logo Efficient at work

Efficient at work

Kobylnica

Opinie o Efficient at work

GalAnonim 2015-04-25 23:38:17
Pracowałem w tej "firmie" 8 miesięcy. NIE POLECAM
banda polaczków (pani A itd) którzy z pasja gnebia i wyzyskują biednych rodaków, ich kryteria rekrutacyjne to m.in "im tepszy tym lepszy " bo oni kochaja tępą mase dupowłazów ogólnie patologia nie polecam
1
boos 2015-05-01 13:06:15
Pracowalam mialam prace w innym biurze ale zaryzykowalam i niestety zawiodlam sie (usunięte przez administratora) szczerze wszystkim odradzam to biuro.
ania 2015-05-05 16:56:37
Jest na prawdę tak źle jak piszecie ? Czy można tam wytrzymać ?i jak z wypłacalnością
Nie warto 2015-05-07 11:33:38
Uwierz w te opinie, bo na prawdę szkoda Twoich nerwów byś przekonała się na własnej skórze. Wypłacalność za prace to ich obowiązek jak każdej firmy, bo inaczej służby holenderskiej inspekcji pracy miały 100% podstawy wziąć się za nich konkretnie ! A co do kaucji, kar itd to wystarczy ze się z czymś nie zgodzisz, przeciwstawisz i kasa nie wypłacona bez możliwości odwołania, bo nie masz prawa niczego oczekiwać. Pozytywne opinie które znajdziesz w internecie piszą przyd****y kierownictwa. A przez skłonności wielu polskich emigrantów do lizusostwa i poddawania się "tyrani" za euro wszystkie możliwe miejsca na przyd****a są zajęte wiec nawet jeśli ktoś jest gotów wysmarować się wazeliną i wśliznąć się komuś do d. nie ma szans;)
3
rrr 2015-05-12 19:43:58
wszystkie zamieszczone tu opinie są prawdziwe nie wypłacają pieniędzy za byle co dostaje się kare zero szacunku do ludzi ze strony pani ani masz niby opiekę koordynatora polskiego na miejscu a jak przyjdzie co do czego maja cię gdzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do tej pory jestem w szoku że takie miejsce istnieje jeśli ktoś zamierza podjąć tak prace szczerze nie polecam wrócicie szybciej niż przyjechaliście
2
gonzo 2015-06-02 15:39:29
WItam wszystkich, ta praca to jest sciema. przeczytalem komentarze i napisalem do pani z IWORK ze nie wiem czy jechac bo to jest jakis [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyjazd mialem juz zarezerwowany na 23 maja, po moim telefonie Pani zaczela sie tlumaczyc i wszystko wygladalo fajnie. lecz pani mowie ze ktos z biura w holandii na moje miejsce znalazl inna osobe i ze wyjazd bedzie za tydzien czyli 31.05 i ze da znac, na necie bylo nowe ogloszenie a ode mnie nie odbierano juz telefonow, poprostu wystraszyli sie ze nie dam sobia pomiatac za nedzne 200 euro i ze zrobie afere o jakies kary..
smieszna firma wala w ch u ja ludzi. nie polecam bardzo duzy negatyw dla tej firmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ewaaa .. 2015-06-02 19:02:28
pracowałam w tej firmie : NIE POLECAM TEGO BIURA !!! Nie wypłacili pieniędzy za przepracowane 24 godziny , z wypłaty odciągają za rower 150 euro którym nie odzyskasz , Koordynatorka PANI Ania obraża Polaków głowe ma wyżej niż sufit !!! Jeżeli zachorujesz musisz iść do pracy czy tak czy inaczej ich to nie obchodzi nawet nie raczą pomoc !! odradzam te biuro !!
