logo FIBRAIN Sp. z o.o.( daw. ELMAT Sp. z o.o.)

FIBRAIN Sp. z o.o.( daw. ELMAT Sp. z o.o.)

Rzeszów

Opinie o FIBRAIN Sp. z o.o.( daw. ELMAT Sp. z o.o.)

Koroner 2015-02-08 11:25:48
Dużo ludzi pisze tu bzdury. Kilka faktów:
1. Trzeba pracować, pilnują, wymagają, Czasami poganiają. Normalne.
2. Cała większość załogi to po prostu fajni ludzie.
3. Płacą marnie (1800zl + premie czasami), dla roboli. Na stołkach ok 3000zl
4. Na produkcji są tylko i wyłącznie ludzie po studiach, a wystarczyliby po zawodówce. (Oczywiście Ci na stołkach niekoniecznie mają mgr przed nazwiskiem), ale firma prywatna, wiec wolno im robić takie rzeczy.
5. z Hi-techem nie ma to nic wspólnego, bo zatapianie kabli nie jest niczym takim.
6. Nikt nie wie za co są premie.
7. Praca jest 1, 2 lub 3 zmianowa, zależy gdzie pracujesz i na jakim stanowisku.
8. Chcesz się rozwijać? Ta praca nie jest dla Ciebie.
9. Szukasz spokojnej pracy z marną płacą, lecz stabilną? ta praca jest dla Ciebie.
9
krwawy waldemar 2015-02-09 08:16:51
wiec powinni zwolnic z produkcji tych z wyzszym wyksztalceniem i szukac w zamian ludzi po zawodowce?
wiekszosc z tych na produkcji jest zmuszona do pracy szantazem i grozbami, z tego co slyszalem
2
Oczekujący 2015-02-09 08:45:32
Byłem na rozmowie kilka dni temu i czekam na odpowiedz. Wie ktoś może ile osób chcą obecnie zatrudnić?
Czy do wszystkich oddzwaniali z wynikami rekrutacji?
Koroner 2015-02-09 11:24:18
Do Krwawy Waldemar.

To, że zatrudniają z wyższym wykształceniem na stanowiska przeznaczone dla osób z wykształceniem zawodowym, świadczy tylko o patologii naszego systemu edukacji, niekoniecznie Elmatu. Ci mogą sobie pozwolić na takich "wykształciuchów", bo jest wśród nich ogromne bezrobocie.

Jak można kogoś zmusić do pracy szantażem? Czy groźbami? Osobiście się z tym nie spotkałem, a pracuję już długo. Mam im wiele do zarzucenia, ale akurat nie to... To jakiś absurd i nic takiego nie ma miejsca. No chyba, że mówią: zwolnij się, to nie będziesz miał za co żyć :D
Optronik 2015-02-13 13:54:28
Czy ktoś z ostatnich osób które były rekrutowane został przyjęty ?
1
marusia 2015-02-13 14:34:41
nikogo nie przyjeli, wzieli pieniadze i tyle ich bylo widac
Myśliwy 2015-02-17 11:34:15
Boicie się o swoje stołki? Skoro jest aż tak tragicznie to się zwolnijcie. Nikt pewnie płakał za wami nie będzie ;) A z tego co wiem, to kto już zostanie przyjęty to raczej nie odchodzi ;)
zielona wyspa 2015-02-23 13:05:09
jak ludzie maja rodziny,dzieci na utrzymaniu to co sie maja odzywać...jedno słowo i wypad..tak jest w całej polsce podorabiała sie hołotya nowobogaccy co im słoma z butów wystaje...szkoda komentować i sie (usunięte przez administratora)biore przykład wielu i (usunięte przez administratora) stąd,żył wiecznie złudzeniami i nadzieją żę bedzie lepiej nie bede...nara [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z wiejskiej !!!! pakujcie dalej w swoją (usunięte przez administratora) kase i swoje rodziny a za pare lat bedziecie bambusów ściągać żeby niż demograficzny wyrównać ...brzydze sie wami świnie zakłamane (usunięte przez administratora)
1
tata pawełka 2015-02-24 08:47:02
dorób sie i ty, bedziesz z miejsca starobogacki, słoma ci przestanie wystawac, moze nawet przeklinac w co drugim zdaniu przestaniesz z wrazenia, bedziesz placil ludziom po 6tysi na reke. nie czekaj, nie placz, zaloz se firme i sie dorob
1
Obi one 2015-02-25 17:58:04
proste? proste.
ja 2015-03-02 19:55:17
Czy moze ktos poinformowac czy monter na produkcji - poszukuja kobiet- dostaje umowe o prace? W jakich godzinach praca?
