brak logo

LEIBER POLAND Sp. z o.o.

Ruda Śląska

Opinie o LEIBER POLAND Sp. z o.o.

2013-09-03 17:45
tak bo ich nie widza następnego dnia po wypłacie 1280 zł a jak żyć...
3
doświadczony 2013-10-27 06:51
W TEJ FIRMIE NIKT KARIERY NIE ZROBI ...ZWALNIAJĄ STARYCH PRACOWNIKÓW Z DOŚWIADCZENIEM A WIECIE CZEMU??? ABY NIE DAĆ PODWYŻEK!!!!!WYKORZYSTUJĄ DO GRANIC MOŻLIWOŚCI A PÓŻNIEJ KOPA W TYŁEK I SPADAJ!!!
8,60 NA GODZINA DLA NOWEGO PRACOWNIKA TO JEST PRZYCZYNA ZWOLNIENIA!!!!
NAWET AGENCJA PRACY MA PROBLEM Z ZNALEZIENIEM DLA NICH OCHOTNIKÓW!!!
NO CHYBA ŻE DESPERACI..
PRACOWNIK KAPUJE PRACOWNIKA TAKA BYŁA TU ATMOSFERA!!!
DLATEGO PODZIĘKOWAŁEM ....A FIRM JEST KILKA O PODOBNYM PROFILU I ZWIĘKSZYMI ZAROBKAMI....
OMIJAJCIE FIRMĘ Z DALEKA ....JESTEM WOLNY I NIE MUSZĘ OGLĄDAĆ TYCH KAPUSI !!!
12
LISEK 2013-11-24 08:11
NO TERAZ MNIE ZWOLNILI MIAŁEM OSTRE ZAPALENIE PŁUC ALE TO NIKOGO NIE OBCHODZI W TEJ FIRMIE NO WIADOMO ZA L-4
8
nowy 2013-11-26 20:02
witam, za pare dni mam rozmowe kwalifikacyjna do firmy Leiber,ale po Waszych opiniach to poważnie się zastanawiam czy się tam wybierac i bawic się w to wszystko.teraz straciłe prace a zarabiałem 2 x tyle co oferują.a jak slysze i tej atmosferze to już całkiem.moze jeszcze jakies info lub wskazówki? dzięki pozdrawiam.
Realista 2013-12-02 12:24
byłem widziałem - dno, dno, dno i pół metra mułu
3
BOLTON 2013-12-05 14:26
no a zadzwońcie do jakiejkoLwiek agencji pracy tylko LEIBER I LAIBER !!!
JAK TAKA DOBRA FIRMA TO LUDZI NIE SZUKA BEZ AGENCJA !!!OCZY MYDLĄ NIEMOŻLIWIE
(usunięte przez administratora)
2
taki tam 2013-12-05 16:31
Witam,
a może ktoś wypowiedzieć się o warunkach pracy w utrzymaniu ruchu ???
- zarobki,zmiany , atmosfera itd itp.
kaptur 2013-12-07 23:31
no idz zobaczysz...grafik
atmosfera.... coś takiego nie istnieje...
a zarobki czytać umiesz to zobacz wpisy wyżej
robią z ludzmi co chcą...
anonim gal 2014-01-08 20:10
witam,
a byly chociaz jakies bony na swieta?
don leo 2014-01-14 09:26
tak bony były tylko ta wypłata następna ....nie ma co pisać
szkoda słów.....
don leoo 2014-01-14 09:29
tak bony były tylko ta wypłata następna ....nie ma co pisać
szkoda słów.....
Anonim92 2014-01-16 18:39
Pracowałem w tej firmie dokładnie na kuźni-szlifiernia hmmm praca moze nie jest ciężka ale najgorszy jest ten syf i zmiany pracuje sie 4 dni i dzien wolnego jak masz nocki wtedy dwa dni wolnego jak ktos sie uczy zaocznie odradzam bo czesto wypadaja weekendy aha no i w niektore swieta sie pracuje ^^ zarobki 1200zl pozniej jakos 1400
7
ByłyPracownik 2014-02-17 11:47
Jak dla mnie praca OK, nie słuchajcie komentarzy, że nie warto tylko idźcie sprawdzić sami, jak dla mnie warto :)
Wiadomo, że jak na każdej produkcji czegoś wymagają. Tutaj wymagają wyrobienia normy godzinowej. Najczęściej da się ja wyrobić w 40-50 min a później 10 min masz czasu wolnego, idziesz do WC lub się napić i nikt nie ma o to do ciebie pretensji. Ważna informacja dla palących. Na sali można normalnie sobie zapalić i także nikt nie ma nic przeciwko. Atmosfera wśród pracowników jest raczej w porządku czasem może zdarzyć się gagatek co np kradnie w szatni, ale to łatwo idzie się z tym rozprawić. Jedyne minusy, które znalazłem to 4 brygadówka (4dni pracujesz 2 masz wolne i leci tak obojetnie czy święta czy weekend) oraz czasem uciążliwa temperatura. Pracuje się przy piecach więc ciepło wiadomo jest. No chyba, że ktoś siedzi na szlifierni. Moja osobista ocena to 4/5
3
rudziol 2014-03-09 12:59
a moj kolega robi tam od listopada 2013 i se chwali jest ustawiaczem i ma 14,50 na godzine w styczniu przerobil dwie soboty i dwie niedziele i dostal geltu 2,500 tys to jak to jest z wami???
