brak logo

MZK

Wejherowo

Opinie o MZK

anonim 2009-05-30 20:17
Chciałabym zgłosić pochwałę dla kierowcy lini nr.5 w sobotę o godz.19.19 z przystanku przy ulicy Chopina w kierunku Orla!!!!!!!!Takich kierowców jak Ten Pan bardzo rzadko się spotyka!!!!!Jestem bardzo zadowolona ,że Macie Państo takiego fajnego kierowcę jest miły ,uprzejmy i bardzo zaangażowany w swoją pracę,!!!!!!!!!!!
ja 2010-04-17 15:59
Chciałabym wypowiedzieć się na temat PANI sprzedającej bilety w kasie mzk Wejherowo na ul. Tartacznej dnia 16 kwietnia 2010 roku (piątek). Zostałam opryskliwie potraktowana po tym jak chciałam uzyskać informacji na temat wykonania karty elektronicznej. Z pretensjami i wzburzeniem PANI wskazała mi palcem na wniosek, który muszę wypełnić po tym jak go nie zauważyłam. DROGA PANI!! 1. Jeśli jest tam PANI za karę to proszę sobie kartkę powiesić żeby klienci wiedzieli ze trzeba z takimi ludźmi inaczej rozmawiać.
2. To PANI jest tam dla mnie- nie ja dla PANI- to pokazało tylko, że w Polsce nadal panuje jeszcze komunizm.
3. Następnym razem zostanie złożona skarga
4
Pasażer 2010-11-21 23:14
Podobnie jest z kierowcami MZK Wejherowo a dokładnie lini 10, którzy mają focha jak mają sprzedać bilet wydać resztę, przyjąć pieniądze za co potem mogą sobie kupić chleb. A już nie mówię o dzień dobry, bo to już za dużo by wymagać. Jak wchodzisz rano do autobusu, to Ci taki od razu dzień[usunięte przez moderatora].. Cieszę się że istnieje takie miejsce gdzie można ocenić firmę lub obsługe w danej firmie, bo inaczej nic się nie zmieni. to zwyczajne buce
2
anonim 2010-11-24 13:36
ja - 2010-04-17 15:59:21

Chciałabym wypowiedzieć się na temat PANI sprzedającej bilety w kasie mzk Wejherowo na ul. Tartacznej dnia 16 kwietnia 2010 roku (piątek). Zostałam opryskliwie potraktowana po tym jak chciałam uzyskać informacji na temat wykonania karty elektronicznej. Z pretensjami i wzburzeniem PANI wskazała mi palcem na wniosek, który muszę wypełnić po tym jak go nie zauważyłam. DROGA PANI!! 1. Jeśli jest tam PANI za karę to proszę sobie kartkę powiesić żeby klienci wiedzieli ze trzeba z takimi ludźmi inaczej rozmawiać.
2. To PANI jest tam dla mnie- nie ja dla PANI- to pokazało tylko, że w Polsce nadal panuje jeszcze komunizm.
3. Następnym razem zostanie złożona skarga

Zgadzam siÄ? z paniÄ?,kt??ra wypowiedzia??a siÄ? na temat PANI sprzedajÄ?cej bilety na ulTartacznej...Ja r??wnie?? zosta??am potraktowana i to dwukrotnie(raz sk??adajÄ?c wnisek i drugi raz odbierajÄ?c kartÄ? elektronicznÄ?) w spos??b arogancki a nawet bezczelny,zresztÄ? powiedzia??am to tej PANI ??e w innej pracy to wylecia??aby na bruk za takie podej??cie do klienta.DziwiÄ? siÄ? ??e jeszcze tam pracuje a skarga i tak zostanie z??o??ona i tak,bo takie zachowanie siÄ? tÄ?pi a nie pochwala,i zgadzam siÄ? w zupe??no??ci ??e w Polsce patrzÄ?c na takie traktowanie klient??w panuje jeszcze komunizm.To jest przestroga dla ludzi kt??rzy siÄ? na ulTartacznÄ? wybierajÄ?,spotykajÄ?c siÄ? z tÄ? PANIÄ? dzie?? odrazu nale??y do nie udanych niestety.
anonim 2011-02-03 13:14
a co ma komunizm do wrednej baby ?myślisz że w innych krajach nie opryskliwych ludzi?
daniel 2014-02-22 22:20
zgadzam się ta pani jest bardzo nie miła chyba siedzi tam za kare ja tez pracuje z ludzmi ale tak sie do nich nie odnosze
Pasażer 2014-10-03 20:13
Co do wrednej kasjerki: Szczęśliwi ci, którzy na nią nie trafią.