2
osa 2015-03-04 15:54:12
nie ma umowy o prace w ogóle -zlecenie albo przez agencje. a na produkcji w większości to kobiety. praca na 3 zmiany
pszczolka 2015-03-05 10:10:46
a praca przez agencje na postawie jakiej niby umowy jest?
:-) 2015-03-05 17:11:12
Agencyjnej
2
pszczolka 2015-03-06 10:51:24
a ty wiesz w ogole co to jest umowa agencyjna? wpisz sobie najpierw w googlach "umowa agencyjna" i wroc potem przepros
ja 2015-03-09 12:26:00
wiem, taka, że pomimo umowy o prace nie dostaniesz w banku złotówki kredytu. Przez pół roku nie masz ani jednego dnia urlopu itd. Mogą Cię kopnąć w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a Ty możesz się sądzić z agencją, juz nie z Elmatem. Po problemie.
tata marcina 2015-03-17 16:54:25
To już rozumiesz jednak, że to jest umowa o pracę, tyle że na czas określony i zawierana z innym bezpośrednim pracodawcą niż Elmat?
były pracownik 2015-03-20 07:35:07
Ciekawe rzeczy opowiadasz. Ekipa ludzi która ten cały bajzel zaczęła tworzyć jest jak skała, ale w czasie mojej "kariery" odchodziło mnóstwo osób ze wszystkich działów, łącznie ze stanowiskami kier.- np. logistyka. Firmę widocznie stać na to żeby pracownika wykształcić i puścić w rynek.
1
Eryk 2015-03-22 10:01:00
praca na 3 zmiany jest do maja potem będzie już dwie zmiany, ludzie czemu sie nawzajem podpuszczacie ?
1
Andersen 2015-03-22 10:03:58
tak mówią siedź i pracuj, nie składaj wypowiedzenia bo zainstalujemy Ci światłowód w zadku :)
JurŻur 2015-04-09 15:17:09
Byłem ostatnio na rozmowie w Elmacie. Wkurzyło mnie to, że mówili że dadzą znać o wynikach rekrutacji a jednak olali temat a ja czekałem jak ostatni frajer. Mają minusa za to, robią z gęby cholewę.
1
legolas 2015-06-11 22:13:19
Jak wygląda praca na magazynie i jaka tam jest kasa , jesli ktoś by mógł napisac z obecnie tam pracujących to bym był wdzięczny.
2
Krasnal 2015-09-06 10:35:47
Cały czas kogoś szukają, ale wypłata raczej minimalna (czasami premia) + umowa przez agencję pracy tymczasowej! Niestety dobre czasy dla pracowników elmatu już minęły... Jak masz inną pracę na oku to nawet nie trać czasu.
1
Krasnal 2015-10-06 16:08:16
Niestety elmat nie ma wiele wspólnego z zarobkami w firmach uprawiających tę samą dyscyplinę. Powiedzmy, że jeśli dodasz do minimalnej krajowej premię, to masz wypłatę taką jak ma pracownik KFC :D A do tego zatrudnienie przez agencję pracy tymczasowej (Nieco mniejsze prawa niż na normalnej umowie o pracę). Więc dylemat pomiędzy pracą w KFC a w elmacie jest jak najbardziej słuszny.
