brak logo

Stuwadoorsbedrijf van Roij

Hedel

Opinie o Stuwadoorsbedrijf van Roij

ja 2008-12-11 14:32:46
Atmosfera i ludzie tam pracujący są do [usunięte przez moderatora] nie ufaj polakowi!!
pensja 1200euro
Warunki Hotelowe niżej niż najtańszy motel po prostu porażka
anonim 2009-01-09 16:30:14
WSZYSCY TAM PRACUJĄCY MAJĄ [usunięte przez moderatora]....nie będe używał brzydkich wyrazów CZŁOWIEK JEST TRAKTOWANY JAK DARMOWA SIŁA ROBOCZA WSZYSTKIE PANIE PRACUJĄCE W BIURZE W HEDEL .ROBIĄ WIELKĄ ŁASKĘ ZE CZŁOWIEKOWI POMOGĄ W CZYM KOLWIEK ALE KOPANIE DOŁKÓW POD PRACOWNIKIEM WYCHODZI IM NAJLEPIEJ!!!!!ZA TO WIELKIE BRAWA ŚWIETNĄ SPECJALISTKĄ OD MANIPULOWANIA LUDŹMI ,DOPROWADZENIA ICH DO GRANIC WYTRZYMAŁOŚCI NERWOWEJ KOMPROMITOWANIA NA KAŻDYM KROKU JEST PANI K [usunięte przez moderatora] WIELKA PANI TŁUMACZKA WYŻEJ [usunięte przez moderatora].TRAKTUJE LUDZI JAK ŚMIECI CAŁY ZARZĄD FIRMY ZRESZTĄ TAK ROBI POTRAFI CZŁOWIEKA ZWOLNIĆ Z GODZINY NA GODZINĘ WYRZUCIĆ Z HOTELU I ZOSTAWIĆ NA ŚRODKU ULICY ALBO ODWIEŚĆ DO HERTOGENBOSCH NA STACJE I TAM CZŁOWIEKA ZOSTAWIĆ BEZ GROSZA I CZŁOWIEKU RADŹ SOBIE SAM.WARUNKI MIESZKANIOWE TRAGICZNE POKOJE W HOTELU W ROSSUM:)))5 NA 5 i 6 OSÓB NA ŁÓŻKACH PIĘTROWYCH DWIE SZAFKI W JEDNYM POKOJU NA 6 OSÓB NA PIĘTRZE JEST NIECO LEPIEJ ALE ZEBY MIESZKAĆ NA PIĘTRZE TRZEBA SOBIE ZASŁUŻYĆ A ZASŁUŻYC .WARUNKI SANITARNE MAKABRA NA DOLE W ŁAZIENCE 4 PRYSZNICE SŁUCHAWKI WISZĄCE NA DRUTACH BO FIRMY NIE STAĆ NA KUPIENIE NOWYCH A TOALETY POŻAL SIĘ BOŻE TRZY NA DOLE I CO DRUGI DZIEŃ ZAPCHANE BO TAKA KANALIZACJA WSZYSTKO WYŁAZI NA ŚRODEKW TEJ FIRMIE TO DONOSIĆ PANIĄ TŁUMACZKĄ O TYM CO SIĘ DZIEJE W HOTELU CO I KTO O KM MÓWI A ZWŁASZCZA CO LUDZIE MÓWIĄ NA ICH TEMAT.NIECO LEPIEJ JEST NA DOMKACH ALE TEŻ ZADNYCH REWELACJI POKOJE 5-6 OSOBOWE ŁÓŻKA PIĘTROWE BRAK SZAFEK .BEZ PRZERWY KTOŚ CIĘ STRASZY ŻE KONTROL ZE KARA ZA NIEPOSPRZĄTANY POKÓJ ZA NIEPOZMYWANE NACZYNIA NIBY NA HOTELU [usunięte przez moderatora]ALE TYLKO TYCH NIEWYGODNYCH SIĘ ZWALNIA AAAAA APROPO PICIA ALKOHOLU UWAŻAJCIE BO MAJĄ AKI ALKOMAT JAK PRZYJEŻDŻAJĄ NA KONTROLE ŻE PO JEDNYM PIWIE WKAZUJE 2 PROMILE A PO WYPICIU BUTELKI 0,7 WE TRZECH TO CHŁOPAKOM SKALI NA TYM ICH ALKOMACIE BRAKŁO I ZOSTALI ZWOLNIENI .
LUDZIE GENERALNIE NIE SĄ ŹLI ALE UWAŻAJCIE BO ŻEBY MIEĆ DLA SIEBIE KOŻYŚĆ TO POTRAFI CIĘ JEDEN Z DRUGIM W ŁYŻCE WODY UTOPIĆ.nA WYPŁATACH TEŻ OSZUKUJĄ NIE WYPŁACAJĄ WSZYSTKIEGO JAK SIĘ UPOMNISZ TO CI POWIEDZĄ DO NASTĘPNEJ WYPŁATY A TA NASTĘPNA TO JEST WIECZNE NIGDY.UMOWA JESTPO OLENDERSKU NIKT CI TEGO NIE DAJE DO RĘKI PODPISUJESZ GRUPOWO W BIURZE W HEDLU TAK TŁUMACZĄ ŻE I TAK NIC NIE WIESZ DO RĘKI TEGO NIE DOSTAJESZ NAJNORMALNIEJSZYM Z SZEFUF FIRMY JEST MUSTAFA POZDROWIENIA BYŁA JESZCZE JEDNA FAJNA BABKA MONIKA ALE TEŻ JĄ ZWOLNILI.A TAK NA KONIEC TO JESZCZE JEDNA INFORMACJA TAKA DOBRA I UCZCIWA FIRMA W SAMĄ WIGILIE ZWOLNIŁA OK.60 OSÓB KTÓRE PRACOWAŁY NA CHŁODNI W BARENDRECHCIE
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej w tej firmie podobało mi się: ... .
