logo Brasco

Brasco

Zawiercie

Opinie o Brasco

Janio 2016-02-08 20:31
No to, że zapewniają kurs języka niemieckiego na stanowisku elektryka to bardzo fajna sprawa :) Ja jednak chcę z nimi wyjechać do Camolin w Irlandii jako kamieniarz. Płacą 12 euro brutto za godzinę i w dodatku załatwiają zakwaterowanie.
45673g2 2016-02-14 19:20
mnie wlasnie zainteresowala od nich oferta dla elektryka w Niemczech, fajnie ze oferuja bezplatny kurs jezyka niemieckiego z gwarancja pracy w Niemczech
brascoschweine 2016-02-18 16:12
no ja wlasnie wrocilem z takiego "szkolenia" z języka niemieckiego. Przyjechał jakis stary sll..syn z niemiec [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kocopoły przez 2godziny, a potem miał indywidualne rozmowy z kazdym. Calosc zajeła prawie 5h i cmokał, stękał, marudził, odniosłem wrazenie, ze szuka 20 letnich zapaleńców z 10 letnim doświadczeniem. Bez samochodu od razu do widzenia. I stary [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie powiedział tego od razu tylko podczas indywidualnych rozmów. Takiej chujni i amatorszczyzny dawno nie widziałem. Wyczesali cała polszę A, teraz wbijają w polsze B, szukając tanich roboli. NA spotkaniu były tez osoby starsze, po 50.. no i chujek od razu kręcił ryjem, ze za starzy na nauke języka :) Szkoda, ze ta pała co wszystki zgoniła tego nie powiedziała. Ludzie brali wolne, zeby na końcu sie dowiedzieć, ze "nie dziękuję"
7
Brasco 2016-02-19 21:04
brascoschwein zostales zaproszony na spotkanie rekrutacjne a nie na szkolenie:)
Taka rekrutacja jak wiesz,pomaga nam wybrac odpowiednich kandydatow, ktorych kwalifikacje odpowiadaja wymogom klienta. Nasze ogłoszenie miało postawione jasne wymagania,które także kilkukrotnie były podkreślane na spotkaniu. Jesli ktos ich nir spelnial,mial mozliwosc opuszczenia sali.Jako nieliczni organizujemy spotkanie bezpośrednie z przyszłym pracodawcom w Polsce-aby uniknąć późniejszych problemów na miejscu pracy.Czas trwania był uzależniony od ilości kandydatów, którzy byli zainteresowani kursem języka niemieckiego z gwarancją pracy w Niemczech. Cieszymy się,że az tylko wyraziło zainteresowanie naszą ofertą:) Rekrutacje zaliczamy do bardzo udanych a Tobie życzymy wielu sukcesów!!




1
golii 2016-02-20 14:13
brascoschwein-wcale się nie dziwie,że cie odrzucili, czytając twój komentarz a raczej chcialoby się powiedzieć- żal czytać takie bezsensowne wypociny...
ja jestem już na kursie w Krakowie- polecam!!!

