brak logo

IZO-BLOK Sp. z o.o.

Chorzów

Opinie o IZO-BLOK Sp. z o.o.

tom 2014-03-25 09:20:38
wiecie co swiadczy o firmie? ile osob przewija się przez firme. Im więcej tym gorzej. A w Izo jest ich naprawdę dużo. Co chwile nowi pracownicy. Może na magazynie nie jest tak zle. Ale na produkcji to co 2-3 tyg ktoś nowy. A już nie wspomnę o pośredniku pracy AAS. Z ta Pania podpisuje się umowy na smietniku gdzies na hali lub w samochodzie hehe. A trzeba powiedzic ze wczasy pod grusza wynoszą 700zl premia roczna 300zl i na karpika 50 zl to sa realne zarobki. Także Twój wybór. Ale na produkcji niema opierdalania się.:D
2
mrowka 2014-04-05 22:00:50
kadra kierownicza sredniego szczebla ponoc bardzo wulgarnie i niecenzuralnie odnosi sie do pracownikow.Ponoc przeklinanie w modzie i do tego zwykly pracownik to bardzo maly pionek u tego ktory dorwal sie do stanowiska nawet tego sredniego.
3
mimoza 2014-04-07 12:24:21
Praca dla ludzi bez życia osobistego, praca na magazynie ciężka piątki świątki i niedziele swięta! płacą setki fakt wczsy pod gruszą też ale jak ktoś napisał duzo ludzi o niespełnionych ambicjach każdy chce rządzić i być kierownikiem... każdy każdego obgaduje... na konfekcji chociaż maja wolne weekendy a ja nie pamiętam kiedy niedzielę wolną miałam... na rozmowie kwalifikacyjnej obiecali co innego a w rzeczywistości jest.. guzik
4
:) 2014-04-10 12:37:24
a ja nie narzekam , uwarzam ze kierownictwo jak najbardziej zachowuje sie odpowiednio . jesli chodzi o szkole to jesli czlowiek porozmawia normalnie z kierownictwem mozna cos pomyslec ja sie ucze i pracuje jakos mi nikt problemu nie robil . jesli ktos chce pracowac to nie robi problemow a te opinie to chya wystawiaja pracownicy ktorzy popracowali 3 tyg i zostali zlapani na pijanstwie i teraz sie chca mscic. a jesli chodzi o przywileje to co jak cos ale w tych czasach ciezko o prace na umowe o prace n ie wspominajac o wczasach pod grusza itp . JA JESTEM ZADOWOLONA I NIE MAM ZASTRZEZEN . ALE ZEBYY SIE PRZEKONAC TRZEBA PODJAC PRACE I SPROBOWAC(usunięte przez administratora)
1
obiektywny 2014-04-10 19:48:06
Sprawa jest prosta. Jest to praca jaka jest. Każdy jest panem swego losu. jeśli chce tam pracować, to będzie. JA juz tam nie pracuje prawie 2 lata i nie powiem, bo nauczyłem się ciężkiej pracy w izo, choć teraz mam o wiele lepiej. najwazniejsze jest to zeby z kazdej pracy wyciagac cos pozytecznego. Pozdrawiam wytrwałych ;)
1
CiEnIu 2014-04-14 12:04:49
Dla wszystkich którzy, myślą nad pracą w Izo.

Firma wciąż rozwijająca się, stabilna.Praca możliwa za równo na magazynie jak i na produkcji. Kobiety tylko i wyłącznie, pakowalnia w systemie tak jak wszyscy 4 brygadowym lub konfekcja czyli składnie elementów typu haki itp gdzie obowiązuje póki co system 3 brygadowy. Jeżeli chodzi o prace kobiet, praca nie jest ciężka, jest parę kobiet które nie boja się ubrudzić rączek, jednakże są i dziewczyny które zachowują się jak panienki . Na magazynie trzeba uważać na pakowanie elementów i dobrze liczyć bo przy reklamacji mogą byc problemy. Najciężej jest jednak na produkcji, tam praca wcale nie jest taka łatwa. Można powiedzieć że jak wrócisz do domu to śmiało możesz powiedzieć że się dzis naje.. w pracy. niestety nie jest to adekwatne do zarobków. nie jeden pomocnik operatora zarabia tyle samo co pakowacz może ciut wyżej a juz na pewno prowadzący na pakowalni zdarza się nawet że prowadzący na magazynie ma więcej niż pomocnik operatora. Nie wydaje mi się żeby to było fer. Bez urazy dla magazynu. Ale robota którą wykonuje produkcja jest naprawdę ciężką pacą. Przyznaje że pracuje tam dość długi kawał czasu, I wszystko sie zmieniło jak w kalejdoskopie. Kiedys mogłeś liczyć na każdego pracownika, przychodziła zmiana : słuchaj nie zdążyłem tego i tego zrobić spoko stary zrobimy wpisz se to do raportu, teraz każdy robi co chce patrząc tylko na zasrane słupki które prowadzą do błędów a te odbijają się znów na reklamacjach. System 4 brygad jest zabójczy to fakt ale musimy sie z tym pogodzić. Kierownicy zapominają że mają weekendy wszystkie wolne my w ty czasie dalej produkujemy