brak logo

Maro Fabryka Mebli Biurowych

Komorniki

Opinie o Maro Fabryka Mebli Biurowych

NIKT 2011-02-05 13:00:22
A na wigilie sprawdzają dzieciaki ,żeby się najadły!
wyjadacz 2011-02-06 15:02:45
ciekawe w jaki sposób można się wykazać? składać donosy? choć właściwie po co skoro i tak wszystko jest pod kontrolą :D
Szukajacy dobrej pracy 2011-02-07 16:02:21
Witam, wlasnie pojawilo sie ogloszenie od Maro na stanowisko Konstruktor-Technolog w dziale metalowym. Czy ktos mi moze powiedziec jak sie pracuje inzynierom w tej firmie?Bo wiekszosc waszych wypowiedzi dotyczyla dzialu handlowego. Jakiego rzedu wynagrodzenia mozna sie spodziewac na tym stanowisku?Jest to dla mnie wazne bo chce sie przeprowadzic z Bydgoszczy do Poznania. Pozdrawiam wszystkich
anonim 2011-02-08 00:01:10
Czytam te opinie i nasuwa się jedno stwierdzenie - ta firma to dno. W podobnej firmie pracuję więc gdyby nie ten portal trafił bym z deszczu pod rynnę. Poszukują konstruktora-technologa, ale widzę że na przeczytaniu tych opinii pozostanę. Firma nie zapewnia żadnej stabilizacji i bezpieczeństwa. Nie idziemy do pracy odpoczywać, ale też nie idziemy do pracy po to żeby ktoś nas (usunięte przez administratora). Właśnie przygotowywałem list motywacyjny, gdy wpadłem na genialny pomysł sprawdzenia opinii na tym portalu. Dziękuję temu kto wymyślił i założył ten portal - to skarbnica wiedzy i opinii o wielu firmach. Szukam od jakiegoś czasu nowej pracy i zauważyłem że firmy które od dłuższego czasu poszukują pracowników mają tragiczne opinie, natomiast firmy które w zasadzie nie zamieszczają ogłoszeń o naborze pracowników mają bardzo pozytywne opinie. Widać jednak jakąś prawidłowość w tych wątkach - nie występują tylko złe opinie.
Mogą się bać tylko źli pracodawcy zatrudniający złych pracowników, którzy są na nich skazani.
powiem tak 2011-02-08 11:21:59
-chore zakazy nakazy to prawda (zakaz trzymania soku na biurku)
-zakaz słuchania radia
-brak możliwości wykazania inicjatywy na wszystkim rękę trzymają właściciele
-w biurze siedzią wszyscy w jednym pomieszczeniu pseudo otwarta przestrzeń dla 30 ludzi (brak miejsc pracowniczych oddzielonych ściankami)
-zakaz rozmów nie na temat inny niż praca
-całkowity brak wsparcia socjalnego (poza bonami za które dają i tak odbierają pieniądze za nie na następna wypłatę)
-cześć wypłat w postaci delegacji na których nigdy nie byłaś/byłeś(ktoś już wspominał o tym)
-możliwość utraty premii w ciągu 5 minut (premia jest uznaniowa- mogą ci ja zabrać zależnie od widzi-mi-się)
-zima oszczędzają na ogrzewaniu zawsze marzłam
-wypłaty robione na ostatnia chwile.czasem są dzień lub 2 po terminie uzgodnionym w umowie.Ale generalnie są na czas.
-generalna obłuda np zmienianie ręczników papierowych na ładne (droższe) w momencie przyjazdu ważnych gości.
-praca po godzinach wskazana pracuje się tam od 8:30 do 17:00
-często są akcje jak nie zostaniesz nie dostaniesz premii
Jeżeli wiążesz tak poważne plany jak przeprowadzka z miasta do miasta to lepiej to gruntownie przemyśl



Poszukujacy dobrej pracy 2011-02-08 13:16:12
Dzieki bardzo za te przyklady...szkoda, bo jestem pewien ze bym sobie poradzil z tym mebelkami, ale z tego co widze firmy "wlascicielskie"juz tak maja. Wlasciciel jest panem i wladca a Ty z....aj albo won,. Znam to z autopsji. No dobra szukam dalej...
