FairWind Sp. z o.o.

Szczecin

Opinie o FairWind Sp. z o.o.

gosc 2016-04-07 12:38:36
Bezpieczenstwo jakieś jest ? Chyba żartujesz.
4
Majst 2016-04-08 05:28:17
Piszesz netto, ale chyba musisz od tego podatek zapłacić? no i opłacić działalność... Jeżeli się nie obijasz w robocie to raczej nie ma problemu z ciągłością zleceń?
1
Nowoprzyjety 2016-04-21 20:49:16
Pisze do wszystkich ktorzy maja watpliwosci co do tej pracy. Radze sie dokladnie zastanowic i policzyc koszta utrzymania calej dzialalnosci. Moze pomoge co wchodzi sklad, ZUS, podatek dochodowy, ubezpieczenie wlasnej dzialalnosci, ubezpieczenie samochodu wypozyczonego ktorym bedziecie ewentualnie jezdzic, wlasna ksiegowa jak ktos potrzebuje. Na poczatku dostajecie 8 euro na godzine i dopoki nie dojdziecie do stawki minimum te 14 euro bedziecie generowac dlugi i tylko dlugi, czyli jakies 2 lata jesli nie dostaniecie przypadkiem kary 1000h do odpracowania np za zle zrobiony montaz. Wmawiaja ze projekty sa , i to jest prawda ale rownoczesnie w tym samym czasie kiedy wy tez na projekcie jestescie, wiec ilosc projektow tak naprawde w okresie sezonu nie wiele bedzie was interesowac. Zastanowilbym sie jak bedziecie zyc gdy dostaniecie 4 miesiace wolnego w okresie zimowym, a oplaty trzeba placic. Jesli bedziecie mieli szczescie to dostaniecie kontrakt w skandynawi gdzie wyzywienie jest 3 razy drozsze niz w niemczech. Radze bardzo dobrze wszytsko policzyc. Kazdy moze sprobowac
5
Wiatrnniestraszny 2016-05-06 01:53:04
Witam. Pytanie mam czy jest jakakolwiek możliwość pracy w tej firmie bez zakładania własnej działalności? Jeśli nie, to jak mniej więcej wychodziliście przez pierwsze miesiące pracy w tej firmie? Ktoś napisał wcześniej także o płatnych szkoleniach? Czy samemu za jakieś trzeba płacić?
Zastanawiam się nad tą pracą ponieważ ciężka charówka nie jest mi straszna, boję się tylko o stratę czasu i pieniędzy związanych z założeniem działalności.
Pozdrawiam i dziękuję za odp.
zapracowany 2016-05-12 19:25:55
Tak , doplacaja jeszcze do alkoholu na swieta , zakupow w tesco i daja bony rabatowe na platki roz do kapieli.Jezeli w pracy poczujesz jakiekolwiek zmeczenie to rozkladaja ci hamak na tarasie a w przypadku tesknoty za rodzina sprowadzaja ją helikopterem wiec spokojnie aplikuj benefitow jest cale multum :)
18
Nickt 2016-05-16 15:53:51
8 euro na godzinę, przy 10 godzinach pracy dziennie i sześciu dniach pracy w tygodniu, daje miesięcznie 8*10*6*4 = 1920 euro.
Co daje 7680zł, przy kursie równym 4zł.
Szczerze - jak na początek pracy, bez doświadczenia kompletnie w zawodzie - to ja uważam za całkiem sporo. Nawet jeśli zapłacę ZUS i podatek, to nadal w kieszeni mam całkiem dużo. Może jednak warto spróbować, jeśli mówisz, że potem jest nawet 14 euro za godzinę. A rozumiem, że jest i wyższa stawka?
majpra 2016-06-24 10:02:11
Witam, czy ktoś z Was wie jak wygląda praca jako mechanik/konserwator narzędzi w w/w firmie(Szczecin/ul. Pomorska)?Czy również na danym stanowisku konieczność jest zostawania na nadgodzinach? Jakiego można spodziewać się wynagrodzenia?
