brak logo

Virtual Line sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Virtual Line sp. z o.o.

Waldek 2014-05-31 21:19:57
Może dla pewności poczekam, aż ktos odpisze koledze wyżej na pytanie o system socjalny w virtual line.
1
mmms 2014-06-26 13:58:12
System socjalny i VL to dwie różne rzeczy. Tam nawet nie słyszeli o czymś takim...
Umowa o pracę nie istnieje. Pracownik to plebs i tania siła robocza. Tyle w temacie.
2
hejter_prawdziwy 2014-07-03 12:47:24
Ta firma to pomyłka. Ludzie, którzy wypowiadają się pozytywnie to raczej pracownicy próbujący poprawić firmie wizerunek, ale to akurat kiepski i tani PR. Umowy? Okres próbny, dziwnie skonstruowana umowa o dzieło, potem na czas określony umowa o pracę. Króciutka. Jedno jest pewne, nie wiem jak jest teraz, ale za moich czasów nie trzeba było się zbytnio wysilać, a też się człowiekowi za takie pieniądze nie chciało. Netu od nich nie mam i nie zamierzam mieć, chociaż mogłem. Nie wyobrażam sobie, że netu nie mam 84745 razy w tygodniu a nie sposób się dodzwonić, wiem co robią konsultanci, piwko, papierosek, hehe. Pozdro.
5
doda 2014-07-23 09:32:29
Dokładnie. VL to mała firemka ( usunięte przez administratora )
Potwierdzam wszystkie negatywne opinie o tym pracodawcy. Moja "kariera" trwała tam krótko i cieszę się, że szybko z niej zrezygnowałam. Dno i kupa mułu.
3
gg 2014-08-16 12:18:52
Niestety kiepsko Ci idzie Kamilku słodzenie własnemu pracodawcy... Oferta socjalna VL to wielka lipa, co do machlojek biznesowych to już prokuratura wie coś niecoś na ten temat. Ludzie, którzy tam kiedykolwiek pracowali nigdy nie powiedzą dobrego słowa na tego pracodawcę. Co innego zespół - kiedyś można było z niektórymi konie kraść. Obecnie - totalna miernota. Zarówno pod względem merytorycznym (wystarczy podpytać klientów biznesowych o opinię na temet VL), jak i społecznym. Tyle na temat.
3
Bronek 2014-09-03 06:56:37
Czekaj chwilę mam w VL internet i fakt dodzwonić się nie można ale w BoK wszystko da się załatwić. A do obsługi technicznej można się dodzwonić i + jest że łącze trzyma w mordę jeża tą samą prędkość jak w umowie, jedynym minusem jaki na razie znalazłem to dla zwykłego klienta publiczny Team Speak 2 zamiast (już od 1,5 roku) jest team speak 3, który mniej neta "je" i jest bardziej przyjazny dla użytkownika.

Od strony kuchni za dużo powiedzieć nie mogę ale na Rydzowej awarii nie ma oprócz dzieci naruszyły kabel na parterze w bloku :) I elektrownia prąd wyłączyła, i tak wiem że Ci co dużo ściągają są nielubiani przez serwisantów i pracowników ale tak jak mówiłem te filmy 3D zjadają swoje :)
janek_kos 2014-09-03 12:02:47
Virtual Line to spółka, w której ponad połowę udziałów ma Toya - wystarczy sprawdzić w KRS. Tłumaczy to fakt zasięgu działania? Tłumaczy.

Co do pensji... 1600-2200 na rękę na niższych stanowiskach (BOK, technicy)- oczywiście na umowę o dzieło. Socjali jako takich nie ma wcale, szefostwo zbyt skąpe. Zresztą prezesi VL mają mało do powiedzenia - rządzi i dzieli właściciel firmy Toya :)
Jako pracodawcę - odradzam.
4
Grzegorz 2014-09-26 10:37:31
Miałem krótki epizod w tej firmie jako instalator sieci. Generalnie nie polecam. Zarobki akordowe - im więcej zarobiłeś, tym bardziej prezes kombinował jak uciąć stawki. Co miesiąc walka o wypłatę na czas i w pełnej wysokości. Za moich czasów miałem dwóch kierowników, nazwisk nie pamiętam. O ile z młodszym można było pogadać i znał się na wielu rzeczach, to starszy był totalna porażką - niekompetentny, zawistny i po prostu głupi. Nie sądzę żeby cokolwiek się tam zmieniło, więc oczywiście odradzam pracę w VL.
3
fsdf 2014-11-13 22:21:49
raju co za beznadziejny internet bez przerwy sa jakies załamania na lini ping 1000 bardzo niestabilne złącze mają. Na teofilowie co chwila cos naprawiaja co chwila cos pada im. Dzisiaj tez nawet bez zgłoszenia telewizje wylaczyli i net.
