brak logo

Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki

Olsztyn

Opinie o Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki

bunia 2011-05-19 00:55
Nie podzielam owej opinii. Miałam styczność z tym pracodawcą i jeszcze mam ale moja kariera w jego sklepie się kończy. Właściciel miły ale zarobki kiepskie i słabe wizje na rozwinięcie kariery. Jeśli ktoś szuka pracy stabilnej i dobrze płatnej to nie ten adres. Człowiek się stara a mało z tego ma!!!
aaaa 2012-06-11 18:25
Praca dla studenta dobra, lecz na stałe nie polecam (najniższa krajowa). Słabo płatna, brak możliwości awansu, zero premii (tylko około 100zł dla pracowników na umowę zlecenie żeby nie zrezygnowali podczas rocznych obiecywanek podpisaniem umowy o pracę). Zdarzają się także umowy o dzieło dla niestudiujących (żeby ubezpieczeń nie płacić). Więc kombinacji \\\"jak dużo zarobić małym kosztem\\\" jest sporo.
zkm 2014-01-09 12:59
Jak chcesz mieć takie warunki jak piszesz to złóż papiery do michelin....
1
magda26 2014-01-30 12:59
nie zgadzam sie z zadna opinia!pracowałam tam 2 lata zarobki dobre duza premia,po roku zostalam zastepca kierownika!i dostałam umowe na 3 lata...powiem tak,,jezeli ktos pracuje i sie stara Pan(usunięte przez administratora) go zauwazy,i napewno nagrodzi...czy awansem czy podwyżka....gdybym mieszkala jeszcze w olsztynie...to z pewnoscia bym tam wrócila...pozdrawiam
1
xyz 2014-02-05 20:05
Jeśli chodzi o zarobki to w porównaniu do innych sklepów w Olsztynie, nie jest tragicznie (przy 168 h pracy ok. 1200 zł). Najgorsza jest umowa zlecenie i małe szanse na uzyskanie umowy o pracę.
eddit 2014-02-21 17:38
Pracuje już ponad 3lata w tej firmie jestem zadowolona,jeśli ktoś potrafi pracować Szef docenia pracownika.Jeśli ktoś nie chce pracować tu cytat"czy się stoi czy się leży"umowę otrzymałam od razu po próbnej Szef wszystko wie dziś mamy czasy online.Miłego Dnia.
1
eddit 2014-02-21 17:39
Pracuje już ponad 3lata w tej firmie jestem zadowolona,jeśli ktoś potrafi pracować Szef docenia pracownika.Jeśli ktoś nie chce pracować tu cytat"czy się stoi czy się leży"umowę otrzymałam od razu po próbnej Szef wszystko wie dziś mamy czasy online.Miłego Dnia.
1
muminka 2014-05-07 20:41
Praca jest zadowalająca, zarobki też są dobra. Pracuję już rok czasu i doczekałam sie umowy jako zastępca kierownika! A Jeżeli się nie chce pracować tylko sie stoi i patrzy przed siebie to niedziwne że się umowy nie dostaje! Ludzie ten przedsiębiorca daje pracę ogromnej ilości ludzi! Lecz nie wszyscy nadają się by dostać umowę o pracę. Pracodawca bardzo miły i uprzejmy. Mam ogromna nadzieję że moja współpraca z tym panem będzie trwała jak najdłużej! Szef docenia Twoje starania!
1
borsuk 2014-05-29 21:27
(usunięte przez administratora) Zobaczcie po ile godzin pracują dziewczyny w jego sklepach .Np.w niedzielę po 13 godzin (usunięte przez administratora)
borsuk 2014-05-29 21:28
(usunięte przez administratora) Zobaczcie po ile godzin pracują dziewczyny w jego sklepach .Np.w niedzielę po 13 godzin.Takiego pracodawcę to na taczkę i do gnoju. (usunięte przez administratora)
były pracownik 2014-06-26 09:22
Widzę, że negatywne opinie są natychmiast usuwane. Uważam, że ta strona niestety nie jest wiarygodna.
3
mała_mi 2014-07-26 13:05
Zgadzam się, zamieściłam tu swoją opinię jakiś czas temu (dodam, że była oczywiście niezbyt pochlebna, ale zgodna z prawdą) i już jej nie ma. Nie docenia!!! Tam ciężką pracą można dorobić się tylko garba od dźwigania skrzynek.
1
justyna 2014-07-30 17:49
Praca jest zadawalajaca,zarobki tez.Pracuje w tej firmnie od grudnia,przy pierwszej rekrutacji dostalam umowe o prace.Po okresie probnym zostalam kierownicza dzialu.Szef docenia tych ktorzy chca pracowac.Jest bardzo mily i uprzejmy.Mam nadzieje ze moja wspolpraca z tym panem bedzie trwala dosc dlugo.
