logo Lugera & Makler Poland Sp. z o.o.

Lugera & Makler Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Lugera & Makler Poland Sp. z o.o.

tajemnicza 2014-04-05 20:57
Tak to jest prawda co powyżej jest napisane to 5,50 na godzine to sa śmieszne pieniadze pracownicy na wiekówce więcej zarabiają jeżdże od dłuższego czasu do pracy w Holandii myślałam że sobie po lepsze a tu jeszcze na gorszą mine się trafilo a tym dziewczyną co te dary wczoraj dostały to szczerze współczuję bo kazdy się z nich śmiał nie ma czego pozazdrościc Lugera to jest firma której nie polecam
1
zenka 2014-04-05 21:08
Tak potwierdzam wyższe wypowiedzi w ostatnich dniach sporo osób porzuciło prace i zjechało do Polski bo za takie marne grosze i umowe nie zrozumiała nikt nie bedzie pracował wszystkie podpunkty wymienione powyzej to święta prawda i słyszałam że w najblizszym czasie planuje zjechać jeszcze ok 10 osób nie uprzedzając nikogo o tym jak poprzednie osoby nie polecam tej firmy
Kamila 2014-05-15 15:54
Omijajcie tą firmę z daleka! Obiecywali 5,5 eur okazało się, że nagle nie pracujemy dla Holandskiej firmy tylko dla Słowackiej i jest 4 eur. Opóźnienia w wypłacie pieniędzy to norma, zawsze ktoś coś zapomniał, nie zlecił itd. Do tego dochodzą nie spodziewane koszty, które nie przewidzieli i trzeba płącić z własnej kieszeni. Próba skontaktowania się z nimi to porażka. Nawet zlikwidowali polski oddział. Nawet ich strona lugera.pl nie działa!
alfa 2014-05-22 20:34
To totalna porażka nic więcej, ściemnianie ludzi i obiecywanie złotych gór. Wstyd!!!!!
tommy77pl 2014-10-14 23:20
mialem okazje pracowac. na spotkaniu z koordynatorem cala ekipa zazadala podwyzki z 5,50 na 6. przyjechal szef i po 2 godz rozmowy zgodzil sie. zwazywszy ze nie interesuje ci mieszkanie , ubezpeczenie i dojazdy to ta 6 nie jest najgorsza jak na hol warunki. placa regularnie. a i wywalczylismy zamiane miesiecznych wyplat na tygodniowki. tylko trzeba stanowczo iz decydowanie zadac tego w wiecej osob. my zagrozilismy wyjazdem w wiecej osob iefekt byl pozytywny. na tle wszystkich firm w ktorych pracowalem w holandii raczej pozytywnie ipolecalbym
kicia 2014-10-16 16:30
Ja dostawalam szalu przez ta cholerna agencj.koordynatorka zlewala nas totalnie,nie odpowadla na smsy z normalnymi zapyaniami,nie moglam sie doczekac wyrownania godzin,odpowiedzi na temat wakacyjnego.ogolnie musialam pisac po kila razy a i tak otrzymywlam zlewajaca odpowiedz.gdy skonczylam prace przez to tragiczne biuro,to koordynatorka jz wogole mi nie odpisywala.takze nic nie wiem o wakacyjnym.z pewnoscia jest wiele zlodiejskich biur w holandi,moze lugera nie jest najgorsza ale jest zdecydwane chu..a!teraz pracue przez porzadna agencje i jestem ewna ze mnie nie oszukuja
Lugera this is shit 2014-10-17 20:35
Tragiczne pośrednictwo, nie pchać się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
s4 2014-10-17 20:39
Nie polecam, każda wypłata wymaga wyjaśnień, ciągle coś nie tak !!
Szkoda nerwów na to badziewie !!
2
kicia 2014-10-20 18:15
teraz pracuje przez aldiver,wszystko jest ok,samido mnie dzwonią gdy nie dostana moichgodzin,zebym podala im w przyblizeniu ile pracowalam iyplacaja mi kase a potem koryguja gdy dostaja godzinyz biura.upominam sie teraz o moje pieniądze wakacyjnde i urlopowe w lugerze,ale systematycznie mnie olewają,to są po prostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z naszej szklarni wszyscy uciekli z powodu tej agencji,a ludzi bylo zatrudnionych przez lugere sporo.odradzam jeszcze raz stanowczo!!!