Krasnal 2015-10-06 16:10:46
Mówię o pracy w Zaczerniu. Nie wiem jak jest w Rogoźnicy i Jasionce :)
Roman 2015-11-16 08:00:57
KFC? Przecież to high Tech .
merkel 2016-01-06 20:22:11
rekrutują cały czas zwłaszcza kobiety zawsze mile widziane kierownicy kobieciarze ładna buzia wystarczy usmiech i masz zatrudnienie zarobki nie są najgorsze 3zmiany jak wiesz gdzie uderzyc to i za pogawędke zapłacą
oko zawsze idzie pocieszyc
EwaP 2016-02-10 08:33:37
Czyli jak słyszałam nie warto przychodzić na rozmowę ? Dobre czasy minęły. To co to znaczy ?
bbb 2016-02-21 20:26:28
dobre czasy czyli umowa o pracę a nie agencyjna, ale ogólnie nie jest źle, myślę że warto na rozmowę przyjść, ja pracuję już kilka lat
Romek 2016-03-08 20:48:08
rekrutują cały czas zwłaszcza kobiety zawsze mile widziane kierownicy kobieciarze ładna buzia wystarczy usmiech i masz zatrudnienie zarobki nie są najgorsze 3zmiany jak wiesz gdzie uderzyc to i za pogawędke zapłacą
oko zawsze idzie pocieszyc-
o której fabryce mowa?;)
3
terefere 2016-06-22 16:51:23
Moze mi ktos opowiedzec cos o pracy montera sieci swiatlowodowych? Jakie sa zarobkii jak wyglada praca?
1
opinia 2016-09-29 12:57:55
Firma rozwija się owszem ,
Po trupach do celu, zyski kosztem pracownikow
Dział produkcji - atmosfera poniżej krytyki
Nie podlizujesz się -wylatujesz
Masz odmiennie zdanie - wylatujesz
Mówisz co myślisz, za szczerosc- wylatujesz
Presja,chamstwo,brak słowności,obojetnosc, skupisko Plotkarzy.
Firma dowodem na to ze nie warto się starać bo pracownik i tak jest nikim,nawet gluchoniemy - bo przecież liczą się tylko kozysci dla firmy.
Nie polecam.
opinia 2016-09-29 12:58:49
Firma rozwija się owszem ,
Po trupach do celu, zyski kosztem pracownikow
Dział produkcji - atmosfera poniżej krytyki
Nie podlizujesz się -wylatujesz
Masz odmiennie zdanie - wylatujesz
Mówisz co myślisz, za szczerosc- wylatujesz
Presja,chamstwo,brak słowności,obojetnosc, skupisko Plotkarzy.
Firma dowodem na to ze nie warto się starać bo pracownik i tak jest nikim,nawet gluchoniemy - bo przecież liczą się tylko kozysci dla firmy.
Nie polecam.
4
franko 2016-10-18 14:29:06
dostałem sie na stanowisko operatora maszyn w fibrain w jasionce , niedlugo mam 2 dniowe bezplatne szkolenie. Czy moze mi ktos powiedziec jakie tam sa stawki i czy panuje dobra atmosfera. Prosze o szczere opinie
Gosc 2016-10-18 15:47:32
Z agencja pracy na poczatek
Ja 2016-10-18 20:50:27
Ludzie w większości super, atmosfera OK - mówię tu o równorzędnych stanowiskach. Reszta zależny od tego kogo masz za przełożonego.
Star 2016-10-19 08:43:35
Z agencja pracy
truskawka 2016-10-26 13:30:02
halllo ludzie co z pracą a raczej z atmosferą w pracy do wakacji było spoko a teraz ludzie zachowują się dziwnie jeden na drugiego by donosił zrobił się wyścig szczurów jeden naprzeciw drugiego liczą się tylko normy wysokie a jak przyjmowali to stawiali na jakość anie na ilość stołkowicze też nie są w porządku mogli by poważnie porozmawiać co mają do kogoś anie zwodzenie i mydlenie oczu dużo obiecanek i tyle czy nie można poważnie porozmawiać jak dorośli ludzie ale widocznie nie wyciąganie winnych po co przecież to nie przedszkole ale trzeba jasia poszukać wyciągnąć go i upokorzyć go przed wszystkimi nie w porządku są też ci co awansowali aprzecież byli jednymi z nas
7
franko 2016-10-28 01:49:02
Czyli z agencji ? to pewnie najnizsza krajowa :/ kurcze ciekawe co dalej proponuja ....