1
romek 2016-02-21 18:39
rozumiem, że najpierw szkolenie jest w Polsce @golii? w sumie w miare ok wygladaja te ogloszenia bardzo podoba mi sie to, ze znajduja ci mieszkanie..czekam na ogloszenia dla siebie
goryl 2016-04-11 22:21
Skoro można liczyć na zakwaterowanie a także na stawki na poziomie 12euro to się wcale nie dziwię, że ich oferty do Niemiec są tak popularne. Pewnie można liczyć dodatkowo na jakieś benefity socjalne?
misiek 2016-04-14 23:49
(usunięte przez administratora)
ktos 2016-05-26 09:09
nie dajcie sie zwiesc tak jak ja [glupi prawie 40-letni kon] zrobilem sobie tylko wycieczke do niemiec 2600 km po to zeby pogadac sobie z niemieckim majstrem i jakoms baba w obecnosci tlumacza tzw rozmowe kwalifikacyjna po której stwierdzili ze sie nie nadaje, a ze w biurze powiedziala ze robia maszyny rolnicze a w rzeczywistosci jakies maszyny medyczne takze mój stracone 200 euro czas auto kto mi za to wróci a po za tym robota po 8 lekcji razy 8 euro =64plus 30 diety które idzie na mieszkanie czyli 1200 za miesiac minus zycie.paliwo wcale nie rarytas moze lepiej ze sie nie udalo ja w polsce mam 16 zeta na reke [na czarno] ale przynajmniej jestem w domu
9
pytanko 2016-06-11 11:49
Czy na edm i wedm do Leeds to już skład jest czy ciągle szukają?
romek 2016-06-20 09:35
@ktoś może tobie się nie powiodło ale wiele osób wyjeżdża i jest ok chwalą sobie, wystarczy zobaczyć ile jest teraz ogłoszeń, to też o czymś świadczy
stach 2016-06-20 15:23
zgodzam się z "ktoś " ja chodziłem na szkolenie w Krakowie 6 miesięcy uczyli zbędnych rzeczy dojazdy na kursy ok.2000tys.zł wyjechałem do Niemiec a tam okazuje się że Niemcy pracują od poniedziałku do czwartku (usunięte przez administratora) po 12 godzin po to aby mieć piątek wolny a my od piątku do niedzieli siedzimy .W Niemczech przerobisz i za tyle masz płacone 40 lub 37,5 godziny tygodniowo +jedzenie ,mieszkanie dieta na pewno ci nie wystarczy ja spadam z niemiec bo w Polsce też zarobię spokojnie na życie i mam rodzinę przy boku a nie tysiące kilometrów od Polski te wszystkie komentarze pozytywne to pewnie sprawka Pani Olgi która zbija kokosy na takich jak ja .Nic nie jest tak jak obiecują tylko gonią po Niemczech po 400-500km.na budowy JEDEN WIELKI PRZEKRĘT.A ten ich kurs to nieporozumienie niech lepij uczą zwrotów na budowie a nie która jest godzina.
3
Stach 2016-06-20 15:27
(usunięte przez administratora)
stach 2016-06-20 15:32
świadczy o tym że ludzie są nabijani w butelkę przez firmę brasco i że szukają frajerów którym wystarczy 800 ojro na miesiąc Dużo to zaledwie 3200zł.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
nn 2016-06-21 07:46
ogloszen swiadczy o tym ze szukacie jeleni jak ktos napisal wyzej sama sobie jedz za te pieniadze[ myslisz ze siedzisz w biurze napiszesz pozytyw to kazdy jelen to kupi]
1
olek 2016-06-21 17:41
Skoro szkolenia jak piszesz trwają 6 miesiecy to jednka są bardzo potrzebne i wiadać ze jest wiele materiału i wielu rzeczy trzeba sie nauczyc i zobaczyć to długo trwa wiec widać też ze chca dobrze przygotowac pracowników, a oddaja kase za jakieś dojazdy czy też bilety?
Adam 2016-06-23 18:20
Non stop te same ogłoszenia mają.Nie szanują ludzi firma nie słowna nie polecam.
3
ktos 2016-07-05 11:43
ja nie widze tutaj zeby sobie chwalili[oprócz tej baby co wypisuje w biurze] jak ktos jest jelen niech jedzie za 800 euro bo madry nie pojedzie a pojedzie ten co ma 20 lat i nie widzial swiata za 3200 zl zapi....lac u folgzdojcza i przyjezdzac raz na pól roku niech sama sobie robi ta z biura
HWDA 2016-07-18 17:27
Masz rację. Tak to właśnie wygląda we wszystkich agencjach, widać kto pisze dobre wpisy o pracy i stanowiskach na jakie akurat poszukują. Jak ktoś jedzie za granicę i się cieszy, że ma 1200 E - żarcie to jest imbecylem.
5
HWDA 2016-07-18 17:35
(usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora)
4
wilczek 2016-07-18 23:12
