brak logo

Gas Engineering

Bytom

Opinie o Gas Engineering

anonim 2011-01-18 23:02:49
Przyszły pracodawca to jeden z "bardziej lubianych" szefów - podzielonej firmy Orbit Gaz s.c. a teraz Orbit Gaz bytom - bo przy rozmowie z pracownikami nie zabierał głosu, a jak już coś obiecał to można było się spodziewać że z tego nie wywiąże. Człowiek nie godny zaufania! Jeśli będziecie tam pracować, to każdą decyzję żądajcie na piśmie i to z własnoręcznym jego podpisem, może to go zmotywuje do działania i dotrzymania danego słowa!
3
anonim 2011-02-18 08:07:25
Czesc,
włąsnie mam iść na rozmowe kwalifikacyjna do tej firmy.. czy moge uzyskac wiecej informacji o tej firmie?? czy jest sens isc tam do pracy??
1
anonim 2011-02-27 10:51:46
Jesli chcesz mieć zdrową psychikę, to lepiej tam nie idz
anonim 2011-02-28 13:53:09
Jeśli lubisz być oszukiwanym i wykorzystywanym to wal śmiało ;)
Hehe 2011-03-10 07:51:10
....Eeeee nie ma sie co martwic, to przecież jest drobnostka, zeby zaponiec o wypłacie, prawda? Tam przedewszystkim chodzi się do pracy dla idei, samej pracy i ku czci i satysfakcji [usunięte przez administratora]. a nie dla pieniędzy :))))))) Czyz to nie jest piękne i idealne?
anonim 2011-03-14 20:47:51
Wskazówka dla poszujących pracy: 1. umowa o pracę (wszystko legalne) tylko na konto !!! 2. płatne delegacje przed wyjazdem jeśli trzeba. 3. Obowiązkowe buty robocze \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"tylko nie 3 numery za duże i po kimś hahahah\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" [usunięte przez administratora] pewnie by założył ............. 4. nie daj się umoralniać [usunięte przez administratora] 5. Po odejsciu z pracy obowiązkowe swiadectwo pracy 6. Zgłośc do prokuratury popełnie przestępstwa jesli którys z tych punktów nie zgadza sie z tym co napisałem..........
anonim 2011-03-14 21:20:28
tak czytam te opinie i zastanawiam się nad podjęciem pracy w tej firmie..........przez adecco bo oni zatrudniją do tej firmy. proszę o porady na temat tej firmy
1
anonim 2011-03-14 21:23:39
podpowiem ci kolego. Jeśli chesz mieć zdrowy mózg to mijaj ją szerokim łukim.....zaufaj mi.....
zainteresowany 2011-03-17 11:38:16
poszukują kosztorysanta. absolwenta. w zadaniach jest zarządzanie, nadzorowanie, koordynowanie, raportowanie, bazy danych, dostawcy i wszystko co możliwe, a ze strony pracodawcy nie ma nic konkretnego w ofercie. Czy ktoś wie na czym ta praca ma wlasciwie polegać, co dokładnie oferuje pracodawca i komu taki kosztorystant podlega?
SD 2011-03-28 10:23:02
Do zainteresowanego!!!!