anonim 2011-02-08 13:46:30
Nie ma co, (usunięte przez administratora). I jeszcze ta adnotacja w ogłoszeniach zeby podac wynagrodzenie jakie oczekujesz. pewnie najlepiej 1100 zł netto.
powiem tak 2011-02-08 15:59:02
zapomniałabym praca na 4/5 etatu.Nie wiem jak jest teraz.
alex 2011-02-09 18:57:27
hm...no nie ciekawie to sie przedstawia . prosze mi powiedziec jesli mozecie ...heh ile zarabia handlowiec w ''maro''? Czy auto sluzbowe jest itp...LICZE NA DALSZE OPINIE Z WASZEJ STONY Pani ktora rekrutuje w tym (usunięte przez administratora) jest bardzo mila osoba:P:P:P hmmm zaskoczyly mnie wasze opinie. POZDRAWIAM a l e x
handlowiec X 2011-02-09 20:04:58
-kasa 2300 na rękę to huk
-samochód służbowy jest szansa na stara skodzine (wszystkie auta są z gps po tam iluś minutach postoju system raportuje i się spowiadasz przełożonemu)
-telefon komórkowy (jest podpisujesz odpowiedzialność za niego)
-aha za do klientów nie wolno wysyłać sms z telefonu służbowego .....tzn możesz je wysyłać ale będziesz za nie płacił z własnej kieszeni przy kasie (jedno s chorych nakazów zakazów)
-no i na prowizje długo czekasz a bo to ktoś faktury nie zapłacił i takie bieganie przepychanie
Tak ja mam handlowiec X
alex 2011-02-09 21:07:01
2300zł netto ...max to kokosy nie sa.
yyy to jest podstawa ? + prowizja rozumiem? :)
a prosze mi powiedziec jak przełozeni reaguja na słabe obroty ...
dziex panie HANDLOWCU X
handlowiec X 2011-02-10 00:47:07
...po prostu musisz mieć obroty na tym polega praca handlowca.
anonim 2011-02-18 18:00:54
Mam jeszcze do Was pytanie. Jak dokładnie wygląda rekrutacja. Jakie zadaje pytanie ta miła Pani, o której tutaj wspominacie? ile jest etapów.Zostałam właśnie zaproszona na 1 etap na handlowca, ale się waham po tym co tutaj czytam czy iść..... Mogę prosić o opinie, będę wdzięczna.
anonim 2011-02-22 09:00:23
NIE IDZ!!!! odczekaj... na pewno znajdziesz lepsza prace bo tam tylko stracisz charakter :/
ja 2011-02-28 13:12:10
Czytam opinie o tej firmie i jestem przerażona...naparwdę jest tak źle? Firma wydaje się być b. fajna, rozwijająca się, idąca z duchem czasu. Bardzo interesuje mnie stanowisko na które aplikowałam, ale po przeczytaniu opinii zaczynam mieć straszne obawy...:( Startuję na specjalistę ds. marketingu. Naparwdę jest tam tak duża rotacja? Będę wdzięczna za opinie.
do ja 2011-02-28 20:44:09
marketing to najbardziej zmienne stanowisko w firmie :P srednio po okresie probnym juz jest zmiana. Jesli jestes marketingowcem z prawdziwego zdarzenia i cos wiesz na ten temat to... nie idz tam!!! tylko zmarnujesz czas! chyba ze bawi Cie robienie znaczkow, kartonikow i wszytkiego innego pod dyktando (usunięte przez administratora). gwarantuje ze tam sie nie rozwiniesz i niczego sie nie nauczysz, a wszystkie Twoje pomysly beda negowane i beee.. szukaj gdzie indziej pracy tam nie!
anonimowa 2011-06-02 19:13:47
o znowu szukają grafika czy tam marketingowca :)))
1
! 2011-06-10 22:23:02
W firmie są karty oceny pracownika.Zbierasz za nie punkty!
