logo Lugera & Makler Poland Sp. z o.o.

Lugera & Makler Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Lugera & Makler Poland Sp. z o.o.

Loningen 2014-02-21 20:53:54
Nie polecam . . . kasa słaba, kontakt z koordynatorami ( holenderskimi ) poniekąd jest, ale tylko obiecują i nic nie załatwiają. Na przetrzymanie można się załapać, ale nie na długo!!!!
4
kiks 2014-03-07 17:59:47
(usunięte przez administratora)dość żę dają słowacką umowe, na niej jest 5.5e za godzinę. Prawda jest taka ze dają 4 euro na czysto. Omijać z daleka ta badziejska firmę!!!!!!!
5
Lugera 2014-03-19 12:15:19
Lugera w Holandii płaci wszystkim swoim pracownikom tymczasowym minimum 5,50 euro netto. Poza gwarantowaną kwotą minimum 5,50 zapewniamy mieszkanie, transport międzynarodowy (160 euro), miesięczne pakiety jedzenia i bezpłatny transport lokalny z i do pracy. Dodatkowo oferujemy dodatkowe wsparcie i dodatkowe wyposażenie. 4 euro netto za godzinę, to naprawdę nie wchodzi w rachubę. W Lugerze to nie jest możliwe.
W przypadku jakichkolwiek wątpliwości prosimy o kontakt.
katarina11 2014-03-21 08:24:23
hej czy ktoś pracował w tym roku w firmie Lagura bo mam możliwośc wyjechać i nie wiem co robić proszę o odpowiedz
kamila 2014-03-25 15:02:38
co sadzicie o tej firmie jestem zainteresowana?
katarina11 2014-03-25 17:50:29
hej kamila może masz propozycje wyjazdu do firmy ja też mam możliwość w piątek jechać ale się troche obawiam niech ktoś coś więcej napisze o tej firmie
ania 2014-03-25 19:25:27
tez mam mozliwosc, i chyba pojade, zawsze cos przywioze :) chyba..
katarina11 2014-03-25 21:07:56
hej aniu a kiedy zamierzasz jechać i z kąd pochodzisz może razem pojedziemy było by rażniej
Lili 2014-03-26 11:45:07
O firmie lagura nie słyszałam ale Lugera tak:) Pracuję dla tej firmy, moja siostra pracuje przy gerberach, ma 5,50 na rękę i paczki żywnościowe też dają. Na poczatku sa tygodniówki a po miesiacu wypłaty miesięczne. Za mieszkanie już nic się nie płaci. Za dojazd do Holandii też płacą.Siostra tez pracowała przy saładkach ale dziwny t byl zakład wyrzucał dziwuchy za nic poprostu ale to nie była Lugery wina tylko zakładu a to odrazu ze ktos oszukał.Życzę powodzenia;)
1
tajemnicza 2014-04-05 17:11:19
Nie polecam tej firmy dużo obiecują ściągają ludzi a jak dochodzi co do czego to nie dotrzymują słowa a te miesięczne wypłaty to porażka powinny być cały czas tygodniówki w ostatnim czasie zjechało sporo osób
nihi 2014-04-05 17:39:34
pracuje przez lugerę juz drugi tydzień i oto moje spostrzezenia i opinie zaslyszane od ludzi pracujących dluzej przez tąfirmę:
1)przez pierwszy miesiąc jestes zatrudniony na warunkach holenderskich,potem zatrudniony przez slowacką lugerę na warunkach słowackich.są odnosnie tego opinie,ze zwrot podatku,który w holandii jest calkiem spory,jest dla osób pracujacych przez lugerę tylko za okres owego miesiąca,resztę rozliczają w slowacji
2)dostajesz mało na rękę,ludzie pracujący w tym samym miejscu przez inne agencje dostają prawie połowę więcej niz my,którzy dostajemy zaledwie 5,50
3)ludzie zzatrudniani przez inne agencje pracujący ze mną dostają swietne stawki za nadgodziny,nam kazdą godzinę liczą tak samo
