Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Romopol

Pracowałeś w firmie Romopol i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
murarz - 2014-08-02 16:01:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie mi jak to u was wygląda ze skarbówką?
zdjecie uzytkownika
Antek - 2014-08-09 22:59:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, zainteresowała mnie oferta murarza w Romopol. O firmie wiem, tylko tyle, że to polsko- niemiecka firma wykonująca prace stanów surowych obiektów przesyłowych oraz mieszkalnych na terenie Niemiec zachodnich. Myślicie, że warto zaufac, bo oferują od 8000 do 11000 PLN (miesięcznie brutto). Cała oferta nie brzmi najgorzej, widac, ze zależy im na doswiadcoznych pracownikach, stąd wiek w przedziale 35-47 lat, jest raczej konieczny.
zdjecie uzytkownika
asusik - 2014-08-18 12:47:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uważajcie na tę firmę. Oszukują i kłamią na każdym kroku. Kwoty, a jakże piękne, tylko bierzcie pod uwagę podatek od tego i zus, który musicie opłacić. Właśnie okradli mojego męża, twierdząc,że nie zachował okresu wypowiedzenia. A gdyby zachował okres wypowiedzenia, nie dostał by wypłaty za czerwiec. Bo właściciel "kary" nalicza, jak ktoś rezygnuje. Mąż zjechał przed wypłatą w lipcu i do tej pory za lipiec mu nie zapłacili. Co innego było mówione przez tel z właścicielem a co innego wychodziło na miejscu. Uważajcie.
zdjecie uzytkownika
felek - 2014-09-30 16:42:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiadomo, że ten ZUS trzeba zawsze opłacić, to nie jest żadna nowość w sumie dla mnie.. okres wypowiedzenia jest różny, w zależności od rodzaju umowy przecież, jest to zapisane w tych umowach na pewno, wystarczy na to spojrzeć tylko.. mam nadzieje, że sytuacja w firmie się poprawi, bo szkoda by było zmarnować potencjał .
zdjecie uzytkownika
HYCEL - 2014-10-26 09:41:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak.Co kilka miesięcy zmienia nazwę.Wiadomo -podatki.Kasę płacą według stawki na jaką się umówiłeś...No oczywiście szef kiedy chce to ci upierdol...ile chce,i za co chce.Odciągną ci za oborę w której się gnieciecie/nazywają je mieszkaniami/za dojazdy,i za co tylko chcą.A te wszystkie psy,a szczególnie jednego Psa w kosmos [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ale tam kasyn i alkoholu nie ma to pewnie szybko by zdechł.Trzeba pracować zima idzie...I męczyć się z psiakami.wszyscy inni ludzie są w porządku.
zdjecie uzytkownika
artur - 2014-10-30 18:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
siemanko, ja chce iść do nich do pracy, bo mi kolega poleca. Tylko jeszcze sam chciałem wybadać jak to wygląda wszystko i co mi pracownicy o nich sami powiedzą, bo wiadomo, że na rozmowie kwalifikacyjnej, to tylko przedstawiają te pozytywne aspekty firmy i samej pracy, czy tez zarobków i atmosfery...
zdjecie uzytkownika
felek - 2014-12-18 18:59:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no waśnie tak to jest, że jednak nie zawsze koledzy widza co dla nas jest najlepsze.. a tak to na rozmowie kwalifikacyjnej jest dokłaadnie, bo zazwyczaj mówią tylko o firmie w superlatywach.. no i nie wiem czy teraz wierzyć w to co na rozmowie jest u nich czy w te opinie. nie no żartuje, lepsze są opinie na bank.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-01-09 06:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [felek - 2014-12-18 18:59:13]:
Panie Felku,czy wie pan o co panu chodzi ? Bo ja nie za bardzo.
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-01-13 11:39:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zbrojarz - 2014-01-06 18:09:31]:
Ja pracowałem w tej firmie i nie polecam nikomu pracodawca nie liczy sie znikim i ma cie wdupie obiecuje cuda niewidy jak i jego synek Radek masz polska umowe z odelegowaniem do niemiec masz 3500 zl z tego cie rozlicza w polsce a bierze podatek za calosc chaty oblesne tam robia sami alkocholicy i kapusie tylko oni sie tam utrzymuja
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-01-13 11:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zbrojarz - 2014-01-06 18:09:31]:
Ja pracowałem w tej firmie i nie polecam nikomu pracodawca nie liczy sie znikim i ma cie wdupie obiecuje cuda niewidy jak i jego synek Radek masz polska umowe z odelegowaniem do niemiec masz 3500 zl z tego cie rozlicza w polsce a bierze podatek za calosc chaty oblesne tam robia sami alkocholicy i kapusie tylko oni sie tam utrzymuja
zdjecie uzytkownika
waldek - 2015-01-27 03:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli pracując w romopolu to zarabia się w polskich złotych czy w euro? bo nie wiem jak to rozumieć, że skoro np. można pracować w niemczech to chyba też powinno się w euro zarabiać... ;/ bo jak tylko 3500 złotych, to chyba nie opłaca się wyjeżdzać bo w polsce stawka podobna. Może mi ktoś rozjaśnić to wszystko?
zdjecie uzytkownika
fachowiec moczymorda - 2015-02-01 11:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waldek - 2015-01-27 03:18:24]:
Zarabiasz 3500 zł.ale pracujesz za granicą.Idealne rozwiązanie dla tych,których w domu nie lubią.A tak z daleka od baby,która tylko jarmoli żebyś przestał chlać.
zdjecie uzytkownika
pani cieśla - 2015-02-13 15:00:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hejka słyszałam że potrzebują teraz do niemiec cieśli szalunkowego. chętna jestem do takiej pracy, wiecie może czy to nadal aktualne? wiecie jakie konkretnie trzeba mieć kwalifikacje i predyspozycje żeby takie zatrudnienie u nich dostać? i najwazniejsza sprawa, nie wiem jak w niemczech ale wezmą kobietę na takie stanowisko
zdjecie uzytkownika
moczymorda - 2015-02-14 22:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pani cieśla - 2015-02-13 15:00:25]:
Dziecko drogie jest miejsce dla Pani cieśli.Z przyjemnością sam cię przeszkolę,a nawet wystawię certyfikat.Od dawna szukamy Pani która skakałaby po szalunkach.
zdjecie uzytkownika
bezimienny82 - 2015-02-26 12:58:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzwoniłem by sie wszystkiego dowiedzieć i prawda jest taka ze firma zatrudnia tylko tych co nie pracowali w NIEMCZECH tych których można wydymać na kasę nie polecam a tych którzy tam piją i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
zax - 2015-02-27 19:46:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@bezimienny82, przepraszam gdzie dzwoniłes i kto ci nagadał takich rzeczy? Pytam, bo nei wydaje mi się aby to mogło być prawdą. Chyba zreszta nie powiedzieli Ci tego w firmie. Po czym wywnioskowałes takie rzeczy? To w ogóle jest prawda, że jeśli pracowałem już w Niemczech to nie mam szans na przyjecie do Romopol?
zdjecie uzytkownika
bezimienny82 - 2015-03-02 09:53:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
,,,,,,,,PYTASZ GDZIE DZWONIŁEM ?,,,,,,,PEWNIE DO POŚREDNIAKA !!!!!!!!nr tel jest dostępny na każdej stronie rozmawiałęm z człowiekiem który werbuje tam ludzi i z jego gadki było wiadomo że mnie sie nie da przekręcić bo za dużo wiem jakie powinny być stawki i co z dietą która jakby nie było ci sie należy ktoś napisał ze tam pracują alkoholicy i panie które wchodzą głęboko w du,,,,,pkę szefowi ogłoszenia dawane są od roku czasu co dziennie wieć jest tam taka selekcja ze nie śwoiadczy to dobrze o tej firmie wydaje mi sie ze jesteś jej pracownikiem i bronisz jej godności ,,,,,,jeżeli jedno ogłoszenie podawane jest półtora roku to nie wierzę ze mają tyle budowlanych projektów tylko tylu ludzi sie na ch,,j nadaje to moje zdanie pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Mietek Tępytur - 2015-03-04 10:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bezimienny82 - 2015-03-02 09:53:49]:
Panie Bezimienny.Mylisz się Pan trochę wrzucając wszystkich do jednego wora.Pracowałem w tej firmie rok czasu i wszystko było ok.A ty Panie Bezimienny sam masz problem pewnie z alkoholem,bo czuć to z wypowiedzi.I głupoty opisujesz.Podejrzewam, że pewnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] widziałeś,i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiesz a pajacujesz.
zdjecie uzytkownika
bezimienny82 - 2015-03-05 15:28:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TĘPYTURZE!!!!!!!!!!!PROBLEMY Z ALKOHOLEM MA PARĘ MILIONÓW POLAKÓW MÓJ JEDYNY PROBLEM TO TAKIE KSIĘŻNICZKI JAK TY ZA KTÓRE BYŁEM KATRANY 8 RAZY PIERW SIE PRUJĄ POTEM SIE ROZPIE,,,,,,,,,,JĄ NA POLICJI CZYTAŁEM TWOJE POPRZEDNIE WYPOCINY cytuje Mietek Tępytur - 2014-09-23 07:18:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma dobra i płaci dobrze.I nie 5 erło tylko 5 i pół.Potrzeba tu ludzi co lubią pracować i są silne chłopaki.I tępe ,bo nikt normalny tu nie będzie tyrał. PRACUJ DALEJ ZA 5.5 EURO BO NA WJĘCEJ NIE ZASŁUGUJESZ KIEDYŚ PRZYJDZIE TAKI DZIEŃ ZE CIE SPOTKAM I NIE BEDZIE ZMIŁUJ SIE NIE POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
Mietek Tępytur - 2015-03-05 15:56:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bezimienny82 - 2015-03-05 15:28:57]:
Bezimienny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Burak z ciebie,że nie czujesz w mojej dygresji ironii i szyderstwa którymi kwituję niektóre firmy.Co do spotkania,to czas pokaże.Takich pieniaczy,i idio... zazwyczaj unikam,no chyba żeby im przypierd....
zdjecie uzytkownika
artur72 - 2015-03-05 19:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytam i nie wierzę Mietek ten gość napisał co chciał skoro byłeś ich pracownikiem czemu tam nie pracujesz nie sądzisz ze skoro ogłoszenia są dawane codziennie to z nimi jest coś nie tak ktoś pisze że pracują tam alkoholicy skoro ktoś to napisał musiał to widzieć popieram bezimiennego
zdjecie uzytkownika
Adex77 - 2015-03-09 10:04:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten cały szef wydzwania do mnie codziennie i zapytuje kiedy przyjadę do pracy.Ale czytając te opinie wątpię w jego ładne gadanie.
zdjecie uzytkownika
jago - 2015-03-16 23:36:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [artur72 - 2015-03-05 19:54:57]:
nie musiał tego wiedzieć , a po prostu ma może sam żal do tej firmy. przecież wiadomo kto pisze tego typu opinie. Sfrustrowani pracownicy którzy tak naprawdę sami nie wiedzą czego chcą w swoim życiu i starają się popsuć często markę byłym pracodawcom, bo Ci odwazyli się ich zwolnić... weźcie się lepiej za siebie
zdjecie uzytkownika
zofix - 2015-03-26 10:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałem tam ponad rok czasu sprawy rodzinne zmusiły mnie do tego abym wrócił do Polski, zawsze kasa była wypłacana na czas i bez problemu tak jak się umówiłem były przypadki że jak ktoś przyszedł do pracy w stanie nietrzeźwym to niestety wypad ale to chyba normalne przecież to budowa zresztą z tego co mi wiadomo to chyba w żadnej pracy nie można pracować pod wpływem... Tak firma spoko szef troche impulsywny ale czasem tak to bywa
zdjecie uzytkownika
ciesla - 2015-03-27 16:01:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomasz - 2015-01-13 11:39:53]:
pracuje od stycznia i podatek jest odprowadzany od calej kwoty w niemczech, co jest dobre bo mozna sie o rodzinne w niemczech ubiegac. Akurat mieszkamy w nowowyremontowanej chacie i jest ok. A jak ktos zaczyna chlac to po tygodniu raczej wypada. Ogolnie jest wporzadku
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Romopol
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Romopol?
Zadaj pytanie