logo KPG S.A.

KPG S.A.

Kraków

Opinie o KPG S.A.

2009-02-23 09:58:30
Słowa kojarzące się z Krakowskie Przedsiębiorstwo Geodezyjne (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Krakowskie Przedsiębiorstwo Geodezyjne:
Najbardziej nie podobało mi się w Krakowskie Przedsiębiorstwo Geodezyjne:
przyszly_pracownik_KPG 2011-09-11 22:46:37
Witam,
Otrzymałem propozycję pracy w KPG. Bardzo proszę o Wasze opinie na temat tej firmy.
Z góry dziękuję za pomoc.
zwornik 2012-09-17 18:03:10
Czy KPG to rzetelna firma? Oto odpowiedź. Obecnie prawuję się z KPG o zaległe wynagrodzenie za luty i marzec 2011. Takich osób jak ja którym KPG nie wyplaciło pensji jest co najmniej kilkanaście.
nic 2012-09-19 20:43:57
Ta firma ma juz na swoim koncie komornika więc nie dlugo ogłosi upadłość...
pracownik 2012-09-23 16:27:53
Pewnie już dawno by ogłosiła - niestety brak jej masy upadłościowej.
zwornik 2012-11-07 21:23:26
Dobre pytanie. Czy ta firma ma jeszcze jakiś majątek? Jawny albo ukryty który mógłby iść pod młotek komornika. No chyba wszystkiego nie rozkradli.
eeee 2012-11-08 09:52:14
Wszystko rozkradli. Nie słyszałam aby ktoś coś odzyskał.
[usunięte przez moderatora]
ooo 2012-11-08 20:39:31
"rozbudowuje" następną firmę, doprowadzając na szczyt ... bankructwa
endrju oddawaj moje sto milionow 2012-11-08 22:19:25
Slyszalem ze teraz chce wejsc w branze energetyczna, pod nazwa Amper Volt :)
odp 2012-11-11 18:06:25
zwornik - 2012-09-17 18:03:10

Czy KPG to rzetelna firma? Oto odpowiedź. Obecnie prawuję się z KPG o zaległe wynagrodzenie za luty i marzec 2011. Takich osób jak ja którym KPG nie wyplaciło pensji jest co najmniej kilkanaście.
nie kilkanaście ale kilkadziesiąt
do kedziorka 2012-12-02 19:41:13
Swięta prawda
ooo 2012-12-06 21:57:57
Nie wiem czy da się coś odzyskać - ONI już o to zadbali, aby nic nie było !! Podobno pan G. korzysta z usług specjalisty(usunięte przez administratora)... a za miesiąc może rok - odrodzić się jak Feniks z Popiołów, z nowa firmą i "czystym kątem" Tylko czy z czystym sumieniem ?
ooo 2012-12-08 19:48:01
z czystym, bo nie używanym
1
ryba 2013-01-25 23:07:55
Witam wszystkich na tym forum, jestem wierzycielem spółki, proszę o info czy ta firma jeszcze funkcjonuje oraz czy pracujący tam pracownicy otrzymują należne wynagrodzenie
Pracownik 2013-02-13 19:47:42
Firma istnieje gdzieś ......
Korespondencje odbierają z opolskiej
(usunięte przez administratora)
OOO 2013-05-21 16:54:36
Wolne żarty ... Czy firma KPG istnieje? Formalnie może i istnieje (zapchaj dziura), (usunięte przez administratora)
1
ciekawski 2013-05-28 12:04:30
A mozesz powiedziec co to za oferta??
pracownik były 2013-07-14 14:40:39
oni są postawieni w stan upadłości
endju najlepszym zarządcą jest 2013-08-14 12:29:53
Czy ktoś jeszcze dostał wezwanie do zapłaty od VisionEye S.A. (KPG S.A.) ?