Ocenia się tam twoje umiejętności,możliwość pracy na innych stanowiskach,zaangażowanie,punktualność to czy utożsamiasz się z firmą.I takie tam inne.
qwertyuiop 2011-07-13 14:18:54
Jestem handlowcem na poznań i mam nowiutką fabię z klimą, wypasioną toszibę za 2 tyg nowy telefon i jak cały czas jeżdże po klientach to mam dużą prowizję. Poza tym fajni ludzie pracują, a ci którzy przyszli posiedzieć od razu sa wywalani
anonim 2011-08-11 18:47:56
Czytam to wszystko i nie wiem czy się śmiać czy płakać.Jestem wieloletnim pracownikiem tej firmy i o niektórych rzeczach, które tu czytam dowiaduje się z tego forum.Teraz na pewno 3x sprawdze czy mam wyłączonego kompa i zgaszone światło :-) Pisząc poważnie i obiektywnie uważam, że jest tu wiele krzywdzących i niesprawiedliwych opinii.Szkoda, że nikt nie pisze o miłej atmosferze, o tym że wiecznie u nas się żartuje i że jeśli jest sie dobrym pracownikiem to przełożeni pozwalają na dużą elastyczność jeśli chodzi o czas pracy. Wielokrotnie mi się zdarzało wyjść wcześniej, żeby załatwić swoje prywatne sprawy. A najlepszym dowodem na moje słowa jest traktowanie kobiet w ciąży. Mam koleżankę w firmie, która jest traktowana ze względu na ciąże na preferencyjnych warunkach, zarówno jak chodzi o czas pracy jak i dodatki do pensji. Dodam, że to nie jest odosobniony przypadek, bo już wcześniej też to się zdarzało. Polecam pracę w tej firmie, ponieważ mam porównanie i uważam, że naprawdę jest tu ok! Firma się rozwija co ma duży wpływ na wciąż poprawiające się warunki naszej pracy.
ktoś 2011-08-15 13:26:03
Powyższy tekst zupełnie jakby wyjęty z jakiejś reklamówki. Bardziej sztucznie się nie dało?
anonim 2011-08-26 10:05:20
ha ha dobre.... preferencyjne warunki dla kobiet w ciąży ha ha tzn że mogą wyjść tylko 1h po skończeniu pracy a nie jak przeważnie 2-3h bo jeden z prezesów ma ochotę \"porozmawiać\" dobre !!!
c 2011-08-29 01:05:07
"Czytam to wszystko i nie wiem czy się śmiać czy płakać.Jestem wieloletnim pracownikiem tej firmy i o niektórych rzeczach, które tu czytam dowiaduje się z tego forum"..... to musi być DH
xyz 2011-09-03 22:20:59
anonimie, chyba kieruje Tobą zwykła złośliwość. Nikt nie siedzi 2 lub 3 h dłużej, chyba, że chce. A koleżanka, którą ktoś powyżej opisuje rzeczywiście wychodzi wcześniej ze względu na swój stan. Zdaje mi się, że od dawna nie jesteś pracownikiem Maro i tylko chcesz namieszać i zrobić czarny PR. Pewnie wyleciałeś/wyleciałaś z firmy za (usunięte przez administratora) etc. i kierujesz się niskimi pobudkami zemsty. Żal mi Cię. Weź się lepiej do jakiejś porządnej pracy i nie (usunięte przez administratora) ludzi, którzy pozwalają nam dobrze zarabiać. Uważam, że w firmie z dnia na dzień jest lepiej, jak wszędzie są pewne niedociągnięcia, ale jak ktoś dobrze pracuje to jest doceniany. Z doświadczenia wiem, że niewielu pracodawców w dzisiejszych czasach płaci tak terminowo jak w Maro no i fajne jest to, że można wyjść wcześniej jak się ma coś do załatwienia na mieście albo problem z dzieckiem. Wiadomix, że trzeba to odrobić, ale dziwne gdyby ktoś płacił za nic nie robienie.
anonim 2011-09-03 22:48:57
No wreszcie jakieś dobre opinie :) Fakt wcześniej można wyjść, czasami tylko jakiś przełożony kogoś przetrzyma w sprawie niecierpiącej zwłoki. Pracuję tu jakiś czas i niektóre opisane tu sytuacje mnie dziwią. Niezgaszone światła, kompy, zabieranie krzeseł na stołówce. Pytałem o to starszych stażem pracowników i wychodzi na to, że tylko to z krzesłami to prawda, ale to był jakiś incydent, żeby ludzie zostawiali po sobie porządek, bo podobno straszny chlew był - tzn jak coś nie ich to nie trzeba o to dbać. Moim zdaniem atmosfera w pracy jest najważniejsza a na to nie mogę narzekać. Ludzie super (no może tylko do(usunięte przez administratora) należy trzymać się z daleka, bo wszechwiedząca, zarozumiała choleryczka z niej jest, ale można ją obejść, ma jeden ludzki odruch - chodzi jeść a wtedy tup tup tup i do Pani (usunięte przez administratora) się idzie, dzięki Bogu ta zawsze z uśmiechem pomoże człowiekowi. Nie wiem jak ona wytrzymuje z tą swoją szefową. Powinna dostawać premie za szkodliwe warunki pracy ;) ) W sumie więcej śmiechu tu jest niż jakiś stresów. No i wreszcie komórki nam wymienili bo te stare cegły już sfatygowane były. Pozdrawiam wszystkich maruderów i życzę więcej pozytywnych wrażeń a nie rozpamiętywania jakiś kwasów sprzed lat.
