brak logo

BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów

Bielsko-Biała

Opinie o BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów

anonim 2010-12-06 15:00
Witam,

prosze o opinię o zarobkach
w firmie adekwatnie do zajmowanego stanowiska i przepracowanych lat. Ile dostaje pracownik na poczatku pracy w firmie. Proszę o podawanie stawek brutto (bez odliczeń) albo netto (na rękę).
Ilu zmianowa praca, jaki klimat - pracownicy, szefostwo itp.
anonim 2010-12-13 16:50
Witam,

Ile mżna u was zarobić oczywiście odpowiednio do stanowiska i przepracowanych lat - na jakich obrabiarkach pracujecie
7
gizmo 2011-01-05 13:39
Proszę o jakąś opinie o firmie BEFARED

Z góry dzięki !!!!!

;-)
anonim 2011-02-19 12:26
zarobki Najgorsze w bielsku.( usunięte przez administratora )na rękę jako operator CNC ze stażem. I jak się coś zepsuje to trzeba płacić do trzech wysokości wypłaty.
2
jeszcze pracownik 2011-02-23 20:56
Chaos w firmie!!! Tryb pracy zależny od obrabiarki jaką się obsługuje. Od 1 do 3 zmianowego z weekendami. Zdecydowana większość maszyn jest stara i wyeksploatowana. Co do płacy, nie ma jasnego systemu wynagrodzeń. Bardzo słaby socjal. BHP na niskim poziomie.
2
kris 2011-04-09 16:51
A jakiego typu macie obrabiarki: tokarki, frezarki, slzifierki?
Z jakim typem sterowania?
si 2011-05-16 22:43
obrabiarki typ: stare
model: zajechane
sterowanie: przeważnie ręczne
1
Normalny 2012-01-20 20:16
Ciekawe kiedy wyrzucą kierownika Pawla \'\'betona\'\'
5
yusuka 2012-01-20 20:30
Odjebcie sie od\'\'Betona\'\' są takie czasy że idioci robią karierę i jeżdzą tico
2
Absolwent 2012-01-20 21:28
Jak się pracuje w tej firmie ?
Jak wyglądają zarobki na produkcji ?
Pracownik 2012-01-21 10:47
Praca jest spoko zarobki dobre firma z perspektywami
Pracownik 2012-01-21 11:01
Odnośnie Kierownika to nie każdy go lubi bo nie da sobie nasrać na głowe pozatym umie kogoś docenić jeśli ktoś pracuje uczciwie
Operator 2012-01-21 12:20
Firma Befared jest jedną z lepszych na podbeskidziu zarobki ok fundusz socjalny ok a negatywne opinie wypisują ludzie którzy sie zwolnili i niemają powrotu
Marcin bez kultury 2012-01-22 15:11
A ja pracuję uczciwie a kierownik mnie nie docenia :-(
Ale mniejsza z tym kierownik jest jaki jest, i uważam iż nie ma powodu na niego narzekać.
Co innego Można powiedzieć o kierowcy Skody który przejawia że tak powiem delikatnie brak minimalnych zasad kultury osobistej.
1
Kriz 2012-02-05 07:28
Z tymi zarobkami i perspektywami to się grubo mylisz. Zarobki kiepskie, perspektyw nie widać. Może za krótko pracujesz żeby wiedzieć jak się w tej firmie \"kręci\".
1
Kriz 2012-02-05 07:33
Operator - 2012-01-21 12:20:43

Firma Befared jest jedną z lepszych na podbeskidziu zarobki ok fundusz socjalny ok a negatywne opinie wypisują ludzie którzy sie zwolnili i niemają powrotu
Przynajmniej opinie tych zwolnionych i pracujących są obiektywne a nie kłamliwe jak słowa prezesunia i dyrka techniczka.
Nieprawdacz prezesuniu czy dyrektorku.
Krzysiu 2012-02-09 15:30
Ja tam sobie chwale pracę w tym zakładzie o ile można nazwać to co robię pracą. Mianowicie przychodzę sobie do zakładu załączam maszyne i idę poobgadywać kogo się da, przeważnie kierownika i dyrektorów. Na noce oczywiscie idę spać bo noc od tego jest. Oczywiscie za tak uczciwa pracę w nagrodę dostaję od kierownika nadgodziny a ludzie którzy pracują uczciwie w ciężkich warunkach mi zazdroszczą ale to mnie nie nachodzi.
lemur 2012-02-13 21:16
Dobrze \"Krzysiu\" że poruszyłeś ten temat.
Muszę się z tobą zgodzić, zamiast pracować uczciwie na odpowiednich parametrach lepiej obniżyć je na maxa a w zamian dostać nadgodziny,
szkoda że ja tak nie mogę.
Zazdroszczę ci.
4
pracownik 2012-11-10 14:55
Marcin bez kultury - 2012-01-22 15:11:35

A ja pracuję uczciwie a kierownik mnie nie docenia :-(

Ale mniejsza z tym kierownik jest jaki jest, i uważam iż nie ma powodu na niego narzekać.

Co innego Można powiedzieć o kierowcy Skody który przejawia że tak powiem delikatnie brak minimalnych zasad kultury osobistej.
Wielkie głupoty pan wypisuje.Bardzo słabe wynagrodzenie w stosunku do wymogów od pracownika...
pracownik 2013-05-28 19:54
Strasznie kiepskie zarobki, nieład, masakryczne słabe bhp, także, wyeksploatowane, nie zadbane maszyny. Duże wymogi od pracownika,
1
krzys 2013-06-28 11:58
2400 brutto
Flesz 2014-06-08 23:08
Pozdrowienia dla Jacka M. Czas płynie tak szybko.
qwert 2014-06-15 18:47
Firma jest super. Kierownictwo super. A najważniejsze że zusy popłacone i nie kapie na głowę.
Bmma 2014-06-23 12:06
Brat jest kontrolerem i podobno 2200-2300 na rękę. Możliwe? Coś mało mi się wydaje.
Pucek 2014-08-14 21:48
Jak najbardziej możliwe. Kontrolerzy, technolodzy- zarabiają mniej od niektórych operatorów, ale i tych można na palcach góra dwóch rąk policzyć. Reszta tyra za grosze a nadgodzin już prawie wcale nie ma.
Praca ciekawa i spokojna ale nie za te pieniądze.
1
sad_but_true 2014-09-23 21:15
Spokojna praca za taką kasę to jest dobra dla kobiety. Mi by było wstyd w domu pokazać się z taką wypłatą.
5
To ja 2014-11-06 19:52
Hoefler ciekawe kto nastepny odejdzie pewnie znow bedzie wielkie zaskoczenie i niedowierzanie
17
rafal 2015-02-11 21:06
Kiedyś byłem tam na rozmowie na operatora CNC mam zdobyte doświadczenie na tych maszynach ale niestety nie na tym oprogramowaniu co tam było gość z którym rozmawiałem sympatyczny i konkretny jak powiedziałem że chce zarabiać na tamtą chwile 2400 to go przytkało i powiedział mi ze takiej kasy to nawet operatorzy z 10-letnim stażem w firmie tyle nie zarabiają
4
januszek 2016-05-22 11:32
Zarobki kiepskie, bo nie ma sprzedaży, płace w porównaniu do poprzedniego roku spadły o 20%. Z takim kierownictwem nic dziwnego, zastępca Szefa Produkcji została dziennikarka po policealnym studium.Szok, w załodze szok i niedowieżanie.Od stycznia tylko obcinają pensje, bałagan organizacyjny że hej, ludzie uciekają do innych firm albo na emerytury.Ciekawe że Redorze ten sam adres, ten sam właściciel, podobna produkcja, zupełnie inna atmosfera, płaca w porządku, co miesiąc premia.To i ludzie sie trzymają, a my mamy juz piątego prezesa a bida coraz większa. Brak woogóle jakiegoś systemu płacowego, wysługi lat, większej płacy za doświadczenie i fachowość. Można urobić się po pachy, a zarobisz tyle co leser na maszynie obok. Szkoda że do Redoru nie szukają pracowników bo sam chętnie bym przeszedł.
10
plastyfikator 2016-05-25 22:01
Drogi Januszku nie trzeba było szpanować norm i podkręcać parametry obrabiarki. Ja leciałem w kulki, miałem 80% wyrobienia, a teraz mam 170% i ślizgam się tak jak wcześniej.Jakieś przeliczniki mają dziwne, najważniejsze że Kierownik klepie mnie po plecach i premia sama leci do portfela.
7
Józek na wózek 2016-06-04 12:36
Byłem niedawno w tej firmie, była oferta na wózkowego, 2 zmiany, proponowali 2400. brutto. Dałem sobie spokój jak się dowiedziałem że wózkowy z wieloletnim stażem ma 200zł więcej, chyba ich popie... Co to za perspektywy?
4
Mariusz 2016-09-22 19:32
Nie polecam tej firmy, naprawdę szczerze. Zarobki słabe, duże wymogi i bałagan.
4
pracownik 2016-09-26 16:08
Dlaczego jest bałagan?
Właśnie dlatego że jest już 5 prezes, nowy prezes, nowe zmiany . Jak na złość zawsze na niekorzyść pracownika.
2
OBRABIATOR 2016-10-03 17:23
Ale wy brednie wypisujecie!!! Zapraszam do pracy u małego prywaciarza to zobaczycie lamusy jak może być naprawdę źle! Pensji przez miesiąc nie zobaczycie a jak już to podzielą na raty! Jak dostaniesz tysiąc do ręki to nie będziesz wiedział gdzie je najpierw wplacic żeby do następnej wypłaty przeżyć. Tu masz płacone zawsze na czas,jak robisz to masz premie i przynajmniej pod stołem nie płacą, traktują cię jak człowieka a nie jak cyborga do wynajęcia. Ty się lepiej baranie staraj bo czas pracowników trwać nie będzie wiecznie i w końcu wymienią cię na inny model. Atmosfera nie jest zła.Mistrzowie są ok. Kierownictwo też ,można z nimi po ludzku pogadać i co z tego że kierowniczka jest po jakimś stadium? Fredzlu jeden ona ma wiedzę większą o produkcji niż niejeden gość którego zatrudnia!
9
Leser 2016-10-03 17:53
Januszku,moze ty się do tej roboty nie nadajesz po prostu?!A jak ci tam tak źle to czemu siedzisz tam tak długo,ze już piątego prezesa przeżyłeś? Jak mi coś nie pasuje to szukam innej roboty! Coś mi się wydaje,ze ty z tych narzekaczy jesteś co tylko tyle robić potrafią! Może cię nie doceniają bo się nie strasz a ten "leser" z miejsca obok poprostu się stara i robi a tylko w twoich oczach jest leserem bo swoją miarą innych mierzysz. Jak w tym Redorze jest tak super to się tam zatrudnij, tylko żeby się na tobie nie poznali. Wiesz wkurzaja mnie tacy ludzie co tylko narzekać potrafią ale żeby coś z tym zrobić to już za duży wysiłek bo w sumie dobrze jest jak jest ale se ponarzekam bo taka mam naturę a może kogoś lepszego od siebie zniechęce i nie przyjedzie do roboty bo jeszcze by mnie wygryzl!!! weź się Januszku do solidnej roboty to cię może ktoś w końcu doceni!!!
Baran, Lamus i Frędzel, czyli szary pracownik! 2016-10-05 20:08
Obrabiator, słoma ci ze szpilek wychodzi!
5
Emeryt Elekt 2016-10-21 18:42
Co się dzieje z Befaredem? Jeszcze parę lat temu to była świetna firma w której pracowały całe rodziny! Gdybym był Prezesem ogłosiłbym konkurs wśród pracowników na stanowisko Szefa Produkcji, no nie ma na co już czekać, odwagi!
6
Lux 2016-10-23 18:23
Oj....Emerycie.
Już nie wrócą tamte czasy, gdzie do pracy szło się z wielką przyjemnością, gdzie na urlopie człowiek o robocie myślał, gdzie była praca i dobre stosunki między pracownikami.
Teraz robota prawie że na akord.....
Żądza pieniądza.
4
Junilko 2016 2016-10-27 17:52
Pracowałem w Befaredzie, może krótko, ale poznałem czym to pachnie. Pensja patykiem na wodzie pisana, premia niby do 20%,ale uznaniowa! Jak uznają tyle dadzą, przecież uznaniowa, praca w sobotę ale pieniązki dopiero w styczniu 2017. Skorzystałem z rady Obrabiatora i poszedłem do "małego prywaciarza" pensja spoko płatna już pierwszego, a sobota do ręki 250zł, muzyczka gra, robota idzie, Szef zadowolony, zupełnie inna atmosfera. Wszystko zależy od ludzi!
13
Karl 2016-11-27 19:57
Tak wszyscy się zmywają do innych firm a zwłaszcza do Czech. Z takimi zarobkami co tam płacą to śmiech na sali.
1
realista 2016-12-26 00:10
bezrobocie na drugi rok ok 6% w skali kraju, w powiecie bielskim ok 3%. Befared sąsiaduje z paroma konkretnymi firmami między innymi avio i fiat, które też potrzebują i szukają fachowców.Czytałem że w IKEi min płaca od 17 roku to 20zł na godzine. Jak nie będą płacić no to zobaczą jak to sie skończy. No cóż teraz to pracodawcy będą szukać pracowników a nie jak do 2015r. pracownicy pracodawców. Skończyło się inwestowanie tylko w maszyny i infrastrukturę powoli największą wartością jak na zachodzie staną się ludzie i raczej nie liczyłbym tu na kolegów za wschodu bo sie przeliczą. Po pierwsze zachód zaczyna dawać vizy dla ukraińców gdzie zarobki są nieporównywalne po drugie ukrainiec też nie będzie tobić za damski h..j w tym śmiesznym kraiku bo coś z tego musi mieć. Stara gwardia roczniki lat 50tych pójdą na emerytury w ich miejsce wejdą roczniki 90 z całkiem innymi wymaganiami i oczekiwaniami oczywiście wyższymi. Jak ktoś myśli że gówniarz przyzwyczajony do jeżdzenia z rodzicami po zagranicach i balowania będze robić za 2tyś na reke to sie mocno przeliczy. Reasumując jak zakład nie będze racjonalnie płacić to jes po nim.
10
frezer 2016-12-28 10:03
Święte słowa Realisto, dobrze że Zarząd ogłosił ferie świąteczne (ciekawe bo roboty od cholery!) 2 tygodnie i można coś dorobić. Dziś już idę na drugą zmianę do konkurencji, można jakieś kontakty podłapać. Nikt nie pisze konkretnie o zarobkach w Befaredzie; podstawa ile się wytarguje np.2500 brutto, do tego 20% premii uznaniowej o której lepiej zapomnieć, realnie ok.10%, wszystkie nadgodziny 50% ale liczone od gołej podstawy, nie razem z nadgodzinami. soboty do wybrania albo płatne 3 razy w roku na koniec okresu rozliczeniowego. Socjalne na świeta 2 razy w roku w zależności od dochodów na członka rodziny, maks. 490zł. Pod gruszę nie ma, ale jak cały rok nie chorujesz 300zł . W tym roku wypłacili też premię z zysku, ja miałem 250 godz. nadliczbowych i dostałem na rękę 174zł.
8
cleo 2016-12-29 15:54
174zł za cały rok!? Łał!
8
Alicja 2017-03-31 11:12
W 2017 roku FRiM BEFARED S.A. obchodzi 140-lecie istnienia na rynku! Artykuł na ten temat możecie znaleźć pod linkiem: http://www.befared.com.pl/?pid=39&docid=82
Zostaw swoją opinię o BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEFARED S.A. - Fabryka reduktorów i motoreduktorów