logo Saint-Gobain Polska

Saint-Gobain Polska

Warszawa

Opinie o Saint-Gobain Polska

anonim 2010-12-14 19:59
beznadzieja obiecują najnowsze technologie a w rzeczywistosci tel. 24/7 kasa jak za ten tryb pracy marna. menadżer help desk konfident i fałszywiec
ciekawski 2010-12-16 18:53
kolego a ile tam zarabiales? na ile mozna liczyc?
pracownik 2011-03-21 14:09
żadnych dodatkowych szkoleń
jesteś poprostu wymieniaczem a jak ci coś nie wyjdzie to afera że napewno to specjalnie zrobiłeś
były serwisant RK 2011-03-25 16:03
Oj widze że się nic nie zmieniło od moich czasów. Faktycznie nie polecam tej firmy (choć znam takim co sobie chwalą). Kontakt z nowymi technologiami? ciekawe z jakimi, no może jedna osoba z takowymi ma. Szkoleń nie było (poza wewnętrznymi raz na rok lub rzadziej) i z tego co wiem to dalej nie ma. Chcesz podnieść swoje kwalifikacje to sam sobie musisz zorganizować i opłacić szkolenie, zresztą sporo tak robi. Co do wysokości wynagrodzenia to ciężko określić, ale z firmy odeszło sporo dobrych serwisantów, więc wnioski można wyciągnąć samemu.
I dokładnie tak jak ktoś tu napisał, pod telefonem trzeba być non-stop 24h/dobę 7 dni w tygodniu. Bywało, że po 15h w pracy i 30min. odpoczynku w domu znów trzeba było gdzieś jechać.
Ndgodziny owszem płącą, ale po \"wyrobieniu\" limitu godzin w miesiącu (czyli jednego dnia robisz 20h, drugiego 2h i trzeciego 2h, oczywiście pod telefonem jesteś cały czas jak by się coś popsuło, i suma wychodzi 24h, nadgodzin nie ma).
Co do atmosfery w firmie to ciekawie nie było, choć serwisanci są zgraną ekipą (jest sporo osób, które nawet o północy odbiorą telefon i pomogą). Całość psuły dwie, może trzy
osoby z biura, które swuj brak kompetencji i profesjonalizmu nadrabiały bdb propagandą i samoochroną.
Podejrzewam, że większość wpadek tych osób nawet nie dotarła do Prezesa. Co do + bo i takie były, to fakt, że wypłata zawsze na czas była na koncie.
Były serisant firmy Raab Karcher (naszczęście).
2
tomasz 2012-03-02 18:44
Witam mam rozmowę we wtorek na serwisanta i mam pytanka jak wygląda rekrutacja nie miałem dotychczas do czynienia z naprawa sprzętu takowego jestem świeżo po studiach. Jak wygląda praca samemu się jeździ do awarii dają szansę nauczenia się ? Jaka atmosfera panuje, ile się zarabia Mam nadzieję że podpowiecie mi cokolwiek
kita 2012-03-03 23:33
Daj sobie spokój, atmosfera jest hu...., no i 24h pod telefonem, nawet do sracza będziesz z nim chodził, a jak ci się nie podoba to się zwolnij..
Anonim 2013-02-03 21:16
Ta firma to porażka, pan [usunięte przez moderatora] wielki "menadżer" a w rzeczywistości fałszywy i podły człowiek, do tego donosiciel. Codzienna spowiedź u pani prezes to jego chleb powszedni. Zachowuje się jak najmądrzejszy z całej wsi (Z której tak naprawdę pochodzi). [usunięte przez moderatora]. Przykre, że w tej firmie nie docenia się rzetelnie pracujących serwisantów a takich jak on.
noname 2013-06-17 13:22
No przecież masz wypłatę. Jakie dodatki?Tu się pracuje z powołania nie dla pieniędzy. Za prace w weekendy i święta masz dzień wolny w tygodniu. Jak się kierownik zgodzi. Dyżur 24h/7dni. 30 min na podjęcie interwencji. Powodzenia.
