brak logo

Light Prestige Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Light Prestige Sp. z o.o.

anonim 2011-07-08 16:36
Całkiem fajna firma. Bywają potknięcia jak w każdej dynamicznej firmie w zmieniającym się środowisku rynkowym. Czasem bywa nerwowo a czasem sympatycznie. Firma stawia wymagania pracownikom i byle lewus się tam nie uchowa.
prestige 2011-07-13 19:37
a najlepszy manager, który nie ma zielonego pojęcia o zarządzaniu i prawie pracy. Zero znajomości topografii Polski, i rozeznania w czasoprzestrzeni, nie mówiąc już o znajomości własnego asortymentu i regionu sprzedaży.
1
prestiżowo 2012-09-28 15:08
dyrektor oderwany od pługa chyba. Zero szacunku do człowieka i brak doceniania czegokolwiek. Za to wymagania coraz większe i spróbuj zrobić coś z własnej inicjatywy raz a stanie się to już dla nich normą, ciągle za mało robisz, najlepiej jakby nie mieć prywatnego życia. Decyzje nieprzemyślane, o wszystkim dowiadujesz się z dnia na dzień. Żadnej organizacji. Tak na prawdę tylko pracownicy trzymają tą firmę i że w ogole ona dalej istnieje bo zarządzana jest bezmyślnie. Żadnych perspektyw, premii, niezdrowa atmosfera tylko Ci koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robią. Pseudooszczędności Pana dyrektora a sam na lewo kroi firmę. Może by sprzedać jedną \\\\\\\\\\\\\\\"beemkę\\\\\\\\\\\\\\\" to się kasa znajdzie dla pracowników.
2
anonim 2012-09-28 15:11
moja opinia będzie jak najbardziej negatywna. Szefostwo śpi na pieniądzach a walczy o każdą złotówkę, aby tylko nie dać handlowcom premii. oczywiście obiecują, że zarobisz kokosy, ale fakt jest taki, że dostajesz gołą podstawę. Masz robić obroty a zabierają Ci wszystkie narzędzia do tego, aby je zrobić (zakaz zabierania zwrotów z marketów - co każda firma konkurencyjna to robi, narzędzia kup sobie sam, jak Ci się auto psuje przyjedź do Krakowa, bo dyrektor twierdzi, że tam jest taniej, zakaz jeżdżenia austradami płatnymi. Sprawdzają Cię na każdym kroku. Jak jedziesz do Krakowa na spotkanie firmowe nigdy nie wiesz czy nie wrócisz pociągiem. Polityka firmy na pewno nie prowadzi do rozwoju.
4
malgosia 2013-02-07 21:00
Pracowałam dwa lata w firmie i byłam zadowolona. Była fajna atmosfera, nie było zostawania w pracy, przymusowych szkoleń w weekendy. Kończyłam pracę o 16-tej i luz. Gdyby nie to, że dostałam pracę w moim rodzinnym mieście na pewno bym sama z niej nie zrezygnowałam. Do tej pory mam koleżanki z tej firmy i czasem się widujemy. Mam jak najlepsze wspomnienia.
1
Obserwator 2013-08-08 11:31
Ktoś z Was brał udział w rekrutacji na dyr handlowego ?
joanna 2014-01-22 12:47
Light Prestige - masakra. Firma, która traci klientów na potęgę, wypadli już z OBI i Castoramy i kurczowo trzymają się Leroy Melin.
Dyrektor handlowy - totalnie nie zorientowany w prawie pracy, obowiązkach i ich zakresie. Brak podstawowej wiedzy z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi. Menager z MC Donaldsa wie więcej w tym temacie niż ich dyrektor handlowy ( nie uwłaczając nic pracownikom MC Doladsa). Człowiek żyjący w innym wymiarze i czasoprzestrzeni. Człowiek, który zupełnie nie zna realiów rynku, zasad współpracy z klientami, budowania relacji.
