brak logo

IZO-BLOK Sp. z o.o.

Chorzów

Opinie o IZO-BLOK Sp. z o.o.

były. 2014-05-07 14:31
Drodzy Państwo, zainwestujcie w rozwój personalny i pnijcie sie w górę, a prace w izo-bloku zostawcie ludziom z marginesu społecznego i plepsowi z okolic. Ludziom którzy dadzą soba manipulować.
2
były 2014-05-13 23:34
Nie no, racja. Nie mówie o wszystkich. Ale jest dużo ludzi którzy nic nie chcą więcej osiągnac tylko praca dom praca dom praca dom.
1
ENTERPRISE 2014-05-14 13:26
Ludzie dziela sie na trzy grupy: 1.pracuja bo praca sprawia im satysfakcje mimo ze dla innych jest udreka. 2.pracuja bo musza. 3.nie pracuja w ogole bo im sie nie chce albo zwyczajnie sie boja. Dlatego tez "wszyscy" nie znaczy "kazdy". Tak wiec opinia pana "bylego" jest tu w zasadzie nie na miejscu.Po pierwsze drogi kolego kazda praca pozwala na osiaganie nowych doswiadczen. Po drugie jak ktos zna swoja wartosc to nie pozwoli na manipulowanie swoja osoba.Po trzecie widocznie TY wpadles w taki rodzaj sidel i teraz wszystko i wszyskich krytykujesz. Rodzi sie teraz pytanie-sam zrezygnowales czy poprostu Ci podziekowali? Lepiej ty zainwestuj w swoj rozwoj personalny, z takim podejsciem do ludzi i pracy nie osiagniesz w zyciu niczego. Widocznie nie potrafisz walczyc o swoje...bo nie bylbys teraz tym "bylym"... pozdrawiam i zycze sukcesow. Kazdy powinien skupic sie na sobie. A to ze jest"dużo ludzi którzy nic nie chcą więcej osiągnac tylko praca dom praca dom " - nie powinno nas interesowac. Kazdy zyje tak jak chce, wiec nie powinno sie ingerowac w to co kto lubi. Dla jednych praca to zycie i skupia na nim wiekszosc czasu a reszte na sen.Ludzie sa rozni i nie powinno sie nikogo krytykowac za to kto i jak wykorzystuje swoje zycie.Sa tacy dla ktorych praca to tylko czas za ktory mu zaplaca w tym uzeranie sie ze wspolpracownikami. Inni zas podchodza do pracy z sercem. Jedni - kochaja to co robia-maja doswiadczenie lub tez jego brak a mimo to potrafia sie dogadac z kazdym nawet z kims najgorszym w oczach innych ludzi. Czesto taka osoba jest nazywana nieslusznie lizydupem albo jak kto woli kapusiem, podpierdzielakiem itp. Kazdy skupiony na tej osobie ma o niej zle zdanie mimo iz nie zna jej osobiscie i to jaki ma cel w zyciu. Kolejna sprawa-ludzie pracujacy jak maszyny. Nie ukrywam iz w moim zyciu zaistniala taka forma pracy-czlowiek jest jak robot. Ale na to tez jest lekarstwo. Firma musi byc zorganizowana w taki sposob by pracownik w pelni wykorzystal swoje mozliwosci-np. nie szukal rzeczy ktore formalnie powinny byc wciaz dostepne dla jego stanowiska pracy. Pamietajcie kazdy szef to takze czlowiek-nie bojcie sie go. Mowcie wprost z czym macie problem. Jesli jest taka mozliwosc radzcie sie tez innych ludzi wyzszych ranga. Nie mozna sie bac. Bo to poteguje strach i z czasem nienawisc do pracy.Wiem bo sama bylam takim przypadkiem... Licze sie z tym ze moj "skromny" komentarz zostanie zrownany z blotem. Pozdrawiam i szerokosci zycze:)A tak na marginesie to w chwili obecnej poszukuje pracy w tej wlasnie oto firmie:)
1
CiEnIu 2014-05-14 23:44
Widzę że nie jestem jedyną osobą która potrafi, wystawić stosowny elaborat. Bardzo ładnie napisane :)ENTERPRISE
1
Nieznajomy 2014-05-16 15:53
Ja też jestem podobnego zdania, i napiszę wam szczerze, że nigdy nie widziałam forum na którym pracownicy pisali by coś miłego o swojej pracy, ponieważ dużo ludzi myśli, że do pracy nie przychodzi się pracować, tylko na kawkę i pogadać z kolegami. (usunięte przez administratora)
1
były 2014-05-19 08:12
Dobra, wypoiwada się osoba która tam nie pracuje jeszcze tylko chce. Zobaczymy jaki komentarz wystawi po 3 miesiacach, o ile sie dostanie. A jesli was to tak interesuje to sam odszedłem. Bo widocznie firma nie chciała aby pracownik sie rozwijał intelektualnie i nie pozwoliła na to. ALBO STUDIA ALBO PRACA ( pamietam to jak dzis) pozdrawiam, zycze powodzenia wszystkim ;)
1
Nieznajomy 2014-06-03 14:04
Witam, chcę złożyć papiery do tej firmy na magazyn, czy ktoś może napisać mi ile zarabia się w systemie czterobrygadowym, orientuję się tylko że są wypłacane dodatki za noc i święta czy też weekendy 100 % ale jak to mniej więcej wychodzi miesięcznie, za odpowiedzi z góry dziękuję.