Krzyś 2014-12-14 12:49
Wredna pani przy kasie odnosi się chyba tak do wszystkich. Ostatnio z wyrzutem sprzedała mi bilet i do tego niepoprawnie, o mało co nie dostałem mandatu jak jechałem w niedzielę.
ulla 2015-07-09 08:07
upały, linia nr 11 - nie otwarte nawet wywietrzniki. jak w saunie. w autobusie osoby starsze, małe dzieci. za to mam płacić 3 zł za przejazd???
1
wik 2015-09-18 16:03
Pani w kasie MZK jest bardzo wredna i niekulturalna. Owszem można mieć zły dzień, ale ta pani wiecznie ma zły! Nie zliczę juz ile razy przez te lata zostałam przez nią potraktowana jak coś gorszego od zwykłego śmiecia. Swoje durne teksty można zatrzymać dla siebie bo to ja jestem klientką i odnoszę się do tej pani grzecznie, a w zamian dostaje wredne komentarze, wzdychanie i przewracanie oczami oraz wyrywanie z rąk kwitków.
lena 2016-06-23 16:53
Forum? A negatywne opinie są zdejmowane!!!! SŁABE!
pracus 2016-08-21 08:58
Jak ktoś lubi wstawać o 3 nad ranem to polecam , praca w świątki piątki i niedziele , zarobki na początek 10,70 brutto za godz do tego dodatek za sprzedaż biletów jakaś tam premia, szalu nie ma , a praca odpowiedzialna jakieś 2000 na rękę. Na początek to zn przez jakies 5 lat może więcej o nowym wozie trzeba zapomnieć, nowym pracownikom do jeżdżenia dają złomy a takich tam sporo.Po 5 latach dostaje się podwyżkę ok 500 zl brutto. I jeszcze jedna informacja na 1 rok albo o dłużej dają umowę na pul etatu najwyżej trzy czwarte.
1
robi 2016-08-26 20:09
Teraz potrzebują do pracy wMZK , bo nie ma komu pracować za te śmieszne stawki.ro
Niezadowolona 2016-10-07 20:40
Witam chcialam poinformowac ze dnia o 7,10 ogodzinie 19,55 ....zostalam nie zabrana z przystanku dom dzialkowca bokierowcy de....i nie chcialo sie otwierac drzwi dlamnie jest to nie normalne zeby czlowiek kupujoc bilet miesieczny musial w deszczu jechac rowerem bo kretyn cie nie wezmie a wymuwka kierownika jest taka ze kierowcy boja sie brac z rowerem ale w srodku stal pan ktury mial rower od 4 miesiecy jezdE z rowerem i zadnemu kierowcy to nieprzeszkadzalo nie raz byly 2 rowery i nikt nic nie muwil ...Zalosny był ten kierowca ...Chamstwo nie zna granic ...Jak nie masz biletu to masz mandat a jakmasz bilet to nie wiesz czy kierowca ma chumor i cie wezmie czy bendzie kazal ci isc za autobusem brak słów dla bezmuzgowcow jak go spodkam w autobusie to mu powiem co mysle .....
pracus 2016-10-16 17:56
@romek , te 2000 to już ze wszystkimi dodatkami, tak dla sprostowania.
ror 2016-10-20 18:30
Biorąc pod uwagę to że trzeba zrobić prawko za jakieś 3000 zl , plus kurs na przewóz osób za 2800 zl , to zarobek dwa tysie nie robi szalu. Trzeba wydać 6 aby zarobić dwa na miesiąc - no pewnie sie kiedys zwróci
lola 2016-10-20 18:36
Słyszałam że już więcej placa w Biedronce na kasie no 2300 na rękę i nie trzeba wydawać kasy na kursy.
jan 2016-10-25 19:44
Pani w kasie MZK to bez zmian. Cały czas nieprzyjemna i tak od lat , że nikt z kierownictwa tam tego nie może zauważyć - i zmotywować niemiłą Panią do bycia milą poprzez zabranie premii.
