brak logo

Mokate

Żory

Opinie o Mokate

kik 2012-08-06 21:27:41
Tak na poważnie to była i chyba jeszcze jest niezła Firma. Ma tylko jeden problem, dobór pracowników,którzy mają wpływ na zarządzanie.
To jest ostatnimi laty największa bolączka tej Firmy.Owszem były wyjątki.Znane mi są dwa.Moim osobistym zdaniem im więcej ktoś obieca tym więcej dostanie.Zgodnie z dawnym powiedzeniem w Mokate \\\"Nikt ci tyle nie może dać co ci może obiecać ............ kto chce niech sobie dopowie.To było słynne powiedzenie
Urugian 2012-09-09 10:16:45
Jestem pracownikiem magazynu w owej firmie i powiem wam że wcale niejest tak źle jak muwią ludzie Jest okres czasu gdy musimy robić 2 raz szybciej ale to tylko przy końcu miesiąca a tak przez reszte miesiąca jest znośnie Stawka dla magazynierów też nie jest najgorsza bo na początek dostajesz 11 zł brutto na godzine co daje ci okolo 1500 zł netto za przepracowany miesiąc więc tragedi nie ma dla nowych pracowników Schody zaczynają się przy starszych pracownikach bo większość pracuje na takiej samej stawce co nowi pracownicy a wykonują znacznie więcej pracy niż oni Podwyżki to fikcja , przynajmniej za czasów starego prezesa G. ktury wykużył nam naszego kierownika P.W. a no wszystko robiła za tego lesera Teraz tak naprawde niewiadomo jak i co będzie dalej Mamy nowego dyrektora Pana Marka i nowego kierownika Pana Jarka widać że chłopaki mają jakąś wizje na to żeby było lepiej Co będzie dalej niewiem , wszyscy liczą na podwyżki i wcale się im niedziwie bo muszą pracować w magazynie ktury przez te lata został poważnie zaniedbany przez cu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ego prezesa G. i przez to stacił dobrych pracowników a nawet kierownika Niestety dopuki magazyn nie zostanie powiekszony conajmniej dwu krotnie do puty na magazynie będzie panował syf , straty , problem z kompletacją ale to już nie moja broszka :p Pozdrawiam Wszystkich chłopaków z magazynu wykonujecie kawał dobrej roboty może ktoś kiedyś wkońcu doceni waszą prace , panie kadrowe kture muszą męczyć się z tym super szybkim systeme , pana Pawła W. mam nadzieje że u pana jest wszystko ok oraz Edyte , Dominike i Beti naszą cudotwurczynie dla mnie to ty powinnaś zostać kierowniczką :)
KKK 2012-09-15 15:05:31
Paweł Wrona odszedł z firmy?? pamiętam go z dawnych czasó jak tam robiłem
krzys 2012-09-16 19:16:00
pracuje w tej firmie juz kilka lat,raz bylo lepiej raz gorzej,obecnie problem tkwi w kadrze kierowniczej....nie znosze ludzi z Maspexu,a Oni zaczeli tworzyc w tej firmie istny chaos probujac pokazac ze mozna nawet po trupach dojsc do celu zeby uratowac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e......pozdrawiam wszystkich co pracowali w Mokate
blona 2012-10-19 19:25:35
Nabrałam trochę doświadczenia życiowego zanim trafiłam do Mokate.
Wpisywałam się tutaj w lutym kiedy to szukałam pracy.
Zwolniłam się ze starego zakładu gdzie sytuacja z dnia na dzień była coraz gorsza. Nie było mi łatwo podjąć decyzję o zwolnieniu się z pracy, w której pracowałam od 17 lat, czyli od czasu kiedy byłam młodą dziewczyną. Większość załogi czeka na lepsze jutro, ale ja straciłam złudzenia, dlatego skoczyłam z mostu i odeszłam ze starej firmy, zatrudniłam się w piekle.
