logo SWM-POLAND Sp. z o.o.

SWM-POLAND Sp. z o.o.

Stryków

Opinie o SWM-POLAND Sp. z o.o.

ja 2012-10-08 08:14:31
....no po wypadku...to różnie może byc z premiami.....wiecie,że te bramy przy maszynach powinny byc zawsze zamknięte,jak maszyna pracuje?Może byc cieplutko!!! A z drugirj strony...gratuluje pomysłowości....i elastyczności młodemu.....Mam nadzieję,że wszystko skończy sie dobrze....i palce bedą sprawne....
Młody 2012-10-10 22:18:33
ja - 2012-10-08 08:14:31

....no po wypadku...to różnie może byc z premiami.....wiecie,że te bramy przy maszynach powinny byc zawsze zamknięte,jak maszyna pracuje?Może byc cieplutko!!! A z drugirj strony...gratuluje pomysłowości....i elastyczności młodemu.....Mam nadzieję,że wszystko skończy sie dobrze....i palce bedą sprawne....
Siemano :)
zwracam sie z tym postem do ludzi którzy potrafią tylko narzekać i płakać...Kochani nie po to sie przychodzi do pracy zeby polezec sprobuj 12 godz lezec i nic nie robic....psychicznie idzie sie wykonczyc...dzieki za wszystkie zycznia powrotu do zdrowia...szkoda tylko ze niektorzy ludzie martwia sie o pracownika jak sie cos stanie....ale tak czy inaczej dzieki :) i teraz coś co zaboli sporo osób....dziękuje (usunięte przez administratora) jak i (usunięte przez administratora) za troske pomoc i wszystko co moge im zawdzieczac....jedno tylko pytanie dlaczego nikt z ciecia nie umial badz nie chcial lub bal sie mi pomoc bezposrednio po ???? tylko team lider druku ?? ale oki bylo minelo...milej pracy 3majcie się papa :))
ja 2012-10-12 09:14:52
...jesli nasz poszkodowany czyta....jak zdrówko?a ręka?będzie dobrze?W firmie cisza....nie ma tematu...nic nie wiemy,nic sie nie zmieniło...jestem z innej zmiany...nie moge pojąc jak twoi współpracownicy mogli milczeć ,nie opowiedzieli o faktycznej sytuacji w firmie...No i sami sobie zapewniamy ,to co mamy!Życzę powrotu do formy...pozdro...
1
Młody 2012-10-12 20:24:17
Inaczej poszkodowany.....całkiem nieźle a co do współpracowników hmmm..ich sprawa mam nadzieje ze ten wypadek nauczy ludzi co nie co...pozdro i dzięki za troske 3m się :)
ja 2012-10-14 22:20:58
nie przejmuj sie takimi wpisami....co sie stało,to sie stało.Masz wracać do zdrowia i do pracy.Zawsze znajda sie hojraki...i tacy którym wszystko sie nie podoba.......Każdy myslący wie jak u nas jest.....Zapieprzac trzeba....jak wszędzie......no i człowiek jest ważny i potrzebny dopuki dobrze i dużo robi......jak wpada....to już niekoniecznie....pozdro.....
nowy 2012-10-28 08:50:10
Witam, chciałem się dowiedzieć jak kształtują się wynagrodzenia na stanowisku operatora i pomocnika, zarówno jeśli chodzi o zatrudnienie bezpośrednio przez firmę jak i przez agencję ??? z góry dzięki pozdrawiam.
nowy 2012-10-29 18:33:18
a sama praca na czym polega/jak wygląda???
1
cim 2012-10-30 13:10:33
A co ta firma dokladnie robi, t.j. jakie maszyny trzeba obslugiwac? Czy ktos kto umie obslugiwac maszyny drukarskie znajdzie tam prace? Jak duze i zaawansowane sa tam urzadzenia?
