brak logo

Lisner

Poznań

Opinie o Lisner

Uhuhra 2016-10-23 10:40
Planowanie nadgodzin jest niezgodne z prawem, to nadajesz do PIP. Zróbcie zdjęcie pisma i wyślijcie do odpowiednich organów.
urolog 2016-10-30 21:09
Zeby doradzać, to trzeba zapytac o okres rozliczeniowy nadgodzin nie pisac farmazony A w Lisnerze jest rok na rozliczenie nadgodzin, i wiadomo, ze wysoki sezon na ryby jest w listopadzie i grudniu.
Uhuhra 2016-10-31 07:51
Sam nie pisz farmazonow, bo na prawie to widać, że się nie znasz.

Pracodawca nie może stale zlecać pracownikom pracy w godzinach nadliczbowych. Stanowi to naruszenie przepisów o czasie pracy, naraża go na odpowiedzialność za wykroczenie i karę grzywny od 1 tys. do 30 tys. zł.

http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/1721,pracy-w-nadgodzinach-nie-mozna-planowac.html
Zaba 003 2016-11-01 20:07
ogólnie robię to po raz pierwszy, ale myślę że jest to stosowne warunki pracy no cóż w sezonie łamie się kodeks pracy np 7 dni w tygodniu odrabia się święta w niedzielą i oczywiście duża rotacja ludzi spowodowana mobbingiem pracowników za przyzwoleniem brygadzistów, a kierownictwo no cóż udaje że nic nie widzi ludzie płaczą po kątach lub znikają z chwili na chwilę ogólnie trzeba tam mieć znajomości ciocia wujek mama albo inną rodzinę to jest szansa na przetrwanie a w innym wypadku daję max 2 dni.
Ale żeby nie było to nie praca jest ciężka tylko LUDZIE którzy już tam pracują od X lat i zdaje się że pozjadali wszystkie rozumy i upokarzają nowych ludzi a brygadziści się śmieją, a kierownik nie widzi no tak to wygląda faktycznie szału nie ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa!!!
2
Uhuhra 2016-11-03 11:27
Pracodawca nie może stale zlecać pracownikom pracy w godzinach nadliczbowych. Stanowi to naruszenie przepisów o czasie pracy, naraża go na odpowiedzialność za wykroczenie i karę grzywny od 1 tys. do 30 tys. zł.
Zaba 003 2016-11-07 22:55
no widzisz a Lisner ma swój kodeks i podpisujesz umowę na 40 g w tygodniu a tyrasz 56g no cóż i kodeks no wiesz troszkę się w nim zmieniło i jak by to napisać mogą cię wykorzystywać ile chcą he he życie to nie bajka
3
Zaba 003 2016-11-07 23:03
coś mi się zdaje, że kp Panu obcy jest mogą zmusić do sobót i niedziel jeśli jest praca zmianowa byłam w PIP i gadałam z prawnikiem, ale nie wolno odrabiać świąt bo to już przesada a co kogo sezon jak robisz po 7 dni w tygodniu a od lutego zakład wykorzystuje twój urlop albo cię odwołuje bo nie ma pracy powinni wykorzystywać tylko połowę urlopu a zdarza się że wykorzystują prawie cały bo nie ma pracy a w lizingu można nawet zarobić 500zł za mc he he bo tak szaleją z odwołaniami.
