brak logo

Mokate

Żory

Opinie o Mokate

miki 2016-11-11 00:35
żenada
ph mokate stoją pod sklepami aby odbić gpsa ,zamówienia spisują z hurtowni a kasa bardzo ok
1
ziola 2016-11-18 17:41
jak wyglądają zarobki w mokate? i jaka panuje atmosfera?
Miki 2016-12-21 09:12
Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej. Jedno oszustwo: miała być stawka miesięczna 3500 brutto okazało się że jest 7,60 +100% premi na godzinę i jedna z największych stawek w tej firmie na początek. Dziękuję
luk 2016-12-28 14:27
firma mokate to lipa zarobki beznadzieja wymagania kosmiczne podwyzki smieszne pokilka letniej pracy dostalem 20gr podwyzki tragedia
1
Dorota 2017-01-27 23:07
jeden wielki chaos....mam głęboką nadzieje i wierze w to ze ktoś tam do góry się opamięta, bo tak źle w tej firmie jeszcze nie było i mowie to z pełną przykroscia,zero stabilności wieczne zmiany, i ta niepewność,..to jest cos strasznego, zatrudnianie nowych osób na pewne regiony tylko po co??,żeby ludzie planów nie robili i nie otrzymywali premii??. Pewne osoby niestety nie nadawaja się żeby zarządzać ludźmi, Pani Prezes musi wyciągnąć konsekwencje wobec tych co działają na szkodę, a ich pomysły niczego dobrego nie wnoszą.
3
Zainteresowana pracą 2017-02-02 11:39
Witam.
Widzę że obecnie firma poszukuje kogoś na stanowisko specjalisty ds. zakupów.
Czy ktoś może się wypowiedzieć jak wygląda praca w tym dziale, w szczególności sprawy związane ze stresem, jest duża presja czasu itp?

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie pomocne komentarze.
8
Aleks 2017-02-07 21:16
To jest b. stresogenne stanowisko. Wszystko trzeba załatwiać na ostatni moment. Bardzo dużo pracy. Ale jak jest ktoś dobrze zorganizowany to da radę. ile płacą to nie wiem.
1
Zainteresowana pracą 2017-02-08 09:37
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Wlasciciel Sklepu 2017-02-22 20:44
Chciałbym zapytać czy wymiana towaru po terminie bądź towaru który jest uszkodzony jest problemem dla firmy? Przedstawiciele wiecznie się zmieniają, i tylko każdy mówi ze nie ma towaru na wymianę., bo kierownik nie potrafi zalatwic,to może kierownik się nie nadaje, czas go zmienić, na pytanie czy wymieni...to każdy wzdryga ramionami i wychodzi. Jak potrzeba zamówić to mnie cisną żebym wzial,ale jak wymiana to ich nie ma.
5
Zuzanna 2017-03-13 14:07
@Dorota a jakie są plusy z pracy w Mokate? Jakie benefity mają zaoferowane pracownicy?
Nicoletta 2017-04-12 09:38
Moze.ktos się orientuje ile zarabiają w kontroli jakości??
Kasia 2017-04-29 23:43
Słyszałam że Grzesiek z wielkopolski sie zwolnił.szkoda chłopaka zawsze można było na niego liczyć,jego charakter,doświadczenie,charyzma,nieustępliwość,nie moge w to uwierzyć on kochał tą firmę zawsze mówił o niej w samych superlatywach,bardzo lubił swoją kierowniczkę,była jego mentorem podobno potrafiła pracować na maxa,szkoda mi chłopaka bo mam sklep i wiem że taką dobrą dusze to już rzadkość spotkać.chłopak zawsze potrafił mnie przekonać.

..




