brak logo

Mokate

Żory

Opinie o Mokate

ewelina 2015-01-27 12:06:31
a wecie może czy są przyjęcia? szukam pracy, ale inni piszą tak inni tak i nie wiem w końcu jak tam jest.
ewelina 2015-02-03 18:56:30
a skąd jesteś? kiedy masz zamiar tam się wybrać?
olka 2015-02-04 17:06:03
do mokate zatrudniaja przez młodzieżowe biuro pracy w żorach
1
weronika 2015-02-04 17:14:33
witam bardzo proszę{kogoś życzliwego i prawdomównego] napisać jak dostać się do mokate na produkcję?wysyłam CV mailem-cisza,wożę CV do portiera-nic,dzwonię do kadr i podobno nie ma miejsc.bardzo mi zależy z góry thx
gość 2015-02-04 17:54:37
Aktualnie nie ma przyjęć. Przyjmowane są pojedyncze osoby, kiedy ktoś się zwolni, przejdzie na emeryturę itp. W pierwszej kolejności przyjmowane są osoby których podanie przyniósł pracownik, wolą przyjąć kogoś za kogo ktoś może poręczyć. Ja też kilka razy próbowałam się tam przyjąć i zadzwonili do mnie dopiero jak znajoma która tam pracuje poszła w mojej sprawie do kadr. Także raczej nie masz co liczyć że zadzwonią, chyba że będą latem potrzebować więcej osób.
1
brrrr 2015-02-05 15:07:44
Co do świątecznych premii... pracuje w gliwicach i dostaliśmy po 1000zł/brutto na święta jak widać się da, wiem że niewszystkie firmy są tak bogate ale po 400bonów chyba ich stać.
1
ph 2015-02-08 23:49:47
Przedstawiciele handlowi nic od mokate nie dostali ale kase sie nam zabiera zdzierstwo lipa nie firma
1
pracownica 2015-02-11 13:41:58
Zarobek przyzwoity to moze ty palancie masz lizesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle mokate płaci najnizszą krajowa ..praca na akord kierownik góral po zawodowce a majstrowe do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oczywiscie pisze o ustroniu..
jaro 2015-02-14 16:35:37
Robiłem w tej firmie i złego słowa nie można powiedzieć.Atmosfera w porządku a co do płacy nie narzekałem bo na kierownika nie szedłem.Kochani nie ma co narzekać a cieszyć się że robota jest.
ziomal 2015-02-14 16:40:26
To finezja smaków,relaks i lekkość motyla- to zalety herbatek z Mokate,z pięknego Ustronia.Pijcie na zdrowie.
pracownik 2015-03-04 14:57:05
jannek@ zależy gdzie? Na wieży masz 12zł brutto na start, zaczynasz od big-bagów. Jako mechanik możesz liczyć na jakieś 14-15zł chyba że coś po nowym roku się zmieniło. Kobiety na produkcji wiadomo, najniższa krajowa. Magazynierzy też lipa bo chyba jakieś 11zł brutto. szału nie ma ale zawsze od czegoś trzeba zacząć, każdy by chciał odrazu 3000zł zarobić ale do takich kwot trzeba dochodzić i zapracować na nie. W mokate dobre jest to, że nawet zaczynając jako zwykły pracownik możesz po jakimś czasie wskoczyć na wyższe stanowiska a to wiąże się, z wyższymi pensjami. Ale do tego trzeba pokazać również zaangażowanie.
pracownik 2015-03-04 21:27:59
co Ty bzdurzysz!!!!!!!!!!!!! na godzinę jest 6 zł lub 5,50 zł, druga połowa to premia do 100% ......która jest lub jest jej nie ma, nikt nie ma gwarantowane 12 zł brutto na produkcji
pracownik 2015-03-10 09:19:09
Pracuję w mokate 10 lat i owszem jest na produkcji 5,50 + 100% premii, ale nigdy przez te 10 lat nie zdażyło się, żebym jej nie dostała, nigdy nawet nie słyszałam żeby komuś zabrano premię na produkcji, nawet jak były jakieś zwroty.
pracownik 2015-03-19 09:37:30
Na produkcji przy 11 zł na godz., po odliczeniu wszystkiego wychodzi ok 1300 zł na rękę, czasem można przyjść w weekend to jest coś więcej. Przychodząc do pracy nie musisz nic umieć, wszystkiego się nauczysz, ważne tylko żeby być dobrze zorganizowanym, szybkim i się nie obijać. No i trzeba być odpornym psychicznie, bo baby na produkcji są wredne, ale jak się nie dasz i wytrzymasz pierwszy miesiąc to potem jest już lepiej.