1
kaja 2015-06-10 01:11:37
Pracowałam za pośrednictwem tego biura.Pojechałam na pewien okres czasu żeby sobie trochę dorobić i jestem zadowolona, wypłata na czas i tyle ile trzeba, nie było z tym problemu w moim przypadku chociaż słyszałam ,że niektórzy mieli z tym problem. Nikomu za przeproszeniem du*y nie lizałam ,po prostu pracowałam jak trzeba ,nie robiłam żadnych problemów i się utrzymałam. Moim zdaniem dużo zależy od szczęścia na jaką szklarnie się trafi. Mi praca i atmosfera w pracy się podobała ,praca nie była ciężka. Fakt na początku nie jest lekko ,50e za plecak i 150e kaucji za rower ale cóż... na początku nie dają za bardzo pracy trzeba się po prostu sprawdzić na danej szklarni żeby zostać na stałe także musisz się starać i za dużo się nie stawiać jeżeli chcesz dalej pracować...niestety takie są realia. Do pracy trzeba jeździć rowerem ale da się przyzwyczaić. Dzień przez wyjazdem przeczytałam komentarze z tego forum byłam przerażona ale przekonałam się ,że nie jest tak źle zarobiłam więcej niż przypuszczałam bo miałam sporo nadgodzin. Fakt niektórzy przyjeżdżali byli tylko parę dni i wracali do Polski. Piszę jak było w moim przypadku...sami zdecydujcie
1
oja 2015-06-12 05:23:54
Rany a co to się stało,Pani kazała opinie napisać:o? Co masz za to?Możesz jechać do domu na tydzień?
1
kaja 2015-06-15 17:07:48
Szczerze to koordynatorek na oczy nie widziałam tylko kontakt telefoniczny ,a byłam tam na parę miesięcy żeby sobie dorobić także nie pisze opinii na niczyją korzyść. Moim zdaniem nie ma tragedii i tyle w temacie.
1
kaja 2015-06-30 00:05:49
haha nieźle. Jestem ciekawa co ci zrobili ,że się popisujesz tak jak ja i piszesz takie głupoty żeby nikt nie brał pod uwagę mojej powyższej opinii na temat biura. Opowiedz o tym to jest forum ,wyrażamy tu swoje opinie. Ja tego biura nie bronie bo słyszałam dużo negatywnych opinii ale w moim przypadku nie było tragedii. Serio uśmiałam się :D
olexy 2015-06-30 22:40:16
Kaja masz jakies rozdwojenie jazni jestes niewiarygodna, Eficientka na schwal monitorujaca portal w dzien i w nocy. pozatym wypisujesz klamstwa i snujesz bajki jak widac z wczesnieszych wpisow.
1
ala 2015-08-24 13:04:47
Na plauzowanie lepiej nie jechać bo podobno ciężko ,ja byłam na pakowaniu i praca nie była ciężka.Chociaż jak wysłałam cv na ogłoszenie to do plauzowania ,a trafiłam na pakowanie w sumie miałam szczęście.
malinowata 2015-10-02 21:54:33
Nie wiem ludzie. Jak czytam te opinie to się w głowie przewraca... Jedziesz za granice to honor chowasz do kieszeni i (usunięte przez administratora) i się nie oglądasz. Nie jesteś u siebie więc zamknij mordę i pracuj. Stawkę masz większą niż w Polsce więc już powinieneś się czuć jak w niebie. Zamiast pieprzyć że " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; powinniście się cieszyć że są godzinki. Normalne że każdej firmie zależy na efektywności pracownika. Było powiedziane 2 tygodnie są na to żeby zrezygnować bez konsekwencji z pracy ale i z was firma może zrezygnować. Co tu jest nie logiczne? Będąc pracodawcą nie widziałabym sensu inwestowania w osobę która się opieprza... po co blokować miejsce? każdy będzie oszustem i naciągaczem dla was jeśli nie zaczniecie pracować jak należy. nie pasuje praca u kogoś? to załóż firmę i próbuj szczęścia!
Dominik 2015-10-05 08:14:47
Malinowata skocz do kanlu i sie utop, masz tak skrecona psyche i takie glupty piszesz.
smv 2015-10-24 00:58:45
Problemow u nich nie ma, przekrecaj tylko ludzi non stop.tobey tak wyglad ,czasami praca w holadii . . I zawsze wyjaz jest wielka niewiadoma , z reguly umowa mozna sobie podetrzec tylek przslowiowo poniewarz jedna ze stron posiada wieksze prawa od drogiej i to juz obliguje do niewrznosci umowy pracodawcy. Czasami zdecydowanie nie ma w niej konkretow co do godzin pracy gwarantowanych a jesli sa to moga byc naciagane w gore i w dol. Aby zrozumiec co z tymi umowami trzeba zjesc troche zebow na na emigracji czy to w holandii
as 2015-11-25 00:02:55
jedzie ktos w przyszły weekend na zbiory cebulek
wazis 2015-11-30 22:51:24
cebulki spoko sprawa
ja 2015-12-24 11:20:31
Wesołych Świąt ludziska;) Specjalne pozdrowienia dla Ninki,Gomuły,Ali i Daniela;)
ja 2016-01-24 22:42:02
jedzie ktoś do nich na początku lutego?