1
normalna 2016-11-07 13:54
Witam ...czytajac te opinie zastanawiam się czy ktoś pomyślał o kierowcach którzy się starają sa spokojni,grzeczni,kulturalni...jezdza ostrożnie z pasażerami ,starają sie zapewnić bezpieczeństwo w czasie jazdy mimo ze pasażerowie dość spora ilość nie ukrywajmy nie są mili,uprzejmi i trakuja kierowców jak robotów a kierowca tez człowiek tez ma uczucia ..ludzie pomyślcie troszkę o tych dobrych stronach pracy kierowców MZK
2
czat 2016-11-10 13:22
W MZk Wejherowo, kierownictwo lubi wykorzystywać nowych pracowników, nowy to znaczy tani pracownik gorzej opłacany niż starzy wyżeracze pracujący tam przez lata. Dlatego nowi przede wszystkim pracują w dni świąteczne niedzielę wciskają im zmiany za innych będących np. Na zwolnieniach lekarskich bo są tańsi, stawka dla nowego to 10,7 zl brutto na godzinę. Praca zmianowa od 4.00 do 24.00 oczywiście zgodnie z normą czasu pracy. Trzeba mieć własne auto żeby dotrzeć na pierwszą zmianę. Koszt kursu na prawko to od 6000 do 8000 zl przy tak marnych zarobkach to robota do D... . Dobrze zarabia tam dyrektor i dyspozytorzy. Praca dla wybranych tow pewnym sensie zamknięty krąg, po znajomości brat, wujek , kuzyn itp. Nie widziałem jeszcze ogłoszenia na ich stronie czy gdziekolwiek ze potrzebują ludzi, ale jak tata co tam dorabia syna wkręcił to ok. Ogólnie to nie polecam.
12
obserwator 2016-11-10 15:14
Nie zdawałem sobie sprawy że robota kierowcy w MZK Wejherowo to taka straszna lipa, a gdy ktoś ma rodzinę , to z głodu by zdechł pracując tam, a gdzie rachunki i utrzymanie domu.
1
patrzaca 2016-11-11 10:25
Boże człowieku jakie ty farmazony opowiadasz ...firma ta nie działa ze po znajomości dostaniesz robotę na wszystko musisz sobie sam zasluzyc...
czat 2016-11-11 14:52
Te wiadomości nie są wyssane z palca, wiedza od ludzi którzy tam pracują - kobieto.
patrzaca 2016-11-11 17:40
Powiem jedno wiem ze po znajomości tam się do pracy nikt nie dostanie a jesli ktos slucha plotek i informacji od osób trzecich no cóż trudno ale polacy juz tacy sa zeruja i odżywiają sie plotkami.Takie informacje trzeba poprzec twardymi dowodami.
Nie dla fukającej baby z MZK 2017-01-03 13:53
Wredna baba siedząca w okienku w budynku MZK warcząca na wszystkich klientów najwidoczniej ma pracę po znajomości, bo nie widzę innego powodu dla trzymania w firmie pracownika, na którego leci tyle skarg i to na stanowisku, które nie jest trudne do obsadzenia.
Pozostaje mi polecić wszystkim tym, którzy jeżdżą dalej niż do Wejherowa na biletach metropolitalnych wyrobienie sobie karty w Gdyni albo w Gdańsku. Na taką kartę też można kupić miesięczny bilet na SKM i MZK Wejherowo, a kiedy trzeba coś załatwić osobiście to i godziny pracy ZKM są przyzwoite (jeżeli ktoś pracuje lub uczy się w Trójmieście spokojnie można podejść i załatwić sprawę po południu) i obsługa na odpowiednim poziomie.
9
pracownik 2017-01-08 10:04
Pracuje w MZK Wejherowo już bardzo długo i zgadzam się z większością opini znajdujących się tutaj. Odnośnie zarobków to jest bardzo cienko, mowa o nowych kierowcach. Ci którzy pracują po 15 -20 lat cieszą się leprzymi względami Pana Prezesa, albowiem w MZK panuje Stara zasada wyslugi lat pracy i tego się nie przeskoczy , kultowym powiedzeniem dyspozytorow MZK jest tekst że przez pierwsze 5 lat pracy będzie biednie się żyło, puźniej troszkę się poprawi. Praca stresująca i odpowiedzialna za małe pieniądze. Młodzi kierowcy po zatrudnieniu w MZK pracują kilka miesięcy i wieja jak szczury z tonącego okrętu - bo kto chce pracować za 10.70 brutto na godzinę ( żenada). MZK posilkuje się w dużej mierze emerytami którzy tam kiedyś pracowali i którzy chętnie tam sobie dorabiaja , ale za większą kasę ( a gdzie walka z bezrobociem - młodzi powinni pracować a dziadki na emeryturę ) . W MZK Stare zasady się nie zmienią dopóki Pan Prezes i dyrektor techniczny nie wyjedzie na taczce z tej firmy. Nie polecam pracy w MZK Wejherowo bo poza stresem i mega wczesną pobudką 7 dni w tygodniu nic tam ciekawego nie czeka.