4)umowa jest zawiła i niektore zdania są bezsensowne,co wynika z pewnoscią ze złego tłumaczenia,dość,że kolezanka po prawie miala problem zeby zrozumiec tą umowę
5)wysyłają ludzi do pracy i nie dają info co zabrac,jak wyglądają noclegi,ilu osobowe pokoje są czy są nadgodziny,wyjechalam do pracy z dnia na dzien i bylam tak kiepsko przygotowana jak tylko mozna sobie wymarzyc,nie wiedzieli czy bedzie posciel,czyy zabrac spiwór,po prostu zero sensownych info mimo,ze ludzie pracowali juz w mojej firmie od miesiąca i przez ten miesiąc koordynatorka powinna sie zorientowac co bedzie potrzebne osobie wyjezdzającej i ile osob jest w pokoju
6)kolezanki mialy problem z otrzymaciem miesiecznej wyplaty i w koncu nie mam pojecia czy ja dostaly
7)koordynatorka sukcesywnie zapisuje sobie na swistku te same pytania,któe ludzie jej zadają i wciąż nie daje odpowiedzi,np na pytanie dlaczego na umowie jest stawka trochę ponad 2 euro za godzinę...jedyną jej odpowiedzią było to,ze tak jest na umowie,ale dostaniemy 5.50,i kazda nowa osoba zadaje jej to i kilka innych pytan i nadal nie ma sensownej,konkretnej odpowiedz
8)całą firma smierdzi jakąś nieuczciwością,kiepską płacą i wykrętami
9)kolezanki które pracuja dluzej po miesiacu dostaly jakies paczki zywnosciowe-ziemniaki,makaron,cos jak nutelle i nie wiem co jeszcze,ale przywożą to do firmy na kantyne i trzeba to na rowerkach do domów zawozic,co jest totalnym bezsensem.
nie przypominam sobie niczego więcej,ale z pewnoscią cos jeszcze było na rzeczy.z plusów to powiem,ze koordynatorka jest miła i uprzejma,co przeciez jest standardem
zastnowcie sie,czy akurat przez tą agencje warto zacząć swoją przygode z holandią,ludzie tu niezle zarabiaja i tem mają zakwaterowanie wliczone...
tajemnicza 2014-04-05 20:57:05
Tak to jest prawda co powyżej jest napisane to 5,50 na godzine to sa śmieszne pieniadze pracownicy na wiekówce więcej zarabiają jeżdże od dłuższego czasu do pracy w Holandii myślałam że sobie po lepsze a tu jeszcze na gorszą mine się trafilo a tym dziewczyną co te dary wczoraj dostały to szczerze współczuję bo kazdy się z nich śmiał nie ma czego pozazdrościc Lugera to jest firma której nie polecam
1
zenka 2014-04-05 21:08:34
Tak potwierdzam wyższe wypowiedzi w ostatnich dniach sporo osób porzuciło prace i zjechało do Polski bo za takie marne grosze i umowe nie zrozumiała nikt nie bedzie pracował wszystkie podpunkty wymienione powyzej to święta prawda i słyszałam że w najblizszym czasie planuje zjechać jeszcze ok 10 osób nie uprzedzając nikogo o tym jak poprzednie osoby nie polecam tej firmy
Kamila 2014-05-15 15:54:15
Omijajcie tą firmę z daleka! Obiecywali 5,5 eur okazało się, że nagle nie pracujemy dla Holandskiej firmy tylko dla Słowackiej i jest 4 eur. Opóźnienia w wypłacie pieniędzy to norma, zawsze ktoś coś zapomniał, nie zlecił itd. Do tego dochodzą nie spodziewane koszty, które nie przewidzieli i trzeba płącić z własnej kieszeni. Próba skontaktowania się z nimi to porażka. Nawet zlikwidowali polski oddział. Nawet ich strona lugera.pl nie działa!
alfa 2014-05-22 20:34:43
To totalna porażka nic więcej, ściemnianie ludzi i obiecywanie złotych gór. Wstyd!!!!!