1
vlineowiec 2014-12-23 12:47:33
Nie polecam,warunki pracy i traktowanie pracownika fatalne,wszystko poprzewracane do góry nogami zero ładu i składu jesteś od wszystkiego.Ludzie zarządzający tą firmą tylko doją Cie na kazdym kroku,generalnie zero szacunku
3
martens 2014-12-27 17:57:07
Na Radogoszczu internet bardzo niestabilny, ogromne pingi praktycznie cały czas. Szukam jakiejś alternatywy
3
klient 2015-01-20 15:08:29
mam net na radogoszczu z vline, i jakoś żadnych załamań prędkości nie odczuwam, w dzień z netu korzystane jest cały czas bo dzieiciaki grają na kompie wieczorem ja oglądam filmy bądź teź gram i żandnych problemów nie zaobserwowałem
rafał 2015-02-19 11:42:13
mam neta na Pasiecznej z vline, też nie mam żadnych problemów z łączem żona pracuje w domu wiec internet jest użytkowany cały czas prędkość 60 mbps osiągalna na każdym testerze prędkości w 100% polecam
jarek_rtk 2015-03-11 16:20:30
jeden z lepszych operatorów w łodzi pozdrawiam.
klient 2015-03-11 21:02:37
Najgorszy internet na rynku! Ciągłe restarty sprzętu, tragiczne spadki prędkości, BARDZO długie oczekiwanie na połączenie z infolinią (które z reguły kończy się tym, że nie mogą pomóc i musisz czekać). NIGDY WIĘCEJ ICH USŁUG!!!
6
ja7 2015-03-11 21:07:34
Brak słów na nich. Jak komuś podoba się, że nie ma neta 9852894681 razy w miesiącu, to może spróbować. Inaczej odradzam!
5
urban 2015-04-21 14:55:48
polecam podłączyłem się do vl i od 2 miesięcy korzystam, spoko oferta i dobra cena, net działa stabilnie bark zaniżonych prędkości pozdrawiam
poli 2015-04-27 14:51:07
CO TU DUŻO PISAĆ NISKA CENA, USŁUGI NA WYSOKIM POZIOMIE, DOBRE PROMOCJE I MIŁA OBSŁUGA TECHNICZNA ORAZ BIUROWA.
klient vline 2015-04-28 12:57:23
zgadzam się z opiniami poniżej, jakość i prędkość łącza oceniam na 5, polecam
sike 2015-04-30 14:59:46
net działa dobrze, bezawaryjnie pingi ok, żadnych problemów z grami internetowymi polecam.
klient 2015-05-18 11:07:36
net spisuje się dobrze mam wykupione łącze 60mbps parametry łącza zgodne z umową, polecam
klient 2015-05-20 11:48:57
jestem ich klientem od kilku miesięcy, do chwili obecnej nie miałem żadnych problemów z netem oprócz tego że raz mnie zablokowali za brak wpłaty, po telefonie do biura w ciągu 15min łącze miałem aktywne, zainteresowanym polecam
??? 2015-05-26 19:52:20
praca ciekawa atmosfera też dobra, pracuję od 2 mies. Zobaczymy co będzie dalej. Pozdrawiam
widzewiak 2015-06-15 10:35:26
Na Widzewie internet z vline-u działa bez zarzutu.Prawie rok juz korzystam z usług tej firmy i nie mam się do czego przyczepić.Polecam jak najbardziej.
klient 2015-06-19 09:50:01
CO TU DUŻO PISAĆ NISKA CENA, USŁUGI NA WYSOKIM POZIOMIE, DOBRE PROMOCJE I MIŁA OBSŁUGA TECHNICZNA ORAZ BIUROWA.
Anet 2015-07-03 20:46:16
Straszni szczęściarze z was (mówię do tych co nie mają problemów). Jakieś 2 lata temu miałam TOYE - zero problemów, jak raz na miesiąc neta na chwilę odcięli to było max. Ale tu? Przeklinam dzień w którym połasiliśmy się na tańszy internet w vline. Od samego początku problemy, niestabilne łącze, raz nawet była sprawa że płaciliśmy za 30 mega a jak później się okazało dawali nam o 10 mniej. Od zgłoszenia tego minął ponad tydzień zanim "naprawili". Teraz już od jakichś 2 tygodni internet mi się rozłącza co 10-30 min na jakieś 2 min, gdy za pierwszym razem zadzwoniliśmy twierdzili że u nich wygląda wszystko w porządku więc to coś u nas i za wizytę technika chcieli 60 zł. Nie mieliśmy pieniędzy więc odmówiliśmy i całe szczęście bo później przypadkowo zgadaliśmy się z sąsiadką że mamy internet u tego samego operatora i jak się okazuje u niej jest ten sam problem z rozłączaniem. Zadzwoniliśmy wtedy do bok vline jeszcze raz żądając wyjaśnień i wtedy nagle pani powiedziała "a no tak, jest usterka na klatce, technik przyjdzie wieczorem". Czy był i coś robił na klatce to nawet nie wiem, bo do nas nie zajrzał, a działanie internetu nadal pozostawia wiele do życzenia mimo że teraz rzadziej rozłącza. Nie mam już sił do tej firmy, za 2 miesiące kończy nam się umowa i NIGDY więcej nie chcę ich widzieć na oczy. Nawet nie wiecie ile się nerwów przez nich najadłam, bardzo nie polecam!!!