1
marcin 2016-03-01 14:13:18
Opinia z pierwszej reki mi osobiscie pracowalo sie tam nawet dobrze a jesli ktos jedzie do holandi i nie ogarnia roboty jest najwolniejszy z grupy badzi holender ma do niego jakies zastrzezenia to nie dziwcie sie ze odsylaja ludzi do polski proste.Jedziesz tam niechce ci sie pracowac to na co liczysz na 400e tygodniowki to zapomnij.NA MIĘKKO!!!
1
marexxx 2016-05-10 08:47:16
Najgosza firma w jakiej pracowalem tragedia
3
jaaaa 2016-05-15 13:51:57
tam nawet niema mowy o godziwych warunkach, (usunięte przez administratora)
2
Ola 2016-06-11 09:54:54
Witam, moj facet w tamtym roku był w pracy przez ich biuro . Pieniadze na czas duzo godzin po 2 tyg dostał ponad 2 tys. praca troche ciężka, duże tempo pracy ale jesli dajesz rade to nie maja pretesji. Polacy którzy pracuja tam po 10 lat sa głowami szklarni to sie mądrzą i poniżaja ale nie warto zwracac uwagi. Fakt rower to transport do pracy 150 e zaliczki za niego ktore zwrocili mu na konto jak zakonczył prace. Domki przyzwoite, nie ma tragedi .stawka jest 8, 30 e netto wiec jak pezgladalam ogloszenia trafilam na najlepsza oferte z tego biura. w tym roku w lipcu jedzie znowu teraz ze mna , jak wroce napisze wam opinie od siebie
W 2016-06-13 05:23:13
Ponad 2 tyś za dwa tygodnie przy stawce 8.30?Do tego potrącenia za domek itd.To co on przez sen też bule wyrywał?
Ola 2016-06-13 15:26:18
Nie przez sen , pracowal max 10 h . Stawki maja 8, 30 plus pieniadze wakacyjne . po podcieciach za wszystko na czysto zostaje 263 euro tygodniowo, policz sobie . nie ma tragedi jest ciezko ale jedzie sie tam pracowac a nie leżeć , trzeba roic swoje i nikt nie bedzie mial zastrzezen
W 2016-06-14 05:01:04
Aha więc chodzi o 2 tyś. zł.To tak szczerze to d...nie urywa.
ola 2016-06-14 10:44:58
za 2 tyg du.py nie urywa? hmm a gdzie teraz Ci zaplaca po odcieciach za 2 tyg takie pieniadze ? z reszta jak kto chce . jest milion firm , mozna wybierac
W 2016-06-14 14:30:34
Masz rację,można wybierać.No to życzę Ci powodzenia i żebyś nie trafiła na plauzowanie;-)
1
Ola 2016-06-27 17:28:54
Witam jade scinanie kwiatów umowa jest taka jak nalezy bynajmniej w tamtym roku tak było , jak bede na miejscu moge informowac na bieżaco co i jak w tej pracy :)
Ssssssssis 2016-07-27 20:51:44
Razem z partnerem jesteśmy zadowoleni. Na początku ciężko w pracy ale potem lajt. Przyjechaliśmy na pół roku ale myslimy zostać dłużej
ww 2016-08-07 09:16:39
wiadomo ze początki sa ciężkie a tepo pracy na wys.poz. ale po czasie człowiek sie przyzwyczaja a z każdym miesiącem jest coraz lepiej i przynajmniej wypłacają kase co 2 tyg, a sieroty z dwoma lewymi rękoma i bez znaj.jezyka co na start mówią ze nie dadzą rady niech szukają składania długopisów, znam ludzi z okolo 15 agenci i na pewno w pierwszej dziesiatce ta firma by byla
plauza 2016-08-11 20:44:26
hahahaha, chyba do odstrzału i likwidacji, wtedy by była nawet na 1 miejscu
dexter 2016-08-20 06:58:43