Przypuszczam, że dotyczy to osób, które zakupiły jakieś ruchomości na licytacjach komorniczych. Nie bójcie się - dajcie znać ;)
Aga 2013-09-17 19:59:54
A nie wiecie jak to jest w przypadku umowy o dzieło i umowy zlecenia? Mam wogole jakies szanse cokolwiek odzyskac?
1
[K]u[P]a i [G]owno 2013-09-18 08:44:06
Aga, masz w ogóle wyrok i postanowienie wykonalności?
Umowy o dzielo/umowy zlecenia to nie są umowy o pracę, zatem wierzytelności nie są ściągane z urzędu. Zatem sama musisz za tym chodzić i pilnować terminów itp.
2013-10-10 09:48:51
koledzy i koleżanki potrzebuję kontaktu do tej firmy ze względu na to, że kiedyś robiła ona wykrywacze urządzeń podziemnych i takowy posiadam, ale bez instrukcji. Może ktoś z pracowników posiada taką, bądź ma jakiś kontakt do kogoś kto ma z góry dzięki
flo 2013-12-27 00:00:23
Co zrobić z tym wezwaniem? Nie trzeba płacić?
1
OOO 2014-01-02 00:34:05
Widzę, że znów do wypowiedzi wkradła się cenzura : )
2
kubaaa 2014-01-02 08:36:01
W ogóle nie rozumiem polityki tego portalu. Odpowiadam żeby pomóc człowiekowi od którego spółka akcyjna próbuje wyłudzić pieniądze wysyłając bezpodstawne wezwanie do zapłaty, (usunięte przez administratora) Jeszcze raz odpowiadam: wezwanie jest bezzasadne - kupiłeś ruchomości na licytacji prowadzonej przez komornika i masz na to wszystkie dokumenty od komornika (np. fakturę zakupu). Jeśli ewentualnie miałbyś cokolwiek zwracać, to nie pieniądze, ale nabyte nieruchomości i to tylko wtedy jeśli firma zwróci Ci wpłacone na licytacji kwoty (ty oddajesz rzecz, oni oddają kasę - tak jakby licytacji nigdy nie było). W żadnym wypadku nie należy wpłacać pieniędzy na podstawie tego wezwania. Poza tym w wezwaniu nie wskazano żadnego dokumentu czy innego tytułu na podstawie którego miałoby powstać Twoje zobowiązanie.
kubaa 2014-01-02 08:37:37
*nieruchomości - oczywiście chodzi o ruchomości ;)
3
Mylisz fakty 2014-02-08 19:47:40
Zdajesz sobie sprawe ze w Vision Eye pracuja (pracowali) zupelnir inni ludzie niz w KPG? To tak a propos tej prawniczki. Odkad firma zostala przeniesiona do Katowic zmienil sie zarzad, a z bylych pracownikow zostali tylko ci co sa w wieku ochronnym (bo formalne nie mozna ich zwolnic).
A te dzwine wezwania byly wysylane juz za rzadow Vision Eye.
szinji 2014-02-27 17:51:10
'karl' to nie jest do końca tak, że nie ma tam możliwosći na pracę. Po prostu ludzi w pewnym wieku nie można już zwolnić, ale tych młodszych tak ;)
nagazetachśpicie 2014-03-03 08:59:06
@karl, @szinji: O czym Wy w ogóle gadacie?

"Zawiadamiam, że Sąd Rejonowy Katowice-Wschód w Katowicach, X Wydział Gospodarczy, postanowieniem z dnia 23 stycznia 2014 roku o sygnaturze akt X GUp 22/13/3, dokonał zmiany sposobu prowadzenia postępowania upadłościowego upadłego VISIONEYE Spółki Akcyjnej w upadłości z możliwością zawarcia układu z siedzibą w Katowicach na postępowanie upadłościowe obejmujące likwidację majątku upadłego."

Dziękuję, dobranoc.
rondon 2014-04-09 16:27:38
macie już informacje czy KPG rozliczyło się ze swoimi wszystkimi pracownikami czy są jeszcze w trakcie tego?
byly pracownik 2014-04-09 20:27:11
Nie rozliczyli sie.
1
asdaadads 2014-05-28 20:59:20
2 lata przed emeryturą.
obudzsie 2014-06-21 09:51:32
Uderzyles sie w glowe czy co? Szanuja? Dobrze robia? Takie jest prawo, wiec nie maja innego wyjscia. A poza tym zaproponowano tym ludziom rozwiazanie umow o prace za porozumieniem stron - wtedy ochrona jest wylaczona i wyladowaliby na bruku na rok, dwa przed emerytura. . Zatem "super propracownicze" podejscie...
ajajajajaj 2014-06-22 09:55:13
To ze ktos nie kradnie, choc inni to robia, nie czyni jeszcze z niego bohatera.
obserwator z ramienia PIP 2014-09-01 09:34:11
Jakby zwolnili kogoś w wieku ochronnym to,( usunięte przez administratora )w każdym sądzie pracy, więc nie ma tu żadnego bohaterstwa i dobroci, tylko normalna kalkulacja.

