brak logo

Mokate

Żory

Opinie o Mokate

Baba 2015-03-20 20:58
koleś "pracownik" wychowany w lesie...BABY TO MASZ W NOSIE,BĄDŹ U SIEBIE W DOMU!!!
pracownik 2015-03-21 17:51
Do "baba": wydawało mi się że jest to portal do wyrażania opinii o pracodawcach, a nie krytykowania tego kto w jaki sposób się wyraża. Jestem kobietą i pisząc baby, nikogo nie obrażałam, w mokate każda z nas mówi o innych baba, gdybyś tam pracowałó to byś wiedział !
Baba 2015-03-22 19:51
Właśnie "opinie o pracodawcach" a kobiety na produkcji nie są pracodawcami. poza tym praca w Mokate nie jest mi obca od ...ładnych lat. Panie między sobą używają imion!!!Jeśli jesteś kobietą naprawdę wiesz jaka jest prawda. między sobą rozmowy są luźne, ale opisywanie takimi słowy za plecami, jest wbijaniem noża w plecy,pani jednej czy drugiej,z którą pracujesz.POWODZENIA
kaśka 2015-04-07 18:22
Firma jest wporządku w stosunku do pracowników. Wypłaty są na czas - nie można narzekac. Ale nie robi także nic ponadto. Brak jakichkolwiek dodatków - kart zdrowia, zniżek na sport, czy wczasów pod gruszą.. a szkoda
ph 2015-04-14 11:44
kierowniczka bez kompetencji ale z wysokim " EGO"-WIES TANCZY I SPIEWA",

