logo FIBRAIN Sp. z o.o.( daw. ELMAT Sp. z o.o.)

FIBRAIN Sp. z o.o.( daw. ELMAT Sp. z o.o.)

Rzeszów

Opinie o FIBRAIN Sp. z o.o.( daw. ELMAT Sp. z o.o.)

pszczolka 2015-03-06 10:51
a ty wiesz w ogole co to jest umowa agencyjna? wpisz sobie najpierw w googlach "umowa agencyjna" i wroc potem przepros
ja 2015-03-09 12:26
wiem, taka, że pomimo umowy o prace nie dostaniesz w banku złotówki kredytu. Przez pół roku nie masz ani jednego dnia urlopu itd. Mogą Cię kopnąć w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a Ty możesz się sądzić z agencją, juz nie z Elmatem. Po problemie.
tata marcina 2015-03-17 16:54
To już rozumiesz jednak, że to jest umowa o pracę, tyle że na czas określony i zawierana z innym bezpośrednim pracodawcą niż Elmat?
były pracownik 2015-03-20 07:35
Ciekawe rzeczy opowiadasz. Ekipa ludzi która ten cały bajzel zaczęła tworzyć jest jak skała, ale w czasie mojej "kariery" odchodziło mnóstwo osób ze wszystkich działów, łącznie ze stanowiskami kier.- np. logistyka. Firmę widocznie stać na to żeby pracownika wykształcić i puścić w rynek.
1
Eryk 2015-03-22 10:01
praca na 3 zmiany jest do maja potem będzie już dwie zmiany, ludzie czemu sie nawzajem podpuszczacie ?
1
Andersen 2015-03-22 10:03
tak mówią siedź i pracuj, nie składaj wypowiedzenia bo zainstalujemy Ci światłowód w zadku :)
JurŻur 2015-04-09 15:17
Byłem ostatnio na rozmowie w Elmacie. Wkurzyło mnie to, że mówili że dadzą znać o wynikach rekrutacji a jednak olali temat a ja czekałem jak ostatni frajer. Mają minusa za to, robią z gęby cholewę.
1
legolas 2015-06-11 22:13
Jak wygląda praca na magazynie i jaka tam jest kasa , jesli ktoś by mógł napisac z obecnie tam pracujących to bym był wdzięczny.
4
Krasnal 2015-09-06 10:35
Cały czas kogoś szukają, ale wypłata raczej minimalna (czasami premia) + umowa przez agencję pracy tymczasowej! Niestety dobre czasy dla pracowników elmatu już minęły... Jak masz inną pracę na oku to nawet nie trać czasu.
1
Krasnal 2015-10-06 16:08
Niestety elmat nie ma wiele wspólnego z zarobkami w firmach uprawiających tę samą dyscyplinę. Powiedzmy, że jeśli dodasz do minimalnej krajowej premię, to masz wypłatę taką jak ma pracownik KFC :D A do tego zatrudnienie przez agencję pracy tymczasowej (Nieco mniejsze prawa niż na normalnej umowie o pracę). Więc dylemat pomiędzy pracą w KFC a w elmacie jest jak najbardziej słuszny.
Krasnal 2015-10-06 16:10
Mówię o pracy w Zaczerniu. Nie wiem jak jest w Rogoźnicy i Jasionce :)
Roman 2015-11-16 08:00
KFC? Przecież to high Tech .
merkel 2016-01-06 20:22
rekrutują cały czas zwłaszcza kobiety zawsze mile widziane kierownicy kobieciarze ładna buzia wystarczy usmiech i masz zatrudnienie zarobki nie są najgorsze 3zmiany jak wiesz gdzie uderzyc to i za pogawędke zapłacą
oko zawsze idzie pocieszyc
EwaP 2016-02-10 08:33
Czyli jak słyszałam nie warto przychodzić na rozmowę ? Dobre czasy minęły. To co to znaczy ?
bbb 2016-02-21 20:26
dobre czasy czyli umowa o pracę a nie agencyjna, ale ogólnie nie jest źle, myślę że warto na rozmowę przyjść, ja pracuję już kilka lat
Romek 2016-03-08 20:48
rekrutują cały czas zwłaszcza kobiety zawsze mile widziane kierownicy kobieciarze ładna buzia wystarczy usmiech i masz zatrudnienie zarobki nie są najgorsze 3zmiany jak wiesz gdzie uderzyc to i za pogawędke zapłacą
oko zawsze idzie pocieszyc-
o której fabryce mowa?;)
4
terefere 2016-06-22 16:51
Moze mi ktos opowiedzec cos o pracy montera sieci swiatlowodowych? Jakie sa zarobkii jak wyglada praca?
1
opinia 2016-09-29 12:57
Firma rozwija się owszem ,
Po trupach do celu, zyski kosztem pracownikow
Dział produkcji - atmosfera poniżej krytyki
Nie podlizujesz się -wylatujesz
Masz odmiennie zdanie - wylatujesz
Mówisz co myślisz, za szczerosc- wylatujesz
Presja,chamstwo,brak słowności,obojetnosc, skupisko Plotkarzy.
Firma dowodem na to ze nie warto się starać bo pracownik i tak jest nikim,nawet gluchoniemy - bo przecież liczą się tylko kozysci dla firmy.
Nie polecam.
opinia 2016-09-29 12:58
Firma rozwija się owszem ,
Po trupach do celu, zyski kosztem pracownikow
Dział produkcji - atmosfera poniżej krytyki
Nie podlizujesz się -wylatujesz
Masz odmiennie zdanie - wylatujesz
Mówisz co myślisz, za szczerosc- wylatujesz
Presja,chamstwo,brak słowności,obojetnosc, skupisko Plotkarzy.
Firma dowodem na to ze nie warto się starać bo pracownik i tak jest nikim,nawet gluchoniemy - bo przecież liczą się tylko kozysci dla firmy.
Nie polecam.
4
franko 2016-10-18 14:29
dostałem sie na stanowisko operatora maszyn w fibrain w jasionce , niedlugo mam 2 dniowe bezplatne szkolenie. Czy moze mi ktos powiedziec jakie tam sa stawki i czy panuje dobra atmosfera. Prosze o szczere opinie
Gosc 2016-10-18 15:47
Z agencja pracy na poczatek
Ja 2016-10-18 20:50
Ludzie w większości super, atmosfera OK - mówię tu o równorzędnych stanowiskach. Reszta zależny od tego kogo masz za przełożonego.
1
Star 2016-10-19 08:43
Z agencja pracy
truskawka 2016-10-26 13:30
halllo ludzie co z pracą a raczej z atmosferą w pracy do wakacji było spoko a teraz ludzie zachowują się dziwnie jeden na drugiego by donosił zrobił się wyścig szczurów jeden naprzeciw drugiego liczą się tylko normy wysokie a jak przyjmowali to stawiali na jakość anie na ilość stołkowicze też nie są w porządku mogli by poważnie porozmawiać co mają do kogoś anie zwodzenie i mydlenie oczu dużo obiecanek i tyle czy nie można poważnie porozmawiać jak dorośli ludzie ale widocznie nie wyciąganie winnych po co przecież to nie przedszkole ale trzeba jasia poszukać wyciągnąć go i upokorzyć go przed wszystkimi nie w porządku są też ci co awansowali aprzecież byli jednymi z nas
8
franko 2016-10-28 01:49
Czyli z agencji ? to pewnie najnizsza krajowa :/ kurcze ciekawe co dalej proponuja ....
Gosc 2016-10-28 12:11
Sprobuj to sie przekonasz a jak umiesz sie podlizywac. I donosic to szybko awansujesz
2
Gitarra 2016-11-08 19:13
No dobra. Ale praca dla sprzedawców ? Jakie macie opinie? Lepiej niż w branży energetycznej ?
1
zwiastun 2016-11-14 08:45
ta firma jak i inne ze tak sie wyrażę z zaglebia rogoznickiego wylonila sie z marksistowskiego feudalizmu gdzie prezesi tych firm zamiast rozwijac te firmy wlasna pomyslowoscia inteligencja to wola wykorzystywać oszukiwac wrecz zniewalac pracownikow wykozystujac obecne czasy desperacje lub rozne negatywne polozenie tych ludzi którzy tam sie zatrudniaja . 10 lat tem wiecej sie zarabialo niz obecnie w tej firmie a pres jeszcze za szkolenie kazałby [placic mysli ze jest Bogiem kiedys sie obudzi z palcem w nocniku
2
tata zwiastuna 2016-11-14 16:14
synku, ale wyjaśnij co to jest "marksistowski feudalizm", bo aż mnie sparło z ciekawości?
zwiastun 2016-11-14 21:28
w skrocie jak firma przechodzi od niewolnictwa do kapitalizmu i jest miedzy jednym a drugim tzn ma niewolnikow w praktyce i placi im grosze by zzamienic tych niewolnikow w pracownikow czyli w teorii firmy kapitalizm
1
swiatlowod rulez 2016-12-12 16:55
Ziomek, to tak jak wszedzie. Kur*stwo sie szerzy i konfitur nie brakuje, w kazdej firmie. Pracowalem rok w firmie swiatlowodowej (nie bede jej oczernial, bo to wspolni pracodawcy, chociaz zlego nic nie moge powiedziec o szefostwie, lecz o ludziach, co tam pracuja) Sa dwie osoby zaufane, reszta tylko patrzy zeby ciebie podj*bac. Tak, jak mnie pod*ebali, ze podjalem decyzje widzac w bloku 48j wlokna, mimo wszystko ucialem pictaila i wspawalem sie do wlokna z tacki...
Glowny powod zwolnienia, po prostu za duzo ludzi, zapier** rok czasu umowe mialem miec po 2-ch miesiacach, dostalem po pol roku dopiero...
Zrobilem dla nich duzo spawalem klientow, mufy, instalacje, konfiguracje, doslownie wszystko, jak trzeba bylo kopac, to bralem lopate i kopalem, a z dnia na dzien gosc mi mowi, ze juz tutaj nie pracuje.
Wiec (kierownikowi (chociaz byl naprawde w porzadku, nigdy takiego kierownika nie mialem), podziekowalem mu za wspolprace. Jedyne co mnie pociesza, to ze mam roczne doswiadczenie, za porozumieniem stron zwolnienie i rzekomo bdb opinia na swiadectwie pracy...
robert 2017-01-01 11:05
Tak,przelozony jest wazny a robota srednia...niestety
KrzysiuJemZupe 2017-01-03 15:41
Z wypowiedzi wnioskuję że pracowałeś na stanowisku Montera Sieci Światłowodowych? Mógłbyś coś więcej napisać? Szkolenia? Jak wygląda praca w delegacji ?
Monika S. 2017-01-13 11:08
Jeżeli nie musicie to nie zaczynajcie tam pracy na produkcji wielka porażka ,kierownik wielki cwaniak ciężko się z nim rozmawia, człowiek się tam nie liczy .
1
Romantyk 2017-01-16 17:25
jaka atmosfera w biurach?
abecadłospadło 2017-01-16 17:42
jak wygląda praca na stanowisku operatora maszyn kablowych?
maciek z biura 2017-01-31 16:11
słabiutka. wiekszosc ludzi w biurach napuszona i napompowana wlasna waznoscia, przez to puszczaja baki caly czas i nie mozna wytrzymac
pogardzaja prawdziwych ludzi na produkcji i czuja sie lepsi, ale to juz dlugo nie potrwa
pawelB 2017-01-31 16:13
tragicznie, nawet nie ma kiedy odpoczac, a bulke mozna zjesc tylko w przerwie. caly czas trzeba pracowac, jest beznadziejnie pod tym wzgledem. i sprawdzaja alkomatem
Jacq 2017-02-10 14:28
To ty idziesz do pracy poleżeć , najeść się , napić piwa , CZY PRACOWAĆ !!!!
XYZ 2017-02-13 19:05
DAJCIE SPOKOJ Z TAKA firmą wrogowi bym odradziła !!!
3
jak 2017-02-15 14:34
ja pracowałam a właściwie się szkoliłam w Zaczerniu w fibrain 1 dzień praca dość znośna 2dzień ito samo stanowisko tylko inna robota i 3 dzień to co w p ierwszy z tym że po godzinie przyszedł kier ownik i powiedział słabe wyniki i się nie nadaję .powiedział że mogę iść do domu lub inne stanowisko ale jeszcze jeden dzień za darmo czyli już w sumie 4.Poco są brygadziści nie wiem bo nikt mi nie powiedział że coś jest nie tak.Nie polecam tej firmy i inspektor pracy mógłby się zainteresować że robi się pare dni za darmo.
5
nowa 2017-02-15 15:08
Witam zdecydowanie odrazdzam jedno mówi N rozmowie a Nin po zatrudnieniu. Ja zrezygnowałam zrezygnowałam pracy gdzie miałam umowę na czas nie określony. Zapewniono mnie ze dostane umów o pracę a dostałam jakaś umowę absolwencka i byłam przez długi czas nieubezpieczona !!!!!oj ecuha wiele a dają nic!!!!! Teraz pracuje w porządnej firm wszytsko na czas zgodzie z bhp z czasem pracy z zasadami jakoś ci Anie ten ......brak słów na określenie tego czegoś !!!!
3
lok 2017-02-16 13:37
może by tak inspekcja pracy sprawdziła warunki zatrudnienia tej firmy skoro tak się nie liczą tam z ludźmi gorszy zakład od Zelmeru a myślałam że już gorzej się nie da za darmo 4 dni to już czysta przesada
4
ja ja 2017-02-17 15:45
mówią że przemysł rozwija się dobrze a jak by inaczej skoro mają taką tanią siłę roboczą .Dobrze by było żeby wreszcie brakowało pracowników w tej firmie to docenili by tych co pracują.Odradzam iść na te darmowe szkolenia w innych firmach szkoli się na wstępnym zatrudnieniu,szkoda tylko pieniędzy na dojazdy i nerwów.
3
Aaagnes 2017-02-18 15:14
Witam. W poniedzielk mam isc na rozmowę w sprawie pracy w firmie. Jest tu ktoś kto pracuje tam i może napisać mi jak wyglada praca na produkcji dla kobiet jakie są warunki pracy i jaknsie szanuje pracownika. ? Bede wdzięczna bo nie wiem czego mam się spodziewać. :)
marzenka 2017-02-20 07:51
bez sensu. pracowałam w urzedzie wojewodzkim i w tej prywatnej firmie i to jest niewolniczy wyzysk. tylko pracuje pracuj, normy normy. i caly czas jakies wymagania, zaloz fartuch, zaloz gogle, bo bhp, bo sramto. nawet jak masz rzesy zrobione trzeba w goglach pracowac. nie da sie przerwy przedluzyc, jak zzaspisz to od razu wielki problem. nie ma automatu z woda i kawa nawet
prawnik Jakub 2017-02-20 07:54
napisz coś więcej co było niezgodnego z BHP i kodeksem pracy, możemy rozważyć pozew, pobieram 30% odszkodowania
ja ja 2017-02-20 14:46
za darmo odbywa się szkolenie 3 dni a mi kazali jeszcze 4 dzień ale nie przyszłam nawet nie powiedzieli co jest nie tak tylko że nie ma wyników jak mogą być po 2 dniach i każdy dzień co innego robiłam potraktowali mnie jak szmatę tzn kierownik.
5
Pracownik 2017-02-21 16:07
Polecam pracę w Fibrain dobre zarobki i miła atmosfera.
3
Anetta 2017-02-22 12:29
mój mąż tam pracował, bardzo zmęczony wracał do domu zawsze i nic mu sie nie chciało. teraz pracuje gdzie indziej i już mamy dziecko i 500+. polecam
4
Zostaw swoją opinię o FIBRAIN Sp. z o.o.( daw. ELMAT Sp. z o.o.) - Rzeszów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FIBRAIN Sp. z o.o.( daw. ELMAT Sp. z o.o.)