zatrudnili w zeszłym roku menagera od detalu i nic się nie zmieniło jakieś krzaki zwerbował do firmy zero obrotu na tych punktach poza tym wszystko na ryj ph musi załatwiać . W tej firmie nie mają pojęcia o handlu . A kasa jak zarobisz 2000 netto jako ph to szczyt osiągnięć .
były 2016-10-20 15:22:54
Weź nawet nie żartuj
1
W miare świeży 2016-10-25 22:03:42
Nikt za Ciebie pracy nie zrobi. Mi tam pomógł. Przynajmniej słucha jakie mam potrzeby.
Kasę dał zarobić większą, choć nie fulla premii jeszcze nie wziąłem to i tak jest leiej niż było.
2
Stary Pracownik 2016-10-26 10:26:54
Arek, jest jedyną osoba z menadżerów która tutaj cieżko pracuje.
2
Były pracownik magazynu w Gliwicach 2016-11-02 22:32:07
Chcesz się poczuć jak Marty McFly z filmu "Powrót do przyszłości"? Tak?! Ta firma Ci to zagwarantuje! Nie, nie wchodzisz do DeLorean’a, wystarczy przejść przez próg, a poczujesz się jak w PRL - rok 1970r. 4 lata przed wprowadzeniem kodeksu pracy. Brrr zimno, w tych czasach nie wiedzieli co to obowiązkowa odzież izolacyjna, ale co tam dwie setki i człowiek myśli bardziej logicznie – niestety nie można spożywać alkoholu, a niektórym by się przydało. 5 lat przed powstaniem pierwszego komputera, więc żadna nawigacja, system, a nawet różdżka czarodzieja nie doprowadzi do upragnionego towaru dla klienta - szukajcie, a znajdziecie. I zostało 30 lat do powstania ustawy o dozorze technicznym. Ciekawi mnie czy w tamtych czasach wiedzieli co to HACCP hmm… Wychodząc wracasz do współczesności – do domu, oglądasz stan konta i stwierdzasz, że w Gliwicach są pracodawcy działający w współczesności, z lepszymi warunkami pracy oraz płacami.
7
PH Detal 2016-11-16 09:58:25

Fajna firma , fajne produkty.
Oranizacyjnie słabo- stare samochody, system zamówień do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Szef Detalu - super, zależy mu i sie stara. Potrafi przekonać aby ciężej pracować.
Wreszcie ktos z Centrali z Nami jeździ. Wizyty z NIm na sklepach- to zawsze sukces.
3
Olo 2016-11-17 17:08:01
Witam, a na jakim rejonie jeździsz , przynajmniej wiadomo gdzie zdrowa atmosfera gdyby jakieś cv.....??
PH Detal 2016-11-22 16:04:32
Północ
zażenowana 2016-11-30 03:04:02
Szanowni Państwo, miałam okazję być na rozmowie kwalifikacyjnej do tej firmy. Nie polecam. Jestem kobietą, więc padły pytania "czy jestem panienką czy może mam męża?, czy mam dzieci?". Czyli wszystkie te, które zgodnie z kodeksem pracy nie powinny paść. Rozmowa odbyła się w fatalnej i nie profesjonalnej atmosferze. Szkoda czasu na tego typu rozmowy. A tym bardziej szkoda życia na pracę z takimi ludźmi.

Dla informacji North Coast-Pruszków warto wspomnieć, że większość szanujących się firm na rynku stosuje w rekrutacjach zasady równości i poszanowania różnorodności. Rekrutując zgodnie z poniższą klauzlą:

"Zatrudniamy kandydatów najlepiej spełniających wymagania na danym stanowisku, bez względu na stopień sprawności, wiek, płeć, pochodzenie lub inne cechy podmiotowe."
Klara 2016-11-30 18:31:15
Gdzie Pani Była na tej rozmowie?
Zostaw swoją opinię o NORTH COAST S.A. - Pruszków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NORTH COAST S.A.