2
ph 2015-05-03 20:30
Wlasnie chodzi, o to ze sie nie da. Malo tego wstyd robi nam i firmie. Nie potrafi sie zachowac z kultura i pokazuje taka wioche ze szkda gadac. Po wizycie ze mna na sklepach kierowniczki na sklepach mnie pytaly-skad ona sie urwala i zeby wiecej jej nie przywozic-ale tego to ja jej nie powiem.
x 2015-05-11 23:19
Firma dała niezłą szkołe przetrwania. Wiele doświdczeń pozytywnych jeszcze z przed paru lat kiedy to plany i wymagania nie były tak abstrakcyjne jak obecnie.
Nie uważam, żeby kierownicy byli zli.Kierowniczka dbała o nas wbrew powyższym opiniom. Moje doświadczenia sa pozytywne i w własnie w ludziach z którymi pracowałam siła. Niestety ja wszędzie konflit interesów między góra a dołem. Silna presja z góry.Trudny produkt do sprzedązy, niełatwe zadania, mnóstwo ekspozycji do wstawienia. Może ktoś sprosta tym iczekiwaniom.
Lukas 2015-06-26 19:49
Co prawda nie wchodze na takie portale ale wczoraj był mój ostatni dzień w pracy w Firmie Mokate, którą nadal cenie i dziękuje za zdobycie kolejnych doświadczeń.
Piszę bo uważam, że niektóre opinie wystawione odnośnie kierowniczki z regionu 5 są absurdalne i to wielkie kłamstwa. Jest kierowniczką która potrafi mobilizować pracowników a co bardzo ważne współpracować z nimi. Ma bardzo duże doświadczenie w handlu i jest osobą bardzo wesołą oraz przyjemną. Piszę opinie tylko i wyłącznie bo nie lubie jak oczernia się ludzi, którzy naprawdę są bardzo doświadczeni i starają się wykonywać swoje obowiązki jak najlepiej. Jeśli chodzi o prace w Mokate to polecam każdemu kto ma ochote sprawdzić się w handlu, asortyment bardzo duży a co najważniejsze firma nie stoi w miejscu tylko szuka i wprowadza nowości.
2
obecny 2015-06-28 23:41
Taka firma zajebista az sie zwolniles haha cos nie idzie to w parze, pracuje tu i uwazam inaczej to co ludzie tu pisza to jest prawda, firma nie dba o pracownikow i flatego ludzie masowo sie zwalniaja
4
ja 2015-07-21 19:18
Masz rację, dopóki w tradycji będzie taki bałagan to nic się nie zmieni. Szkoda, ponieważ kiedyś firma była mocniejsza, więcej sprzedawaliśmy a jak właściciel miał więcej pieniędzy to i nam było finansowo lepiej.
swój 2015-07-21 19:21
Najgorszy jest ten z DDT brak wiedzy a się puszy niesamowicie. Ciekawe dlaczego tu wylądował.
2
zenada 2015-07-29 16:46
Nie masz pojecia o czym mowisz. Sama wez sie do roboty. Przez takich madrych to ta firma wyglada tak jak wyglada. Zenada!
ph 2015-08-05 18:41
witam, dostalem zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna do Firmy Mokate na ph na Wielkopolske. Nie wiem jak wygladaja zarobki. Ktoś podpowie? Dodatkowo rozmawiałem z przedstawicielką mówi, że nie poleca. Dodatkowo dowiedziałem się że kierowniczka na Wielkopolsce pracuje razem z siostrą, która ciągle robi niespodziewanie plany sprzedażowe choć jest podobno bardzo ciężko. Podobno jakieś dziwne układy? Czy to prawda i czy warto mi jechać na rozmowe?
4
ela 2015-08-05 22:57
Masz dobre informacje, 2000brutto na umowie podstawy i auto bez klimy biper t en upal, zero jazdy prywatnej ej bo za kazdy km dostaniesz fv z firmy, sama ocen czy warto, tam jeszcze chwile do tylu kierowniczka pracowala z 2 siosteami to jest najlepsze haha
1
pracownik 2015-08-07 23:22
A nie lepiej samemu się przekonać jak jest? Wystarczy zgłosić się na rozmowę, wiesz o co pytać. Jeżeli sami się do Ciebie zgłosili to znaczy, że potrzebują handlowców. Ja no Mokate nie narzekam.
wyga 2015-08-11 09:23
W szczegolnosc 37 stopni i auto bez klimy brawo:-)pracodawca ma obowiazek zapewc auto z klima moi drodzy, widzialam waszego jednego ph mokrego jak szczur teraz przy tych upalach
wyga 2015-08-30 09:12
Za malo placa:-)dlatego pracuje gdzie indziej:-)
1
pracownik 2015-10-22 21:11
to skladaj na co czekasz skoro jest tak swietni to po co zachwalasz ludzie powinni sami pchac sie okanmi i drzwiami
janek 2015-10-22 21:36
jest super ..jest super ..wiec o co ci chodzi
pracownik10 2015-11-17 20:47
Witam nie polecam tej firmy ogolnie wyzysk pracownikow pracuja za trzech nie patrza na jakosc produktu tylko na ilosc palet bo za to maja placone!!!!!!!brak rozwoju w firmie najnizsza płaca 1300 jezeli chcesz miec 2000 na produkcji to 4 dni wekendowe musisz zrobic kregosłup siada !!!!NIE POLECAM (usunięte przez administratora) NOMBER ŁAN!!!
do lukas 2015-11-30 11:03
Ile pracowałeś czasu, czym sie zajmowałeś, i skoro tak pozytywnie się wypowiadasz to dlaczemu się zwolniłeś? Lukas
yolo 2015-11-30 11:14
Jak tak przeglądam te wszystkie oferty pracy(nie tylko w tej firmie) i widzę jakie mają nieraz wymagania,a ile płacą to dochodzę do wniosku że chyba czas z tego grajdoła wyjeżdżać,spakować manele i goodbye.Po 10-ciu latach pracy oferują mniej niż zarabiałem na początku mojej kariery zawodowej. I to takie niby prężne i renomowane firmy a płace żałosne.A ludzie mają za 1300 rodzinę utrzymać,pracując najlepiej po 12 h na dobe. I jak ktoś szuka pracy a nie ma znajomści to doskonale wie o czym mówię. Juz mnie wkór**a cały ten kraj
4
olo 2015-12-10 19:48
O ajim zwrocie za paliweo ty mowisz?jak jezdzisz prywatnie to jeszcze firma ci wystawi fakture i masz ja zaplacic
olo 2015-12-23 01:50
po godz 17 sa godziny prywatne i w weekendy i dni wolne wtedy firma wystawi ci fa za jazde ch autem jesli gdzies pojedziesz, powiem tak jesli ktos nie ma pracy to niech idzie do mokate, jesli ma dobra prace to niech sie zastanowi 150razy wolny wybor i otwarte karty, szalu tu nie mamy
Gumią 2016-01-11 20:27
W Mokate średnio co 7 miesięcy szukają , tak że masz szanse. Ja tam pracowałem ponad 10 lat na stanowisku P.H.
bella 2016-01-14 16:34
Gumią- może jakieś podsumowanie byś napisał o pracy jak ci się pracowało, ile godzin dziennie?,pewnie wiele osób poszukujących pracy było by ciekawych rzetelnej opinie pracownika z takim stażem, pozdrawiam.
tadziu 2016-01-16 18:13
Witam serdecznie,ciesze się bardzo ze ktoś wreszcie podjął decyzje o zabraniu z obsługi IPH I SPH Piotrów i Pawłów,powinni zabrać jeszcze Delikatesy Centrum i Stokrotki a także podhurty,jeśli ktoś pracuje na detalu to niech pokaże uczciwie ile sprzedaje na detalu ...od podhurtow są osoby,które robią to świetnie.pozdrawiam DKK
pracownik 2016-01-17 17:52
Masz racje:-)
marian 2016-01-30 21:59
DKK co tak kozaczysz??
Rynek nowoczesnych się rozwija w Polsce a tradycyjny traci ...
Pracując na sieciach 75% obrotu robią kupcy, a przedstawiciel ma mało do gadania.
Natomiast na rynku tradycyjnym IPH i SPH od początku do końca wprowadza i sprzedaje każdy sku produktu!!!
To, że robił obrót na PiP i Stokrotce to taki problem???
1
plokor 2016-07-13 16:25
szkoda, że negatywne wpisy są usuwane. Szkoda gadać
1
Werker 2016-07-14 10:34
A Maryjan to samozwanczy strażnik moralności?
1
tomek 2016-07-14 11:06
z tych ofert to powiem Wam, że jest ta jako główny księgowy, a w obowiazkach jest np. prawidłowe i terminowe prowadzenie pełnej księgowości oraz nadzór nad zgodnością rozliczeń podatkowych jednej ze spółek grupy no i nadzór merytoryczny i organizacyjny w dziale księgowości,
1
Zbyszek 2016-11-07 12:22
Zastanawia mnie fakt,który nastąpił o podziale działów DDT I DKK.Czy to przemyślane i mądre posuniecie,bo ja uważam ze nie.Zarzad powinien się temu bliżej przyjrzeć bo ten dyrektor wszystko porozwala co było poukładane przez tyle lat i jakoś funkcjonowało. Kazda zmiana powinna być robiona z głową i korzyścią dla firmy,natomiast tutaj widać totalny chaos.I jeszcze jeden aspekt chciałbym poruszyć skoro dwa działy zostały spięte w jeden to nie powinno to wyglądać tak ze dawne DKK zabiera teren i sklepy tym co pracowali na detalu,tylko SZUKA SOBIE SKLEPÓW NOWYCH NA DANYM TERENIE,NAJPROŚCIEJ Szanowni Państwo zabrać komuś kto ma już coś wypracowane i iść na łatwiznę,Nie tedy droga. Dziekuje.
1
miki 2016-11-11 00:35
żenada
ph mokate stoją pod sklepami aby odbić gpsa ,zamówienia spisują z hurtowni a kasa bardzo ok
1
ziola 2016-11-18 17:41
jak wyglądają zarobki w mokate? i jaka panuje atmosfera?
Miki 2016-12-21 09:12
Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej. Jedno oszustwo: miała być stawka miesięczna 3500 brutto okazało się że jest 7,60 +100% premi na godzinę i jedna z największych stawek w tej firmie na początek. Dziękuję
luk 2016-12-28 14:27
firma mokate to lipa zarobki beznadzieja wymagania kosmiczne podwyzki smieszne pokilka letniej pracy dostalem 20gr podwyzki tragedia
1
Dorota 2017-01-27 23:07
jeden wielki chaos....mam głęboką nadzieje i wierze w to ze ktoś tam do góry się opamięta, bo tak źle w tej firmie jeszcze nie było i mowie to z pełną przykroscia,zero stabilności wieczne zmiany, i ta niepewność,..to jest cos strasznego, zatrudnianie nowych osób na pewne regiony tylko po co??,żeby ludzie planów nie robili i nie otrzymywali premii??. Pewne osoby niestety nie nadawaja się żeby zarządzać ludźmi, Pani Prezes musi wyciągnąć konsekwencje wobec tych co działają na szkodę, a ich pomysły niczego dobrego nie wnoszą.
3
Zainteresowana pracą 2017-02-02 11:39
Witam.
Widzę że obecnie firma poszukuje kogoś na stanowisko specjalisty ds. zakupów.
Czy ktoś może się wypowiedzieć jak wygląda praca w tym dziale, w szczególności sprawy związane ze stresem, jest duża presja czasu itp?