Opinia końcowa jak najbardziej negatywna.


5
Na Lightcie 2014-02-01 20:39
Potwierdzam powyższe słowa w 100%. Przy takim zarządzaniu ta Firma daleko nie zajedzie.
3
kajtek 2014-03-05 19:31
@junior, tego akurat nie wiadomo, akurat im wyższe stanowisko, tym trudniej pracę stracić, ale właściwie to uważam podobnie.
1
konkurencja na śpi;) 2014-03-05 21:35
Light Prestige ma przedstawiciela na mazowieckie? Pytam bo też odwiedzam Leroy Merlin ale z Firmy konkurencyjnej i w sklepach nie był nikt widziany od kilku miesięcy. Skarżą się na Was, że ich olaliście.
2
Leon 2014-04-01 18:52
hehe dobrej jakości lampy ??? Waldek idź do pierwszego lepszego Leroy i obejrzyj te lampy z bliska :) Tanie chińskie lampy więc polemizowałbym co do ich dobrej jakości. A co do znanej Firmy też bym nie przesadzał :) Jedynie gdzie można dostac ich lampy to Leroy.
3
Cedric 2014-12-16 13:24
Widze, że lekko zboczyliście z tematu, zamiast pisac jak się pracuje, jakie sa zarobki, jakie kontakty z szefostwem, jak atmosfera i szanse na rozwój, to opisujecie jakość produktu. to forum pracy, ja tam moge robić nawet druty, ważne żeby płacili. Zapytam w takim razie, czy Light Prestige to dobry pracodawca?
marzena 2015-02-16 15:04
no to jest dobra firma zjmujaca ise generalnie oświetleniem i innymi lampmi, żyrandolami i jakiiś innymi rzeczami zwiaznymi z własnie oświetleniem domu. Mam nadzieje, ze teraz będzie wszytko w porządku, bo chyba firma miałą jakiś kryzys z tego co pamiętam? coś pisaliście takiego o ile mnie pamięc nie myli.
rurek 2015-03-04 03:26
Czy to prawda, że firma Light Prestige Sp. z o.o. poszukuje kogoś do obsługi sklepu internetowego? informacja nie jest potwierdzona - nigdzie nie mogę doszukać się ogłoszenia a znajomy mówił mi, że obiło mu się coś takiego o uszy ale mógł pokręcić nazwę firmy. Czy ktoś z pracujących wie coś w tym temacie?
adam 2015-03-26 16:43
a to ciekawe jakie trzeba spełniać kryteria i wymagania żeby dostać się u nich na takie stanowisko jak właśnie obsługa sklepu internetowego, co prawda takich rzeczy jeśli nie robiłem ale myslę że dam radę , tylko kwestia tez na jakich warunkach i za ile pieniążków miałbym dać radę bo zmienia całkiem motywację
adam 2015-03-26 16:43
a to ciekawe jakie trzeba spełniać kryteria i wymagania żeby dostać się u nich na takie stanowisko jak właśnie obsługa sklepu internetowego, co prawda takich rzeczy jeśli nie robiłem ale myslę że dam radę , tylko kwestia tez na jakich warunkach i za ile pieniążków miałbym dać radę bo zmienia całkiem motywację
adam 2015-03-26 16:43
a to ciekawe jakie trzeba spełniać kryteria i wymagania żeby dostać się u nich na takie stanowisko jak właśnie obsługa sklepu internetowego, co prawda takich rzeczy jeśli nie robiłem ale myslę że dam radę , tylko kwestia tez na jakich warunkach i za ile pieniążków miałbym dać radę bo zmienia całkiem motywację
adam 2015-03-26 16:43
a to ciekawe jakie trzeba spełniać kryteria i wymagania żeby dostać się u nich na takie stanowisko jak właśnie obsługa sklepu internetowego, co prawda takich rzeczy jeśli nie robiłem ale myslę że dam radę , tylko kwestia tez na jakich warunkach i za ile pieniążków miałbym dać radę bo zmienia całkiem motywację
