FairWind Sp. z o.o.

Szczecin

Opinie o FairWind Sp. z o.o.

tomasz pomorskie 2017-05-11 14:03
Witam jak nie znam j.ang, a chciałbym pracować jestem monterem zurawi wiezowych i kratowych o 11 lat i bywałem przy moztazu turbin wiatrowych
Szkot 2017-05-12 17:00
Tomek próbuj ja byłem na selection day i było kilku co nawet nie potrafili się przedstawić po angielsku a zostali przyjęci, gdzie robiłeś papiery na montera żurawi wieżowych i kratowych ??
Papa 2017-05-13 11:40
Ktoś wie czy niebawem będzie jakiś selection day ? Bo wysłałem Cv ale nie wiem czy czekać :) Zresztą pewnie wpierw wezmą ludzi, którzy nie siedzieli za biurkiem.
Korek 2017-05-13 14:18
Czy ktoś się orientuje czy dalej przyjmują? I czy ludzie, którzy niby siedzieli za biurkiem mają jakieś szanse?
kos 2017-05-13 23:24
Nie wiesz w co się pakujesz.
Już praca marynarza jest lepsza niż to.
7
Korek 2017-05-14 11:43
Wiem ale wpierw trzeba dostać taką szansę. Pracuję jako handlowiec ale robię wszystko od ofert po załadunek trików i montaże hal.
Chętny 2017-05-15 13:05
Szykują się jakieś interview ? ktoś był nie dawno ?
Kasia 2017-05-16 14:57
to na to wygląda że każdy ma różną prace. Mój mąż różnie pracuje, czasami przez 2-3 miesiące siedzi w domu (ciężko bo zawsze to co zdołamy odłożyć potrzebne na miesiąc gdzie nie pracuje), jak już jest jakiś projekt to nie ma go 3-5 tyg. Pracuje od 8- 18,19, róznie ale rzadko 8 h. Zalezy tez gdzie projekty- w Niemczech pracują nawet w soboty. czyli czas na rozmowy z rodzina ma tylko poźno wieczorami albo w niedziele
3
Kasia 2017-05-20 13:39
nie zgadzam się z Twoją opinia. Mój mąż pracuje w tej firmie i jeszcze ani razu nie skończył pracy po 8h (pracuje 10-12 godz)
w dodatku nigdy nie wiesz kiedy bedzie miała wolne a kiedy bedzie pracował. Przez 3 miesiaće siedział w domu gdzie mowili ze pracy bezie pełno od stycznia- i co szlak trafił wszystkie oszczedności... a poza tym kiedy w wakacje wziął tydzień wolnego to póżniej musiał czekać 1,5 miesiąca na jakikolwiek projekt.
4
Jacqwall 2017-05-31 07:14
Jakie wykształcenie i kursy są mile widziane w FW?
2
Wojtek 2017-05-31 17:48
Jak raz pojdziesz na Vat to juz na zawsze zostaniesz vatowcem. Firma owszem zaplaci fakture plus Vat ale Ty i tak musisz go oddac skarbowce. Jesli nie ma kosztow bez sensu jest byc na Vacie. Wiecej roboty i ksiegowanie drozsze.
tomasz pomorskie 2017-06-01 09:57
papiery zrobiłem w udt i lata doświadczenia i certyfikaty producentów żurawi do kogo mam wysłać papiery cv
FairWind Sp. z o.o. 2017-06-01 11:21 [pracodawca]
Witam,
Najbardziej się przyda doświadczenie lub wykształcenie z branżach budowlanych, np elektryk, mechanika, itp. Jeśli Pan już ma jakieś kursy lub certyfikaty, związane z branżą turbin wiatrowych, jak GWO, to oczywiście pomoże.

Pozdrawiam
WEST 2017-06-02 11:38
Witam. Od 5 lat pracuję jako kierowca busa 3,5t na trasach międzynarodowych. Kilkanaście razy dostarczałem części na Farmy Wiatrowe w całej europie w Norwegi Finlandi Szwecji Grecji Niemczech we Włoszech (Sycylia Sardynia) Hiszpania Francja itd.
Głównymi odbiorcami były firmy NORDEX i VESTAS. Zainteresowała mnie praca przy turbinach wiatrowych czy jest szansa na współpracę z FairWind jako monter.
Krzysiek 2017-06-02 15:33
A jakie CV wysłać do firmy, polskie czy angielskie?
TOMASZ POMORSKIE 2017-06-05 07:35
Witam na jaki adres e-mail wysłać CV
Xxx 2017-06-05 19:56
Czy mając kursy GWO są jakieś większe szanse na przyjęcie do FairWind ?!
Wojtek 2017-06-05 21:07
Serio uwazasz ze dostarczajac busem palete z gratami na projekt powiekszasz tym samym doswiadczenie w branzy wiatrowej? Rownie dobrze fait wind powinien zatrudnic turka z kebaba bo karmi wiatrakarzy. Juz lepiej pochwal sie zdolnosciami manualnymi , elektrycznimi badz po prostu technicznymi.
1
FairWind Sp. z o.o. 2017-06-06 09:44 [pracodawca]
Dziękuję za pytanie.