KPG UPADŁO, to czego ty się chcesz dowiadywać? Za domenę/serwer nie płacili, to im wyłączyli. Czego nie rozumiesz?
OOO 2014-09-03 21:43:33

Drogi Om co Ty piszesz "to forum jest przydatne'? Moje 2 wypowiedzi zostały skasowane , chociaż były bardzo kulturalne ale rzeczowe... i wielu osób również To forum ... byłoby "przydatne" gdyby pozostawiło wszystkie wpisy...
Drodzy Administratorzy Strony ... przecież mamy wolność słowa! a my jesteśmy tylko poszkodowanymi przez właścicieli Spółki d. nazwa KPG
1
obserwator z ramienia PIP 2014-10-06 11:42:43
Bo świat nie kończy się na internecie, a sądy i urzędy są daleko za murzynami pod względem publikowania danych w sieci.
Wgląd do dokumentów masz w sądzie rejestrowym - KRS w Krakowie.
kazdy-slazak-to-zlodziej 2014-10-29 19:45:17
Prześledź karierę ostatniego prezesa zarządu, to ci się wiele wyjaśni.
Nazwę zmienili jeszcze w trakcie upadłości na Vision Eye sp. z o.o. i przenieśli siedzibę rejestrową do Katowic. Nie wiem co się teraz dzieje z tym tworem. Prezes ponoć został... doradcą biznesowym :D

Miałem okazję być kandydatem, który został "wybrany" do pracy. Na miejscu miałem podpisać umowę na czas nieokreślony. Zgodnie z zapowiedzią pierwszy dzień był dniem pracy "na próbę". W połowie dnia dowiedziałem się, że termin rozpoczęcia pracy przesunął się o tydzień. Oznaczało to, że przejechałem się prawie 2000 km, żeby popracować sobie cały dzień i wrócić. Firma miała się w tym czasie kontaktować ze mną w sprawie szczegółów. Po tygodniu jednak nie dostałem żadnego potwierdzenia. Rozumiem, że moja kandydatura była nieodpowiednia, ale firma Zero-Maxx mogła mnie przynajmniej o tym poinformować. Tymczasem wydałem na przejażdżkę do Bawarii przynajmniej 1000 zł, po tygodniu czekałem na walizkach na potwierdzenie a firma nie zadała sobie nawet trudu, żeby udzielić mi odpowiedzi. Przestrzegam przed dniem próbnym w firmie ZERO. >
ludzietodebile 2015-07-01 10:28:10
Obudź się - firma jest w upadłości likwidacyjnej. Jeśli widzisz w tym szanse na zatrudnienie, to życzę powodzenia.
ooo 2015-07-01 22:17:25
orinoko gdzie Ty chcesz pracować?? Nie rozumiesz: Firmy NIE MA : )
iuewfiefiewufhwefi 2015-08-20 13:27:32
A jakich Ty się spodziewasz informacji? List mają Ci wysłać? W upadłości likwidacyjnej są. W praktyce nie prowadzą żadnej działalności, nie ma biura, nie ma ludzi... Na papierze upadają. Syndykowi zależy żeby taka upadłość trwała w nieskończoność, bo żyje ze sprzedaży majątku albo z ewentualnych wpływów - z każdej złotóweczki najpierw wypłaca wypłatę sobie. Polsk
934892389ruf 2015-08-20 13:29:12
poza tym umówmy się, istnienie profilu firmy na portalu gowork nie świadczy o niczym. Myślisz, że oni biegają do KRS i sprawdzają wszystkie firmy które mają tu profil, czy nadal istnieją? Śmieszny jesteś.
atmosferyczny 2016-04-07 08:36:06
Atmosfera? Grobowa. Firma upadła.
31243244121241234 2016-06-20 16:47:05
Ten portal to żenada. Od 2 lat firma zlikwidowana, a jakieś podstawione osoby pierdolą tu o premiach.
qwer 2016-06-21 21:26:07
Widocznie wszystkim odpowiada bieżąca atmosfera w firmie @ahak, dlatego nie pokazują się żadne oferty pracy. To doskonały dowód na to, że się dobrze dzieje, bo dobre stosunki przyczyniają się do sukcesu.
Zostaw swoją opinię o KPG S.A. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KPG S.A.