Efficient at work

Naaldwijk

Opinie o Efficient at work

Nowy 321 2016-08-21 13:25
Dzisiaj nikt nic nie napisze bo biuro nie pracuje. Dopiero jutro beda jakies kom pozytywne bo biuro bedzie pracowac haha
MiiiLuuu 2016-08-24 23:07
Pracuje w tej firmie 6lat z małymi przerwami. Wszystko zalezy do jakiej pracy sie trafi. Jak szklarnia ma stale godziny i prace prawie calym rokiem tak jak moja to jest ok. Godziny zawsze mi sie zgadzaja.wyplata na czas. Fakt ze wiekszosc zalatwiam z szefem szklarni a biuro mi tylko placi.gdyby to byli oszusci nie pracowalabym tyle czasu
Mysle ze warto próbować.bo jesli trafi sie dobra szklarnie i szef będzie zadowolony to biuro problemow noe robi. Troche checi i motywacji do pracy. Trzeba sie wykazac zeby docenili a wtedy jest ok.
2
MiiiLuuu 2016-08-26 13:08
Dwa razy zjechalam na krotki okres do polski. Potem wracalam do swojej pracy. Nie widze w tym nic dziwnego.
Ryli? 2016-09-09 20:31
Hahahaha :D znow "komentarz sponsorowany przez efficienta "
Była... 2016-09-15 17:43
W 2014 nie płacili nadgodzin, za soboty i niedziele tez nie było wyższej stawki. Pracując np. 50 godzin w tygodniu wszystko bylo płacone po 100%. Chcąc otrzymać dokument potwierdzający moje ubezpieczenie musiałam chodzić i prosić panią A. która jednak nie wydała mi polisy tłumacząc sie brakiem dostępu do bazy ubezpieczonych. Osobiście napisałam do ubezpieczalni o wystawienie dok i otrzymałam od nich wykaz terminów, w których byłam ubezpieczona. W czasie całej mojej pracy (rok) brakowało kilkunastu tygodni ubezpieczenia, mimo tego że efficient pobierał pieniądze z moich wypłat. Nikt z biura nie chciał rozmawiać na ten temat. Do dzis nie wiem gdzie sie podziały moje pieniądze.
NIE MAJĄ SZACUNKU DO PRACOWNIKÓW
2
grzegorz 2016-09-15 21:42
Zgodnie z prawem holenderskim jest obowiązek za soboty 150% a w niedziele 200%.
Sam pracowałem tam w 2014 roku i niestety po zjezdzie firma nie oddała kaucje, która pobrała za rower a także te nadliczbówki za sobote i niedziele zostały uregulowane w wysokości 100%. Na chwile obecną założyłem sprawe przeciwko tej firmie , jeżeli jest wiecej takich oszukanych osób prosze o kontakt k.grzegorz04@gmail.com
2
W 2016-09-30 01:22
Ola,gdzie jesteś...?
W 2016-09-30 01:34
Ola,gdzie jesteś...?
erf 2016-09-30 21:59
hej hej no a ja tam uważam ze jednak w każdej firmie powinny być nadgodizny płatne nie uważacie ?no i każdy powienin sobie wybrać czy i wogole ile chce miesieznie takich nadgodzin wyrobić ale zupełnie nie rozumiem dlaczego one mialby być bezpłatne ..
AntyCzarus 2016-11-09 16:43
A teraz Do Tomeczka dołączył Czarus wyzelowany bufon tak więc nad głowami 2 baty ...rodacy...p.s.Czarus ...do zobaczenia :) PS i dokładniej ścierają biale slady pod nosem cpunku.