Niedawno dostałam telefon z mokate i mogłam piekło opuścić. Zatrudniłam się. Nie wiem co będzie dalej ale ani razu nie poczułam się w Mokate poniżona, więc na tę chwilę liżę rany po piekle. Jestem spokojna i zadowolona.
bryku 2012-10-23 10:35:11
Witam, zarobki na Mokate wahaja sie od 1600 do 1800zl, zmiany po 12h. Na mieszalni na zmianie jest 8 pracownikow, nikogo nie obchodzi to czy ktos jest chory czy ma urlop, nawet jesli jest tylko 5 to i tak musza wykonac prace za 8. Do tego dochodzi brygadzista ktory jest wstanie drzec ryja o to ze za wolno idziesz (najlepiej jak bys biegl) a potem dziwi sie ze ludzie odchodza. Sprzetu oczywiscie brak, co zmiane trzeba umyc ogromne powierzchnie, na ten moment trzeba robic to za pomoca szmaty z ktora musisz co chwila biegac do zlewu bo przeciez logiczne jest to ze kawa w polaczeniu z woda robi niezla papke. Oprocz tego musisz obslugiwac urzadzenia na ktore nie masz uprawnien (elektryczny wozek widlowy, elektryczne wyciagarki), nikt nawet nie napomknie o szkoleniach na te urzadzenia. Oczywiscie zdarzaja sie luzne zmiany, jest to jednak nie wiecej jak 30% ogolnego czasu pracy. Jako nowy pracownik mozesz spodziewac sie bycia samemu na zasypie i [usunięte przez moderatora] kartonow 25-30kg z kawa do leji, przez cala zmiane spokojnie przerzucisz 3tony recznie, a nawet wiecej. Czasem zdarzaja sie sytuacje ze produkty ktore sa pakowane w workach po 850kg, zostaja przywiezione w workach 25 kilowych i trzeba je sypac recznie. ZYCZE POWODZENIA W PRACY
2
magazyn 2012-11-14 23:43:30
Witam pana dyrektora Marka a raczej logistyka.pracuje na magazynie już 9 lat i widzę ze zaczyna się klarować na magazynie każdy się stara jakoś to trzymać po za końcem miesiąca bo to jest jakieś nie porozumienie za mało miejsca i powiem tylko tyle ze my się wywiązujemy ze swoich obowiązków ciekawe co pan zrobi na koniec roku czy będą te obiecane podwyżki a jak maja byc takie jak zeszłego roku po przerwie 5 letniej(hehehe po rozmowie z zarządem byli zdziwieni czemu przez 5 lat nic nie było hehehe) i dali nam po 20 groszy to nawet sie nie fatygujcie nie chce sie wypowiadac za kolegów ale rok 2013 to rok opuszczenia tego [usunięte przez moderatora] jaki pamietam za pana dyrektora G i pana kierownika W i jego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] włazów
Baska 2012-11-24 11:58:30
Witam.
Chcialam sie zapytac czy sa teraz przyjecia w Mokate? a Jesli tak to gdzie mozna dac Cv ?? z góry dziekuje za odpowiedz
nadal pracownik 2012-12-07 11:48:56
Koleżanko podania można składać na ochronie, oni bezpośrednim łączem, przez niszczarkę przesyłają to do kadr.
kala 2012-12-25 14:58:31
słuchaj "nadal pracownik" nie mam zamiaru wypowiadać się na żadne tematy w tej firmie ani nikomu się podlizywać ale to nieprawda, że na bramie ktoś niszczy podania.
Ta która pytała, jeżeli złożysz papiery to wierz mi trafią one do kadr i będą tak długo tam leżeć aż będą przyjęcia, a fakt, że są one rzadko, nigdy jednak nic nie wiadomo.
Składaj podanie i tyle, a nie słuchaj złośliwych i nieprawdziwych informacji. Wiem na własnym przykładzie.
Zainteresowana pracą. 2013-03-05 13:04:01
Mam pytanie , są może przyjęcia do tej firmy ?
Jeżeli tak to gdzie się trzeba zgłosić ?
zgadnij :] 2013-03-28 20:36:42
były przyjęcia... Powiem tak, jak masz łeb to dobrą kase zarobisz a jak chcesz tylko siedzieć, nic nie robić i zgarniać kase to 1500zł musi Cię zadowolić (oczywiście nic nie robić to pojęcie względne).
pap 2013-04-06 20:40:01
Brak możliwości rozwoju, marne pieniądze, brak szacunku. Firma dazy w kierunku rozwoju po trupach, powodzenia.
pap 2013-04-07 21:54:16
Odpowiedz do Pani Danuta Jankowska z MOKATE - dość zabawnie brzmia Pani argumenty o wyplacie na czas i odprowadzaniu składek ZUS. To Wasz obowiązek, wiec proszę się nie osmieszac.
aegon 2013-04-10 14:44:39
Czy ktos mógłby napisac jak pracuje się w dziale laboratoryjnym/jakości?
szukam pracy 2013-05-02 10:04:07
Mam pytanie , są może przyjęcia do tej firmy ?