anonim 2011-09-14 12:16:42
OOooooo kłamsewka nam tu wypisuja (usunięte przez administratora) :)
a co powiecie na:

- wypisywanie wnioskow na wczasy pod grusza ktore pozniej ida na prywatne rodzinne imprezy szefow? a pracownicy z tego nic nie maja tylko co miesiac im sie zabiera od pensji na fundusz socjalny?
- albo premie swiateczne ktore sie dostaje w grudniu a w styczniu sa odliczane od normalnej premi ?
- dostawanie premi w postaci delegacji na ktorej sie nigdy nie bylo?

robia tam pracownika na prawo i lewo!!! s(usunięte przez administratora) wiec nie klamcie o tym ze niby milo jest.... bo przegraliscie swoje zycie dla maro! a niby dlaczego jest tam tyle starych panien? litosci.....
mikołaj 2011-09-14 19:29:28
witam,
wiecie co, myślałem, że zanim złożę cv w tej firmie, to dowiem się czegoś konstruktywnego z tego forum, ale ja tu widzę obrzucanie błotem przez tych, którzy wylecieli i (usunięte przez administratora)obecnych pracowników. rzeczywiście jest tak żle/dobrze? czy po prostu oba (usunięte przez administratora) przeginają? nie wiem co sobie o was myśleć wy wszystkie anonimy.
pracownik 2011-09-26 22:15:59
Jak by się każdy do roboty wziął, a nie tylko czekał do pprzerwy a później do domu to by takich opinii nie było. Jak czegoś nie wiesz to normalnie idziesz do(usunięte przez administratora) i sie pytasz prosto w oczy czy robisz dobrze czy źle. Jeśli hcodzi o te głupie zasady to pomyślcie czy wam się zdarzyło zostawić światło w chacie albo włączonego kompa. Mi się dobrze pracuje i pozdrawiam nierobów z negatywnymi ocenami
maro komorniki 2011-09-26 22:30:14
ktoś nie wyłączył kompresora wczoraj i teraz musimy się na listą wpisywać kto włączył i kto wyłączył :-( Serio w chacie bym nie zapomniał wyłączyć
x 2011-10-16 07:56:02
Ja nie uważam się za nieroba.Odszedłem na własne życzenie.Ty zaś kolego zalatujesz(usunięte przez administratora), tylko wazelin-ki chodzą pytać czy robią dobrze....
jwojojoj 2011-11-15 19:22:11
ci którzy dobrze pracują i generują zyski są wynagradzani a ci którym sie nie chce w większości szukają takich portali jak gowork żeby oobsmarować firmę.
Ivan 2012-02-17 21:22:53
Ja tam pracuję już rok i nie mogę powiedzieć, że jest jakoś strasznie źle. Kasa jest niezła, można powiedzieć, że praktycznie średnia krajowa, zawsze na czas, premia też jest, no chyba, że coś faktycznie mocno (usunięte przez administratora), to ci zabiorą, ale wszędzie tak jest. Z prezesami trzeba umieć rozmawiać, żeby dobrze żyć. Chociaż zgodzę się, że generalnie lepiej ich unikać ;). Z wcześniejszym wyjściem też nigdy nie mam problemów. Z reguły na takich portalach jest większość opinii negatywnych, bo Ci, którzy są zadowoleni tutaj nie wchodzą (no chyba, że z ciekawości).
Marcin z Poznania 2012-06-02 09:37:30
Witam,
chciałem aplikować na stanowisko konstruktora-technologa. Moze ktoś mi bardziej przybliżyć jakie obiąwiązki mnie czekają i jak docenia sie fachowca w tej dziedzinie.
