brak logo

LEIBER POLAND Sp. z o.o.

Ruda Śląska

Opinie o LEIBER POLAND Sp. z o.o.

ten_z_rudy 2012-12-18 16:04:52
Witam, widać że te c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] skie zachowanie przeniosło się z hali produkcyjnej do świata na zewnątrz. Gratuluje również wszystkim innym którzy zamiast odpowiadać na pytanie, głoszą swoje żale że coś tam, że coś tam innego, i aby jakoś siebie dowartościować muszą obrażać innych. (usunięte przez administratora) Ale konkretnie. Ja dzisiaj byłem na rozmowie i jeśli wszystko pójdzie okej, to zacznę prace w tej firmie od stycznia. Pracowałem już na zachodzie, również przy produkcji to będę miał jakieś odniesienie czy rzeczywiście jest tak źle jak piszecie. Jestem ciekawy tego doświadczenia. Myślę, że spróbować warto, bo jeśli się samemu czegoś nie doświadczy to tak na prawdę się nie wie co straciło bądź co można było zyskać. Nie ukrywam również, że raczej nie będę wiązał się z tą firmą na stałe bo mam inne ambicje zawodowe.
Jak to się mówi pożyjemy, zobaczymy.
PS. już nie mogę się doczekać tych wszystkich odpowiedzi od ludzi którzy mają zawsze jakieś ALE. Pozdrawiam
niko 2013-02-05 21:29:33
ukazało sie ogłoszenie o przyjeciu do Laiber na magazyniera, czy warto według was. To są ich wymagania.

przyjęcie odpowiedzialności materialnej za powierzone materiały i pomieszczenia magazynowe, przyjmowanie materiałów dostarczonych do magazynu, ustalenie ilości przyjmowanych materiałów, czuwanie nad ich odbiorem technicznym (jakościowym), rozmieszczenie i ułożenie przyjętych materiałów w magazynie, zabezpieczenie ich przed ubytkami, zniszczeniem i kradzieżą, utrzymywanie porządku i czystości w magazynie, wydawanie materiałów na podstawie prawidłowych, sprawdzonych dokumentów rozchodowych, prowadzenie ewidencji ruchu i stanów zapasów (ilościowej ewidencji magazynowej) oraz innych wymaganych ewidencji, rejestrów, wykazów, sprawozdań, przestrzeganie zasad obiegu dokumentacji i porządku w przechowywaniu dokumentów magazynowych, kontrolowanie zgodności rzeczywistego stanu zapasów ze stanem ewidencyjnym. Załadunek wysyłek i rozładunek dostaw.
1
no name 2013-02-20 13:25:33
niko - 2013-02-05 21:29:33

ukazało sie ogłoszenie o przyjeciu do Laiber na magazyniera, czy warto według was. To są ich wymagania.



przyjęcie odpowiedzialności materialnej za powierzone materiały i pomieszczenia magazynowe, przyjmowanie materiałów dostarczonych do magazynu, ustalenie ilości przyjmowanych materiałów, czuwanie nad ich odbiorem technicznym (jakościowym), rozmieszczenie i ułożenie przyjętych materiałów w magazynie, zabezpieczenie ich przed ubytkami, zniszczeniem i kradzieżą, utrzymywanie porządku i czystości w magazynie, wydawanie materiałów na podstawie prawidłowych, sprawdzonych dokumentów rozchodowych, prowadzenie ewidencji ruchu i stanów zapasów (ilościowej ewidencji magazynowej) oraz innych wymaganych ewidencji, rejestrów, wykazów, sprawozdań, przestrzeganie zasad obiegu dokumentacji i porządku w przechowywaniu dokumentów magazynowych, kontrolowanie zgodności rzeczywistego stanu zapasów ze stanem ewidencyjnym. Załadunek wysyłek i rozładunek dostaw.
Ostatnio znikło około tony aluminim z magazynu no i polecieli po wypłatach...
nie idz...
Ciekawy 2013-06-03 20:20:10
Czy pracuja u Was technolodzy którzy mają pojęcie o programowaniu maszyn ?
1
ksawery 2013-06-18 12:01:17
tak był ino obejrzał jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zrezygnowoł
ksawery 2013-06-18 12:01:34
tak był ino obejrzał jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zrezygnowoł
realista 2013-06-25 08:18:43
Stanowisko ustawiacz maszyn gdzie tak naprawdę pracuje się jako technolog, operator, ustawiacz i czasem mistrz czyli wypłata też musiałaby byc 4 x 1180 zł netto
2
technolog 2013-06-29 20:42:53
kolego praca technologa jest przed tymi wszystkimi których wymieniłes.technolog opracowywuje w jaki sposób mają ustawić maszyna ,w jaki sposób operator wkłada i wyjmuje materiał ,,do'' lub ,, po'' obrobce a mistrz to taki co to wszystko nadzoruje czasami jak ma czas.a płaca *4 raczej nie możliwe
była pracownica 2013-07-01 18:34:43
A co to,taka dobra firma poszukuje ustawiaczy???? ooo co się stało????
Już w rudzie nie ma osób które by nie pracowały w waszej firmie nawet w zabrzu o was godają
Wy niedługo to zaczniecie ludzi werbować w przedszkolu tam napewno jeszcze was było!!!!!! Dobry pomysł dałam należy się 500 zł. Nawet firma RANDSTAD zrezygnowała bo nie umiała znaleść wam ludzi szkoda słów jeżeli ktoś ma odpowiednie papiery to u was za 10,60zł jako ustawiacz nie bydzie(usunięte przez administratora).Możecie znaleść chętnych na WYSPACH BRYTYJSKICH . buhaha buhaha NASTĘPNY DOBRY POMYSŁ I ZNOWU 500zł sie należy.
1
zainteresowany 2013-07-05 16:39:52
Czy ktoś normalny moze napisać o co chodzi z tymi ustawiaczami maszyn cnc???
Kurs ustawiacza można zrobić prawie natychmiast jezeli dysponuje sie (niewielką) gotówką i troche wiedza na temat maszyn cnc.
A moze jest inny problem a nikt nie chce o tym napisać?? No to coś chyba jest nie tak,ośrodków które robią takie kursy jest bardzo dużo (c.k.u. oraz z.d.z.) i nie tylko ogrom ludzi robi takie kursy i szkolenia prywatnie ,ciężko sie załapać na takie szkolenie czy kurs a tu ludzi szukają????.Dzwoniąc do agencji pracy każdy tylko Leiber i Leiber co tam jest tak żle czy co??? odpiszcie jak możecie!!!!!!!!!!!!!!




















































pracujący 2013-07-05 17:33:14
czytać nie potrafisz ? zajrzyj na poprzednie komentarze - tu nie ma ludzi tu są sami niewolnicy - tak się ludzi traktuje!
5
Realista 2013-07-18 18:53:36
HAHA !!! Ustawiacz maszyn po kursie :) To tak samo jak zbrobić kurs chirurga i już można operować pacjentów. Liczy się doświadczenie które zdobywa się latami a nie godzinami kursu. Brawo za logikę bo wydaje mi się, że jest typowo damska.
2013-08-20 10:57:01
Praca wg grafiku, dni robocze 7/7 w trybie 24h.
Zapierdalasz że nie masz czasu na WC, a jak już tam się udasz usłyszysz że po premii której i tak byś nie dostał. Gonitwa, zapierniczanie, opiernicz na co dzień, skaleczenia, brak snu, nie ma możliwości aby zrobić co jest do zrobienia. Jak chcesz wolne to wtedy kiedy oni sobie ubzdurają, a na telefon masz tylko 3 dni.
Taką pracę trzeba lubić, są takie osoby, nie ma ich dużo.
1
--- 2013-08-20 17:16:47
- 2013-08-20 10:57:01

Praca wg grafiku, dni robocze 7/7 w trybie 24h.

(usunięte przez administratora) nie masz czasu na WC, a jak już tam się udasz usłyszysz że po premii której i tak byś nie dostał. Gonitwa, zapierniczanie, opiernicz na co dzień, skaleczenia, brak snu, nie ma możliwości aby zrobić co jest do zrobienia. Jak chcesz wolne to wtedy kiedy oni sobie ubzdurają, a na telefon masz tylko 3 dni.

Taką pracę trzeba lubić, są takie osoby, nie ma ich dużo.
bzdury piszesz.... na telefon jak sie nie pomylą możesz mieć nawet 5 dni :)
2013-09-03 17:45:50
tak bo ich nie widza następnego dnia po wypłacie 1280 zł a jak żyć...
2
doświadczony 2013-10-27 06:51:00
W TEJ FIRMIE NIKT KARIERY NIE ZROBI ...ZWALNIAJĄ STARYCH PRACOWNIKÓW Z DOŚWIADCZENIEM A WIECIE CZEMU??? ABY NIE DAĆ PODWYŻEK!!!!!WYKORZYSTUJĄ DO GRANIC MOŻLIWOŚCI A PÓŻNIEJ KOPA W TYŁEK I SPADAJ!!!
8,60 NA GODZINA DLA NOWEGO PRACOWNIKA TO JEST PRZYCZYNA ZWOLNIENIA!!!!
NAWET AGENCJA PRACY MA PROBLEM Z ZNALEZIENIEM DLA NICH OCHOTNIKÓW!!!
NO CHYBA ŻE DESPERACI..
PRACOWNIK KAPUJE PRACOWNIKA TAKA BYŁA TU ATMOSFERA!!!
DLATEGO PODZIĘKOWAŁEM ....A FIRM JEST KILKA O PODOBNYM PROFILU I ZWIĘKSZYMI ZAROBKAMI....
OMIJAJCIE FIRMĘ Z DALEKA ....JESTEM WOLNY I NIE MUSZĘ OGLĄDAĆ TYCH KAPUSI !!!
9
LISEK 2013-11-24 08:11:46
NO TERAZ MNIE ZWOLNILI MIAŁEM OSTRE ZAPALENIE PŁUC ALE TO NIKOGO NIE OBCHODZI W TEJ FIRMIE NO WIADOMO ZA L-4
5
nowy 2013-11-26 20:02:22
witam, za pare dni mam rozmowe kwalifikacyjna do firmy Leiber,ale po Waszych opiniach to poważnie się zastanawiam czy się tam wybierac i bawic się w to wszystko.teraz straciłe prace a zarabiałem 2 x tyle co oferują.a jak slysze i tej atmosferze to już całkiem.moze jeszcze jakies info lub wskazówki? dzięki pozdrawiam.
Realista 2013-12-02 12:24:45
byłem widziałem - dno, dno, dno i pół metra mułu
1
BOLTON 2013-12-05 14:26:47
no a zadzwońcie do jakiejkoLwiek agencji pracy tylko LEIBER I LAIBER !!!
JAK TAKA DOBRA FIRMA TO LUDZI NIE SZUKA BEZ AGENCJA !!!OCZY MYDLĄ NIEMOŻLIWIE
(usunięte przez administratora)
1
taki tam 2013-12-05 16:31:56
Witam,
a może ktoś wypowiedzieć się o warunkach pracy w utrzymaniu ruchu ???
- zarobki,zmiany , atmosfera itd itp.
kaptur 2013-12-07 23:31:55
no idz zobaczysz...grafik
atmosfera.... coś takiego nie istnieje...
a zarobki czytać umiesz to zobacz wpisy wyżej
robią z ludzmi co chcą...
anonim gal 2014-01-08 20:10:20
witam,
a byly chociaz jakies bony na swieta?
don leo 2014-01-14 09:26:11
tak bony były tylko ta wypłata następna ....nie ma co pisać
szkoda słów.....
don leoo 2014-01-14 09:29:06
tak bony były tylko ta wypłata następna ....nie ma co pisać
szkoda słów.....
Anonim92 2014-01-16 18:39:05
Pracowałem w tej firmie dokładnie na kuźni-szlifiernia hmmm praca moze nie jest ciężka ale najgorszy jest ten syf i zmiany pracuje sie 4 dni i dzien wolnego jak masz nocki wtedy dwa dni wolnego jak ktos sie uczy zaocznie odradzam bo czesto wypadaja weekendy aha no i w niektore swieta sie pracuje ^^ zarobki 1200zl pozniej jakos 1400
4
ByłyPracownik 2014-02-17 11:47:06
Jak dla mnie praca OK, nie słuchajcie komentarzy, że nie warto tylko idźcie sprawdzić sami, jak dla mnie warto :)
Wiadomo, że jak na każdej produkcji czegoś wymagają. Tutaj wymagają wyrobienia normy godzinowej. Najczęściej da się ja wyrobić w 40-50 min a później 10 min masz czasu wolnego, idziesz do WC lub się napić i nikt nie ma o to do ciebie pretensji. Ważna informacja dla palących. Na sali można normalnie sobie zapalić i także nikt nie ma nic przeciwko. Atmosfera wśród pracowników jest raczej w porządku czasem może zdarzyć się gagatek co np kradnie w szatni, ale to łatwo idzie się z tym rozprawić. Jedyne minusy, które znalazłem to 4 brygadówka (4dni pracujesz 2 masz wolne i leci tak obojetnie czy święta czy weekend) oraz czasem uciążliwa temperatura. Pracuje się przy piecach więc ciepło wiadomo jest. No chyba, że ktoś siedzi na szlifierni. Moja osobista ocena to 4/5
2
rudziol 2014-03-09 12:59:00
a moj kolega robi tam od listopada 2013 i se chwali jest ustawiaczem i ma 14,50 na godzine w styczniu przerobil dwie soboty i dwie niedziele i dostal geltu 2,500 tys to jak to jest z wami???
taki sobie 2014-03-17 20:18:06
a ile osób kapnął lub zakapował do kierownika bo tacy tam tylko robią!!!!
jojo 2014-04-24 17:46:06
witam mam pytanko ile moze zarobic operator CNC w tej firmie? dzieki z góry pozdrawiam
pegasus 2014-04-26 21:41:41
jakie warunki pracy narazenie zawodowe w tej firmie
3
kalkulator 2014-07-18 10:43:51
Policz to sobie jeszcze raz bo wychodzi ze na łapkę bez weekendów dostanie 1700 zł. Śmiech na sali
pracujący 2014-09-27 23:35:15
12.60zł brutto po podwyżce na godzina tyle mam po roku i brak premi bo nie kapuje majstrowi nie wiem jak ,,rudziol ''liczy ale matematyką jest na bakier albo po chilwce. na czysto 1300-1400 aha grafik jest.
matematyk 2014-10-06 09:50:04
no własnie policz sobie 116 brutto x 20 dni = 2320 brutto co daje 1682 Polskich Złotych NETTO
anonim 2014-12-18 08:50:05
Nie polecam firma wykorzystująca pracowników,zarobki marne brak słów.
2
byly murzyn 2015-01-11 22:54:15
jednym slowem - tragedia
1
anonim 2015-03-06 12:36:22
Wyzysk wyzysk wyzysk !!
2
rudziol 2015-03-20 09:40:04
co ty piszesz anonum a wyjazdy do niemiec i dostajesz w euro co ty nato?
pracujący dawno 2015-03-20 20:56:45
A to nie wyzysk ??? jo cie proszę
rudziol 2015-04-12 13:47:33
kolo moj robi na maszynach cnc i se chwali i zarobki i prace wam sie chyba nie chce robic poz
rudziol 2015-06-14 11:50:14
kolo jaka tragedia moj kolo robi i se chwali zarobki ok czesto ma nadgodziny tzn setki atmosfera jest ok i co ty na to pozdr
Pracus 2015-10-09 14:37:02
Zgadzam sie,wyzysk i jeszcze traktowanie ludzi jak szmaty
2
piczasso 2015-10-12 15:45:34
Klientów traktują równie źle, dzwoniłem i babka powiedziała że jest po 15 i "nie ma zamiaru ze mną rozmawiać". Trudno nawiążę kontakt z konkurencją
anonimek 2016-01-20 14:13:22
Mój brat tam pracuje i się chwali. To co piszecie to albo nie odpowiadało wam że musicie pracować tak jak oni chcą, albo wcale tam nie pracowaliście. Brat zadzwonił i miał wolne, jeden dzień wolnego w tygodniu, praca 3-zmianowa, możliwość wyjazdu do Niemiec. Może kto chce zostawiać opinie to niech sam tam pójdzie popracować i sam wystawi sobie opinie.
lukas 2016-06-26 18:39:23
Wita jakie są obecnie zarobki ??
ruda 2016-08-04 23:05:05
Dla mnie ta firma to jedno wielkie pośmiewisko. Zwalniają stałych pracowników, którzy dobrze wykonywali swoją prace. Zostawiają kapusi i nierobów którzy całe 8h chodzą po hali i nic nie robią . ;D pozdro i nie polecam.
4
Work 2016-08-12 13:59:36
To chyba Ty ino tak miols I
Artur 2016-08-17 09:55:11
Jak wyleciałeś z firmy to albo za alkohol albo jesteś patałach który nic nie umie i niczego mu się nie chce .
tgh 2016-08-17 22:35:50
no ale jak too za to? przecież wiadomo ze takich rzeczy nie można robic..btw a nie wiecie czy będą może szukac lidera produkcji ? bo szukali z j. niemieckim
Adamus 85 2016-10-31 09:47:29
Witam.
Jak teraz wyglądają warunki w tej firmie?
Mam iść na rozmowę na ustawiacza i nie wiem czego się spodziewać? Ile mozna oczekiwać?
Interesują mnie też temperatury na hali lato/zima.
Z góry dzieku za odp ;-)
Zostaw swoją opinię o LEIBER POLAND Sp. z o.o. - Ruda Śląska
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LEIBER POLAND Sp. z o.o.