i pakujemy czyli przykładamy się do dalszego rozwoju firmy tym czasem oni jedzą śniadanko z rodzina i wychodzą na spacery. Trzeba zacisnąć jednak ząbki i robic swoje choćby z tego przykładu że w tej chwili aby znaleźć inną pacę w obrębie twojego miejsca zamieszkania, to albo musisz mieć PLECY jak duży Erlenbach albo swój własny interes. Jestem na bieżąco z pracą i od razu mówię że nie jest z nią lekko. Jeżeli chodzi o rotację pracowników. Główne powody takowych zmian to ludzie a w zasadzie debile którzy przychodzą do pracy na banii i wylatuja na swoje własne życzenie, jeżeli doszło by do wypadku, po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostaje każdy nie tylko, prezes, kierownik ale i prowadzący zmiany czyli brygadzista a zarazem zwykły pracownik który widział i nic nie powiedział. Skutki są tego tak fatalne że odbije się to na wszystkich zakładach. Patrzcie w dwie strony a nie tylko jedną. Druga sprawa to osoby które nie mają zaangażowania w pracy przychodzą bo musza, starają się pracować 2 godziny a 6 gdzies pościemniać. On 6 h ściemnia dla innego pracownika jest to kolejna praca którą musisz wykonać za niego. Co kończy się wkur... i narzekaniem na niego. Sam widziałem i słyszałem o takich, dlatego po 3 miesiącach lub nawet po 1 roku kończą pracę w IZO. Nie wszyscy są w stanie pracować w takim systemie i pracując fizycznie. Czasem się zdarza że pracownik sam rezygnuje po 2 miechach bo nie o to mu chodziło. najlepiej było by siedzieć na du... i zarabiać po 3 tysie na łape minimu tak teraz wygląda myślenie młodych. Współczucia kieruje dla osób które mają dzieci które są jeszcze nie wychowane czy nowo narodzone, mijać was będzie wiele okresów swego dziecka, bo będziecie w pracy. Firma chce dobrze ale za daleko zabrnęła nie zwracają Uwagi że przybywa nowych zleceń nowych Obowiązków wciąż więcej i więcej a pense no cóż w porównaniu do pracownika pracującego w markecie są bardzo wysokie ale porównując do innych stanowisk fizycznych wcale nie takie wysokie jak to opisują. Biorą wciąż nowe zlecenia nowe formy często nie trafione potem mają problemy aby to produkować, dla mnie są to bez sensu podjęte decyzję. Ktoś wziął projekt bo ma za to jakąś premię ale to produkcja będzie musiała sie użerać z dana formą na maszynie. To tylko w skrócie mogę pisać więcej. Zapamiętajcie jednak jedno że w co niektórych firmach w których kiedyś pracowałem było gorzej, nasza Firma która jest IZO-BLOK pozwala nam naprawdę na jeszcze dużo, choć zmienia się to coraz częściej, ale to jest też wina tych którzy do tego doprowadzili. Wprowadzając zmiany na 1 zakładzie wprowadzą też na 2 jako że zakład zakładem ale firmę stanowią wszyscy. Ja osobiście uważam że stałe wypłaty a nawet i wcześnie, wczasy pod gruszą i pracownicy nie wszyscy ale są, premie świąteczne czasem nie wielkie ale są, to plusy tej firmy bop w innych tego nie uświadczycie.Minusy firma zapomina że pracownik to motor napędowy i zarobkowy tej firmy,i często jest nie doceniany wręcz przeciwnie czasem nawet dostanie się jakieś zj.. za kogoś choć wtedy miałeś inne zadanie. I podstawa zapomniał wół jak cielęciem był, zejdźcie na ziemie kierownicy i przypomnijcie sobie wasze pierwsze dni w pracy nie tylko tu w IZO. I jeszcze jedno odnośnie Kierowników, nie wszyscy ale zdarzają się tacy z którymi pójdziesz pogadać w 4 oczy i przedstawisz co się dzi
5
CiEnIu 2014-04-14 12:12:05
Dokładam jeszcze to bo obcieło mojego posta :P


I jeszcze jedno odnośnie Kierowników, nie wszyscy ale zdarzają się tacy z którymi pójdziesz pogadać w 4 oczy i przedstawisz co się dzieje pomogą ci jak tylko mogą. inni powinni się tego uczyć. A sam Ojciec Dyrektor M.K też ma swoje chumory jak każdy z nas ale nie sądzę że jest to typ skur... jak nie którzy myślą. Daje popalić ale od tgo jest nie może się bratać z każdym wtedy każdy z nas wykorzystał by to przeciw niemu. Jest jednym z głównych jak nie najważniejszych kierowników i mamy sie go bać. Ale są dni w których przyjdzie pogada i pośmieje się razem z tobą, A problemy które tyczą się ciebie zachowuje tylko i wyłącznie dla siebie.