Wilczek a zaskoczę ci bo od dzisiaj mam już prawko, zdałem egzamin @romek, Merkendorf stoi przede mną otworem, język niemiecki mam w stopniu komunikatywnym, silny jestem to dlaczego mieliby mnie do pracy nie przyjąć?
cvbb 2016-07-31 19:35
mozesz miec 10 prawek 20 lat na karku czyli lulek czy jak to nazywaja dzisiejsze piz..dy w lulkach (usunięte przez (usunięte przez administratora)
1
Jas 2016-08-19 16:59
Czy ktos pracuje na wozku widlowym w Hanowerze? Jakies opinie?
mort 2016-08-29 22:24
Jak zaczynają rekrutację na jakieś stanowisko za granicą to wydzwaniają, maile, posty na forach, sms nawet piszą. Ale jak człowiek chce się coś dowiedzieć o przebiegu rekrutacji lub jej wynikach czy zakończeniu, to już mu nikt nie odpisze.
Rozbawiony 2016-09-29 18:30
Troszkę mnie bawi ich ogłoszenia na Flange ,Pipe fittera do Belgi -ogłoszenie na portalach branżowych jest już z 3 tygodnie - a Paniusia w biurze cały czas twierdzy ze oferta do pracy tylko na 6 tygodnie teraz i 3 tyg temu też tak mówiła .I komu tu wierzyć
Ale jeszcze jak nie przyjemna i pyskata .
Podroż na własny koszt i kurs na własny koszt niech mnie p....w ...
Dobrze że tu zajrzałem .
8
Zainteresowany 2016-09-29 18:35
Czy to co piszecie tu na temat ww .Barasco to te same co Brasco Recruitment Ldt Zawiercie które się ogłąsza na Stoczniowcu i Spawalnictwie ?????
6
rysiek 2016-09-29 20:43
Jest ktoś z was w Rotterdamie na rurach od nich ? Są wypłacalni ?
Flange Fitter 2016-09-30 07:42
Tak mnie tez to interesuje ..Bo widzę ze się ogłaszają cały czas i jak ktoś tu napisał kontrakt na 6 tygodni ,a ogłoszenie juz na portalach branżowych jak ww. tez już wisi od 6 tygodni . Czyli gdzieś jest haczyk . (usunięte przez administratora)
6
miguell1 2016-10-03 18:09
ja polecam brasco, po to podaja kwoty, żebyście mieli wybór ofert ,ja pracuje od nich w Niemczech na produkcji,wywiazali sie z umowy
2
aniol 2016-10-06 13:11
Witam,rekrutacja pozytywna,przejazd za swoje pieniążki ,praca 7 dni na czarno bez kontraktu u Holendra w domu.Następnie 8 dni oczekiwania na pracę,informacja od Holendra ( pośrednik)(bardzo mi przykro nie mogę znaleść pracy,bukuje bilet powrót do kraju.Kontaktując się z Panią Katarzyną w celu zwrotu kosztów podróży do Holandii zgodnie z skierowaniem do pracy pkt 5 otrzymałem odpowiedz przecież Pan podjął prace czyli nie należy się Panu zwrot.Jeżeli komuś odpowiada taka praca to polecam firme Brasco,stacisz czasi pieniądze.
8
Pipe Fitter 2016-10-06 13:40
Czy te Brasco to samo co Brasco Recruitment Ldt Zawierci.....Bardzo proszę o odpowiedz ...Gdyż oni ogłaszaj się na portalu branżowym ...Spawalnictwo i Stoczniowiec .
6
Karni ster. 2016-10-06 15:12
Kolego jak dla mnie ta firma cechuje totalnym brakiem profesjonalizmu ,Pani w biurze do której udało mi się do dzwonić _jakim cudem -stwierdził że mój certyfikat Flanag Fiiter jest zły i nie mogę byc zakwalifikowany do rekrutacji do Belgi do firmy Total .
A zarazem Została mi udzielono informacji od Polskie firmy udzielono ze na tym certyfikacji pracuje ponad 100 osób na Totalu .
Dziekuje Nie skorzystam patrząc na inne opinie .
7
Latający Holender . 2016-10-22 16:47
Myślę ze maj problem z sobą i swoimi ofertami tzn.Nikt nie chce u nich pracować ze względu na złe opinie gdyż ogłaszają się juz od dłuższej pory '' szukają na rury do Holandii ''i nikt nie chcę do nich ...,,,,........i z nimi ............
6
Kiper 2016-10-23 05:44
BRASCO to tylko dobre winno bułgarskie (usunięte przez administratora)
5
Robert 2016-11-03 14:45
(usunięte przez administratora)
2
Zła opinia 2016-11-17 09:59
(usunięte przez administratora)
3
Brasco s.c. 2016-11-23 10:59
Szanowny Panie Nikodemie, jak sie domyslam...dlaczego jest to dziwne ze klient nie akceptuje polskiego ceryfikatu na flansze ?ma do tego pelne prawo czyz nie, my jako agencja dostajemy wymagania z gory narzucone i nie jest to naszym wymyslem ze certyfikat wydany przez Spetech nie jest akceptowany.