pozdrawiam
kik 2016-11-08 14:54
ja pracuje już przez firme Randstad ponad rok. co prawda są umowy krótkie ale caly czas są przedłuane. mam nadzieję, ze się nie zdziwie że mnie odwołąją, ale kierownik chce mnie na stałe. Praca spoko, wynagrozdenie też. Na produkcji bez nagdodzin ok 2000 tyś na reke. Umowy od początku o pracę wiec tez spoko. Kto chce pracować to nie narzeka, wiadomo że jak w każdym zakładzie do czegoś można się doczepić ale praocwałem już w tylu firmach i mam duże powrownaiei że tu jest ok.
2
ja 2016-11-08 19:10
jak się dostać do firmy przez te agencje Randstad?
Zaba 003 2016-11-09 13:57
2000 tyś to masz w sezonie przez 2 mc he he nie wciskaj ludziom kitów bo nawet stałe końcówkowe nie raz nie widzą 2000 na końcu a pracę mają na maxa odpowiedzialną więc nie wkręcaj, a jak masz dostać umowę to czemu dalej przez firmę lizingową pracujesz? co wolisz mieć dużo umów o pracę bo chyba co tydzień?? czyż nie tak? no 1600 zł to się zgodzę ;-))))
kik 2016-11-09 15:19
mam umowę na maila, więc nie ma znaczenia dla mnie ile ich jest :D przykro mi, że masz 1600 ja mam zdecydowanie więcej :D
Masa 2016-11-10 19:04
Witam.Do roboty rodacy LISNER wola !!!!
1
Masa 2016-11-10 19:45
Umowa na 7 dni :(
2
Masa 2016-11-29 19:13
Jest duzo pracownikow z ukrainy.Dlatego to jest twoje zycie i wybor pozostawiam kazdemu z osobna.Przyjdz przekonaj sie na wlasnej skorze jak sie tobie bedzie pracowalo czy takie miales oczekiwania ?!!!!.
Blackhole 2016-11-30 07:22
Ile to jest 2000tyś
2
Polak 2016-12-05 13:05
praca dobra dla os.Student,uczen,emeryt,rencista !!!wynagrodzenie uniemozliwia prawidlowy byt na tym padole !!!
4
Maja 2017-03-13 14:10
@Masa dalej jesteś pracownikiem Lisner? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia i tego jakie są plusy pracy w firmie.
Evelajn 2017-03-29 10:16
Hej bylam zatrudniona przez agencje i niedawno dostalam umowe od Lisnera. Mi sie podoba takze polecam
1
Maja 2017-03-29 10:23
@Evelajn chętnie dowiemy się więcej na temat tego co podoba Ci się w pracy w Lisner. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?
Evelajn 2017-03-31 02:39
Nie bylam w biurze sie dowiedziec ale cos pamietam ze jakies pakiety sa np bilety do kina 50%taniej jak i jedzenie w restauracjach, basen, mozliwoac korzystania za darmo z uslug lekarzy roznych specjalizacji. Nie pamietam wszystkiego i dokladnie co tam jeszcze bylo
2
Rybcia 2017-05-23 12:08
@Evelajn
faktycznie sa pakiety medyczne ale jak dla mnie to jednak te darmowe dojazdy i obiady sa wazniejsze.