Na koniec powiem jeszcze, że ci którzy użyli tu jakichkolwiek słów niecenzuralnych nie tylko na kierownictwo ale i na innych pracowników niech sami się zastanowią nad sobą, bo obrazić można zawsze ale żeby przeprosić już nie za duzo nas to kosztuje prawda ? A świadczy to o naszej osobie i naszej kulturze.

pozdro dla ekipy która dalej śmiga :)
1
CiEnIu 2014-04-14 12:31:12
Przyjęcia są przynajmniej ostatnio znów były z tego co mi wiadomo. Złożenie CV w niczym ci nie zaszkodzi. A jak masz nóż na gardle myślę że nie masz się co zastanawiać. Zawsze masz te 3 miesiące na obadanie terenu w IZO :P
CiEnIu 2014-04-15 18:50:39
No i właśnie o takich czubkach pisałem. Żenada totalna. czy twoja kultura osobista zna jakieś inne słowa ? Poczytaj co napisałem dwa posty wyżej. Co do pana (usunięte przez administratora) to ma coś w sobie co denerwuje ale może to jest taki typ człowieka a co do pana (usunięte przez administratora) czytaj wyżej a nie wypisuj takich pierdół. Napisz coś normalnego i z sensem. (usunięte przez administratora)
były. 2014-05-07 14:31:06
Drodzy Państwo, zainwestujcie w rozwój personalny i pnijcie sie w górę, a prace w izo-bloku zostawcie ludziom z marginesu społecznego i plepsowi z okolic. Ludziom którzy dadzą soba manipulować.
1
były. 2014-05-07 14:31:32
Drodzy Państwo, zainwestujcie w rozwój personalny i pnijcie sie w górę, a prace w izo-bloku zostawcie ludziom z marginesu społecznego i plepsowi z okolic. Ludziom którzy dadzą soba manipulować.
2
były 2014-05-13 23:34:52
Nie no, racja. Nie mówie o wszystkich. Ale jest dużo ludzi którzy nic nie chcą więcej osiągnac tylko praca dom praca dom praca dom.
1
ENTERPRISE 2014-05-14 13:26:48
Ludzie dziela sie na trzy grupy: 1.pracuja bo praca sprawia im satysfakcje mimo ze dla innych jest udreka. 2.pracuja bo musza. 3.nie pracuja w ogole bo im sie nie chce albo zwyczajnie sie boja. Dlatego tez "wszyscy" nie znaczy "kazdy". Tak wiec opinia pana "bylego" jest tu w zasadzie nie na miejscu.Po pierwsze drogi kolego kazda praca pozwala na osiaganie nowych doswiadczen. Po drugie jak ktos zna swoja wartosc to nie pozwoli na manipulowanie swoja osoba.Po trzecie widocznie TY wpadles w taki rodzaj sidel i teraz wszystko i wszyskich krytykujesz. Rodzi sie teraz pytanie-sam zrezygnowales czy poprostu Ci podziekowali? Lepiej ty zainwestuj w swoj rozwoj personalny, z takim podejsciem do ludzi i pracy nie osiagniesz w zyciu niczego. Widocznie nie potrafisz walczyc o swoje...bo nie bylbys teraz tym "bylym"... pozdrawiam i zycze sukcesow. Kazdy powinien skupic sie na sobie. A to ze jest"dużo ludzi którzy nic nie chcą więcej osiągnac tylko praca dom praca dom " - nie powinno nas interesowac. Kazdy zyje tak jak chce, wiec nie powinno sie ingerowac w to co kto lubi. Dla jednych praca to zycie i skupia na nim wiekszosc czasu a reszte na sen.Ludzie sa rozni i nie powinno sie nikogo krytykowac za to kto i jak wykorzystuje swoje zycie.Sa tacy dla ktorych praca to tylko czas za ktory mu zaplaca w tym uzeranie sie ze wspolpracownikami. Inni zas podchodza do pracy z sercem. Jedni - kochaja to co robia-maja doswiadczenie lub tez jego brak a mimo to potrafia sie dogadac z kazdym nawet z kims najgorszym w oczach innych ludzi. Czesto taka osoba jest nazywana nieslusznie lizydupem albo jak kto woli kapusiem, podpierdzielakiem itp. Kazdy skupiony na tej osobie ma o niej zle zdanie mimo iz nie zna jej osobiscie i to jaki ma cel w zyciu. Kolejna sprawa-ludzie pracujacy jak maszyny. Nie ukrywam iz w moim zyciu zaistniala taka forma pracy-czlowiek jest jak robot. Ale na to tez jest lekarstwo. Firma musi byc zorganizowana w taki sposob by pracownik w pelni wykorzystal swoje mozliwosci-np. nie szukal rzeczy ktore formalnie powinny byc wciaz dostepne dla jego stanowiska pracy. Pamietajcie kazdy szef to takze czlowiek-nie bojcie sie go. Mowcie wprost z czym macie problem. Jesli jest taka mozliwosc radzcie sie tez innych ludzi wyzszych ranga. Nie mozna sie bac. Bo to poteguje strach i z czasem nienawisc do pracy.Wiem bo sama bylam takim przypadkiem... Licze sie z tym ze moj "skromny" komentarz zostanie zrownany z blotem. Pozdrawiam i szerokosci zycze:)A tak na marginesie to w chwili obecnej poszukuje pracy w tej wlasnie oto firmie:)