polonia 2014-06-06 13:37
Witam odpowiem na Twoje pytanie na poczatek 1700 zł brutto + 200zł brutto premij ktora moga ci zabrac a zabieraja za byle co :] weekendy NIE sa platne 100% nocki tak 20% i tak zwane setki ktorych masz 2 albo 3 w miesiacu wiec rewelacji nie ma w tej firmie. wychodze z zalozenie ze tam gdzie sa miejsca pracy to ludzie jej nie szanuja bo sa marne zarobki i tak wlasnie jest w tej firmie;] Pozdrawiam
Nieznajomy 2014-06-08 01:17
Dziękuję za odpowiedź.
3
ooooooooooooo 2014-06-20 22:10
Na początek 1700 brutto, plus dodatki za nocki czyli nie całe dwa złote dodatkowe do każdej godziny, plus setki, czyli dni w które nie musisz przychodzić, ale jak nie przyjdziesz to dużo nie zarobisz :( to jakieś 150 zł netto za każdą setkę, plus premia uznaniowa do 200 złotych brutto to wszystko. Jeszcze są wczasy pod gruszą i premie roczne to tyle, pozdrawiam.
1
jakis 2014-08-30 11:08
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, jeżeli jesteś zwykłym pracownikiem na produkcji i jeszcze będziesz stal przy ukochanych formach amarok + schutz to człowieka chce cos trafic. Z amaroka trzeba jakims kijem z kula na końcu zrzucać elementy z maszyny, a na schutzie cykl trwa 90sek i wypada ponad 30 elementow które musisz ulozyc na wozku. Tak po 4 godzinach machania tym kijem to już plecy i rece opadają a na schutzie jesteś zasypywany elementami. Moim zdaniem to technolodzy co ustalają co i kiedy leci powinni bardziej zwracać na takie rzeczy uwagę żeby albo obok szybkiej maszyny leciaj projekt typu evo tool gdzie wypada 1 element na 3 minuty i jesteś w stanie to ogarnąć. Sa jeszcze takie rzeczy jak awarie np.wymiana wtrysku - tu zaleznosc od formy na jednych jest dojście bezproblemowe na innych gdzie masz 100 wypychaczy i dojście do wtrysku jest bardzo utrudnione i taka wymiana jest bardzo nieprzyjemna. Jak masz pecha i ci się trafi taki tydzień wracasz do domu i masz w glowie ze to wszystko za 1500 - 1700 zl przez jakies 3 miechy to sobie sam odpowiedz czy ide tu pracować.
Inaczj na innych maszynach sa tez takie formy ze z nudow można jeszcze cos zrobić posprzatac czy jakies szybkie zbrojenie formy - i tu znow się klania slaba organizacja pracy jeden się nudzi a drugiemu pot po jajkach kapie.
Na magazynie az tak się nie natyrasz ale praca tez nie lekka ciagle się schylasz sciagaz elementy z wozkow i do kartonow i dokładnie sprawdzasz pomylić się nie wolno bo przyjdzie reklamacja i premii niema.