1
x_y_z 2014-08-15 21:58
Widzę, że wypowiadają się tu same zastępczynie lub kierowniczki działu. A wiecie dlaczego nimi jesteście? Nie swoją ,,ciężką" pracą i staraniami, ale tym, że jako jedne z nielicznych macie umowę o pracę. To oczywiste, że Pan.(usunięte przez administratora)nie uczyni nikogo zatrudnionego na umowę zlecenie przez firmę zewnętrzną zastępcą kierownika. Faktycznie zarobki nie są jakieś tragiczne, bo nawet na zlecenie płaci nie najgorzej, ale nie docenia pracowników, którzy naprawdę w jego firmie zapierdzielają. Pan(usunięte przez administratora) widzi tylko cyferki (czytaj: wysokość utargu), a nie zasatnowi się nad tym, że na ten utarg ktoś musi ciężko się nacharować.
1
obecny pracownik 2014-08-23 15:44
widzę że swoje żale wylewają na forum pracownicy którzy długo nie zagrzali miejsca w firmie....ale tylko i wyłącznie przez swoje lenistwo. Bzdurą jest że pracownicy zatrudnieni na umowę zlecenie nie maja szansy awansować,jest kilka przypadków gdzie pracownik zatrudniony na zlecenie jest kierownikiem zmianowym,a później przechodzi na umowę o pracę,ale na taka umowę trzeba sobie zasłużyć.Jak macie zamiar wypisywać takie głupoty to najpierw sprawdźcie jak jest w innych miejscach pracy,a później dopiero opisujcie na forum!!!!!
2
taaaa 2014-09-17 14:56
Pracuje 3 lata, wciąż na umowę zlecenie. I wszyscy pochlebcy tego pracodawcy nie powiecie mi, że widocznie nie zasługuje, bo gdyby tak było już dawno zostałbym zwolniony.
2
lubi lubi 2014-10-27 15:37
też pracuje już 3 lata i umowy nie dostałam, a myślę że jestem dobrym pracownikiem.;
1
byly pracownik 2015-01-30 20:29
pracowalam u pana Glowackiego 1 rok po miesiacu dostalam umowe o prace na zarobki nie mam co narzekac bo jesli chodzi o prace w sklepie zarabialm niezle nie bedac ani kierownikiem ani zastepca,chodz nie bede ukrywac ze norobic sie musialam ale moja praca zostala wynagrodzona:)
1
taka tam 2015-10-02 19:14
Pan Głowacki na pierwszy rzut oka, wydaje się być inteligentnym szefem, jednak ten obraz szybko mija kiedy poznamy jego kadrę kierowniczą. Zbyt dużym zaufaniem obdarza swoje ,,kierowniczki,, a one kręcą go jak chcą. Jeżeli wyniknie konflikt miedzy pracownikiem a kierownikiem mimo że ten drugi nie ma racji, pracownik jest bez szans. Osobiście nie polecam, brak przerw na posiłek, o funduszu socjalnym można tylko pomarzyć , prace zaczyna sie i konczy w ramach ,,wolontariatu,, bo nikt nie liczy tego że zacząć trzeba wczesniej, codziennie to co najmniej 30 minut, kobiety dzwigaja po 30 kg, a męzczyzni esemesują stojąc na kasie. Jednym zdaniem,, trzeba mieć układy żeby praca nie wykonczyła.
7
EWELINA 2016-03-18 21:08
TAM NIC SIE NIE POLEPSZYLO JEDNA WIELKA SZAJKA OSZUSTOW SAMI KIEROWNICY A TY JESTES NIKIM ZAPIERDALASZ JAK OSIOL ZA MARNE GROSZE A O UMOWIE O PRACE ZAPOMNIJ
2
EWELINA 2016-03-18 21:08
TAM NIC SIE NIE POLEPSZYLO JEDNA WIELKA SZAJKA OSZUSTOW SAMI KIEROWNICY A TY JESTES NIKIM ZAPIERDALASZ JAK OSIOL ZA MARNE GROSZE A O UMOWIE O PRACE ZAPOMNIJ
5
ABC 2016-05-05 15:48
Pracowałam u tego Pana dość krótki czas i ogólnie rzecz biorąc - nie byłam zadowolona. Zarobki były akurat w miarę (chociaż wiadomo, mogłyby być lepsze); za nadgodziny nie płacą większej stawki godzinowej. Gorzej jest już z ekipą, która pracuje na sklepie. Pracownika zatrudnionego na umowę-zlecenie doją jak mogą, wielokrotnie powtarzała się sytuacja, gdy kierowniczka ściągała mnie do pracy z dnia wolnego, bo coś się posypało i był potrzebny pracownik. W większości popołudniowe zmiany, więc jeśli jesteś samotny/samotna i nie masz co robić popołudniami, możesz śmiało uderzać do tego pracodawcy... Po za tym w niedzielę praca po 10 godzin.
