logo Bison-Bial S.A.

Bison-Bial S.A.

Białystok

Opinie o Bison-Bial S.A.

młody 2016-11-04 23:26
Na podstawie czego twierdzicie że interesy ekonomicze są nawzajem sprzeczne poszczególnych spolek w grupie? Jeżeli działają w grupie to raczej powinni miec obrany jakąś wspólną strategie biznesową? Chyba tak działa grupa?
Rap 2016-11-05 00:03
zal.pl
były pracownik 2016-11-06 11:48
Pracowałem w Bison dość krótko i sytuacja osób, które próbują coś zmienić w tej firmie na lepsze to jest jak kopanie się z koniem. Zarząd praktycznie nie ma żadnej strategii biznesowej, a nawet jeśli ma, to nie umie jej skutecznie wdrożyć. Fakt, że kilka spółek znajduje się pod jednym dachem nie oznacza, że współpraca układa się jak powinna w grupie. Nie można bowiem członkowi grupy oferować takich samych warunków (cen) jak klientowi zewnętrznemu lub konkurencji, tak jak robią to spółki w Bison. Przez pewniem czas próbowałem nawet zrozumieć jak to działa, ale nie dałem rady zrozumieć.
W efekcie firma, która śmiało mogłaby być liderem europejskim w swojej dziedzinie wytwórczości funkcjonuje dzisiaj tylko dzięki łasce banksterów, pracownicy zarabiają śmieszne grosze i nikt kto odejdzie sam czy go zwolnią z tej firmy nie płacze po niej, ani nie żałuje, że odszedł. Konkurencja zaś nie śpi, wprowadza co i rusz nowe wyroby, rozszerza ofertę tak, że wkrótce będzie oferować to samo lub więcej niż Bison. A już w sferze produkcyjnej niezrozumienie zasad rynkowych mści się podwójnie, bo coraz niższą rentownością produkcji własnej i brakiem zleconej.
8
Lucek 2016-11-08 13:41
Rzecz w tym, że spółki z "zasobów" Pana Jacka nie działają w grupie ani nawet grupowo, nie tworzą żadnej struktury, może poza jakimś nieformalnym związkiem firm biorących udział we wzajemnych przepływach finansowych o charakterze i celu bliżej nieznanym. Pan Jacek "wyraża się" za nie wszystkie choć formalnie może co najwyżej za BB o ile informacje z KRS są aktualne. Popatrz na wpis @BachTrach z 2014 roku, sytuacja nie jest nowa, zamęt wydaje się być konsekwentną realizacją polityki właścicielskiej i stawia znaki zapytania co do dalszych losów firmy oraz co do tego kto na tym wprost korzysta.
4
Szpindel 2016-11-09 21:32
Kase z unii wzieli i na tym polegał dynamiczny jej rozwój. Jednak niedługo nastapi wielkie BUM, TACH, BACH!
1
cienki bolek 2016-11-10 10:14
Ale przecież z Unią należy się rozliczyć. Unia nie daje pieniędzy na wiatr.
1
dd 2016-11-17 16:40
Przez wymagany czas utrzymał firmę, teraz już moze zamknąć i kase zgarnąć :)
2
As 2016-11-19 18:41
Kim jest wlasciciel firmy Bison Chucks, jak się nazywa? Nigdzie nie ma zadnej informacji... co dziwi.
1
As 2016-11-20 17:11
Info z 2006 roku czyli 10 lat temu. Nie wiem czy aktualne
1
były pracownik 2016-11-23 20:47
Jak widać mój post i link do artykułu na temat pana J.L. został usunięty. Taką mamy "demokrację i wolność słowa" ....
Antek Saper 2016-11-24 10:11
A my pozdrawiamy prezesa hartowni , pójdziemy z nim na sam skraj ubóstwa.

P.s
Kiedy będzie woda?
Antek Saper 2016-11-24 10:11
A my pozdrawiamy prezesa hartowni , pójdziemy z nim na sam skraj ubóstwa.