Zainteresowany 2016-07-21 23:56:44
Dobre wyliczenie wymaga dokładności. Jeśli dostajesz 1920 € miesięcznie a pracujesz przez 5 miesięcy w roku to zarabiasz 9600 € rocznie. Składki miesięczne to 1121,52 zł miesięcznie a rocznie po przeliczeniu (1 € = 4 zł) na euro wychodzi około 3360 €. Licząc dalej z pracy zostaje Ci 6240 € zakładając , że nie mieszkasz z rodzicami to koszt mieszkania wraz z mediami wynosi średnio 1500 zł w zależności z której części kraju pochodzisz. Wspomniane wcześniej 6240 € to 24960 zł przy rocznych kosztach mieszkania w kraju na poziomie 18000 zł zostaje Ci 6960 zł. Z czego musisz opłacić wyżywienie i jakieś mieszkanie w ciągu tych 5 miesięcy pracy jak również wyżywienie w czasie kiedy nie pracujesz przez pozostałe 7 miesięcy. Jeśli jesteś w stanie zrobić to za 580 zł miesięcznie bo właśnie tyle Ci zostanie to jak najbardziej się opłaca. Moim zdaniem 145 € to trochę mało aby opłacić mieszkanie i jedzenie w takich krajach jak Norwegia czy Finlandia, ale co ja tam wiem.
1
OMO 2016-08-04 17:41:31
Czy z tych przyjętych z ostatniej rekrutacji ktoś dostał już skierowanie na projekt?
OMO 2016-08-05 09:54:00
Na moje oko ludzie są zadowoleni z projektów. To raczej ze stawek i sposobu traktowania mniej.
Gomo 2016-08-10 10:58:54
Czy ktoś rezolutny mógłby wskazać, czy w pierwszych miesiącach 600h przy stawce 8 euro zostaje coś konkretnego z kasy czy raczej nie. Wiadmomo, że są koszty działalności i każdy wie jakie. Ale na wyjezdzie też się je i kupuje to i owo. Dodatkowo, czy system 6 tyg. na 2 jest w miarę regularny, tzn. czy zawsze po 6 tygodniach jest zjazd czy różnie i może się okazać, że zostaje się dłużej. O potencjalnych dłuższych przestojach niż 2 tygodnie już wspomniano. Dziękuję.
Gomo 2016-08-10 10:59:59
Czy ktoś rezolutny mógłby wskazać, czy w pierwszych miesiącach 600h przy stawce 8 euro zostaje coś konkretnego z kasy czy raczej nie. Wiadmomo, że są koszty działalności i każdy wie jakie. Ale na wyjezdzie też się je i kupuje to i owo. Dodatkowo, czy system 6 tyg. na 2 jest w miarę regularny, tzn. czy zawsze po 6 tygodniach jest zjazd czy różnie i może się okazać, że zostaje się dłużej. O potencjalnych dłuższych przestojach niż 2 tygodnie już wspomniano. Dziękuję.
trocheWiem 2016-08-12 19:49:18
O zjazdach po 6 tyg na 2 tyg zapomnij , znam ludzi co po 3 miesiace na projektach siedzieli np w Turcji. Wyplaty musze przyznac terminowe. Przez pierwsze miesiace szczerze zostaje niewiele , zalezy od projektu. Przestoje? Juz niektorzy siedzieli po 4 miesiace w domu np w okresie zimowym.
2
Nick 2016-08-19 18:11:34
Haha - niezłe. Nic takiego nie ma. Dla pracowników w biurze jest opieka medyczna za grosze, multisport cos ok 60 zl. Cala reszta o ktorej piszesz to jakis zart
black 2016-09-01 23:54:39
Ostatnio duzo świeżego mięsa armatniego przyszło. Niech pojadą na pierwszy projekt :) Chociaż lojalkę muszą przetrwać. Podobno zachęca się ich projektami w Australii, Brazylii i RPA to się chłopaki zmotywowane do takich atrakcji czują. :) Zobaczymy ilu przetrwa rok.
