brak logo

Romopol

Frankfurt am Main

Opinie o Romopol

dari14 2015-04-04 12:03:16
ja przyjechalem z polecenia i jest ok. Póki się nie pije i ściemy na budowie nie robi to wszystko gra. Jest dobra organizacja i kasa tez jest placona, a wiadomo że na premie to już trzeba zaslużyć ale i tak są dodatki tak jak na świeta. Narazie polecam
edek 2015-04-08 16:00:43
witam czy ktos moze mi powiedziec na temat tej firmy czy sa wyplacalni jaka ogolnie panuje atmosfera czy rejestruja
michal 2015-04-08 21:42:31
witam, akurat tak sie sklada ze jestem tu zarejstowany i problemu z tym nie ma zadnego. Na budowach czasem ogien ale tro jak wszedzie, a z placeniem jest na czas i raczej w wiekszosci pasuje tak jak sie kto ugada
edek 2015-04-09 12:38:27
odpowiedż na michał
dzięki za opinie
żbik 2015-04-16 00:26:01
Jeżeli chcecie pić pracy to wiadomo, że nie można. Takie rzeczy to tylko w Polsce i to ostatnimi czasy już nie zawsze. Plusem dużym jest to że są wypłacalni.
JANUSZ 2015-04-18 14:52:42
przykro mi, mogę stwierdzić że płacą na czas,ale Zbyszek reguluje stawki tak jak mu pasuje a dowiadujesz się już po fakcie,wymyśla jakieś potrącenia a gdy się będziesz zwalniał to już jesteś w plecy min (500e )przed wyjazdem dowiedz się coś o regulaminie firmy...NIE ,NIE,NIE POLECAM
michal 2015-04-20 22:36:21
Wiadomo, ze jak sie podpadnie czy cos nabroi to sa potrącenia , ale jak jest sie ok to kasa tez gra. A z tego co wiem to z regulaminu może być cos urwane jak gościu będzie pił w pracy albo zachla i se nie przyjdzie i ktoś to potwierdzi czy jak sie zabierze i pojedzie bez słowa. To jest chyba poto żeby był porządek. Ale wiadomo, ze jak ktoś podpadnie potem cos ma urwane to juz napewno nic dobrego nie powie. Trzeba być najpierw samemu w porządku a potem wymagać od innych. Wtedy z czasem sa i podwyżki i nie ma narzekania.
Janusz 2015-04-22 22:11:11
Michał jak jest tak OK.to powiedz ile ci potrąca co miesiąc.rzekomo za nadpłacony podatek, a co do picia to nie ładnie wrzucać wszystkich do jednego worka (jakoś trzeba podlizać się szefowi)
michal 2015-04-28 22:36:55
kto na jakiej grupie podatkowej jest to tak mu podatek wychodzi. Ja i wielu innych mamy grupe trzecia i nic nie jest wiecej potracane. Ale to normalne, że zawsze coś komuś nie bedzie pasowac. Zreszta jak się ma jakieś wątpliwości to najlepiej to samemu wyjaśniac. Kupe ludzi jakoś wszystko gra i pasuje.
Naki 2015-04-30 03:54:11
NIe wiem co sądzicie o ofertcie pracy pracownika budowlanego we Frankfurcie. Z tego co widzę to oferta się niedawno pojawiła więc może warto byłoby spróbować sowich sił.
ziuta12 2015-04-30 10:28:29
Mój mąż tam zaczął pracę ale nie wiemy na jaki dzien miesiąca wypłatę dają ani co z rodzinnym na dziecko.Nic nikt nie wie a mój boi się zapytać żeby go z roboty nie wyrzucili może ktoś cos wie.Prosze o info w tej sprawie.
2
mike 2015-05-02 16:21:56
Ja tam pracuje i jest ok. Wyplata jest kolo diesiątego a o rodzinne też można sie starac albo samemu albo zapytac to dadzą na kogoś namiar. A tak to polecam.
pawlo 2015-05-16 16:25:59
też potwierdzam że jest ok. Tylko jak niektórzy przyjeżdżaja żeby się migać albo chleją do upadłego i rozwalają kabiny itp. to nie ma się co dziwić, że mają potem problemy.
Janusz 2015-06-02 22:01:33
jak jest na polskiej firmie to niech zapomni o rodzinnym pozdrawiam
Pytający 2015-06-13 16:22:44
Jakie są zarobki w firmie Romopol ? Jest ustalona stawka godzinowa czy w zależności od miesiaca. ?
zołza 2015-06-30 21:44:21
Niepochlebne opinie o tej firmie to prawda.Potrącenia za mieszkanie ok.200 euro co miesiac,za internet,niektórzy nawet za dojazdy na budowę też płacą,za ubrania robocze takze potrącają.Podatek od wypłaty brutto,a później jeszcze od netto też potrącają.WYBÓR NALEŻY JEDNAK DO WAS.Nikt nikogo na siłę tam nie wysyła.Nie polecam....Tylko dla desperatów.
jon 2015-07-05 14:39:26
NIE POLECAM NIKOMU TAKIEJ BEZNADZIEJNEJ FIRMY. NAJGORSZY W NIEJ JEST JEJ WLASNY SZEF. KTORY JEST POPROSTU WULGARNY WOBEC PRACOWNIKÓW I WOGOLE NIE MA SZACUNKU DLA NICH> POTRĄCA ZA MIESZKANIA @))EURO ZA DOJAZDY ZA DZIEN PO ^ EURO I ZABIERA ZA NARZ<EDZIA LUB UBRANIA ROBOCZE JESLI WEZMIECIE U NIEGO> TAKZE JAK NAJDALEJ OD TAKICH ZŁODZIEJI POLSKICH JAK TA FIRMA> KTOS ZE SLABYMI NERWAMI NIE WYTRZYMA ANI DNIA> FIRMA DLA DESPERATOW!!!
edek 2015-07-06 23:36:21
Witam, jestem tam zatrudniony juz drugi rok i nie mam większych problemów. To co sie umówiłem to mam. Płaca na czas i im więcej sie godzin pracuje tym więcej sie ma w miesiącu. Ubrania dojazdy itp nie sa potrącane. Ale ktoś pisze ze jest inaczej to ciekawe, ale nie ma sie co dziwić jak jeden z drugim przyjedzie na pare dni narobi bałaganu a potem sie zrywają i maja najwiecej do powiedzenia. Ja tam mam tu cały czas prace i zarobić tez można ale zadymiarza sie napewno tu nie spodoba i może dobrze bo z takimi mieszkać to bym nawet nie chciał. Pozdrawiam
zbrojarz 2015-07-08 21:46:16
Powiem tak, jak sie ugadasz tak masz. Mieszkanie w większości przypadków z tego co wiem to sie zgadza ale te inne potrącenia jak sie jest zameldowanych to nie maja miejsca. Heh a szef to tak juz jest, jak sie wszystko dobrze toczy to jest spoko a jak ktoś wywija numery a rożnie bywało to chyba normalne ze sobie nie może na wszystko pozwolić. Ale to juz każdy ma swój punkt widzenia. Ja nie mogę narzekać, jak ma sie problemy to tez czasem pomogą.
estro 2015-07-10 01:36:39
Kurcze, dobrze to wiedzieć, że można liczć na pracodawcę, myślę że jest to ważne szczególnie jak ktoś decyduje się na wyjazd do pracy, bo wiecie sama decyzja o wyjeździe za granicę jest ciężka moim zdaniem, bo sam teraz rozważam pracę dla rompolu we Frankfurcie nad Menem jako murarz. Tylko ciężko przełamać się na wyjazd
andriu 2015-07-12 23:28:41
jest ok ogolnie. Jak sie chce pracowac to pracy tu do oporu. Na miejscu tez jest to zorganizowane iwszystko i funkcjpnuje. Wiadomo, ze jak sie ma juz doswiadczenie na kontraktach to jest latwiej.
1
Jugo 2015-07-13 18:23:23
Witam wszystkich którzy tam pracują i którzy już nie pracują,muszę powiedzieć że te dobre opinie to pisze Radek,Waldek albo inny ........w tej firmie pracują ludzie po parę lat ale na Niemieckiej firmie a nie na Polskiej,tam jest firma w firmie i nikt nikomu nie pomoże,jak pracujesz i dajesz z siebie wszystko to jest ok ,ale niech ci się coś stanie to zostajesz sam sobie,omijajcie tą jirmę,pozdrawiam.
SO Good 2015-07-13 18:34:49
Hi,witam i nie wiem kto wypisuje te brednie o dobrym pracodawcy,ok wypłata jest na czas,ale kochani nie piszcie bredni miodku tam nie ma,Ja zwalniając się z tamtej firmy odżyłem ,teraz mam 10euro /h i tak płacę za mieszkanie też 200 euro ale ubrania do pracy dostaję za free ,tu jest spoko a tam to porażka,nie polecam.
Yo 2015-07-13 18:38:19
Muszę coś dodać bo nie wytrzymam,najlepszy jest szef ;wie wszystko,robi wszystko i nie lubi jak gamonie się sprzeciwiają małpoludy jedne.
tata1 2015-07-13 18:41:28
ta firma to nie wypał opinie daje kierownik oraz majster, pozytywne, negatywne dają tylko ludzie którzy mieli styczność z tą firmą odradzam tej firmy prezes oszukuje przez telefon obiecuje cuda lecz to są tylko słowa z jego strony a podczas pracy występuje to całkiem inaczej. Zanim przyjedziesz do tej firmy zastanów się 2 razy a atmosfera na budowach jest poniżej 0. Pozdrawiam! Jeżeli ktoś nie wierzy niech sam spróbuje.
tata1 2015-07-13 18:47:02
jak tak jest dobrze to podaj swój nr telefonu dla wszystkich ludzi którzy wyjeżdżają bo ja wiem, że jest bardzo źle! Pozdrawiam
andriu 2015-07-14 22:01:02
O widze, ze tu ktos bardzo niezadowolony sie pare razy wypowiedzial, moze powiesz jeszcze kto Ty jestes, bo to wyglada tak jakbysmy pracowali w dwoch roznych firmach. Bo nic bym nie mowil jakby to sie i mnie nie tyczylo ale widac, ze jestes jednym z tych co wpadaja do firmy siac zamęt tylko a potem jeszcze maja pretensje. I widać, ze masz bardzo ograniczone informacje kto ile pracuje zarabia i co dostaje. Prawda jest taka, ze my jak tu pracujemy juz dłuższy czas to nie możemy narzekać, jest tak jak było umówione. Ale jak i tak sie zawsze ktoś znajdzie co będzie chciał na firmę tylko nap... Ja mam tu ok, pracuje sie cały czas i w rożnych miejscach z kasa jest w porządku wszystkie dodatki ubrania itp. tez sa i jakoś za to nie płace. Także mogę polecić dalej. A z reszta każdy powinien sam zobaczyć, bo opierać sie na tym co kto pisze to może byc rożnie. Pozdrawiam
nissan 2015-08-18 20:25:49
W część opinii o romopol'u nie ma co wierzyć, zauważcie, że niektóre opinie to ciąg wpisów zaraz po sobie, w odstępie kilku minut, ewidentnie ktoś z premedytacją tworzy takie wpisy i nie wiadomo, czy są one prawdziwe, ja szczerze powiedziawszy powątpiewam. Firma szuka do pracy w Niemczech to tez sporo zależy od miejsca w które się trafi.
wiśnia 2015-09-11 17:20:05
wszyscy którzy pracowali w Augsburgu narzekają bo jak zawsze na takich budowach jest orka facet jest wypłacalny robię tu półtora roku a jak większość szefów musi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tak dalej jest spoko nie wytrzymała większość tempa hihihihihi a co chodzi o kinder geld tak jest jakaś żona pisała no mojego kolegi wszędzie Panowie dobrze gdzie nas nie ma ale jest ok po prostu trzeba się przyzwyczaić siemka
przemek 2015-09-18 02:34:40
@wiśnia - pewnie, że czasem ludzie mocno przesadzają i nie do końca wiem, jaka jest przyczyna wystawianie niepochlebnych i nie do końca prawdziwych komentarzy. Wszędzie trzeba pracować, za ładne oczy zarobki nagle nie wzrosną. Na pewno ten kto się stara, jest odpowiednio wynagrodzony. Chyba nie ma rotacji żadnej, bo ostatnio nikogo nie poszukiwali.
lolo 2015-11-22 10:44:48
nie polecam, to firma zlodziejska, i nie dajcie sie wpakowac w 3 grupe podatkowa bo bedziecie sie musieli rozliczac w niemczech, i jeszcze jedno okradaja z urlopu a tobie wpisuja ze byles na urlopie, daja na umowie 14,20 a placa po 5 do 8 euro, tak jak chca, ale mam nadzieje ze za chwile ta firma wyleci z hukiem z niemiec, tak jak allbau, walbud, budopex i romopol. to ta sama firma tylko pod inna nazwa
dos 2015-11-25 21:07:55
Z tego co wiem to nadal systematycznie pojawiają się jakieś ogłoszenia o pracę tej firmy, szczególnie są to ogłoszenia do pracy na budowie, no i nie możliwe jest to żeby ucinali aż 2/3 zarobków, mogą uciągć do 10 euro za godzinę ale to dlatego że właśnie często zapewniają mieszkania właśnie za te pieniądze.
pogod 2016-04-09 17:31:31
dos, nie słysząłem aby aż tak wiele było pomocy z ich strony. Ale mogę się mylić. Chciałbym mieć pewność, że romopol gdy zatrudni mnie będzie zatrudniał na umowę o pracę - dajcie proszę znać - będę wdzięczny
Pstro 2016-05-11 19:56:28
Sporo dobrej pracy w Niemczech jest do wyjęcia, jeśli oczywiście ktoś potrzebuje i próbuje się dostać to znajdzie, bardzo mocno polecam
Niewyplaceni ludzie 2016-07-20 18:47:17
OSTRZEGAM: wszystkich przed tymi oszustami,
Zbyszkem romanskim, synem- radkiem romanskim,I szwagrem waldkiem zyganowskim. Ci trzej Ludzie w offenbach.sciogajo ludzi do pracy I przewaznie niema pracy,albo co najgorsze so niewyplacalni, ale ta firma romopol. Albo rumpol,albo Albau. To jedni ludzie.przez ostatnich pracownikow,ktorzy zostali niewyplaceni.firma zostala podana do policji skarbowej,do zoll do sodu,i do firmy windykacyjnej. Naprawde ostrzegam ludzi ktorzy szukali by tam pracy.z.romanski na Samym poczotku muwi pieknie,a tak naprawde so niewyplacalni. Najgorszej w firmie majo murarze,so traktowani jak psy. To posrednictwo pracy, bez przyszlosci. Fikcyjne biuro,majo na offenbach,Ulica Miteli. Niedlugo ukarze sie regulamin tej firmy, to pekniecie ze smiechu.....,,,,
..................... 2016-07-20 20:09:46
Tragedia jeszcze raz tragedia to nie firma to pośrednictwo pracy które daje ogłoszenia do niemieckich gazet i jak jakimś firmą brakuje ludzi to dzwonią i wynajmują ich, fachowcy chodzą i sprzątają budowy .Dla szefa każdy to debil degenerat recydywista itp o urlopach to wogóle trzeba zapomnieć raz na 3 miesiące na 2 dni i to z pretensjami. I ciągle potrącenia za jakieś rzeczy z kosmosu .kiedyś ludzie przyjechali do pracy i po 3 dniach pojechali do domu bo nie było pracy .....kabaret i kino
Zniszczyc romopol 2016-07-20 20:12:26
Potwierdzam, Romanski to niewyplacalny czlowiek A drugi to waldemar zyganowski.dwaj szwagrowie. Co sciogajo ludzi z polski,zeby zarabiali na nich. TO SO LUDZIE KTZuRZY NIEPLACO ZAROBIONYCH PIENIEDZY. Ludzie pracujo na polskich dzialalnosciach,za 11,50euro
Minus luzko w mieszkaniu 9 osob. 200euro
Minus auto 150euro, a ludzie na polskich umowach to majo 9 euro I placo podatki po 280 euro.niedaj boze zachorowac,wyrzucony od razu. Minusuje za wszystko,Ludzie obudzcie sie !!!!!!!
To nie czlowiek no czlowiek przynajmniej wyplaci ,a on nieplaci.fuzo ludzi co wiggle niedostali pieniedzy
Andrzej 2016-07-20 22:02:31






Romopol- dno, dno,
Agencja pracy..,,,,,
Niewyplacalni......,,
Rafael 2016-07-21 19:45:41
Witam! Czytam to wszystko I rece opadajo.
Jak takie cos w 21wieku. Mozliwe.mam 50 Lat jestem cieslo,pracowalem u tych oszustow bardzo dawno.i wtedy jeszcze placili,ale za wszystko odtrancali,czasami podwojnie bo Tirowiec sie pomylil.niemozemy zrobic tak ze wyjezdzamy za granice, a swoj swojego okrada.niech kazdy pisze jak on cie oszukal .....
ROMOPOL-Banda oszustow!!!!!!!!
Szczesciarz 2016-07-22 07:45:49
Bylem zainteresowany praco w Romopol albo Albau. To swiecie ruzne firmy prowadzi je jeden czlowiek zbyszek Romanski.tylko zmienila wlascicieli. Byla na radka, naxywala sie radbud, na waldka walbud. Teraz wymyslili sobie Albau, zmieniajo nazwy no nikt niechce unich pracowac. Poniewaz oszukujo na wyplatach,obcinajo olé sie da, a jak sie zwalniasz to ostatniej wyplaty niewidzisz. Jest to jak w serialu KLAN.
Cala rodzina stars sie dorobic na obcych ludziach.
Mirek 2016-07-22 07:53:12






Wisniewski bardziej w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szefowi nikt chyba niedal rade wejsc, jak ty. I tak cie zwolni, dokladnie wiesz jak on ludzi traktuje.szefa mozna miec wielu a kolegow????? Piszcie tylko prawde
Gdzie macie wszystko? Chyba odtrocone! Za dojazdy, mieszkania! Ile ludzi pracuje miejscowych,na czarno! Miej swoj honor
Jacek 2016-07-22 08:43:19
Pracowalem w romopol 0.6 miesiecy.
I tylko dla tego no byla zima.
Polska dzialalnosc-12euro minus mieszkanie 200euro I minus auto 150
Do tego zus. Wychodzi 7.50euro na reke. Do tego trzeba sie statac zeby otrzymac te pieniodze.
Nie POLECAM!!!!!!!!
Krzysztof 2016-07-22 08:48:51







Niewypisujcie bzdur!!!!!!!!
Romanski Zbigniew jest niewyplacalny!!!!!
Jak ktos chce byc bez pieniedzy? Zapraszam do Romopol
Sosiad z zielonej 2016-07-22 12:10:32







Co tu wypisujesz? Radek wszystko pisze podstawia sie pod ludzi. Ta firma to jedna wielkie nieporozumienie.
Wykorzystujo ludzi I nieplaco zarobionych pieniedzy......,,,,,,
1
Miastowy 2016-07-22 12:22:28





Jaki remount? Ludzie nie czytajcie tego to wszystko klamstwa wypisywane przez radusia syneczka!!!! I przez kierowco Tira waldusia!!!!!!! Romanski na hotel na ulicy miteli w mieszkaniu so karaluchy! A na tej ulicy mieszkaniu same turki, potent na na ulicy Fritz-remy 13. 9. 5 w blokach wynajmuje mieszkaniu. Za mieszkanie placi 800euro, a z jes ego czlowieka sciogajo 200euro. Na mieszkaniu pomieszkuje okolo 10 ludzi.to juz zarabia na czysto 1200euro. Ten czlowiek scioga za wszystko, a w mieszkaniach jest wszystko przyniesione z wystawek-z smietnikow. Niewiescie tym dobry my opinio to wszystko pisze Romanski I Zyganowski. Ta firma to pomylka!!!!!!
Murarz domki 2016-07-22 12:31:00










Bzdura bzdura bzdura!!!!!!!!!!!!!
Ty pracownik bys wziol mlotek I cegi I szedl do pracy,a nie na mitelli w biurze pisal takie glupoty!!!!!!!!
Nikt nie bedzie u was pracowal. Tak jak piszecie ale w drugo strone.
Uwas tylko I pracujo alkoholicy,jak darek murarz,moze tak dlugo pic arz sie zesral.albo ci co na kredytach.nikt normalny tam nie popracuje...,,,,,
Precz z romopolem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Arek 2016-07-22 12:44:06
Pracuje w tym bagnie no niechce mi sie ciezko pracowac. Jestem zbrojarz a pol roku sprzotam ulice w Romopol.
Ale z kaso ciezko,obcina Zbigniew Romanski za wszystko.dzwoni marudzi,za auta.za mieszkania. Brak organizacji!!!!! Ostatniej wyplaty to nikt niewidzi zostawiasz dla synka radusia! Na Jego wynajete mieszkanie,albo na nowe Audi.
Niech majo wszystko,ale Ludzio niech zaplaco zarobione pieniodze!!!!!!!!
Przyjaciel waldusia 2016-07-22 15:43:21
To prawda Romanski jest niewyplacalny Sam czekam za pieniedzmi, mysli ze jak nieodbiera ,albo sie rozlancza.to moze niewyplacic zarobionych pieniedzy.
Z nim to trzeba krutko I na temat, trzeba isc do zoll,do skarbowki. Wzbogaci sie w niemczech na tym ze niewyplaca zarobionych pieniedzy ludziom. Szkoda ze niezyjemy w sredniowieczu, Takich to Zaraz na stos,albo do kata glowe ucioc. Oszustow to oszust nic zero sie nie na uczy. A napewno juz szacunku do swoich ludzi -tylko ich wyzywa od debili,pijakow,I co najlepsze malpoludow.
No ale zdrugiej strony na racje.....
SWOJ DO SWOJEGO CIOGNIE!!!!! A najlepszy to jeszcze jest w.Zyganowski on to wogle kierowca ciezarowki, wziol go szwagier do biura. Polskie przyslowie muwi ,,WPUSC GBURA DO BIURA,TO CI
ATRAMENT WYPIJE."zachowuje sie jak caly Szef a jest tylko od wydawania zaliczek,a I w romopolu zaliczki tylko 50 euro na tydzien. I od wydawania rekawic albo butow.jest jeszcze radek Romanski,ale on to wale niema nic do powiedzenia.miec takie go ok a to juz nakazanie.
Dla tego jak wszyscy tu piszo uwazajcie,I nie warts pracowac w Romopol. Albo jak ktos lublina zadarmo.
Zbigniew 2016-07-22 15:49:36
Proponuje zmieniajo nazwe z Romopol na RUMPOL to moze jeszcze ktos przyjedzie,a tak po tym jak sie dowiedzialem ze Romanski jest niewyplacalny to
Zycze powodzenia
Muminek 2016-07-24 08:08:34
Jestem murarzem zalezalo mi na pracy w tej firmie. Ale jak to wszystko przeczytalem. To odechcialo sie wszystkiego.......
Romopol-porazka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zostaw swoją opinię o Romopol - Frankfurt am Main
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Romopol