tommy77pl 2014-10-14 23:20:30
mialem okazje pracowac. na spotkaniu z koordynatorem cala ekipa zazadala podwyzki z 5,50 na 6. przyjechal szef i po 2 godz rozmowy zgodzil sie. zwazywszy ze nie interesuje ci mieszkanie , ubezpeczenie i dojazdy to ta 6 nie jest najgorsza jak na hol warunki. placa regularnie. a i wywalczylismy zamiane miesiecznych wyplat na tygodniowki. tylko trzeba stanowczo iz decydowanie zadac tego w wiecej osob. my zagrozilismy wyjazdem w wiecej osob iefekt byl pozytywny. na tle wszystkich firm w ktorych pracowalem w holandii raczej pozytywnie ipolecalbym
kicia 2014-10-16 16:30:52
Ja dostawalam szalu przez ta cholerna agencj.koordynatorka zlewala nas totalnie,nie odpowadla na smsy z normalnymi zapyaniami,nie moglam sie doczekac wyrownania godzin,odpowiedzi na temat wakacyjnego.ogolnie musialam pisac po kila razy a i tak otrzymywlam zlewajaca odpowiedz.gdy skonczylam prace przez to tragiczne biuro,to koordynatorka jz wogole mi nie odpisywala.takze nic nie wiem o wakacyjnym.z pewnoscia jest wiele zlodiejskich biur w holandi,moze lugera nie jest najgorsza ale jest zdecydwane chu..a!teraz pracue przez porzadna agencje i jestem ewna ze mnie nie oszukuja
Lugera this is shit 2014-10-17 20:35:36
Tragiczne pośrednictwo, nie pchać się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
s4 2014-10-17 20:39:32
Nie polecam, każda wypłata wymaga wyjaśnień, ciągle coś nie tak !!
Szkoda nerwów na to badziewie !!
2
kicia 2014-10-20 18:15:57
teraz pracuje przez aldiver,wszystko jest ok,samido mnie dzwonią gdy nie dostana moichgodzin,zebym podala im w przyblizeniu ile pracowalam iyplacaja mi kase a potem koryguja gdy dostaja godzinyz biura.upominam sie teraz o moje pieniądze wakacyjnde i urlopowe w lugerze,ale systematycznie mnie olewają,to są po prostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z naszej szklarni wszyscy uciekli z powodu tej agencji,a ludzi bylo zatrudnionych przez lugere sporo.odradzam jeszcze raz stanowczo!!!
kota 2014-12-09 16:21:48
to mozesz byc pewnien,ze przez tą agencję bedziesz się czuł oszukiwany.nie ypłacają wakacyjnego,czyli grabią dużą sumę od kazdego pracownika.
1
AVmd 2015-03-24 07:54:39
Omijać z daleka tych ZŁODZIEI !!!! Kombinują ze wszystkim, oszukują i okradają bez sensownego wyjaśnienia. Posiadają biura w kilku krajach, ale nie w Holandii ( kombinują na podatku ) Zarobki poniżej krytyki.
Nie posiadają własnych zakwaterowań, umieszczają w domkach zapełnionymi ludźmi z innych pośrednictw. Aut firmowych również brak, rower albo jeździsz swoim ryzykując.
1
do Mania 2016-02-14 19:53:14
Z takimi błędami ortograficznymi to zal pisac na forum. I ty się pchasz na młodszego specjalistę? Wiedza praktyczna? Ludzie święci -co sie tu kręci!
raaafik 2016-05-15 12:06:07
fajna oferta, fajnie, że po angielsku :) podnosi to poprzeczkę na pewno. Ten business Controller ma spore wymagania, wyższe wykształcenie, doświadczenie (nie pisza jak długie) i cała reszta analitycznych umiejętności
Aneta 2016-10-25 09:58:13
Witam
Poszukujemy w Warszawie osób ze znajomością j. słowackiego na stanowiska:
Team Leader with Slovak i E-commerce Specialist. Zainteresowanych proszę o kontakt
amalanowska.linguajob@gmail.com prześlę ofertę pracy
Zostaw swoją opinię o Lugera & Makler Poland Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lugera & Makler Poland Sp. z o.o.