1
CiEnIu 2014-05-14 23:44:14
Widzę że nie jestem jedyną osobą która potrafi, wystawić stosowny elaborat. Bardzo ładnie napisane :)ENTERPRISE
1
Nieznajomy 2014-05-16 15:53:39
Ja też jestem podobnego zdania, i napiszę wam szczerze, że nigdy nie widziałam forum na którym pracownicy pisali by coś miłego o swojej pracy, ponieważ dużo ludzi myśli, że do pracy nie przychodzi się pracować, tylko na kawkę i pogadać z kolegami. (usunięte przez administratora)
1
były 2014-05-19 08:12:44
Dobra, wypoiwada się osoba która tam nie pracuje jeszcze tylko chce. Zobaczymy jaki komentarz wystawi po 3 miesiacach, o ile sie dostanie. A jesli was to tak interesuje to sam odszedłem. Bo widocznie firma nie chciała aby pracownik sie rozwijał intelektualnie i nie pozwoliła na to. ALBO STUDIA ALBO PRACA ( pamietam to jak dzis) pozdrawiam, zycze powodzenia wszystkim ;)
1
Nieznajomy 2014-06-03 14:04:34
Witam, chcę złożyć papiery do tej firmy na magazyn, czy ktoś może napisać mi ile zarabia się w systemie czterobrygadowym, orientuję się tylko że są wypłacane dodatki za noc i święta czy też weekendy 100 % ale jak to mniej więcej wychodzi miesięcznie, za odpowiedzi z góry dziękuję.
polonia 2014-06-06 13:37:39
Witam odpowiem na Twoje pytanie na poczatek 1700 zł brutto + 200zł brutto premij ktora moga ci zabrac a zabieraja za byle co :] weekendy NIE sa platne 100% nocki tak 20% i tak zwane setki ktorych masz 2 albo 3 w miesiacu wiec rewelacji nie ma w tej firmie. wychodze z zalozenie ze tam gdzie sa miejsca pracy to ludzie jej nie szanuja bo sa marne zarobki i tak wlasnie jest w tej firmie;] Pozdrawiam
Nieznajomy 2014-06-08 01:17:44
Dziękuję za odpowiedź.
3
ooooooooooooo 2014-06-20 22:10:29
Na początek 1700 brutto, plus dodatki za nocki czyli nie całe dwa złote dodatkowe do każdej godziny, plus setki, czyli dni w które nie musisz przychodzić, ale jak nie przyjdziesz to dużo nie zarobisz :( to jakieś 150 zł netto za każdą setkę, plus premia uznaniowa do 200 złotych brutto to wszystko. Jeszcze są wczasy pod gruszą i premie roczne to tyle, pozdrawiam.
1
jakis 2014-08-30 11:08:22
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, jeżeli jesteś zwykłym pracownikiem na produkcji i jeszcze będziesz stal przy ukochanych formach amarok + schutz to człowieka chce cos trafic. Z amaroka trzeba jakims kijem z kula na końcu zrzucać elementy z maszyny, a na schutzie cykl trwa 90sek i wypada ponad 30 elementow które musisz ulozyc na wozku. Tak po 4 godzinach machania tym kijem to już plecy i rece opadają a na schutzie jesteś zasypywany elementami. Moim zdaniem to technolodzy co ustalają co i kiedy leci powinni bardziej zwracać na takie rzeczy uwagę żeby albo obok szybkiej maszyny leciaj projekt typu evo tool gdzie wypada 1 element na 3 minuty i jesteś w stanie to ogarnąć. Sa jeszcze takie rzeczy jak awarie np.wymiana wtrysku - tu zaleznosc od formy na jednych jest dojście bezproblemowe na innych gdzie masz 100 wypychaczy i dojście do wtrysku jest bardzo utrudnione i taka wymiana jest bardzo nieprzyjemna. Jak masz pecha i ci się trafi taki tydzień wracasz do domu i masz w glowie ze to wszystko za 1500 - 1700 zl przez jakies 3 miechy to sobie sam odpowiedz czy ide tu pracować.
