brak logo

BKT Elektronik Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o BKT Elektronik Sp. z o.o.

Anna 2009-12-03 12:19:56
W sumie to praca OK ale stawka ponad 7 zl brutto to masakra ludzie pracują po 10 godzin aby wyjsc moze 1200 na reke, szef zaleca i narzuca aby przychodzic jak tylko mozna do pracy wczesniej, powtarza to do znudzenia aby wywolac presje otoczenia i aby kazdy na to poszedl. Gdyby nie nadgodziny (bo akurat nie mam potrzeby pracowac po 10 godzin i moze jeszcze w soboty) to moze byloby fajnie. I jeszcze jedno zatrudnione osoby w ten sam dzien na rozne dzialy jedna dostaje skierowanie na badania inni nie, czy to znaczy ze po skonczonej robocie wynocha?? Dziwne, ja podziekowalam.
xxx 2009-12-18 20:17:05
Ta firma to po prostu masakra!!!! Praca sama w sobie nawet fajna i przyjemna,ale sama "góra" (dyrekcja itp) to jeden wielki koszmar!!! Ludzi traktuje się tu jak robale które trzeba wykorzystać i zgnoić jak najlepiej się tylko da. Weźmy ten rok. [usunięte przez moderatora] Szef produkcji tylko goni do pracy a nawet nie próbuj zapytać kiedy pensje itp bo potrafi zgnoić człowieka słowami. Nie wspominając szefa kontroli jakości który tylko czeka kiedy można coś "zabrać" z pensji pracownikowi ...jemu to sprawia przyjemność potrafi przez kilka miesięcy wyżywać się za popełniony błąd...a poza tym ma się za samego dyrektora!!! O świadczeniach socjalnych lepiej wogóle nie mówić...żadnych pieniążków na święta paczek itp można zapomnieć...fundusz socjalny który kiedyś był przepadł jak kamień w wodę ( a przecież wiadomo że jeśli pracodawca raz otworzył fundusz musi to ciągnąć) gdzie są pieniądze z tego funduszu?? nie wiadomo! Może tracą je na imprezy wigilijne w swoim gronie bo zaproszenia dostają tylko pracownicy biurowi i sami na wyższych stanowiskach..(kolejny znak że zwykły "robol" jest nic nie warty)!! Ta firma jest żałosna nie można tu godnie zarobić... [usunięte przez moderatora] Na rozmowach wstępnych mówią ludziom że u Nich można zarobić kupę kasy...ja pracowałam tam kilka lat..i wierzcie mi najwyższą pensją jaką odebrałam w tej firmie było niecałe 1200zł z premią i nadgodzinami.Tak się zarabia w BKT Bydgoszcz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ABCD 2010-01-04 19:43:02
zgadzam się z poniższymi opiniami na temat bkt.Również pracowałam w tej firmie i powiedziałam sobie ze nikomu nawet najgorszemu wrogowi nie poleciłabym pracy w tym zakładzie:( a to miedzy innymi dlatego, iż tutaj traktują uczciwych pracowników jak "roboli", dyrektor mówi co innego robi co innego np. kiedyś powiedział pracownikom,iż nie będzie zwalniać ludzi bo zostali najlepsi pracownicy ale musimy wybrać bezpłatne urlopy po czym za dwa tygodnie zwalnia następne osoby:( praca sama w sobie nie jest zła tylko niestety nie są doceniani pracownicy którzy potrafią dużo niestety tu jeśli przysłowiowo "nie podliżesz tyłka swojemu szefowi"to nie masz co liczyć na premie niestety takie sa reali w tym zakładzie:(
bimsiak 2010-01-06 19:35:00
Zgadzam sie ze wszystkimi opiniami, mimo,ze znam opowiesci o tej firmie glownie z mzk. Ogolnie funkconowanie polega na tym ze dyrektor [usunięte przez moderatora] lata i wszystkiego sie czepia a jak ma zly dzien co sie zdaza bardzo czesto wyrzuca wszystko w sposob bardzo wulgarny(w tej firmie pracuja glownie kobiety), panie dyrektorze troche oglady kobiety sie traktuje z szacunkiem. Nastepnym problemem sa liderze grup z tego co slysze to sa tacy ktorzy sa rodzina pana dyrektora i traktuja pracownikow tak jak on, [usunięte przez moderatora] . Co do wynagrodzenia nie wypowiem sie bo nie znam realiow ale 1200 moze byc prawda. Na koniec dodam najbardziej smieszna i absurdalna rzecz jaka slyszalem na temat funduszu socialnego jaka wyglosil pan dyrektor podczas spotkania wigilijnego, mianowicie , ze ow fundusz ze dla pracodawcy i za to mozna kupic nowe maszyny do pracy :). Pracodowcy ogolnie zawsze ukrywaja fundusze socjalne ale ten pan przeszedl sam siebie leczenie zalecane ale na nogi bo na glowe jest juz za pozno.
