brak logo

Prolex Wydawnictwo Prawnicze sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Prolex Wydawnictwo Prawnicze sp. z o.o.

pracownicy prolex-u 2011-11-23 15:28:59
nie zgadzamy się z żadnym z tych komentarzy!! praca super, zarobki eleganckie- jak ktos umie sprzedawac to zarobi naprawde duzo... atmosfera super... jak ktoś nie wierzy, niech popracuje w naszym wydawnictwie. Pracujemy w tej firmie i jesteśmy baardzo zadowolone ze swojej pracy i zarobków!! także zastanówcie się zanim coś napiszecie
6
pracownik 2013-01-05 14:37:40
Chyba pominełaś jeden fakt, są osoby które zawsze wyrabiają premię i pracują na pasożyty które siedzą i nic nie robią tylko zgarniają pensję podstawową.Ty pewnie byłaś w tej grupie pasożytów bo ci od razu źle że teraz trzeba się zabrać do roboty.A to że nie umiesz sprzedawać to już Twój problem
7
Szczesciarz 2013-01-14 12:49:18
Bylam pracownikiem tej firmy i ciesze sie, ze juz nie jestem. Teraz robie to samo w innej firmie, mam etat, normalne zarobki, urlop, ZUS...
( usunięte przez administratora ) Teraz wreszcie z chęcią chodzę do pracy.
hehak 2013-01-14 14:52:27
Wydawnictwo Prawnicze( usunięte przez administratora ) Może lepiej zapoznać się z art. 85 kp dla ułatwienia przytoczę go publicznie:

Art. 85. § 1. Wypłaty wynagrodzenia za pracę dokonuje się co najmniej raz w miesiącu, w stałym i ustalonym z góry terminie.

§ 2. Wynagrodzenie za pracę płatne raz w miesiącu wypłaca się z dołu, niezwłocznie po ustaleniu jego pełnej wysokości, nie później jednak niż w ciągu pierwszych 10 dni następnego miesiąca kalendarzowego.

§ 3. Jeżeli ustalony dzień wypłaty wynagrodzenia za pracę jest dniem wolnym od pracy, wynagrodzenie wypłaca się w dniu poprzedzającym.

§ 4. Składniki wynagrodzenia za pracę, przysługujące pracownikowi za okresy dłuższe niż jeden miesiąc, wypłaca się z dołu w terminach określonych w przepisach prawa pracy.

§ 5. Pracodawca, na żądanie pracownika, jest obowiązany udostępnić do wglądu dokumenty, na których podstawie zostało obliczone jego wynagrodzenie.
:) :) 2013-01-18 09:45:49
Zgodnie z art. 11 pkt. 7 ustawy z dnia 13.04.2007 r. o Państwowej Inspekcji Pracy (Dz. U. z 2007 r. Nr 89, poz.589), w razie stwierdzenia naruszenia przepisów prawa pracy lub przepisów dotyczących legalności zatrudnienia właściwe organy Państwowej Inspekcji Pracy są uprawnione odpowiednio do nakazania pracodawcy wypłaty należnego wynagrodzenia za pracę, a także innego świadczenia przysługującego pracownikowi; nakazy w tych sprawach podlegają natychmiastowemu wykonaniu.
taka jedna 2013-01-24 12:16:19
Ponoć już nikt nie pracuje w oddziale we Wrześni
jandjad 2013-01-27 20:52:18
No to prolexu we Wrześni już nie ma.
Kodeks karny 2013-02-04 10:01:48
Kodeks karny
art. 212
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Przestępstwo zniesławienia (w postaci zwykłej) zagrożone jest następującymi karami:

•Karą grzywny od 10 do 360 stawek dziennych. Dzienna stawka musi wynieść co najmniej 10 zł.
•Karą ograniczenia wolności od 1 miesiąca do 12 miesięcy – polegającą na wykonywaniu społecznie pracy pod nadzorem bądź potrąceniu wynagrodzenia.
•Karą pozbawienia wolności od miesiąca do 1 roku.