Najbardziej w tej firmie nie podobało mi się w: ... .
anonim 2009-04-16 23:11:45
własnie wróciłem z pracy w Holandii. Pracowałem tam za pośrednictwem agencji van rooij. Moje odczucia co do firmy są co najmniej mieszane. Zacznę może od pracy, ta zależy tylko i wyłącznie od firmy w Holandii - można trafić do firmy, gdzie są naprawde świetne warunki pracy, mili ludzie sympatyczna atmosfera (oczywiście gdy zna sie język angielski) lub do cieżkiej pracy w beznadziejnych warunkach, gdzie holendrzy nie będą dla nas zbytnio mili. Jeżeli chodzi o to kto decyduje o wyborze firmy to są to Panie pracujące na miejscu jako "opiekunki" którym firmy same zgłaszają zapotrzebowanie na pracowników. Następną sprawą są mieszkania pracownicze i tutaj zaczyna sie maly problem, zazwyczaj duże pseudo hotele (bardziej przypominające noclegownie niż hotele- mieszka w nich nawet do 80 osób) zdarzają sie również mniejsze domki gdzie liczba osób nie przekracza 12. Jednak zawsze mieszka sie przynajmniej z dwoma innymi osobami w pokoju, niezależnie od wielkości budynku. Kolejną sprawą jest dojazd do pracy i tutaj trzeba powiedzieć ze to jest w pożądku ponieważ codziennie jedzie sie do pracy przydzielonym samochodem lub ktoś nas do takiego samochodu zabiera. Jedynym mankamentem podróży do pracy jest czasami zawodność samochodów marki hunday, których można sie nawet bać ze względu na przebieg ( powyżej 150 000), ale ponoć są przeglądy okresowe. Kolejnym składnikiem mojej oceny są ludzie pracujący dla van rooij w roli opiekunów a raczej opiekunek pracowników. Wiec Panie opiekunki są bardzo miłe i symatyczne o ile jest sie dobrze wychowanym i kulturalnym, dlatego nie dziwi mnie opinia osoby wypowiadającej sie przede mną której raczej troche brakuje, a przywołana po imieniu Pani Krysia jest naprawdę miłą i pomocną kobietą, zawsze uśmiechniętą. Także Pani Monika i Kasia są sympatyczne i kompromisowe. Jednak najgorszym elementem naszej wyprawy w poszukiwaniu euro- zarobku są inni pracownicy. Zazwyczaj mieszkańcy Śląska, ale również Rzeszowa i okolic. w ogromnej przewadze totalne chamy i buraki, prości nie znający odstawowych zasad kultury i życia z innymi. [usunięte przez moderatora] Najlepiej biały dres albo skórzana kurtka. Podsumowując niezła firma, nieumiejąca wybrać normalnych Polaków, a zatrudniająca najmniej reprezentatywnych przedstawicieli naszego kraju. Czasami czuje sie wstyd że ogólnie wszyscy są tam nazywani Polakami.
anonim 2009-05-11 12:18:15
ZGADZAM SIE W 100% Z TYMI OPINIAMI
CHCE JESZCZE DODAC I PRZESTRZEC LUDZI CHCACYCH PACOWAC ZA POSREDNICTWEM van rooija
[usunięte przez moderatora] OSZUKUJA NA WYPLATACH !!
WALA KARY ZABYLE CO I TO NIE TAKIE JAK W TYM ICH [usunięte przez moderatora]REGULAMINIE ALE TAKIE Z KOSMOSU !! JA OSOBISCIE DOSTALEM 2 KARY PO 200 EURO !! W CIAGU 2CH TYGODNI
A JAK SIE CZLOWIEK ZACZNIE STAWIAC TO NA SZYBKO ZJAZD DO POLSKI !!
PRZESTRZEGAM WIEC WSZYSTKICH . ZASTANOWCIE SIE 100 RAZY ZANIM POSTANOWICE JECHAC DO PRACY Z van rooija
Tomas 2009-05-22 14:03:54
Ludzie wszystko co tu jest napisane to szczera prawda.Wrocilem z tamtad 2 dni temu i nic sie nie zmienilo.No i ciekawe czy kase do konca wyplaca.Bo z tym jest tez podobno roznie.