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie pomocne komentarze.
5
Aleks 2017-02-07 21:16
To jest b. stresogenne stanowisko. Wszystko trzeba załatwiać na ostatni moment. Bardzo dużo pracy. Ale jak jest ktoś dobrze zorganizowany to da radę. ile płacą to nie wiem.
1
Zainteresowana pracą 2017-02-08 09:37
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Wlasciciel Sklepu 2017-02-22 20:44
Chciałbym zapytać czy wymiana towaru po terminie bądź towaru który jest uszkodzony jest problemem dla firmy? Przedstawiciele wiecznie się zmieniają, i tylko każdy mówi ze nie ma towaru na wymianę., bo kierownik nie potrafi zalatwic,to może kierownik się nie nadaje, czas go zmienić, na pytanie czy wymieni...to każdy wzdryga ramionami i wychodzi. Jak potrzeba zamówić to mnie cisną żebym wzial,ale jak wymiana to ich nie ma.
4
Zuzanna 2017-03-13 14:07
@Dorota a jakie są plusy z pracy w Mokate? Jakie benefity mają zaoferowane pracownicy?
Nicoletta 2017-04-12 09:38
Moze.ktos się orientuje ile zarabiają w kontroli jakości??
Kasia 2017-04-29 23:43
Słyszałam że Grzesiek z wielkopolski sie zwolnił.szkoda chłopaka zawsze można było na niego liczyć,jego charakter,doświadczenie,charyzma,nieustępliwość,nie moge w to uwierzyć on kochał tą firmę zawsze mówił o niej w samych superlatywach,bardzo lubił swoją kierowniczkę,była jego mentorem podobno potrafiła pracować na maxa,szkoda mi chłopaka bo mam sklep i wiem że taką dobrą dusze to już rzadkość spotkać.chłopak zawsze potrafił mnie przekonać.