Natomiast za zniesławienie pokrzywdzonego przy użyciu środków masowej komunikacji (kwalifikowana postać przestępstwa) grozi kara surowsza, a mianowicie:

•Kara grzywny od 10 do 360 stawek dziennych. Dzienna stawka musi wynieść co najmniej 10 zł.
•Kara ograniczenia wolności od 1 miesiąca do 12 miesięcy – polegająca na wykonywaniu społecznie pracy pod nadzorem bądź potrąceniu wynagrodzenia.
•Kara pozbawienia wolności od miesiąca do lat 2
7
I<3prolex 2013-02-04 17:19:19
Dziwi mnie wasze prostackie zachowanie w postaci przypisywania innym negatywnych informacji na forach internetowych.

Nie rozumiem czy wypisywanie tego wszystkiego daje Wam jakąś ulgę ? Pomaga w rozwiązywaniu problemów?

Warto czasem zastanowić się nad swoim zachowaniem i czynami ,
bo pewnego dnia to może na Waszą niekorzyść zmienić kierunek.

Pozdrawiam !
Pracownica Prolexu :)
8
vvv 2013-06-05 11:12:16
czy wie ktoś co dzieje się z tą firma PROLEX z pozn. ? istnieje jeszcze ta firma??? bo nikt nie odbiera tam tel.!!! a mam ważna sprawe:)
kaska 2013-06-05 11:53:17
W Poznaniu nikt nie odbiera, w Gnieźnie telefon także milczy! Czy firma przeniosła się czy zmieniła numer telefonu? Koniecznie musze skontaktować się z redakcją Wydawnictwa! Proszę o informację!
adam 2013-06-17 12:05:30
w okresie wakacji napewno nie potrzebuja! jak juz to dopiero od wrzesnia!
3
% 2013-07-03 10:08:39
firma prosperuje nadal i nadal pracują tam ludzie więc ciężko jest sugerować się czyimś zdaniem, o każdej firmie na tym portalu można przeczytać negatywne informacje bo ten portal do niczego innego nie służy, ja w tej firmie pracuje od 4 lat i jestem zadowolona widocznie jestem weteranem i mało ruszają mnie tego typu komentarze jak zresztą większość ludzi którzy pracują w firmach telemarketingowych, w każdej jest podobnie
6
- 2013-07-14 21:20:18
widocznie słabo piszesz, nie ośmieszaj się pisząc na forach takie bzdurry, jak bys miała choć odrobinę ambicji to byś tego nie wywlekała na światło dzienne, no cóż widocznie musiałaś się komus pożalić a tym samym narazić na śmieszność
Marta 2013-09-15 10:45:46
Pracodawca niegodny zaufania; omijać szerokim łukiem, nie licząc na "owocną współpracę";( usunięte przez administratora )
faq 2013-09-16 07:22:56
Jak wszyscy...kilka miesięcy
2013-10-09 08:17:59
Żadna z osób, z którymi utrzymuję kontakt nie otrzymała swoich zaległych pensji.
antyprolex 2013-11-29 14:38:16
Ja wlasnie uzyskalam nakaz zaplaty wiec pieniadze raczej odzyskam:)
1
antyantyprolex 2013-12-08 15:50:38
Ja też mam nakaz już od paru miesięcy z inspekcji pracy a kasy nadal nie odzyskałam. Czas na sąd.
polka srolka 2013-12-17 12:31:09
a co Ty taka żądna sensacji jesteś, jeśli jesteś jedną z tych co czekają na kasę to powinnaś wiedzieć jak wygląda sprawa, a jak nie to po (usunięte przez administratora)tu piszesz
zainteresowany 2013-12-18 21:43:48
Co się dzieje z Wydawnictwem??? mam podpisaną umowę na publikacje materiałów i nie otrzymuje żadnych odpowiedzi z Wydawnictwa od ponad 7 miesięcy. Proszę o informacje czy jeszcze ta instytucja funkcjonuje, czy już z nią jest koniec?
Święty Mikołaj 2013-12-20 20:41:33