,. 2017-05-17 18:16
Niestety zadnych
Zuzanna 2017-05-18 09:28
,. 2017-05-17 18:16 a jak Ty oceniasz Mokate jako pracodawcę? Bardzo cenne będą dla nas merytoryczne opinie, które zawierają zarówno dobre strony pracy w firmie, jak i również te słabe i to co warto jeszcze poprawić. Jeśli możesz to podaj również dział, w którym pracujesz. Często w zależności od zakresu obowiązków warunki zatrudnienia i pracy mogą się znacznie różnić nawet w ramach jednej firmy.
Marek 2017-05-21 19:45
Mokate oceniam jako bardzo fajną firmę, Firmę tworzą ludzie wiec pytanie czy niektóre osoby tam pracujące powinny jeszcze pracować. Praca w Mokate to praca dla ludzi z pasją, którzy chcą cos pokazac,osiągnąć i przede wszystkim tworzyć dobra atmosferę we wszystkich działach,szczególnie dział sprzedaży jest bardzo istotny.Osoby,którym nie jest bliskie dobro firmy, powinny już dawno się poddać i po prostu odejść z honorem a nie udawać ze cos robią.Te osoby same powinny wiedzieć ze ich czas minal,jeśli ktoś nie potrafi umiejętnie kierować swoim regionem i jest po prostu slaby, to praca w takiej firmie jak Mokate nie jest dla niego.Pozdrawiam
ratatuj 2017-05-22 10:51
A było kiedyś lepiej?
monia 2017-05-24 19:54
Było lepiej i może być jeszcze lepiej,Mokate to firma rodzinna a wiadomo ze w rodzinie panuje mila i dobra atmosfera przynajmniej każdy z nas tak to sobie wyobraza,wiec trzeba ta mila atmosferę wdrożyć do odpowiednich działań niech każdy ma uśmiech na twarzy, bo praca powinna powodować radość a nie smutek.
anty Marek 2017-05-28 14:11
z pasją? rodzinna firma? chyba tylko z nazwy ..
Co mokate daje rodzinie pracownika? NIC
Zero jakiegokolwiek socjalu, nawet na dzieci.
Zero bonusów świątecznych dla pracowników.
Zero wczasów pod gruszą pomimo zatrudnienia dużej ilości ludzi - powyżej 50.
Zero kart medycznych itp
To co zrobili teraz w wypłatami to zabieg pierwsza klasa.
Samochody stare, brzydkie i dwuosobowe, pro rodzinnie :] plus [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stawka za km.

A o marketingu firmy i podejściu ogólnych do ludzi to nie wspomnę :]

pzd
8
Maria 2017-05-31 14:54
Przestańcie w końcu narzekać malkontenci,marudziarze i obiboki, do roboty się weźcie i uczciwie pracujcie, ciągle wam cos nie pasuje, piszecie o tym ze firma nic nie daje, lepiej pomyscie bo daje bardzo dużo, Praca to rarytas i do tego stabilna, poza tym stabilne zarobki zawsze płacone na czas,Mokate to świetna firma tylko nie zawsze dobiera sobie odpowiednich ludzi na odpowiednie stanowiska i tu tkwi problem.Ludzia się w głowach przewraca, wszyscy by chcieli auta sluzbowe,bony i paczki na święta i może socjal co miesiąc i jeszcze dużo wypłaty. Przypominam tylko ze samochód służbowy śluzy do pracy a nie do jeżdżenia i wożenia rodziny, to jest mienie firmy i firma powinna zakazać całkowitego korzystania z aut służbowych w weekendy, po za tym nikt tu nikogo nie trzyma i jak ktoś pisze durne komentarze ze jest zle to niech się zwolni i idzie gdzie indziej a nie bez przerwy narzeka, przestańcie ludziska narzekac,bo macie to jak widać we krwi.
Aneta 2017-06-01 15:15
WITAM CHCIAŁABYM APLIKOWAĆ NA STANOWISKO PH NA WIELKOPOLSKE(KALISKO-OSTROWSKIE),BO UKAZAŁO SIE OGŁOSZENIE.PROSZĘ O RZETELNE OPINIE JAK WYGLĄDA PRACA PRZEDSTAWICIELA W WASZEJ FIRMIE,JAKA PANUJE ATMOSFERA W PRACY,JACY SĄ LUDZIE,ZAROBKI ITP.DZIĘKUJE
Merry 2017-06-10 23:10
Tak jak masz napisane przez Marie. To jest podejście firmy. Twierdzi ze praca to rarytas i mamy być wdzięczni za pracę. Otóż praca to 1/3 z 24h dnia i rarytas to może być na obiad a praca to odcinek który nie jest najważniejszy wg mnie. Moze dlatego juz nie pracuje:) Po 2- podejście do aut- masz tez wyzej.... Ktory pracodawca nie placi na czas to nie wiem ale Maria twierdzi jak widac ze zna;) Ogólnie kasa zależy od regionu i tego jak masz klientów przekonanych do siebie. Nie jest najgorzej. Kwestia czego szukasz...
1
cappuccino lord 2017-06-13 10:34
cze