5
K 2016-12-05 17:23
Dużo nasłuchałam się i naczytałam na temat Efficienta i w moim przypadku na szczęście się nic z tego nie sprawdziło. Pojechałam na całe wakacje, warunki zakwaterowania miałam całkiem ok, praca też była fajna- akurat warunki na szklarni nie zależą od biura tylko od poszczególnych szklarniarzy- ja trafiłam na bardzo dobrą szklarnię- zarówno szefowie jak i atmosfera- wszystko było w porządku. Wypłata była na czas, co do kaucji za rower- owszem, pobierają 150 euro, ale zaraz po powrocie do Polski zwrócono mi CAŁĄ kaucję i wypłacili pieniądze za godziny urlopowe- wszystko się zgadza.
2
kuba 2017-01-19 15:45
mam zdjecia i dowody na warunki w jakich sie pracuje. prosze o kontakt
3
Zupelnie nowy. 2017-01-31 14:05
A Ty byś chcial, żeby czerwony dywan przed Toba rozwinęli i glaskali po glówce. Zachowuj sie jak dorosly mężczyzna a nie marudź jak male dziecko. Przyjeżdzasz do fizycznej pracy a nie na pokaz mody.
Ciekaw jestem czy warunki pracy i placy w Polsce są takie powalające, że szukaasz miejsca za granicą.
Nie wiem czy nie powineneś porozmawiac z psychologiem lub lekarzem od zaburzeń gastrycznych, żeby Ci troche upuścil tej goryczy. Ty chyba wszędzie będziesz niezadowolony. Gratuluje podejscia do życia.
Assad 2017-02-06 14:52
Ja jadę na początku lutego nie wiem co o tym myśleć bo opinie dziwnie wróżą
Ela 2017-02-15 07:55
Prześlij prosze ogrodniczka75@gmail.com
Iwona 2017-02-15 21:06
Rozumi em pracodawcę ale rozumiem również pracownika.Od sześciu lat pracuje na szklarni z pomidorami ale nie wyobrażam sobie aby ktoś odnosił się do pracownika po hamsku.Oczywiście obowiązuje to obie strony .Chcesz mieć dobrego i doświadczonego pracownika to bądź dobrym pracodawca.
Media 2017-02-16 23:02
Proszę wysłać na radiolife@poczta.fm
ze ci 2017-03-01 20:16
Dziewczyna zemdlala na moich oczach na plauzach a pani glowna opierdylatorka stanela i "nie gapic sie , plauzowac" syf kila i mogila
... 2017-03-03 13:34
Jak nie jadla sniadania to nie dziwne ze zemdlala... myslala ze na szklarni jej dadza? Nawet w biurze jakby na glodnego pracowala to tez by zemdlala...
boy123 2017-03-07 06:56
przy przepracowanych 40 godzinach tygodniowo ile macie kasy netto dla siebie ?
staraaa 2017-03-12 21:20
270 euro po odjeciu mieszkania i ubezpieczenia
hfgfsgsfgsfsg 2017-03-17 08:11
nie POLECAM TEJ firmy ponieważ:
- wpłaty co 4 tygodnie [ inne firmy i agencje płacą co tydzień lub 2 tygodnie ]
- brak zaliczek
- warunki mieszkaniowe bardzo kiepskie
- brak pomocy z strony pracowników administracji i koordynatorów
- z pierwszej wypłaty pobierają 150 euro za rower tzw kaucja i za klucze 10 do 50 euro
- nie gwarantują stałych godzin min 40 h na tydzień
- czynsz tygodniowy w tej firmie to 90 euro + ubezpieczenie 22 euro [ inne firmy za tygodniowy czynsz pobierają 70-80 euro ] więc 80 euro miesięcznie więcej płacisz u nich za czynsz . 80 euro na nasze 320 zł
3
gshsghsfysf 2017-03-17 08:17

w tejże firmie pracownicy odchodzą w dniu rozpoczęcia pracy lub po kilku dniach to o czymś świadczy
w tej firmie koordynatorzy wyrzucają z mieszkania i z pracy za byle co nawet j( usunięte przez administratora ) ciężko i ciągle słyszysz pakuj walizki i wracaj do polski oni nie szanują pracowników

dlaczego gowork usuwa niewygodne wpisy o tej firmie a żeby inni nie poznali prawdy jak tam jest i że nie warto tam jechać !!!! skandal skandal !!1
5
nawacikiciniestarczy 2017-03-19 17:28
A wielkie nic. Jak by mogli to by pracownikiem orali w tej pracy. Zero szacunku, mieszkania syf i traktuja cie jak parobka i nie wolnika. Radze omijac ta firme z daleka szeeeeeeerokkim łukiem.
4
Marek Efficient 2017-03-20 09:10
Co za bzdury - co za nonsens. Chyba wiele z tych osob, ktore pisza te opinie, nie pracowaly przez nasze biuro. Ludzie przyjezdzaja tu do ciezkiej pracy Te, ktore pracowaly wiedza, z zaliczka jest mozliwa po tygodniu pracy. Kaucja za rower, klucze itp
to stale koszty w kazdym biurze. Nie znam firmy z czynszem €70 tygodniowo - klamstwo a nasze ubezpieczenie kosztuje tyle samo co u innych.. Zadne biuro nie gwarantuje 40 godzin tygodniowo w szklarni. To zalezy od cyklu produkcji szklarni. Warunki i organizacja pracy zaleza od wlasciciela szklarni a nie koordynatora. Zadna gruba Pani nie moze wypowiadac sie tutaj bo dawno u nas nie pracuje !!!
Moim zdaniem wielu autorow tych idiotycznych opowiesci, to ci, ktorzy czesto pili, cpali i balowali a pozniej zdziwienie, ze nie ma dla nich pracy. Jesli piszecie , ze pracownicy biura nie pomagaja to znaczy, ze nigdy nie pracowaliscie w naszej firmie i nawet nie macie odwagi, zeby sie podpisac. Na czyje zlecenie wypisujecie te bzdury ???
2
witek666 2017-03-24 10:40
David.bylica@onet.pl
dhdjgdhdgdh 2017-03-28 07:25
Inspekcja pracy Holenderska dla osób pokrzywdzonych przez tą agencję