Jules 2012-06-14 17:22:22
Ponoć całkiem ładnie płącą w konstrukcji.wogóle w maro jest dobra kasa.
więc nie narzekajcie już tak na to MARO.
Nat 2013-01-04 19:31:18
Cześć wszystkim;)
Pracowałam w MARO 2 lata. Z ręką na sercu przyznaję, że przez 2 lata MARO pozwoliło mi się wyszkolić w różnych dziedzinach, poprzez obsługę klientów, sporządzanie zamówień, po organizację imprez okolicznościowych na obsłudze strony www kończąc. Oczywiście jak w każdej pracy zdarzają się zgrzyty - bo to nieuniknione. Wynika to głównie z nieporozumień. Dlatego warto pytać 3 razy i sprawa będzie jasna. Zdarza się siedzieć po godzinach, ale w efekcie przełożeni idą bardzo na rękę kiedy chce się wyjść wcześniej z pracy. Jeśli jesteście ambitni, chcecie się realizować to polecam MARO. Stanowi dobry fundament doświadczenia zawodowego!

Pozdrawiam wszystkich,
Natalia
anonim 2013-01-29 17:44:42
A najlepsze że tom koleżankę zapewniano że może wrócić na swoje stanowisko pracy he he i co???? Dziewczyna jest bez pracy i to są pracodawcy
Nat 2013-04-07 15:39:32
Koleżankę zapewniono, że może wrócić na stanowisko i tak też było. Prezesi okazali się bardzo lojalni. Moją dobrowolną decyzją była rezygnacja ze stanowiska specjalisty ds marketingu w MARO, gdyż dostałam się do wojska. Obecnie jestem w trakcie 4 miesiąca szkolenia w Centrum Szkolenia Sił Powietrznych, skąd serdecznie wszystkich pozdrawiam. Nie wiem kto wypowiada się na mój temat - nie mając pojęcia o tym co robię. Nie jestem bezrobotna i nie szukam pracy jako osoba cywilna. Proszę zatem wszystkie osoby wypowiadające się na mój temat o podpisywanie się imieniem i nazwiskiem, a nie wyciąganie na forum fikcyjnych opinii na mój temat. Proponuję rozmowę w 4 oczy zanim wyda się jakikolwiek osąd na temat mój bądź firmy. Jak wcześniej pisałam mogę MARO polecić jako dobrą szkołę podszkolenia się w różnych dziedzinach. Z mojej strony to wszystko. Całą MAROekipę serdecznie pozdrawiam i życzę samych sukcesów.
Pozdrawiam serdecznie,
Natalia
x 2013-05-13 08:52:23
chyba ostałaś tam prace po znajomości męża informatyka w tej firmie.
:) 2013-06-20 19:31:49
ja też polecam MARO, jak wszędzie trzeba się napracować, nic nie ma za darmo, atmosfera bardzo przyjazna, uczynni i pomocni ludzie, którzy zawsze starają się Ci pomóc w każdej sytuacji. Faktycznie czasem trzeba się nachodzić, żeby coś załatwić, ale dla formy nawet wskazane.
Maro pozdrawia Natalię:)
k 2013-06-24 15:56:35
Rotacja jest przeogromna. non stop ktoś odchodzi (jest zwalniany), przychodzi ktoś nowy. Nie ma co marzyc o rozwinięciu skrzydeł. Komunikacja z przełożonymi ograniczona do absolutnie niezbędnego minimum. 100% kontrola na każdym kroku i absolutny brak zaufania do pracowników.

Idealna osoba do pracy w MARO to taki szaraczek bez własnego zdania, cały czas lekko wystraszony, bojący się odezwać i bezmyślnie wykonujący swoja pracę. Wiedzieć taka osoba nie musi wiele. Prezesi wiedzą - starczy :) Inwencja twórcza, nowe pomysły, to wszystko jest duszone w ciągu pierwszego miesiąca...
d 2014-11-12 12:00:16
Jesli myslisz o umowie na czas nieokreslony to zapomnij. Rotacja w maro jest spowodowana kilkoma czynnikami, wina nie leży po stronie pracowników, którzy na rozmowach kwalfikacyjnych są zazwyczaj wprowadzani w błąd (w różnych aspektach), a osoba która zajmuje się przyjmowaniem ich do pracy jest mało kompetentna w zakresie wiedzy i umiejętności, jaka jest potrzebna na danym stanowisku, co w głównej mierze przyczynia się do tego, ze pracownik po krótkim czasie jest zwalniany bądź sam decyduje o swoim odejsciu.