adam 2015-03-26 16:43
a to ciekawe jakie trzeba spełniać kryteria i wymagania żeby dostać się u nich na takie stanowisko jak właśnie obsługa sklepu internetowego, co prawda takich rzeczy jeśli nie robiłem ale myslę że dam radę , tylko kwestia tez na jakich warunkach i za ile pieniążków miałbym dać radę bo zmienia całkiem motywację
adam 2015-03-26 16:43
a to ciekawe jakie trzeba spełniać kryteria i wymagania żeby dostać się u nich na takie stanowisko jak właśnie obsługa sklepu internetowego, co prawda takich rzeczy jeśli nie robiłem ale myslę że dam radę , tylko kwestia tez na jakich warunkach i za ile pieniążków miałbym dać radę bo zmienia całkiem motywację
adam 2015-03-26 16:43
a to ciekawe jakie trzeba spełniać kryteria i wymagania żeby dostać się u nich na takie stanowisko jak właśnie obsługa sklepu internetowego, co prawda takich rzeczy jeśli nie robiłem ale myslę że dam radę , tylko kwestia tez na jakich warunkach i za ile pieniążków miałbym dać radę bo zmienia całkiem motywację
adam 2015-03-26 16:43
a to ciekawe jakie trzeba spełniać kryteria i wymagania żeby dostać się u nich na takie stanowisko jak właśnie obsługa sklepu internetowego, co prawda takich rzeczy jeśli nie robiłem ale myslę że dam radę , tylko kwestia tez na jakich warunkach i za ile pieniążków miałbym dać radę bo zmienia całkiem motywację
adam 2015-03-26 16:43
a to ciekawe jakie trzeba spełniać kryteria i wymagania żeby dostać się u nich na takie stanowisko jak właśnie obsługa sklepu internetowego, co prawda takich rzeczy jeśli nie robiłem ale myslę że dam radę , tylko kwestia tez na jakich warunkach i za ile pieniążków miałbym dać radę bo zmienia całkiem motywację
adam 2015-03-26 16:43
a to ciekawe jakie trzeba spełniać kryteria i wymagania żeby dostać się u nich na takie stanowisko jak właśnie obsługa sklepu internetowego, co prawda takich rzeczy jeśli nie robiłem ale myslę że dam radę , tylko kwestia tez na jakich warunkach i za ile pieniążków miałbym dać radę bo zmienia całkiem motywację
adam 2015-03-26 16:43
a to ciekawe jakie trzeba spełniać kryteria i wymagania żeby dostać się u nich na takie stanowisko jak właśnie obsługa sklepu internetowego, co prawda takich rzeczy jeśli nie robiłem ale myslę że dam radę , tylko kwestia tez na jakich warunkach i za ile pieniążków miałbym dać radę bo zmienia całkiem motywację
adam 2015-03-26 16:43
a to ciekawe jakie trzeba spełniać kryteria i wymagania żeby dostać się u nich na takie stanowisko jak właśnie obsługa sklepu internetowego, co prawda takich rzeczy jeśli nie robiłem ale myslę że dam radę , tylko kwestia tez na jakich warunkach i za ile pieniążków miałbym dać radę bo zmienia całkiem motywację
Justyna 2015-07-12 23:46
Pracowałam rok w Light Prestige. Jest to dobra stabilna firma. Zarobki w porządku. Atmosfera miła, a wręcz rodzinna. Fajny zespół ludzi w którym każdy pomoże jak poprosisz a nie odwróci się plecami i powie że nie ma czasu. Ilość obowiązków pozwala na kończenie pracy zawsze o 16:00, bez konieczności nadrabiania po godzinach. Tak że polecam, jeżeli ktoś szuka stabilnego zatrudnienia w Skawinie.