Majkel 2016-09-06 13:22:27
Byłem na rozmowie na stanowisko Project Manager: Powiem Wam tylko tyle: rodzina, szwagry, ciocie i wujki. Widac, ze ludzie bez kompetencji, doswiadczenia. Co drugi po znajomosci i wszyscy o tym wiedza, rekrutacja dla ludzi z zewnatrz jest tylko i wylacznie tzw. pokazówka, zeby szefostwo w Danii widzialo, ze wszelkie zasady "fair play" sa dotrzymywane.
Umowa o prace? Zapomnij. Wlasna dzialanosc gospodarcza i zero zycia prywatnego.
Szkolenia? Zapomnij.
Pomysl dlaczego maja tyle ofert pracy!
Szacunek dla wlasciciela i Prezesa firmy. Mialem z nim kontakt i uwazam, ze gdyby ta firma kierowali tylko
dunczycy to bylaby naprawde dla ludzi fantastycznym miejscem pracy, a tak to tylko jest obozem.
przemax 2016-09-09 12:25:39
To działa w ten sposób że zatrudniają połowę po znajomości "zielonych" w temacie. A druga połowa to ludzie którzy mają wyrobić normę za siebie i własnie za tych zielonych. W razie problemów i tak oberwie się tym znającym sie na pracy, a kolesie szefostwa zostaną poklepani po plecach. Ogólnie firma krzak.
4
Zatrudniony 2016-09-13 18:03:48
Witam, tak sobie z ciekawości czytam te forum i się pod nosem tylko uśmiecham:)
Pracuje w FW od ok 2 lat. Aktualnie jestem na stawce 18 e. Czytam komentarze tych bardzo sfrustrowanych byłych pracowników i muszę powiedzieć że nie do końca jest tak jak piszą. Może to sprawa indywidualna ale moja praca jak i praca moich kolegów z FW od dluzszego czasu wygląda podobnie, mianowicie:
1. Podwyżki
Zaczynasz od 8e przez 600h
Wygląda to tak że po 2-3 projektach przeskakujesz na 10e. Zakwaterowanie, śniadania, przeloty, przejazdy paliwo samochód zapewnia FW. Jedyny nasz koszt to śniadanie do pracy i kolacja. Jeżeli trafisz do np Norwegii to trochę słabo ale zdarzały się projekty na które FW kupował 20 kg mięsa dla apartamentów 2-3 osobowych w których można gotować. Zacisnąć pasa i możemy przeżyć jakoś. Jedzenie np konserwy możemy przecież kupić w Polsce i przywieźć sobie na projekt. A jeżeli nie to zawsze można skataktowac się z osobą jadący autem i jedzenie przekazać.
2. Co do rotacji
Bywa różnie, taka praca. Siedzisz na jednym projekcie 2 mies a na drugim jesteś co weekend w domu lub co wieczór bo okazuje się że jest pod Berlinem lub w samej Polsce.
Duży plus jest taki że płynność gotówkowa z wypłat jest.
3. Wypłaty i koszty
Wypłaty co miesiąc 15 bez zastrzeżeń
ZUS + księgowa
Podatki roznie: jesteś na vacie to nie płacisz poza granicami vat (wyjątek to aneks na duńska norweska lub fińska umowe)
Bądź co bądź wystawiania fv powiększona o VAT i dostajesz na to kasę od FW
Podatek dochodowy ( dobrze zbierać wszystkie fv i włączyć sobie w koszty)
4. Ciągłość projektów.
Nie byłem na początku jakimś orłem ale na projekty jeździłem i jezdze cały czas. Fakt że zdażył się 1 mies postoju raz na jakiś czas. Jakiś czas temu FW zatrudnił dużo osób tylko po to aby otworzyć nowe projekty. Część została cześć odeszła a część zwolnili i tak w kółko. To że jest rotacja w zatrudnieniu wydaje się normalna przy takiej ilości zatrudnienia i przy kryteriach naboru (brak doświadczenia itp)
5. Atmosfera w pracy.
To że czasem cie ktoś opier..... to norma. To że masz sobie coś naruch.... też. Nikt nie będzie za tobą chodził i głaskał cie po głowie. Masz zadanie do wykonania instruktaż i to robisz. Nie przypominam sobie żeby ktoś zostawiam kogoś z pracą nie dla " swiezaka". Minie jakiś czas i się ludzie poznają wtedy atmosfera się zmienia. Trzeba pamiętać że to banda facetów poza domem przez ok 2 mies ;)
6. Szkolenia i kursy.
Masę szkoleń od vestasa a d c level, wysokościowe sepowskie po obsługę wózków i itp
Za wszystko płaci FW jeżeli odejdzie sz przed upływem 1000h od kursu płacisz za kurs.