Jeżeli tak to gdzie się trzeba zgłosić ?
pracująca 2013-05-03 23:57:22
Przyjęć w tej chwili nie ma .CV możesz złożyć w każdej chwili na portierni
Zbyszek 2013-05-14 20:26:45
A czy MOKATE ma transport własny czy wynajmuje zewnętrzny?
lol 2013-05-14 22:47:07
Zbyszek - 2013-05-14 20:26:45

A czy MOKATE ma transport własny czy wynajmuje zewnętrzny?
wynajmuje zewnętrzny.
ZBYSZEK 2013-05-15 20:18:02
A wiadomo na jakich mniej więcej warunkach/stawkach jeżdżą? Chodzi dokładnie o busy.
2sty 2013-06-04 14:05:43
Gdyby nie to , że pracy coraz więcej a wypłata jest taka sama to było by spoko. a no i wiadomo , że niektórzy ludzie są żałośni , z pozdrowieniami dla największego lizusa S. który wychodzi w d.. brygadziście od rana do nocy, donosi na kolegów dodając do każdej historii swoje wymyślone 3 grosze a sam nie jest świety , lubi uciąć drzemkę na nocce :)
zaskoczona 2013-07-13 00:12:23
kobiety zarabiają raczej 1200 - 1300 na rękę oczywiście w tym jest już dodatek nocny nie 1500
cieszyniok 2013-07-23 07:26:54
Drzemka kolegi S to jeszcze nic. Ciekawie było jak chodził grać w piłkę w czasie luźniejszych szycht:)
Anonim 2013-08-07 09:15:05
Jak z urlopami?
cieszyniok 2013-08-08 12:22:48
urlopy różnie, zależy od brygadzisty/ki ale ok ogólnie
antoni 2013-08-09 17:55:10
Witam. Widziałam że ktoś w 2012 roku napisał że zmiany są po 12 godzin w Mokate? Czy teraz też tak jest?
alert 2013-08-10 09:41:06
zależy gdzie robisz są i po 8 i po 12
antoni 2013-08-10 11:02:57
Aha. To tak to wygląda. A na stanowisku specjalisty ds. logistyki i transportu to jakie są zarobki?
ktos 2013-08-10 14:31:16
następny pożal się logistyk... porażka
antoni 2013-08-10 16:25:33
ktoś ale widzisz nie znasz mnie więc nie widzę powodu dla którego miałbyś tak pisać. Można uzyskać informacje o tym stanowisku?
mokatyń 2013-08-10 16:33:32
z tego co wiem to stanowisko już jest zaklepane
antoni 2013-08-10 16:36:04
Skoro jest zaklepane to czy wie ktoś może dlaczego to ogłoszenie nadal wisi w internecie na stronie internetowej?
mokatyń 2013-08-10 16:44:08
bo muszą, pro-forma
anonim 2013-08-10 17:03:22
widać że kolega niezorientowany w realiach brutalności rynku. Pewnie jakiś młody podskakuje i chce być specjalistą:)
antoni 2013-08-10 17:20:51
Poprostu jest to trochę irytujące że skoro ogłoszenie jest już nieaktualne to nie powinno być na stronie
ks Natanek 2013-08-13 09:58:05
Wiedz, że coś się dzieje. Bójcie się Boga
antoni 2013-08-13 11:21:50
Nie bardzo widzę związek ale nie ważne. Wie ktoś może czy długo potrafi ogłoszenie tak wisieć nieaktualne??
taki ktoś 2013-09-04 21:44:33
Wiadomość dla anonima. Tak dla Twojej informacji, to ogłoszenie nadal jest aktualne czysto teoretycznie, formalnie. W kadrach grzecznie przyjmą Twoje wypociny w postaci CV i Listu motywacyjnego, łaskawie włożą je do teczuszki i zostanie ono tam dłuuuuuuuuuuuugi czas i taki z tego pożytek. Ogłoszenie musi być na stronie przez określony czas żeby wyglądało na OK. Ale tak naprawdę ktoś już się cieszy że będzie miał ciepłe krzesełko, komputerek, biurko i wiele innych rzeczy. Czasem przejdzie się na magazyn, ale rzadko bo po co. A tak dla informacji wszystkich w Mokate nie ma logistyki, to się tylko tak nazywa, ale to czysta ściema.
były 2013-09-04 22:05:38
Czyli posadka zaklepane, ktoś został wybrany, a ogłoszenie musi być bo tak chciały Robaczki.