Irek 2009-06-16 12:26:43
Dużo by pisac o pracy w van Rooij sa mieszane uczucia ale fauszywosc ludzi mieszkajacych na niby hotelach firmy gdzie kary wala za nie poukladane rzeczy nawet na stole byla taka sytuacja do pracy 150 km. w jedna strone dziennie 300 w monstrualnych korkach bo kto jezdzi po holandii to wie o co chodzi...to pani wspaniala odpowiedzialna za domki nie miala pojecia jak my marnujemy czas na dojazdy ,na sen zostawalo po przyjezdzie z pracy 7 godzin a gdzie kompiel i obiado-kolacja?nie mowiac o browarku! fauszywosc ludzi i nie dogranie zespolow kierowniczych ze soba to normalnie porazka!!!
van roij ciula na wyplatach na nadgodzinach wszystkiego trzeba dogladac notowac i sprawdzac ksiegowy nigdy nie wie o co chodzi pieprzy przelewy, panie koordynatorki po prostu brak mi slów poznalem te lepsze a mowia ze sa jeszcze lepsze na szczescie nie pracowalem pod nimi ... typowi polacy zobacza cos kasy to juz bije na mozg, w domach sami idioci malo kiedy zdazy sie ciekawy czlowiek jesli juz to dlugo nie pogoscil.A zakwaterowanie!??! no swietne pracowalem przez rok i mialem 6 przeprowadzek w tym dwie eksmisje z miasta tak pilnuja spraw mieszkaniowych!!!tragedia . umieszczaja czlowieka w niby hotelach ale jak to nawet tak mozna nazwac to mi sie w pal;e nie miesci!!! i czelnosc szef ma jescze powiedziec ze doplacaja do tych mieszkan.. nawala ilu sie da na jednym domku salate zgarnac i dziekuje.. na domku nie hotelu mieszkalem z 21 innymi swietnymi panami! troche tlok... a kto glebiej w tylek wejdzie to i ma w pracy lzej i mandatow nie ma no i mieszkania po 4 osoby kazdy swoj cieplutki pokoik iwogole brak mi słów jak widac lizanko kierownictwa... a prace tracisz jak sie komus cos upodoba wiec nie warto podchodzic do pracy z sercem tylko miec wszystko w dupie....najlepsze podejscie oni maja cie w dupie miej ich tez !!!bare bra company!!!
1
Marcus444 2009-06-16 12:32:20
Van Roij porzadna firma!!! ach brak mi slow wszystkie wypowiedzi to szczera prawda. a czasami bylo jeszcze ciekawiej!!!
anonim 2009-11-22 20:58:44
Tomas - 2009-05-22 14:03:54

Ludzie wszystko co tu jest napisane to szczera prawda.Wrocilem z tamtad 2 dni temu i nic sie nie zmienilo.No i ciekawe czy kase do konca wyplaca.Bo z tym jest tez podobno roznie.

to prawda co piszą poprzednicy firma nie warta funta kłaków , ja też pracowałem w tej firmie i to już dość dawno ( 2002r ) mnie też okradli z wypłaty na ponad 400 euro .To gówno omijać z daleka
1
xxx 2009-12-03 15:26:49
a ja bylem, pracowałem, 5,85 euro za 1h pracy 6,20 za 1h nadgodzin, umowa dokładnie tłumaczona - można się o wszystko zapytać przed podpisaniem, jak ktoś umie czytać i liczyć to sobie na pasku policzy dokładnie ile zarobił i czy się wszystko zgadza (mimo iż pasek po holendersku jest), koordynatorki fajne, po prostu wszystko zależy od tego kto gdzie trafi w jakie miejsce NL, gdzie będzie pracował i z kim mieszkał, a tego dowiadujemy się na miejscu w Hedel, przynajmniej ja żadnych problemów nie miałem :)
iceman 2010-04-05 16:59:48
Firma wyplacalna , domek fajny , wyplata terminowo , najgorsze jest tylko to iz waluja NAS w straszny sposob na nadgodzinach , ktos powinien im sie do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dobrac bo to skandal jak mozna placic normalnie za godzine 5,8 a za over 6,2 to zwykle zlodziejstwo !!!!!
1
Karol 2010-09-06 14:14:10
Ze wszystkim sie zgodzę, praca tam to porażka każdy kto chce wyjechać do tej firmy powinien sie 2 razy dobrze zastanowic bo to jest jedna wielka sciema dodam ze na domku w Ammerzoden znajduje sie 46 osób i jedna łazienka wczym sa 2 prysznice gdyż jeden jest zepsucy od paru miesięcy...za samochody dają kary kierowcą choć nie potrafią udowodnić mowią że naprawili a z kąta sciągają pokrycie naprawy nawet jeżeli nic nie podpisałes a na sam koniec jak odchodzisz nie dotrzymując umowy dając 2 tygodniowe wypowiedzenie nie otrzymujesz ostatniej wyplaty...
Karol 2010-09-06 14:14:17
Ze wszystkim sie zgodzę, praca tam to porażka każdy kto chce wyjechać do tej firmy powinien sie 2 razy dobrze zastanowic bo to jest jedna wielka sciema dodam ze na domku w Ammerzoden znajduje sie 46 osób i jedna łazienka wczym sa 2 prysznice gdyż jeden jest zepsucy od paru miesięcy...za samochody dają kary kierowcą choć nie potrafią udowodnić mowią że naprawili a z kąta sciągają pokrycie naprawy nawet jeżeli nic nie podpisałes a na sam koniec jak odchodzisz nie dotrzymując umowy dając 2 tygodniowe wypowiedzenie nie otrzymujesz ostatniej wyplaty...
ktos 2010-09-22 15:56:56
ludzie omijajcie Van Rooja szerokim lukiem !!! to [usunięte przez administratora]!!!!!!!!!!!!