2
Derek 2015-07-14 07:34
Pracowałem w tej firmie nie cały rok ale mam miłe doświadczenia Gdyby nie kilku godzinna odległość od rodziny to zostałbym tam na dłużej. Poleciłem zreszta ta firmę znajomym którzy współpracują z nia przeszło dwa lata i sa bardzo zadowoleni. Firma płaci zawsze o czasie, co teraz nie częste na rynku. Firma otwarta na nowe pomysły i projekty mozna sie dogadać.
2
Piotr K. 2016-10-19 10:03
Nie ma lodówki
7
Anonim 2016-10-22 09:53
Firma tragedia... tragedia zarobki i tragedia atmosfera. Firma nie inwestuje w swoich pracowników, traktuje ich jak popychadła. Dyrektorka o ilorazie inteligencji buta, nie potrafi zarządzać tym miejscem, przez co firma zamiast sie rozwijać to zaczyna cofać. Będąc pracownikiem firmy masz na głowie nie tylko swoje obowiązki ale i tysiące innych ktore do Cb nie należą, lecz musisz je wykonać, inaczej Cie zwolnią. Wszystko wygląda super na początku, lecz szybko wychodzi jakie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Odradzam komukolwiek składanie w tej firmie cv
15
Uzytkowniczka 2016-10-29 22:11
Firma ta stracila wspolprace juz z wieloma sklepami, pozostalo im jedynie leroy merlin, kwestia czasu az wypadną i z niego. Oferują bardzo tanie chińskie produkty, często porysowane, pogięte lub z niedorobkami. Slyszalam ze szefostwo ma tragiczne podejscie do pracowników, chyba nie widzą ze czasy sie zmienily i rynek jest zalany ofertami pracy na o niebo lepszych warunkach niz u nich. Firma ma cechy upadającego biznesu. Ocena koncowa - negatywna
7
Zuzanna 2017-03-13 14:09
@Uzytkowniczka dalej pracujesz w firmie? Chętnie usłyszymy jakie warunki pracy są oferowane przez Light Prestige? A jakie są plusy pracy właśnie w tej firmie?
bliski obserwator 2017-03-30 08:02
To ja Ci powiem, ta firma to totalna porażka. Zwolnili ostatnio cały zespół handlowców - zespół, który odkąd został zatrudniony przynosił im wreszcie zyski. Dlaczego? Ponieważ firma zaufała jakieś durnej babkie, która naobiecywała szefostwu cudów. A jak się okazało, że z tych ludzi nie da się zrobić murzynów, to się ich pozbyli, licząc że przyjdą inni. Niestety umowy z leroy merlin zobowiązują, teraz szukają kogoś na mazowieckie, a mieli zajebistego człowieka, który odgruzował im ten rynek ze zgliszczy.
Jeśli chodzi o traktowanie pracowników, nie ma co wierzyć w obiecanki dot. podwyżek, awansów itp. Premie - kolejne obiecanki, jak ludzie wyrabiali ich limity, to się wściekali, że trzeba podnieść, zamiast ludziom płacić. Porażka totalna, złe zarządzanie, wyzyskiwanie i tragiczna atmosfera. Kto może niech omija tę firmę szerokim łukiem.
3
Mamjuzdosc 2017-04-10 15:20
Aż przykre z jaką podłością potrafia traktowac pracownikow ktorzy poswiecaja sie dla firmy, aby jakos funkcjonowala, to jest wlasnie efekt glupoty i monstrualnego mniemania szefostwa o sobie, a poziom niestety bardzo niski. Jak ktos byl na L4 to potrafili wydzwaniac na okraglo ze masz przyjsc do firmy....na L4? Czy to czasem nie kolejne zlamanie prawa? Nie rozumiem tylko dlaczego pracownicy sie nie zbuntuja i nie zglosza do odpowiednich organów tego co tam sie dzieje, przeciez tam na czarno wyplywa tyle gotówki ze to jest az przerażające ze w XXI wieku tak wgl sie da oszukiwac Państwo, odpowiedni wymiar sprawiedliwosci powinien sie mocno przyjrzec tej firmie a pracownicy powinni miec placone na umowie odpowiednio a nie ze machloje takie ze głowa mała
3
Zuzanna 2017-04-11 10:58
@Mamjuzdosc co uważasz, że warto by zmienić w firmie, by lepiej się pracowało?
