logo Belma Accesoriess Systems

Belma Accesoriess Systems

Bydgoszcz

Opinie o Belma Accesoriess Systems

Weronika 2017-03-02 09:58
@spawacz2016, długo już tam pracujesz?
spawacz2016 2017-03-02 11:03
Rok minął i to co obiecują na rozmowie kwalifikacyjnej ni jak się ma do rzeczywistości.Jestem spawaczem z 20 letnim stażem w tym zawodzie, więc wiedzę i umiejętności w spawaniu mam.Przez rok wykazywałem się w wyrobieniu i bezbłędnym spawaniu,zero reklamacji.To co zaobserwowałem przez ten rok to np. spawacz po kursie zrobionym niedawno i wpadkach typu źle odczytany rysunek, a przez to źle pospawane sztuki, które musiały zostać poprawiane, a przeważnie zezłomowane, dostaje podwyżkę nie za umiejętności, a za to że palec trzyma prosto mistrzowi w ....,a ten to lubi i takiego poleca dyrektorowi.Ja na to się nigdy nie zgodzę i dlatego jestem na etapie spawania próbek w innej firmie, która mam nadzieję okaże się taką dla której liczą się dobrzy fachowcy ,a nie pseudo spawacze,mistrzowie i układy kilku starych pracowników.
8
Weronika 2017-03-02 11:16
@spawacz2016, przykro mi, że spotkały Cię przykre doświadczenia związane z Belma Accesoriess Systems. Życzę powodzenia ;)
work 2017-03-02 13:53
jeżeli tak by było, to zastanawiałbym się dlaczego taki dobry spawacz wcześniej nie szukał innej pracy
3
Weronika 2017-03-02 14:55
@work, ciekawa uwaga! Jak to było @spawacz2016?
Jeremi 2017-03-02 15:28
Ty jestes dobry... 20 lat spawia i duzo siwych wlosow na głowie i nic pozPa tym panie W...
3
Weronika 2017-03-02 15:45
Proszę o merytoryczne komentarze na temat firmy.
spawacz2016 2017-03-02 16:14
Bo pracowałem za granicą by szybciej spłacić kredyt hipoteczny, spłaciłem więc już nie muszę i teraz chcę być z rodziną i tylko dlatego szukam na miejscu dobrej pracy. Jeremi życzę byś osiągnął więcej.Dzisiaj pomyślnie przeszedłem spawanie próbek wiec może być tylko lepiej.Jak firma się sprawdzi to pozytywnie tu o tym napiszę.
5
Obecny 2017-03-02 16:50
Naprawdę śmieszne są te wszystkie komentarze na temat jak to źle jest w firmie. Wszyscy tylko narzekają i wypisują za plecami. A w rzeczywistości jak mistrz się pojawia to albo wchodzą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo uciekają żeby się gdzieś schować. I nie jest tu mowa tylko o wydziale spawalni ale też na innych, między innymi CNC na którym pracuje.
Jeremi 2017-03-02 17:56
no ale dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi panie W.
1
edek 2017-03-02 20:21
jest ok
warzywo 2017-03-02 20:59
Jeśli ktoś tu był a potem tam i tam a jednak wrócił to niech ocenia siebie a nie firmę . Jeśli jesteś bobry w spawaniu mag/tig i do tego super szlifujesz dawaj na próbki to nic nie kosztuje a powiedzą ile jesteś wart . Tak słabej obsady nie było jeszcze , a do tego te majstry { nie pomagają } to prawda !! Ale za dobrą robotę to Ty kasujesz a oni tłumaczą się z braków i terminowości !
milkiway 2017-03-03 09:08