Ta firma to banda oszustow i naciagaczy, a wiekszosc wpisow to wpisy osob z biura, polacy nie dajcie sie oszukac
2
Nowy 321 2016-08-20 18:38:57
Wszystkie pozytywne tutaj opinie są pisane przez osoby z biura ze by naciągać głupich polaków. Pracowałem tam kilka tygodni a dokładnie 2 tyg bo wiecej tam sie nie dało wytrzymac w tej firmie i jedym słowem porażka. Obóz pracy dosłownie koordynatorzy mają Cie daleko gdzies. Nawet telefonu od Ciebie nie odbierają jak cos chcesz. Traktują tam pracowników jak maszyny do pracowania i tyle. Na poczatku obiecują nie wiadomo co a jak sie jest na miejscu to całkiem inaczej jest. Straszą karami jakimiś jak sie chcesz zwolnic odrazu masakra poprostu. Nie polecam tej firmy oszuści i tyle.
Nowy 321 2016-08-21 12:07:48
Bo dam sie nie dało dłuzej wytrzymać niz 2 tyg. Akurat tamte osoby z biura mają na to czas ze by pisac bo przeciez jak ktos przeczyta te wszystkie negatywne komentarze to by nikt nie przyjechal do nich pracowac logiczne przeciez. Wiec musi byc pare kom ''sztucznych pozytywnych'' ze by bylo ze tam fajnie jest. A z dłuższym stażem nikt sie nie wypowie bo nawet na domkach nie ma internetu haha
Nowy 321 2016-08-21 13:25:11
Dzisiaj nikt nic nie napisze bo biuro nie pracuje. Dopiero jutro beda jakies kom pozytywne bo biuro bedzie pracowac haha
MiiiLuuu 2016-08-24 23:07:46
Pracuje w tej firmie 6lat z małymi przerwami. Wszystko zalezy do jakiej pracy sie trafi. Jak szklarnia ma stale godziny i prace prawie calym rokiem tak jak moja to jest ok. Godziny zawsze mi sie zgadzaja.wyplata na czas. Fakt ze wiekszosc zalatwiam z szefem szklarni a biuro mi tylko placi.gdyby to byli oszusci nie pracowalabym tyle czasu
Mysle ze warto próbować.bo jesli trafi sie dobra szklarnie i szef będzie zadowolony to biuro problemow noe robi. Troche checi i motywacji do pracy. Trzeba sie wykazac zeby docenili a wtedy jest ok.
MiiiLuuu 2016-08-26 13:08:52
Dwa razy zjechalam na krotki okres do polski. Potem wracalam do swojej pracy. Nie widze w tym nic dziwnego.
Był pracownik Graven 2016-09-06 10:41:34
Od pierwszych chwil biuro zniechęca do siebie.
Po przyjeździe do Holandii 'koordynatorka' nie odbiera telefonów oraz nie oddzwania, więc ciężko było dotrzeć do miejsca zakwaterowania.
Gdy już się tam dostaliśmy, okazało się, że miejsca dla nas są nieprzygotowane i samo biuro nie jest zorientowane ile miejsc w danym domku posiada. Przerzucali ludzi, żeby kolejni mogli się ulokować.
Do ostatniej chwili nie wiedzieliśmy gdzie i o której (i czy w ogóle) pójdziemy od poniedziałku do pracy, jednak łaskawie otrzymaliśmy SMS z takową informacją.
Praca ciężka nie jest, chociaż kobiety bardzo narzekają na plauzowanie.
Gdy chciałem się zwolnić zaczęły się szantaże i awantury ze strony właściciela biura.
Podczas choroby również robią problemy. Zero szacunku dla pracownika.
1
Był pracownik Graven 2016-09-06 10:42:02
Od pierwszych chwil biuro zniechęca do siebie.
