logo Brasco

Brasco

Zawiercie

Opinie o Brasco

Brasco s.c. 2016-11-23 10:59
Szanowny Panie Nikodemie, jak sie domyslam...dlaczego jest to dziwne ze klient nie akceptuje polskiego ceryfikatu na flansze ?ma do tego pelne prawo czyz nie, my jako agencja dostajemy wymagania z gory narzucone i nie jest to naszym wymyslem ze certyfikat wydany przez Spetech nie jest akceptowany.

Kazdy klient rzadzi sie swoimi prawami, ale dla Pana najwazniejsze jest ze inne firmy go akceptuja to i nasz klient musi, bo jak widac jak go nie akceptuje to pojawiaja sie podejrzenia i złe opinie....

Nalezy pamietac ze agencja jak kazda inna rekrutuje osoby poprzez okreslone wymagania narzucone od partnerów.
1
Sniez 2016-11-23 11:06
skad wiesz ze nikt nie chce z nimi wspolpracowac, ja tam robie juz od 6 tygodni w Oss i jest wszystko ok, troche bylo zawirowanie z pokojem bo byly 2 osoby ale w 2 dni zalatwili mi blizej zakladu

1
polar 2017-01-22 13:01
Jak to wszystko czytam, to się zastanawiam jakimi idiotami są Polacy. Czy wszyscy liczą na to, że jaka ś firma w Polsce będzie załatwiała kokosy pracownikom na Zachodzie? Gdzie tutaj ma interes zachodni kapitalista liczący każdą złotówkę. Jakiejś firmie z Polski da zarabiać na sobie a po co? Jak będę potrzebował ruskiego do pracy to dam ogłoszenie w Rosji albo w Polsce i ruski się znajdzie a nie przez jakieś brasco. Zastanówcie się logicznie. Przecież widać, że muszą skroić każdego bo po to biznes zaczeli.
4
Mariusz 2017-02-06 14:52
Witam proszę o info ale takie konkretne zaczynam kurs niemieckiego z firmą Brasco w połowie lutego w maju wyjazd do niemiec jako elektryk warunki całkiem niezłe napiście swoje opinie czy warto , czy nie ma problemów juz na miejscu .
Maciek1002 2017-02-19 18:00
Cześć Mariusz
Jeatem na tym samym etapie co ty i cięźko się cokolwiek dowiedzieć.Jak by ci się udało to daj znać.maciek10021@gmail.com
Anty cenzura 2017-02-20 08:28
Myślę ze jest mało profesjonalna agencja .
Jeszcze do wczoraj było dużo negatywnych opinii _a gdzie one teraz sa..?
5
Marek68 2017-02-20 08:57
Witam,

ja dwa lata temu zrobiłem kurs w Brasco i do dziś pracuje w tej firmie niemieckiej.
Jestem bardzo zadowolony. W końcu załapałem się do lojalnej firmy. Mam ciągłość pracy. Zaczynałem od 10.90€ brutto a dziś mam 12,20 € brutto+ dieta. Pracowałem w większości na bawarii. Najkrótsze zlecenie trwało 3 tygodnie a najdłuższe 6msc.
Maciek1002 2017-02-20 11:31
Marek,a praca jest cały czas czy są jakieś przestoje? Piszesz że Najkrótsze zlecenie trwało 3 tygodnie a najdłuższe 6msc, co to znaczy, że tyle czasu byłeś w jednym miejscu.I jak ze zjazdami do domu?
Marek68 2017-02-20 15:08
Maciek1002 nie było przestoi, jedynie na święta w grudniu sie zjechało do polski na około 2 tygodnie ale wiesz i tak mi placili, bo natrzaskalem, dużo nadgodzin, i miałem je na tym zajtkoncie. tam pula jest 150 godzin a to w 3 miesiace zapelnilem. Narzedzia daja, ciuchy tez.
Tak, tyle czasu bylem na jednym miejscu. Ja zjeżdżam co 4 tygodnie na 4 dni bo mi tak pasuje. Teraz jestem wlasnie na wolnym, jade znów w tą srode. Da sie zarobic, pomagaja z biur, ino trzeba troche po niemiecku mowic