Manager 2017-04-20 05:45
Ostatnio firma rozwiązała umowę z trzema handlowcami i widać po wpisach jak bardzo chcieli jednak zostać skoro tyle emocji wkładają w oczernianie firmy z która byli związani przez kilka lat. Słabe
3
Anna 2017-04-20 09:08
Pracowałam w firmie 6 lat jeśli ktoś pisze ze nie nie znał to znaczy, że albo pracował krótko albo wcale nie w tej firmie. Ja byłam zadowolona z pracy do tej pory mam kontakt z 1 osobą z firmy prywatnie i ona tez sobie chwali.
Justa 2017-04-20 10:42
Pracowałam rok w tej firmie i było ok. Jak chciałam odejść to firma zaproponowała mi lepsze warunki i bym pewnie została gdyby nie to, ze miałam kawał drogi do domu a te korki na obwodnicy mnie dobijały. Jak czytam co niektórzy piszą to mam wrażenie, ze nigdy w tej firmie nie pracowali.
WIF 2017-04-26 09:24
Brawo dla kreatywności pani prezes.
3 wpisy w jeden dzień, 3 razy same bzdury. Wszyscy uciekli z firmy - w całej firmie są 2 osoby które pracują dłużej niż 2 lata, oczywiście poza zarządem.
Zamiast koncentrować się na PR czas by było się ogarnąć i zerknąć w lustro, obietnice bez pokrycia, ciagłe manipulowanie faktami, naciąganie prawa, oczernianie innych i obwinianie za własne błędy- to jest słabe.
2
Zuzanna 2017-04-26 09:41
@Anna bardzo cenne będą dla użytkowników forum pełniejsze komentarze. Dlatego też mam nadzieję, że rozwiniesz swoją wypowiedź mówiąc coś więcej na temat tego co podobało Ci się w pracy w firmie. Jeśli możesz to podaj również to jakie stanowisko w Light Prestige Sp. z o.o. zajmowałaś. Warunki pracy mogą się w ramach jednej firmy diametralnie różnić w zależności od zakresu obowiązków, czy też działu w jakim się pracuje.
WIF 2017-04-26 09:54

@zuzanno przeprowadź wywiad z @anną.

WSZYSCY czytający to forum widzą, że pisze to jedna i ta sama osoba.

Jak niskie trzeba mieć mniemanie o społeczeństwie więżąc, że ktoś uwieży w te bzdury. Aż mnie korci żeby porozmawiać z osobami pod które się firma podszywa i namówić ich aby wzięli sprawy w swoje ręce
2
Zadowolony 2017-04-27 10:19
A ja pracowałem w firmie kilka lat i bardzo dobrze wspominam tam moją pracę. Przede wszystkim płacą na czas i ja byłem zadowolony ze swojego wynagrodzenia. Miałem bardzo fajne auto firmowe. Dobry zespół ludzi fajna atmosfera. Zupełnie nie rozumiem niektórych negatywnych opinii. Generalnie jak ktos był zwalniany to za słabe wyniki. Obecnie mam swoją działalności i zajmuje sie ubezpieczeniami ale polecam ta firmę.
WIF 2017-04-27 16:55
Cieszymy się twoim szczęściem- ale do rzeczy.
"Płacą na czas"- w jakich konkretnie latach??
"Fajne autko służbowe"- doprecyzuj proszę co to jest fajne autko służbowe.
Te informacje napewno pomogą zainteresowanym pracą na podjęcie dobrej decyzji.