Gorąco nie polecam, warto trochę dłużej poczekać i znaleźć sobie pracę na lepszych warunkach. Oczywiście o podpisaniu umowy o pracę nie ma co marzyć.
3
nagi 2016-05-09 20:24
Na pieniądze narzekać nie można, a co do tej umowy to wydaje mi się, że na początku dają umowę zlecenie i dopiero potem jest umowa o pracę @ABC, szkoda tylko, że nie jest przewidziany żaden pakiet socjalny
1
ANIA 2016-11-01 20:06
nikomu nie polecam tam pracy .Pracowalam 8 miesiecy charowalam jak osiol oczywiscie umowa zlecenie nawet nie mozna wypic kawy czy zjesc Tam jest zwykly [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
Aneta 2017-04-05 10:04
Jesteś pracownikiem firmy? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twojej pracy. Na jakie warunki zatrudnienia można liczyć obecnie?
1
Kasjer/Sprzedawca Lubi 2017-05-08 11:14
Jestem bardzo zadowolona z pracy w Lubi. Nie wiem jak w Mazurkach jest, ale pracodawca ten sam, więc pewnie płaci tak samo na czas i za wszystkie nadgodziny. Co miesiąc dorzuca premię, umowa o pracę. Wszystko zgodnie z prawem. Atmosfera na moim sklepie jest fajna, zgrany skład, kierowniczka ok. Można dogadać się co do zmian. Po poprzednim pracodawcy to praca w tym sklepie jest rajem.
1
Kasjer/Sprzedawca Lubi 2017-05-08 11:25
Obecnie umowa o pracę lub zlecenie w zależności od tego, czy się uczysz i czy wyrobisz normę godzin jakie są na etacie. Warto brać nocki lub święta, bo to jest extra płatne, no i każda godzina jest zapłacona.
1
Kasa Mazurek 2017-05-08 11:28
Potwierdzam. Otwierają nowe sklepy, więc zawsze potrzeba gdzieś kierownika czy zastępcy kierownika lub kierownika zmiany.
1
Mazi 2017-05-08 11:30
Wiele zmieniło od 2012, teraz praktycznie co miesiąc dostaję premię i to nie małą. Teraz mamy czasy, gdzie pracownik rządzi.
1
Piter 2017-05-09 13:42
Jak na olsztyńskie warunki, to jest naprawdę niezła firma. Płaci na czas i zawsze z górką, umowa o pracę. Jak otworzą nowy sklep lub ktoś odejdzie to jest możliwość awansu. Tutaj ludzie pracują latami. Rotują jedynie studenci na umowę zlecenie i to pewnie oni piszą niepochlebne opinie, chociaż dziwię im się, bo mają możliwość zostać i przejść na etat. Jak nie dogadujesz się z kierowniczką, to prosisz szefa lub babkę od rekrutacji o zmianę sklepu. Nie ma zapieprzu i tyle fizycznej pracy jak w Biedrze czy innych Lidlach, jest dużo spokojniej. Ja trafiłem na sklep z miłą atmosferą i jestem bardzo zadowolony.
1
Kasia 2017-05-09 13:49
Wiele się zmieniło, teraz umowa zlecenie jest tylko na 1 mc a potem umowa o pracę.
1
Anna 2017-05-09 13:55
Nie zgodzę się. Mój facet pracuje w Michelinie i wraca styrany i śmierdzący. Po moim Mazurku, nawet pracując w nocy mogę iść na siłownię, bo czasami nie ma klientów w nocy tylko dopiero nad ranem. Poza tym przyjęcia towaru są na 1 zmianie i tak naprawdę najwięcej tam się robi. Mam 28 lat i nie zmieniłabym tej pracy na inny sklep np. Biedrę.
1
Krycha 2017-05-10 12:25
Tę pracę poleciła mi znajoma, która robi tam już 8 lat. Jak na sklep spożywczy, to nie jest ciężko, plecy ani nogi mnie nie bolą a wcześniej robiłam w Stokrootce i nogi w 4 litery wchodziły. Kasa ładna, szczególnie premie. Zarabiam więcej, robię mniej. Niezła zamiana.