7. Podróże
Za podróż na projekty płaci FW do maks 8h dziennie
1
Majkel 2016-09-19 22:20:16
To chyba zaden problem podpasowac ich CV do stanowisk i uzyskac rekomendacje pracownika firmy, ktory ladnie przy papierosku szefowi podrzuci. Zreszta na technika to wezma kazdego- wielu nie zna w ogole angielskiego. Takze to zaden problem przy znajomosciach
Wiesiek 2016-09-21 13:23:40
Nikt nie ma stabilnego zatrudnienia, bo wszyscy tyraja na B2B, czyli zakladasz wlasna dzialalnosc i w razie czego zostaje sam ze swoim miesiecznym ZUSem:)
1
Co to będzie 2016-09-23 22:11:43
Najgorsze jest to, że człowiek nie wie ile bedzie siedział na projekcie 6 tygodni? dwa michy? trzy miechy? Nic na chacie nie da się zaplanować.
roman 2016-09-27 21:46:24
witam wszystkich, zastanawiam się czy nie aplikować na project assistant, bo ostatnio pojawiło sie ogłoszenie. to stanowisko biurowe czy po prostu ichnia nazwa na montera, bo w tego typu korporacjach różnie to bywa? na jakie zarobki można liczyć na początku a na jakie po czasie? też trzeba otworzyć własną działalność?
takie zycie 2016-10-11 15:10:25
Jedni maja a inni nie....
Gość 2016-11-17 22:21:48
Na ile wracacie do domu między projektami? Czy może tak się zdarzyć, że właściwie nie ma przerwy - no może 2 dni jak firma ma dużo projektów? I potem np łącznie nie ma was dwa czy trzy projekty czyli np 3 czy 4 miesiące? Chciałbym wiedzieć, zanim się wpakuję i dziewczyna mnie pogoni. Bo chociaż kasa fajna, praca ciekawa no to jednak sobie miłości za to nie kupię i pracuje po to by żyć a nie że żyje by tylko pracować. Czy można odmówić wyjazdu nawet za cenę dłuższego pobytu w domu?
1
Technik 2016-11-18 18:23:39
Wszystko zależy ile dany projekt ma turbin. Są takie na 3 sztuki, a są też i takie co trwają po rok czasu. Jeśli projekt jest długi to wówczas rotacje są w miarę stabilne. A jak krótki to się jedzie ciągiem. Jeśli się wykażesz w pracy to wtedy Ty będziesz odmawiał raczej wyjazdu (nigdy z tym nie miałem problemu jak chciałem odpocząć między projektami kilka tygodni). Generalnie jest bardzo dużo czynników, które wpływają na okresy bycia na projekcie i w domu. Nie ma co demonizować. Jeśli poprosisz i podasz argument to nie będzie myślę problemu.
Gość 2016-11-20 23:53:58
Dzieki, no nie pocieszyłeś mnie ale wolę szczerą odpowiedź.
TechnikFW 2016-11-21 17:50:29
Rozpisałem się wcześniej, ale mój post nie został dodany (nie wiem dlaczego). W skrócie tym razem. Pracuję prawie 3 lata i jeśli wcześniej zgłaszałem chęć pozostania w domu między projektami to nie było z tym problemu. Siedziałem raz nawet na własne życzenie 3 miesiące. Jeśli odpowiednio wcześniej poinformujesz to nie powinno być problemu. A co do dziewczyny to takie rozłąki wzmacniają związek (przynajmniej w moim przypadku ;-)). Niby pieniądze to nie wszystko, ale takich w Szczecinie raczej nigdzie nie zarobisz.