1
pracownik 2015-03-19 09:41:05
irek jakie 1700 ??? a wszystkie składki, ubezpieczenia ? Na rękę wychodzi najniższa krajowa, premii nie zabierają, zawsze jest całe 100 procent. Darmowych produktów nie ma, nawet przy pracy kawę robi się po kryjomu, bo nie wolno.
1
Baba 2015-03-20 20:58:41
koleś "pracownik" wychowany w lesie...BABY TO MASZ W NOSIE,BĄDŹ U SIEBIE W DOMU!!!
pracownik 2015-03-21 17:51:04
Do "baba": wydawało mi się że jest to portal do wyrażania opinii o pracodawcach, a nie krytykowania tego kto w jaki sposób się wyraża. Jestem kobietą i pisząc baby, nikogo nie obrażałam, w mokate każda z nas mówi o innych baba, gdybyś tam pracowałó to byś wiedział !
Baba 2015-03-22 19:51:33
Właśnie "opinie o pracodawcach" a kobiety na produkcji nie są pracodawcami. poza tym praca w Mokate nie jest mi obca od ...ładnych lat. Panie między sobą używają imion!!!Jeśli jesteś kobietą naprawdę wiesz jaka jest prawda. między sobą rozmowy są luźne, ale opisywanie takimi słowy za plecami, jest wbijaniem noża w plecy,pani jednej czy drugiej,z którą pracujesz.POWODZENIA
kaśka 2015-04-07 18:22:11
Firma jest wporządku w stosunku do pracowników. Wypłaty są na czas - nie można narzekac. Ale nie robi także nic ponadto. Brak jakichkolwiek dodatków - kart zdrowia, zniżek na sport, czy wczasów pod gruszą.. a szkoda
ph 2015-04-14 11:44:45
kierowniczka bez kompetencji ale z wysokim " EGO"-WIES TANCZY I SPIEWA",

2
ph 2015-05-03 20:30:58
Wlasnie chodzi, o to ze sie nie da. Malo tego wstyd robi nam i firmie. Nie potrafi sie zachowac z kultura i pokazuje taka wioche ze szkda gadac. Po wizycie ze mna na sklepach kierowniczki na sklepach mnie pytaly-skad ona sie urwala i zeby wiecej jej nie przywozic-ale tego to ja jej nie powiem.
x 2015-05-11 23:19:49
Firma dała niezłą szkołe przetrwania. Wiele doświdczeń pozytywnych jeszcze z przed paru lat kiedy to plany i wymagania nie były tak abstrakcyjne jak obecnie.
Nie uważam, żeby kierownicy byli zli.Kierowniczka dbała o nas wbrew powyższym opiniom. Moje doświadczenia sa pozytywne i w własnie w ludziach z którymi pracowałam siła. Niestety ja wszędzie konflit interesów między góra a dołem. Silna presja z góry.Trudny produkt do sprzedązy, niełatwe zadania, mnóstwo ekspozycji do wstawienia. Może ktoś sprosta tym iczekiwaniom.
Lukas 2015-06-26 19:49:41
Co prawda nie wchodze na takie portale ale wczoraj był mój ostatni dzień w pracy w Firmie Mokate, którą nadal cenie i dziękuje za zdobycie kolejnych doświadczeń.
Piszę bo uważam, że niektóre opinie wystawione odnośnie kierowniczki z regionu 5 są absurdalne i to wielkie kłamstwa. Jest kierowniczką która potrafi mobilizować pracowników a co bardzo ważne współpracować z nimi. Ma bardzo duże doświadczenie w handlu i jest osobą bardzo wesołą oraz przyjemną. Piszę opinie tylko i wyłącznie bo nie lubie jak oczernia się ludzi, którzy naprawdę są bardzo doświadczeni i starają się wykonywać swoje obowiązki jak najlepiej. Jeśli chodzi o prace w Mokate to polecam każdemu kto ma ochote sprawdzić się w handlu, asortyment bardzo duży a co najważniejsze firma nie stoi w miejscu tylko szuka i wprowadza nowości.