kota 2014-12-09 16:21
to mozesz byc pewnien,ze przez tą agencję bedziesz się czuł oszukiwany.nie ypłacają wakacyjnego,czyli grabią dużą sumę od kazdego pracownika.
1
AVmd 2015-03-24 07:54
Omijać z daleka tych ZŁODZIEI !!!! Kombinują ze wszystkim, oszukują i okradają bez sensownego wyjaśnienia. Posiadają biura w kilku krajach, ale nie w Holandii ( kombinują na podatku ) Zarobki poniżej krytyki.
Nie posiadają własnych zakwaterowań, umieszczają w domkach zapełnionymi ludźmi z innych pośrednictw. Aut firmowych również brak, rower albo jeździsz swoim ryzykując.
1
do Mania 2016-02-14 19:53
Z takimi błędami ortograficznymi to zal pisac na forum. I ty się pchasz na młodszego specjalistę? Wiedza praktyczna? Ludzie święci -co sie tu kręci!
raaafik 2016-05-15 12:06
fajna oferta, fajnie, że po angielsku :) podnosi to poprzeczkę na pewno. Ten business Controller ma spore wymagania, wyższe wykształcenie, doświadczenie (nie pisza jak długie) i cała reszta analitycznych umiejętności
Aneta 2016-10-25 09:58
Witam
Poszukujemy w Warszawie osób ze znajomością j. słowackiego na stanowiska:
Team Leader with Slovak i E-commerce Specialist. Zainteresowanych proszę o kontakt
amalanowska.linguajob@gmail.com prześlę ofertę pracy
FooFighter 2017-02-25 12:03
Witam.
Ktos jest zainteresowany i aplikował na ktores z oferowanych przez tą agencje stanowisk, pracy w Kuwejcie?
Wydaje sie, ze to powazna oferta (praca dla kontraktora z amerykanskiej armii) .
Mechanik 2017-03-07 13:29
Kiedyś podobna rekrutację prowadziła TXM Recuit Ltd. możesz poczytać opinie tutaj http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,698110 oraz tutaj http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,775078
FooFighter 2017-03-07 15:59
Dziek za info :)
Marek 2017-03-09 11:36
cześć kolego,starasz się tam o robotę w Kuwejcie? Możemy się jakoś skontaktować?
FooFighter 2017-03-09 13:52
Witam, tak wysłałem tam swoją aplikację, jestem już po rozmowie z przedstawicielka biura z Polski. Czekam teraz na przesłanie dokumentów i termin rozmowy z Amerykanami.
Moj numer tel ( usunięte przez administratora )
Marcin 2017-03-10 19:37
wiecie może jakie warunki ile proponują?
FooFighter 2017-03-11 16:09
Poki co jeszcze warunki nie sa znane, oprócz tych które były przedstawiane w ogłoszeniu.
Sprawa ma wyjaśnić się w przyszłym tygodniu, po rozmowach z pracodawca.
diana 2017-03-14 00:02
cześć, wybieram się do kuwejtu na stanowisko production control clerk, jestem już po rozmowach z amerykanami. Czy wy również z nimi już rozmawialiście?Mogę tylko podpowiedzieć, że w kuwejcie wymagają paszportu ważnego przez co najmniej dwa lata.
FooFighter 2017-03-14 10:25
Witam Diana,
tak wlasnie odbylem rozmowe.
Natomiast nic konkretnego sie nie dowiedzialem.
Probowalem popytac o wize i w zamian dowiedzialem sie, ze procedura zajmie sie agencja.
Jesli moglabys to prosiłbym o kontakt mailowy mattrz89@gmail.com
Marek 2017-03-14 12:43
Ja już też po rozmowie jestem;)
Ania 2017-03-14 17:10
Diana, a możesz napisać jakie warunki Ci zaproponowali?
JACEK88 2017-03-14 20:07
Cześć,