czytaj opinie na tym portalu a daleko zajdziesz
antyantyprolex 2013-12-22 18:50:03
Ile czasu zajeła sprawa w sądzie?
:) 2013-12-23 13:32:10
7 lat
antyprolex 2014-01-01 23:22:46
Rozprawa zajela mniej wiecej rok- to i tak krotko. Teraz czekam na dzialania komornika:)
3
antyprolex 2014-02-17 19:41:11
Też tak myslalam i bylo milo do czasu gdy nie poprosilam o uregulowanie wynagrodzenia. Wtedy przestalo byc milo
Józek 2014-03-02 12:43:09
Jakie głośno? Spraw w sądach jest mnóstwo. Tego nikt nie nagłaśnia, bo tego jest w skali kraju ogrom. Głośno jest jak potentat ma sprawę albo plajtuje. Info rozchodzi się drogą pantoflową. Na rozprawy widzów też nie wpuszczają.
Marcel 2014-03-07 13:08:52
nuda nuda nuda nuda nuda
* 2014-03-08 11:22:47
tego typu groźby w internecie noszą miano przestępstwa, nie możesz komuś grozić na forum, radzę być ostrożnym, lepiej dochodzić swoich praw w inny sposób, każdy wpis tutaj ma swoje IP co skutkuje weryfikacją miejsca z którego pisana jest wiadomość a także ustalenia kto to jest,jest to strasznie proste nawet dla osób które trochę znają się na takich rzeczach, dlatego też regulamin mówi o nie podawaniu nazwisk, miejsc,danych osobowych bo wszystko jest tutaj archiwizowane do wglądu na wypadek różnych gróźb
1
/ 2014-03-08 13:04:24
A ja znam nawet taki przypadek. Mój znajomy dochodził swoich praw z firmą które jest znana w Polsce,która miała wobec niego zobowiązania.Niestety był tak głupi że myslał że nagłośni na własną ręke sprawę na portalach typu go work. Poobrażał cały zarząd, podawał nazwiska,informacje o firmie groził jej i jakie było jego zdziwienie gdy któregos dnia otrzymał akt oskarżenia o znieważenie i naruszenie dobrego imienia firmy i osób nią zarządzająch. Dostał karę w zawiasach i grzywne oraz koszty sądowe bo bez względu na to że dochodził swoich praw naruszył przy okazji inne.Tego typu portale przekazują na wniosek sądu oraz osoby która składa doniesienie wszystkie dane o numerach IP, miejscach z których są one dodawane i do kogo należą.Więc lepiej jest po prostu dochodzić swoich praw w inny sposób niż narażać samego siebie na nie potrzebne problemy.
2
antyantyprolex 2014-03-16 14:23:06
Dziewczyna napisała przecież, że uzyskała nakaz zapłaty, logiczne chyba, że wygrała sprawę. Czytajcie ze zrozumieniem.
antyprolex 2014-06-25 14:59:26
z mojego doświadczenia- idź do konkurencji. Z tego co wiem firma jest w likwidacji i cięzko wogóle jakąkolwiek kase wyciagnac od nich. Ale jeśli lubisz pisac czy pracować za darmo, to prosze:D
antyprolex 2014-10-04 22:42:33
Informacja o likwidacji pochodzi od komornika, ktory usilowal wyciagnac moja kase od Prolexa
nikonvvv 2015-01-22 11:31:27
czy ktoś zna aktualny adres Prolexu?
1
leon 2015-03-30 03:21:11
No troli niestety @ruszti obecnie nie brakuje, ludzie nie mają co robić w życiu i lubią chyba je uprzykrzać innym z tego co neistety obserwuje. A jeśli własnie chodzi o Prolex to czy mają w Poznaniu jakąś księgarnię czy sklep stacjonarny? bo niestety strony internetowej tego wydawnictwa prawniczego nie znalazłem a że będę przejazdem w poznaniu to może bym zajrzał
babucha 2015-03-30 10:50:34
Składniki