2
obecny 2015-06-28 23:41:56
Taka firma zajebista az sie zwolniles haha cos nie idzie to w parze, pracuje tu i uwazam inaczej to co ludzie tu pisza to jest prawda, firma nie dba o pracownikow i flatego ludzie masowo sie zwalniaja
3
ja 2015-07-21 19:18:26
Masz rację, dopóki w tradycji będzie taki bałagan to nic się nie zmieni. Szkoda, ponieważ kiedyś firma była mocniejsza, więcej sprzedawaliśmy a jak właściciel miał więcej pieniędzy to i nam było finansowo lepiej.
swój 2015-07-21 19:21:43
Najgorszy jest ten z DDT brak wiedzy a się puszy niesamowicie. Ciekawe dlaczego tu wylądował.
2
zenada 2015-07-29 16:46:01
Nie masz pojecia o czym mowisz. Sama wez sie do roboty. Przez takich madrych to ta firma wyglada tak jak wyglada. Zenada!
ph 2015-08-05 18:41:00
witam, dostalem zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna do Firmy Mokate na ph na Wielkopolske. Nie wiem jak wygladaja zarobki. Ktoś podpowie? Dodatkowo rozmawiałem z przedstawicielką mówi, że nie poleca. Dodatkowo dowiedziałem się że kierowniczka na Wielkopolsce pracuje razem z siostrą, która ciągle robi niespodziewanie plany sprzedażowe choć jest podobno bardzo ciężko. Podobno jakieś dziwne układy? Czy to prawda i czy warto mi jechać na rozmowe?
3
ela 2015-08-05 22:57:32
Masz dobre informacje, 2000brutto na umowie podstawy i auto bez klimy biper t en upal, zero jazdy prywatnej ej bo za kazdy km dostaniesz fv z firmy, sama ocen czy warto, tam jeszcze chwile do tylu kierowniczka pracowala z 2 siosteami to jest najlepsze haha
1
pracownik 2015-08-07 23:22:33
A nie lepiej samemu się przekonać jak jest? Wystarczy zgłosić się na rozmowę, wiesz o co pytać. Jeżeli sami się do Ciebie zgłosili to znaczy, że potrzebują handlowców. Ja no Mokate nie narzekam.
wyga 2015-08-11 09:23:12
W szczegolnosc 37 stopni i auto bez klimy brawo:-)pracodawca ma obowiazek zapewc auto z klima moi drodzy, widzialam waszego jednego ph mokrego jak szczur teraz przy tych upalach
wyga 2015-08-30 09:12:05
Za malo placa:-)dlatego pracuje gdzie indziej:-)
1
pracownik 2015-10-22 21:11:17
to skladaj na co czekasz skoro jest tak swietni to po co zachwalasz ludzie powinni sami pchac sie okanmi i drzwiami
janek 2015-10-22 21:36:35
jest super ..jest super ..wiec o co ci chodzi
pracownik10 2015-11-17 20:47:03
Witam nie polecam tej firmy ogolnie wyzysk pracownikow pracuja za trzech nie patrza na jakosc produktu tylko na ilosc palet bo za to maja placone!!!!!!!brak rozwoju w firmie najnizsza płaca 1300 jezeli chcesz miec 2000 na produkcji to 4 dni wekendowe musisz zrobic kregosłup siada !!!!NIE POLECAM (usunięte przez administratora) NOMBER ŁAN!!!