Atmosfera w regionie wielkopolskim do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kiero nic nie pomaga, więc jak nie znasz klientów to będzie Ci bardzo ciężko.
Plany robisz w 70% na minutce 100 i cappuccino 110g, jak Ci coś wypadnie to nie masz czym nadgonić.
Auto 2 osobowe.
Kasa jest tylko podstawa plus 30% premii. Oprócz tego nie masz nic, dokładnie i dosłownie nic, bo nawet pomimo płaceniu za używanie samochodu to firma cię obciąża za km prywatne.

papa
1
anty Marek 2017-06-13 11:20
turlam się ze śmiechu hahahahaha
Przedstawiciel ma cicho siedzieć bo jesteśmy w PRL - i mamy dziękować łaskawie za wypłaty na czas!!
To jest obowiązek pracodawcy, żeby była na czas!!!
Pokazujesz podejście firmy i zarządu do ludzi w 100 %.
Ludzie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nieroby, tak??
Chcą Bóg wie co i jeszcze autem za darmo jeździć. Za auto płacę co do metra jak przejadę prywatnie!! A reklama na aucie jest i reklamuję firmę wtedy!!
Narzekać??!! A może ktoś się interesuje losem firmy i widzi jak takie nieudaczniki i pseudo kierownicy i dyrektorzy niszczą ją od środka.
Najlepiej powiedzieć komuś, że jak Ci nie pasuje to się zwolnij, ale rozwiązać problem to jż nie ma komu, tylko takie wymądrzania się z twojej strony, Brawo.
Jadzia 2017-06-14 11:59
Jest super jest super wiec o co wam chodzi,jest super jest super.
Teddy 2017-06-15 23:47
lubię swój prace,świetnie się w niej czuje, robię to co lubię, wiec cóż chcieć więcej...kocham Mokate.
1
zm 2017-06-19 12:06
Komunikacja pomiędzy działami w firmie - beznadziejna
Nikt nie podziękuje Ci za pracę, a jedynie dostaniesz ochrzan. Podziękowania i kokosy zbierają tylko lizusy-prezesi (cały tłum ludzi).
W firmie są oczywiście osoby, które pracują stanowczo za długo i robią nic (lub niewiele), za nic nie ponoszą odpowiedzialności, a mają bardzo pewną pozycję - szczególnie dział zakupów i kadry. Dlatego zawsze chwalą MOKATE i wysławiają w internecie. Może i w Żorach ciężko o lepszą pracę, ale są inne miejsca.

Żadnych benefitów, premii rocznych czy multisporta - kokosy są tylko dla elity.
1
klient 2017-06-23 11:13
Na Wroclawiu przedstawicielka nie wchodzi do sklepu,widziałem jak podjeżdża pod sklep chwileczke postoi żeby Gpsa odfajkować,i z pełną subtelnością i uśmiechem odjeżdża ,fajna ta praca,ciekawe ile jej płacą.