P.s
Kiedy będzie woda?
2
były pracownik 2016-11-24 15:53
A to przecież taka ładna i nowoczesna hartownia, a tu wody nie ma ????
A jej prezes był, ale "się zmył" i to nie wodą bynajmniej ....
2
Antek Saper 2016-11-25 10:22
Woda jest, ale niegazowana, gazowanie to w zakresie własnym. I to wszystko dzieki naszemu ojcu chrzestnemu Don M.................................................................................................................................
2
Olo 2016-11-25 16:00
Wody nadajacej sie do spozycia nie ma w trzech zakladach... czy nie powinien ktos tym sie zainteresowac?
3
Ciepły Jerzy 2016-12-04 21:40
Teraz śniego mogą topić, odlewnia przynajmniej będzie miała robotę ;D
3
Robol 2016-12-08 22:46
Fajowska jest ta firma. Matka Dyrektor cały czas płacze ale to jej nie przeszkadza brać miesięcznie cztery miliony polskich groszy. Dać nagrody zaufanym pracownikom też jest z czego. Tylko zwykły robol jedzie na minimum. Inni majął się dobrze. Bale kolację i inne imprezy wyjazdowe prezesostwa jest z czego opłacić a ludziom się mówi jak to jest ciężko i źle. Jednym słowem to zajefajnie mają . . . niektórzy
20
Ukryty_za_maszyną 2016-12-19 12:21
Bardzo dobrze powiedziane! Zawsze jest płacz, że pieniędzy nie ma, ale na wypłaty po kilkadziesiąt tysięcy, dla zarządzajacych zawsze się znajdzie ....
7
Pass 2016-12-19 13:20
Dwa debeściaki się w tym nipie spotkały 542_325_80_33
5
Szach_Mat 2016-12-20 17:33
Gdy uczeń przerasta mistrza...