Maciek1002 2017-02-20 15:49
Dzięki za info.A powiedz czy ta dieta 40 euro starcza na kwatere i na utrzymanie samochodu,bo powiedzieli mi ze samochód musze mieć.I po ile godzi pracujecie i czy w weekendy też.
Maciek1002 2017-02-20 16:18
A i jeszcze jedno jakie mniej więcej pieniądze za miesiąc?
Marek68 2017-02-20 20:14
starcza bez problemu a jeszcze zostaje. Ja placilem rożnie za pokoj. Z wlasnej decyzji mieszkalem z dwoma kolegami,na początku miałem 18 € za noc, potem utargowaliśmy 14€. Trzeba zbierac te rachunki za mieszkanie i benzyne, potem ci pomoga na koniec roku,zebys zwrot mial.
w sezonie letnim do połowy listopada robie te 190-210 godzin.
W sobote pracuje sie, ale nie zawsze, zalezy w jakim etapie masz budowe. Mi z kumplem sie zawsze udawalo. Może na dwoch zleceniach mialem ciezko z nadgodzinami. Pokazesz, ze pracujesz i próbujesz gadać-zawsze wezmą. Ja mam teraz wyzsza stawke ale te 1750-2200 spokojnie mozna zarobic na poczatek. Do nadgodzin masz dodatek 25%
1
Cyprian 2017-02-21 09:04
agencja jest spoko, czekalem kilka dni na odpowiedz i wyjechalem do Anglii.
jestem jak narazie zadowolony.
2
Operator forklift. 2017-02-21 09:26
Jedyne, co dobrze wychodzi tej agencji to pisanie dobrych opinii na swój temat ...Nic dodać nic ująć .Nie słyszałem od swoich przyjaciół _dobrego słowa j.w...
4
Inż. Elektryk 2017-03-05 09:42
Witam
Wcześniej już przeglądałem tu opinie na temat tej f-my. I szczerze mówiąc miałem jakieś wątpliwości.
Pojechałem na spotkanie kwalifikacyjne ( do Łodzi) i dalej moje wątpliwości nie zostały rozwiane... Ale... "do odważnych świat należy"
i postanowiłem zaryzykować. Dziś uważam że była to BARDZO dobra decyzja. Od początku lutego uczęszczam na kurs, i jestem BARDZO,BARDZO
zadowolony. Dzięki pani Lektor S.W. mój niemiecki poprawił się nie do poznania. Wcześniej umiałem wydusić z siebie jakieś mało znaczące kilka zdań, dziś
z czystym sumieniem mogę powiedzieć że potrafię pogadać sobie po niemiecku. Tu podziękowania dla Pani S.
Jak będzie po wyjeździe, czas pokaże. Ale jak do tej pory nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa na firmę BRASCO.
A tak nawiasem mówiąc, Ci co najwięcej krzyczą, zazwyczaj mają najmniej do powiedzenia. I w większości są to ci co szukają pracy lżejszej od spania , bo i to ich męczy.
Pozdrawiam
Czasem trzeba się samemu przekonać.
2
Angela2 2017-03-09 22:10
Mój mąż przechodził u nich rekrutacje a potem szkolenia - i szczerze mówiąc nie miał żadnych zastrzeżeń. Sama chodziłam z nim na te spotkania ,żeby go wesprzeć duchowo . Jak wiadomo teraz trudniej o dobrą pracę w naszym kraju a ten wyjazd do Niemiec może odwrócić nasz los. Nie będzie to łatwe ale przecież trzeba coś poswięcić żeby później zyskać. Bardzo profesjonalne nastawienie do rekrutanta , pełna dokumentacja została przesłana zagranicznej firmie (chyba nie mogę zdradzać nazwy ) w kazdym razie chodzi o hydraulikę. Mąż już się pakuje co prawda są obawy ale myślimy pozytywnie :)
1
Angela2 2017-03-09 22:13
Mój mąż przechodził u nich rekrutacje a potem szkolenia - i szczerze mówiąc nie miał żadnych zastrzeżeń. Sama chodziłam z nim na te spotkania ,żeby go wesprzeć duchowo . Jak wiadomo teraz trudniej o dobrą pracę w naszym kraju a ten wyjazd do Niemiec może odwrócić nasz los. Nie będzie to łatwe ale przecież trzeba coś poswięcić żeby później zyskać. Bardzo profesjonalne nastawienie do rekrutanta , pełna dokumentacja została przesłana zagranicznej firmie (chyba nie mogę zdradzać nazwy ) w kazdym razie chodzi o hydraulikę. Mąż już się pakuje co prawda są obawy ale myślimy pozytywnie :)
1
Andriejew1 2017-03-11 20:54
Mnie też ciężko cokolwiek powiedzieć złego na ich temat. Co prawda trochę wyczekałem na rozmowę kwalifikacyjną ze względu na wielu kandydatów. Następnie przeszedłem szkolenia ,które okazały się bardzo przydatne - kurs języka niemieckiego otworzył mi drogę do dobrze platnej pracy za granicą. Dobrze zorganizowane papiery oraz przyjemne zakwaterowanie. Polecam
1
Patelejka 2017-03-21 22:50
Ja mam dobre wspomnienia z tą agencją. Oni przygotowują pracowników od podstaw- wazne są kursy językowe co własnie można znaleźć w ich ofercie. Znalazłem pracę za granicą i nie narzekam na warunki.
Z UE. 2017-03-22 07:32
Za kursy dostają kasę z UE...itp.
1
GrzegorzKleiter 2017-03-24 19:44
Coś słyszałem o tych dotacjach, no ale z czegoś muszą prowadzić działalnośc. Jeśli pomagają ludziom to ok . Zakwaterowanie nie jest co prawda jak w hotelach 4-5 gwiazdkowych no ale ja nastawiłem się po prostu na pracę - czyli zysk. Pracuję teraz za granicą,żeby później móc odpoczywać i mieć dobrą emeryturę.
BRASCO S.C. 2017-03-27 13:14
Szanowni Państwo,

zapewniamy Państwa, iż kursy języka niemieckiego organizowane przez naszą firmę, nie są w żaden sposób dofinansowane/refundowane z środków Unii Europejskiej. Kursy są finansowane z prywatnych środków firmy. Zawsze macie Państwo możliwość udać się osobiście do Urzędu pracy w celu weryfikacji tej informacji.
Owszem współpracujemy z naszym klientem z Urzędami Pracy, ale w celu rekrutacyjnym. Osoby bezrobotne (Elektryk,Hydraulik) maja możliwość również skorzystania z naszych kursów i zostać potem zatrudnieni. Dlatego też niektórzy z Państwa skorzystali ze spotkania rekrutacyjnego w Urzędzie pracy, aby uzyskać informację bezpośrednią od klienta w sprawie kursów oraz późniejszego zatrudnienia w Niemczech.
1
Rafał 2017-04-07 12:45
Miewacie coś dla programistów/operatorów wycinarek cnc w krajach anglojęzycznych?
Lidwin1 2017-04-13 23:15
Ja wlasnie dlugo pracowalem w polsce jako hydraulik no ale redukcja etatow zrobila swoje. Z tą firmą wziąłem szkolenia i mam zalatwioną pracę w Niemczech. Stawki są zadowalające także polecam
1
Grahamq 2017-04-16 22:46
Według mnie mają spoko warunki ,bo pół roku temu wyjechałam za pracą i oni mi załatwili w jakiej firmie i zakwaterowanie. Super
MatiasLK 2017-04-17 15:50
Widzę,że zdania są mocno podzielone odnośnie tej firmy i sam z ciekawości ich sprawdziłem. Działają legalni i faktycznie nie mają takiego dofinansowania z ue. Mimo to radzą sobie świetnie no i nie narzekają na brak zainteresowania. Rzeczywiście mogą pomóc w odnalezieniu dobrej pracy
Spawacz 2017-04-24 12:12
Witam. Mam pytanie do tych co pracują w wyżej w.f jak z internetm? Czy pokoje mają dostęp do Wi-Fi.
Juren 2017-05-13 16:09
To zalezy od warunkow.Ja np. mialem swoj internet w telefonir ale z tego co wiem to można chyba załatwić taki pokój z wifi jeśli wspomnisz im o tym. W każdym razie brasco jest bezproblemowe i idą pracownikom na rękę. Na pewno coś zaradzą.
Patryk 2017-05-15 20:10
Zgadzam sie,ze sa pomocni.Bylem juz w Niemczech od nich killa razy i powoli wychodze na prosta z finansami. Szkolenia tez maja ok
Parletto 2017-05-19 23:39
Co jak co ale mozna im zaufac. Po kursie z niemieckiego dostalem prace hydraulika za granica. Swietne operuje niemieckim no i dobrze placa.
Nikki 2017-05-22 22:00
Ja niedawno wrocilem z niemiec .Jestem zadowolony chocby z tego wzgledu ze sie dorobilem .Wiadomo nie moglem doczekac sie powrotu do rodzinnych stron ale bylo warto. Dobrze przygotowali mnie z jezyka a zakwaterowanie bylo ok
Pablo 2017-05-26 21:14
Wyjechalem z Brasco jako kierowca i jestem bardzo zadowolony. Olga jest bardzo pomocna. Wyplata na czas, mieszkanko dobre, spedycja ok.
Robert 2017-05-28 18:26
Bylem na rozmowie kwalifikacyjnej na ślusarza do Niemiec w Katowicach. Poziom rekrutacji na bardzo wysokim poziomie.Pelna kultutka. Firma niemiecka wiarygodna.Dziękuje za akceptacje i pomoc Pani Olgo !
Rico 2017-05-28 18:34
Bylem na rozmowie kwalifikacyjnej na ślusarza do Niemiec w Katowicach. Poziom rekrutacji na bardzo wysokim poziomie.Pelna kultutka. Firma niemiecka wiarygodna.Dziękuje za akceptacje i pomoc Pani (usunięte przez administratora)!
1
Krystianos 2017-06-10 17:52
Agencja godna polecenia,pelen profesjonalizm i swietne podejscie do aplikanta. W przyszlym miesiacu wyjezdzam za praca z ich rekomendacji. Obecnie wszystko jest na wysokim poziomie.
