brak logo

Sant-Tech

Kraków

Opinie o Sant-Tech

Ziom 2016-03-09 20:57:17
Do osób pracujących obecnie: jakie stawki dają na montera maszyn?
nick 2016-03-10 10:06:21
A jak wygląda tam praca, jakie warunki zarobki itd. ?
Antek 2016-03-13 23:03:58
Nie polecam.
nick 2016-03-13 23:13:58
Dlaczego?
nick 2016-03-18 09:59:19
Nabór na pracowników tam trwa widzę nieprzerwanie, albo potrzeba tyle osób albo rotacja taka duża
atom 2016-04-05 19:20:10
Coraz większa rotacja a gdyby było tak pięknie to tak by nie było :)
hehe 2016-04-13 17:16:57
Na produkcje jest nabór od stycznia średnio co 2 tygodnie bo taki jest średni czas ile ktoś tam pracuje :)Teraz widze ze trochę się odrobili bo w lutym pracowali od 6 do 18-19 - firma zatrudnia ok 3-5 pracowników wiec jest kocioł hehe
1
bandit@ 2016-04-25 23:20:57
byłem na rozmowie. zażyczyłem sobie 2400 PLN na rękę :D Ponoć od początku umowa o prace. Firmę widziałem, czysto i porządek ale nic specjalnego. Mają jakąś nową halę od 4 maja więc zwiększają moce produkcyjne. Na hali jaieś 10 osób widziałem. Na maszynach się nie znam więc nie wypowiem się. Do końca miesiąca mają się odwzwać.
vtec 2016-05-10 23:16:10
To że tyle chciał zarabiać to nie znaczy ze tyle dostał.
indyk 2016-05-30 09:10:42
Nie POLECAM !!! raz: że firma to jedna wielka ściema !!!
dwa: na wypłatę można czekać nawet i miesiąc i w dodatku nie pełna,
trzy: szefunio nie opłaca ZUS-u, więc pracując już tam sprawdzajcie,czy macie opłacone składki na epuap!!!
cztery: umowa o pracę? jak sobie drogi kolego/koleżanko wynegocjujesz.
Nie piszcie bzdur, że firma się rozwija, bo ludzie jak szybko się tam zatrudniają, tak szybko odchodzą.
Tak więc wszystkim, którzy składają tam CV życzę ogromnego Powodzenia! :D
pracownik 2016-05-30 09:28:59
Indyk - bzdury piszesz. Wypłaty są w całości i w terminie - nawet dzień wcześniej. ZUS - wszystko płacone.
Pracownicy na produkcję szukani są ze względu na rozwój firmy, a przez to potrzebujemy większej ekipy.
Kazik 2016-05-30 17:47:47
jak dzieci, słowo przeciwko słowu. każdy ma dostęp do epuap więc można paroma kliknięciami sprawdzić. Ja sprawdziłem. Firma co miesiąc odprowadza składki regularnie. Poza tym, Sant-Tech otrzymał dużą dotację unijną na prace badawczo-rozwojowe (można informację potwierdzić w ogólnodostępnych portalach związanych z przydzielaniem dotacji unijnych). A takich dotacji nie dostaje się jak ma się jakiekolwiek zaległości w ZUS czy US. Zatem Indyk- Ty jak i Twoje posty nadają się na grilla :D
ciekawy 2016-05-31 00:17:29
tak czytam te opinie bo też szukam pracy, ciekawa strona, jakieś nagrody widzę, nie wiem co to za nagrody i ile warte ale wyglądają spoko chyba -Przedsiębiorca Roku i Przedsiębiorstwo Przyszłości w 2 lata... Wie ktoś może ile oferują na stanowisku konstruktora?