taki sobie 2014-03-17 20:18
a ile osób kapnął lub zakapował do kierownika bo tacy tam tylko robią!!!!
jojo 2014-04-24 17:46
witam mam pytanko ile moze zarobic operator CNC w tej firmie? dzieki z góry pozdrawiam
pegasus 2014-04-26 21:41
jakie warunki pracy narazenie zawodowe w tej firmie
3
kalkulator 2014-07-18 10:43
Policz to sobie jeszcze raz bo wychodzi ze na łapkę bez weekendów dostanie 1700 zł. Śmiech na sali
pracujący 2014-09-27 23:35
12.60zł brutto po podwyżce na godzina tyle mam po roku i brak premi bo nie kapuje majstrowi nie wiem jak ,,rudziol ''liczy ale matematyką jest na bakier albo po chilwce. na czysto 1300-1400 aha grafik jest.
matematyk 2014-10-06 09:50
no własnie policz sobie 116 brutto x 20 dni = 2320 brutto co daje 1682 Polskich Złotych NETTO
anonim 2014-12-18 08:50
Nie polecam firma wykorzystująca pracowników,zarobki marne brak słów.
4
byly murzyn 2015-01-11 22:54
jednym slowem - tragedia
4
anonim 2015-03-06 12:36
Wyzysk wyzysk wyzysk !!
5
rudziol 2015-03-20 09:40
co ty piszesz anonum a wyjazdy do niemiec i dostajesz w euro co ty nato?
pracujący dawno 2015-03-20 20:56
A to nie wyzysk ??? jo cie proszę
rudziol 2015-04-12 13:47
kolo moj robi na maszynach cnc i se chwali i zarobki i prace wam sie chyba nie chce robic poz
rudziol 2015-06-14 11:50
kolo jaka tragedia moj kolo robi i se chwali zarobki ok czesto ma nadgodziny tzn setki atmosfera jest ok i co ty na to pozdr
Pracus 2015-10-09 14:37
Zgadzam sie,wyzysk i jeszcze traktowanie ludzi jak szmaty
5
piczasso 2015-10-12 15:45
Klientów traktują równie źle, dzwoniłem i babka powiedziała że jest po 15 i "nie ma zamiaru ze mną rozmawiać". Trudno nawiążę kontakt z konkurencją
2
anonimek 2016-01-20 14:13
Mój brat tam pracuje i się chwali. To co piszecie to albo nie odpowiadało wam że musicie pracować tak jak oni chcą, albo wcale tam nie pracowaliście. Brat zadzwonił i miał wolne, jeden dzień wolnego w tygodniu, praca 3-zmianowa, możliwość wyjazdu do Niemiec. Może kto chce zostawiać opinie to niech sam tam pójdzie popracować i sam wystawi sobie opinie.
lukas 2016-06-26 18:39
Wita jakie są obecnie zarobki ??
ruda 2016-08-04 23:05
Dla mnie ta firma to jedno wielkie pośmiewisko. Zwalniają stałych pracowników, którzy dobrze wykonywali swoją prace. Zostawiają kapusi i nierobów którzy całe 8h chodzą po hali i nic nie robią . ;D pozdro i nie polecam.
9
Work 2016-08-12 13:59
To chyba Ty ino tak miols I
1
Artur 2016-08-17 09:55
Jak wyleciałeś z firmy to albo za alkohol albo jesteś patałach który nic nie umie i niczego mu się nie chce .
tgh 2016-08-17 22:35
no ale jak too za to? przecież wiadomo ze takich rzeczy nie można robic..btw a nie wiecie czy będą może szukac lidera produkcji ? bo szukali z j. niemieckim
Adamus 85 2016-10-31 09:47
Witam.
Jak teraz wyglądają warunki w tej firmie?
Mam iść na rozmowę na ustawiacza i nie wiem czego się spodziewać? Ile mozna oczekiwać?
Interesują mnie też temperatury na hali lato/zima.
Z góry dzieku za odp ;-)
Pawel 2017-01-05 09:49
Odradzam.Cwaniaciackie kierownictwo i bardzo niskie wynagrodzenie na frezarkach CNC.
