Savi Technologie

Wrocław

Opinie o Savi Technologie

Były 2014-07-24 09:08:46
W moim przypadku to proste tzn.zarabiam podobnie, ale płatne w funtach.
A o jakim sprawdzaniu faktów mówisz ?
polokolo 2014-08-02 10:06:56
sądzę że ty jako jedyny (bądź -na) piszesz negatywy na temat tej firmy pod różnymi nickami, tylko czemu ma to służyć? sprawdzanie faktów... mówisz o opiniach na gowork? to ma być wyznacznikiem dla przyszłych ludzi którzy szukają pracy? i co? np. wysyłam CV idę na pierwszą rozmowę (bo nie wiem jaka firma)dowiaduje się nazwę firmy, pędzę do domu wchodzę na stronę internetową, ale przypadkiem napotykam się na opinie na tej stronie (opinie pracowników którzy zostali zwolnieni bo nie dawali sobie rady z obowiązkami i się mszczą wszystkie możliwe sposoby, wypisują pod różnymi nickami bo są tchórzami żeby podpisać się imieniem i nazwiskiem wtedy byłoby wiadomo dlaczego odszedł z pracy ) i zapraszają mnie na kolejną rozmowę a ja odmawiam bo widziałem opinie ludzi bez ambicji na tej stronie. ŻENADA !!!
były 2014-08-26 22:23:28
Jeśli w ciągu dwóch lat "wymienia" się dwadzieścia kilka osób a zatrudnionych jest kilkanaście tzn. że nie może być ok. Są firmy na go work, które mają więcej pozytywnych opinii niż negatywnych. (usunięte przez administratora)
były 2014-09-10 13:38:16
bo przede mną "odeszło" 19tu,a ja byłem dwudziestym.
nawet nie były 2014-09-11 22:16:32
a możesz napisać jak ty to ująłeś dlaczego "odszedłeś"? a może wyleciałeś aż gwizdało za tobą i teraz wypisujesz głupoty, są tylko dwa powody dla których się "odchodzi" z pracy 1. to że pracownik dawał ciała zaniedbywał obowiązki, działał na niekorzyść firmy 2. zmienia się pracę dla lepszych warunków (co przy obecnym rynku pracy nie jest trudne). Szefa na starcie według krążącego stereotypu nie trzeba lubieć, i vice versa, który prezes, kierownik, byle jaka osoba na rozmowie kwalifikacyjnej nie cukruje firmie? zamiast siedzieć na goworku idź lepiej liście pograb bo już zapewne pospadały na trawnik a później spadnie śnieg to będziesz miał okazje aby podnieść swoje kwalifikacje...
Ja 2014-09-12 18:10:46
Czasem się odchodzi bo w firmie nie da się pracować "spokojnie" lub poprostu nie jest warto się poświęcać.
Pracownik 2014-09-25 16:19:13
A ja pracuję i jestem zadowolony. I nikt z przyjętych w ubiegłym roku nowych pracowników ani nie odszedł, ani nie został zwolniony, pisanie o 20 zwolnionych osobach w 20 osobowej firmie to przecież bzdura. Też radzę pracy poszukać, a nie frustrację na forum wylewać, że prezes dużym samochodem jeździ.
zawszelojalny 2014-10-03 14:50:15
oj kłamczuszku kłamczuszku... pamięć dobra ale krótka.. tylko do kilku miesięcy wstecz
Też były 2014-10-04 20:39:23
Rzeczywiście zwalnianie kolejno 20 osób przy kilkunastu (nie 20) etatach to bzdura. Takich bzdur jest tam dużo więcej i nikt w nich sensu nie widzi - to fakt. 20 osób to tylko gdy licznik był włączony. Wątek auta pojawił się nie z powodu zazdrości czy frustracji ale z innego, osiągniętego zresztą celu. Prezes niech jeździ czołgiem jak ma ochotę - jego pieniądze i nikomu nic do tego.
byly 2014-10-13 16:54:43
a serwisant wam się nie zwolnił ?
nawet nie były 2014-10-13 20:08:20
zwolnił to się zwolnił, na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] drążyć temat?
matołek... 2014-10-26 21:28:29
z tego co pamiętam to nie był zbyt lubiany i zapewne były osoby które się cieszyły z tego faktu.