www.inspectieszw.nl/other_languages/polish/" rel="nofollow" target="_blank">https://www.inspectieszw.nl/other_languages/polish/

http://www.sowaradzi.pl/0800-5151-czyli-inspekcja-pracy-w-holandii/





Jeżeli jesteś ofiarą lub świadkiem naruszania warunków umowy, nieprzestrzegania zasad BHP
w miejscu pracy lub zmuszania do pracy w godzinach nadliczbowych możesz skontaktować się
z holenderską Inspekcją Pracy (Inspectorate SZW):

Strona www (częściowo w języku polskim): www.inspectieszw.nl/other_languages/polish
Tel. 0 800 2700 000 – w sprawie warunków pracy, płacy minimalnej itp. Numer obowiązujący na terenie Holandii.
Formularz skargi znajduje się tutaj (formularz w języku polskim).


W formularzu opisz jak najdokładniej potrafisz swoją sytuację: podaj dane kontaktowe do siebie
i pracodawcy, podaj informację na temat czasu Twojego zatrudnienia i jego warunków.
Dołącz też zdjęcia, kopie umów lub innych dokumentów otrzymanych od pracodawcy,
jeśli je posiadasz.


W formularzu opisz jak najdokładniej potrafisz swoją sytuację: podaj dane kontaktowe do siebie
i pracodawcy, podaj informację na temat czasu Twojego zatrudnienia i jego warunków.
Dołącz też zdjęcia, kopie umów lub innych dokumentów otrzymanych od pracodawcy,
jeśli je posiadasz.

Pamiętaj! Inspekcja pracy, SNCU, organizacje pozarządowe czy związki zawodowe nie mają prawa ujawnić pracodawcy Twoich danych osobowych.
shjsgshgshgs 2017-03-28 07:28
Inspekcja pracy

Zawsze domagaj się przestrzegania swoich praw

Jeżeli Twoje prawa są łamane – nie bój się działać

Pamiętaj, że skargę do inspekcji pracy możesz złożyć anonimowo

Jeżeli w Twoim miejscu pracy łamane są prawa wielu pracowników, złóżcie skargę grupową

Jeżeli jesteś ofiarą lub świadkiem naruszania warunków umowy, nieprzestrzegania zasad BHP
w miejscu pracy lub zmuszania do pracy w godzinach nadliczbowych możesz skontaktować się
z holenderską Inspekcją Pracy (Inspectorate SZW):

Strona www (częściowo w języku polskim): www.inspectieszw.nl/other_languages/polish
Tel. 0 800 2700 000 – w sprawie warunków pracy, płacy minimalnej itp. Numer obowiązujący na terenie Holandii.
Formularz skargi znajduje się tutaj (formularz w języku polskim).


W formularzu opisz jak najdokładniej potrafisz swoją sytuację: podaj dane kontaktowe do siebie
i pracodawcy, podaj informację na temat czasu Twojego zatrudnienia i jego warunków.
Dołącz też zdjęcia, kopie umów lub innych dokumentów otrzymanych od pracodawcy,
jeśli je posiadasz.