1
Żancia 2017-06-30 11:02
Zwalniają starych przedstawicieli a zatrudniają nowych ciekawe na jak długo,nowi tej pracy już nie wykonają bo nie mają takiej siły przebicia,
1
pakowaczka 2017-07-09 21:21
Jeżeli chodzi o pracę na produkcji ten zakład to porażka. Na hali temperatura w granicach 30°C, kobiety pracują za dwóch, natomiast mechanicy wylegują się na krzesłach. Wypłata to najniższa krajowa, żadnego socjalu. Omijajcie ten zakład szerokim łukiem, nie polecam nikomu, chyba że ktoś chce pracować jako mechanik ;)
9
Zainteresowany 2017-07-13 12:47
a pod jakim sklepem dokładnie ?
Memy 2017-07-13 17:48
Nowi nie będą robić planów i szafa gra... a kopanie dołków pod sobą teraz jest na topie elo
KLIENT 2017-07-17 20:05
ŻABKA ....
Żabcia 2017-07-22 08:32
PH Mokate nie obsługują Sieci Żabka.
1
Były już PH 2017-07-22 08:38
Dokładnie jest jak piszesz. Pracuja przecie REKACJE - a na te trzeba zapracować. Nowi nie angażują się w pracę bo Mokate dla nich to tylko przechowalnia. Nabiorą doświadczenia i pójdą do innej Firmy, która ich doceni . Przykre jest jest jednak to ze nowi PH są lepiej traktowani niż starzy. Nowy dostanie lepsze pieniądze. Ech......
Tak o 2017-07-22 15:11
Nie obsługują Żabki ale podjechać zawsze można i postać :) tak jakby to była nowość wśród ph którzy są leniwi... nie przeżywaj bo to standard
kolega 2017-07-26 17:19
To co wczoraj zrobili z nowymi ludźmi przechodzi granice normalności. Wysłać skierowania na badania do pracy i poinformować dnia następnego że nie będzie zatrudniony, bez żadnych informacji... najgorsza żenada menadżerska..