17
czlowiek 2017-01-11 07:26
Proszę pana skoro tak zle się panu pracuje w Mzk Wejherowo to po co pan tam pracuje dalej przecież można zmienić prace prawda czy nie.Jezeli cos mi nie pasuje w zakładzie pracy to się zwalniam i szukam nowej .wydaje mi się ze poprostu chce Pan popsuć opinie firmie bo skoro jak pan stwierdził młodzi uciekają to czemu pan tam tkwi.? Z tego co wiem a wiem to z dobrego źródła zarobki są dobre a czas pracy dobry inni muszą pracować od 5,6 do 15,16 po 7 dni w tygodniu caly miesiąc żeby 1300-1500 zl zarobic i nie maja czystej pracy .Sam pan się zgodził na warunki jakie zostały przedstawione przed podpisaniem umowy nieprawdaż?wiec proszę się zastanowić nad swoją osobą a wtedy oceniać innych ludzi.Bo nie ma pan za grosz przyzwoitości żeby oczerniać firmę w której ponoc tyle lat pan pracuje.A co do MZK Wejherowo powiem tylko tyle Zarobki są dobre a i warunki pracy przyzwoite .
1
xxxxx 2017-01-12 19:37
Nie ma aż takiej masakry w tym zakładzie. kasa zawsze jest 8go na koncie i zapłacą co do grosza tylko co mnie boli że niema paczek dla dzieci na święta a kiedyś były. Nowy pracownik na zawsze przekichane w każdym zakładzie. Najgorsze są pierwsze dwa lata bo na 3/4 etatu bez stałego wozu i zmiennika. Kierowcy zkm Gdynia mają lepszą kasę ale jeżdżą w większym stresie.
czlek 2017-01-30 10:36
Stała praca za śmiesznie małe pieniądze, fakt że zawsze na czas kasa , pracuje tam niedługo ale już myślę o zmianie. Lipa i padaka.
12
roro 2017-03-08 13:04
Beznadzieja, nigdy więcej, zarobki tam to jałmużna.
5
Starsza 2017-03-19 00:09
Chciałabym zgłosic pochwale dla kierowcy autobusy linii nr 8 w dniu 18.03.2017 w godz popoludniowych zapamietalam nr autobusu 410.kierowca mimo ze młody zareagował jak mlodzierz niszczy siedzenia w autobusie.Brawa dla tego pana za troskę o innych pasażerów. Temu kierowcy ....chwała mu za porządek i bezpieczeństwo...Starsza pani....
2
hehe 2017-03-30 19:41
W twarz nie masz odwagi tego powiedzieć, ty internetowy płaczku, co?
Joanna 2017-04-03 11:54
Pracujesz w MZK? Chętnie dowiemy się więcej na temat obecnie oferowanych warunków zatrudnienia w firmie. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?
X 2017-04-03 13:37
Może na początek to że praca słabo płatna, albo inaczej - bardzo słabo płatna w porównaniu do wkładu własnego jaki trzeba włożyć czyli prawko plus uprawnienia jakieś plus minus 7000 zł , bo zatrudniając się tam trzeba już to mieć. Ponadto jak wiadomo praca 7 dni w tygodniu , niedziele, swienta także . Praca stresujaca, różnych ludzi sie wozi, przewaznie na starym sprzęcie, niektóre autobusy są już pełnoletnie a i są starsze, autobusy bez klimy - latem to męka, dalej praca zmianowa początek 4 rano na miejscu już w MZK, ostatni autobu zjeżdża na bazę coś ok 24.00. Przydał by sie własny transport no chyba że z buta do domu. To tak z grubsza, i to wszystko w MZK Wejherowo oferują za 11.70 zł na godz brutto i jakaś malutka premia na otarcie łez . Osobiście dla mnie straszne dno - stąd taka rotacja nowych kierowcow zatrudnieniajacych się w MZK Wejherowo.