6
Krecik 2015-07-13 10:03:26
V-line totalny koszmar. zamawiane 40 dostarczane z łaski 10. Na zgłoszenia nie reagują. KOSZMAR nie polecam nikomu , nawet wrogowi.
4
kieraj 2015-09-01 06:33:03
Słabo. Firma dobra dla studenciaka, który chce sobie dorobić i nie planuje robić kariery w vline. Niby można się czegoś nauczyć, zobaczyć "na żywo" jak działa tak duża sieć komputerowa, ale nie jest to warte stresu i śmiesznych pieniędzy. Dziwię się tym, co mają żony i dzieci że nadal chcą pracować za ochłapy.
1
stalker 2015-09-02 09:12:42
szkoda że najczęściej negatywne opinie piszą osoby zwolnione za totalny brak chęci do pracy.
działanie interneti 2015-09-18 10:57:14
Od 2 lat mam podłączenie do sieci vline polecił mi znajomy ich usługi obecnie mam z vline net i telefon stacjonarny za wszystko płace niecałe 50zł ale naprawdę polecam jeżeli ktoś potrzebuje stałego dostępu do internetu i zastanawia się nad dostawcą to polecam vline
hugo 2015-10-21 15:08:44
mam internet z vline od 3 miesięcy przepustowość łącza taka jak w podpisanej umowie czyli 100mb/s ma 5 mb/s polecam tylko z tego co wiem nie wszędzie są możliwości na podłączenie.
klient 2015-10-21 15:09:46
witam ja mam net na dąbrowie od 2 miesięcy i ani razu nie miałem nawet chwilowej przerwy w dostawie sygnału mam urządzenie które monitoruje mi łącze 24 h na dobę kolego poniżej zmień sprzęt który masz bo coś mi się wydaje że po jego stronie leży wina mam dużo znajomych którzy mają łącze z vline i nie słyszałem żeby ktoś narzekał pozdrawiam
pawel 2015-10-21 15:10:18
kilka miesięcy temu pisałem na różnych forach zapytania jak działa vline, skusiłem się na ich usługi i mogę powiedzieć że jestem bardzo zadowolny mam łącze 30 megowe za 50zł i spisuje się bardzo dobrze teraz ja mogę polecić z czystym sumieniem neta z vline.
2
Radek 2015-11-24 18:26:21
Ta firma to jakiś żart. Może faktycznie powinni zatrudnić więcej osób na infolinię. Drugi dzień problemów z internetem. Dzisiaj już całkiem nie działa. Dodzwonić się do nich nie można, jutro wybiorę się osobiście. Ponad godzina czekania na telefonie i ciągle, wszyscy konsultanci są zajęci. Jeżeli ktoś się wyraża o dostawach internetu pozytywnie to naprawdę ma dużo szczęścia albo pracownicy dostali przykazanie wrzucać pozytywne opinie.
Oskar 2015-11-30 11:22:00
Wypowiem się jako ich klient od niemal roku. Już przy samej instalacji był problem ponieważ łącze zamiast 100 działało 15 !! W tedy instalatorzy kazali się kontaktować z infolinią i zgłosić. Po prawie 2 !!(DWÓCH) !! miesiącach w końcu zaczęło działać około 70mb. Później ciągłe zgłaszanie przerw, wysyłanie maili ze speedtest-ami. Mówią mi że to wina mojego urządzenia. Więc pożyczyłem z firmy sprzęt za jakies 1200zł, i dalej to samo. Max leci 60 mb na kablu. Przyjechał do mnie ich technik. Był u mnie godzinę. Przez połowę tego czasu łącze działało w porywach do 40 mb. Ale że po jakimś czasie coś się tam ustabilizowało to śmigało chwilami do 90, i takie też (90mb) wyniki wpisał do raportu swojego !! W tej chwili męczę się z niskim transferem oraz ciągłymi utratami pakietów !
jarek 2015-12-28 11:44:43
zamówiłem podłączenie netu z virtuala, technik nie dotarł na umówiony termin, dostałem telefon z biura że przepraszają jako normalny człowiek nie robiłem z tego zbyt wielkiego problemu w ramach rekompensaty otrzymałem gratisowe zwiększenie prędkości na pierwszy miesiąc do 30mbps na testach i praktyce sprawdza się super polecam.