Pamiętaj! Inspekcja pracy, SNCU, organizacje pozarządowe czy związki zawodowe nie mają prawa ujawnić pracodawcy Twoich danych osobowych.

http://wholandii.pl/artykul/12/648/201/inspekcja-pracy

https://www.inspectieszw.nl/other_languages/polish/

http://www.wholandii.pl/main/article/12/648/202
https://www.inspectieszw.nl/contact/
SNCU może Ci pomóc poprzez:

kontrolę w miejscu pracy,
nałożenie grzywny na pracodawcę,
nakaz naprawienia stwierdzonych naruszeń
nałożenie na pracodawcę obowiązku wyrównania zaległego wynagrodzenia
zapewnienie anonimowości przy składaniu skargi
przekazanie sprawy do odpowiedniej instytucji
Marek Efficient 2017-03-28 16:11
Jesli mnie nazywasz smieciem - to kim Ty jestes ? Nikt nie nazwal Polakow .........
Ty sam to wymysliles. Gratuluje poziomu intelektualnego. Czujesz sie pokrzywdzony ? Sa instancje, ktore kontroluja takie przestepstwa i oszustwa - przeciez masz takie bogate doswiadczenie w Holandii.
A z drugiej strony - zyczyłbym Holandii - jak najmniej takich ludzi jak Ty na jej terenie.
xxx4 2017-03-29 07:35
ta agencja dobrze zarabia na was a wy macie marne pieniądze i mało zarobicie

Agencja wam płaci 9,43 euro brutto za godzinę gdyż szklarz lub inna firma za waszą godzinę pracy w danej firmie płaci agencji od 17 do 30 euro brutto za godzinę

czynsz tygodniowy wynosi 90 euro strasznie drogo . 90 euro razy 4 tygodnie[ miesiąc] = 360 euro miesięcznie to nie opłacalne bo masz z kimś wspólna kuchnię i łazienkę a pokój dzielisz z z kimś obcym czasem z jedną osobą lub trzema .

to ja z kolegą lub w trzech możemy wynająć mieszkanie za 1080 euro . mój kolega wynajął mieszkanie sam z 3 pokojami za 740 euro miesięcznie w tym już opłacone media
3
nocoty 2017-03-29 18:52
jak by ją puścili jak mówila 1 raz a nie po 4 godzinach jak skonczyla wejscie,a raczej wynieśli, to by było dobrze. Prawda jest taka, że jakaś instytucja od ochrony praw pracownika powinna się tym zająć, jak nie po zgloszeniu przez nowego pracownika to przez starych.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 2017-03-30 12:56
poszkodowani i oszukani przez tą firmę piszcie, zgłaszajcie do:

https://www.sncu.nl/pl/


https://www.sncu.nl/pl/dane-kontaktowe/

https://www.sncu.nl/pl/o-nas/co-robi-sncu/

http://www.niedziela.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=3206:nederland-cala-holandia-stowarzyszenie-przestrzegania-ukadu-zbiorowego-pracy-dla-pracownikow-tymczasowych-sncu&catid=62:punkty-informacyjne&Itemid=100

nie dajcie się wykorzystywać i oszukiwać i poniżać, wyzywać.

idźcie do telewizji holenderskiej ich kontrachencji szybko się od nich odwrócą !!!!
Andrzej 2017-04-01 10:12
Nie polecam tej agencji oszukali mnie na 4500 euro. Ta agencja to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i krętacze.
2
C.c 2017-04-01 10:46
Oszukują i wyzyskują pracowników (wszystko może ładnie wygląda, ale to przykrywka do złej gry), zgłoszenia do inspekcji pracy w pojedynke nic nie dadzą, bo inspekcja pracy zawsze zgłasza wcześniej kontrole agencji. Aby cokolwiek zdziałać trzeba zebrać kilka oszukanych osób i wytoczyć sprawę z powódctwa cywilnego. Do tego można napisać do prasy, telewizji itp. Pracowałem przez tą agencje i odradzam nawet najgorszemu wrogowi.
2
Dominika 2017-04-01 16:28
zostałeś oszukany przez tą agencję zgłoś to do :

https://www.sncu.nl/pl/skladanie-skargi/
oraz do
https://www.inspectieszw.nl/other_languages/polish/index.aspx" rel="nofollow" target="_blank">https://www.inspectieszw.nl/other_languages/polish/index.aspx