marcom 2013-06-17 20:41
Tak sobie czytam i się zastanawiam, jak wam tak źle to czemu do pipu nikt nie idzie?
Każdy marudzi, marudzi taka już pracowników natura.
Poza tym to trochę się chyba ktoś zapędził w tych opisach, bo nie można pracować 24h/dobę, o dyżurach 24h już nie wspomnę.
2
anonim 2013-06-19 21:53
Jaki socjal? Zadzwoni [usunięte przez moderatora] i masz jechać, a nie podoba się, to się zwolnij. Dyżur pod telefonem 24h.
Anonim 2013-06-22 14:34
No tak człowieku, jak już pisano, ta firma to syf. Dostaniesz telefon i masz jechać, nikogo nie obchodzi gdzie jesteś i co robisz, czy jesteś zmęczony, nie podoba się? To się zwolnij.
Anonim 2013-06-23 16:46
Z ubrankami to też niezła rzecz, prawdopodobnie używane dostaniesz i w dodatku wściekle czerwone, bo takie ma barwy ta "fyrma" i weź to potem upierz, farbuje jak cholera.
Anonim 2013-12-31 00:32
Tomasza chyba zabolało, dlatego wpisy są skasowane, ale taka jest prawa, że nie szanuje serwisantów i nigdy tego szacunku mieć nie będzie.
czy to ważne? 2014-01-01 14:41
Chcesz to pracuj, kto ci broni - tylko nie licz na szkolenia, nowe technologie i prace zgodnie z przepisami. Tu przepisy ustala RBB, KC i TB.
Jedyne co masz pewne to telefony po nocach i dyżur NON-STOP za 2zł brutto/h (płatny oczywiście tylko w weekend i jak nigdzie nie pojedziesz).
czy to ważne? 2014-01-01 20:36
50zł / 24h = ????
pc 2015-01-15 15:06
no to nieźle.... A może uległo coś zmianie od 2015 roku? Mogę mieć taką nadzieję, bo szukam pracy lecz za 2zł raczej mi się nie opłaca :-( Są osoby które tam pracują, mogę liczyć na ich opinie dotyczącą współpracy? pozdro
anonim 2015-01-29 08:25
Nic się nie zmieniło i nie zmieni. Chłopie, dobra rada, omijaj ten bajzel szerokim łukiem.
anonim 2015-09-18 07:44
Moderator! Zmień nazwę tej firmy!!!
To jest Raab Karcher technika stacji paliw a nie Saint-Gobain Polska.
3
serwisanci rk 2016-03-05 13:00
Te wpisy dotyczą raab karcher technika stacji paliw a nie saint gobain!!!!
Jakiś ******* zmienił nazwę firmy!!!
4
RK 2016-04-13 13:29
Broda zmień nazwę firmy cwaniaku! To jest Raab karcher technika stacji paliw a nie saint gobain.
4
SERWISANT RK 2016-04-13 19:30
TE WPISY DOTYCZĄ RAAB KARCHER TECHNIKA STACJI PALIW SP. Z O.O.
3
SERWISANT RK 2016-04-14 17:46
Chłopie umiesz czytać? Jeżeli tak patrz wpis wyżej, to są wpisy dotyczące raab karcher technika stacji paiw! Ktoś zmienił nagłówek......
3
RK 2016-06-08 17:48
Zmieńcie w końcu cwaniaki tą nazwę firmy, boli was to, że ludzie piszą prawdę? TO JEST RAAB KARCHER TECHNIKA STACJI PALIW, A NIE SAINT-GOBAIN, ktoś podłożył świnię być może dobremu pracodawcy...To pewnie Brody pomysł.
3
RBB 2016-07-10 12:11
No w Raab Karcher Technika Stacji Paliw szykują się duże zmiany. Kilku serwisantów na odchodnym już albo za chwile, nie będzie komu robić ;)
1
dasr 2016-07-15 15:13
Inżynierowie Utrzymania Ruchu (Automatyk, Elektryk, Mechanik) jest ktoś takie do nich potrzebny no i dlatego rekrutacja ruszyła własnie z tego co widze.
Zostaw swoją opinię o Saint-Gobain Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Saint-Gobain Polska