1
Ola 2017-05-15 14:25
Olsztyn metropolią nie jest, ale firma ta jest świetna pod względem wypłacalności. Wszystko na legalu, nie ma nic pod stołem. Na sklep nie wejdziesz bez umowy, na mc zlecenie a potem umowa o pracę. Po przewałkach u ostatnich pracodawców, którzy mnie nawet do zus nie zgłosili, to normalnie całować po piętach takiego uczciwego pracodawcę :)
1
Nika 2017-05-25 12:15
Tak pracuję w Pana A.G w Lubi. Szef miły, zawsze ma dobre słowo dla każdego, pochwali, premią wynagrodzi. 2 zmiany są, czasami praca w weekendy. Mam umowę o pracę, ale zaczynałam od zlecenia, bo jeszcze uczyłam się. Wypłata na czas i zawsze z premią. Co jeszcze chcesz wiedzieć?
1
Alicja K. 2017-05-26 09:36
To fakt, jak odchodziłam z firmy, to płakałam tak było mi szkoda. Miłość w innym mieście ważniejsza, ale do dzisiaj utrzymuję kontakt ze znajomymi z tej pracy. Dobrze wspominam te czasy, to aż 3 lata. To była moja pierwsza praca i lepiej trafić nie mogłam. Teraz pracuję na drugim końcu Polski w stonce i zaciskam zęby, bo pracować muszę. Do Lubi biegałam z radością. Stali klienci zawsze pogadali, pochwalili.
1
jakotako 2017-05-26 11:29
Rozmawiałaś o tym z kierownikiem sklepu?
1
Pracownicaaa 2017-05-29 07:54
Że tak powiem stabilne.
Na próbę umowa zlecenie a potem umowa o pracę.
1
Aneta 2017-05-29 10:49
@Nika to ważna informacja, że w pracując w firmie można liczyć na umowę o pracę. Wspominasz o premii, a czy oprócz tego pracodawca zapewnia dodatkowe benefity? Często zdarza się praca w weekendy?
nieeee 2017-05-29 12:41
Rozmawiałaś o tym z szefem lub z kierownikiem sklepu? Czy ktoś wie, że ty masz ochotę na umowę o pracę?
1
Nika 2017-05-30 11:33
@Aneta, raz w miesiącu, ale potem dostajesz ustawowe wolne. Wszystko zgodnie z kodeksem pracy. Fajne szkolenia BHP, serio, naprawdę są ciekawe.
Są osoby, które lubią w weekendy pracować lub biorą nadgodziny, bo to jest extra płatne a i potem taka dyspozycyjność ma odzwierciedlenie w premii.
Jak ktoś chce pracować, to tutaj da się. Zazwyczaj na sklepach są zgrane ekipy i koncert życzeń do grafiku, bo ta ma wesele a tamta komunię itd... Jest praca, jest i dobra płaca.
W razie trudnej sytuacji życiowej można zwrócić się o pomoc do kierowniczki sklepu lub szefa. Pomogą jak mogą. Wiem, że jest też możliwość zakwaterowania dla naszych pracowników, ale na jakich warunkach to nie wiem, trzeba z szefem o tym rozmawiać.
Kierownikiem ani zastępcą nie jestem a tyle nie zarabiałam nigdzie indziej. Jak słyszę od koleżanek ile dostają np.pracując w sieciówce w GW, na jakiś śmiesznych umowach typu 1/4 czy 7/8 etatu to zawsze proponuję im pracę u nas. Pracy tyle samo a nawet mniej, jak się odpowiednio podzielicie na sklepie.
Dostałam cynk, że od nowego roku mają pozmieniać umowy na wyższe stawki i wszyscy na umowę o pracę, cały etat. Umowa zlecenie tylko jako miesiąc próby, chyba, że ktoś ma 10 lat doświadczenia to wtedy nie ma potrzeby. Nie każdej gwieździe z Galerii W.pasuje taka praca, więc uważam, że te zlecenia na 1 mc są bardzo dobrym rozwiązaniem.
1
Viola 2017-05-30 12:55
Też mi się wydaje, że te negatywne opinie to albo ściema konkurencji albo ludzie, którzy sobie nie poradzili. Jak można pracować kilka miesięcy na umowę zlecenie i nie upomnieć się o umowę o pracę? Przecież teraz pracodawcy to wsio rybka, bo i jedno i drugie ozusowane. Agencje pracy tymczasowe podsyłają czasami takich ufoludków, to może i oni wypisują takie brednie.