ktos z firmy 2010-01-06 21:14:56
Ta firma to bzdura.. Wszytsko co bylo opisane powyzej to prawda.. Pracuje w tej firmie kilka lat i wiem wszystko co sie tam dzieje. Ludzi traktuja jak smieci.. Trzeba zrobic jak najwiecej (usunięte przez administratora). W tej firmie pracuja kobiety, wiekszosc z nich ma rodzine na utrzymaniu a wyplata nie przekracza 1200zl. Wiekszosc z nich pracuje przez 2 lub 3lata za stawke 8zl.. Łatwo obliczyc ile mozna zarobic. Liderzy maja lepiej. Stawki po 12.50 i premia dwa razy wieksza. Produkcje pilnuja ze wszystkim, tylko siedziec i robic a ludzie z biura co chwile fajeczka albo kawusia i nikt im nic nie powie. Nikomu nie polecam przychodzic do tej firmy, mam tylko nadzieje ze przeczyta to ktos z dyrekcji tej firmy i zmienia cos chodz watpie w to.
bmw 2010-01-07 19:22:50
Kolorowo nie jest, ale (usunięte przez administratora) po co tak od kilku lat męczysz się w tej firmie. Składaj wypowiedzenie..... myślę, że wszyscy będą szczęśliwi.... Szczególnie ty. Może uda ci się znaleźć pracę w innej firmie, gdzie będziesz mógł (usunięte przez administratora) w stołek.
xyz 2010-01-07 23:49:16
bmw- a ty chyba jesteś jedną z tych osób(usunięte przez administratora) w stołek w bkt oburzyło cię coś? prawda w oczy kole? ale racja po co siedzieć w tej firmie i żalić się na forum?? ale wiesz...nie każdy ma taką (usunięte przez administratora)żeby (usunięte przez administratora) całe życie w stołek...jedni to lubią...a inni wolą pracować uczciwie...picie kawy i palenie fajek co chwilkę nie można nazwać pracą?
Szkoda tylko że za Waszą "pracę" płacą więcej -prawo dżungli jakby ktoś powiedział.
BigBROTHER 2010-01-09 09:11:26
Kiedyś pracowałem w tym zakładzie i stwierdziłem fakt ze--->GŁÓWNIE to zakłaad bardzo powalony (usunięte przez administratora)
ja 2010-01-09 13:34:36
Przestańcie już się wykłócac bo ta strona jest do wyrażenia swojej opiniia teraz to jest juz pole bitwy pomiedzy pracownikami fizycznymi a biurowymi. Ja tez tam pracuje i dobrze mi tam
1
ktosik 2010-01-10 13:29:15
To prawda,że dobrze jest tylko tym którzy nie walczą o swoje prawa,nie wyrażają złych opinii nawet jeśli są prawdziwe i robią to co się im każe choć ochoty nie mają na to wale.I siedzą cicho jak mysz pod miotłą.(usunięte przez administratora)
ja 2010-01-10 21:45:04
wszedzie jest tak samo
2
pracownik 2010-01-12 16:11:45
Po poziomie wypowiedzie wnioskuje depresyjny poziom umysłowy. Jestem pracownikiem dłuższy czas i z niektórymi faktami moge sie zgodzić, inne to brednie- Ludzie jak wam tu tak źle to co tu robicie- zawsze można się zwolnić, chyba że na nic innego was nie stać jak marudzenie i biedowanie. Zapraszam do przemyśleń
ktosik 2010-01-12 18:24:24
Ja po wypowiedzi PRACOWNIK wnioskuję niedorozwój umysłowy i totalne poddaństwo.Kiedyś książkę napisze o BKT to dopiero będzie bestseller.Tymczasem pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie,życząc wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2010.