NIGY WIĘCEJ 2010-10-05 13:29:28
zgadzam się z tymi opiniami. NIE POLECAM. oszukują na każdym kroku, a jak sie zjedzie to można pomarzyć o zaległej wypłacie. ja osobiście dostałem kary równe mojej wypłacie i dziwnym trafem wyszło 0E.
rycho 2010-10-06 19:28:53
pracowale w tej firmie 5lat Zaczolem pracowac jak firma zadzal VIM van ROOIJ to byly czasy(rok 1999 ktos to pamieta??)wszystko na czas pieniadze nadgodziny mieszkanka prima sort Ale potem jak wziol ta firme w rece berti to widze ze masakra!!!!!!!!!Kary byly tez ale po 5euro.pieniadze za mycie samochodow dostawalismy.ALE KIEDY TO BYLO.Trudno mi teraz ocenic bo juz tam nie pracuje ale za tamte czasy piatka Vim van Rooij groote bas!!!!!!!
AASIA1989 2012-06-13 20:33:11
Witam,
pracowałam w tej firmie....i dostałam jedną z największych nauczek w życiu,że nie należy nikomu kto jest Polakiem ufać. Najgorsze są Panie sprzątaczki- opiekunki i ich śmieszne zebrania, na których zdają sprawozdanie z tego kto ile wypił w ciągu tygodnia itp. Na tych zebraniach zachowują się jak przedszkolaki.... Sama byłam na takich zebraniach... jakoś dogadywałam się z mieszkańcami domku i nie zamierzałam nakładać jakichś kar i kablować....nie robiłam tego...a wręcz przeciwnie domagałam się a to skuterów do dojazdu do sklepu, a to jakichś innych rzeczy...i tak po 3 miesiącach jadąc na urlop do Polski , dostałam do podpisania dokumenty, oczywiście po holendersku...po zakończeniu urlopu nie potrzebnie wracałam do Holandii, bo dokumenty, które podpisałam to zwolnienie....zostałam zwolniona, bo nie kablowałam,nie chciałam szperać w ich rzeczach pod ich nieobecność, broniłam moich mieszkańców i domagałam się godnego traktowania ...... Podsumowując firma tragiczna... ludzie na wyższych stanowiskach fałszywi....Nie polecam
2
peter 2012-10-24 15:22:14
Heheh, pracowałem tam parę lat temu i widzę że niewiele się zmieniło. Większość z powyższych wypowiedzi to prawda. Warunki mieszkaniowe tragiczne - przede wszystkim przeludnione pokoje oraz prywata i faworyzowanie \"zasłużonych\" mieszkańców. Bardzo łatwo można było popaść w niełaskę i zostać zwolnionym - wystarczyło że ktoś z \"zasłużonych\" coś zakapował i można było zaliczyć zjazd :) Poza tym że szefostwo wyzyskiwało i manipulowało ludźmi to na dodatek polak polakowi wilkiem - kablowanie, zazdrość i walka o wszystko - pokoje, urlopy itd. Generalnie w każdej agencji pracy tymczasowej w Holandii występują wspomniane wyżej zjawiska ale stuwarooij chyba był najgorszy pod tym względem ze wszystkich agencji w których pracowałem. Wspomniane sprzątaczki we wszystko się wtrącają bo wydaje im się że mają jakąś władzę i że są ważniejsze od \"zwykłych roboli\". Mieliśmy kiedyś takiego konfidenta na domku... co za czasy... niektórzy super koledzy też się okazywali konfidentami i informowali władze nawet o zmyślonych wydarzeniach aby się tylko przysłużyć i nałapać plusów oraz pogrążyć kolegów. Dostawali potem lepsze pokoje, dodatkowe godziny itp... nie polecam tej firmy chyba że ktoś jest w ekstremalnej desperacji.
PS; no i oczywiście kary za uszkodzenia samochodów!!! na tym też zarabiali krocie - facet przeszorował mi bok transita uszkadzając lusterko błotnik i zderzak. Nie dość że auto naprawili z ubezpieczenia to musiałem zapłacić 250 Eur kary na którą podobno zgadzałem się podpisując umowę o pracę... potem było jeszcze gorzej bo kary podnieśli do 500 eur za busa!!! Hahahahahahahah

pozdrawiam i nie dajcie się!
janek 2012-12-29 19:42:29
ja pracowałem tam 2 lata i mieszkałem na hotelu w Rossum i nie narzekam. pieniądze na czas i co do centa. Pozdrawiam [usunięte przez administratora] wszystkich pracownikow Super de Boer,atmosfera tam była super!
anonim 2013-01-09 14:19:59
Ma ktoś namiar do koordynatora bo chcę załatwić sobie tam pracę!?
lollol 2013-12-22 17:56:29
Witam. To jest tam ktoś kto pracuje w tych ciasteczkach?. Są tam godziny?? Oni gwarantują 128 godzin wiec mało? Mam mieszkac w Bungalow, jak z tymi domkami? Zastanawiam się czy jechac.