1
Karolc 2017-06-01 14:24
Dobrze, że pani już tam nie pracuje. Nie chciałabym być obsługiwana przez taką "elokwentną" ekspedientkę....
1
Nowy pracownik 2017-06-01 14:28
Dokładnie tak! Praca w sklepie to nie kurort tylko praca!
Przez pierwszy miesiąc też miałam umowę zlecenie, właśnie podpisałam umowę o pracę. Pierwsza wypłata miłe zaskoczenie. Do tego co na umowie dostałam pokaźną premię. W sumie nie wiem za co ona jest, ale cieszy!
1
Ona 2017-06-01 14:33
Nie ma możliwości usunięcia opinii. Pracodawca musiałby napisać pismo do właściciela tego portalu, sam post musiałby rażąco obrazić pracodawcę lub zawierać treści obraźliwe. Tak jest w regulaminie.
1
Zagubiona 2017-06-01 14:44
Właśnie zastanawiam się na wysłaniem C.V do nich. Moja przyjaciółka pracuje w Lubi i bardzo sobie chwali. Ma małe dziecko i kierowniczka idzie jej na rękę z ustawianiem zmian. Obecnie pracuję w sklepie z odzieżą używaną i my tu dopiero mamy hardcore. Przyjaciółka w Lubi dostaje nawet kasę za pranie ubrań służbowych a u nas smród po szmatach i nikogo to nie obchodzi, że brudzimy swoje.
Pytanie do obecnych pracowników: Czy warto podjąć w tej firmie pracę? Wiem, że do stałej pensji jest premia co miesiąc, jeszcze coś?
Katarzyna 2017-06-02 11:13
Jak ktoś lubi i chce pracować to warto! Polecam z czystym sercem pana A.jako pracodawcę. 7 lat już tutaj pracuję. W tym czasie wyszłam za mąż, urodziłam dwoje dzieci i wzięłam mieszkanie na kredyt. Firma stabilna, cały czas się rozwija, remontuje stare sklepy, dba o pracowników, klientów.
1
Olaaaa 2017-06-06 13:31
Dokładnie tak jak piszesz. Firma, która zatrudnia ponad 100 pracowników musi ogarnąć wszystko i wiedzieć wszystko. Teraz mamy lato, sezon urlopowy i znowu wysyp studencików i uczniaków na zastępstwo i wakacje. Zaraz posypią się żenujące opinie niezadowolonych. Nic nie wiedzą o firmie, niczego od siebie nie dadzą, bo przecież firma płaci za h stania na zleceniu. Szczerze mówiąc to żaden pracownik etatowy nie lubi tych odmieńców, bo uczyć ich trzeba dużo a i tak są na krótko. Owszem zdarzają się pracownicy zleceni, którzy zostają na dłużej a nawet na zawsze.
1
Mira 2017-06-08 09:32
Witam, chciałabym podzielić się zapewne, mało popularną opinią o tym pracodawcy. Ze złymi opiniami ludzie od razu lecą do netu, natomiast dobrych nie ujawniają, bo po co skoro jest dobrze...
6 lat temu zaczęłam pracę w jednym z Lubi. Praca fajna, koleżanki z pracy też, kierowniczka super empatyczna, nie raz pomogła pracownicy jak potrafiła. Wyszłam za mąż i zachciało mi się kupić tanie mieszkanie w małej miejscowości pod Olsztynem. Z dojazdami busem na 6 było ciężko, więc znalazłam sobie pracę na miejscu w podobnym sklepie. W Lubi żegnano mnie ze łzami w oczach, były podziękowania za lata pracy i prezent. Praca w nowym miejscu i mieście okazała się porażką. Wytrzymałam tylko 2 miesiące! Po tym czasie kupiłam auto i błagałam pana A, żeby mnie znowu przyjął do pracy. Wróciłam na ten sam sklep, do tych samych ludzi i klientów. Dojeżdżam codziennie 15km autem i opłaca mi się to, bo dostałam dodatek za dojazdy. Ta firma potrafi docenić dobrego pracownika. To widać po wypłacie oraz czuć w rozmowach z szefem czy kierownikiem sklepu. Nigdzie nie ma tak sympatycznej atmosfery pracy jak w Lubi! No może jeszcze w Mazurkach, które też należą do pana A, ale nie miałam przyjemności tam pracować, to nie wiem.
1
Muaaaaa 2017-06-08 10:39
Dokładnie jak piszesz. Pierwszy miesiąc to zlecenie z opłaconym Zusem a potem umowa o pracę. Mamy przecież dodatek na pranie. Co byś jeszcze chciała/chiał z socjalu?
Zostaw swoją opinię o Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki - Olsztyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki