Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Romopol

Pracowałeś w firmie Romopol i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
michal - 2015-04-08 21:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edek - 2015-04-08 16:00:43]:
witam, akurat tak sie sklada ze jestem tu zarejstowany i problemu z tym nie ma zadnego. Na budowach czasem ogien ale tro jak wszedzie, a z placeniem jest na czas i raczej w wiekszosci pasuje tak jak sie kto ugada
zdjecie uzytkownika
edek - 2015-04-09 12:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odpowiedż na michał
dzięki za opinie
zdjecie uzytkownika
żbik - 2015-04-16 00:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli chcecie pić pracy to wiadomo, że nie można. Takie rzeczy to tylko w Polsce i to ostatnimi czasy już nie zawsze. Plusem dużym jest to że są wypłacalni.
zdjecie uzytkownika
JANUSZ - 2015-04-18 14:52:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [michal - 2015-04-08 21:42:31]:
przykro mi, mogę stwierdzić że płacą na czas,ale Zbyszek reguluje stawki tak jak mu pasuje a dowiadujesz się już po fakcie,wymyśla jakieś potrącenia a gdy się będziesz zwalniał to już jesteś w plecy min (500e )przed wyjazdem dowiedz się coś o regulaminie firmy...NIE ,NIE,NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
michal - 2015-04-20 22:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JANUSZ - 2015-04-18 14:52:42]:
Wiadomo, ze jak sie podpadnie czy cos nabroi to sa potrącenia , ale jak jest sie ok to kasa tez gra. A z tego co wiem to z regulaminu może być cos urwane jak gościu będzie pił w pracy albo zachla i se nie przyjdzie i ktoś to potwierdzi czy jak sie zabierze i pojedzie bez słowa. To jest chyba poto żeby był porządek. Ale wiadomo, ze jak ktoś podpadnie potem cos ma urwane to juz napewno nic dobrego nie powie. Trzeba być najpierw samemu w porządku a potem wymagać od innych. Wtedy z czasem sa i podwyżki i nie ma narzekania.
zdjecie uzytkownika
Janusz - 2015-04-22 22:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [michal - 2015-04-20 22:36:21]:
Michał jak jest tak OK.to powiedz ile ci potrąca co miesiąc.rzekomo za nadpłacony podatek, a co do picia to nie ładnie wrzucać wszystkich do jednego worka (jakoś trzeba podlizać się szefowi)
zdjecie uzytkownika
michal - 2015-04-28 22:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Janusz - 2015-04-22 22:11:11]:
kto na jakiej grupie podatkowej jest to tak mu podatek wychodzi. Ja i wielu innych mamy grupe trzecia i nic nie jest wiecej potracane. Ale to normalne, że zawsze coś komuś nie bedzie pasowac. Zreszta jak się ma jakieś wątpliwości to najlepiej to samemu wyjaśniac. Kupe ludzi jakoś wszystko gra i pasuje.
zdjecie uzytkownika
Naki - 2015-04-30 03:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIe wiem co sądzicie o ofertcie pracy pracownika budowlanego we Frankfurcie. Z tego co widzę to oferta się niedawno pojawiła więc może warto byłoby spróbować sowich sił.
zdjecie uzytkownika
ziuta12 - 2015-04-30 10:28:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mój mąż tam zaczął pracę ale nie wiemy na jaki dzien miesiąca wypłatę dają ani co z rodzinnym na dziecko.Nic nikt nie wie a mój boi się zapytać żeby go z roboty nie wyrzucili może ktoś cos wie.Prosze o info w tej sprawie.
zdjecie uzytkownika
mike - 2015-05-02 16:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam pracuje i jest ok. Wyplata jest kolo diesiątego a o rodzinne też można sie starac albo samemu albo zapytac to dadzą na kogoś namiar. A tak to polecam.
zdjecie uzytkownika
pawlo - 2015-05-16 16:25:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też potwierdzam że jest ok. Tylko jak niektórzy przyjeżdżaja żeby się migać albo chleją do upadłego i rozwalają kabiny itp. to nie ma się co dziwić, że mają potem problemy.
zdjecie uzytkownika
Janusz - 2015-06-02 22:01:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ziuta12 - 2015-04-30 10:28:29]:
jak jest na polskiej firmie to niech zapomni o rodzinnym pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Pytający - 2015-06-13 16:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie są zarobki w firmie Romopol ? Jest ustalona stawka godzinowa czy w zależności od miesiaca. ?
zdjecie uzytkownika
zołza - 2015-06-30 21:44:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niepochlebne opinie o tej firmie to prawda.Potrącenia za mieszkanie ok.200 euro co miesiac,za internet,niektórzy nawet za dojazdy na budowę też płacą,za ubrania robocze takze potrącają.Podatek od wypłaty brutto,a później jeszcze od netto też potrącają.WYBÓR NALEŻY JEDNAK DO WAS.Nikt nikogo na siłę tam nie wysyła.Nie polecam....Tylko dla desperatów.
zdjecie uzytkownika
jon - 2015-07-05 14:39:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM NIKOMU TAKIEJ BEZNADZIEJNEJ FIRMY. NAJGORSZY W NIEJ JEST JEJ WLASNY SZEF. KTORY JEST POPROSTU WULGARNY WOBEC PRACOWNIKÓW I WOGOLE NIE MA SZACUNKU DLA NICH> POTRĄCA ZA MIESZKANIA @))EURO ZA DOJAZDY ZA DZIEN PO ^ EURO I ZABIERA ZA NARZ<EDZIA LUB UBRANIA ROBOCZE JESLI WEZMIECIE U NIEGO> TAKZE JAK NAJDALEJ OD TAKICH ZŁODZIEJI POLSKICH JAK TA FIRMA> KTOS ZE SLABYMI NERWAMI NIE WYTRZYMA ANI DNIA> FIRMA DLA DESPERATOW!!!
zdjecie uzytkownika
edek - 2015-07-06 23:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jestem tam zatrudniony juz drugi rok i nie mam większych problemów. To co sie umówiłem to mam. Płaca na czas i im więcej sie godzin pracuje tym więcej sie ma w miesiącu. Ubrania dojazdy itp nie sa potrącane. Ale ktoś pisze ze jest inaczej to ciekawe, ale nie ma sie co dziwić jak jeden z drugim przyjedzie na pare dni narobi bałaganu a potem sie zrywają i maja najwiecej do powiedzenia. Ja tam mam tu cały czas prace i zarobić tez można ale zadymiarza sie napewno tu nie spodoba i może dobrze bo z takimi mieszkać to bym nawet nie chciał. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
zbrojarz - 2015-07-08 21:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak, jak sie ugadasz tak masz. Mieszkanie w większości przypadków z tego co wiem to sie zgadza ale te inne potrącenia jak sie jest zameldowanych to nie maja miejsca. Heh a szef to tak juz jest, jak sie wszystko dobrze toczy to jest spoko a jak ktoś wywija numery a rożnie bywało to chyba normalne ze sobie nie może na wszystko pozwolić. Ale to juz każdy ma swój punkt widzenia. Ja nie mogę narzekać, jak ma sie problemy to tez czasem pomogą.
zdjecie uzytkownika
estro - 2015-07-10 01:36:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze, dobrze to wiedzieć, że można liczć na pracodawcę, myślę że jest to ważne szczególnie jak ktoś decyduje się na wyjazd do pracy, bo wiecie sama decyzja o wyjeździe za granicę jest ciężka moim zdaniem, bo sam teraz rozważam pracę dla rompolu we Frankfurcie nad Menem jako murarz. Tylko ciężko przełamać się na wyjazd
zdjecie uzytkownika
andriu - 2015-07-12 23:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [estro - 2015-07-10 01:36:39]:
jest ok ogolnie. Jak sie chce pracowac to pracy tu do oporu. Na miejscu tez jest to zorganizowane iwszystko i funkcjpnuje. Wiadomo, ze jak sie ma juz doswiadczenie na kontraktach to jest latwiej.
zdjecie uzytkownika
Jugo - 2015-07-13 18:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich którzy tam pracują i którzy już nie pracują,muszę powiedzieć że te dobre opinie to pisze Radek,Waldek albo inny ........w tej firmie pracują ludzie po parę lat ale na Niemieckiej firmie a nie na Polskiej,tam jest firma w firmie i nikt nikomu nie pomoże,jak pracujesz i dajesz z siebie wszystko to jest ok ,ale niech ci się coś stanie to zostajesz sam sobie,omijajcie tą jirmę,pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
SO Good - 2015-07-13 18:34:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hi,witam i nie wiem kto wypisuje te brednie o dobrym pracodawcy,ok wypłata jest na czas,ale kochani nie piszcie bredni miodku tam nie ma,Ja zwalniając się z tamtej firmy odżyłem ,teraz mam 10euro /h i tak płacę za mieszkanie też 200 euro ale ubrania do pracy dostaję za free ,tu jest spoko a tam to porażka,nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Yo - 2015-07-13 18:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Muszę coś dodać bo nie wytrzymam,najlepszy jest szef ;wie wszystko,robi wszystko i nie lubi jak gamonie się sprzeciwiają małpoludy jedne.
zdjecie uzytkownika
tata1 - 2015-07-13 18:41:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma to nie wypał opinie daje kierownik oraz majster, pozytywne, negatywne dają tylko ludzie którzy mieli styczność z tą firmą odradzam tej firmy prezes oszukuje przez telefon obiecuje cuda lecz to są tylko słowa z jego strony a podczas pracy występuje to całkiem inaczej. Zanim przyjedziesz do tej firmy zastanów się 2 razy a atmosfera na budowach jest poniżej 0. Pozdrawiam! Jeżeli ktoś nie wierzy niech sam spróbuje.
zdjecie uzytkownika
tata1 - 2015-07-13 18:47:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak tak jest dobrze to podaj swój nr telefonu dla wszystkich ludzi którzy wyjeżdżają bo ja wiem, że jest bardzo źle! Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
andriu - 2015-07-14 22:01:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O widze, ze tu ktos bardzo niezadowolony sie pare razy wypowiedzial, moze powiesz jeszcze kto Ty jestes, bo to wyglada tak jakbysmy pracowali w dwoch roznych firmach. Bo nic bym nie mowil jakby to sie i mnie nie tyczylo ale widac, ze jestes jednym z tych co wpadaja do firmy siac zamęt tylko a potem jeszcze maja pretensje. I widać, ze masz bardzo ograniczone informacje kto ile pracuje zarabia i co dostaje. Prawda jest taka, ze my jak tu pracujemy juz dłuższy czas to nie możemy narzekać, jest tak jak było umówione. Ale jak i tak sie zawsze ktoś znajdzie co będzie chciał na firmę tylko nap... Ja mam tu ok, pracuje sie cały czas i w rożnych miejscach z kasa jest w porządku wszystkie dodatki ubrania itp. tez sa i jakoś za to nie płace. Także mogę polecić dalej. A z reszta każdy powinien sam zobaczyć, bo opierać sie na tym co kto pisze to może byc rożnie. Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Romopol
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Romopol?
Zadaj pytanie
alert