1
Chetny do pracy 2010-02-04 12:43:11
Mam pytanie do osób już związanych z tą firma. Dostałem propozycje pracy tam na stanowisku Handlowiec. Chce wiedzieć jak w rzeczywistości będzie wyglądała i na czym polegała moja praca, no i realne zarobki. Proszę o szczegóły!!
pracownik 2010-02-18 21:03:10
Jako handlowiec na pewno nie będziesz miał /ła źle...będziesz należeć do tych"lepszych" więc warto spróbować.
3
0na 2010-12-23 17:55:56
Zgadzam się z powyższymi opiniami.
ona 2010-12-23 18:08:52
zaznaczam że tam nie pracowałam ale dużo słyszałam od ludzi z produkcji.
boom 2012-01-05 09:58:48
Pozdrawiam Panią (usunięte przez administratora);) która dobrą i sumienną pracą wybiła się na "szczyt" magazynowy
ps 2012-02-03 06:44:40
rownież pozdrawiam BOOM...
Szcęśliwy były pracownik 2013-07-02 22:19:42
Firma siedzi na kasie i ani myśli się nią dzielić. Podstawowy zarzut.
Ktoś Ci obiecuje mega zarobki? ZAPOMNIJ! Mega zarobki mają ci, którzy już są tam głęboko zakotwiczeni (na wysokich szczeblach). Konkurujesz z firmami na rynku i "kolegami" i "koleżankami" w firmie. Hierarchia działa na poziomie zróżnicowania płacowego. Chcesz coś załatwić? Martw się sam. Na tym polega pojęcie "duża samodzielność"
Totalnie niejasny system premiowy, niby od obrotu, ale bardziej uznaniowy. Ogólny bajzel w papierkach. Zero szkoleń, zero podnoszenia kwalifikacji, kryzys jest trzeba (usunięte przez administratora) na dyrektorów co by mogli zdemolować kolejny hotel na bani!
2
anonim 2013-07-14 18:11:44
Szczesliwy ma racje. Wszystko jest prawda i nie jest przeterminowane. Zero szkolen podnoszacych wiedze i kompetencje, zero kursow. Ja dalem sobie spokoj z BKT miesiac temu. Firma "usiadla na kasie" i kisi ja. Najwiekszy problem, to dostepnosc produktow co ma wplyw na wiarygodnosc firmy. Zeby trzeba bylo czekac nawet 6 (slownie szesc) tygodni na produkty "flagowe" z katalogu produktow. Problemem sa jeszcze osoby "wazniejsze" od Twoich priorytetow. Mász cos mega waznego? Zawsze znajdzie sie osoba, ktora ma cos wazniejszego i zniweczy Twoje starania. Musisz walczyc z konkurencja na rynku i wewnatrz firmy.
1
anonim 2013-07-25 20:27:39
Szkolenia, kursy? BKT liczy na pracowników z kompetencjami i bogatą szeroką wiedzą! Szkoda tylko, że nie szanuje się ich, a ich kompetencje nie są wykorzystywane.
1
eeeeech 2013-08-10 21:06:18
Brak słów. W tej firmie stawia się jeden krok do przodu i dwa do tyłu! Zarówno gdy tyczy się to stanowiska jak i wypłaty.
xxxx 2013-10-07 21:33:41
Ta firma to kompletne dno...
jaaaaaaaa 2013-11-09 16:35:39
Ta firma to nie kompletne DNO. Ma jednak kilka dobrych stron:
- zarobki (wyłączając GÓRĘ) najniższa krajowa najczęściej ale za to zawsze na czas,
- awans możliwy (wymagania: dużo szczęścia, dobre wykształcenie, trochę znajomości)
- nowy pracownik ma szansę na wyższą stawkę niż ten z kilkuletnim stażem na tym samym stanowisku (niesprawiedliwe ? ALE SZANSA DLA NOWYCH)
- w czasie 8 godz. pracy są 3 przerwy: 15 min śniadanie i dwie 5 min na papierosa.(pracowałem w kilku firmach ale tylu przerw nie było)
- atmosfera super (kilka romansów, kłótnie na całą firmę - bez tego było by nudno.
- szkolenia przecież są np.na wózki widłowe.
I to chyba na tyle dobrych stron, ale są. Wydaje mi się że wszędzie jest to samo, wszędzie jest jednym dobrze a drugim źle.
1
Były 2013-12-02 17:23:51
Na jakim stanowisku? Odpowiedź jest trudna jeśli nie podasz stanowiska :P
2
giuseppe 2015-01-20 01:03:39
jeżeli pomimo kilku nie najlepszych ostatnio komentarzy na temat BKT Elektronik ktoś z Was nadal ma ochotę na zatrudnienie w tej firmie to ja jak najbardziej polecam. Firma obecnie rekrutuje ludzi na stanowiska tj: Projektant / Kosztorysant systemów teleinformatycznych Samodzielny inżynier produktu i procesu Specjalista ds. marketingu Pracownik ds. obsługi sprzedaży SPECJALISTA DS. KLUCZOWYCH DOSTAWCÓW
novy 2015-02-05 14:26:21
Witam jak wyglądam praca na stanowisku Monter Elektryk? co firma proponuje i czego oczekuje?
xxx 2015-02-06 18:10:23
Praca jako elektryk w sumie ciekawa jeśli lubisz to co robisz mam na mysli zawód elektryk gorzej z atmosfera w zakładzie nie masz prawa do własnego zdania bo za nie można zostać ukaranynm na dobre zarobki i docenianie tego co robisz też nie ma co liczyć także jesli masz lepsze możliwości to nie polecasm chyba że jesteś przybity do muru nie masz pracy a musisz zarabiać a nie masz nic lepszego
1
astel 2015-02-07 17:46:14
Zarobki jak na takie stanowisko kiepskie.
1
ona 2015-07-03 17:47:55
Dziwny zakład chyba jedyny w którym picie w pracy nie jest praktycznie w żaden sposób ukarane chyba że brak premii nazywamy karą. Śmieszne. Ponadto prace traci osoba po chorobowym nie mająca żadnych nagan jedyną jej winą jest chorobowe a osoba która była złapana na pracy pod wpływem pracuje sobie w najlepsze.Trzeba wiedzieć komu dawać d**y wtedy ma sie dobrze.Pozdro
1
lili 2016-03-06 00:06:54
Zarobki kiepskie jak nie osiągniesz procentów na premię to muszą ci dołożyć do najniższej krajowej tak więc wymuszana premia tak na prawdę pokrywa brak który wynika z nędznej stawki godzinowej.Niemiła atmosfera. Brak szacunku "kadry" do pracowników z montażu.
2
pracownik 2016-07-25 17:29:45
mega wymagania i zarobek 2200 netto max
BKTE rules 2016-08-07 20:52:55
wyplaty terminowe ale jak ja dostaniesz to nie wiesz czy to wyplata czy zasilek .
Philips 2016-08-30 10:27:40
Uważajcie na Wojtków , z produkcji a najbardziej na nieuzębionego znawce śrubek philipsa fałszywy człowiek
2
Prawdomówny 2016-08-30 10:36:23
Nie doceniają atmosfera nie miła , nawet nie dostaniesz ubrania roboczego , pani pseudo Róża bhp przymyka oko. Kolesiostwo w tej firmie , brat braciszka wsadza mowa tu o Wojtku nieuzębionym znawcy śrubek philipsa , ale także innych osobach.
1
poldek 2016-08-30 12:44:43
O rany, to skoro wynagrodzenie u nich przekracza 3 tysiące złotych to się nie dziwię, że są tak popularni, w końcu to doskonaly dowód na to, że się dobrze u nich dzieje, ale jakie sa oferty pracy u nich? Chętnie bym się w takim razie do nich załapał.
Zostaw swoją opinię o BKT Elektronik Sp. z o.o. - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BKT Elektronik Sp. z o.o.