Inaczj na innych maszynach sa tez takie formy ze z nudow można jeszcze cos zrobić posprzatac czy jakies szybkie zbrojenie formy - i tu znow się klania slaba organizacja pracy jeden się nudzi a drugiemu pot po jajkach kapie.
Na magazynie az tak się nie natyrasz ale praca tez nie lekka ciagle się schylasz sciagaz elementy z wozkow i do kartonow i dokładnie sprawdzasz pomylić się nie wolno bo przyjdzie reklamacja i premii niema.
Ostatnio wprowadzili system 3 zmiany pon-pt weekendy wolne - dot tylko produkcji no ale soboty chce by pracować niedzile wolne. I znow organizacja pracy lezy jak produkcjia idzie na 100% to magazyn nie wyrabia i trzeba albo brac ludzi z produkcji na magazyn do pomocy albo stopować maszyny. Generalnie z każdym miesiącem jest podkręcanie srubki szybciej-szybciej-szybciej.
elka 2014-09-08 22:04:45
Chcialabym złożyć CV wlaśnie do izobloku na magazyn. Ale czy wogole bd jakas szansa by sie dostac? Obecnie pracuje na rabenie... I szkoda słów. Więcej dni postojowych niż przepracowanych.
1
janol 2014-09-14 00:03:34
Janol. To pip hala :-):-):-):-):-):-):-):-)
1
8lat pracy 2014-09-22 21:45:02
Przepracowałem prawie 8 lat na tym zakładzie głównie na produkcji do kiedy Prezes nie wykupił większości udziałów tej spółki jaka kiedyś Izo było wraz z Szwedzką Fagerdalą to było naprawdę miło pracować pamiętam nawet w tym zakładzie były czternaste pensje kieeedyś potem to wszystko zniknęło wymyślili jakieś śmieszne premie czternastkowe premie regulaminowe, słupki itp. Inikt mi nie powie że to wszystko w celu rozwoju i poprawy sytuacji firmy bo ta zawsze pieła się w góre ponieważ polipropylen spieniony rozpowszechnił się w motoryzacji na wysoką skale a zakłady w Szwecji czy Nimczech upadły ponieważ tam ludzie robią za inna kase niż polcy a już na pewno nie na 4brygady a dowodem tego że firma oszczędza na wynagrodzeniach dla ludzi był pomysł otwarcia podobnego zakładu na Ukrainie gdzie praca ludzka była by jeszcze tańsza niż w Polsce. Reasumując Izo jest dobre dla ludzi młodych zaczynających prace po szkole ale na dłuższą metę powiązać tam pracę rodzinę stres i nie za wysokie zarobki ciężko. ps CiEniu - to jakas Mamyja z biura chyba bo jak już słyszę odwieczny tekst UMOWA NA STAŁE to wszystko na to wskazuje.
1
Nieznajoma 2014-09-24 18:32:29
Bardzo była bym wdzięczna jeśli ktoś mi napisze jak to jest z L 4 w tym zakładzie, wiadomo, że w każdym zakładzie biorą ci premię za dni kiedy jesteś na L4 a zdarza się też że biorą za cały miesiąc jeśli jesteś np. 8 dni na L4 ale słyszałam takie informacje co według mnie jest nie zgodne z prawem, że jeśli w ciągu roku będziesz dłużej niż 15 dni na chorobowym to już do końca roku nie dostaniesz premi. Nie wiem czy po prostu pracownicy którzy na L4 nie byli gadają takie głupoty, czy jak to jest? Bardzo będę wdzięczna.
1
Oszczędności. 2014-10-07 17:20:02
Rotacja w IB jest ogromna... ludzie przychodzą i odchodzą. Zatrudniani są coraz więksi debile, a jak już zaczęli się zwalniać debile, zatrudniono Ukraińców. Doświadczonych pracowników można policzyć na palcach jednej ręki, połowa z nich to ludzie bez ambicji a druga to kapusie.
5
obrazkowy 2014-10-12 14:31:57
Nie jest to praca o której marzyłeś mając 10 lat i z tego właśnie powodu nie może się ona podobać. Człowiek który przychodzi tylko po to żeby odbębnić nie ma czego szukać. Firma stale się rozwija ,ale nie idzie to w parze z dobrymi warunkami pracy. Praca w systemie 4 brygadowym jest dla ludzi bez życia osobistego. Pierwsza wypłata w Izo łamie kark... Premie są zabierane za byle co. Tylko niektóre osoby mają szanse na awans. W ostatnim czasie w każdej brygadzie zrobiono przesiew psując tym samym charakter pracy każdej brygady. Doprowadziło to niestety do ujemnego skutku. Doświadczeni pracownicy których i tak jest bardzo wąskie grono szukają tylko dobrego momentu by zmienić pracę lub stanowisko, ponieważ odpowiedzialność nie idzie w parze z wypłatami.Z jednej zmiany ludzie przerzucani są z produkcji na magazyn, po to by na kolejnej zmianie było nieliczne grono pracowników.Atmosfera w pracy jest na poszczególnych brygadach jest nie do wytrzymania.Nowy pracownik podczas pierwszego dnia pracy słyszy od brygadzisty "czego sie mozna po Tobie spodziewać ? Zatrudniani są ludzie z agencji których rotacja jest ogromna a co inny to lepszy.Zatrudnieni zostają ukraińcy. Wysokie stanowiska nie zauważają problemów pracowników niższych szczebli.