.... 2012-10-31 08:32:14
są dwa działy produkcyjne.....DRUK....gdzie sa ogromne maszyny z wieloma wałami,wałkami...i innymi gigantami....tu nanosi sie alginat na czyste wielkie role papieru...który póżniej przechodzi na dział cięcia....i tu cięty jest na mniejszych,ale tez wielkich maszynach na mniejsze porcje....To jest papier do zrobienia bibułek do papierosów.Jesli masz doświadczenie,albo wykształcenie drukarskie....przyjmą cię......Kasa jest nieduża za pracę jaka trzeba wykonać...No i system pracy ciągłej...niedziele,soboty...po 12 godzin...nie ma przeproś.....Możesz podjąć prace i sam ocenić...Powodzenia.....
1
cim 2012-11-09 11:26:35
ok, dzieki. ogromne maszyny drukarskie to znaczy jakie? 2m szerokie, wieksze? jaka technika drukarska?
ja 2012-11-13 12:08:47
ja pracuje na cięciu...powinien wypowiedziec sie ktos z druku....te maszyny na pewna sa szersze niz 2 metry,wysokie napewno na 2,albo więcej ,a długie....to chyba na 7....ja takiego czegos wczesniej nie widziałam....Jesli jestes zaineresowany,to przyjdż sam...zobaczysz jak sie załapiesz.....koledzy z druku....piszcie....ktos chce was wesprzec swoją osobą!!!!
:) 2012-11-22 20:55:27
te maszyny to są produkcji fischer&krecke fp16 o ile mnie pamiec nie myli
lodz 2012-12-26 21:28:30
Jest u Was praca jako operator wózka widłowego? jak to u Was tam wygląda ??
1
nick 2013-02-24 13:38:13
Podpinam sie pod pytanie . Jak wyglada praca operatora wozka + jakie sa jego zarobki ?
2
brain 2013-05-15 13:35:20
czy ktoś z was pracował tam może na okresie próbnym na produkcji lub w recepcji i po tym okresie został ? czy to tylko takie wykorzystywanie bez umowy na jakiś czas ?
Anonim 2013-09-08 03:15:05
Praca od 8:00 czy od 9:00?
1
ja 2013-12-13 11:16:04
siema . pracuję na cięciu i nie jest wcale łatwo , są ludzie którzy pomogą q pracy a pracujemy po troje na maszynie a są tacy co nie odlepiają [usunięte przez moderatora] od krzesełka bo są zawaleni robota . Kierownictwo zmienia zdania co 15 minut co kto ma, robić zarobki mogły by być lepsze ale nie ma co narzekać , w tej pracy na dziale cięcia liczy się tylko jedno "sety i bobiny" nie liczy się to że ktoś nie ma siły pod koniec zmiany ma być wszystko zdjęte i już . Bo norma nie będzie wykonana .
2
..... 2013-12-19 23:15:18
Pracujemy non stop... dzien 12,noc 12,2 dni wolne....jak wypadnie....nie ma wolnych weekendów.Nadgodziny baaardzo rzadko...nie masz na co liczyć.Co do urlopu....raczej bez problemu...chyba,ze nawał pracy....wszystko do dogadania...Praca cięzka i fizycznie i psychicznie,ale dajemy rade...powodzenia...Spróbujesz....ocenisz....pracowac wszedzie trzeba....
szaza 2014-03-15 13:37:11
SWM-Poland to naprawdę porządna firma o czym świadczy między innymi świetna ocena tutaj na goworku
Elmo 2014-03-27 10:13:30
Witam.Mam pytanie jak tam się dostać,strona jest angielsko języczna i nie widzę tam możliwości wysłania swojego CV.Proszę o jakieś namiary.Z góry dziękuje.Pozdrawiam.