Nickelo 2017-06-23 00:39
Ja jestem wlasnie po rozmowie i przygotowuja dla mnie pakiet kursow jezykowych . Jestem dobrej mysli widac ze chca pomagac. Byli bardzo wyrozumiali i czekam teraz na wiadomosc od nich . 5/5
Booya1 2017-06-24 23:39
Wszystko ok,w sumie bylem w Holandii 3 tygodnie ale zarobiłem tam 5 razy więcej niż w Polsce za 3 miesiące. Polecam firma konkretna i pomocna
Lilija 2017-06-27 14:29
Troche czekalam na odp w sprawie pracy ale oplacilo sie ,poniewaz mam juz zagwarantowana posade na 100% i to dobrze płatną. Dziekuje tez za kursy , dla mnie mocne 5 z plusem
Uliasz 2017-07-14 19:12
Ja bylem w Holandii na etacie .Zalatwili mi prace w jakies 2 tygodnie. Warunki sa dobre, kontakt z firma rowniez . Moim zdaniem mozna zaufać
Tykod 2017-07-14 21:16
Na jakiej produkcjii pracujesz? Potrzebuja tam moze tokarzy cnc mazak? Odp na maila p.grzegorz@o2.pl
Anders 2017-07-17 21:27
Ja np pracowalem na produkcji do montażu w Niemczech. Stawki znacznie lepsze niz gdziekolwiek indziej a mieszkanie ktore brasco zalatwialo tez dobre -schludne a okolica spokojna
Anders 2017-07-17 21:27
Ja np pracowalem na produkcji do montażu w Niemczech. Stawki znacznie lepsze niz gdziekolwiek indziej a mieszkanie ktore brasco zalatwialo tez dobre -schludne a okolica spokojna
Zbyszko85 2017-07-23 00:03
Warunki maja fajne . Umowe o prace podpisywalem jakies pol roku temu i niedawno wrocilem do Polski. Jednak pewnie jeszcze wroce pracowac w Niemczech bo zarobki sa niezle.
Jablecznik 2017-07-23 14:38
Wszystko bylo tak jak na umowie -czyli praca jak i zakwaterowanie w porzadku. Wiadomo jak jest sie daleko od rodziny to moze to byc problem dla niektorych.Ale mozna zdobyc duze pieniadze za uczciwa prace.
Patrycja 2017-08-09 09:12
@Jablecznik Twoja opinia może być bardzo pomocna dla osób, które zastanawiają się nad wyjazdem za granicę. Mógłbyś powiedzieć na co powinni być przygotowani? Co warto wiedzieć przed przesłaniem CV do Brasco?
Noname 2017-08-12 08:35
Witam, może mi ktoś powiedzieć, że jak proponują 12.50f brutto to ile to będzie netto?
Jablecznik 2017-08-25 23:03
@Patrycja co do przygotowań musisz po prostu mieć chęci. Oni załatwiają zakwaterowania najlepsze w miarę możliwości. Internet tam jest więc kontakt z bliskimi tak czy tak masz. Co do pracy to wszystko najpierw dowiadujesz się od nich w biurze, masz w papierach i nie zdarzyło mi się ,żeby było coś inaczej lub podkoloryzowane. Trzeba chcieć zarobić i być cierpliwym.
Patrycja 2017-08-31 13:11
@Jablecznik dziękuję za odpowiedź. To też ważne, że po wyjeździe warunki zatrudnienia są takie jak przedstawione w biurze. Ktoś jeszcze również miał tak dobre doświadczenia podczas współpracy z Brasco?
Nesti2 2017-09-04 21:31
Ja byłam na wyjeździe z polecenia brasco pół roku temu na kilka miesięcy. Wróciłam mniej więcej półtora miesiąca temu i szczerze mówiąc jestem zadowolona bo zarobiłam więcej niż w Polsce za prawie 3/4 roku. Nawet języka się poduczyłam :D
Limka 2017-09-20 15:13
No teraz język to ważna sprawa bo się zawsze przydaje. Mnie tam warunki pracy od brasco odpowiadają
Zostaw swoją opinię o Brasco - Zawiercie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brasco