do lukas 2015-11-30 11:03:52
Ile pracowałeś czasu, czym sie zajmowałeś, i skoro tak pozytywnie się wypowiadasz to dlaczemu się zwolniłeś? Lukas
yolo 2015-11-30 11:14:14
Jak tak przeglądam te wszystkie oferty pracy(nie tylko w tej firmie) i widzę jakie mają nieraz wymagania,a ile płacą to dochodzę do wniosku że chyba czas z tego grajdoła wyjeżdżać,spakować manele i goodbye.Po 10-ciu latach pracy oferują mniej niż zarabiałem na początku mojej kariery zawodowej. I to takie niby prężne i renomowane firmy a płace żałosne.A ludzie mają za 1300 rodzinę utrzymać,pracując najlepiej po 12 h na dobe. I jak ktoś szuka pracy a nie ma znajomści to doskonale wie o czym mówię. Juz mnie wkór**a cały ten kraj
3
olo 2015-12-10 19:48:13
O ajim zwrocie za paliweo ty mowisz?jak jezdzisz prywatnie to jeszcze firma ci wystawi fakture i masz ja zaplacic
olo 2015-12-23 01:50:14
po godz 17 sa godziny prywatne i w weekendy i dni wolne wtedy firma wystawi ci fa za jazde ch autem jesli gdzies pojedziesz, powiem tak jesli ktos nie ma pracy to niech idzie do mokate, jesli ma dobra prace to niech sie zastanowi 150razy wolny wybor i otwarte karty, szalu tu nie mamy
Gumią 2016-01-11 20:27:21
W Mokate średnio co 7 miesięcy szukają , tak że masz szanse. Ja tam pracowałem ponad 10 lat na stanowisku P.H.
bella 2016-01-14 16:34:12
Gumią- może jakieś podsumowanie byś napisał o pracy jak ci się pracowało, ile godzin dziennie?,pewnie wiele osób poszukujących pracy było by ciekawych rzetelnej opinie pracownika z takim stażem, pozdrawiam.
tadziu 2016-01-16 18:13:12
Witam serdecznie,ciesze się bardzo ze ktoś wreszcie podjął decyzje o zabraniu z obsługi IPH I SPH Piotrów i Pawłów,powinni zabrać jeszcze Delikatesy Centrum i Stokrotki a także podhurty,jeśli ktoś pracuje na detalu to niech pokaże uczciwie ile sprzedaje na detalu ...od podhurtow są osoby,które robią to świetnie.pozdrawiam DKK
pracownik 2016-01-17 17:52:32
Masz racje:-)
marian 2016-01-30 21:59:36
DKK co tak kozaczysz??
Rynek nowoczesnych się rozwija w Polsce a tradycyjny traci ...
Pracując na sieciach 75% obrotu robią kupcy, a przedstawiciel ma mało do gadania.
Natomiast na rynku tradycyjnym IPH i SPH od początku do końca wprowadza i sprzedaje każdy sku produktu!!!
To, że robił obrót na PiP i Stokrotce to taki problem???
plokor 2016-07-13 16:25:34
szkoda, że negatywne wpisy są usuwane. Szkoda gadać
Werker 2016-07-14 10:34:49
A Maryjan to samozwanczy strażnik moralności?
tomek 2016-07-14 11:06:07
z tych ofert to powiem Wam, że jest ta jako główny księgowy, a w obowiazkach jest np. prawidłowe i terminowe prowadzenie pełnej księgowości oraz nadzór nad zgodnością rozliczeń podatkowych jednej ze spółek grupy no i nadzór merytoryczny i organizacyjny w dziale księgowości,
1
Zbyszek 2016-11-07 12:22:29
Zastanawia mnie fakt,który nastąpił o podziale działów DDT I DKK.Czy to przemyślane i mądre posuniecie,bo ja uważam ze nie.Zarzad powinien się temu bliżej przyjrzeć bo ten dyrektor wszystko porozwala co było poukładane przez tyle lat i jakoś funkcjonowało. Kazda zmiana powinna być robiona z głową i korzyścią dla firmy,natomiast tutaj widać totalny chaos.I jeszcze jeden aspekt chciałbym poruszyć skoro dwa działy zostały spięte w jeden to nie powinno to wyglądać tak ze dawne DKK zabiera teren i sklepy tym co pracowali na detalu,tylko SZUKA SOBIE SKLEPÓW NOWYCH NA DANYM TERENIE,NAJPROŚCIEJ Szanowni Państwo zabrać komuś kto ma już coś wypracowane i iść na łatwiznę,Nie tedy droga. Dziekuje.
miki 2016-11-11 00:35:14
żenada
ph mokate stoją pod sklepami aby odbić gpsa ,zamówienia spisują z hurtowni a kasa bardzo ok
ziola 2016-11-18 17:41:40
jak wyglądają zarobki w mokate? i jaka panuje atmosfera?
Zostaw swoją opinię o Mokate - Żory
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mokate