Były pracownik 2014-02-17 16:38:22
Ciastkarnia fajna, ludzie mili. Warunki mieszkalne proponowane przez van rooija to porażka, bungalow 3 osobowe zamieszkuje 3-6 osób. Bardzo mała lodówka, płatna pralka, praktyczny brak internetu. W chłodniejsze dni jak Ci bezpieczniki strzelą to jesteś bez ogrzewania(gazowe) i masz tyle stopni co na dworze bo sciany sa 5cm.
Tylko przypadkiem nie bierz prywatnego auta, bo Ci jakiś thebill nawalony szyby potłucze i opony poprzebija, kilka razy tak było. To jest taki park z samymi bungalow, kilometr od centrum w miejscowości wezep i do roboty jest 35km.
ROKO 2014-08-12 13:59:21
W ciasteczkach nie ma godzin pracy zapewnionych, jeżeli przepracujesz 5 dni to masz 37,5 to w cały miesiącu ok 143 godź. i wypłata 890 euro na konto po potrąceniu za domek i ubezpieczenia, wypłaty są na czas. To taki przykład jeżeli będziesz pracować a nie mieć snipów, czyli wolnych dni. Domki na parku w Wezep to skromne warunki np. trzy garnki i jedna patelnia, mała lodówka, wifi o znikomym zasięgu bo zawsze są problemy by się połączyć. Na domku może mieszkać 5 osób-dwa pokoje dwuosobowe i jedna jedynka. Atmosfera w pracy i na parku niekomfortowa, bo albo nasi rodacy uważają się za takich co to wszystkie rozumy pozjadali, albo młode osoby, które przyjechały sobie legalnie i bez żadnych ograniczeń "pojarać", konfliktowi, brudasy i jak tu z takimi mieszkać. Odważnym życzę powodzenia.
Czapeczka 2015-01-09 13:37:14
Stuwadoorsbedrijf van Roij - Firma specjalizujaca sie w oszukiwaniu i wykorzystywaniu swoich pracownikow. Panie w biurze (Monika i Sylwia) sa obludne. Naprawde w zyciu nie spotkalem sie z rownie wielka ignorancja . Bardzo zaluje wspolpracy.. Po rozewiazaniu umowy firma postanowila wstrzymac moja wyplate tlumaczac sie jakimis bredniami .. Nie pozdrawiam na pewno . Przestrzegam WSZYSTKICH przed TYMI OSZUSTAMI !!!!!! czapeczka :)
miska 2015-01-20 18:25:11
widze ze wiekszosc osob ma przykre doswiadczenia z ta firma, ja rowniez... nie wywiazuja sie z umowy, godziny nie sa gwarantowane, w kazdje chwili moga cie wyrzucic, w biurze zaprezentuja sie super, bd pieknie gadac i obiecywac, ucinaja pieniazki, wakacyjne gdzies gina, po rozwiazaniu umowy nie wyplaca ci pieniazkow ktore zarobils i odciagna za wszystko co tlyko mozliwe, np. za posciel nawet gdy ja oddales, jak dla mnie - sa bezczelni!
1
hieronim8 2015-02-25 12:55:04
okres wypowiedzenia jest przecież usankcjonowany prawnie, nie można sobie ot tak człwieka wyrzucić Misko, no chyba że rzeczywiście bez przeczytania lub zrozumienia podpisałaś jakąś niekorzystną dla siebie umowę, ale to już wtedy nie chwaliłbym się tym na forum publicznym tak jak ty;.... a ktoś może napisać jaki rzeczywiście w tej firmie jest kres wypowiedzenia?
Chetny 2015-07-23 16:26:44
Pytanie do was czy jest tam nadal tak zle? bo jestem chetny jechac prosze o pomoc
obelix 2015-09-08 20:15:26
jest tam smerfastycznie
obelix 2015-09-08 20:23:48
a swiat jest popitolony teraz nie oplaca byc sie dobrym czlowiekiem bo ludzie serca maja ale ich nie uzywaja elo
2
kasienka28l 2015-09-16 14:17:23
hej wyjezda ktos z do tej firmy na pakowanie odziezy w amsterdamie??prosze o info kasienka259@wp.pl
adel 2015-12-17 10:59:03