1
Gość 2016-11-23 13:44:52
Rozważałem prace w tej firmie, ale widzę, że odpowiedzi na moje pytanie znikają. Czy firma przeprowadza aż taką cenzurę tutaj? No to wiem jaka prawda.Post, który został usniety: Odmowic oczywiscie zawsze mozesz , wkoncu jestes na wlasnej dzialalnosci , ale na pewno to sobie zaznacza to w papierach i jak tylko bedzie sytuacja gdzie bedzie okazja zeby Cie ptzetrzymac w domu to tak wlasnie zrobia.Polacy msciwy narod , doja Cie jak moga , bo to ich kasa.W ciagu 7 miesiecy bylem w domu 2 tyg.Jak masz dziewczyne i ja kochasz to sobie odpusc. Jakbym mogl sie cofnac w czasie to bym inne decyzje podjal ale nie moge wiec nie ma co smecic!
1
:) 2016-11-23 13:53:27
W internecie i tak są kopie historycznego zapisu także jak ktoś chce to znajdzie wszystkie opinie. Te prawdziwe a niekorzystne dla firmy również. Warto pogrzebać.
Michal 2016-11-25 09:47:10
Chciałem składać tam cv na technika, ale trochę mnie przygniotło to że na 7 miesięcy 2 tyg w domu, trochę słabo. 2-3 miechy to jeszcze dało by sie wytrzymać. Czyli co pracy w PL jest mało ?
1
takie tam 2016-11-27 02:16:46
Pracy w PL baaaaardzo mało. W Europie booooooom. Chorwacja i Turcja to non stop. Do tego klasyka Niemcy i nordyckie. No ostatnio mijają 3 miesiące a do domu niektórym ciągle daleko.
a wiatr wieje 2016-12-01 01:27:18
Kasa na koncie przybywa i co z tego, nie mam do kogo wracać ani z kim na urlop pojechać bo zaplanować w jednym terminie z kimś nic się nie da. Bogaty biedny. Ta praca to błąd. Kasa to nie wszystko.
1
albańczyk 2016-12-07 00:16:01
Bez Angielskiego nic sie nie da zrobic ? Umiem 5 przez 10 a uczyc sie zawsze mozna zaczac. :)
max 2016-12-11 10:36:37
FW - dobre na początek, aby nauczyć się zawodu, a potem kariera się otwiera. Firm, gdzie jest normalnie jest sporo. Język angielski? - to podstawa komunikacji w branży, tak więc do nauki panowie i panie. Samo się nie zrobi. I nie narzekać. Uczcie się, róbcie swoje, a kiedyś przyjdzie wasze 5 min, które wykorzystacie, albo i nie. Ja uważam, że jednak warto spróbować. Powodzenia.
nowy 2016-12-12 18:50:05
A ile ma trwac ten początek?
Świeżak 2016-12-14 14:32:30
Do chłopaków, którzy dłużej pracują w firmie: jaki podatek wybraliście przy stawkach wyższych niż 8euro? Lepiej ryczałt czy liniowy?
Pozdrawiam wszystkich! 2016-12-15 01:13:58
Mam 18e/h. Liniowo, podatku płace nie wiecej niż kilkaset zlotych obecnie, na stawce 8 byłem na stracie podatkowej, przy 10 też chyba nie płaciłem. Potem czasami no a teraz płacę :) Rozlicza mnie moja dziewczyna którą zatrudniam i mam w kosztach a ona ma lata do emerytury ale bez podatku :) Wszystkie koszty zbieramy na fakturę (każdą pierdołę), rozliczam diety, część domu (biuro), garaż plus pomieszczenie, samochód, narzędzia, ubrania, buty, koszty prowadzenia biura,itd itp. Ona siedzi w papierach, rozlicza, kalkuluje, czyta, sprawdza, pilnuje. Bardzo mi się to opłaca. Lepiej niż ten ryczałt. Liczyliśmy. Ale pewnie gdybym miał płacić księgowemu to bym się zastanowił. Szczególnie za wizyty w skarbówce oraz całe doradztwo. Zawsze wszystko ok. Gdyby nie ona byłbym na ryczałcie albo płacił dużo a tak oboje mamy więcej na wakacje i różne przyjemności. Czasami się wymądrza i to jedyne czego nie da się wliczyć w koszty ale i tak jest najlepsza boo ja bym w tych papierach utonął!