tomek radogoszcz 2016-01-28 18:01:40
założyłem net z vline o przepustowości 150mbps transfer ok jak w umowie, cyfrówka od nich też się spisuje nieźle polecam
reni87 2016-07-27 09:45:33
w ubiegły piątek byłam na rozmowie o pracę, firma wygląda nieźle zarobki też całkiem całkiem w poniedziałek zaczynam pracę zobaczymy jak to będzie.
mariusz 2016-07-27 09:47:38
ja też byłem na pierwszym etapie rozmów, praca wygląda fajnie, zarobki jak wszędzie, ludzie wydają się spoko, od wtorku zaczynam,
mariusz 2016-07-29 14:23:14
powiem szczerze że jest ok, miła atmosfera bez żadnej nagonki, ludzie są spoko, mam nadzieje że będzie tak cały czas
Artur 2016-09-25 18:44:32
Witam, od około miesiąca dobijają się do mnie z orange, mieszkam na radogoszczu, orange to kupa mają ukryte opłaty, prędkość nie jest gwarantowana, znajomy wziął na pocztątku czerwca pakiet w orange po tygodniu zaczął żałować. Mam pakiet 100mb + tv cyfrowa z vline i jestem bardzo zadowolony, prędkość ok, jakość usług bardzo dobra, polecam jak ktoś ma do wyboru orange lub vline polecam w 100% virtual line.
olek87 2016-09-28 14:01:53
przerw nie ma, połączenie stabilne, brak jakichkolwiek problemów z transferem danych polecam.
edeko 2016-09-28 14:53:45
Najważniejsze jest dla mnie to @boss, że każdy dba o to, żeby dbać o niezłe zatrudnienie, ale czy wypłata jest na czas? W końcu dostawać wynagrodzenie na czas jest bardzo ważne, a przynajmniej mi to potrzebne
MAREK 2016-10-30 15:20:57
Najgorsza firma jaka istnieje!!!!! Nie przestrzegaja praw, nie radze nikomu ani pracowac ani podpisywac z nimi umowe, bo traktuja cie jak smiecia.
kuba 2016-11-06 20:51:06
Nie jestem zbyt wymagającym klientem i jest to moja pierwsza opinia dotycząca jakiejkolwiek firmy. Twór o nazwie VIRTUAL LINE bo ciężko ich nazwać firmą to najgorsza z dostępnych możliwości. Internet z prędkością do 60mb/s w swoim najlepszym dniu osiągnął poziom 12,7mb/s, pomimo korzystania w centrum miasta. Kontakt z firmą wiąże się z brakiem kompetencji, gburowatością i chamstwem... Usterki, brak internetu kilka razy w miesiącu. Dwa dni temu złożyłem wypowiedzenie umowy z dniem 20 grudnia b.r., oczywiście do tego czasu muszę opłacać nie małe faktury, a VL już mi ten internet odcięło.... Jakim prawem ???!!! skoro płacę jeszcze półtora miesiąca!!!! Banda złodziei i oszustów!!!!!! Sprawą zajmie się Rzecznik Praw Konsumenta..... ODRADZAM WSZYSTKIM, OMIJAJCIE VL SZEROKIM ŁUKIEM!!!!
2
Klient 2016-11-25 15:24:59
Firma nieżetelna nastawiona tylko na swój zysk, nie traktująca stron umowy jako równorzędnych partnerów.
Biuro obsługi klienta tragedia!!!!!
Igor 2016-11-27 09:17:51
Witam! Pracuje w vline od 2 tygodni, praca ciekawa i fajna atmosfera dobra, współpracownicy mili i pomocni, wrażenie bardzo pozytywne.pozdrawiam
zdzisław w RDG 2016-11-27 09:22:07
mam po światłowodzie u nich telewizję i net i jakoś nie mam takich problemów 300mb/s to mb na sekundę,tv też działa bez zarzutu kilku znajomych ma vl w różnych rejonach Łodzi i jakoś nie słyszałem żeby narzekali no ale marudy zawsze się znajdą których wiedza informatyczna kończy się na włączeniu przeglądarki.
klient vline 2016-11-27 09:30:14

też mam łącze światłowodowe co prawda 300mb/s ale tak jak w umowie prędkość jest 300 mb/s w orange jest fajnie kolega przezszedł do orange ma 600 mb a osiąga 96mb/s a prędkość gwarantowana według orange to 37mbps wiec wtedy można złożyć dopiero reklmację haha

Marek 2016-11-29 12:07:59
w piątek jestem umówiony na drugi etap rozmowy kwalifikacyjnej, napiszę po rozmowie.
Zostaw swoją opinię o Virtual Line sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Virtual Line sp. z o.o.