4
popek 2014-07-19 05:03:15
Tak ja podjąłem tam ostatnio pracę i jestem z niej bardzo zadowolony. SWM do najlepsza firma na ziemi. Zarobki wahają się w granicach od 5000 do 8000 zł brutto a dodatkowo oferują szeroki wachlarz szkoleń zarówno językowych jak i technicznych. oczywiście nie wliczając szefostwa Ci Państwo to na pewno więcej zarabiają. Ja na przykład zarabiam 6000 zł brutto mało tego z tego co wiem na święta Bożego Narodzenia mam dostć 1500zł w bonach a na Wielkanoc 1000zł czego można chcieć więcej od życia to najlepsza firma dla ludzi chcących zdobyć doświadczenie i zarobić dużo pieniędzy nic tylko składać tam swoje papiery naprawdę warto. Panuje tam zawsze miła rodzinna atmosfera a twoi przełożeni (usunięte przez administratora) wprowadzą Cię w świat papieru tej wspaniałej firmy SWM. Jeżeli mogę wam coś doradzić to jeżeli Pan Marcin podczas rozmowy kwalifikacyjnej zada pytanie ile chcesz zarabiać to śmiało możecie mówić 4000zł brutto zobaczycie oni naprawdę gotowi są dać Wam takie pieniądze nawet nie będą marudzić zobaczą, że się cenisz i że nie mają z byle kim do czynienia.
1
kokoszanel 2014-07-31 10:44:32
Czytam 2 powyższe opinie i chciałabym zapytać na jakich stanowiskach Panowie pracujecie?
Mówicie o całkiem niezłych zarobkach, dlatego zastanawiam się co robicie?
1
Lassarus32 2014-07-31 15:12:47
Nie wiem skad opienie na temat tych półrocznych 1500 i 1000zł. Pewnie wynika to z premii a nie z samej dobrej woli pracodawcy. Pracuję tu już jakiś czas i bywa różnie czyli tak samo jak w innnych firmach wszędzie znajdą się patologie i ginguły. Pracuję tu i podoba mi się ale czy SWM jest wybijającym się pracodawcą? Dla mnie przeciętnie, jest jak wszędzie. Na pewno wybitnych kierowników na produkcji tu nie znajdziesz.
1
pontypin 2014-07-31 15:53:46
Pracę w SWMie można podzielić na dwie grupy pracowników , fizycznych i umysłowych (biura itp). Praca na produkcji w systemie ciągłym świątek piątek czy niedziela i nie ma zmiłuj "potrzeba produkcji". Produkcja cięcia i dział druku na drugim bardzo wysoka tęeratura w lecie jest naprawdę ciężki , cięcie da się znieść ale bardzo fizyczna ( dla pomocnika szczególnie). Zarobki najniższa krajowa na start i na śmieciówie. Dalej szału nie ma , starsi pracownicy podobna maję dobre stawki ale płace tajne .Jest to praca raczej na przetrzymanie.
W biurze jest o wiele lepiej 4000 brutto bez problemu , byle angielskim władać a reszta przejdzie . Klima , dobra kawka angielski tu pracodawca dba .
Jest jeszcze magazyn i mechanicy ale tu się nie orientuje .
Trzeba spróbować I tyle w temacie.
1
Lassaru32 2014-07-31 16:21:54
I jeszcze chcialem dodac ze tu nie kolchoz i nie karitas czy czerwony krzyz. Zasady sa jasne od samego poczatku a jak ktos czuje sie oszukany to niech sie zwolnii z pracy a nie sieje zamet. Jak odejsc nie chce to znaczy ze jest taka gingula ze nigdzie pracy nie znajdzie. Place sa na poziomie rynku bo w przeciwnym razie ludzie by odeszli. Ja jestem zadowolony i tyle. Zeby cos dostac najpierw trzeba cos od siebie dac
1
szczesliwy 2014-08-07 18:52:03
Ją tam po 12g drzemki odwracam sie na drugi bok i że 4 jeszcze kimne.a prawda jest taka że co mądrzejsi już nawiali i śmieją sie z tych co zostali a nie powinni bo to nie ich wina że celowo pod ich nosem na peryferiach postawili obóz i robią bo musza i dziwi mnie tylko że wychwalaja ta pracę choć myślą inaczej bo czasu nie ma na nic choćby napić sie i odchorowac.nie wspominając o czasie dla rodziny.a przecierz i z warszawy kierownik dojezdza strzepek nerw bidulaa uśmiecha sie wychwala! A co mu zostało hihihi. Czytam i myślę że ją i wszyscy z was myślimy tak samo tyle tylko że że część z was broni sie przed tym i wmawia że jest super. Super już bylo! Moi drodzy pogogdzcie sie z tymlepiej nie bedzie.no może garstce dycydentow których pozdrawiam i pametajcie oprócz bycia dyrektorem czy kierownikiem trzeba być jeszcze człowiekiem ludzie muszą was szanować a nie trzasc przed wami portkami a udawać że jest inaczej.myślę że i tak choć rozumiecie to i tak macie to w nosiebo przecięta stołek i kasa ponad wszystkoprawda? Pozdrawiam
1
szczesliwy 2014-08-09 16:55:21
Popek nie wiem skąd ten nick ale mam nadzieję że nie myślimy o tym samym Popku. Po twojej wypowiedzi myślę że lepsza była by ksywka Fiflak(patrz kabaret paranienormalni-Fiflak) cymbale!