1
nowy 2016-12-21 14:46:12
Ja akurat wybrałem ryczałt, nie znam się, nie mam głowy do zbierania papierów ani nikogo kto by to ogarnął. Jest prosto, podatek akceptowalny. Tyle. A przy okazji Wesołych Świąt chłopaki!
1
Z Nowym Rokiem Nowym krokiem ;) 2017-01-03 12:30:51
DObrego Nowego! Ja byłem na liniowym do stawki 14 euro potem ryczałt. Dzięki temu długo wcale nie płaciłem podatku ale trzeba miec kogoś kto będzie rozliczał diety zgodnei z prawem podatkowym- wtedy się bardzo ale to bardzo opłaca liniowy przy niższych stawkach.
1
Zadowolony 2017-01-04 12:41:56
Do świeżaka - z podatkiem to jest tak - masz kogoś w rodzinie, zaufanego dziewczyna, żona, siostra- kto będzie pilnował jak swojego i ma leb na karku to podatków długo nie będziesz płacił wcale i potem czasami też nie a zawsze malutko. Do tych rozliczeń potrzeba pokory i jak ci dziewczyna mówi jak masz zrobić to tak zrób bez obiekcji i swych rzekomych mądrości. Ona wie to - ty jak montować turbiny. Trza się dogadać, chociaz na początku może być konfliktowo-warto odpuścić i robić jak mówi. Jeśli masz cięzki charakter, musisz zawsze miec rację, lubisz podważać co mówi i olewasz jej rady to lepiej weź księgową ta nie będzie się chciała z tobą bawić, zaproponuje ryczałt i tyle, bo głupiomądrego nie będzie przekonywała. Ja jestem cały czas na liniowym mimo już bardzo wysokiej stawki, ale mam poboczną dzialalność "garażową", trochę na razie hobby,kosztochłonne na początek ale rozwijam na przyszłość. Dzięki liniówce wszystko mam w kosztach i zamiast płacić podatki z dziewczyną budujemy sobie lepszą przyszłość i dodatkowy biznes. No ale do tego trzeba dwoje ludzi walczących o wspólną przyszłość i czasami potwierdzenia że ONA ma zawsze rację ;) w tych papierach . Nawet jak truje mi o jakąś pierdołę i mam ochotę udusić :) Dzięki temu mamy wszystko poustawianie, ona zadowolona że pomaga i jest mądra i aż chce się wracać po tej tyrce do domu czy na weekend gdzieś pojechać :) :) :)
Kandydat 2017-01-05 16:30:30
Jest obecnie nabór do Was i mam pytanie do doświadczonych. Jakie kraje i projekty sa na tapecie na ten rok? Bo rekruterzy rzucają innymi kontynentami (chyba na zachętę?)a ja nastawiony byłem raczej na Europe plus powiedzmy Turcja, Ukraina a nie jakieś Afryki, Ameryki Południowe i to mnie zniechęciło. Jak to jest z tymi projektami?
Technij 2017-01-06 01:07:58
Tego sie nie dowiesz , siedzisz w domu i nagle z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostajesz maila ze masz byc na projekcie np w Niemczech za 3 dni. Nie ma u nas niestety czegos takiego zeby Ci powiedzieli na 4 miesiace do przodu gdzie jedziesz. Nawet nie na 2 miesiace...z tym jest u nas troche lipa.Wiec jak juz Cie zatrudnia to moga wyslac doslownie wszedzie.
Kandydat 2017-01-07 11:46:53
Dzięki, Technik. A teraz w styczniu i lutym macie robotę? Są teraz projekty? Czy raczej 1-2 mce lekkeigo przestoju? Nie chce zostawic orboty i siedziec w domu, chętnie pociągnąłbym aż do potencjalnego projektu.
