brak logo

NOMET sp. zoo

Toruń

Opinie o NOMET sp. zoo

marc 2012-09-18 20:32:04
Witam.
Jestem BYŁYM pracownikiem Nometu.
(usunięte przez administratora) powiadasz??
Miałem tą wątpliwość pracy pod zwierzchnictwem pana (usunięte przez administratora), i powiem tak, wytrzymałem tam ponad rok, tylko dlatego, iż miałem rewelacyjnych klientów. Pan (usunięte przez administratora) był najgorszym dyrektorem z jakim pracowałem. Wraz ze mną odeszło wówczas jeszcze dwóch PH.Kiedy my pracowaliśmy, pan (usunięte przez administratora) przymykał oczy na nieformalne spotkania jego, pożal się boże, prawej ręki pana (usunięte przez administratora) wraz z żużlowcem i jeszcze jednym PH. Kiedy nas gonił z jednego końca Polski na drugi, pan żużlowiec miał fory, mimo zerowej sprzedaży własnej, pan (usunięte przez administratora) miał do niego słabość.Zamiast motywować zespół, wspierać go, On robił wręcz przeciwnie. Premie za sprzedaż nie widziałem, mimo wzrostu sprzedaży w moim regionie, mało tego w ostatnich 2 miesiącach mojej pracy obniżył nam pensje o prawie 20%. Dlaczego? bo jako jedyni, ja i moich dwóch kolegów potrafiliśmy się odezwać, a nie tylko przyklaskiwać. Dlatego myślący PH odeszli zostali kombinatorzy. Do dziś mogę jechać do moich byłych klientów z podniesionym czołem, ale niestety w większości przypadków, Nometu nie uświadczysz.
Piszecie o powrocie ekipy, zgranego zespołu?? Większość z nas ma dużo lepsza pracę, za dużo większe wypłaty i na wyższych stanowiskach. Jedyną normalna osobą za moich czasów z kadry menadżerskiej był pan Dyr. (usunięte przez administratora)
Kiedy w firmie dzieje się zle, wzmacnia się dział sprzedaży, bo tylko PH mogą cokolwiek zmienić, nawet jeśli brakuje towaru, gdy są duże zwroty, dobry handlowiec mający dobre kontakty z odbiorcom, jest w stanie go utrzymać.
ortografia 2012-09-19 08:19:23
Kolego jeżeli Twoja praca była taka jak Twoja ortografia to gratuluję Tobie :) a swoją drogą to nie pamiętam żeby (usunięte przez administratora) czy też (usunięte przez administratora) obnizali komukolwiek pensje... Z tego co wiem to Pan (usunięte przez administratora) nie pracują już w Nomecie i wiedzie się im całkiem nieźle, jedyną osobą jak została wymieniona przez Ciebie, która jeszcze pracuje to tzw Żużlowiec, któremu wiedzie się również dobrze. Więc przestań wylewać żale i weź się za pracę bo pewnie jej nie masz i teraz dochodzisz do wniosku, że byłeś skończonym durniem odchodząc z Nometu.
2
marc 2012-09-19 19:33:45
Hmmmm po tym co napisałem, Ty kolego zwracasz uwagę tylko na ortografię?
Masz rację jest bardzo ważna, na tyle ważna, iż reszta mojej wypowiedzi jak i wypowiedzi innych na tym forum jest mało istotna.Pewnie masz rację pisząc, że jestem durniem bo ponad rok pracowałem w tej firmie. Dziękuję również za troskę, ale spokojnie pracę mam i to dobrą. A skoro w Nomecie jest tak dobrze, dlaczego jest tak zle?
Kiedyś Nomet i Gamet były firmami porównywalnymi na rynku,a dziś...w gazetach, w TV, w hurtowniach, wśród klientów...Gamet.
Ps. Panie (usunięte przez administratora) to pan???
Bo żużlowca nie podejrzewam o taką znajomość ortografii, a tym bardziej tak elokwentnej wypowiedzi, podobnie jak (usunięte przez administratora), ten na dodatek jest leniwy. Więc pozostaje wyczulony na swoim punkcie (usunięte przez administratora)
1
ortografia 2012-09-20 07:52:19
Jak sam zuważyłeś Kolego wypowiedź jest na temat i musiało to Ciebie zaboleć skoro wysiliłeś się aby odpisać... Sam zastanawiam się jaki jest powód oczerniania tych osób skoro sam już jak wspomniałeś nie pracujesz w Nomecie. Moim zdaniem tylko osoba nie spełniona może wypisywać oszczerstwa wobec innych. Zaznaczam, iż nie jestem (usunięte przez administratora) i nie jestem (usunięte przez administratora). Obie te osoby znam doskonale i wiem, że gdyby mogły to z pewnością zrobiłyby więcej ale jak sam pewnie Wiesz to w Nomecie panuje total recal, którego wspomniani przez Ciebie Panowie nie mogli przeskoczyć. Powinieneś wczytać się w posty, które zostały umieszczone wcześniej i jak sam zauważyłbyś to nikt nie wspomina o nieudaczność lub też lenistwie... Uważam osobiście, że nie powinno się mówić źle na poprzednich pracodawców jak i bezpośrednich zwierzchników, ale to moje podejście do życia i nie wskazuje nikomu jak ma postępować. Zarówno (usunięte przez administratora) jak i (usunięte przez administratora) może nie byli idealni ale z całą pewnością stwierdzam, że brakuje takich ludzi jak oni !!! Wiedzieli jak podejść do klienta i w jaki sposób wyciągnąć maximum z każdego z osobna. Sam jestem ciekawy w jakim okresie pracowałeś bo jak sam pewnie Wiesz to pan (usunięte przez administratora) nie pracuje w Nomecie od dwóch lat a Pan (usunięte przez administratora) od trzech lat więc musisz być osobą, która pracowała w tym czasie. Zastanawia mnie również dlaczego po takim czasie oczerniasz kogoś, kogo tak naprawdę nie znałeś na tyle aby wyrażać opinie na ich temat. Pracowałem równiez pod tymi Panami i stwierdzam, że nie można powiedzieć, iż któryś z nich był leniwy czy też wyczulony na swoim punkcie. Oczywiście kwestia poglądu na system panujący w Nomecie może dawać osobie, która go nie zna złe światło na taką sytuację i podejście do pracowników, ale z pełna świadomością tym dwóm Panom w skali od 1 do 5 daję 4 za podejście biznesowe do ludzi i do tematu. Największym błędem Pana (usunięte przez administratora) było zbyt duże wnikanie w drobnostki, które tak naprawdę absorbowały go i nie miał czasu na skupienie się na rzeczach ważniejszych, natomiast dużym błędem Pana (usunięte przez administratora) było zatrudnienie swoich kolegów co przyspożyło mu wielu problemów. Mam nadzieję, że mój wpis pozwoli Tobie na zweryfikowanie swoich poglądów i po chwili głębszej refleksji na temat pracy w Nomecie dostrzeżesz również dobre strony tej dwójki jak i samej Firmy.
Pozdrawiam,
nadal pracujący
marc 2012-09-20 12:01:22
Dziękuję za rzeczową i konstruktywną wypowiedz. Jednakże obaj mamy inne pojęcie o pracy i postawie obu panów.

Życzę powodzenia zarówno Tobie kolego, jak i całej firmie.
info 2012-09-24 09:14:28
... a ja zawdzięczam bardzo dużo Panu (usunięte przez administratora). I możecie wypisywać sobie co chcecie na niego. Wg mnie facet jest poukładany i wie czego chce, potrafi zorganizować sobie świetnie pracę i nie ma większych problemów z podwładnymi no po za niektórymi :)
Jeżeli chodzi o (usunięte przez administratora) to również uważam, że gość poukładany choć troszkę powinien przystopować swoje uwagi w stosunku do ludzi.
Generalnie obaj Panowie są/byli dla mnie ok.
nowy 2013-05-28 22:21:05
A co możecie powiedzieć o stanowisku POLERNIK-SZLIFIERZ ??

składałem na to stanowisko podanie i chciałem zaczerpnąć waszych opini
marcin 2013-08-31 09:56:43
W odpowiedzi na wcześniejsze pytanie odnośnie rozliczenia z pracownikami, płacą na czas - z tym nie ma problemu. Umowa o prace, lecz socjal nie istnieje.
Polernik - szlifierz to nie będzie lekka praca, praca w pyle z rozgrzanymi detalami i stale podnoszonymi normami dla pracowników. Spróbować możesz, ale to najbardziej rotujące w nowych pracowników stanowisko. Jeżeli chodzi o klimat i warunki, ja podlegałem komunistycznemu pionkowi, który darł się na wszystko co się rusza, osobnik ma swoją filozofię zarządzania produkcją polegającą na zastraszaniu zwolnieniami, mowa tu o p. B. K. (krzemyku). Jeżeli traficie do działu nie podlegającemu jego osobie to gratuluje - macie szansę na normalną pracę.
1
Tolek 2013-11-09 18:28:26
:mowa tu o (usunięte przez administratora). Jeżeli traficie do działu nie podlegającemu jego osobie to gratuluje: - a jest tam taki dział z tego co wiem to szef produkcji
p 2014-02-09 21:53:02
witam pracuje juz troche czasu w nomecie i to jest prawda jest pewien pan (usunięte przez administratora)na wszystko co po jego mysli nie idzie
2
merc 2014-02-26 00:07:43
Witam.
przecież jest parę działów którymi nie rządzi bezpośrednio (usunięte przez administratora)kierownicy tych działów dobrze sobie radzą i bez jego wiecznego zamieszania. Uważam że szef dał mu za dużo zadań(lub sam się podjął(najprawdopodobniej)) przez co powstaje mętlik,a przez błędne decyzje dostaje majster lub brygadzista - przecież Pana nie przekrzyczy.
Co do wypłaty- pracuje już parę lat jeszcze się nie zdarzyło żeby wypłata była 10 - zawsze ale to zawsze była wcześniej 5-8 max.
socjal faktycznie raczej nie istnieje chociaż w ciężkich przypadkach kiedyś można było coś wydębić.
Co do reszty, no cóż wszystko najtańszym kosztem najlepiej przynieść z domu załatwić skombinować aby nie złożyć zamówienia które i tak zostanie wykreślone lub nie zostanie zrealizowane.
A praca, tak jak poprzednicy piszą: zrobić natychmiast (bubel wychodzi)ale to nie ważne, ważne że normę wykonałem, zamiast spakować i wysłać to przetopią wywalą na złom. Ten stres, nagonka prowadzą do większych strat niż spokojne załatwienie porządnie sprawy. Może ktoś ma za dużo władzy i ludzi ma za nic! Ale przecież przykład idzie od góry! Panie prezesie firma nie ma takiej wielkiej renomy jak kiedyś i tylu odbiorców więc warto się wesprzeć ludźmi którzy od lat sprawdzają się(i sprawdzali)mają doświadzenie i wiedzę o firmie i narzędziach którymi mogą się posługiwać na wydziale, a nie ślepo wierzyć komuś kto ma jakieś "kompleksy" i załatwia swoje prywatne sprawy w Pana firmie.
Dla tych co chcą się zatrudnić:
jak pisałem wcześniej firma wypłacalna jak na obecną chwilę!
szlifierz - polernik to ciężka i brudna praca,
w niektórych działach zauważalne zjawisko chaosu wynikające z zarządzania lub bojaźni przed (usunięte przez administratora)
jeżeli obiecują wam że coś dostaniecie egzekwujcie to od początku "młodzi" stażem mają pofolgowane i można próbować zamawiać.
Pozdrawiam
2
BEDIUN 2014-03-09 21:18:06
Firma ma obroty bardzo duże zyski firmy ogromne i to dzieki pracownikom którym dają najniższą krajową i nieważne czy pracujesz rok dwa pięć czy jesteś nowy czy robisz mało źle czy dobrze i duzo wszyscy najniższa krajowa plus ewentualna premia uznaniowa max 200 zł.
Firma woli zasponsorować żuzlowca dać mu pare ładnych tysięcy na silniki za to że on na kombinezonie będzie miał napis NOMET niż dać podwyżkę pracownikowi który zarabia rękoma pieniądze dla firmy. Dlatego jest jak jest w tej firmie, te zapomogi (czytaj WYPŁATY) są na czas, socjale itp nie istnieją płacą tylko to co muszą minimalnie, nawet nie dają ubrań roboczych i butów.

A sprawę Kierownika Produkcji (usunięte przez administratora) zostawię bez komentarza to jest człowiek nieformowalny i nie wiem co on wogóle tam robi i czy szefostwo nie widzi że on tylko szkodzi firmie i drze sie na wszystko co się rusza.
7
jan 2014-04-14 10:52:31
Witam. Szukam pracy na obrabiarkach CNC. Wczoraj wysłałem CV do firmy i dzisiaj dostałem telefon od kierownika utrzymania ruchu z zapytaniem ,,Kiedy mogę pojawić się na rozmowie ?,, Ponieważ pracuje aktualnie na 2 zmiany i mam koło 130 km do przejechania odpowiedziałem, że jutro od rana i pan się zgodził. Teraz czytając komentarze widzę, że nie ma sensu nawet tam jechać skoro płacą najniższa krajową... Czy może ktoś wie dokładniej jakie są zmiany? po ile godzin się pracuje? czy weekendy są płatne jako 100 i 50 a może jakoś inaczej? z góry dziękuje za odpowiedź,
były 2014-04-29 09:47:44
jakie weekendy? zakład wtedy zamknięty na siedem spustów, Masz racje nie idz tam to syf. kadra kierownicza to inteligencja na poziomie rośliny doniczkowej.
TOMEK 2014-05-12 12:29:44
weekendy są płatne o połowę wiecej sobota a 2 razy wiecej niedziela... nie wiem kto pisze te komentarze i czy wogóle coś na ten temat wie ale najlepiej jedz i sam sie dowiedz. a co do kierownictwa firmy to jakby była taka głupia to firma nie byłaby stabilnie na rynku 30 lat, zastanów sie co piszesz.
obecny 2014-05-15 23:35:08
Odszedł z pracy jeden z najlepszych kierowników tej firmy. Facet z ogromną wiedzą techniczną i świetnie zarządzający działem odlewni. Bardzo dobrze zorganizowany. Gość potrafił rozwiązać niemal każdy problem. Bez krzyków, z humorem ale wymagający jakości.
2
biały 2014-06-04 17:37:17
a to od kiedy w soboty i niedziele pracują? za moich czasów to chyba nie??? jak na lewo towar sprzedają to się na rynku utrzymują.
1
niuniuś 2014-07-02 19:12:29
killer mało wiesz,sam ten lewy towar szykowałem
Borys 2014-07-23 16:19:13
Oficjalnie ogłaszam że kierownik działu aluminium znika z mapy!
1
nowy 2014-09-22 20:15:34
... a nowy dyro przyszedl i zaczyna kosic :)
1
albert 2014-09-24 12:48:11
o czym wy piszecie? o Nomecie? Pracuję od 4 miesięcy. Kasa na czas, firma zadbana nawet na produckcji sprzątaczki korytarz dwa razy dziennie myją. Kierownik aluminium jest a u nas na dział zatrutniają a nie koszą (cytując użytkownika nowy). Kiedyś to podobno było gorzej ale to nie za moich czasów. Piszcie o tym co jest a nie o tym co słyszeliście że podobno kiedyś było :-)
1
tito 2014-10-10 18:44:02
Albert dopisz tekst sponsorowany
2
maja 2014-10-31 16:10:11
Pracuję tam kilka lat uważam , że jest dobrze tak jak wcześniej wspomniano kasa na czas . czasami nerwowo , ale wszędzie nerwy się zdarzają to praca chodzimy tam żeby uczciwie pracować i zarabiać pieniądze , ten co ściemnia może się bać a zresztą każdy może odejść nikt nikogo na siłę nie trzyma.,
zastanawiam się 2014-12-29 12:20:24
witam was..mam pytanie..jak się sprawy mają na galwanizernii na ulicy kanałowej? ja własnie dziś otrzymałam możliwośc podjęcia pracy przy zakładaniu detali na zawieszki...jaka tam panuje atmosfera? jacy ludzie? ja pracowałam 12 lat temu na kociewskiej i powiem szczerze że za tamtych czasów był jeden wielki syf....ale lata mijają i coraz trudniej o umowę o pracę,więc trzeba brac co sie da,,,czy jest ktoś w stanie odpowiedziec mi na moje pytania...jak z zarobkami?
1
siwa9 2015-01-13 16:44:34
ja w NOMECIE pracowałam ponad 10 lat temu ,czasami było źle,a czasami super .pan B.K TEŻ ZALEŻAŁO OD DNIA.dziś z bigu czasu i pracy w Ostaszewie i w Brodnicy uważam że NOMET TO BYŁ raj na ziemi
2
minia 2015-04-03 16:41:27
Ludzie... Zapraszam na Równinną, zobaczycie, jaki tam RAJ...
1
zbychu 2015-04-13 15:31:29
a jaki tam RAJ?
jork 2015-05-19 17:41:00
raj w negatywnym sensie. ale to już wina wiadomego pana.
Leming 2015-06-17 11:49:55
Byle błędy do roboty się weźcie
Zainteresowany 2015-07-23 17:36:03
Napiszcie proszę jaki warunki Nomet proponuje dla PH. Czy można zarobić 2500 zł podstawy? Jak z prowizją/premią ? Jakie auto i czy można je prywatnie użytkować.
as 2015-07-24 12:38:52
a czym ty chcesz handlować? to jest pic na wodę potem cię rzucą na produkcje bo niby nie będzie dla ciebie roboty w handlu
yogi babu 2015-07-29 18:22:54
kolego, jeśli Ty na wstępie pytasz o zarobki i użytkowanie auta firmowego , to gratuluję. Powinieneś takie kwestie omówić podczas rozmowy kwalifikacyjnej. no ale odpowiem , auto na chwile obecną to Kamaz po delikatnym lifcie, użytkować można ale niestety nie w centrum, jak wiesz są ograniczenia tonażowe ( zawsze możesz polatać po 22:00 ) tylko nie wiem jak podjedziesz do MC Drive. Wynagrodzenie 2500 z podstawy ??? oszalałeś za samo wstanie z łóżka mamy 7500 netto , pomyśł co się dzieje jak przyjdziemy w garniturach :) pozdrawiam
Zainteresowany 2015-07-30 23:07:29
Kolego, zluzuj lejce.
4
Zainteresowany 2015-07-31 11:53:14
Czy ktoś może udzielić konkretnych informacji nt. zarobków w tej firmie?
alfred 2015-08-01 11:09:11
Najniższa krajowa, premia około 300zł. Jak podpadniesz za coś, albo jak ktoś będzie chciał ci pokazać kto rządzi to nie dostaniesz tej premii i masz około 1200zł netto.
Zainteresowany 2015-08-03 18:35:12
pytam o wynagrodzenie dl PH
Xrr 2015-08-03 20:05:41
Jak zostaniesz zaproszony to się dowiesz.
yogi babu 2015-08-03 22:03:20
weź no w końcu wyluzuj... zarabiasz podobnie jak w każdej firmie. Jeśli masz chęci do pracy to będziesz zadowolony...Nomet-to siła ludzi którzy wiedzą czego chcą,( mam na myśli wszystkie działy naszej firmy, nikt za karę tu nie siedzi ) a zarobki to sprawa indywidualna. Jeśli liczysz na SUPER wysoką podstawę to już na wstępie powinieneś sobie odpuścić, nie ma miejsca w naszych szeregach na lewactwo itp, więc albo podejmujesz ryzyko albo stajesz się "pragnieniem" :)w przeciwnym razie zostaniesz pożarty już na wstępie ( twój ulubiony Yogi Babu )
parówka 2015-08-16 22:47:05
ja się pytam czym ty chcesz handlować w nomecie?
jojo 2015-08-28 22:56:14
ja pracuje w Nomecie od niedawna ale uwazam ze nie jest zle pracowac trzeba jak wszedzie zarobki moglyby byc lepsze jak na system 3 zmianowy ale to juz indywidualne podejscie prace trzeba szanowac
1
szef 2015-08-30 21:30:17
macie za..dalac a nie się na forum udzielać
3
yogi babu 2015-09-03 21:27:39
za..dalac to możesz późnym wieczorem w kuchni jak Cię żona o jajecznice poprosi , oczywiście jak wcześniej opuścisz deskę klozetową po wcześniejszym kochanku :)
1
Harpagan 2015-10-05 14:23:02
Jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] B.K. jest gorszy od Kadafiego,nawet wielki prezes się go boi! Ciekawe dlaczego? Przecież moczek już 3 razy był zwalniany. Już zapomniał jak mu jedyny prawdziwy prezes w tej firmie kazał rowy kopać!
2
załamana 2015-10-08 06:01:57
Tam inni innym związki rozpiepszają zamiast robic to siedza na telefonach i obracają panienki zamiast pracowac .rygor tam powinien być!!!!!
batman 2015-11-19 17:28:52
ach... szkoda nawet na was gadać... byliście, jesteście i pozostaniecie bandą nieogarniętych, łącznie z tymi na górze. Aż dziw, ze ta firma istnieje w dzisiejszych czasach gdzie trzeba mieć pojęcie na temat handlu, produkcji i przede wszystkim zarządzania zasobami.
1
Ona 2015-12-08 21:15:47
Nie wiecie czy szukają kogoś do pracy biurowej?????
Ha 2016-03-22 18:14:28
3000 ta w 1,5 miesiąca chyba po 12 godzin
szczery 2016-10-18 17:48:37
Tak w płatne ekstra o ile jesteś dobrym aktorem to zapraszamy na kasting na Równinną główny aktor
casanova wraca
bajak 2016-10-18 19:21:31
jak tam u was obecnie w firmie z p racą dla polerników i ślusarzy narzędziowych? wiem że gdzieś były jakies oferty takie i ogłoszenie do was o pracę ale przegapiłam i chciałam się dowiedzieć kiedy można się nowych spodziewać
Gal Anonim bo sie znamy 2016-12-03 07:50:50
firma jak każda inna, ale handlowców to mają najbardziej tępych z tępych, prawdziwe ciecie w berecie
3
Zostaw swoją opinię o NOMET sp. zoo - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NOMET sp. zoo