3
yyyyy 2014-08-14 23:35:58
popek i majki987........mam małą prośbę.....zmiana tabletek wskazana.....i to natychmiast.........Wy chyba piszecie o LSD .......bo na pewno nie o SWM :)
2
asilin 2014-11-08 10:01:02
hej mam pytanie , szukam pracy i zastanawiam się na SWM . Czy pracują tam na produkcji kobiety? czy jest to ciężka praca? i najważniejsze czy rekrutuje tam jakaś firma zewnterzna? bo na stronie jest wsszystko po angielsku. Bede wdzieczna za odpowiedzi.
1
ojtam :) 2014-11-13 19:35:21
Jesli jestes kobieta odradzam prace na produkcji, szkoda kregoslupa. Bardzo duzo dzwigania.Kilka ton wyjdzie dziennie do przełożenia.Oczywiscie mowią ze pozniej mozna awansowac na prace przy biureczku "liniowy" ale nie ma co dać się wrobić, szanse są na to marne.Głównie tylko faceci są brani pod uwagę. Na poczatku pracuję sie przez agnecje np WSO po pol roku mozna doczekac sie umowy.
2
ojtam:) 2014-11-13 19:40:26
I dodajac na dziale cięcia zarobki za taki wysiłek fizyczny jaki wkładają pomocnicy są śmieszne. Pozdrawiam
1
asilin 2014-11-17 20:55:45
ok , dzięki za informacje , chyba faktycznie praca nie dla mnie.
1
ojtam;) 2014-11-22 01:17:02
Prace przy biurku dalej miałem na myśli produkcję tylko ciut lżej niż na najniższym stanowisku pomocnika.Jeśli chodzi o prace typowo w biurze nic mi nie wiadomo. Wypłaty terminowo,nadgodzin brak.
prezes 2014-11-25 21:31:01
Witam
a nie orientujecie sie może, jaka spedycja wozi towar dla SWM?
rądel 2014-12-17 23:50:34
hej, również mam pytanie odnoszące się do pienędzy w SWM_POLAND, jednak w troszeczkę innej kwestii, mianowicie chodzi mi o to , czy w tej firmie w związku ze zbliżającymi się świętami można liczyć na jakieś premie, bonusy czy też innej dodatkowe profity dla pracowników ? może chociażby jakieś paczki od firmy?
1
szansonistka 2015-02-18 18:29:39
cześć wszystkim, słyszałam że w firmie SWM-POLAND Sp. z o.o. mają być jakieś wielkie zwolnienia wszystkich prawie pracowników i zatrudnianie nowych. nie moge tego zweryfikowac czy to prawda, ktoś może ma jakiekolwiek informacje na ten temat? to nie ukrywam wielkie szansa dla mnie teraz po studiach by była
trol 2015-03-01 23:07:38
Zwolnienia to bujda, widełki 1700-1900 na produkcji na najniższym stanowisku na umowie SWM. Jeśli chodzi o bony, paczki wszystko jest i czasem ładne kwoty. Termin wypłat do 10-tego :-)
Meteor 2015-03-11 14:18:41
JEBAĆ SWM ! trol ma racje 1600-max 1900,ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba ludzie nawet nie myślcie o tej firmie...kazdy na czyszka narzekal,a teraz wgl paradox !
szczesliwy 2015-04-09 22:52:30
reparatore tak jak ty sie szanujesz to az milo posluchac...zadaj sobie jedna zaje....wazne pytanie (czy chcial bys zeby twoj syn jeb... . za takie grosze w takich warunkach) i czy byl by ci wdzieczny za zgotowanie takiego losu! ale SWM bedzie ci napewno wdzieczny za splodzenie nastepnego barana ktory bedzie wlil po 12 az ducha wyzionie. smieszny jestes !!!