Ostatnio wprowadzili system 3 zmiany pon-pt weekendy wolne - dot tylko produkcji no ale soboty chce by pracować niedzile wolne. I znow organizacja pracy lezy jak produkcjia idzie na 100% to magazyn nie wyrabia i trzeba albo brac ludzi z produkcji na magazyn do pomocy albo stopować maszyny. Generalnie z każdym miesiącem jest podkręcanie srubki szybciej-szybciej-szybciej.
elka 2014-09-08 22:04
Chcialabym złożyć CV wlaśnie do izobloku na magazyn. Ale czy wogole bd jakas szansa by sie dostac? Obecnie pracuje na rabenie... I szkoda słów. Więcej dni postojowych niż przepracowanych.
1
janol 2014-09-14 00:03
Janol. To pip hala :-):-):-):-):-):-):-):-)
1
8lat pracy 2014-09-22 21:45
Przepracowałem prawie 8 lat na tym zakładzie głównie na produkcji do kiedy Prezes nie wykupił większości udziałów tej spółki jaka kiedyś Izo było wraz z Szwedzką Fagerdalą to było naprawdę miło pracować pamiętam nawet w tym zakładzie były czternaste pensje kieeedyś potem to wszystko zniknęło wymyślili jakieś śmieszne premie czternastkowe premie regulaminowe, słupki itp. Inikt mi nie powie że to wszystko w celu rozwoju i poprawy sytuacji firmy bo ta zawsze pieła się w góre ponieważ polipropylen spieniony rozpowszechnił się w motoryzacji na wysoką skale a zakłady w Szwecji czy Nimczech upadły ponieważ tam ludzie robią za inna kase niż polcy a już na pewno nie na 4brygady a dowodem tego że firma oszczędza na wynagrodzeniach dla ludzi był pomysł otwarcia podobnego zakładu na Ukrainie gdzie praca ludzka była by jeszcze tańsza niż w Polsce. Reasumując Izo jest dobre dla ludzi młodych zaczynających prace po szkole ale na dłuższą metę powiązać tam pracę rodzinę stres i nie za wysokie zarobki ciężko. ps CiEniu - to jakas Mamyja z biura chyba bo jak już słyszę odwieczny tekst UMOWA NA STAŁE to wszystko na to wskazuje.
1
Nieznajoma 2014-09-24 18:32
Bardzo była bym wdzięczna jeśli ktoś mi napisze jak to jest z L 4 w tym zakładzie, wiadomo, że w każdym zakładzie biorą ci premię za dni kiedy jesteś na L4 a zdarza się też że biorą za cały miesiąc jeśli jesteś np. 8 dni na L4 ale słyszałam takie informacje co według mnie jest nie zgodne z prawem, że jeśli w ciągu roku będziesz dłużej niż 15 dni na chorobowym to już do końca roku nie dostaniesz premi. Nie wiem czy po prostu pracownicy którzy na L4 nie byli gadają takie głupoty, czy jak to jest? Bardzo będę wdzięczna.
2
Oszczędności. 2014-10-07 17:20
Rotacja w IB jest ogromna... ludzie przychodzą i odchodzą. Zatrudniani są coraz więksi debile, a jak już zaczęli się zwalniać debile, zatrudniono Ukraińców. Doświadczonych pracowników można policzyć na palcach jednej ręki, połowa z nich to ludzie bez ambicji a druga to kapusie.
5
obrazkowy 2014-10-12 14:31
Nie jest to praca o której marzyłeś mając 10 lat i z tego właśnie powodu nie może się ona podobać. Człowiek który przychodzi tylko po to żeby odbębnić nie ma czego szukać. Firma stale się rozwija ,ale nie idzie to w parze z dobrymi warunkami pracy. Praca w systemie 4 brygadowym jest dla ludzi bez życia osobistego. Pierwsza wypłata w Izo łamie kark... Premie są zabierane za byle co. Tylko niektóre osoby mają szanse na awans. W ostatnim czasie w każdej brygadzie zrobiono przesiew psując tym samym charakter pracy każdej brygady. Doprowadziło to niestety do ujemnego skutku. Doświadczeni pracownicy których i tak jest bardzo wąskie grono szukają tylko dobrego momentu by zmienić pracę lub stanowisko, ponieważ odpowiedzialność nie idzie w parze z wypłatami.Z jednej zmiany ludzie przerzucani są z produkcji na magazyn, po to by na kolejnej zmianie było nieliczne grono pracowników.Atmosfera w pracy jest na poszczególnych brygadach jest nie do wytrzymania.Nowy pracownik podczas pierwszego dnia pracy słyszy od brygadzisty "czego sie mozna po Tobie spodziewać ? Zatrudniani są ludzie z agencji których rotacja jest ogromna a co inny to lepszy.Zatrudnieni zostają ukraińcy. Wysokie stanowiska nie zauważają problemów pracowników niższych szczebli.
1
obrazkowy 2014-10-12 14:34
Pracę oczywiście da się polubić ale zarobek nie jest adekwatny do trudności pracy .
1
Z Chorzowa 2014-11-04 11:02
Ale czemu mnie nazywasz marginesem społecznym???Ja nim nie jestem, i nie jestem też plebsem.Jestem Górnoślązakiem,a praca tam nie jest zła:-))Chorzów Pany.
Silesia Lnd 2014-11-04 11:35
Kobiet jest dużo.
exolszewski 2014-11-21 16:16
1500 zł miesięcznie przy pełnej premii która zależy od widzi mi sie kierownika, za ok 44h tygodniowo :) pracujesz w soboty, niedziele i święta, jak Ci trafi. Jesteś zdesperowany? złóż CV, masz pewną pracę, zatrudniają każdego, zawsze kogoś potrzebują. 350Euro na ziemi nie leży!!!
1
Andrzej 2015-04-21 21:30
Mam pytanko do ludzi z doświadczeniem a mianowicie jestem po technikum i szukam pracy miedzy innymi na nocki myślałem o dwóch firmach "Johnson control" i "izoblok" jestem po technikum samochodowym i dobrze znam opinie oby tych firm ale pytam czy mam szanse dostać tam prace a jak tak to jaka. Z góry dziękuje i pozdrawiam
ona 2015-05-06 21:02
Szanse masz, jak każdy. Praca jest ogólnie spoko, nie jest taka ciężka jak każdy tu pisze. Pracuje tam rok i szcserze-pracuje się tam całkiem fajnie. Faktycznie na brygadach jest niezbyt fajnie , każdy każdemu dupe obrobi, ale jeśli nie zwracasz uwagi na takie pierdoly, to będzie znośnie. Po prostu musisz robić swoje i tyle :) zarobki na magazynie to około 2000 miesięcznie. 1700 brutto plus premia 300 brutto. Na produkcji zarabia się troszkę więcej. Są setki oraz wypłacane stazowe. A do systemu 4 brygadowego da się przyzwyczaić, chyba że balujesz co weekend ;)
Pracownik 2015-10-15 14:01
Powiem tak nikt nie chce przychodzić do Izo-bloku. Ludzie przychodzą i odchodzą po 2-3 dniach rekordzista po 7 godzinach poszedł do biura i oddał ciuchy. Co z tego ze masz premie 350 brutto przyjdzie na twoja zmianę dwa razy dyrektor "Kiler" znajdzie papierki na ziemi itd i już masz mniej o 100 brutto, za szybko wózkiem widłowym będziesz jechał też ci zabiorą.Czasami z tej premii 350 brutto zostaje ci 180 brutto reasumując poradzisz co miesiąc zarobić mniej jak 1800 zł na ręke. Najlepiej jest z l-4 wykorzystasz w ciągu roku 15 dni to potem chociaż będziesz miał 1 dzień l-4 to tracisz cała premie mimo tego że przepracujesz cały miesiąc. Jeśli ktoś chce iść to tylko na produkcje na magazynie zarobki nie są rewelacyjne, a jak ci nie pasuje to ci powiedzą ze drzwi są otwarte, a i za każdy dzień wolnego płatnego odejmą ci z premii oraz ze stażowego odciągną najlepiej nie chorować i nie brać wolnego. Pozdro
Big izo blok 2015-10-20 15:37
W Izo bloku poczujesz się jak w prawdziwym reality show. Na każdym kroku czujesz na plecach nieustające spojrzenie "tych z góry", którzy poprzez kamery "dbają" o Twoje bezpieczeństwo ;) nie daj boże dłużej z kimś porozmawiasz - telefon na zakład od wielkiego brata ze zjebką, zapomnisz gdzieś zgasić światło - telefon od włodarza ze zjebką, stoisz za długo i sie nie ruszasz ? wiadomo co ;) Ogólnie każda Twoja chwila spędzona na zakładzie ma być produktywna. Podcierając się w ubikacji najlepiej jak drugą ręka byś czyścił kafelki. Aż dziw że jeszcze kamer nie ma w szatniach i wc. Płaca zawsze na czas, jednak widząc do jakich klientów Izo blok produkuje, pakuje, wysyła towar i w jakich ilościach na dzień, a porównując liczby na pasku to można się jedynie uśmiać bądź zażenować. Ma sie wrażenie że wyższe kierownictwo tylko czycha na Twój błąd aby obciąć Ci premie. Ludzie z doświadczeniem