Racja 2016-05-31 18:45:16
Kto pracował w tej w firmie i chociaż w małym stopniu został wtajemniczony w działanie i praktyki panujące w tej firmie dobrze wie co się tam dzieje. Jeśli chodzi o ZUS to prawda że są zaległości. Wypłaty również z opóźnieniem, maszyny produkowane na ostatnią chwilę w pocie czoła a o prototypach to już szkoda pisać. Strona internetowa nawet ładna. Co do nagród to odsyłam do mojego pierwszego zdania. Ciekawy jestem ile w najbliższym czasie będzie reklamacji bo są cały czas. Ale jak to mawiają: Nie ważne co piszą...byle by pisali.
byłem widziałem haha 2016-05-31 22:22:05
Dalej kisicie się w 2 pomieszczeniach gdzie przeciętne mieszkanie jest większe a do kibla chodzicie do głównego budynku kilkadziesiąt metrów dalej? Jak przyciśnie to przerąbane co ? Jak ta firma taka super to czemu taka rotacja, rekordziści po 1 dniu się zwalniali, wspaniała agencja pracy zatrudniała po 9zł na godzine i niby bez nadgodzin a trzeba było robić po 10-12godzin. Przecież to jest produkcja warsztatowa jak na takie coś Unia daję kasę na rozwój to już wiem czemu Unia się rozsypuje.
Kazik 2016-05-31 23:39:29
tak jak pisałem, weryfikacja zaległości w ZUS to parę kliknięć w komputerze. Niech każdy sam sobie sprawdzi. Wypłaty z opóźnieniem? Wystarczy 1 telefon albo mail do PIP. Więc zamiast trollować i wyrzucać z siebie kompleksy działajcie :)
A że praca po 12 h i maszyny z opóźnieniem? Jak jest rozwój to się dzieje. lepsze to niż stagnacja. Myślcie samodzielnie :)
byłem widziałem haha 2016-06-01 15:30:29
To dalej w 3 robicie?
indyk 2016-06-02 11:20:57
Kazik weź nie pisz BZDUR !!! bo normalny pracodawca wypłaca w terminie, gdzie pracownik nie musi użerać się z setkami telefonów proszących o wypłatę!!!
Piszesz, że pracownicy szukani na produkcję ze względu na rozwój firmy - hahaha żenada !!! Pracownicy są szukani, bo ludzie uciekają z tej firmy - zaledwie popracują 2,3 miesiące i out, bo kto przy normalnych zmysłach wytrzyma po 12h z ciągłymi telefonami o kasę i o ZUS ???!!! Widać, że trzymasz z tym całym szefunciem i firmą, którą powinna nosić nazwę "uduś" hehe,a Ty WAZELINIARZ (wypłacił ci kase "w końcu" że mu poprawiasz reputację tutaj???).
Dotacje dostał ... tak hehe nie powiem jak :D aaa i nagrodę dostał no cóż ten kto tam pracował to wie :D jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Tutaj ktoś opisał pomieszczenie i kibel - również prawda - mieszkania w blokach większe, a do kibla musisz się nachodzić :D
I jeszcze jedno WAZELINIARZU - ja do tej pory nie dostałem wszystkich pieniędzy, więc nie licz na to, że wystawiając mu tutaj dobrą opinie, kiedyś i on Cie wyroluje !!!

Racja 2016-06-03 00:00:56
Dokładnie! Z zewnatrz to ładnie wygląda a w srodku katastrofa. Szef ma ambicje na jakies japońskie standardy a na produkcji dwie szlifierki i dwie wiertarki plus kilka połamanych śrubokrętów. Dalej pozyczacie paleciaka?
Racja 2016-06-03 00:02:51
śmiać mi sie chce na temat tego centrum badawczego i niby ci tam bedziecie badać?
Racja 2016-06-03 09:15:10
Centrum badawcze zostanie wydzielone w jadalni/szatni/pomieszczeniu socjalnym (wszystkie te opcje na raz haha) w której mieszczą się z trudem 2 osoby 2 krzesła i jakieś 4 szafki. Miały być przenosiny firmy, gdzie teraz?