coś o karach nałożonych na agencje https://www.inspectieszw.nl/

przeczytaj również :
http://www.fakty.nl/poradnik-emigranta-/7861-zostales-oszukany-w-holandii-zobacz-gdzie-mozesz-szukac-pomocy
Michalina 2017-04-02 21:50
Pracuje tu juz kilka lat. Czytając te komentarze mam wrażenie że to zupelnie o innej firmie. Owszem niektore mieszkania wymagaja remontu i wlasnie po kolei sa teraz remontowane. Pracujac normalnym tempem w pracy nikt sie nie czepia. Wystarczy troche motywacji do pracy.chociaz niektórzy myślą ze za nic będą im placic. Te negatywne komentarze sa od osób ktorym sie nie chciało pracowac lub zamiast pracować woleli pic i jarac ziolo. Przykro ze te komentarze odstraszaja potencjalnych pracowników od firmy która jest wyplacalna i uczciwa. Uprzedzajac pytania, nie jestem z biura ani niczyim pupilkiem. Poprostu pracuje i polecam przyjechać aby sie przekonac jak jest na prawde!
mAREK 2017-04-03 18:44
Nie polecam tej agencji oszukują ludzi!!!!!!!!!!
4
Marcinn 2017-04-03 20:30
W Holandii pracuje od 20 lat i to była najgorsza agencja w jakiej pracowałem. Wyzysk, kompletnie zero szacunku dla pracowników, wyzwiska. NIE POLECAM !!!!!!!
3
Michalina 2017-04-04 21:58
Sorki ale to nie ta Michalina. Ja pracuje na szklarni. Fakt nie pracowalam na bulach z tomkiem i janem wiec nie wiem jak tam jest. Moja praca jest ok. Godziny zawsze sie zgadzaja i wyplata na czas. Dlatego napisalam ze trzeba przyjechać aby sie przekonac jak jest. Praca pracy nie rowna. Pozdrawiam
Oo 2017-04-05 14:51
Wyjazd zarezerwowany po swietach , czy naprawde jest tak zle jak wiekszosc opinii❓❓
girl 2017-04-05 21:39
Mysle ze w tym czasie trafi sie fajna praca. Warto sprobowac.
Oo 2017-04-07 08:34
A jak z tymi wyplatami❓ Czy to prawda ze tak oszukuja ❓ i jakie sa warunki mieszkaniowe❓
Iiiii 2017-04-12 06:48
Byłem tam jakiś czas na papryce, jako ze na docelowej szklarni zrobiliśmy "czystki" rzucili nas na kwiaty. Niby fajnie bo dali pracować ale to co potem się działo to jakoś koszmar. Głupia solara stała nam nad głowami i patrzyła na ręce, jakieś piwo się lało nieco dalej od szefa szklarni a jak ci nie szło za dobrze z kwiatami to potem siedziałeś na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 2 dni i się modliłes żeby jej przeszła ciota. Jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe trafiłem całkiem Ok internet(bez tv) grzyba nie było(u innych podobno był) Polacy na domku komunikatywni i pomocni ale jeśli chodzi o ogrzewanie w zimniejsze dni albo noce No to przykro mi bardzo - ogrzewania nie było. Generalnie reasumując 5/10
Pwk 2017-04-12 13:26
W jakim miescie mieszkales? Wypłaty na czas dostawales?
lili 2017-04-13 14:44
Oszukują z wypłatami, wlepiają kary za nic, mieszkania syfiaste. nie polecam
2
Uuu 2017-04-14 09:02
A co to za kary ? A moge sie dowiedziec w jakim miescie mieszkaliscie?
Ruli 2017-04-14 21:20
Przeslij jak mozesz kwiatuszek45@onet.pl
!!! 2017-04-14 21:24
Byl ktos tam w ostatnim czasie ?
1
Były pracownik 2017-04-21 16:36
Witam, pracowałem dla tej agencji poniżej opiszę swoje doświadczenia:
1. Praca co dziennie gdzie indziej (chyba że trafiłeś na szklarnię i tam masz zostać)
2. Agencja nie gwarantuje liczby godzin (w jednym tygodniu miałem 40h a w następnym 2 dni wolne i 15hpracy)
3. Za prace w różnych miejscach są różne stawki trzeba się o to dopytywać
4. Słaba komunikacja z koordynatorami (na wysłane 3 smsy tylko na jeden otrzymałem odpowiedź, problemy z dodzwonieniem się)
5.informacje czy idziesz jutro do pracy otrzymujesz między godzinami 18-22 jeżeli nie masz informacji do tej godziny to jeszcze rano możesz dostać telefon że masz 15 min na dotarcie do pracy.
6. Domek w którym mieszkałem ok mała ilość grzyba
7. wypłata była zawsze w ustalonym terminie oraz solarisy co tydzień na meilu
8. Kaucja za rower pobierana po pierwszej wypłacie (nie ważne ile zarobiłeś i tak musisz ją zapłacić a zwracają ile chcą)
Agencja jak inne są plusy i minusy ważne żeby pojechać w sezonie i wtedy możesz liczyć na stałe miejsce pracy oraz sporą liczbę godzin.
1
Zostaw swoją opinię o Efficient at work - Naaldwijk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Efficient at work