K. Łukasz Prezes
B. Thomas Janusz Wiceprezes
4
Bison Sucks 2016-12-27 11:41
Tołdi i Księciunio.
3
pracownik 2017-01-05 09:21
4
były 2017-01-18 10:47
jak się miewają uchwyty długo pociagna jeszcze?
tokarz 2017-01-22 08:20
Tylko czekać jak do pracy będą zatrudniać bumów bo Ukraińcy na składaniu czajników mają lepiej.
1
Pan D. 2017-01-26 19:09
A dziś znowu bal z kuligiem za nasze pieniadze, Grażyna imprezy robi dla banków ,a ty durniu na nich rób ;( i gdzie jest ta nasza restrukturyzacja?
8
życzliwy APX 2017-02-01 11:25
Zapraszamy technologów, konstruktorów i operatorów do APX Technologie :) wypłata na czas, ubranko, mydełko i żel bhp w każdej łazience, prysznice, stołówka z kawą i herbatą . Związki zawodowe Was okradają, bo płacicie składki i walczą o Wasz interes. Wspólczuję ....
4
Abc 2017-02-04 18:21
Wspolczuje koniom...
4
Jack 2017-02-09 22:17
Jeszcze pracuję w Bison-Bial S.A. w Bielsku ,chociaż nie wiem jak dlugo ,bo kiedy częśc pracowników Bisona z Białegostoku dojeżdżali do pracy w Bielsku Podl. Wasz zakład był w trakcie budowy. A więc mieliście nadzieję że jeszcze wrócicie do pracy w nowym, pięknym zakładzie pracy,na tych nowoczesnych obrabiarkach ,oczywiście za godziwe wynagrodzenie .
A co my mamy powiedziec tutaj w Bielsku , czy Nasi kochani związkowcy zrobili coś aby utrzymac nasze miejsca pracy?. Daliśmy sobie odgryżc palec ,wkrótce Wy podzelicie nasz los.
Żałuję tylko tych kilkudzesięciu lat pracy, gdzie zostawiłem swoją młodośc zdrowie , i czego dorobiłem się przez ten czas : zylaków ,zwyrodnień ,pustego konta bo to nie jest życie to wegetacja .
pozdrawiam wszystkich pracujących w Bisonie i spółkach oraz tych którzy się od niego uwolnili !!!
13
Pracownik123 2017-02-13 19:27
Nie będzie tak źle :) Każdy narzeka a taka jest prawda ze kto był w Bielsku wrócił do Białegostoku i nie narzeka, zatem nie martwcie się na zapas :) Na pewno znajdzie się miejsce i dla was bo nikt fachowców nie zwolni :) Wiele osób na tym forum pisze krytyczne rzeczy a taka jest prawda ze w Bisonie wcale nie jest tak źle :) wiele osób wraca po krótkiej emigracji :))
Jack 2017-02-14 08:27
Ci co dojeżdżali dobrze wiedzą że czas pracy to 10 nie 8 godz.pozatym dostali parę groszy na paliwo ,i byc może częściowo na amortyzację , a gdzie pieniążki za czs spędzony za kółkem na niebezpiecznej drodze .
I jeżeli w Bisonie jest tak dobrze to dlaczego nie mamy podwyżek od kilkunastu lat ?
4
Adam 2017-02-14 22:38
A czy Fanar z Ciechanowa nie należy do Bisona, bo to było by dziwne bo w Fanar słyszałem że dzieje się bardzo dobrze i zarobki są ciekawe
1
Pracownik1234 2017-02-17 15:11
To prowokacja jakaś?
2
jacek placek 2017-02-17 17:45
dotacje przepiłem - na hali się wzbogacilem
ludzmi pomiatałem- konto w banku budowalem
niewiele prosze - to są przeciez grosze
https://www.otodom.pl/oferta/atrakcynja-nieruchomosc-przemyslowa-ID3bNEq.html#gallery[1]
5
Tołdi 2017-02-18 14:34
Za 12mln ubierze sie w koncu jak czlowiek, a nie jak dres.
4
obserwator 2017-02-18 21:32
kasę to on napewno ma
tylko po co niszczy bisona?
ta jego szajka (GK ; JN ; AL; MW; BS i MP) też robią grubą kasę
szkoda tylko że naszym kosztem
bale, kolacje, bankiety , nagrody - to powinny być nasze pieniądze
3
KTOŚ 2017-02-18 23:13
Teraz jeszcze słuchy chodzą że sam DżejKej ma wrócić żeby ich wspomóc w rujnowaniu NaSZEJ FIRMY
4
xxx 2017-02-21 13:28
A ja tam się cieszę. Może w końcu ktoś ogarnie ten burdel, bo od dawna się wszystko wali. Może on twardą ręką postawi zarząd na nogi i zmusi do myslenia
Dobry człowiek 2017-02-22 10:57
Juz kiedyś rządził, to wcale lepiej nie było ;) tylko swojego synalka i jego żonkę do biura wsadził.
3
ciekawski 2017-03-07 11:29
a kim jest ten nowy człowiek, który się ostatnio pojawił w firmie? Czym się zajmuje i za jakie pieniądze? dlaczego dostał firmowy samochód? kim jest pan Wojciech R. ? kolejna wrzutka prezesa czy tajny współpracownik innego łobuza?