Dla pozostalych zainteresowanych moge powiedziec, ze ostatnio nawet podwyzki byly takz e chyba bedzie coraz lepiej :)
Rikson 2017-05-25 15:34
Powiem tak, pracuje już tam trochę i szczerze powiedziawszy nie mam dobrej opinii na temat brygadzistów. Zachowują się jak swięte krowy, przychodzisz coś się zapytać to jeszcze wywracanie oczami że im [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawracasz a jest tak że jeżeli jest problem to Ty później obrywasz a oni umywają ręce. Z pracą nie jest źle, raz lepiej raz gorzej, trochę się pozmieniało ale pod względem kultury niektórych osób to żenada. Ludziom słoma z butów wystaje a myślą że mogą traktować Cię jak popychadło. Nie można się dać, bo później będzie tak cały czas!

Maja 2017-05-31 11:38
@Rybcia to ważna informacja, że w firmie zachodzą pozytywne dla pracowników zmiany. Benefity, o których wspominasz rzeczywiście są atrakcyjne. Czy mogłabyś jeszcze powiedzieć, czy benefity te oraz podwyżki dotyczyły wszystkich pracowników firmy, czy też konkretnych jej działów?

@Rikson w przypadku nieodpowiednich zachowań poszczególnych pracowników takie sprawy najlepiej załatwiać wewnętrznie w firmie. Próbowaliście zgłaszać takie sytuacje, o których wspominasz? Rozumiem, że jednak odpowiada Ci praca w Lisner?
UKRAINCZYK 2017-06-03 17:25
Jak nie praca w LISNERZE to jeden z drugim won !!!
Artio 2017-06-07 18:47
Ogolnie powiem Tak .. bylo Milo ale sie skonczylo dla osob pracujach przez posrednikow .. byla praca I nagle nie ma na wszystkich dzialach . Ludzie pracowali niektorzy po dwa lata z nadzieja na umowy . J nagle bum .. odwolania . Nikt nic nie wie . Czy bedzie praca ,kiedy .I na Jak dlugo . I Jak tu sie mobilizowac . Brak perspektyw na pezyszlosc . Owszem niektorym sie udalo dostac umowy . Lecz nie na wszystkich dzialach jest Tak piknie . Pytanie Co dalej . ? Odp brzmi . Nie wiemy .
Jolka 2017-06-08 13:56
W lisnerze Polakow maja gleboko w du..e. sila robocza przybyla z Ukrainy .DlA naszych sa wielkie dlugo terminowe odwolania . Po to zeby nie dac umowy . Popracujesz jakis czas I wypad . Albo dostaniesz odwolanie I sie nie doczekasz powrotu . Odradzam szkoda czasu . Tym bardziej ,ze praca ciezka w zimnych I wilgotnych warunkach .
jemioła 2017-06-08 20:54
Obecnie jest ok 40 pracownikow z Ukrainy - po 20 na kazdej zmianie. Dramatu nie ma, ale dogadac sie trudno. Latem zamowienia zawsze spadają, wiec roboty mniej. W okresie urlopów dużo zamieszania za to pracy mniej. Dopiero w połowie sierpnia rusza sezon. Mechaników brak. Operatorów brak. Wózkowych brak. Dobrych ludzi brak. Dyscypliny brak. Pomocy brak. Fajnych dziewczyn za mało. :) A rekrutacje są .
3
kura 2017-06-10 13:40
Tam masz racje wylali go z Unilevera za kablowanie
7
Maja 2017-06-12 11:11
Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w firmie, jednak bardzo proszę o nie skupianie się w komentarzach na poszczególnych pracownikach firmy. Szczególnie jeśli chodzi o podawanie ich danych personalnych. Przypominam, że komentarze nie mogą naruszać zasad regulaminu, w tym między innymi naruszać dóbr osobistych. Jeśli macie jakieś zastrzeżenia co do pracy pracowników firmy, to warto taki problem zgłosić i załatwiać wewnętrznie.

@jemioła
wspominasz, o dużych brakach personalnych. Czy oznacza, to że w najbliższym czasie będzie łatwiej o dostanie się do pracy w firmie?
Pablo 2017-06-12 17:43
1500 ZŁ to dostają z 500 + za siedzenie w chacie
max 2017-06-14 08:49
Witam,