nie polecam tej firmy. na początku wszytko jasne i klarowne. ale po trafieniu na przydzielony hotel zaczynają sie schody. nie wiem czy tak jest na każdym ale tak jest na stompertoren. traktują cie jak popychadło i nic nie da się załatwić z koordynatorkami. ruda jest najgorsza. bylem świadkiem jak młody pracownik chciał dzien wolny w sobotę zęby jechać na koncert do Amsterdamu a usłyszał cytyje NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI a w sobotę 12 osób na hotelu wolne i nikt nie moze go zastąpić. żałosne. jak podejmiesz tam prace stajesz sie prostytutka na telefon. grafik jest wiecznie zmieniany. w niektórych firmach praca na telefon. teraz najlepsze kazda brygada ma swojego furmana. ma on przydzielic ci prace na firmie i pozbierac tygodniowi, oraz strzelic cie z ucha koordynatorka co piles lub paliles po pracy lub przed praca jak kto woli(hehe)z kim i jak sie zachowywałes. dodam ze ma za to dodatkowo płacone.Jesli nie wiezycie jedzcie sprawdzic ale szkoda waszych nerwów. dodam ze największa atrakcja jest tam picie alkoholu. pozdrawiam odwaznych
1
celestyn 2016-04-12 17:28:40
marek wez sie ogarnij , przeczytaj powyzsze opinie
Marcin Koźbiał numer obozowy 1875 2016-09-07 18:21:13
Obecnie tam pracuje jestes robotny to godziny bedziesz mial dodatkow zero normy kosmiczne 240 coli na godzine jak masz srednia 240 to mówia jest dzobrze ale moglo byc lepiej szczyt bezczelnosci moim zdaniem student holenderski dorabiajacy sobie w tym zakładzie (Hollander Barendrecht) zbiera ok 160 coli na godzine obdarowuja go usmiechem i jest świetnie nie pogonia a ty zrób tyle to cie zwolnia zarobki 155 godzin w miesiacu 960€ na reke po odliczeniu ubezpieczenia oraz zakwaterowania bez zaliczki ,sierpniowa wyplata 186g 1267€ czyli ok 300€ tygodniowo jak na inne firmy gdzie pracowalem to bardzo malo tu czlowiek jest okradany co do hoteli ludzie sobie kradna jedzenie z lodówek i to niech bedzie finał tego wpisu nie jestem anonimowy mozna to sprawdzic mam na imie Marcin Koźbial mieszkam w Krakowie numer jak ktos chce porozmawiac +48 792 877 533 lub holenderski +31 610 444 463 obecnie na urlopie w Polsce ale potwierdzam od lat jest zle tracisz prace z dnia na dzien tak mojego kolege potraktowali i spytali jak warunki na hotelu sie podobaly a nie ze robil 4 dni i czy ma za co wrócic to maja gdzies jak chcesz byc niewolnikiem to polecam te prace ale o nie taki swiat ja walcze Pozdrawiam pracowników Hollandera bo to spoko i pomocni ludzie dzieki nim wytrwałem tam 6 miechów Powodzenia Kolerzanki i Koledzy z różnych zakątków Polski
1
Marcin Koźbiał 1875 numer obozowy 2016-09-07 18:41:39
Jescze zapomnialem a to wazne rzeczywiscie na hotelu swojego pokoju dzielonego z innymi pracownikami nie zamkniecie na klucz potwierdzam w 100% przeciez to tam mamy swoje najcennjejsze rzeczy a jak cos zginje to twoja winna teraz beda oszukiwac litwinów bo teraz z Litwy sa zaciagi polaków juz coraz mniej polecam bardziej firme EENA która terz ma swoich pracowników na tym zakładzie (HolanderBarendrecht) tu nawet pracownicy van Roja swoich członków rodziny kieruje do agecji pracy EENA jak jestes kierowca to norm nie musisz robic bo bardzo im brakuje kierowców masz wtedy luzik.
Marcin Koźbiał 2016-09-07 18:51:57
Tak tylko w Hadel podpisanie umowy oraz spotkanie organizacyjne odbywaja sie tam Pozdrawiam.
aa 2016-10-17 13:29:08
Czyli tak naparwde to wydaje mi się, ze atmoasfere w tej firmie to każdy dobrze opisuje i wydaje mi się, ze taki zgrany zespół to właśnie jest klucz też do sukcesu dla firmy. Dajcie znac jak to wyglada na chwile obecna. Poza tym możn też na premie wysokie liczyć z tego co widze.
Anonim 32 2016-10-25 11:05:39
Na obecna chwile firma przegrala proces toczacy sie od kilku lat. Wspolnie ze zwiazkami zawodowymi FNV wygralismy. Aktualnie trwaja negocjacje i co dalej z firma puki co nie wiadomo. Wiadomo za to ,że firma była posrednikiem pracy czego sie wypierali wiec na pewno od nowego roku czyli 2017beda musieli placic wedlug CAO ABU co oznacza ,że koniec z takimi zarobkami jak do tej pory. W firmie pracuje ponad 6lat i dosc sporo wiem a jeszcze wiecej widziałem. Koordynatorzy to banda świń nie obrażajac tych zwierzat. Wszyscy tacy sami ale jak masz stała prace to nie jest tak najgorzej. Pozdro.