1,5 kg ziemniaków
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3 jajka
2 duże cebule
150 g wędzonego boczku
1/2 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka soli
2 ząbki czosnku
Sposób przygotowania:

Obierz ziemniaki, umyj i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Przełóż na sito i odstaw na chwilę, żeby ociekły.
W tym czasie podsmaż na patelni boczek i cebulę pokrojone w kostkę.
Starte ziemniaki wymieszaj z jajkami, przyprawami, podsmażonym boczkiem i cebulą oraz drobno pokrojonym czosnkiem. Masę przełóż do natłuszczonej dużej formy do pieczenia baby.
Piecz ok. 1,5 godz. w piekarniku rozgrzanym do temperatury150ºC.
mj23 2015-05-05 15:20:58
Jak mówimy, że to zła firma i ma procesy to ktoś ma sygnatury spraw?
mi płacili w terminie
BURAKI 2015-05-06 10:05:19
.jakie to proste! Uwielbiam je w każdej odsłonie, o każdej porze, jako dodatek do drugiego dania i same w sobie. Dziś na obiad

buraczki

składniki
* ugotowane i obrane buraki, około 1 kg
* sól
* pieprz
* pół jabłka
* łyżka soku z cytryny

Buraki ścieram na grubych oczkach tarki, jabłko na drobnych, doprawiam solą, pieprzem i cytryną. Mieszam dokładnie i gotowe!
momo 2015-06-02 10:46:06
ale trzeba być głupim żebym podawać sygnatury akt w internecie, widać że ktoś lubi ryzykować
1
momo 2015-06-02 10:48:41
takie sprawy powinny być poufne ze względu na przebieg postępowania idioci,teraz można kogoś oskarżyć a po sygnaturze akt będzie to łatwe kto robi wpisy
1
ask 2015-06-25 23:06:31
Mi się pracowało dobrze. Fakt, że na wynagrodzenie trzeba było poczekać do wyników sprzedaży. Ale szef "z głową". Miał pomysły i łeb na karku. A trochę pokory nie szkodzi.
antantyprolex 2015-07-17 08:38:11
Jak się nie pracowało w dziale sprzedaży tylko innym też trzeba było czekać na wynagrodzenie, a na wynagrodzenie z dwóch czy trzech ostatnich miesięcy to się nie doczekało w ogóle. Pan szef owszem "z głową" i łbem na karku- jak unikać płacenia.
ZROZUM MATOLE 2015-08-11 09:06:03
TO DO WIKIPEDII ZAJRZYJ,CO ZA BZDURY LUDZIE TU PISZĄ ZAJMIJCIE SIĘ CZYMŚ POŻYTECZNYM A NIE ŻE GO WORK SAM PROWOKUJE WPISY BO NIE MA RUCHU NA STRONIE, ŻAŁOŚNE
MA ODWAGE 2015-09-14 15:28:25
NO PROSZĘ JAK GO WORK OPINIE USUWA, A O SOBIE CO NAPISZE? jAKA PRACA W GO WORK,MOŻE SIĘ KTOŚ WYPOWIE JAKIE PŁACE, JAKI [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
antantyprolex 2015-10-18 19:33:07
podasz adres strony internetowej? Strona www.e-prolex.pl już nie istnieje dobrych kilka miesięcy albo dłużej, a Ty piszesz komentarz we wrześniu, że byłeś na ich stronie internetowej.
2
coxpa 2016-05-14 13:31:28
Też jestem zdania, że firma jest w porządeczku. Ma samych zadowolonych klientów i pracowników @Dan.
1
Zostaw swoją opinię o Prolex Wydawnictwo Prawnicze sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Prolex Wydawnictwo Prawnicze sp. z o.o.