1
obrazkowy 2014-10-12 14:34:20
Pracę oczywiście da się polubić ale zarobek nie jest adekwatny do trudności pracy .
1
Z Chorzowa 2014-11-04 11:02:05
Ale czemu mnie nazywasz marginesem społecznym???Ja nim nie jestem, i nie jestem też plebsem.Jestem Górnoślązakiem,a praca tam nie jest zła:-))Chorzów Pany.
Silesia Lnd 2014-11-04 11:35:00
Kobiet jest dużo.
exolszewski 2014-11-21 16:16:30
1500 zł miesięcznie przy pełnej premii która zależy od widzi mi sie kierownika, za ok 44h tygodniowo :) pracujesz w soboty, niedziele i święta, jak Ci trafi. Jesteś zdesperowany? złóż CV, masz pewną pracę, zatrudniają każdego, zawsze kogoś potrzebują. 350Euro na ziemi nie leży!!!
1
Andrzej 2015-04-21 21:30:12
Mam pytanko do ludzi z doświadczeniem a mianowicie jestem po technikum i szukam pracy miedzy innymi na nocki myślałem o dwóch firmach "Johnson control" i "izoblok" jestem po technikum samochodowym i dobrze znam opinie oby tych firm ale pytam czy mam szanse dostać tam prace a jak tak to jaka. Z góry dziękuje i pozdrawiam
ona 2015-05-06 21:02:53
Szanse masz, jak każdy. Praca jest ogólnie spoko, nie jest taka ciężka jak każdy tu pisze. Pracuje tam rok i szcserze-pracuje się tam całkiem fajnie. Faktycznie na brygadach jest niezbyt fajnie , każdy każdemu dupe obrobi, ale jeśli nie zwracasz uwagi na takie pierdoly, to będzie znośnie. Po prostu musisz robić swoje i tyle :) zarobki na magazynie to około 2000 miesięcznie. 1700 brutto plus premia 300 brutto. Na produkcji zarabia się troszkę więcej. Są setki oraz wypłacane stazowe. A do systemu 4 brygadowego da się przyzwyczaić, chyba że balujesz co weekend ;)
Pracownik 2015-10-15 14:01:29
Powiem tak nikt nie chce przychodzić do Izo-bloku. Ludzie przychodzą i odchodzą po 2-3 dniach rekordzista po 7 godzinach poszedł do biura i oddał ciuchy. Co z tego ze masz premie 350 brutto przyjdzie na twoja zmianę dwa razy dyrektor "Kiler" znajdzie papierki na ziemi itd i już masz mniej o 100 brutto, za szybko wózkiem widłowym będziesz jechał też ci zabiorą.Czasami z tej premii 350 brutto zostaje ci 180 brutto reasumując poradzisz co miesiąc zarobić mniej jak 1800 zł na ręke. Najlepiej jest z l-4 wykorzystasz w ciągu roku 15 dni to potem chociaż będziesz miał 1 dzień l-4 to tracisz cała premie mimo tego że przepracujesz cały miesiąc. Jeśli ktoś chce iść to tylko na produkcje na magazynie zarobki nie są rewelacyjne, a jak ci nie pasuje to ci powiedzą ze drzwi są otwarte, a i za każdy dzień wolnego płatnego odejmą ci z premii oraz ze stażowego odciągną najlepiej nie chorować i nie brać wolnego. Pozdro
Big izo blok 2015-10-20 15:37:00
W Izo bloku poczujesz się jak w prawdziwym reality show. Na każdym kroku czujesz na plecach nieustające spojrzenie "tych z góry", którzy poprzez kamery "dbają" o Twoje bezpieczeństwo ;) nie daj boże dłużej z kimś porozmawiasz - telefon na zakład od wielkiego brata ze zjebką, zapomnisz gdzieś zgasić światło - telefon od włodarza ze zjebką, stoisz za długo i sie nie ruszasz ? wiadomo co ;) Ogólnie każda Twoja chwila spędzona na zakładzie ma być produktywna. Podcierając się w ubikacji najlepiej jak drugą ręka byś czyścił kafelki. Aż dziw że jeszcze kamer nie ma w szatniach i wc. Płaca zawsze na czas, jednak widząc do jakich klientów Izo blok produkuje, pakuje, wysyła towar i w jakich ilościach na dzień, a porównując liczby na pasku to można się jedynie uśmiać bądź zażenować. Ma sie wrażenie że wyższe kierownictwo tylko czycha na Twój błąd aby obciąć Ci premie. Ludzie z doświadczeniem są wogóle nie doceniani. Za to ludzie z dobrymi znajomymi są baaardzo doceniani. Bardzo też widać chęć zastąpienia pracowników z polski pracownikami z ukrainy, którzy wiadomo pracują wiecej i taniej. Mimo tego wszystkiego jest pare plusów, mianowicie odzież każdego rodzaju jest dostępna na zamówienie, bhp jest na dobrym poziomie, wypłaty zawsze na czas. Podsumowując jest to praca tylko w celu zarobienia na jakieś lepsze wykształcenie bądź kursy lub żeby zarobić na bilet za granice. . . na dłużej niż rok nie ma tam czego szukać. Pozdrawiam
Saba 2015-10-21 11:09:35
z ciekawości, to jest duży zakład ? dużo ludzi zatrudnia ? opinie piszecie różne... nie wiem czy warto
1
elka 2015-10-24 18:48:44
Praca jak dla mnie kobiety ciężka. Kamery są wszędzie ale moim zdaniem są niepotrzebne ponieważ wszechobecne jest donosicielstwo. Na brygadach atmosfera jest różna zależy gdzie trafisz. Jedni sobie pomagają i jest ok. A na innych tylko poganianie i niemiłe odzywki. Niektóre osoby myślą że jak głośno krzyczą to są ważne. Pracownicy z Ukrainy ale nie wydaje mi się żeby robili więcej od nas... wręcz przeciwnie.
PRACOWNIK 2015-11-20 11:25:32
To co się dzieje w tej firmie przekracza wszelkie granice dobrego smaku. Nie polecam nikomu.
były-pracownik 2016-01-27 05:43:06
Praca raczej dla desperatów, kierownictwo nastawione mentalnie na gigantyczną rotację szeregowych pracowników, zamiast na motywację i kształcenie własnej, lojalnej kadry. Przez to rekrutacja otwarta praktycznie cały czas, przyjmą każdego, kto ma ręce i nogi. Nie docenia się tam uczciwych, solidnych ludzi, tylko cwaniaczków, umiejących się odpowiednio ustawić i przypucować kierownictwu. Jeżeli jesteś uczciwy i nie boisz się rzetelnej, ciężkiej pracy, to od pierwszego dnia będziesz robił za białego murzyna i będą się tobą wysługiwać, co nie idzie w parze z zarobkami. Wszędzie są kamery (i to nie atrapy, tylko non stop ktoś się gapi na ciebie), więc nawet jak wszystko jest zrobione 'na zicher', to trzeba udawać, że się coś robi, np. przenosić jakiś przedmiot z jednego miejsca na drugie, co zakrawa na idiotyzm.
Do 8 godzinnej szychty trzeba doliczyć 2x 20 minut na dojście do/z bramy Zakładów Azotowych. Miałem w 5-osobowej brygadzie 3 dziewczyny, jedyny facet oprócz mnie - brygadzista jeździł ciągle wózkiem, albo wypisywał papiery, więc każdą cięższą rzecz musiałem robić ja, bo dziewczyny (mimo że zarabiały nawet więcej ode mnie z powodu dłuższego stażu pracy) po prostu nie będą robić niektórych rzeczy i nie ma dyskusji ani równouprawnienia. Na 5 osób w brygadzie ja tam odwalałem przynajmniej połowę roboty. Bywało, że ja jedyny pracowałem, a dziewczyny przez godzinę ważyły i mierzyły elementy (co można było zrobić w ciągu 5 minut) i śmiały się ze mnie przez szybę, że ja głupi pracuję jak wół. Humor psują też tak prozaiczne sytuacje jak nieodpowiednia liczba "paleciaków" (połowa oczywiście uszkodzona - z krzywymi kółkami i innymi wadami utrudniającymi pracę), np. ładujesz TIRa, idziesz w połowie po papiery, chcesz wracać do ładowania, a "paleciak" zniknął jak kamfora, bo był komuś potrzebny akurat na drugim końcu magazynu, wtedy musisz łazić po hali i szukać innego, prosząc się kogoś jak żebrak (a na koniec wysłuchiwać pretensji kierowcy że mnie nie było 10 minut, a on się spieszy). Po powrocie do domu ledwo żyłem, plecy właziły mi do tyłka, nawet na budowie jest lżej. Ten jeden dzień wolnego pomiędzy zmianami praktycznie cały czas spałem, zero życia osobistego.
Zarobki fatalne - płaca minimalna ustawowa i ani grosza więcej, mimo, że na umowie było więcej, ale w moim przypadku przelew z Izo-Bloku to było jak dostać kopa w mordę. Ponoć po 3 miesiącach zaczynają wypłacać premie z umowy, ale ja tam wytrzymałem tylko 2 miesiące, więc zarobiłem kwotę urągającą mojej godności.