6
alex lider 2017-01-15 12:46
No to tylko w Polsce ten kraj pod względem ainsztajnów jest specyficzny
2
Gerber 2017-01-22 11:18
Kiedyś to była dobra firma. Kiedyś. Premia uznaniowa, czyli możesz uznać, że jej nie ma (zresztą większość jest bez premii, bo uwalają za byle co). Normy co chwila podnoszone, że nie jesteś w stanie tego zrobić, a jak będziesz musiał skorzystać z toalety to już na pewno jej nie wyrobisz. Trzeba będzie robić w pampersach. Ostatni pomysł, żeby WYPŁACAĆ TYLKO 80% PENSJI dla tych co normy nie wyrabiają jest chory. Typowy niemiecki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Odradzam pracować tam.
8
Operator 2017-01-26 16:24
Gerber, zaraz widać że należysz do klasy pracowniczej leser. Normy nam liczą według tego jak sie ludzie wyrabiają z obróbką nie biorą ich z dupy. Ludzie a przynajmniej co poniektórzy sie jawnie opierdzielają i to notorycznie, niektórzy potrafia godzine udawać że robią tylko po to żeby nie zrobić więcej... za to że idziesz do kibla nikt cie nie rozlicza w dodatku po to jest czas który mozesz odpisac na takie i inne rzeczy. Piszecie tu takie głupoty że aż głowa boli, widać od razu że to nic innego jak vendetta w odpowiedzi na ochrzan bo sie robić nie chciało. Każdy normalny człowiek który robi w tej firmie i podkreślam ROBI nie narzeka na prace, nikt nic nie obcina a grupy mają tylko trzeba chcieć. Przychodzisz do roboty robić a nie wyłożyć sie na kartonach, to nie przedszkole albo gimnazjum czas wejść w dorosłe życie i tego wam życzę.
1
Operator maszyn do obróbki mechanicznej 2017-02-17 16:07
Jak dotąd to NAJGORSZA firma w jakiej miałem możliwość pracować ale niebawem sie to zmieni bo sie zwalniam. Nie ma sie tu co rozpisywać zatrudnij sie a sam(a) a się przekonasz ze to strata czasu nerwów i na dodatek gów..o zarobisz. Przeczytaj resztę komentarzy a zobaczysz co ludzie piszą na Temat LEIBRA. . PORAŻKA
3
Pracowac 2017-03-02 20:50
Jednym słowem Tragedia zarobki marne ludzi szukaja do pracy a chetnych brak jak juz sie znajda to przepracuja 3 dni i dowidzenia jak sie zacznie robic cieplo to polowa załogi sie zwolni buduja nowa hale a zaniedlugo nie bedzie mial kto pracowac TRAGEDIA
3
Artur 2017-03-03 08:34
Większość nowych pracowników to cieniasy i śmierdzące lenie . Zero umiejętności i ambicji . Pizdy w rurkach .
5
Były prasowy 2017-04-06 18:35
Firma od bani. Najlepsze jest to a raczej najgorsze, że dalej rekrutują więc o czymś to chyba świadczy i napewno nie o czymś dobrym. Byłem do przyuczenia na prasach ale co to za przyuczenie jak dadzą chwilę porobić i trzeba im oddać szczypce bo nie wyrobią normy. Skoro już zatrudniają to normy powinny być zniesione na jakiś czas i choćby nowy pracownik miał 10 razy powtarzać czynnośc to niech robi to tyle razy aż się nauczy. Ale tu nie mają o niczym pojęcia. Norma, norma, norma!!! Teraz pracuję w innej firmie, gdzie miałem NORMALNE szkolenie więc mogłem się nauczyć NA SPOKOJNIE nowych rzeczy.
4
Artur 2017-04-07 08:57
Ciekawe jaka to firma ?? zakład pracy chronionej ??
Były prasowo 2017-04-07 12:42
Artur, przecież ty nawet "r" nie umiesz wypowiedzieć a co dopiero chcesz się wypowiadać na tenat innych firm.
anonim 2017-04-08 14:00
co ja moge?
Operator maszyn 2017-04-15 02:46
czego sie spodziewacie bez wykształcenia ?? wolicie zapie...ac po 12 godzin na budowie? ? w Lejbrze jest bardzo miła atomosfera mili ludzie i wypłaty tez nie są wcale najgorsze im bardziej sie starasz tym masz lepsza wypłate wiec jesli ktos dostaje 1200 to znaczy ze w ch..a leci to jest praca a nie szkoła !! trzeba sie starac zeby zarobic
1
Pracownik 2017-04-20 16:58
Mowisz o podpierdalaniu kolegow?
4
Artur 2017-04-21 08:47
Jakbym miał pracować z leserem który nic nie umie to pewnie bym poprosił majstra o zmianę osoby z którą mam pracować . Jeśli oczekujesz że ktoś będzie za ciebie zapierdzielał to zabierz do pracy któregoś ze swoich rodziców .
Zostaw swoją opinię o LEIBER POLAND Sp. z o.o. - Ruda Śląska
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LEIBER POLAND Sp. z o.o.