1
Marcin Koźbiał 2016-11-03 14:12:01
Witam Ostrzegam Was przed pracą w Van Rooij www.stuwarooij.nl/pl pieniądze marne nie płaca za nadgodziny nocki i prace w wekendy ekstra.Wszystko leci po zwykłej stawce. W hotelach nie ma żadnych luksusów.Mieszka sie nawet w 6 w jednym pokoju!!!!!!! Dramat.Kto zaczyna sie kłócic o swoje dostaje rozwiązanie umowy i zjazd do Polski. KTO KIEDYKOLWIEK I GDZIEKOLWIEK DOSTANIE REZYGNACJE Z PRACY NA SWOJA PROSBĘ NIECH TEGO NIE PODPISUJE!!!!!! TO JEST [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] COS TAKIEGO PODPISAĆ!!!!!!! Duzo firm ma karę za rezygnacje i podpisując ten papier można taka kare otrzymać.Nie bójcie sie powiedziec NIE !!! Firma was nie chce i to firma musi napisac dlaczego rozwiązuja z wami umowę o pracę!!!! Pytałem się prawnika holenderskiego i tego sie nie podpisuje. Jak Jesteście pod ściana w biurze nie bójcie sie zadzwonic na policje na 112 Pomogą wam ogarnąć sprawe w inspekcji pracy.Dużo sie zmieniło w Holandii i Holandia sie bierze za nieuczciwe biura,ale musicie je zgłaszać!! To jest bardzo ważne żeby takie biura były zamykane.Duzo ludzi tu przyjechało i wróciło z powrotem do PL z niesmakiem,że zostali zle potraktowani.Dlatego sie nie bójcie bo macie ochrone prawną.ja jestem w NL 6 lat i mam się całkiem dobrze pracując przez pośrednika pracy eurostar25. Trzeba byc twardym i stanowczym a nie mówic jakos to będzie bo z takim nastawieniem wrócicie do PL z długami..... Het Jurdish Loket to darmowa pomoc prawna od wszystkiego za to nic sie nie płaci a odsyłają to odpowiednich placówek,które pomagaja.Sam mam prawnika na poprzednia firmę i za nie długo zacznie sie batalia w sądzie o moje pieniądze... Trzeba walczyć nie poddawać sie rodacy w kupie siła zawsze i wszędzie.Pozdrawiam
ten co zranił najbardziej 2016-11-14 19:02:38
Witam wszystkich. Tak sobie czytam to wszystko i nie wiem co mam o tym wszystkim myslec. Spędziłem w tej firmie troche czasu i powiem wam szczerze, że zostanie mi w pamięci do końca życia. Większość z was pewnie myśli, że na niekorzyść? No coż... Po pierwsze ktoś kto dodaje opinie używając wulgaryzmów jest przykładem na to co możemy i kogo możemy tam zastać. Czego oczekujecie wyjeżdżając do Holandii? Wspaniałych domów na wsi czy apartamentów w mieście? Luksusowych aut, które bedą was wozić do pracy i być może prywatnych szoferów, którzy będą na każde wasze skinienie? Opowiadacie, że w Polsce jest źle i dlatego wybieracie prace za granicą aby zarobić na przysłowiowe lepsze życie po powrocie do kraju. Każdy, który z was wyjeżdża chce jednego pieniedzy za wykonana prace i ją dostajecie ale wam jest ciagle mało. W Polsce nie macie nic to są wasze słowa a tu po miesiącu dostajecie marną wyplate pomiedzy 800 a 1200 euro. Jeżeli to jest dla was mało to ile byście chcieli zarabiać? Wam jest zawsze źle i zawsze coś jest nie tak. Kary o których piszecie ze sa notoryczne i bezpodstawne? Czy aby napewno tak jest? Wy tylko potraficie gadac na kogoś jaki kto jest obludny i jak jest traktowany. Jest pewna zasada jak traktujesz innych tak samo oni beda ciebie traktowac. Warunki mieszkaniowe-złe, traktowanie przez koordynatorów-złe, wypłaty-złe, auta firmowe-złe a co jest dobre według was? A może prawda jest inna jak opisujecie? Prawda zawsze boli kiedy wychodzi na jaw – ja to wiem najlepiej. Wiekszość z was która przyjeżdża do tej firmy nie ma zlamanego centa przy sobie tłumacząc się złą sytuacja materialną w Polsce. Dostajecie zaliczki, które ratują was w najgorszych dla was momecie a co większość z was z nimi robi? ….. Po prostu brak mi słów wy dobrze wiecie co się z nimi dzieje wydajecie je na trawkę tłumacząc się jak dzieci ze gdyby nie ona to byscie nie wytrzymali tego cieżkiego życia w tej firmie. A problemem w tej firmie jesteście wy a nie firma…
Zaliczki wpadaja wam każdego tygodnia po 70euro/tygodniowo jest to wasza baza poczatkowa za którą możecie przezyc pierwszy miesiąc w Holandii. Po miesiącu pytają się was czy w dalszym okresie waszej pracy chcecie mieć ja wyplaconą co tydzień czy rezygnujecie z niej? Co wtedy robicie? Podpisujecie karteczke ze dalej ja chcecie. Spelniaja waszą prośbe. Wiecie co to jest zaliczka? To nie jest prezent od sw. Mikołaja oni ja odlicza pod koniec miesiąca z waszej wypłaty a potem zdziwienie wielkie ze wypłata wasza siega pomiedzy 500 – 650euro/tydzień. Umiecie liczyc do 1200? Jeżeli tak to odejmij jeden z drugim od tego zakwaterowanie które siega 50euro/tydzień, ubezpieczenie, zaliczki i podatek. Wiec do czego macie pretensje? Możecie je mieć do samych siebie. Po co jeden z drugim bierzesz te zaliczki? Nie umiesz odłożyć sobie z pensji miesięcznej na jedzenie? Ach zapomniałem przeciez wy nie potrzebujecie jedzenia wam musi wystarczyc na palenie waszego ponoc antybiotyku, bez którego ponoc zyc nie umiecie.