Posiadanie GWO jest mile widziane, na pewno przyspieszy proces rekrutacji. Chociaż, jeśli ktoś nie ma, to nie jest minusem, bo możemy pomóc z dostarczeniem GWO.
FairWind Sp. z o.o. 2017-06-06 09:47 [pracodawca]
Witam,

Proszę wysłać CV do jobs@fairwind.com. Dziękuję.
FairWind Sp. z o.o. 2017-06-06 09:49 [pracodawca]
Witam,

Jeśli możliwe, proszę wysłać CV po angielsku. Dziękuję.
FairWind Sp. z o.o. 2017-06-06 09:50 [pracodawca]
Witam,

Jak najbardziej zapraszamy do rekrutacji. Proszę wysłać CV do jobs@fairwind.com. Dziękuję.
M 2017-07-01 12:09
a do czego wam to potrzebne ? :p
Alex 2017-07-04 09:46
Witam. Rekrutacja w Gdańsku 07.07 pod jakim adresem?
Czy rekrutacja jest w języku polskim czy angielskim?
Co trzeba ze sobą zabrać?
FairWind Sp. z o.o. 2017-07-04 10:01 [pracodawca]
Witam,
Dziękuję za zainteresowanie.

Proszę wysłać email na jobs@fairwind.com lub zadzwonić na 91 462 62 02, aby dowiedzieć się adres oraz co będzie wymagane. Rekrutacja jest po Polsku, chociaż praca wymaga Angielski i mogą być pytania po Angielsku podczas rekrutacji.

Pozdrawiam
Alex 2017-07-04 10:05
Dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam
coyote 2017-07-12 21:30
Witam

Chcialem sie spytać czy prawo jazdy to wymóg konieczny by podjąć z Państwem współprace?
FairWind Sp. z o.o. 2017-07-13 08:22 [pracodawca]
Witam,
Dziękuję za zainteresowanie.

Tak, prawo jazdy kat B jest konieczne do współpracy.
Jacek 2017-07-25 15:50
Doświadczony technik jest tutaj,,traktowany" na równi z człowiekiem bez doświadczenia.Słabe podejście do człowieka.
6
232348 2017-08-08 05:03
A w jakiej jeszcze firmie pracowałeś,mówisz że fairwind jest najlepszym miejscem do pracy.
1
barter 2017-08-10 09:19
Wiesz co to ironia?
FairWind Sp. z o.o. 2017-08-10 10:59 [pracodawca]
Witam,
Dziękuję za zainteresowanie. Proszę wysłać CV na Jobs@fairwind.com
FairWind Sp. z o.o. 2017-08-10 11:01 [pracodawca]
Witam,
Dziękujemy za zainteresowanie. Proszę wysłać CV na jobs@fairwind.com
FairWind Sp. z o.o. 2017-08-10 11:04 [pracodawca]
Witam,
Dziękujemy za zainteresowanie. Jeśli możliwe, proszę wysłać CV po angielsku.
FairWind Sp. z o.o. 2017-08-10 11:07 [pracodawca]
Witam,
Dziękujemy za zainteresowanie. Posiadanie GWO może przyspiesyć proces rekrutacji. Proszę wysłać CV na jobs@fairwind.com
zorro 2017-08-10 20:14
Witam jestem początkującym pracownikiem posiadam kurs Gwo oraz certyfikat Enerkonu ile firna płaci na początek?
3
Aneta 2017-08-21 13:53
@kaligula, nie w każdej firmie zagwarantowane są zakwaterowanie i wyżywienie, w większości agencji, są to palące problemy większości zatrudnionych. Na jakim stanowisku pracowałeś w FairWind i kiedy byłeś wysyłany za granicę? Teraz aktualne oferty pracy są głównie na Szczecin, innych brak, więc czy na pewno piszesz o właściwej firmie?
krzysiek459 2017-08-21 21:12
Bez sensu jest portal o pracodawcach, skoro usuwane są opinie niepochlebne. Trochę to żałosne i przypomina mi tv publiczną.
6
wicherek 2017-08-28 21:35
Witam. Czy ktoś z pracowników jest w stanie udzielić mi informacji w temacie opłat związanych z prowadzeniem własnej działalności i jak to wygląda w stosunku do zarobku? Załóżmy że zaczynam przy stawce 8E/h jako technik turbin. W miesiącu przepracuję 160h x 8E i przemnożę to przez 4,20zł za euro = 5376zł na rękę.

1) Dla zakładających swoją 1 działalność za zus zapłacę ok. 500zł zgadza się??
2) Ubezpieczenie OC jakie, firmy czy prywatne nnw i ile za nie miesięcznie??
3) Prowadzenie księgowości firmy przez załóżmy księgową ok. 200zł miesięcznie.
4) Podatek przy zarobku tych 5376zł ile??
5) Jeszcze jakieś opłaty??

Dzięki z góry za odpowiedź!
FairWind Sp. z o.o. 2017-08-29 08:52 [pracodawca]
Według polityki firmy oraz forum GoWork, nie usuwamy negatywnych komentarzy, z wyjątkiem tych, które zawierają nieprawdziwe informacje. Warunki GoWork pozwalają na usunięcie komentarzy tylko w takich przypadkach.