są wogóle nie doceniani. Za to ludzie z dobrymi znajomymi są baaardzo doceniani. Bardzo też widać chęć zastąpienia pracowników z polski pracownikami z ukrainy, którzy wiadomo pracują wiecej i taniej. Mimo tego wszystkiego jest pare plusów, mianowicie odzież każdego rodzaju jest dostępna na zamówienie, bhp jest na dobrym poziomie, wypłaty zawsze na czas. Podsumowując jest to praca tylko w celu zarobienia na jakieś lepsze wykształcenie bądź kursy lub żeby zarobić na bilet za granice. . . na dłużej niż rok nie ma tam czego szukać. Pozdrawiam
Saba 2015-10-21 11:09
z ciekawości, to jest duży zakład ? dużo ludzi zatrudnia ? opinie piszecie różne... nie wiem czy warto
1
elka 2015-10-24 18:48
Praca jak dla mnie kobiety ciężka. Kamery są wszędzie ale moim zdaniem są niepotrzebne ponieważ wszechobecne jest donosicielstwo. Na brygadach atmosfera jest różna zależy gdzie trafisz. Jedni sobie pomagają i jest ok. A na innych tylko poganianie i niemiłe odzywki. Niektóre osoby myślą że jak głośno krzyczą to są ważne. Pracownicy z Ukrainy ale nie wydaje mi się żeby robili więcej od nas... wręcz przeciwnie.
1
PRACOWNIK 2015-11-20 11:25
To co się dzieje w tej firmie przekracza wszelkie granice dobrego smaku. Nie polecam nikomu.
były-pracownik 2016-01-27 05:43
Praca raczej dla desperatów, kierownictwo nastawione mentalnie na gigantyczną rotację szeregowych pracowników, zamiast na motywację i kształcenie własnej, lojalnej kadry. Przez to rekrutacja otwarta praktycznie cały czas, przyjmą każdego, kto ma ręce i nogi. Nie docenia się tam uczciwych, solidnych ludzi, tylko cwaniaczków, umiejących się odpowiednio ustawić i przypucować kierownictwu. Jeżeli jesteś uczciwy i nie boisz się rzetelnej, ciężkiej pracy, to od pierwszego dnia będziesz robił za białego murzyna i będą się tobą wysługiwać, co nie idzie w parze z zarobkami. Wszędzie są kamery (i to nie atrapy, tylko non stop ktoś się gapi na ciebie), więc nawet jak wszystko jest zrobione 'na zicher', to trzeba udawać, że się coś robi, np. przenosić jakiś przedmiot z jednego miejsca na drugie, co zakrawa na idiotyzm.
Do 8 godzinnej szychty trzeba doliczyć 2x 20 minut na dojście do/z bramy Zakładów Azotowych. Miałem w 5-osobowej brygadzie 3 dziewczyny, jedyny facet oprócz mnie - brygadzista jeździł ciągle wózkiem, albo wypisywał papiery, więc każdą cięższą rzecz musiałem robić ja, bo dziewczyny (mimo że zarabiały nawet więcej ode mnie z powodu dłuższego stażu pracy) po prostu nie będą robić niektórych rzeczy i nie ma dyskusji ani równouprawnienia. Na 5 osób w brygadzie ja tam odwalałem przynajmniej połowę roboty. Bywało, że ja jedyny pracowałem, a dziewczyny przez godzinę ważyły i mierzyły elementy (co można było zrobić w ciągu 5 minut) i śmiały się ze mnie przez szybę, że ja głupi pracuję jak wół. Humor psują też tak prozaiczne sytuacje jak nieodpowiednia liczba "paleciaków" (połowa oczywiście uszkodzona - z krzywymi kółkami i innymi wadami utrudniającymi pracę), np. ładujesz TIRa, idziesz w połowie po papiery, chcesz wracać do ładowania, a "paleciak" zniknął jak kamfora, bo był komuś potrzebny akurat na drugim końcu magazynu, wtedy musisz łazić po hali i szukać innego, prosząc się kogoś jak żebrak (a na koniec wysłuchiwać pretensji kierowcy że mnie nie było 10 minut, a on się spieszy). Po powrocie do domu ledwo żyłem, plecy właziły mi do tyłka, nawet na budowie jest lżej. Ten jeden dzień wolnego pomiędzy zmianami praktycznie cały czas spałem, zero życia osobistego.
Zarobki fatalne - płaca minimalna ustawowa i ani grosza więcej, mimo, że na umowie było więcej, ale w moim przypadku przelew z Izo-Bloku to było jak dostać kopa w mordę. Ponoć po 3 miesiącach zaczynają wypłacać premie z umowy, ale ja tam wytrzymałem tylko 2 miesiące, więc zarobiłem kwotę urągającą mojej godności.
Z nielicznych plusów - sprawny proces rekrutacyjny, wypłata zawsze na czas, dosyć duża waga przykładana do BHP. Podobno wypłacają jakieś premie, grusze, ale mnie to nie spotkało z powodu krótkiej pracy tam. Z kierownictwem też nie miałem żadnych problemów, bardzo mili ludzie, chyba wiedzieli że ja tam odwalam większość roboty, więc jako jeden z nielicznych miałem spokój pod tym względem.
Reasumując - praca może być fajna dla leserów, cwaniaczków, konfidentów i kombinatorów. Jak jesteś pracowity i uczciwy to bez problemu za taką harówkę znajdziesz na Śląsku pracę za 2 razy lepszy szmal.
1
..... 2016-02-28 11:06
Nie liczyłbym na to:) ,przekonasz sie w rzeczywistości:)
Pracownikpo 2016-03-17 17:29
Cieszę się że nie pracuję w tej firmie. Kierownictwo na cotygodniowych wizytach u psychiatry i tak wyżywają się na pracownikach. Myślę że praca w tej firmie to brak szacunku do siebie. Nie dajmy sterować sobą psychopatą. Pozdrawiam Artura z Narutowicza. Wiem że nie jesteś szcześliwy i że się męczysz :)
2
Pracownikpo 2016-03-17 17:29
Cieszę się że nie pracuję w tej firmie. Kierownictwo na cotygodniowych wizytach u psychiatry i tak wyżywają się na pracownikach. Myślę że praca w tej firmie to brak szacunku do siebie. Nie dajmy sterować sobą psychopatą. Pozdrawiam Artura z Narutowicza. Wiem że nie jesteś szcześliwy i że się męczysz :)
4
były 2016-04-25 09:45
Artur naprawdę porządny facet!!! życzę Ci zebyś wydostał się z tego gnoju zanim staniesz się jego częścią.
1
pracodawca 2016-07-01 11:32
premie sie daje a nie zabiera
1
balls 2016-08-21 12:07
Najgorsza firma w jakiej pracowałem, a mam już trochę lat na karku. Kierownictwo to debile. Ten tzw. kierownik czy tam dyrektor o ps. Kiler to już jest naprawdę chory człowiek.
Normalny człowieku nie masz szans z kamerami, ponieważ ci idioci zawsze znajdą na Ciebie paragraf.
Omijać szerokim łukiem to dno.
Jeszcze jedno IT, czy inny inż. to inna sprawa. Nie porównywałbym tego do pracy jaka Cię czeka na magazynie czy produkcji.
Młody 2016-09-26 19:03
Witam, pracowałem tam rok czasu to co się tam dzieje to istna masakra... wazeliniarstwo poziom hadr! Nie polecam tej pracy dużo nerwów premie uwalane są za obojętnie co. Szczególnie nie polecam dostać się do brygadzisty Mariusza.
4
Młody 2016-10-14 18:19
No tak tak niby są ale uwalają za byle gówno. Na brygadzie w/w przeze mnie jest pare osob z ktorymi idzie rozmawiac ale sa i tacy co za byle gówno chodzą do kierownictwa wiec trzeba uwazac ja szczerze na poczatku myslalem ze to bedzie spoko brygada lecz sie okazuje ze za kolorowo u nich nie ma ale szkoda strzepic ryja na to co tam sie dzieje.
Mlody 2016-10-16 12:52
Jest w pełni terminowa czasami zdarza sie 2 dni wczesniej ale zawyczaj jak 10-ty wypada w tygodniu to jest juz 9-tego ;) a chcesz sie tam zatrudnic? :)
Młody 2016-10-18 15:02
1: Rekrutacja w Adecco Polnad pośrednik pracy w Katowicach płaca 11,70 Brutto za godzinę pracy + 20% dodatku za nocki + 2 dni urlopu za przepracowany cały miesiąc. Pieniądze wypłacane na czas nigdy mi się nie zdarzyło się mieć 10-tego zawsze są 8-9-tego. Pół roku i przejmują Cię pod firmę.
2. Zanieś CV bezpośrednio do firmy czyli na ul. Narutowicza. Płaca: 1850 Brutto + 20% dodatku za nocki+350zł premii uznaniowej + 10% czyli 185zł stażowego za przepracowane pół roku. Jeśli się zatrudnisz poprzez Adecco po pół roku również dostajesz to stażowe. Jak masz jeszcze jakieś pytania to czekam ;)
Nela 2016-12-08 21:10
Hej nie wiecie może czy będą jakieś premie świąteczne w tym roku?
Jo czyli Jo 2017-01-13 08:29
Atmosfera wśród współpracowników jest spoko, wypłata na czas (troszka różniła sie wersja faktyczno co do tej co była na rozmowie kwalifikacyjnej :P ale minimalnie) wku***o mje ino to że przez jakiegoś ciu*a z innej brygady mom po premii. Zarobki jak na ten rejon są wporządku chociaż mogły by byc lepsze. Robota lekko łatwo i przyjemno ino żeby suie talar zgadzoł :)
1
Myster Miodzio 2017-02-19 16:32
Witam.
Nie polecam osobiście pracy na tym zakładzie.
Są tam spoko ludzie ale niektórzy czy to kierownictwo któremu odbija myśląc że jeśli ma trochę władzy na kilkoma ludźmi a dokładnie pracownikami już są nie wiadomo kim a w sumie nic większego nie mają ;)
Czy sami pracownicy którzy tylko czekają, aby kogoś podkablować u dyrektora Killera Pana M.K. czy innych "wielkich" kierowników bo wiadomo wazelinka musi być w pewnym miejscu aby coś życiu osiągnąć szkoda tylko że w taki sposób.
I poza tym od pewnego czasu z tego co wiem jest co obecnie RAJ dla złodziei bo jakiś Pan z góry (ci co są wtajemniczeni będą wiedzieć o kogo chodzi...M.K. Wymyślił sobie jakieś zasady mając "okres" czy swoje humorki) ; ) ; )
11
nick 2017-02-22 19:35
zarobki marne, lokalizacja marna, nie ma nawet pakietow medycznych ani sportowych, wszedzie kamery i donosicielstwo. ludzie niekompetentni na stolkach po znajomosci. brak mozliwosci awansu i szkolen. rotacja pracownikow ogromna.nikt o nas nie dba, jak nie ten to nastepny. przenioslem sie do innej firmy i nie zaluje.
7
max 2017-02-25 13:31
nie docenia się pracowników w tej firmie. a to przecież my pracownicy przynosimy te wielkie dochody a dostajemy tylko ochłapy które ledwo starczają na przeżycie od wyplaty do wyplaty.
9
Iwona 2017-03-15 14:16
Śledzicie stronę internetową firmy? Znajdziecie tam informacje na temat aktualnych ofert pracy http://www.izoblok.pl/kariera
Zamierzacie aplikować? Jeśli masz jakieś pytania związane z pracą zostaw komentarz, postaramy się pomóc.
Wielki Brat Ole 2017-03-23 10:58
( usunięte przez administratora )..tzn.chciałem napisać mało inteligenta firma :)
Nie szanują własnych pracowników do tego kierowników jest tam więcej niż samych ludzi pracujących.
Pieniądze wyrzucają na lewo i prawo na to co niepotrzebne zamiast na własnych ludzi pracujących.
( usunięte przez administratora )
6
Mietek 2017-03-24 20:42
Prawda calkowita
2
Izostar 2017-04-06 21:23
Są plusy jak i minusy jak wszędzie. Pracowałem na jednym z zakładów ( Narutowicza), poznałem kilku w porządku ludzi na różnych stanowiskach. Ogólnie to co mi przeszkadzało to obniżanie premii zbyt często za dosłownie pierdoły lub rzeczy na które nie miało się wpływu. Kamery - zawsze czujesz na sobie czyjeś spojrzenie, jakiegoś kierownika czy dyrektora, nie wpływa to za dobrze na komfort pracy,często wykorzystywane do wyłapywania jakiś potknięć lub prostych błędów co nie zawsze, ale często skutkuje wspomnianym obniżeniem premii, lub naganą jeśli chodzi o bhp. Mam wrażenie że niektóre z wyżej postawionych tam osób przeżywały ciężkie chwile za małolata i teraz to sobie odbijają ;)Jednak wszystkie te rzeczy są do przebolenia - kwestia przyzwyczajenia, (w końcu chodzi się tam do pracy) gdyby nie WYNAGRODZENIA ! naprawde jak na firme która jest liderem w Eu w produkcji polipropylenu i aspiruje na rynek globalny, to kasa w Izobloku to śmiechu warte. Ludzie na każdym kroku muszą być czujni aby nie pomylić się ani przy pakowaniu, wysyłce, na produkcji, towar leci do czołowych producentów samochodów na świecie, a wypłaty są jak w spożywczaku na Lipinach. Co do plusów - naprawde dużo w porządku ludzi, nie tylko na dole, większość kierowników itd. Jest ok, da się dogadać w kwestiach urlopu, jakiegoś spóźnienia czy odrobienia jakieś zaległości. Bhp - na wysokim poziome, wszystkie sprzęty są porządkowane, na bieżąco wymieniane, jest czysto, nie ma żadnych problemów z odzieżą. Stabilność firmy - Jeżeli nie przeszkadzają Ci marne zarobki to możesz spać spokojnie. Firma jest stabilna, nadal się rozwija, wygląda na to że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Wypłaty- są zawsze na czas a nawet przed.Przez cały okres jaki tam pracowałem nie spotkałem się z opóźnieniem. To by było na tyle. Szkoda że wynagrodzenia są tak niskie, bo jakby nie ta kwestia to myśle że zabawiłbym tam dłużej, wiem też że 90% ogarniętych ludzi odeszło właśnie z tego powodu. Wydaje mi się że dla Izo lepiej byłoby gdyby podnieśli zarobki i to conajmniej o 200zł netto, wtedy ogarnięci by zostali i sam z siebie stworzył by się swojego rodzaju dream team, ludziom bardziej by zależało, co za tym idzie firma wyszła by na plus. Niestety włodarze postawili na ogromną rotacje i ukrainców- zawsze znajdzie się jakiś przyparty do muru dla którego izo będzie ostatnią deską ratunku. Pozdrawiam ekipę !
big izo blok 2017-04-26 05:51
W Izo bloku poczujesz się jak w prawdziwym reality show. Na każdym kroku czujesz na plecach nieustające spojrzenie "tych z góry", którzy poprzez kamery "dbają" o Twoje bezpieczeństwo ;) nie daj boże dłużej z kimś porozmawiasz - telefon na zakład od wielkiego brata ze zjebką, zapomnisz gdzieś zgasić światło - telefon od włodarza ze zjebką, stoisz za długo i sie nie ruszasz ? wiadomo co ;) Ogólnie każda Twoja chwila spędzona na zakładzie ma być produktywna. Podcierając się w ubikacji najlepiej jak drugą ręka byś czyścił kafelki. Aż dziw że jeszcze kamer nie ma w szatniach i wc. Tylko jako jedyny zakład ze wszystkich na Kluczborskiej w ramach oszczędności zrezygnowali z ochrony, to jest fachowe podejście. Pozdrawiam
1
Iwona 2017-04-26 09:29
@Wielki Brat Ole piszesz, że masz wrażenie, że firma nie szanuje pracowników. Co masz przez to na myśli? Czy tak jak @big izo blok przeszkadza Ci w pracy duży poziom kontroli pracy?
@Izostar dziękuję za tak rozbudowaną wypowiedź. To ważne, że w pracy wie się, że można liczyć na swoich przełożonych.
Istotne też jest pisanie o stanowisku na jakim się pracuje. Warunki pracy mogą się w ramach jednej firmy znaczenie różnić w zależności od zakresu obowiązków, czy też działu w jakim się pracuje.
Zostaw swoją opinię o IZO-BLOK Sp. z o.o. - Chorzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IZO-BLOK Sp. z o.o.