Gosc 2016-10-28 12:11:21
Sprobuj to sie przekonasz a jak umiesz sie podlizywac. I donosic to szybko awansujesz
2
Gitarra 2016-11-08 19:13:13
No dobra. Ale praca dla sprzedawców ? Jakie macie opinie? Lepiej niż w branży energetycznej ?
1
zwiastun 2016-11-14 08:45:16
ta firma jak i inne ze tak sie wyrażę z zaglebia rogoznickiego wylonila sie z marksistowskiego feudalizmu gdzie prezesi tych firm zamiast rozwijac te firmy wlasna pomyslowoscia inteligencja to wola wykorzystywać oszukiwac wrecz zniewalac pracownikow wykozystujac obecne czasy desperacje lub rozne negatywne polozenie tych ludzi którzy tam sie zatrudniaja . 10 lat tem wiecej sie zarabialo niz obecnie w tej firmie a pres jeszcze za szkolenie kazałby [placic mysli ze jest Bogiem kiedys sie obudzi z palcem w nocniku
1
tata zwiastuna 2016-11-14 16:14:16
synku, ale wyjaśnij co to jest "marksistowski feudalizm", bo aż mnie sparło z ciekawości?
zwiastun 2016-11-14 21:28:34
w skrocie jak firma przechodzi od niewolnictwa do kapitalizmu i jest miedzy jednym a drugim tzn ma niewolnikow w praktyce i placi im grosze by zzamienic tych niewolnikow w pracownikow czyli w teorii firmy kapitalizm
1
swiatlowod rulez 2016-12-12 16:55:03
Ziomek, to tak jak wszedzie. Kur*stwo sie szerzy i konfitur nie brakuje, w kazdej firmie. Pracowalem rok w firmie swiatlowodowej (nie bede jej oczernial, bo to wspolni pracodawcy, chociaz zlego nic nie moge powiedziec o szefostwie, lecz o ludziach, co tam pracuja) Sa dwie osoby zaufane, reszta tylko patrzy zeby ciebie podj*bac. Tak, jak mnie pod*ebali, ze podjalem decyzje widzac w bloku 48j wlokna, mimo wszystko ucialem pictaila i wspawalem sie do wlokna z tacki...
Glowny powod zwolnienia, po prostu za duzo ludzi, zapier** rok czasu umowe mialem miec po 2-ch miesiacach, dostalem po pol roku dopiero...
Zrobilem dla nich duzo spawalem klientow, mufy, instalacje, konfiguracje, doslownie wszystko, jak trzeba bylo kopac, to bralem lopate i kopalem, a z dnia na dzien gosc mi mowi, ze juz tutaj nie pracuje.
Wiec (kierownikowi (chociaz byl naprawde w porzadku, nigdy takiego kierownika nie mialem), podziekowalem mu za wspolprace. Jedyne co mnie pociesza, to ze mam roczne doswiadczenie, za porozumieniem stron zwolnienie i rzekomo bdb opinia na swiadectwie pracy...
robert 2017-01-01 11:05:26
Tak,przelozony jest wazny a robota srednia...niestety
KrzysiuJemZupe 2017-01-03 15:41:56
Z wypowiedzi wnioskuję że pracowałeś na stanowisku Montera Sieci Światłowodowych? Mógłbyś coś więcej napisać? Szkolenia? Jak wygląda praca w delegacji ?
Monika S. 2017-01-13 11:08:51
Jeżeli nie musicie to nie zaczynajcie tam pracy na produkcji wielka porażka ,kierownik wielki cwaniak ciężko się z nim rozmawia, człowiek się tam nie liczy .
Romantyk 2017-01-16 17:25:29
jaka atmosfera w biurach?
abecadłospadło 2017-01-16 17:42:37
jak wygląda praca na stanowisku operatora maszyn kablowych?
Zostaw swoją opinię o FIBRAIN Sp. z o.o.( daw. ELMAT Sp. z o.o.) - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FIBRAIN Sp. z o.o.( daw. ELMAT Sp. z o.o.)