Szkoleń nie ma.
tobi 2015-02-17 18:00:40
ja nie wiem, ale jakiś czas temu znajomy mówił mi że warunki pracy nie są najgorsze więc postanowiłem rozejrzeć się u nich za praca, ale wcześniej chcę poszukać jeszcze dodatkowych wiadomości które mogą być przydatne. co z wynagrodzeniem, jakie są to miesieczne sumy dla nowo zatrudnionych- napisze mi ktoś?
Pracownik 2015-10-07 21:46:37
Atmosfera i zarobki na produkcji w porządku, kierownicy działów znają się na pracy. Nie polecam pracy w biurze, zwłaszcza dział zakupów - przez ostatnie 2 lata przewinęło się chyba z 6 osób oraz w dziale marketingu. Ludzie odchodzą sami lub są zwalniani bez wyraźnego powodu. Brak perspektyw, szkoleń, słaba organizacja pracy oraz kadra zarządzająca na niskim poziomie. Kobiety planujące ciążę nie mogą liczyć na powrót do pracy. Prezesi nie mają szacunku dla swoich pracowników i mają obsesję na punkcie kontroli (m.in. kamery w biurach, co jest niezgodne z prawem), stąd nie ma szans na rozwinięcie skrzydeł. Nie polecam pracy w firmie MARO ludziom znającym swoją wartość i chcącym coś zdziałać, bo szybko zostaną stłamszeni przez zasiedziałych i niekompetentnych decydentów, którzy zresztą też zależą od prezesów.
Pracownik 2015-10-08 18:16:10
Zarobki są ok. i głównie z tej przyczyny na produkcji jest mała rotacja. Atmosfera też nie jest zła na produkcji, ale pracownicy biurowi to już inna bajka.
Polecam pracę na produkcji, w biurach nie za bardzo. Nic mi nie wiadomo, żeby firma szukała tapicera w Toruniu, w tej chwili w firmie jest jeden, znający się na fachu tapicer.
Marowiec 2015-10-29 17:45:34
Popieram powyższe opinie. Praca w firmie MARO ma swoje plusy i minusy, jak wszędzie. Największym minusem jest chyba zatrudnianie często po znajomości i brak inwestowania w dobrych specjalistów. Sporo osób przewija się przez konstrukcję, zakupy, marketing, o handlowcach nie wspomnę. Najgorsze jest to, że nie można liczyć na stabilność zatrudnienia. Ludzie są zwalniani z tak niewiarygodnych powodów, że szkoda słów. Żadnych znaków ostrzegawczych, że coś nie tak. Dziś pracujesz, jutro cię już w firmie nie ma. Ale jest też sporo osób, które pracują długo i się trzymają w firmie. Stara gwardia, młodzi najczęściej długo się nie utrzymują. Każdy medal ma 2 strony.
2
Marowiec 2015-12-08 13:09:31
W tej chwili są 3 zmiany plus sobota 8h, bo jest dużo zleceń.
Sobota nie jest dla chętnych, jak nie przyjdziesz, spodziewaj się obcięcia premii, która stanowi znaczącą część wynagrodzenia w stosunku do podstawy,
Umowy o pracę są na czas określony.
zainteresowany 2016-06-22 19:47:29
Witam znalazlem ogłoszenie na kierownika . Jaka atmosfera jest w firmie? Zarobki jakie są? Umowa o pracę czy agencja pracy? Proszę o rzetelną odpowiedź
zainteresowany 2016-06-22 22:47:02
Jakie zarobki maja kierownicy? Jaka atmosfera?
jacek 2016-06-23 09:12:48
chyba na atmosfere to nie można u nich narzekać...
Adam 2016-11-30 20:33:47
Jaka jest atmosfera w księgowości? praca na 8 godzin,czy zostawanie po godzinach?
Zostaw swoją opinię o Maro Fabryka Mebli Biurowych - Komorniki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maro Fabryka Mebli Biurowych