Chlopie nie idz tam, to [usunięte przez moderatora]firma jakich mało!!!!!! Lepiej sie nie interesuj tą oferta, bo i tak nie warto i szkoda Twojego cennego czasu.
anonim 2011-03-31 13:44:08
a ja wam powiem że za niedlugo zniknie ta firma z rynku....
az 2011-10-10 17:03:15
czy ta firma ma powiazania z klima bytom? orbit gas? bo te inicjaly juz gdzies slyszalem[usunięte przez moderatora] pozdro
konkurencja 2011-11-16 10:45:03
czyżby zastój w Firmie?? na ich stronie nie widać żadnych nowych aktualności,projektów na jesień. Pewnie nie ma się czym chwalić.
pracownik 2014-01-29 20:28:48
coś o firmie. myślę, że najlepiej będzie przyjść, porozmawiać, zobaczyć jak się u nas pracuje. wylegiwania się nie ma. trzeba zrobić swoje, a nawet więcej. nie ma za to chamstwa, pracownik jest traktowany po ludzku, jest fajna atmosfera.
mario 2014-02-25 22:41:04
Czy ktoś wie może czy zatrudniają tam do firmy jeżeli ktoś predzej pracował w budowlance? Odp
1
anonim 2014-08-06 20:38:30
Nie polecam tego pracodawcy. Ostatnio w firmie się pozmieniało. Kiedys byla robota na stawke godzinowa i ile godzin przerobiles tyle zarobiles. Bylo ok. Teraz poobnizali umowy do prawie najnizszych krajowych i wprowadzili kontrakty. Oficjalnie zarabiasz grosze co masz na papierze, reszte jak wyrobisz kontrakt dostaniesz pod stołem. Bez zusu i składek. Pip i uks juz powiadomiony.
2
anonim 2014-08-13 09:53:48
Witam, otrzymałam skierowanie na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko Asystentka Zarządu. Czy ktoś się orientuje jak może przebiegać taka rozmowa i jakie są ich oczekiwania względem mojej osoby?
2
ziomal 2014-10-27 19:52:51
dziękuję-pip i jeszcze raz pip
3
ziomal 2014-10-27 19:58:26
a jak z umowami dalej niektórzy biorą świadczenia z Państwa i pracują?
zezul 2015-01-31 23:42:10
teraz to nie wiem w sumie juz co robic bo tak niktorzy wczesniej nie chwal tej firmy ze troszke strach ale nastepne komentarze takie nutralne. ciekwy jestem jak to teraz w tej chwili wyglada czy moze cos sie poprawilo czy moze nie bardzo? wiecie bez pracy jest ciezko ale moze da rade sie zmotywowac i dac rade cos z tym zrobic...
były pracownik 2015-03-16 21:26:46
Jak tam renciści w firmie biorą kasę i rentę ale już niedługo ZUS się dowie .
A właściciel akceptuje to wszystko prokurator się będzie cieszył .
Jedna sprawa już w sądzie - nie wypłacacie , odszkodowania ,
whw 2015-05-30 16:00:16
Jak chcesz robic za 1600 zl w delegacji to wal smialo bo szefu i jego parób Mareczek wykombinowali ostatnio jak uwalic ostatni grosz monterom. Zapomnieli o zasadzie jaka płaca taka praca. Zbierej chopie kasa na kary za cezamat bo tam żaden gaz nie popłynie a jak popłynie to pod prąd. tyś je w bytomiu a my som tu we stolicy. Sabotaz.
xXx 2015-06-10 23:31:51
Siemka co racja to racja firma krzak ... az szkoda gadac zlecenia coraz lepsze ale KASA CORAZ MNIEJSZA potwierdzam 1800 zl i wieczna delegacja !!! ale gorzej juz nie bedzie nie dosc ze juz urwali co mogli to jeszcze wyplaty na raty :( pozatym nie wspomne ze juz zaloga masowo odchodzi bo kto zostanie za taka kase pewnie sami wykwalifikowani PRACOWNICY eheheheheh
Fachowiec 2015-07-13 21:20:14
Wszystkie ostatnie wpisy to racja stawki z godzinowych poucinali do śmiesznych podstaw od 1500-2200 podstawy nie ważne czy robisz 168, 300h w miesiącu nikt normalny nie pozwoli sobie na takie coś a pocioty i reszta ekipy którym to pasuje to niech sobie zostanie... Ci którzy myślą głową i mają możliwości to spie... i tyle nikt nie bedzie dymał za 2100+600 delegacji i ciekawa jakaś tam premia może tak a może nie na Cezamacie się przejedzieci jak na Gówn... zbieraj już kase na Kary związane z tym bo nikt nie chciał w Polsce robić instalacji na gazy 8.0 a Wy pazerni i zarobicie na Tym... zobaczymy Życzę jak najlepiej a co do Wypłat to tak samo na 3 x 10 na konto Szefo jest czysty a reszta może za tydzień może za dwa jak ktoś sie chce prosić o swoją kasę to proszę bardzo ja nie mam czasu na to pracuje i oczekuje swojej kasy na czas bo mam rachunki, opłaty itp... a nie jak będzie jak nie masz kasy to zamknij ten Burdel i jedz na szparagi, pieczarki do Niemiec, Holandi Pozdrawiam.
2