2
mój głos 2017-04-27 20:16
Wiele emocji w postach. Prawdą jest, że właściciel jest zaangażowany w rozwój firmy. Prawdą jest że ma duże wymagania i ma swoje zdanie. Prawdą jest ze płaci na czas umówione stawki. Jeśli komuś nie odpowiada osobowość właściciela, zawsze może odejść - przeciez jest wolny rynek. Zawsze można odejść. Prawdą jest, że jak jesteś zaangażowany, chcesz pracować, masz pomysł, jesteś kreatywny i wiesz czego chcesz, to możesz to zrobić. A pracuje się za tyle, za ile się umówisz. Ja jestem zadowolony, bo robię to, co lubię. Mogę liczyć na wsparcie właścicieli. Praca to praca. Mimo różnic staramy się rozwiązywać rozbieżności w rozmowie. Generalnie jest to prywatna firma, która, wg mnie, zaczyna się rozwijać i otwierać na nowe wyzwania. Warto spróbować.
1
Były handlowiec 2017-04-28 19:42
Podstawowymi wartościami tej firmy to. Kłamstwo, oszustwo, oszczerstwo, manipulacja. Każdy kto pracował w tej firmie doskonale o tym wie. A wszystkie pozytywne, zamieszczone tutaj komentarze są na to dowodem.
4
Szczęśliwie były PH 2017-05-01 19:49
Jak komuś mało to dorzucę smaczek
Firma kasuje swoich pracowników za uzywanie samochodu służbowego
Ale jest bardzo pazerna bo ustawowe 84gr za kilometr jest jej mało wiec dolicza sobie 23%vat (chociaż odlicza 100% vatu od paliwa i samochodów)

Myślicie ze to dużo
Nie - zapomnieliście ze ta firma ma w nazwie prestiż wiec
Jeżeli gps twojego auta odnotuje przekroczenie prędkości 140km/h nawet o 0,1 km nawet przez 1 sekundę płacisz firmie 20zl (odchyl tanich gps-ów do 10%)
Jeżeli poniesie cię fantazja i przekroczysz 160km/h stawka wzrasta do 50zl

Jeśli zrealizujesz dwumiesięczny target to firma przeliczy go ponownie (podniesie założenia po zakończonym okresie tak abyś nie mógł już nic zmienić) i obetnie premie nawet o 70%

I co? Takich tematów jest wiele-kto pracował ten wie
4
Były PH 2017-05-03 16:11
"mój głos" to z pewnością fantastyczna właścicielka firmy, tylko ona mogła to napisać, każdy kto pracował to wie jak jest, wyzysk na maxa, zatrudnienie często na czarno, stawki najniższe, nie liczy się z nikim, nikogo nie sucha. Jedno sie tylko zgadza, jak ci nie pasuje to możesz odejść. Jeżeli ktoś ma poczucie wlasnej godności niech trzyma się z daleka. "Ludzie Ludzią zgotowali ten los"
3
rap 2017-05-04 16:18
Stabilna firma, płatności zawsze na czas, nieocenioną wartością jest wręcz rodzinna atmosfera i świetni ludzie.
Były PH 2017-05-05 05:59
Stabilna firma- dlatego wyleciała z castorama i obi
Płatności zawsze na czas- w którym roku??? Chyba, że chodzi o kontrahentów - wtedy inne pytanie- którym płaci na czas??
Rodzinna atmosfera- wśród właścicieli-może. zero wyrozumialosci dla kogokolwiek, masz chore dziecko- kogo to interesuje, jesteś na L4- musisz natychmiast wrócić do pracy. Wyzysk i brak szacunku do innych ludzi.
Świetni ludzie - dopisz proszę kiedyś byli, ale firma zamiast ich rozwijać postanowiła ich gnoić i traktować jak służbę.
3
Zostaw swoją opinię o Light Prestige Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Light Prestige Sp. z o.o.