Kary – te wasze bezpodstawne ponoć. Gdyby nie te kary to nie jeden hotel by spłonął a hotelowe kuchnie zamieniłyby się w jedno wielkie wysypisko śmieci bo przeciez wymyc po sobie naczynia to największa kara co dla niektórych. Nie umiecie żyć jak ludzie żyjecie jak zwierzęta choć te nie robią nawet takiego syfu jak wy. Zostawienie nie nieporządku tylko syfu to dla was cos przeciez normalnego, a jak jest syf to wasze wytłumaczenie jest proste sprzataczka nie posprzątała. Niezadowolenie ze nie ma talerzy, patelni, garnków i do tego brudne piece czy mikrofalowki to jest tylko i wyłącznie wasza wina. Ile kosztują te podstawowe rzeczy 20 może 30 euro? To za duzo dla was przeciez to majatek. Jak już nie macie na czym jesc bo brak talerzy to idzcie i sobie kupcie plastikowe. 100 sztuk plastikowych sztuccy i talerzy kosztuje 3 euro ale gdzie tam to przeciez tez majatek. Jesteście smieszni i żałosni.
Godziny, które nie sa ponoc gwarantowane – skad wy bierzecie te bajki wyssane z palca? Na litość Boską puknij się jeden z drugim przeciez większość z was powinna być wdzieczna za to ze wogole pracujecie przeciez wy nawet nie umiecie rozmawiac po angielsku nie wspominając już o holenderskim a tak miedzy bogiem a prawda wielu nie umie nawet wysłowic się gramatycznie po polsku. Teraz pewnie obraza majestatu z waszej strony ze jak to ja nie umiem po angielsku? KALI ROBIC KALI PRZYNIESC to już nie te czasy kochani… Chcecie zarabiac wieksze pieniadze lub być szanowanym przez innych – to zrob cos z soba kursy angielskiego sa darmowe w NL, kursy holenderskiego również ale czy ktorys chociaż raz sprobował? Nie bo po co najlepiej gdyby w NL mowili po polsku…
Opieka koordynatora – mowicie ze traktuja was jak zwierzeta… No coz skoro jestes nim to co się dziwisz. Nie wiem jak inni koordynatorzy się zachowuja – moim była p.Krysia i wiecie co wam powiem nie znalem nikogo tak dobrego i tak cudownego jak ona. Oddaje cale swoje serce w swoja prace a co najgorsze jej praca s
ten co zranił najbardziej 2016-11-14 19:14:57
stala się przekleństwem przez niejednego z was. Czy kiedykolwiek ci czegos odmówiła? Czy kiedykolwiek czegos nie załatwiła jeżeli cos obiecala? Który koordynator odbiera telefon po 22.00 i slucha twoich idiotycznych problemow? Czy wy matoly nie wiecie ze to sa ludzie którzy maja swoje prywatne życie? Pomimo to robi to daje ci całą siebie ale wy jak zawsze jak ktos wyciąga dlon to ty wezmiesz cala reke – to takie typowe dla was. Oczernic i zmieszac z blotem. To jest kobieta, dzieki ktorej ta firma wogole wykoncjonuje i wyglada tak dobrze. Jest wizytówka od ktorej wielu z was powinno się uczyc jak być dobrym i uczciwym człowiekiem choc nie raz została powyzywana przez was i w imie czego się pytam? W imie was kretynow i ludzi, którzy sa jak wy to mowicie wyworzeni na dworzec i pozbawieni srodkow do zycia. A gdzie sa twoje pieniadze które zarabiales do tej pory. Powiem ci gdzie sa w powietrzu wypalone bezsensownie z twoimi super kolegami którzy nagle zniknęli kiedy potrzebowałeś pomocy a dlaczego? Bo jest nim taki sam kretyn jak ty.
Sa oczywiście ludzie którzy umieja zyc jak ludzie i tych mi szkoda najbardziej bo musza zyc wśród takich jak ty. Ty siejesz zamet i smrod kłamstw dzieki którym Holandia wyglada jak wyglada. Zanim wyjedziesz do tego pieknego kraju popatrz w lustro jeden z drugim i zastanow się po co tu przyjeżdżasz. Czy twój przyjazd ma polegac na zbieraniu pieniędzy czy na przepaleniu wszystkiego nie wspominając już o alkoholu, który leje się litrami, uzywkami, dzieki którymi fruwasz po magazynie i robisz normy tak wielkie ze inni nie nadążają po czym organizm ci wysiada i chorujesz – wy wiecie o czym ja pisze…
Tak na zakończenie pisz nastepnym razem kim jestes i co zlego zrobiles dla tej firmy bo ludzie którzy cos soba reprezentuja zawsze maja godziny i zawsze maja dobre wyplaty ale co wy możecie o tym wiedziec skoro wasze wyplaty posylacie z dymem śmiejąc się się za każdym razem i jak dzieci marzac każdego tygodnia kim i co będzie robic. Ja wam powiem kim jesteście NIKIM WAŻNYM.


Leo z Rossum 2016-11-16 17:07:01
Następny pucybut Kryski się podpisał wyżej :D
SZYBKI LOPEZ 2016-11-27 21:32:49
I tu kolego masz rację
Zostaw swoją opinię o Stuwadoorsbedrijf van Roij - Hedel
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stuwadoorsbedrijf van Roij