Niestety, pojawiają się komentarze z błędną lub kompletnie nieprawdziwa informacją, odnośnie kontraktów, stawek wynagrodzenia, projektów, kosztów, podatków. Rozpowszechnianie tego typu kłamstw są nie tylko niekorzystne dla Firmy, potencjalnych kandydatów, ale też mogą być nie zgodne z prawem.
Technik FW 2017-08-29 18:46
1) zgadza się.
2) Ubezpieczenie OC z PZU zaakceptowane przez FW 790ZŁ. NNW to już Twoja sprawa.
3) Ja płacę 60zł (jestem na ryczałcie), ale kiedyś płaciłem jeszcze mniej.
4) Więkoszość z nas jest na ryczałcie z braku kosztów działalności 8,5% lub 5,5% i tyle płacisz wtedy podatku. Oczywiście jeśli chcesz prowadzić inny biznes to możesz obrać inną formę opodatkowania.
5) Nie przypominam sobie teraz.
Aneta 2017-08-30 07:04
Jak aktualnie wygląda możliwość zatrudnienia w firmie? Trwa szereg rekrutacji - głownie na stanowiska techniczne - czy w ich przypadku są testowane umiejętności pracowników?
Swiezy 2017-08-30 07:51
Z tego co widze jedynym kryterium przy naborze jest posiadanie wszystkich konczyn. Biora jak leci , kwestia czasu az dojdzie do wypadku na projekcie...
3
ex-pracownik 2017-09-05 08:35
Jeśli chcecie wiedzieć na czym stoicie pokażcie kontrakt który musicie podpisać radcy prawnemu albo adwokatowi oni wam powiedzą opinie fachową ;)
1
Aneta 2017-09-06 10:45
Rzeczywiście @świeży, w niektórych ofertach pracy FairWind Sp. z o.o. nie wymaga wykształcenia, ani doświadczenia. Ale liczy się za to znajomość angielskiego, a tutaj już raczej nie wszyscy mogą się taka kwalifikacją wykazać.
nowy 2017-09-10 08:59
Dostalem propozycje pracy na serwisie. Zarobki -kapcie mi spadly. Szukam informacji jak to wszystko wyglada bo jutro mam isc na rozmowe . Z tego co widze na forum to robota raz jest raz jej nie ma . I to jest fakt poniewaz widze jak czesto chlopcy z tej branzy pracuja . Najwazniejsze moim zdaniem sa male szczeguliki . Szef faktycznie zarabia - widac po samochodach , ale momentami mam wrazenie ze nimi handluje zeby dorobic . Z wygladu wszystko jest super . Znam osobiscie kilku ludzi ktorzy pracuja w tej firmie kilka lat . Nie chca mowic o zarobkach ogolnie na pytanie ile wyciagaja odpowiadaja ze jest super , ze projekty to tu to tam i kasa OK , ale niestety po nich tego nie widac . Zdazylo mi sie zarabiac dosc duzo . Pracowalem w szwecji i wiem jak wyglada zycie gdy zarabia sie dyche miesiecznie. Nie boje sie pracy ale wydaje mi sie ze jesli mam sie ciagac po jakis wiatrakach na WLASNEJ DZIALANOSCI to chyba znowu pojade na te szwedzkie drewutnie . I wlasnie "wlasna dzialalnosc" JAK ZACHORUJESZ TO LEZYSZ I KWICZYSZ .
Rozbraja mnie na tym forum pytania od fachofcow ktorzy potrafia serwisowac wiatraczki a nie wiedza jak sie prowadzi dzialalnosc. Mimo tego i tak pojde na rozmowe , bo temat ciekawy i moze jednak sie myle.
1
Nukie 2017-09-13 22:34
Mam aktualne gwo jak złożyć cv i ile trzeba czekać na odpowiedź
Dziękuję za odpowiedź
Swieżak 2017-09-14 09:34
Czy ktoś, aktualnie pracujących orientuje się jak w tej chwili wygląda sytuacja na projekcie Brilon w Niemczech? Głównie chodzi mi o ilość godzin. Czy jest jak na Vestasie powyżej 200 czy jak na Enerconie w Holandii 120?
Aneta 2017-09-20 08:04
@nowy i zdecydowałeś się wziąć udział w tej rekrutacji? Poszedłeś na rozmowę? Jak przebiegała? Napisz coś więcej - dla wielu osób to bardzo ważne, aby wiedzieć, czego się można spodziewać.
FairWind Sp. z o.o. 2017-09-20 09:21 [pracodawca]
Witam,
Dziękuję za zainteresowanie. Proszę wysłać CV na jobs@fairwind.com. Z względu na ilość aplikacji, które otrzymujemy, nie możemy zagwarantować jak długo Pan będzie czekał. Jeśli Pana aplikacje jest dopasowana do naszych potrzeb, to na pewno ktoś się z Panem skontaktuję. Zapraszamy na rekrutacje.
Zostaw swoją opinię o FairWind Sp. z o.o. - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FairWind Sp. z o.o.