..




,. 2017-05-17 18:16
Niestety zadnych
Zuzanna 2017-05-18 09:28
,. 2017-05-17 18:16 a jak Ty oceniasz Mokate jako pracodawcę? Bardzo cenne będą dla nas merytoryczne opinie, które zawierają zarówno dobre strony pracy w firmie, jak i również te słabe i to co warto jeszcze poprawić. Jeśli możesz to podaj również dział, w którym pracujesz. Często w zależności od zakresu obowiązków warunki zatrudnienia i pracy mogą się znacznie różnić nawet w ramach jednej firmy.
Marek 2017-05-21 19:45
Mokate oceniam jako bardzo fajną firmę, Firmę tworzą ludzie wiec pytanie czy niektóre osoby tam pracujące powinny jeszcze pracować. Praca w Mokate to praca dla ludzi z pasją, którzy chcą cos pokazac,osiągnąć i przede wszystkim tworzyć dobra atmosferę we wszystkich działach,szczególnie dział sprzedaży jest bardzo istotny.Osoby,którym nie jest bliskie dobro firmy, powinny już dawno się poddać i po prostu odejść z honorem a nie udawać ze cos robią.Te osoby same powinny wiedzieć ze ich czas minal,jeśli ktoś nie potrafi umiejętnie kierować swoim regionem i jest po prostu slaby, to praca w takiej firmie jak Mokate nie jest dla niego.Pozdrawiam
ratatuj 2017-05-22 10:51
A było kiedyś lepiej?
monia 2017-05-24 19:54
Było lepiej i może być jeszcze lepiej,Mokate to firma rodzinna a wiadomo ze w rodzinie panuje mila i dobra atmosfera przynajmniej każdy z nas tak to sobie wyobraza,wiec trzeba ta mila atmosferę wdrożyć do odpowiednich działań niech każdy ma uśmiech na twarzy, bo praca powinna powodować radość a nie smutek.
Zostaw swoją opinię o Mokate - Żory
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mokate