Savi Technologie sp. z o.o. 2014-11-17 10:15:19
Poszukujemy obecnie osoby na stanowisko Technika Serwisu, zainteresowane osoby mogą przesyłać swoje CV na adres rekrutacja@savitechnologie.pl. Praca Technika Serwisu ma charakter wyjazdowy, a więc jej czas zależny jest od ilości i natury zgłoszeń. Naszym pracownikom oferujemy konkurencyjne wynagrodzenie, umowę o pracę na czas nieokreślony oraz pakiet świadczeń dodatkowych.
1
Stonowany 2014-11-29 19:01:15
Praca na stanowiskach technicznych w tej branży jest bardzo specyficzna. Ciężko określić czy warto polecić czy odradzić. Trzeba mieć predyspozycje - ogromną dyspozycyjność (zazwyczaj 5-dniowe delegacje i to bynajmniej nie z 8-godzinnym dniem pracy), odporność na stres (nagłe wyjazdy, zmiany planów, częste pretensje - czy uzasadnione czy nie tego tutaj nie oceniam). Osoby z podobnych stanowisk wiedzą o co chodzi, niemniej jednak Savi na rynku krajowym wyróżnia się całkiem niezłymi zarobkami (chociaż jak zawsze apetyt rośnie...) i nie najgorszym traktowaniem pracowników (choć to kwestia subiektywna patrząc na niektóre opinie). Jeśli ktoś chce rozpocząć tutaj przygodę z branżą niskoprądową lub ogólnie - techniczną - to ja polecam. Pierwsze pół roku to po prostu ostre i dynamiczne wdrażanie. Przy sporej dawce samozaparcia i umiejętności ogólnotechnicznych można dać radę. Ważne też żeby tę pracę lubić :)
Savi Technologie sp. z o.o. 2014-12-02 09:37:22
Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą zatrudnienia.

Pracownicy po trzymiesięcznym okresie próbnym zatrudniani są w oparciu o umowę o pracę na czas nieoznaczony.
Naturalnie wszelkie składki odprowadzane są w przewidziany prawem sposób.
Oferujemy również inne świadczenia dla pracowników. Szczegółowe informacje zamieszczane są w ogłoszeniach.

Obecnie zakończyliśmy już rekrutację na stanowisko Technika Serwisu.
Zapraszamy do uczestnictwa w kolejnych procesach rekrutacyjnych.
Savi Technologie sp. z o.o 2014-12-15 13:58:53
Dokładamy wszelkich starań, aby podczas rekrutacji wybierać kandydatów, co do których jesteśmy przekonani, iż chcemy z nimi podjąć trwałą współpracę. Zatem sytuacje, w których po okresie próbnym z pracownikiem nie zostaje przedłużona umowa, zdarzają się bardzo rzadko.
Paweł Krawczyk 2014-12-31 17:17:23
Byłym i obecnym pracownikom życzę wszystkiego najlepszego w nowym 2015 roku.
1
pracownik 2015-01-07 15:27:42
Paczek jako takich nie było, ale firma zafundowała nam wyjście do Masali na Rynku (restauracja kuchni indyjskiej).
1
Savi Technologie 2015-01-12 08:38:35
W imieniu wszystkich pracowników, byłych i obecnych, dziękujemy za życzenia.
2
Do Savi Technologie 2015-01-26 19:43:27
Szefostwo firmy na pewno jest dumne z tego co robi niezmiennie od wielu lat - inaczej by zmieniło swoją politykę. Dlatego nie rozumiem blokowania i usuwania wpisów na temat pracy.
1
Kamilka 2015-06-09 14:24:22
"byłych" jest wielu, zapowiada się że będzie jeszcze więcej takich obób. Środowisko pracy jest nie najgorsze, jednak jedna osoba psuje całą pozytywna aurę firmy, przez wielu nazywana "księżną" lub "trolem" jak kto woli. Długo by opowiadać o sytuacjach ale to nie miejsce na to.