Na jakie pozycje aplikowiscie? (oprócz Diany rzecz jasna):)

Pozdr
Mechanik 2017-03-14 21:58
Ja odradzam, dostałem ofertę i wcale nie jest taka atrakcyjna, z resztą jak pod linkami http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,698110, http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,775078
- wynagrodzenie nie jest wolne od podatku w Polsce, gdy pisali tax free to mieli na myśli że nie trzeba płacić podatku w USA i Qatarze bądź Kuwejcie
- wynagrodzenie będzie płacone w walucie miejscowej rialu katarskim lub dinarze kuwejckim na konto w jednym z tych krajów, trzeba odliczyć od tego koszty utrzymania konta i przelewów do Polski (a te ostatnie jak to przelewy zagraniczne nigdy nie są tanie)
- jedzenie wcale nie jest darmowe jak w ogłoszeniu trzeba za nie płacić min. 5$ za posiłek czyli dziennie to tak min. 15$ (trzy najtańsze posiłki)
- bilet na wakacje wcale nie jest bezpłatny jedynie do pracy i z pracy :)
- pracujesz 12h ale pensje dostajesz za 8h bo żeby zapłacili za kolejne 4h to Twój przełożony musi podpisać pisemny wniosek (myślę że nie trzeba nikomu pisać jak to wygląda w rzeczywistości, czyli nikt nie będzie codziennie podpisywał wniosków na nadgodziny)
- najlepszy jest fragment:
Any other discussions that you may have had with us are not part of our offer unless they are described in this letter.
czyli wszystko co obiecali w ogłoszeniu lub na rozmowie na skype jest nieważne, obowiązuje jedynie to co napisali w ofercie :)
- i na koniec najlepsze po przeliczeniu bo wprost tego również nie napisali stawka to ok 6$/h czyli 24zł brutto od zarobków odliczcie sobie wszystkie koszty, jak wyżej
- życze powodzenia tym co pojadą, trzeba być mega zdesperowanym
1
Marek 2017-03-16 10:24
Kolego skad masz takie informacje?ile miesiecznie mozna tam zarobic?
Ania 2017-03-16 11:06
przecież napisał że na podstawie ofety
1
Beduin 2017-03-16 11:52
Dokładnie.
Marek - Masz jak byk napisane, ze to na podstawie oferty.

Myslalem, że ze wzgledu na ilosc godzin i po odliczeniu kosztow na jedzenie (nawet te 5,10 $) zostanie cos miedzy 1500 a 2000 $, a tu szukają desperatów, zeby za głodową stawkę pojechali, smażyli się w takiej temperaturze i pracowali po 12 h dziennie, 6 dni w tygodniu.
Ogłoszenie jeszcze wyglądało obiecująco, ale jak napisał kolega Mechanik, oferta "nieco" sie rozni.

Marek 2017-03-16 12:09
Z tego co kolega napisał to lipa na całego,grosze tam się zarabia.....
Marek 2017-03-16 12:27
Jest ktoś kto tam był?
Beduin 2017-03-16 12:33
Jesli faktycznie wychodzi, ze na godzine wychodzi to 6$, to nawet przy 12 h i miesiacu pracy, masz cos kolo 1700 $, wez teraz odlicz sobie koszta jedzenia i innych pierdół.
Kokosów nie ma, poza tym to straszny wyzysk za tyle pracowac.
Ja aktualnie czekam na oferte i chce sie samemu przekonać jak ten kontakt wygląda, ale jesli tak jak pisze kolega wyżej, to odpadam.
Wolę poszukac czegos blizej Polski, w normalnych warunkach i ze stałymi godzinami mając przynajmniej cały weekend wolny.
Marek 2017-03-16 18:32
Dokładnie,poczekajmy na oferte,szkoda że nie ma nikogo kto tam był.
Marek 2017-03-17 15:54
Dostał ktoś ofertę?
Mechanik 2017-03-17 16:57
Ja na swoją czekałem ponad miesiąc, początkiem stycznia odbyłem rozmowy, opóźnienie tłumaczyli negocjacjami z US Army, więc możecie trochę poczekać na swoje oferty!
FooFighter 2017-03-17 17:04
Ale wyjazd ponoc planowany jest na polowe kwietnia, poza tym mówili podczas interview, że oferta ma sie pojawic jesli juz nie w tym, to nastepnym tygodniu.
Kazali tez wysylac kopie paszportu, zeby ruszyc z procedura wizową.

Inna sprawa, to co o czym piszesz w poscie wyzej. Słabo to w rzeczywistości wygląda. Aplikowales na stanowisko mechanika i tak słabe zarobki proponowali?
Jak sie skonczyla Twoja historia, pojechales tam koniec koncow?
Mechanik 2017-03-17 18:07
@FooFighter
Procedura wizowa to minimum 20 dni więc wątpię żebyście polecieli w połowie kwietnia.
Ja bym kopi paszportu nie wysyłał, zanim się upewnię, że oferta mi odpowiada w GCC (czyli krajach Zatoki Perskiej m.in. Kuwejt, Qatar itd) jest rejestr pracowników zewnętrznych, jeśli się okaże że jednak nie polecisz a będziesz miał już wizę pracowniczą to wystarczy że pracodawca zgłosi że nie przybyłeś do pracy i nikt z tego rejonu już Cię nie zatrudni, nikogo nie będzie interesowało że zmieniła się oferta bo logicznie rzecz ujmując to wizę się wyrabia po otrzymaniu oferty i podpisaniu umowy. Oni najpierw sprawdzają w rejestrze czy pracowałeś w GCC i czy czasem nie masz właśnie takiej złej historii.