2013-09-04 23:27:15
ja tez zlozylam cv i dalej czekam, a nie wiecie jak dlugo sie czeka? prace ciezko znalesc a zyc z czegos trzeba, chodź pracy sie nie boje
2013-09-05 11:49:22
taki ktoś - 2013-09-04 21:44:33

Wiadomość dla anonima. Tak dla Twojej informacji, to ogłoszenie nadal jest aktualne czysto teoretycznie, formalnie. W kadrach grzecznie przyjmą Twoje wypociny w postaci CV i Listu motywacyjnego, łaskawie włożą je do teczuszki i zostanie ono tam dłuuuuuuuuuuuugi czas i taki z tego pożytek. Ogłoszenie musi być na stronie przez określony czas żeby wyglądało na OK. Ale tak naprawdę ktoś już się cieszy że będzie miał ciepłe krzesełko, komputerek, biurko i wiele innych rzeczy. Czasem przejdzie się na magazyn, ale rzadko bo po co. A tak dla informacji wszystkich w Mokate nie ma logistyki, to się tylko tak nazywa, ale to czysta ściema.
Dokładnie. Na logistyce (usunięte przez administratora)bierze tylko swoich znajomych, którzy czasami nie mają nawet pojęcia o logistyce, np. (usunięte przez administratora)
marek 2013-09-16 17:38:09
Szkoda że nie ma szansy normalnie awansować. Bo raczej nie będę szedł do firmy gdzie nie ma jakiegoś rozwoju zawodowego. A to co pisze Johny Bravo to jest na poważnie?
1
łukasz 2013-09-21 13:15:24
To wkońcu polecacie że można się zatrudnić w tej firmie czy raczej nie bardzo. Bardzo proszę o rzetelne informacje
marek 2013-09-23 12:14:03
A co możecie napisać na temat stanowiska Specjalisty ds. Logistyki i Transportu? Bo na stronie to za wiele nie jest powiedziane
marek 2013-09-24 13:41:59
Ja to chciałem się zapytać jak to stanowisko wygląda a czy złożę papiery to jeszcze dużo do pomyślenia mam
2013-09-25 11:12:17
dużo rzeczy jest nie tak jak trzeba, dużo brakuje, jak coś szukają winnego to jeśli nie masz znajomości w "górze" to winę zrzucą na najświeższego, czyli ciebie, bo logistyka spina funkcjonowanie wszystkich działów. masz wybór albo być (usunięte przez administratora)albo kozłem ofiarnym
marek 2013-09-25 12:47:57
Nie mam w zwyczaju być jak to napisałeś (usunięte przez administratora). Zadziwiają mnie firmy które właśnie w ten sposób działają
marek 2013-09-30 17:27:47
Wiesz zadziwia mnie to ponieważ firma wyrobiła jakąś swoją markę a teraz widzę że ładne rzeczy się tam dzieją
1
arek 2013-09-30 20:29:07
Wiecie co naprawdę mnie to przeraża. Jak w takim zakładzie może nie być mydła do rąk. Wogóle jak w jakiekolwiek firmie może nie być mydła do rąk
Ważny 2013-10-01 09:04:23
Nie chcę być brutalny i nie będę wypisywać nazwisk bo nie chcę być takim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo (usunięte przez administratora) jak z nie którymi przyszło mi pracować w tym zakładzie ale myśle że ludzie sie zapominają wartościach o normalności. Spotyka cię w pracy awans, boże sobie myśle ale jestem zajebisty robie sobie kariere, mam pod sobą ludzi ale mam wiecej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nad sobą co teraz, albo zrobie się jak oni szal pał albo będę mniał codziennie uśmiech na twarzy i śmniał sie z takich ludzi, czemu bo nikogo nie gnębie nie znęcam się. Śmieje się w twarz (usunięte przez administratora), prezesom czemu bo oni śmieją się ze mnie.
Zostaw swoją opinię o Mokate - Żory
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mokate