Z branży 2017-01-07 12:10:22
A z czego wynika takie niedoinformowanie o projektach? Siemens i Vestas na bieżąco informują co i kiedy będzie stawiane, można sobie samemu sprawdzić gdzie potencjalnie się pojedzie. Jedynie brak info w internecie to czy akurat bedzie to stawiał Fairwind- ale firma wie, gdzie została wybrana i które projekty realizuje ona a które np Total czy Global.
Pozdrawiam w Nowym Roku! 2017-01-07 13:05:50
Świeżak, wybrałes już? Co do podatków - zdecydowanie liniowy na początek, bo przy takich stawkach to jest strata podatkowa dłuuuuugo. Trzeba zbierać papierki i liczyć diety. Potem zalezy czy robisz coś jeszcze i masz dodatkowe koszty, ale osobiście do stawki 14euro nie zaplaciłem podatku nic a to już sa konkretne pieniądze w porównaniu do ryczałtu. Jak liczyłem to jestem do przodu kilkanaście tysięcy w stosunku do ryczałtu. W tym roku akurat będą z tego Malediwy z żoną, która mi to ogarnęła.
Technik 2 2017-01-08 17:07:05
Podatki - ja popełniłem ten bład i wziąłem ryczałt, bo księgowa tak doradzała. Dopiero przy stawce własnie 14 euro się zorientowałem, ze sporo straciłem i że tak było jej prosciej. Głupi ja, no ale nie cofnę czasu.
Kandydat 2017-01-09 18:49:42
rety, podatki i podatki, powiedzcie lepiej czy sa teraz zima projekty dla wszystkich czy częśc siedzi przymusowo. Dzieki
technik 3 2017-01-10 19:04:56
A jak chcesz to sprawdzic?Jezeli firma ciagnie jednoczesnie np 30 projektow w 10 panstwach to rzeczywiscie moge latwo zgadnac gdzie i kiedy pojade.Na stronie vestasa owszem sa przyjmowane zlecenia , w grudniu bylo ich 30 i jedne maja byc realizowane w 2017 inne w 2018. Czyli takie informacje tez mi potrzebne jak japonki na stoku narciarskim. Urlopu raczej sobie nie zaplanuje.Ja teraz akurat jestem na projekcie ale masa kolegow siedzi styczen w domu , co dalej , oczywiscie nie wie nikt nawet jak do firmy zadzwonisz.
Technik 2017-01-11 11:48:34
Jeśli chodzi o projekty poza Europą i Turcją to są tylko dwa na tą chwilę. Jeden w Afryce i drugi w Ameryce Płd. Oba w pełni obstawione. Mają plany złapać więcej takich projektów, żeby pokryć zimowe miesiące w Europie. Zdecydowanie odradzam zwalnianie się z obecnych miejsc pracy do czasu kiedy będziecie pewni na 99%, że jedziecie na projekt. Ja popełniłem ten błąd i siedziałem dwa miechy w domu. Teraz po trzech latach nie żałuję decyzji. Praca nie jest lekka i jeśli ktoś tu idzie tylko dla kasy to może mu się nie spodobać.
Młody stażem 2017-01-12 00:05:01
Piszą że w bazie 700 techików nas jest a Vestas opublikował 30 projektów w grudniu tyle , że
17 to USA, Chiny-1, Brazylia-2, Australia 2, Honduras 1, Jordania 1,
Ukraina 1, Niemcy 1, UK -1, Szwecja 1, Francja 1

Ja nie narzekam, z dziewczyną właśnie mam wielki come back i spedzamy złote chwile i na projekt mi się nie śpieszy. Moge jechac nawet w kwietniu, to zdążymy sie soba nacieszyc na zapas i odbudowac co nam poszło nie tak w zeszłym roku a nagle zacząłem tu pracować i wyjechałem :) Projekty będa to pojadę. Trza miec priorytety!
Zostaw swoją opinię o FairWind Sp. z o.o. - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FairWind Sp. z o.o.