Konkretny 2016-06-03 11:50:50
czy ktoś konkretny wypowie się na temat warunków pracy w tej firmie? czytanie wazeliniarza KAZIK jak i zakompleksionych (pewnie wywalonych z roboty i teraz bezrobotnych) RAJCA i INDYK (to ta sama osoba) mija się z celem bo żadnych rzetelnych informacji nie uzyskam a jako, że rozpoczynam tam pracę (w biurze) od 1 lipca zależy mi na obiektywnej ocenie.
konkretnie 2016-06-03 12:00:02
O biurze tutaj opinii nie ma ale z tego co pamiętam to tam warunki były ok, przynajmniej toaleta blisko bo w tym samym budynku.
a co do produkcji:
-zatrudnienie2-4osób zależy ilu na tą chwilę zwolnionych
-tak jak ktoś pisał słaba baza narzędziowa - małe pomieszczenia faktycznie wielkości mieszkania w bloku, ogrzewanie dmuchawą, kilka szafek krzesło i tyle
-praca stojąca i w sumie cieżka, agencja dawała 9zł na ręke
-toaleta faktycznie w budynku kilkadziesiąt metrów dalej, wystarczy zobaczyć na mapie firma zajmuje miejsce w ostatnim pomieszczeniu w ciągu garaży toaleta jest w żółtym budynku na środku - w zimie przy -20 trzeba isć taki kawał drogi
-zdjęcia na stronie internetowej pokazujące produkcję i montaż wzięte z internetu ale to już szczegół.
nie polecam 2016-06-03 13:14:12
spora rotacja, ludzie szybko rezygnują, szef dużo obiecuje, toaleta dokładnie tak jak opisana powyżej, w zimie nawet w biurze zimno, a latem nie włączaj za często wiatrak bo zjebe dostaniesz, premii na piśmie nie dostaniesz, bo nawet jak na nią zapracujesz to usłyszysz, że teraz jest krucho z kasą. Niektórzy podobno po odejściu nie dostali całej wypłaty. Powyższe opinie mało rzetelne, ale sporo w nich prawdy. Firma nie ma żadnego porządnego systemu do rejestracji danych - wszystkie pliki i formatki są dzięki pracownikom. Kasy brak z powodu częstych wyjazdow szefa do Japonii, który zamiast najpierw wypłacić woli się wczasować i tłumaczyć, że handlowcy mają słabą sprzedaż.
Jak masz możliwość to się wstrzymaj i szukaj gdzie indziej bo ta firma to jedno wielkie nieporozumienie.
1
XD 2016-06-03 17:48:23
co Wy z tym sraczem macie? :) Takie warunki lokalizacyjne i tyle. A chyba nikomu spacerek nie zaszkodzi!
Racja 2016-06-04 22:13:08
Z tymi premiami to racja. Nigdy nie mozesz byc pewny że będą.
Widać że nudą wieje na produkcji bo na olx jest złom wyciagniety z wiaty i poskładany.
moja racja 2016-06-08 19:26:15
Znów jelonków na miesiąc szukają ilu was teraz tam robi? 20? 30? Bo od marca co tydzień lub dwa rekrutacja trwa hehe
antykowal 2016-06-10 08:18:45
Miło poczytać komentarze frustratów wywalonych z pracy;)))
anty anty 2016-06-10 15:35:03
to tam kogoś wywalili? przecież tam się zwalniają wszyscy hahaha
bystre oko 2016-06-17 14:46:01
nie znam firmy więc nie bede sie wypowiadal ale sadzac po tam jak sledzicie kazdy jej ruch (np. aukcje na OLX) i patrzac na godziny w jakich to piszecie to wygladacie na frusstratow i nieudacznikow wylewajacaych pomyje na anonimowych forach. hehehe. zenada.
Warszawiak 2016-06-22 20:06:37
Tak się składa że jestem z Warszawy i służbowo bylem na Targach innowacji w Poznaniu 2 tygodnie temu, tam poznałem firmę Sant-tech, Zacząłem szukać informacji na jej temat i pierwsze co mi wyskoczyło to właśnie to forum, trochę zaskoczony jestem tym co tutaj widzę i nie wiem co mam o tym myśleć. Na mnie firma wrażenie zrobiła na duży+, porządne katalogi, fajne stoisko z maszynami wyposażonymi w roboty przemysłowe, spore zainteresowanie maszynami, chyba z 5 osób obsługujących to stoisko. Nie mam jak sprawdzić wiarygodności Waszych informacji ale co mi tu nie gra i na moje oko to chyba jakiś konflikt się wytworzył pomiędzy byłymi pracownikami a ta firmą, pytanie tylko co było jego przyczyną. Wszystko wygląda na to że niedługo kupię oczyszczarkę tej firmy , może wtedy wyrobię sobie zdanie na jej temat. Jak nie zapomnę to się podzielę:)
A propo, pisał ktoś że zdjęcia ściągnięte z internetu, które konkretnie? Chodzi o zdjęcia maszyn?
Dyrektor 2016-06-22 21:35:11
Witam,
Czy ktoś z Państwa się orientuje ile można zarobić na stanowisku Dyrektora Handlowego. Widzę ze rekrutacja jest otwarta. Pytam o podstawę. Zakładam że premie w zależność od wyników jak w każdej firmie. Będę zobowiązany.
Dyrektor 2016-07-17 13:47:19
Hmmm.. a ja widzę na stronie że jednak poszukują Dyrektora Handlowego, chyba że te dane są nieaktualne
Stan 2016-10-18 13:21:05
Byłem na rozmowie, sekretariat jeszcze w starym biurze, ale rozmowę miałem już w nowym (budynek obok) Wygląda całkiem ciekawe, mało takich dynamicznych firm oferujących ciekawy produkt. Sprawdziłem w ZUS i KRD. Żadnych zaległości spółka nie ma. Co do reszty informacji nie wypowiem się bo nie mam wiedzy na ten temat. Jak zadzwonią dam znać.
1
Kasia 2016-10-18 13:32:02
Nie znam firmy i nigdy o niej nie słyszałam ale film z targów poznańskich niezły :) Odnośnie ciaglej rekrutacji: wiele firm, szczególnie tych zachodnich prowadzi ciagle rekrutacje aby pozyskac najlepszych ludzi. To kwestia polityki HR
Racja 2016-10-21 18:57:17
Doradca techniczno handlowy = Handlowiec na prowizji
2
Mistrzunio 2016-10-26 00:34:24
Podpisałem umowę z Sant-Tech na przedstawiciela od 2 listopada br. Sensowne warunki, dobre auto od pierwszego dnia. Po pierwszym miesiącu dam znać co i jak :)
pen-apple 2016-10-31 21:49:49
Czyli, że szukali Dyrektora Handlowego a zatrudnili Przedstawiciela. No to też udanie, czyżby nie było chętnych?
bogota 2016-11-01 10:11:25
Dlaczego nazwy piszesz z dużych liter?
2
ArkaGdyniaFan 2016-11-02 23:38:29
Mistrzunio, też zaczynam. Ja od 15 na północna częśc kraju. Toyka? :) Jaki dokładnie masz obszar?
Wodzirej 2016-11-03 13:07:45
Na ich stronie nadal wisi ogłoszenie na dyrektora, nie wiecie czy to aktualne ? Czy tak szukają i szukają i nie ma chetnych?
Johny 2016-11-03 21:44:40
te wczesniejsze hasla o braku WC nieaktulane. W poniedziałek mialem pierwszy dzien na hali i jest toaleta. Ponoc na wczesniejszej nie bylo. Reszty tematow nie znam, za wczesnie. Pozdro!
Małgorzata 2016-11-06 12:03:17
Dzwoniłam do biura w piątek. Ogłoszenie na stanowisko dyrektora jest nieaktualne.