1
Kodry 2015-07-24 17:03:48
Technik Jakosci w SWM to niesamowite przezycie wiekszosc po pol roku znika rodzic !!! Niestety zespol bardzo zmienny jak poszukasz to moze znajdziesz poprzednie oferty, z tych osob co ja znam wszystkie byly zatrudnione przez firme zewnatrzna na smieciowce jak dostaly na stale to znikaly. Pozdr.
blablabla 2016-02-22 20:20:53
hej,
a orientujecie sie ile zarabia operator w delstar??
borys 2016-03-15 19:52:21
W jakości jest wakat na praktykanta, ale dojazdy i pewnie za marne grosze. Natomiast jak pracuje się w samym dziale jakosci nie wiem, pozdro z produkcji.
borys 2016-03-15 19:53:13
W jakości jest wakat na praktykanta, ale dojazdy i pewnie za marne grosze. Natomiast jak pracuje się w samym dziale jakosci nie wiem, pozdro z produkcji.
1
zloty 2016-07-18 21:34:18
Nie polecam pracuje juz 3 lata ciagle zwiekszaja wymagania praca 12 godzin ciagle na stojąco jak sie idzie na przerwe teamlider od razu krzywo patrzy po polaczeniu z dell starem wykorzystuja ludzi na maxa od 8 do 12 ton na zmiane trzeba przezucic za marne pieniadze
zloty 2016-09-01 12:15:30
Juz nie pracuje i nie zamierzam wracac. Na reke jakies 1900 i ciagle zmiany robilem 3 lata i ciagle zmieniali na gorzej dla pracownikow wiecej obowiazkow a wez zachoruj to za 2 tygodnie dostaniesz wypowiedzenie
1
igor 2016-09-02 20:54:12
pracowałem 5 lat w tej firmie, stanowczo odradzam.
zakłamanie, kolesiostwo, mobbing.
Ta firma się kończy.
1
asd 2016-10-09 22:24:47
A wiecie czy mają teraz jakieś oferty pracy? Dzięki
olo 2016-11-08 11:54:52
Potwierdzam, nadal praktykują "śmieciówki", idąc na zwolnienie , trzeba liczyć się z tym, że po powrocie raczej już nie masz tej pracy! Bardzo dużo osób narzeka w tej firmie na szefostwo, ale nikt się nie odzywa bo boją się o pracę. Ogólnie firma nie dba o pracownika (dobrze mają tylko szefowie)...Duża rotacja pracowników( coraz częściej przyjmowane są osoby nowe, za coraz mniejsze stawki). Poza tym ludzie są bardzo fałszywi w tej firmie. Nie polecam
olo 2016-11-08 11:55:20
Potwierdzam, nadal praktykują "śmieciówki", idąc na zwolnienie , trzeba liczyć się z tym, że po powrocie raczej już nie masz tej pracy! Bardzo dużo osób narzeka w tej firmie na szefostwo, ale nikt się nie odzywa bo boją się o pracę. Ogólnie firma nie dba o pracownika (dobrze mają tylko szefowie)...Duża rotacja pracowników( coraz częściej przyjmowane są osoby nowe, za coraz mniejsze stawki). Poza tym ludzie są bardzo fałszywi w tej firmie. Nie polecam
ja 2016-11-24 18:03:59
Witam, mam takie pytanie czy jest jakiś autobus pracowniczy, który by dowoził pracowników z okolic Łowicza? I jakie trzeba mieć wykształcenie.
Zostaw swoją opinię o SWM-POLAND Sp. z o.o. - Stryków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SWM-POLAND Sp. z o.o.