Mam pytanie, pojawiło się ogłoszenie na Magazyniera Produkcji. Jak wygląda stawka brutto ? Zatrudniają przez agencje czy od razu przez firmę ? Cieżka praca ?
Z góry dziekuje za odp.
Rikson 2017-06-15 16:51
Próby były, ale brygadziści w ogóle nie reagują, dla nich praca tylko ma być zrobiona a jak i że nie masz nikogo do pomocy to ich to nie obchodzi. Sami nic nie robią, siedzą na stołówce i spijają kawki a później Panią Brygadzistkę plecki bolą, albo jest zmeczona ;)
3
ali 2017-06-25 20:07
Duzo osób odeszło od was i niektórzy zatrudnil się i tzn dziewczyny w rpc bebo i mówili ze wypłata marna była na 3 zm w lisnerze no u nas sa zarobki wyższe i w unilewerze tez sa wyższe niż u was.
Maja 2017-07-03 12:58
@POLAK bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam, że komentarze nie mogą łamać zasad regulaminu.
Luna 2017-07-09 09:37
Slyszalam ,ze lisner dal TERAZ podwyzki placy dla najemnikow . Czy to prawda ? I jaka to ma byc TERAZ stawka ? Kto cos?
Maja 2017-08-12 13:49
@Luna czy te informacje się sprawdziły? Czy ktoś odbywał staż w Lisnerze? Aktualnie firma poszukuje wielu pracowników - w tym uruchomiona została rekrutacja na Stażysta (-tka) w Dziale Personalnym. Czy po ewentualnym stażu można liczyć na zatrudnienie?
mała 2017-08-30 12:07
pracowałam tam kiedyś i było jak było mokro ,zimno i dużo nadgodzin .czy pracuje tam jeszcze Konrad mechanik?
Maja 2017-08-30 13:06
@mała a na jakim stanowisku pracowałaś dokładnie, że miałaś takie warunki? Ważne, żeby podając opinie precyzować szczegóły, żeby poszukujący pracy - a ofert pracy jest dużo - wiedzieli na czym stoją w Lisnerze.
Zibo 2017-08-30 19:03
Dostałam sie do lisnera, na pakowanie w pudelka , czy ktoś może mi powiedziec czy to nie jest akord? I jak wogóle tam jest ?
Omm 2017-09-01 12:37
Co do brygadzistow to prawda.
Lenie smierdzace.
Ale atmosfera fajna, wesolo jest i to umila prace.
A [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba no niestety.
Ale to tak jak wszedzie.
Przeważnie 2 zmiany nocki rzadko, bynajmniej ja na produkcji jeszcże nocek nie mialam. Przeważnie magazyn i kuchnia.
Zadnych nadgodzin nie ma.
Wszedzie jest dobrze gdzie nas nie ma. Wszystko zalezy od nastawienia. Jezeli ktos musi pracowac bo pieniadze potrzebne to bedzie pracowal.
Zibo 2017-09-01 16:44
A ile wychodzisz na ręke z kasa ?
Grzenas 2017-09-01 19:56
Tak
Maja 2017-09-07 08:09
@Zibo to dostałeś się już do pracy, czy na razie masz na myśli rekrutacje? Nie poznałeś warunków zatrudnienia w firmie? Wszelkie są opisane w umowie, która zawsze warto przeczytać.
martuskka 2017-09-08 15:29
zgadzam się . co jak co ale na pensje i dodatki w lisnerze nie można narzekac bo wiele firm w poznaniu oferuje mniej . teraz jeszcze wprowadzili dodatek za obecność wiec mimo ze praca ciezka jak na każdej produkcji to jak ktoś chce pracować to może zarobić
1
Lisnerman 2017-09-08 19:01
Jak to nie ma nadgodzin ? Np. we wszystkie soboty w sierpniu były nadgodziny.
Zibo 2017-09-08 23:40
Dostałem się , już pracuje ale umowy jeszcze nie mam. Czekam . A czy o czymś muszę wiedzieć? Co nie jest mówione jasno o tym ?
Nick 2017-09-14 12:29
Jezeli sie sprawdzisz to dostaniesz spolojnie tym bardziej ze ludzi potrzebuja.
Zibo 2017-09-17 17:59
To jest jakiś hardkor w tej pracy , porazka na maksa
1
olka 2017-09-18 10:31
Ja pracuje w unileverku i mam 2500zł bez nadgodzin i premie co 4 mscy po 800zł wiec wasz zarobek a mój wy to macie z nadgodzinami a ja ze sb i ndz mam ponad 3 koła na reke wiec lisner słabo płaci zarobek liczy się bez nadgodzin.
Jaca 2017-09-18 19:16
" ...takie sprawy najlepiej załatwiać wewnętrznie w firmie" Nie wewnętrznie tylko poza firmą, najlepiej na parkingu wpie.rdol i samochód do remontu i rurka mięknie.
Zostaw swoją opinię o Lisner - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lisner