Po przyjeździe do Holandii 'koordynatorka' nie odbiera telefonów oraz nie oddzwania, więc ciężko było dotrzeć do miejsca zakwaterowania.
Gdy już się tam dostaliśmy, okazało się, że miejsca dla nas są nieprzygotowane i samo biuro nie jest zorientowane ile miejsc w danym domku posiada. Przerzucali ludzi, żeby kolejni mogli się ulokować.
Do ostatniej chwili nie wiedzieliśmy gdzie i o której (i czy w ogóle) pójdziemy od poniedziałku do pracy, jednak łaskawie otrzymaliśmy SMS z takową informacją.
Praca ciężka nie jest, chociaż kobiety bardzo narzekają na plauzowanie.
Gdy chciałem się zwolnić zaczęły się szantaże i awantury ze strony właściciela biura.
Podczas choroby również robią problemy. Zero szacunku dla pracownika.
1
Ryli? 2016-09-09 20:30:36
Hahahaha :D znow "komentarz sponsorowany przez efficienta "
Ryli? 2016-09-09 20:31:07
Hahahaha :D znow "komentarz sponsorowany przez efficienta "
Była... 2016-09-15 17:43:43
W 2014 nie płacili nadgodzin, za soboty i niedziele tez nie było wyższej stawki. Pracując np. 50 godzin w tygodniu wszystko bylo płacone po 100%. Chcąc otrzymać dokument potwierdzający moje ubezpieczenie musiałam chodzić i prosić panią A. która jednak nie wydała mi polisy tłumacząc sie brakiem dostępu do bazy ubezpieczonych. Osobiście napisałam do ubezpieczalni o wystawienie dok i otrzymałam od nich wykaz terminów, w których byłam ubezpieczona. W czasie całej mojej pracy (rok) brakowało kilkunastu tygodni ubezpieczenia, mimo tego że efficient pobierał pieniądze z moich wypłat. Nikt z biura nie chciał rozmawiać na ten temat. Do dzis nie wiem gdzie sie podziały moje pieniądze.
NIE MAJĄ SZACUNKU DO PRACOWNIKÓW
grzegorz 2016-09-15 21:42:06
Zgodnie z prawem holenderskim jest obowiązek za soboty 150% a w niedziele 200%.
Sam pracowałem tam w 2014 roku i niestety po zjezdzie firma nie oddała kaucje, która pobrała za rower a także te nadliczbówki za sobote i niedziele zostały uregulowane w wysokości 100%. Na chwile obecną założyłem sprawe przeciwko tej firmie , jeżeli jest wiecej takich oszukanych osób prosze o kontakt k.grzegorz04@gmail.com
W 2016-09-30 01:22:43
Ola,gdzie jesteś...?
W 2016-09-30 01:34:57
Ola,gdzie jesteś...?
erf 2016-09-30 21:59:28
hej hej no a ja tam uważam ze jednak w każdej firmie powinny być nadgodizny płatne nie uważacie ?no i każdy powienin sobie wybrać czy i wogole ile chce miesieznie takich nadgodzin wyrobić ale zupełnie nie rozumiem dlaczego one mialby być bezpłatne ..
AntyCzarus 2016-11-09 16:43:37
A teraz Do Tomeczka dołączył Czarus wyzelowany bufon tak więc nad głowami 2 baty ...rodacy...p.s.Czarus ...do zobaczenia :) PS i dokładniej ścierają biale slady pod nosem cpunku.

1
K 2016-12-05 17:23:18
Dużo nasłuchałam się i naczytałam na temat Efficienta i w moim przypadku na szczęście się nic z tego nie sprawdziło. Pojechałam na całe wakacje, warunki zakwaterowania miałam całkiem ok, praca też była fajna- akurat warunki na szklarni nie zależą od biura tylko od poszczególnych szklarniarzy- ja trafiłam na bardzo dobrą szklarnię- zarówno szefowie jak i atmosfera- wszystko było w porządku. Wypłata była na czas, co do kaucji za rower- owszem, pobierają 150 euro, ale zaraz po powrocie do Polski zwrócono mi CAŁĄ kaucję i wypłacili pieniądze za godziny urlopowe- wszystko się zgadza.
Zostaw swoją opinię o Efficient at work - Kobylnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Efficient at work