Kazdy klient rzadzi sie swoimi prawami, ale dla Pana najwazniejsze jest ze inne firmy go akceptuja to i nasz klient musi, bo jak widac jak go nie akceptuje to pojawiaja sie podejrzenia i złe opinie....

Nalezy pamietac ze agencja jak kazda inna rekrutuje osoby poprzez okreslone wymagania narzucone od partnerów.
1
Sniez 2016-11-23 11:06
skad wiesz ze nikt nie chce z nimi wspolpracowac, ja tam robie juz od 6 tygodni w Oss i jest wszystko ok, troche bylo zawirowanie z pokojem bo byly 2 osoby ale w 2 dni zalatwili mi blizej zakladu

1
polar 2017-01-22 13:01
Jak to wszystko czytam, to się zastanawiam jakimi idiotami są Polacy. Czy wszyscy liczą na to, że jaka ś firma w Polsce będzie załatwiała kokosy pracownikom na Zachodzie? Gdzie tutaj ma interes zachodni kapitalista liczący każdą złotówkę. Jakiejś firmie z Polski da zarabiać na sobie a po co? Jak będę potrzebował ruskiego do pracy to dam ogłoszenie w Rosji albo w Polsce i ruski się znajdzie a nie przez jakieś brasco. Zastanówcie się logicznie. Przecież widać, że muszą skroić każdego bo po to biznes zaczeli.
3
Mariusz 2017-02-06 14:52
Witam proszę o info ale takie konkretne zaczynam kurs niemieckiego z firmą Brasco w połowie lutego w maju wyjazd do niemiec jako elektryk warunki całkiem niezłe napiście swoje opinie czy warto , czy nie ma problemów juz na miejscu .
Maciek1002 2017-02-19 18:00
Cześć Mariusz
Jeatem na tym samym etapie co ty i cięźko się cokolwiek dowiedzieć.Jak by ci się udało to daj znać.maciek10021@gmail.com
Anty cenzura 2017-02-20 08:28
Myślę ze jest mało profesjonalna agencja .
Jeszcze do wczoraj było dużo negatywnych opinii _a gdzie one teraz sa..?
2
Marek68 2017-02-20 08:57
Witam,

ja dwa lata temu zrobiłem kurs w Brasco i do dziś pracuje w tej firmie niemieckiej.
Jestem bardzo zadowolony. W końcu załapałem się do lojalnej firmy. Mam ciągłość pracy. Zaczynałem od 10.90€ brutto a dziś mam 12,20 € brutto+ dieta. Pracowałem w większości na bawarii. Najkrótsze zlecenie trwało 3 tygodnie a najdłuższe 6msc.
Maciek1002 2017-02-20 11:31
Marek,a praca jest cały czas czy są jakieś przestoje? Piszesz że Najkrótsze zlecenie trwało 3 tygodnie a najdłuższe 6msc, co to znaczy, że tyle czasu byłeś w jednym miejscu.I jak ze zjazdami do domu?
Marek68 2017-02-20 15:08
Maciek1002 nie było przestoi, jedynie na święta w grudniu sie zjechało do polski na około 2 tygodnie ale wiesz i tak mi placili, bo natrzaskalem, dużo nadgodzin, i miałem je na tym zajtkoncie. tam pula jest 150 godzin a to w 3 miesiace zapelnilem. Narzedzia daja, ciuchy tez.
Tak, tyle czasu bylem na jednym miejscu. Ja zjeżdżam co 4 tygodnie na 4 dni bo mi tak pasuje. Teraz jestem wlasnie na wolnym, jade znów w tą srode. Da sie zarobic, pomagaja z biur, ino trzeba troche po niemiecku mowic


Maciek1002 2017-02-20 15:49
Dzięki za info.A powiedz czy ta dieta 40 euro starcza na kwatere i na utrzymanie samochodu,bo powiedzieli mi ze samochód musze mieć.I po ile godzi pracujecie i czy w weekendy też.
Maciek1002 2017-02-20 16:18
A i jeszcze jedno jakie mniej więcej pieniądze za miesiąc?
Marek68 2017-02-20 20:14
starcza bez problemu a jeszcze zostaje. Ja placilem rożnie za pokoj. Z wlasnej decyzji mieszkalem z dwoma kolegami,na początku miałem 18 € za noc, potem utargowaliśmy 14€. Trzeba zbierac te rachunki za mieszkanie i benzyne, potem ci pomoga na koniec roku,zebys zwrot mial.
w sezonie letnim do połowy listopada robie te 190-210 godzin.
W sobote pracuje sie, ale nie zawsze, zalezy w jakim etapie masz budowe. Mi z kumplem sie zawsze udawalo. Może na dwoch zleceniach mialem ciezko z nadgodzinami. Pokazesz, ze pracujesz i próbujesz gadać-zawsze wezmą. Ja mam teraz wyzsza stawke ale te 1750-2200 spokojnie mozna zarobic na poczatek. Do nadgodzin masz dodatek 25%
Cyprian 2017-02-21 09:04
agencja jest spoko, czekalem kilka dni na odpowiedz i wyjechalem do Anglii.
jestem jak narazie zadowolony.
Operator forklift. 2017-02-21 09:26
Jedyne, co dobrze wychodzi tej agencji to pisanie dobrych opinii na swój temat ...Nic dodać nic ująć .Nie słyszałem od swoich przyjaciół _dobrego słowa j.w...
Zostaw swoją opinię o Brasco - Zawiercie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brasco