Tak tak słabe zarobki proponowali i to jeszcze nie wprost tylko podali roczne wynagrodzenie i kazali sobie przeliczyć na 1h przy założeniu 12h pracy dziennie i to było na ofercie, a potem przysłali umowę w której napisali że praca nie 12h dziennie tylko 8h dziennie, wg stawki godzinowej z oferty, a jeśli będą nadgodziny to trzeba uzyskać pisemne potwierdzenie przełożonego, myślę że wiecie jak wygląda takie potwierdzenie, żaden pracodawca nie będzie codziennie podpisywał zleceń na nadgodziny!

Nie nie lecę tam, ma lepszą propozycję w PL 8h dziennie, wolne weekandy :), ale byłem na podobnym kontrakcie dla US Army w Qatarze i warunki były zupełnie inne 24$/h jasno napisane w umowie, nadgodzin nie było prawie w ogóle bo po 8h w temperaturze 50C + dojazd ok obie strony ok 3h nikt nie miał siły zostawać, jedzenie było free bo po prawie 11h (8 pracy + dojazd) nikt nie miał ani czasu gotować, ani chęci nie mówiąc już o tym żeby zdobyć produkty do jedzenia.
FooFighter 2017-03-17 18:25
Dzieki kolego za poswiecony czas i rzeczowe komentarze :)
Jako, ze to jedyne miejsce gdzie mozna sie cos w miare dowiedziec z "pierwszej reki".
Z paszportem juz za pozno. Kopia poszla do agencji, niestety.
Mimo wszystko poczekam na swoja oferte, zeby przekonac sie na wlasne oczy, jak to faktycznie wygląda na papierze, ale co raz to bardziej zniecheca mnie to wszystko. Szczegolnie czekanie, do cierpliwych nie naleze, a pracowac trzeba i jesli faktycznie pojawiac sie beda opoznienia z wizami i ze startem pracy (nawet przy dobrych warunkach) to czekac z wywalonym jezorem nie zamierzam. Poza tym nikt nawet w PL wiedzac o takich planach nie zatrudni nikogo w jakiejs konkretnej pracy. Jesli Ty oferowane miales po przeliczeniu 6$ jako mechanik, to Mnie na pozycji "shipping packera" to pewnie by zaproponowali cos kolo 5 baksów.
Marek 2017-03-18 10:06
Czyli 12 h pracy,dojazd 3 w jedną stronę,jeśli naprawde są takie warunki w umowie o,której pisze kolega to największy ''wał'' jaki moze być.......Foo Fighter odezwij się do mnie na tel.
Beduin 2017-03-20 12:02
Otrzymał ktoś juz moze oferte?
Szkoda, ze malo osob -tych ktorzy aplikowali, chyba ze bylo ich mało- sie tutaj udziela.
Przydałyby sie jakie konkretne infomacje. A nadal cisza.
Ania 2017-03-27 11:35
Dajcie znać czy otrzymaliście ofertę i jak to wygląda?
Beduin 2017-03-27 21:36
Nadal nic. Poki co oficjalnie oferty otrzymaly 2 osoby (laborer).
Ania - na jakie stanowisko aplikowalas?
Ania 2017-03-28 17:20
production control clerk
Beduin 2017-03-31 18:19
Czyli podobnie jak ja.
Mija kolejny tydzien i nadal cisza.
Jak juz cos bedziesz wiedziala, to prosze podziel sie info na forum
Pozdrawiam
Ania 2017-04-12 15:42
@Beduin
I jak dostałeś ofertę, odezwali się do Ciebie?
Beduin 2017-04-12 22:11
Nie, nadal nic.
I tak od czasu rozmowy kwalifikacyjnej, wysłaniu skanu paszportu nie dostałem żadnej odpowiedzi, nawet odnośnie wyrabiania wiz, czy badań itd. Nic kompletnie.
Nawet jesli by sie odezwali to ja odmawiam, ileż mozna czekac? Dałem sobie spokój :)
Straszny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i opieszałość ze strony Agencji i Amerykanów. Poza tym tak nie traktuję się kandydatów, którzy w nieskończoność mają czekać na odpowiedz.
Ania 2017-04-13 08:39
@Diana @FooFighter @Marek
A Wy dostaliście oferty?
FooFighter 2017-04-14 15:01
Nie, nadal nic i podobnie jak kolega wyżej, nawet jeśli oferta sie pojawi (chociaż juz w to nie wierzę) to rezygnuje. Pozdrawiam
Karolina 2017-07-25 14:03
Czy ktoś pracuje w Lugera & Makler Poland Sp. z o.o.? Może ktoś się wypowiedzieć na temat pracodawcy? Jakieś rady dla nowo zatrudniających się?
Zostaw swoją opinię o Lugera & Makler Poland Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lugera & Makler Poland Sp. z o.o.