1
rencista realista 2017-03-07 15:58
A ja tam i tak nie wierzę że Pan Jacek ma dobre intencje w stosunku do Bisona. Kasy z Unii w kieszenie napchał, na firmę pozaciągał kredyty.Teraz tylko dąży do ogłoszenia upadłości. Ktoś z rodziny kupi bankruta, kredytów spłacać nie będzie trzeba. I takim oto sposobem będzie miał nową bez kredytów firmę i pełne kieszenie
1
Edward 2017-03-10 20:46
A czy w innych firmach płacą za dojazd ? Np. Pronar ? No nie ....
Gotowy na ostateczność 2017-03-11 07:34
I się zjawił nowy znawca. Będą z tego niezłe jajca. Jerzy firmę uratuje. Da nagrody, podwyżkuje. Tylko szkoda że plan zły. Spuści na nas wściekłe psy. Sam jest pełen energii. Panie Boże nie tędy. Ratuj nas przed gniewem Pana. On nam nie da żyć od rana. My się jednak mu nie damy. Strajk ogłoszę, rączkę mamy. Może stara, może zla. Na JK się nam przyda.
Korektor 2017-03-11 07:41
I się zjawił nowy znawca. Będą z tego niezłe jajca. Jerzy firmę uratuje. Da nagrody, podwyżkuje. Tylko szkoda że plan zły. Spuści na nas wściekłe psy. Sam jest pełen energii. Panie Boże nie tędy. Ratuj nas przed gniewem Pana. On nam nie da żyć od rana. My się jednak mu nie damy. Strajk ogłoszę, taczkę mamy. Może stara, może zła. Na JK się nam przyda.
StaryKozioł 2017-03-24 22:33
Ludzie uciekają aż robi się przeciąg. nawet Ł.K. podobno biegnie do Thomasa B.
W magazynie zwolnili jednego, a zaraz po nim następny sam złożył wypowiedzenie
Nowemu proponują 1900, co jest więcej niż maja pozostali z 40-letnim stażem. A liczyli na podwyżki.
Dyr.handl. da nowym ale nie nim, by wiedzieli gdzie ich miejsce i kto rządzi. Ale i tak większość zatrudnionych ma ok 2000, a raczej poniżej i lekko powyżej najniższej. Taki to cyrk i takie małpy
Rach 2017-03-28 11:51
Świetny rachunek ekonomiczny , zredukowano doświadczonego pracownika za 1700 zł. a zatrudniono nowego, niewykwalifikowanego za 1900zł.
Firma nie ma pieniędzy na podwyżki. Kupa śmiechu ;))
realista 2017-03-28 15:35
moja opinia jest taka: nie wierzę tym wszystkim którzy to miejsce traktują jak "telefon zaufania". narzekają na wszystko i na wszystkich. normalne że w firmie są osoby które zarabiają minimum. normalne jest też że inni mają stawki "kominowe". chcesz zarabiać więcej - szukaj okazji do wykazania się. dyrekcja obserwuje, dyrekcja docenia. system premiowania był i jest. więc o co tyle krzyku? do maszyny pracowniku!
Rach 2017-03-28 18:53
realista, sztandary w dłonie i ku chwale dyrekcji tra ta ta tra ta ta. Ktoś kto mysli o pracy w tym miejscu z czasem sam zweryfikuje o ile nie ma instynktu samozachowawczego.
2
były pracownik 2017-03-29 09:35
Większość osób chcących podjąć pracę w Bison ma wielkie nadzieje z tym związane, lecz w krótkim czasie po podjęciu tam pracy widzi, że jego praca "w g...o się obraca" i jak ma instynkt samozachowawczy to szuka innego zajęcia. Nawet jeśli kogoś z Bison zwolnią, to żadnej krzywdy mu nie uczynią, a wręcz przeciwnie - ponoć nie ma osoby, która by żałowała, że odeszła z Bison w ten czy inny sposób.
1
Dobry_Chłopak 2017-03-29 14:01
Potwierdzam, i żałuję że tak późno uciekłem z BB :) Premię w biurze jedynie są za podpi**** kolegów z biurka ;)
1
protagonista 2017-03-30 10:34
A tak konkretnie to kto, można podać opisowo bez nazwisk i stanowisk, został realnie doceniony jak dotąd, któryż to dyrektor tak bacznie obserwuje? Można pominąć "oszałamiające" kariery pewnych pracowników biurowych, wielokrotnie tu ze stanowiska i opisowego stanu rozumu wymienianych. Po pewnym czasie dopiero widać, jak ludzie sami się doceniają rezygnując ze wspólnej pracy z osobami, które ciągle robią to samo i oczekują różnych rezultatów.
Zostaw swoją opinię o Bison-Bial S.A. - Białystok
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bison-Bial S.A.