1
Kaspar 2016-11-15 19:46:22
Witam, kogo aktualnie poszukują do pracy? Jakie warunki panują w tej firmie? Rożne opinie są przedstawiane.
Warszawiak 2016-11-15 22:27:12
Obiecywałem że się podzielę a staram się dotrzymywać słowa:) Parę dni temu otrzymałem zakupioną oczyszczarkę. Jak na razie wszystko na wieki+ i cena rozsądna, podzespoły jak u Niemców, do wykonania też nie mam zastrzeżeń. No i dotarła w umówionym terminie. To tyle, uciekam bo trzeba zarabiać kasę a nie siedzieć na forach:)
Pracownik 2016-11-16 08:12:21
Długo czekałeś, prawie pół roku. Poza tym Twój entuzjazm tą firmą i maszynami jest na tyle podejrzany, że widać iż jesteś podstawioną osobą. W tej firmie dużo brakuje do normalności.
3
Warszawiak 2016-11-17 15:45:47
Szkoda że tak uważasz ale każdy może mieć swoje zdanie. Są tacy np co uważają ze w Smoleńsku był zamach...

Co do podstawionych osób to z pewnością tutaj takie są i to przypuszczam zarówno po stronie malkontentów jak i mówiących ze w firmie jest dobrze. Szkoda że portal tego jakoś nie weryfikuje. Patrząc na ilość wpisów i porównując ilość wpisów przy innych podobnej wielkości firmach gołym okiem widać ze połowa jak nie więcej osób tutaj to te same osoby. Realnych osób jest może z 10. No może ciut więcej.
Natomiast z mojej strony jak wszystko jest OK to dlaczego mam narzekać? Wiem że Polacy głównie narzekają a niektórzy z tego robią sobie sposób na życie ale bez przesady. Mówię jak jest jak to zwykł powiadać Max Kolonko.:) W dzisiejszych czasach jako przedsiębiorca nie często zdarza mi się prowadzić interesy z naprawdę rzetelnymi firmami dlatego zanim zdecyduję się na poważny zakup chodzę po forach i szukam , pytam a jak już zaryzykuję jak w tym przypadku (bo z jednej strony bardzo dobre wrażenie na targach z drugiej trochę niepokojące wpisy na tym forum) to dlaczego mam się nie podzielić z innymi. Jak za jakiś czas okaże się ze np coś się zepsuło a serwis nie wypełniał zobowiązań kontraktowych to z pewnością też się podzielę.:)
Kompletnie nie rozumiem zarzutu że skoro następny wpis jest pół roku od pierwszego wpisu to na pewno to jest fake. Ale może moja percepcja jest inna...
1
Warszawiak 2016-11-17 15:51:17
I jeszcze jedno, tak mi się przypomniało. Zanim zdecydowałem się na zakup maszyny przeczytałem na forum niepokojącą informacje że zdjęcia maszyn są ściągnięte z Internetu??, zapytałem które konkretnie gdyż akurat to mogło być kluczowe jeśli by się okazało że chce zamówić maszynę której firma nie produkowała a ściągnęła sobie np zdjęcie konkurencji żeby podrasować portfolio. Dziś to już nie ma znaczenia ale faktem jest że nikt mi nie odpowiedział, więc zacząłem się zastanawiać nad prawdziwością niektórych wpisów czy to nie aby zwykły hejt z niskich pobudek, nie wiem... może konkurencja poczuła oddech tej firmy na plecach… Na tym kończę tą i tak zbyt długą i być może niepotrzebną dyskusję. Życzę powodzenia zarówno tym na tak jak i tym co na nie.
1
Kaspar 2016-11-27 12:54:56
Może ktoś obecnie pracujący w firmie napisze jakie są obecnie warunki pracy.
ja 2016-12-02 21:11:09
a o co konkretnie pytasz?
Zostaw swoją opinię o Sant-Tech - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sant-Tech