Kudłaty 2015-08-02 09:25:11
Co do tej firmy to nie polecam firma krzak biuro widać tutaj prostuje posty bo ich wstyd jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
rexx 2015-09-23 22:25:00
Z firmy poszli najlepsi robotnicy w tym hefciorze i brygadiery. Zostali tylko Te co brak im jaj aby wyjechać i zarobić to samo tyle ze w ojro. Pozatrudniali fachowców z którymi strach się minąć w nocy na ulicy. Ale kto przyjdzie za 2000 robić. W biurze inzyniery z "najwyższej" półki. Inwestycje kalkulowane są tak że sukcesem jest jak robota wyjdzie na zero. Trzeba chyba tym fachowcom liczydła sprawić bo komp i kalkulator ich przerosto.
1
alex 2015-09-24 16:53:42
Dla jednych 2000 to dużo dla innych starcza na waciki. Każdy mierzy swoja miarą. Skoro w ostatnim czasie odeszlo więcej jak dziesięć osób to znaczy ze kaj indziej placa więcej. Ale cóż na titanicu tez orkiestra grala do konca...
Szwajcar... 2015-10-04 21:53:30
2000zl tak jak Alex pisze każdy ma inną miarę reszta ekipy co niema jaj niech robi... 1700 zarabia sie w Biedronce a nie w firmie specjalizujacej sie gazami i strikte takimi rzeczami fakt firma mocno specjalistyczna kto pracował w gazach wie ale mamy wolny rynek kto więcej płaci i ma lepszy sprzet etc... ten jest z przodu więc nie chwalcie niewiadomo czego bo wdupi.... tyle kasy ze sami wiecie ile nie będziemy publicznie tego roztrząsać ale albo sie pozbieracie i zaczniecie solidnie płacić albo będziecie mieli spie... terminy i roboty bo nikt sie spuszczać nie będzie nad tym inno po łebkach itp...Pozdrawiam ze Szwajcarii
1
mont 2015-10-09 07:54:48
Moim zdaniem najgorsze w tej firmie jest to że każdy na każdego nadaje do kierownictwa i szefa. W tej firmie jest więcej konfidentów niż policja ma zarejestrowanych. I tylko w ten sposób można chyba tam zarabiać więcej. Jako monter zarabiałem mniej niż taki pierzasty który jest konfidentem najwyższych lotów. Codziennie pisze maile i dzwoni z raportami. Więc jak ktoś lubi kapować, to jest praca dla niego. A kasy wcale na czas nie płacą. Zarabiasz najnizszą krajową, reszta pod stołem (nie raz rozbijane na raty dawno po 10).
1
cwaniaki 2015-10-12 18:00:29
Jak tam monterzy z KLIMY???
Herbet 2015-10-14 19:23:55
@Mont. Każdy mo tako umowa jako zgodził się szrajbnąć. Jak ktos jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wołową to ma najniższa krajowa na umowie. Jo robia tam już dobrych pora lot i na umowie mam dużo więcej niż najniższa krajowa, choć tesz od takiej zaczynalem. Trzeba umieć się odezwać i bic sie o swoje a nie tylko szczekac w necie.
Reszta to prawda, wypłaty strasznie obcięli w stosunku do tego co było pora lot temu, ale tesz spadła liczba godzin jaką trzeba przerobic. Nie trza też się spuszczać nad robotą. Wyjdzie prosto to jest prosto, wyjdzie krziwo to jest krziwo. Dupnie wodór to dupnie, nie dupnie to tesz dobrze. Jednym slowem zero cisnienia i pelny luz.
Karol 2016-02-24 07:41:20
Na produkcji ? A możesz mi powiedzieć co ta firma takiego wyprodukowała ? Bo oprócz kilku głupich pomysłów które spaliły na panewce nic nie przychodzi mi do głowy.
stara śpiewka 2016-03-08 06:32:43
Ktoś lubi wiecznie słuchać że nie ma pieniędzy to zapraszam, a tak przy okazji pieniędzy trzeba szukać na osiedlu planty śląskie.
4
nick 2016-03-08 20:59:48
A na co nie ma pieniędzy? Na wypłaty? Na materiały? Na sprzęt dobrej klasy? Na samochody dobrej klasy? Nie ma kasy na obiady. Tak na obiady. I to nie te które muszą być według kodeksu pracy. Nie stać firmy na obiady w warunkach pracy 15-20st.C. No w tej chwili nie stać. Czemu nie napiszesz, że kiedyś były...
1
ania 2016-05-08 12:20:43
@przykro zgadzam się z Tobą. Mój brat pracował tu długo czas i nigdy nie narzekał. Dlatego sama mam zamiar aplikować na asystentkę - inżyniera kosztorysowania w Bytomiu. Fajnie, że akurat teraz pojawiła się taka oferta.
j.m 2016-11-03 13:21:11
Dobra firma na start, na pewno nie na dłużej. Zerowe wsparcie ze strony pracodawcy. cięcie wydatków odbywa się kosztem pracownikow. Nie wywiazywanie sie z umow ze strony pracodawcy.
7
Zostaw swoją opinię o Gas Engineering - Bytom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gas Engineering