Z nielicznych plusów - sprawny proces rekrutacyjny, wypłata zawsze na czas, dosyć duża waga przykładana do BHP. Podobno wypłacają jakieś premie, grusze, ale mnie to nie spotkało z powodu krótkiej pracy tam. Z kierownictwem też nie miałem żadnych problemów, bardzo mili ludzie, chyba wiedzieli że ja tam odwalam większość roboty, więc jako jeden z nielicznych miałem spokój pod tym względem.
Reasumując - praca może być fajna dla leserów, cwaniaczków, konfidentów i kombinatorów. Jak jesteś pracowity i uczciwy to bez problemu za taką harówkę znajdziesz na Śląsku pracę za 2 razy lepszy szmal.
..... 2016-02-28 11:06:30
Nie liczyłbym na to:) ,przekonasz sie w rzeczywistości:)
Pracownikpo 2016-03-17 17:29:18
Cieszę się że nie pracuję w tej firmie. Kierownictwo na cotygodniowych wizytach u psychiatry i tak wyżywają się na pracownikach. Myślę że praca w tej firmie to brak szacunku do siebie. Nie dajmy sterować sobą psychopatą. Pozdrawiam Artura z Narutowicza. Wiem że nie jesteś szcześliwy i że się męczysz :)
1
Pracownikpo 2016-03-17 17:29:57
Cieszę się że nie pracuję w tej firmie. Kierownictwo na cotygodniowych wizytach u psychiatry i tak wyżywają się na pracownikach. Myślę że praca w tej firmie to brak szacunku do siebie. Nie dajmy sterować sobą psychopatą. Pozdrawiam Artura z Narutowicza. Wiem że nie jesteś szcześliwy i że się męczysz :)
3
były 2016-04-25 09:45:45
Artur naprawdę porządny facet!!! życzę Ci zebyś wydostał się z tego gnoju zanim staniesz się jego częścią.
pracodawca 2016-07-01 11:32:43
premie sie daje a nie zabiera
balls 2016-08-21 12:07:23
Najgorsza firma w jakiej pracowałem, a mam już trochę lat na karku. Kierownictwo to debile. Ten tzw. kierownik czy tam dyrektor o ps. Kiler to już jest naprawdę chory człowiek.
Normalny człowieku nie masz szans z kamerami, ponieważ ci idioci zawsze znajdą na Ciebie paragraf.
Omijać szerokim łukiem to dno.
Jeszcze jedno IT, czy inny inż. to inna sprawa. Nie porównywałbym tego do pracy jaka Cię czeka na magazynie czy produkcji.
Młody 2016-09-26 19:03:22
Witam, pracowałem tam rok czasu to co się tam dzieje to istna masakra... wazeliniarstwo poziom hadr! Nie polecam tej pracy dużo nerwów premie uwalane są za obojętnie co. Szczególnie nie polecam dostać się do brygadzisty Mariusza.
4
Młody 2016-10-14 18:19:57
No tak tak niby są ale uwalają za byle gówno. Na brygadzie w/w przeze mnie jest pare osob z ktorymi idzie rozmawiac ale sa i tacy co za byle gówno chodzą do kierownictwa wiec trzeba uwazac ja szczerze na poczatku myslalem ze to bedzie spoko brygada lecz sie okazuje ze za kolorowo u nich nie ma ale szkoda strzepic ryja na to co tam sie dzieje.
Mlody 2016-10-16 12:52:47
Jest w pełni terminowa czasami zdarza sie 2 dni wczesniej ale zawyczaj jak 10-ty wypada w tygodniu to jest juz 9-tego ;) a chcesz sie tam zatrudnic? :)
Młody 2016-10-18 15:02:35
1: Rekrutacja w Adecco Polnad pośrednik pracy w Katowicach płaca 11,70 Brutto za godzinę pracy + 20% dodatku za nocki + 2 dni urlopu za przepracowany cały miesiąc. Pieniądze wypłacane na czas nigdy mi się nie zdarzyło się mieć 10-tego zawsze są 8-9-tego. Pół roku i przejmują Cię pod firmę.
2. Zanieś CV bezpośrednio do firmy czyli na ul. Narutowicza. Płaca: 1850 Brutto + 20% dodatku za nocki+350zł premii uznaniowej + 10% czyli 185zł stażowego za przepracowane pół roku. Jeśli się zatrudnisz poprzez Adecco po pół roku również dostajesz to stażowe. Jak masz jeszcze jakieś pytania to czekam ;)
Nela 2016-12-08 21:10:21
Hej nie wiecie może czy będą jakieś premie świąteczne w tym roku?
Zostaw swoją opinię o IZO-BLOK Sp. z o.o. - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IZO-BLOK Sp. z o.o.