1
Ja 2017-07-28 07:39
Dla Twojej informacji! Nikt nic nie przeżywa! Samochody PH mają GPS! Nie mamy Żabek w obsłudze więc do niczego nie zaliczy się podjazd pod taki sklep.
1
Ciekawy 2017-08-03 21:13
Czy Ktoś mógłby napisać o klimacie pracy w dziale jakości lub na produkcji w Żorach ? Jakie są zarobki ?
Z góry pięknie dziękuję za informacje.
Mario 2017-08-09 22:16
Do czasu pracy się zaliczy:) nie denerwuj się. A może to ty tam stałeś i teraz nerwowy haha
Zuzanna 2017-08-11 10:34
Piszecie o indywidualnych sytuacjach @Mario, @Ja. A czy moglibyście ogólnie napisać jak wygląda to stanowisko? Na co tutaj można liczyć jeśli chodzi o premie, szkolenia, dofinansowania? To bardziej interesuje osoby chcące się zatrudnić w Mokate.
Robert 2017-08-21 16:14
Witam. Jak sytuacja wygląda na utrzymaniu ruchu?
Zuzanna 2017-08-21 16:57
@Robert pytasz o to stanowisko, bo odnalazłeś gdzieś rekrutacje do tego działu? Aktualnie w sieci można znaleźć jedna ofertę pracy - technolog ds. procesu. Może ktoś opowiedzieć, jak dokładniej wyglądają obowiązki takiego pracownika?
Aneta 2017-08-21 20:06
słyszałam ze wracają stare wygi., i dobrze ze wracają do ludzi co robili kiedyś i pewnie jeszcze zrobią dobrą robotę.
1
Zuzanna 2017-08-30 07:45
@Aneta w jakim sensie wracają? Skąd? Możesz napisać jaśniej, co masz dokładnie na myśli? Jakie stanowiska obejmą te osoby? Aktualnie nadal z ofert pracy w sieci jest ta jedna, o której mówiłam wcześniej.
Witek 2017-09-14 17:00
Zuzanna, źle szukasz - sieć to nie tylko portal GoWork, są inne portale dla poszukujących pracy, są portale lokalne oraz strona www.mokate.com.pl i tam zakładka kariera - we wszystkich tych miejscach jest kilkanaście ofert pracy w Mokate
1
Zuzanna 2017-09-15 08:37
@Witek często przeglądam też witrynę internetowa Mokate. Jest tam nawet odpowiednia zakładka z ofertami pracy, ale niestety aktualnie na niej też nie ma informacji o aktualnych rekrutacjach. Wydaje mi się jednak, że to właśnie ona powinna posiadać najbardziej aktualne informacje. Czy ktoś się rekrutował do pracy w tej firmie w odpowiedzi na ogłoszenie znalezione na ich stronie?
Witek 2017-09-15 11:40
Zuzanna, wprowadzasz ludzi w błąd - na stronie mokate należy kliknąć w "Kariera" i następnie "oferty pracy". Dzisiaj są cztery: mechanik, elektryk, młodszy specjalista i technolog. Jako pracownik GoWork, który udziela się na stronie internetowej firmy powinnaś być bardziej profesjonalna...
1
Dobry pracownik 2017-09-18 17:27
Chciałbym i chyba powinienem juz coś napisać na temat tej firmy. Ja pracuję w tym zakladzie bardzo długo i możecie się wszyscy wzajemnie na siebie obrażać i różne rzeczy pisać. Każdy ma do tego prawo. Ok. Tu nie chodzi że praca jest zła bo każdą możemy i powinniśmy wykonywac nie zależnie jaką żeśmy się podjeli bo nam wyjaśniono na wstępie za nim zaczęliśmy tu pracować. Ludzie którzy wypisują że jest tu cudownie czyli mają się dobrze w pracy i sa zadowoleni z tych i innych przywilejów to sa osoby które maja dostep do wszystkiego, czyli telefonów, Internetu i tym podobne rzeczy, oraz swobodę poruszania się w tym zakładzie to są osoby zwane uprzywilejowane. Reszta osób reprezentuje w większości pracownicy fizyczni którzy wykonuja ciężką pracę i nie mają tych przywilejów i zarabiają śmiesznie pieniądze. Możesz pracować nawet 20 lat i byc NAPRAWDĘ dobry, tym czym się zajmujesz NIK tu cię nie doceni a czemu bo sama Pani Prezes nie docenia takich ludzi i to idzie po schodach w dół. Zacznijmy się na wzajemnie szanować to w końcu będą wszyscy zadowoleni. Dziękuję i pozdrawiam
Probież 2017-09-20 14:19
Zuzanna do moderator forum. Nie zwracajcie na nią uwagi. Kasuje wpisy, "pobudza" dyskusje itp
Widzę ją na innych profilach firm.
Witek 2017-09-20 17:21
W swoim wpisie poruszasz kilka spraw:
1. Pracujesz w Mokate 20 lat, masz przydzielone stanowisko pracy i pracując tam zarabiasz pieniądze. Jesteś w tym dobry, ale Pani Prezes Cię nie docenia? Chyba jesteś w błędzie, przecież pracujesz 20 lat, gdybyś źle pracował to pewnie by Cię już zwolnili. Gdyby nie tacy pracownicy jak Ty nie byłoby firmy.
2. Inne osoby chodzą po całym zakładzie, mają internet, telefony itd. - może to jest im potrzebne do swojej pracy. Często ich praca jest bardziej obciążająca psychicznie niż Twoja. Coś za coś.

Pocieszę Cię, od jakiegoś czasu zaczyna się doceniać dobrych pracowników fizycznych. Po prostu jest ich coraz mniej, wszyscy chcą mieć telefony, internet, samochody służbowe a pracować nie ma komu.
Zostaw swoją opinię o Mokate - Żory
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mokate