8
X 2017-04-03 13:37
Może na początek to że praca słabo płatna, albo inaczej - bardzo słabo płatna w porównaniu do wkładu własnego jaki trzeba włożyć czyli prawko plus uprawnienia jakieś plus minus 7000 zł , bo zatrudniając się tam trzeba już to mieć. Ponadto jak wiadomo praca 7 dni w tygodniu , niedziele, swienta także . Praca stresujaca, różnych ludzi sie wozi, przewaznie na starym sprzęcie, niektóre autobusy są już pełnoletnie a i są starsze, autobusy bez klimy - latem to męka, dalej praca zmianowa początek 4 rano na miejscu już w MZK, ostatni autobu zjeżdża na bazę coś ok 24.00. Przydał by sie własny transport no chyba że z buta do domu. To tak z grubsza, i to wszystko w MZK Wejherowo oferują za 11.70 zł na godz brutto i jakaś malutka premia na otarcie łez . Osobiście dla mnie straszne dno - stąd taka rotacja nowych kierowcow zatrudnieniajacych się w MZK Wejherowo.
11
Joanna 2017-06-07 15:06
@X dziękuję za odpowiedź. Wspominasz o dużej rotacji kierowców. Jaka jest jej skala? Ile osób zrezygnowało z pracy w ciągu ostatnich kilku miesięcy?
Roman 2017-06-22 08:11
Byłem kierowcą w MZK jakiś czas i pracowałem tam tylko po to żeby zdobyć jakiś starz i obycie z autobusami po zdanym egzaminie , na tamtą chwilę przyjmowali jak leci wszystkich z braku pracowników . Autobusy to w większości stare przechodzone rzęchy - zawsze coś się psuło. Słabe zarobki tak jak niektórzy tutaj opisują - to prawda !!! zarobić tam nie dadzą. Tylko stara gwardia ma tam lepiej finansowo - tak zwaną wysługę. Osobiście nie polecam pracy w MZK Wejherowo w charakterze kierowcy, jest to praca NIE ZAPŁACONA.
4
Nówka 2017-07-07 20:41
Czy ktoś moze podać bez ściemy miesieczne wynagrodzenie dla poczatkującego kierowcy?
Kierowca MZK Wejherowo 2017-08-10 09:09
Pracuje w tym bajzlu już trochę i za przepracowane 172 godziny w tym 3 Niedziele i 3 Soboty zarobiłem 2249 zł na rękę, według mnie cienizna, masz odpowiedz bez ściemy od kierowcy MZK Wejherowo. A dla nowego kierowcy to pewnie jeszcze mniejsza wypłata będzie.
1
Joanna 2017-09-11 09:53
@Kierowca MZK Wejherowo jak długo pracujesz w MZK? Czy rozmawiałeś z pracodawcą o możliwości podwyżki? Po jakim czasie jest ona możliwa? Czasami warto przeczekać, aby dostać większą pensję.
Kierowca MZK Wejherowo 2017-09-19 09:01
Pracuję już kilka lat, gdy poszedłem do prezesa z pytaniem czy będzie możliwa jakaś podwyżka w najbliższym czasie to odpowiedział że mogę brać nadgodziny są przecież lepiej płatne - a podwyżki nie będzie . Następnie po dwóch tygodniach dał podwyżkę wybranym przez siebie osobom - nie mogłem uwierzyć jaka to była kwota- -- 0,30--- groszy brutto na godzinę,--- żenada. Koledzy się śmiali do łez - że też temu dobroczyńcy prezesowi nie jest wstyd dawać takiej kasy swoim pracownikom- to już lepiej nic nie dawać tym to tylko drażni ludzi. Jeszcze pracuję w MZK ale szukam innej pracy bo w tej to się człowiek niczego nie dorobi - zresztą to nie tylko moje zdanie ale wiekrzości pracowników . Według mnie jest to robota dla emerytów, byłych pracowników służb mundurowych którzy poszli na wcześniejsze emerytury i dorabiają sobie, albo dla osób którzy mają jeszcze jakiś dodatkowe zajęcie np. grają na weselach, są instruktorami jazdy, lub taksówkarzami itp -takich osób tam sporo. Podsumowując - zarobki bardzo słabe, stary sprzęt, syfiasta dyspozytornia i kibel. Osobiście oceniając pracodawcę to postawił bym ocenę mierną - nie polecam pracy w MZK Wejherowo.
7
Joanna 2017-09-26 10:38
Czy ktoś jeszcze podzieli się swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w firmie MZK? @Kierowca MZK Wejherowo dziękujemy za Twoją opinię na temat pracy w firmie. Rozumiem, że podwyżki nie są za bardzo brane pod uwagę.
2
Zostaw swoją opinię o MZK - Wejherowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZK