Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MOKATE Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2012-04-04 10:45:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z poprzednikiem, w dzisiejszych czasach firmy, które płacą w terminie to ewenement. Ważne jest też to, że opłacają wszystkie składki za pracownika w terminie. A czy zarobki są małe? Nie sądzę - w naszym rejonie dobrych pracodawców jest niewiele - szanujmy sobie pracę w Mokate.
zdjecie uzytkownika
MOZIL - 2012-04-16 16:42:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRZEZ PRZYPADEK ZNALAZŁEM TE FORUM , AKURAT TEŻ JESTEM PRACOWNIKIEM FIRMY MOKATE, dlatego chciałem zaapelować , może przeczyta to pani prezes mam nadzieje , chodzi mi o kierownika magazynu pana P.W , uważam że nie powinna firma tracić tak dobrych i doświadczonych , długoletnich pracowników , myślę że mało jest osób , które poradziły by sobie z tyloma obowiązkami , które ma pan P.W . a już na pewno nie osoba z zewnątrz , być może mój apel nic nie zmieni ale przynajmniej napisałem co myślę ja i wiele innych osób które pracują z panem P.W. WYSTARCZY SPYTAĆ .
zdjecie uzytkownika
nick - 2012-04-18 15:48:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się z przedmówcą , ale to nie wina kierownika tylko dyrektora firmy , zanim się ockną wszyscy to ten pan - dyr G PUŚCI FIRMĘ Z TORBAMI , NIE ZNA SIĘ NA GOSPODARCE MAGAZYNOWEJ , NIESTETY , TYLKO CIĘCIA , A TAK SIĘ NIE DA
PRZYKRO MI ALE TAK JEST PANIE G.
zdjecie uzytkownika
przestroga - 2012-04-22 01:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Mokate praca nie jest zła, w sumie to nie była. Bo od tego roku dzieje się źle. Po pierwsze płaca - jest w terminie, składki itd. Tyle że na podwyżki nie ma co liczyć. Rok w rok oszukują, mają mnóstwo wymówek. Po drugie co chwila jakieś cięcia wypłat - a to za L4, a to za bałagan, a to jeszcze za coś i tak w kółko... i za każdym razem mówią że będzie lepiej. Socjalne niby jest, ale nikt tego nie widzi. Na święta (tylko Boże Narodzenie) dają jakąś śmieszną paczkę taniego towaru, większość te paczki rozdaje po znajomych bo to nic nie warte. Kiedyś były imprezy, teraz tylko marzenia. Pracowników starych nie szanują - nie ważne jest doświadczenie itd. Nie chcesz pracować - wolna droga, możesz się zwolnić i nikt Ci nie zaproponuje nawet grosza podwyżki czy zmiany warunków umowy. Na magazynie musisz być od wszystkiego (na początku jest spoko, ale z czasem dokładają obowiązków i dokładają a kasa ta sama). Z tego co mi wiadomo od początku marca zwolniło się 4 czy 5 magazynierów (staż pracy od ok roku do 5-6 lat), a kolejny jest na wypowiedzeniu, nie wspominając że przez rok kilku się zwolniło starych pracowników lub zostali zwolnieni. Pozostali są również w trakcie szukania innej pracy. Również kierownik będzie nowy, bo stary odchodzi (chyba że się coś zmieniło w co raczej wątpię). Można jeszcze dodać że nowi pracownicy nie chcą przychodzić, a Ci co się zdecydowali, po tygodniu jak nie wcześniej zrezygnowali. Jeśli tylu pracowników w krótkim okresie odchodzi i nowi nie chcą przychodzić... odpowiedź jest gotowa - coś jest nie tak, nie warto podejmować tam teraz pracy.

Pozostałe działy jak np. mechanicy czy produkcja raczej spoko. Również wieża. Ale jak pan dyrektor G. będzie tam nadal, to może kryzys dopadnie wszystkich pracowników zakładu.
zdjecie uzytkownika
Radek P. - 2012-04-26 13:05:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JESTEM BYŁYM PRACOWNIKIEM MOKATE. PRACOWAŁEM W OKRESIE ROZKWITU FIRMY W ŻORACH.
TEN OKRES W ŻYCIU WSPOMINAM POZYTYWNIE. BYŁY LEPSZE CHWILE I GORSZE JAK W KAŻDEJ PRACY.
PRACOWAŁEM JAKO "MAGAZYNIER", NA KAŻDYM MAGAZYNIE PO TRO [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , DZIĘKI CZEMU MIAŁEM NIEZŁY ZASÓB WIEDZY NA TEMAT GOSPODARKI MAGAZYNOWEJ.
PAMIĘTAM CZASY PREZESA STELERA, WYDAJE MI SIĘ, ŻE TO BYŁY NAJLEPSZE CZASY! WTEDY Z CHŁOPAKAMI TWORZYLIŚMY NIEZŁY SKŁAD:)
CO DO PAWŁA [usunięte przez moderatora]PAMIĘTAJMY ŻE NIKT NIE JEST DOSKONAŁY.JEŚLI KTOŚ TWIERDZI,ŻE NIE DAJE SOBIE RADY JAKO KIEROWNIK Z TYMI MAGAZYNAMI, NIECH ODPOWIE MI NA PYTANIE?
TO DLACZEGO TE MAGAZYNY JESZCZE FUNKCJONUJĄ! A FUNKCJONUJĄ JUŻ TYLE LAT.
PAMIĘTAJMY RÓWNIEŻ, ŻE ZA PAWŁEM STOI SZEREG DOŚWIADCZONYCH PRACOWNIKÓW, KTÓRZY UTRZYMUJĄ TĄ DUŻĄ GOSPODARKĘ MAGAZYNOWĄ W RYZACH.
POKŁONY W STRONĘ BEATY H. ,EWY K. I WIELU INNYCH WSPÓŁPRACOWNIKÓW, NAPRAWDĘ NIESAMOWITA WIEDZA I DOŚWIADCZENIE LOGISTYCZNE.
PAMIĘTAJMY RÓWNIEŻ, ŻE JESTEŚMY TYLKO LUDŹMI,A POPEŁNIĆ BŁĄD LUDZKĄ RZECZĄ JEST.
NA ŁAMACH FORUM CHCIAŁEM RÓWNIEŻ POZDROWIĆ PANIĄ DANKĘ Z KADR ,WIOLETĘ H, JANUSZA J., ROBERTA K, JACEK K.
:)JEŚLI KOMUŚ NIE PODOBA SIĘ PRACA LUB WARUNKI FINANSOWE W MOKATE, MOŻE ZAWSZE ODEJŚĆ.
OCZYWIŚCIE NIE PALĄC ZA SOBĄ MOSTÓW:), BO MOŻE TAM KIEDYŚ WRÓCISZ:0
POZDRAWIAM MOKATOWCÓW
zdjecie uzytkownika
Nadal-(pracownik) - 2012-05-12 14:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na wstępie pragnę pogratulować zarządowi za podjęcie dobrej decyzji- mianowicie rozstanie z dyrektorem panem G.
Pan G. był jak drzazga, która tkwi głęboko- rani, drażni jest źródłem zaognienia. W ostatnim czasie pojawiły się coraz większe problemy w utrzymaniu składu (pracowników) i ładu na magazynie. Moim skromnym zdaniem z nadmiaru obowiązków, którymi został obciążony kierownik (P. W.).
Miejmy nadzieję, że po rozstaniu z panem G. będzie lepiej :P, choć na podwyżki nie ma raczej co liczyć i wystarczyć nam ciągle będzie musiało: \" Słońce, które po burzy, świeci tak pięknie dla was...\". W obecnej sytuacji większość pracowników magazynowych nie ma ochoty tam pracować i podejrzewam, że jeżeli nie nastąpi jakaś nagła poprawa to fala zwolnień oraz zniechęcenie będzie postępować.
zdjecie uzytkownika
Władek - 2012-08-02 17:37:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma była dobra ale minęły te czasy bezpowrotnie. Prawda leży po środku powiem po tym gorszym środku do pracowników. Kto pracował tam czy jeszcze walczy to wie. Nie polecam tej firmy jeśli ktoś szuka i ma rodzine i chce godnie żyć lepiej \\\\\\\"skoczyć\\\\\\\" na inny zakład poza Żorami, jest tu pare osób co próbują słodzić ale to takie nieudolne próby ratowania wizerunku firmy. Ja wiem tu są tacy \\\\\\\" [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] \\\\\\\" że trzeba się cieszyć z wypłaty prowizorycznej w terminie ale czy warto?! Dzięki temu \\\\\\\"bagnie żorskiemu\\\\\\\" ta firma jako tako wygląda ale jak ją porównacie do zakładów z rejonu Tychów Bielska to tylko rozpacz bierze.
zdjecie uzytkownika
Bogna - 2012-08-03 05:31:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Świetna firma , wystarczy podrobić kilka pieczątek i już można się nachapać fajnych gadżetów :-)
zdjecie uzytkownika
kik - 2012-08-06 21:27:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak na poważnie to była i chyba jeszcze jest niezła Firma. Ma tylko jeden problem, dobór pracowników,którzy mają wpływ na zarządzanie.
To jest ostatnimi laty największa bolączka tej Firmy.Owszem były wyjątki.Znane mi są dwa.Moim osobistym zdaniem im więcej ktoś obieca tym więcej dostanie.Zgodnie z dawnym powiedzeniem w Mokate \\\"Nikt ci tyle nie może dać co ci może obiecać ............ kto chce niech sobie dopowie.To było słynne powiedzenie
zdjecie uzytkownika
Urugian - 2012-09-09 10:16:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem magazynu w owej firmie i powiem wam że wcale niejest tak źle jak muwią ludzie Jest okres czasu gdy musimy robić 2 raz szybciej ale to tylko przy końcu miesiąca a tak przez reszte miesiąca jest znośnie Stawka dla magazynierów też nie jest najgorsza bo na początek dostajesz 11 zł brutto na godzine co daje ci okolo 1500 zł netto za przepracowany miesiąc więc tragedi nie ma dla nowych pracowników Schody zaczynają się przy starszych pracownikach bo większość pracuje na takiej samej stawce co nowi pracownicy a wykonują znacznie więcej pracy niż oni Podwyżki to fikcja , przynajmniej za czasów starego prezesa G. ktury wykużył nam naszego kierownika P.W. a no wszystko robiła za tego lesera Teraz tak naprawde niewiadomo jak i co będzie dalej Mamy nowego dyrektora Pana Marka i nowego kierownika Pana Jarka widać że chłopaki mają jakąś wizje na to żeby było lepiej Co będzie dalej niewiem , wszyscy liczą na podwyżki i wcale się im niedziwie bo muszą pracować w magazynie ktury przez te lata został poważnie zaniedbany przez cu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ego prezesa G. i przez to stacił dobrych pracowników a nawet kierownika Niestety dopuki magazyn nie zostanie powiekszony conajmniej dwu krotnie do puty na magazynie będzie panował syf , straty , problem z kompletacją ale to już nie moja broszka :p Pozdrawiam Wszystkich chłopaków z magazynu wykonujecie kawał dobrej roboty może ktoś kiedyś wkońcu doceni waszą prace , panie kadrowe kture muszą męczyć się z tym super szybkim systeme , pana Pawła W. mam nadzieje że u pana jest wszystko ok oraz Edyte , Dominike i Beti naszą cudotwurczynie dla mnie to ty powinnaś zostać kierowniczką :)
zdjecie uzytkownika
KKK - 2012-09-15 15:05:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Paweł Wrona odszedł z firmy?? pamiętam go z dawnych czasó jak tam robiłem
zdjecie uzytkownika
krzys - 2012-09-16 19:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w tej firmie juz kilka lat,raz bylo lepiej raz gorzej,obecnie problem tkwi w kadrze kierowniczej....nie znosze ludzi z Maspexu,a Oni zaczeli tworzyc w tej firmie istny chaos probujac pokazac ze mozna nawet po trupach dojsc do celu zeby uratowac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e......pozdrawiam wszystkich co pracowali w Mokate
zdjecie uzytkownika
blona - 2012-10-19 19:25:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nabrałam trochę doświadczenia życiowego zanim trafiłam do Mokate.
Wpisywałam się tutaj w lutym kiedy to szukałam pracy.
Zwolniłam się ze starego zakładu gdzie sytuacja z dnia na dzień była coraz gorsza. Nie było mi łatwo podjąć decyzję o zwolnieniu się z pracy, w której pracowałam od 17 lat, czyli od czasu kiedy byłam młodą dziewczyną. Większość załogi czeka na lepsze jutro, ale ja straciłam złudzenia, dlatego skoczyłam z mostu i odeszłam ze starej firmy, zatrudniłam się w piekle.
Niedawno dostałam telefon z mokate i mogłam piekło opuścić. Zatrudniłam się. Nie wiem co będzie dalej ale ani razu nie poczułam się w Mokate poniżona, więc na tę chwilę liżę rany po piekle. Jestem spokojna i zadowolona.
zdjecie uzytkownika
bryku - 2012-10-23 10:35:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, zarobki na Mokate wahaja sie od 1600 do 1800zl, zmiany po 12h. Na mieszalni na zmianie jest 8 pracownikow, nikogo nie obchodzi to czy ktos jest chory czy ma urlop, nawet jesli jest tylko 5 to i tak musza wykonac prace za 8. Do tego dochodzi brygadzista ktory jest wstanie drzec ryja o to ze za wolno idziesz (najlepiej jak bys biegl) a potem dziwi sie ze ludzie odchodza. Sprzetu oczywiscie brak, co zmiane trzeba umyc ogromne powierzchnie, na ten moment trzeba robic to za pomoca szmaty z ktora musisz co chwila biegac do zlewu bo przeciez logiczne jest to ze kawa w polaczeniu z woda robi niezla papke. Oprocz tego musisz obslugiwac urzadzenia na ktore nie masz uprawnien (elektryczny wozek widlowy, elektryczne wyciagarki), nikt nawet nie napomknie o szkoleniach na te urzadzenia. Oczywiscie zdarzaja sie luzne zmiany, jest to jednak nie wiecej jak 30% ogolnego czasu pracy. Jako nowy pracownik mozesz spodziewac sie bycia samemu na zasypie i [usunięte przez moderatora] kartonow 25-30kg z kawa do leji, przez cala zmiane spokojnie przerzucisz 3tony recznie, a nawet wiecej. Czasem zdarzaja sie sytuacje ze produkty ktore sa pakowane w workach po 850kg, zostaja przywiezione w workach 25 kilowych i trzeba je sypac recznie. ZYCZE POWODZENIA W PRACY
zdjecie uzytkownika
magazyn - 2012-11-14 23:43:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pana dyrektora Marka a raczej logistyka.pracuje na magazynie już 9 lat i widzę ze zaczyna się klarować na magazynie każdy się stara jakoś to trzymać po za końcem miesiąca bo to jest jakieś nie porozumienie za mało miejsca i powiem tylko tyle ze my się wywiązujemy ze swoich obowiązków ciekawe co pan zrobi na koniec roku czy będą te obiecane podwyżki a jak maja byc takie jak zeszłego roku po przerwie 5 letniej(hehehe po rozmowie z zarządem byli zdziwieni czemu przez 5 lat nic nie było hehehe) i dali nam po 20 groszy to nawet sie nie fatygujcie nie chce sie wypowiadac za kolegów ale rok 2013 to rok opuszczenia tego [usunięte przez moderatora] jaki pamietam za pana dyrektora G i pana kierownika W i jego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] włazów
zdjecie uzytkownika
Baska - 2012-11-24 11:58:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Chcialam sie zapytac czy sa teraz przyjecia w Mokate? a Jesli tak to gdzie mozna dac Cv ?? z góry dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
nadal pracownik - 2012-12-07 11:48:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koleżanko podania można składać na ochronie, oni bezpośrednim łączem, przez niszczarkę przesyłają to do kadr.
zdjecie uzytkownika
kala - 2012-12-25 14:58:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchaj "nadal pracownik" nie mam zamiaru wypowiadać się na żadne tematy w tej firmie ani nikomu się podlizywać ale to nieprawda, że na bramie ktoś niszczy podania.
Ta która pytała, jeżeli złożysz papiery to wierz mi trafią one do kadr i będą tak długo tam leżeć aż będą przyjęcia, a fakt, że są one rzadko, nigdy jednak nic nie wiadomo.
Składaj podanie i tyle, a nie słuchaj złośliwych i nieprawdziwych informacji. Wiem na własnym przykładzie.
zdjecie uzytkownika
Zainteresowana pracą. - 2013-03-05 13:04:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie , są może przyjęcia do tej firmy ?
Jeżeli tak to gdzie się trzeba zgłosić ?
zdjecie uzytkownika
zgadnij :] - 2013-03-28 20:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
były przyjęcia... Powiem tak, jak masz łeb to dobrą kase zarobisz a jak chcesz tylko siedzieć, nic nie robić i zgarniać kase to 1500zł musi Cię zadowolić (oczywiście nic nie robić to pojęcie względne).
zdjecie uzytkownika
pap - 2013-04-06 20:40:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brak możliwości rozwoju, marne pieniądze, brak szacunku. Firma dazy w kierunku rozwoju po trupach, powodzenia.
zdjecie uzytkownika
pap - 2013-04-07 21:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedz do Pani Danuta Jankowska z MOKATE - dość zabawnie brzmia Pani argumenty o wyplacie na czas i odprowadzaniu składek ZUS. To Wasz obowiązek, wiec proszę się nie osmieszac.
zdjecie uzytkownika
aegon - 2013-04-10 14:44:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos mógłby napisac jak pracuje się w dziale laboratoryjnym/jakości?
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2013-05-02 10:04:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie , są może przyjęcia do tej firmy ?
Jeżeli tak to gdzie się trzeba zgłosić ?
zdjecie uzytkownika
pracująca - 2013-05-03 23:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyjęć w tej chwili nie ma .CV możesz złożyć w każdej chwili na portierni
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOKATE Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x