4
pracowałem 2015-07-20 20:39:53
Pracowałem i nie wiem o co chodzi w tej firmie. Wszystkie opinie negatywne się potwierdziły niestety. Szkoda! Jest potencjał ale podejście do ludzi fatalne. Szkoda!
4
karolek 2015-10-20 08:50:46
Nie przejmuj sie, tam ciagle kogos szukaja
2
chętny 2015-12-16 10:31:37
No właśnie: ja też znalazłem ogłoszenie, że szukają serwisanta.Wiem, że szukali rok temu, pół roku temu a teraz też szukają. O co chodzi? Czy to jest rotacja w firmie? Nie wiem co o tym myśleć a może byłbym chętny. Może ktoś się wypowie?
pracownik 2015-12-17 21:21:21
Dużo jeżdżenia, nie wszystkim pasuje, ale jeden co odszedł już chciał wrócić, więc nie może być tak źle.
Pracowałam 2015-12-19 08:55:32
Płacą więcej... :)
chętny 2015-12-31 19:45:02
Ja tam posprawdzałem, popytałem wkoło i dziękuję bardzo. Branża mała i ludzie się znają, wystarczy popytać. Firma ma ugruntowaną opinię. Dziękuję, bajki oglądam i słucham wieczorem z dzieckiem.
1
Paweł D. Dembik 2016-02-09 18:16:38
Pracowałem w ST w latach 2012-2013. Jak w każdej w firmie raz było lepiej a raz gorzej, jednak to co mogę powiedzieć na pewno, to że warunki można negocjować indywidualnie, pensje były zawsze płacone w terminie a współpracownicy to mega kozacka ekipa. Wszystkich serdecznie pozdrawiam!
mario 2016-02-19 14:52:48
Pracowałem parę dobrych lat w Savi, i była to dobra szkoła życia.
Firma stabilna, oferująca przyzwoite zarobki, stosuje system premiowania w postaci pakietów medycznych i sportowych, oraz indywidulane premie uznaniowe, uzależnione od doświadczenia i kompetencji.
Atmosfera w pracy luźna, ludzie z którymi pracowałem na przestrzeni wielu lat nietuzinkowi.
Pozdrawiam wszystkich byłych (również poza krajem) i obecnych pracowników :)

Mariusz
2
chętny 2 2016-02-21 21:01:52
Nie ma co czytać tych peanów. Ludzie: popytajcie innych z branży. Byłych pracowników jest bardzo dużo - właśnie odchodzą kolejni. Dlaczego? Firma stabilna? Ciekawe czy to samo mówią Ci co tam pracowali. Można się domyślać kto tak wychwala te warunki, premie i pakiety. Gdyby tak było to dlaczego tylu jest "byłych". Jeżeli tam jest tyle miodu to skąd taka rotacja?
Pracownik 2016-02-22 08:22:20
Jakoś Ci co pod swoją opinią nie boją się podpisać, piszą dobrze. Może nie warto tak się ukrywać pod 8 nikami i warto szczerze napisać, co boli po latach...Szanowny Panie Były o wielu nikach. A rotacja jak rotacja, odchodzi jeden projektant, zatrudniają nowego. Jak będzie chciał, to się wypowie dlaczego.
Piotr 2016-02-22 10:39:55
Obecnie prowadzona jest rekrutacja na stanowisko projektanta instalacji alarmu pożaru i sterowania gaszeniem. Wymagane jest aby kandydaci posiadali wykształcenie wyższe techniczne umożliwiające uzyskanie uprawnień bez ograniczeń w specjalności instalacyjnej w zakresie sieci, instalacji i urządzeń elektrycznych.
Mariusz 2016-03-03 12:13:49
pracuję w ST już od kilku lat i uważam że nie ma co narzekać. to że były częste zmiany personalne to prawda, ale były one spowodowane różnymi czynnikami leżącymi zarówno po stronie pracowników, którzy odchodzili sami, jak i po stronie pracodawcy, który chcąc stworzyć dobrze funkcjonujący zespół zwalnia osoby, które nie sprawdzają się na swoich stanowiskach. nie widzę w tym nic dziwnego. może poza tym, że prezes często nawet w takich przypadkach wykazywał dużo cierpliwości dla tych ludzi.
poza tym na skutek tych wszystkich zmian personalnych obecna ekipa w ST to naprawdę zgrany zespół fajnych ludzi, którzy umieją (może nawet lubią) ze sobą współpracować.
Mariusz 2016-03-08 13:38:45
@nurek, nigdy nie pracowałem w dziale sprzedaży i tutaj też jestem w zupełnie innym dziale, więc trudno mi coś mówić na temat pracy na takich stanowiskach. Ale w rozmowach z ludźmi z handlowego nie słychać jakichś szczególnych narzekań. Pracują już dłuższy czas i chyba się nigdzie nie wybierają, więc warunki prawdopodobnie im odpowiadają. Wiadomo – zawsze się można do czegoś przyczepić, ale nie ma takich miejsc pracy gdzie wszystko jest tak jak sobie wymarzymy. Branża jest ciekawa i nie aż tak bardzo skomplikowana, więc dla osoby bez doświadczenia wdrożenie się w temat nie powinno stanowić większego problemu. W sprzedaży jak wszędzie indziej – jeżeli dobrze robisz swoje, widać tego efekty i nie narzekasz z byle powodu to jest ok i nikt cię z dnia na dzień nie zwolni.
Ad Fefe 2016-03-12 21:49:48
A co Ty wiesz o zwalnianiu? Powody zwalniania były tu wiele razy opisywane ale dziwnym trafem szybko znikają, pozostają tylko wpisy firmowe. A serwisant to już chyba trzeci w ciągu ostatnich 12 miesięcy? Czy naprawdę jest tylu partaczy i nieudaczników na rynku pracy?
1
Ad Ignp 2016-03-15 08:58:49
To jest wpis firmowy.
Kamila 2016-03-16 09:30:50
Proponuję, żeby osoby uporczywie piszące krytycznie i starające się popsuć dobry wizerunek firmy, zajęły się swoją obecną pracą. Nam się pracuje dobrze. Krytykując firmę krytykujecie również nas – osoby, które w tej firmie pracują. Wspomnę również, że rekrutacje trwają i będą trwać, bo firma się rozwija.
2
Odp. Kamila 2016-03-19 22:37:43
Kamila, jak zwykle zaskakujesz wypowiedziami. Nikt nie krytykuje pracowników. Jestem przekonany, że dotychczas wszyscy byli (i są) zaangażowani 110% w pracę a partaczy nie spotkałem. Gowork to portal wymiany informacji dla szukających pracy. Niestety masa opinii jest usuwana i to nie daje pełnego obrazu a to jest nieuczciwe. Gdy idę chodnikiem i wdepnę w kupę to ostrzegam innych o tym. Czy posłuchają czy nie, to ich sprawa. Właściciel chodnika może mówić, że to czekolada ale to kwestia smaku a nie faktu. Chyba uczciwie by było gdyby potencjalny pracownik miał możliwość znalezienia różnych opinii. Nikt tu pustych i głupich uwag nie wypisuje. Jeżeli piszesz o rozwoju to jak to wygląda w praktyce? O ile wzrosła sprzedaż w ostatnich latach? O ile etatów rozwinęła się firma? O ile wzrosły zyski? Rentowność itd. A we wpisy chętnych do pracy, chwalących firmę to chyba nawet prezes nie wierzy. Ile jest ocen a ile widocznych opinii dot. firmy?
2
Kamila 2016-03-20 13:39:07
@kuba, doświadczenie na stanowisko Inżyniera Serwisu nie jest wymagane. Firma daje dość długi czas na przyuczenie podczas, którego stara się zapewnić wszystkie niezbędne szkolenia. Często zdarza się jednak tak, że osoba może przejąć pełen zakres odpowiedzialności wcześniej. Wówczas na wniosek tej osoby tak się dzieje. Widać, że firma stara się budować bardzo dobry zespół ludzi, którzy będą umieli ze sobą współpracować i trzymać pewien standard. Trudniej jest to osiągnąć rzucając nową osobę na głęboką wodę.
Kamila 2016-03-20 13:48:44
@Adam, obecnie prowadzimy rekrutacje na Inżyniera Serwisu. Ogłoszenia pojawiają się na pracuj.pl. Niewykluczone, że w najbliższym czasie firma będzie prowadziła jeszcze jakieś inne rekrutacje.
Nick 2016-05-11 23:39:10
Kamila,czy ty czytasz to co piszesz? Jak osoba z wykształcenia historyk, etnolog nie wiem muzyk, opanuje zakres z podstaw elektryki w parę miesięcy, wyślecie go na szkolenia jest gotów do serwisowania systemów przeciwpożarowych, które zabezpieczają mienie za kilka, kilkanaście a czasem nawet kilkadziesiąt milionów? A gdzie logiczne myślenie podczas układania algorytmów sterowania?. Gdzie odporność na pracę pod presją czasu? groźbą kar finansowych? Świadomość odpowiedzialności w tych pracach? Centrala pożarowa to nie zepsuty "Rubin",że walnęłaś ręką w obudowę i zaczął działać, bo poluzowała się lampa.
Owczarek niemiecki, zanim trafi do opieki nad inwalidami musi przejść ok 2 letnie szkolenie. Tak, dwa lata musi się szkolić jakie podać kapcie, który jest pilot od TV a który od dekodera. Więc proszę nie pisz, że gdy osoby z wykształceniem humanistycznym opanują w kilka m-cy zakres elektryki, elektroniki i programowania po okresie próbnym zostają "inżynierami serwisu". Osobom po studiach technicznych zajmuje kilka lat opanowanie zakresu tej branży zanim się staną samodzielnymi serwisantami.
3
chętny 2016-06-22 21:18:06
Kamila, spóźniłem się, czy będziecie jeszcze rekrutować do serwisu? Widzę, że szukacie ludzi, ile osób pracuje w serwisie? 10? 20? Więcej? To są istotne informacje.
chętny 2016-06-22 21:18:44
Kamila, spóźniłem się, czy będziecie jeszcze rekrutować do serwisu? Widzę, że szukacie ludzi, ile osób pracuje w serwisie? 10? 20? Więcej? To są istotne informacje.
fiolek 2016-08-02 14:03:51
Pytanie o zarobki na stanowisku Inzyniera Sprzedazy? Jak to wyglada?
fjolek 2016-08-02 15:26:17
Jak zarobki na stanowisku inzyniera sprzedazy? Da sie zyc?
E tam ... 2016-08-18 21:11:32
Eee tam, co tu pisać? Wszystko już zostało napisane o tej firmie więc nie ma co powtarzać ... tyle że masa opinii została usunięta - pewnie ze 40%. Lepiej popytać pomiędzy znajomymi .... na pewno coś się dowiesz.
1
była kandydatka... 2016-08-19 17:12:33
Z tego co się zorientowałam to kobiety nie mają co składać CV. Choć byś miała mega kwalifikacje, wiek, doświadczenie w branży, ilość języków jakimi się posługujesz, to i tak wydaje mi się, że wezmą faceta, który by ci mógł kawę robić.
2
Inzynier 2016-09-09 10:17:22
Jakiesa widelki cenowe na stanowisku inzyniera sprzedazy ??
woiko 2016-09-09 16:10:44
Ja to się zastanawiam czy w ogóle jest szansa na to, zeb znaleźc zatrudnienie u nich, wiecie może? Podobno nie ma nawet rotacji wśród pracowników. Dzięki
1
Ad Woiko 2016-12-03 23:58:52
A skąd Ty masz informacje o braku rotacji? Z rozmowy rekrutacyjnej? Wieść gminna niesie inne wiadomości. Ale na zatrudnienie tam masz szanse. Musisz tylko poczekać,
1
Zostaw swoją opinię o Savi Technologie - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Savi Technologie