Słaba obsada, pisz prawdę, a nie głupoty wypisujesz cyt.,,Jeśli jesteś bobry w spawaniu mag/tig i do tego super szlifujesz dawaj na próbki to nic nie kosztuje a powiedzą ile jesteś wart.."rozbawiłeś mnie.Kilka lat tu robię i wiem jaka jest tu weryfikacja i ocena.Przychodzisz i spawasz kilka blaszek,jak się trzymają to jesteś spawacz i witaj w naszym gronie.Tu piekarz świeżo po kursie przyjdzie i zalicza.Druga strona medalu, że spawania jest 20-30% a reszta 70-80% to szlifowanie,oscylizacja. Nikt tu o tym nie wspomina i później jest rozczarowanie.Więcej dobrych prac i spawania mają tylko stali pracownicy.To oni siedzą ciągle u pseudo mistrzów i wybierają,ustalają co będą robić ,a reszta dostaje co najgorsze zostało.Później się dziwić dlaczego jest taka rotacja wśród nowych, a starzy się cieszą bo jeszcze kasują od głowy za kolejnego nowego do przeszkolenia.Co do mistrzów to zastanówcie się co wy robicie na tym stanowisku!Nie wstyd wam?
Wikipedia:
,Mistrz – tytuł przyznawany osobie, która osiągnęła najwyższy stopień wiedzy lub umiejętności w danej dziedzinie; ciesząca się swoistym autorytetem i będąca wzorem do naśladowania (nauczyciel, guru) dzięki czemu posiada pozycję/stanowisko, które wyróżnia ją spośród ogółu,,
8
spawacz2016 2017-03-03 10:04
Tak masz rację,drugi raz tu nie wejdę. Pan W. najwidoczniej ci zalazł za skórę skoro ciągle go wymieniasz..he..he..najwidoczniej musisz być jednym z tych bałwanów i zasługujesz na to..
Weronika 2017-03-06 13:05
Dla chętnych - jeżeli zastanawiacie się nad pracą w tej firmie - zapraszam do odwiedzenia strony internetowej, zakładki 'kariera'- http://www.bas.pol.pl/kariera.html ;)
asd 2017-03-08 19:48
Dla chętnych desperatów ;)
6
Weronika 2017-03-09 10:33
@asd powiesz coś więcej od siebie?
Czosnek 2017-03-09 23:58
@Weronika w końcu, gdy ktoś powiedział prawdę o jednym z wydziałów BAS wyłożył pieniądze na to, aby ktoś prostował posty i promował w nich firmę.
1
Weronika 2017-03-10 10:58
@Czosnek o czym mówisz? Dlaczego tak uważasz?
Księga pierścienia 2017-03-10 12:46
Jak komuś sie nie podoba w firmie to co tam jeszcze robi. P.s próbki wyszly i co? Dalej w basie. Aaahhaaaahhaa
2
Weronika 2017-03-10 13:26
@Księga pierścienia, a Ty pracujesz w Belma Accesoriess Systems?
człowiek lasu 2017-03-28 19:27
Stara spawalnia narzeka na Pontona i fakt,każdy w firmie wie że to parówa,ale my co mamy powiedzieć na dwóch idiotów Harry Potter i Bocian.Temu drugiemu to często odbija palma!W końcu dostanie za swoje chamskie podejście do pracowników.Zbiera ci się bocian,zbiera ty czerwona kanalio.
6
edzia 2017-03-29 10:13
Widzimy tu pewną regułę Jedna zwolniona osoba = jeden nowy post . Ta strona straciła swój charakter rzeczowych opinii . Pisza tu marni pracownicy którzy za swoja kiepską prace nie maja szans na rozwój bo nikt nie będzie w nich inwestował . Koniec z bycia przeciętnym i ślizganiem się z miesiąca na miesiąc .
6
fred 2017-03-29 10:17
Moim zdaniem to i tak maistrowie za długo cackaja się z pracownikami co zaniżają efektywność grupy nie wspominając o brakach
3
buła 2017-03-29 10:39
Ty człowiek lasu nie mów ,, my" tylko ,, ja" to twoja opinia .
2
wyrobienie braki 2017-03-29 12:35
Odezwali się mistrzowie,fachowcy.Piszecie o brakach zrobionych przez pracowników, to może się tak pochwalicie o swoich brakach np.nieodpowiedni rodzaj drutu wydany do spawania i co? Jakie tu firma poniosła koszty,straty z powodu waszej niewiedzy?Takie,że te braki zwykłego pracownika to nic w porównaniu z waszymi.Zwolnić tych gamoni i niech wracają liderzy!
3
buła 2017-03-29 15:51
ale jakim trzeba być spawaczem żeby spawać kwasa drutem do czarnej :))))) chyba ktoś kupił kwity na piastowskim . na dodatek sam chodziłeś żeby ktoś ci próbki spawał ośle jeden i nie odzywaj się jak już tu nie robisz parówo . wystarczy przeczytać żeby wiedzieć kto to pisze .
5
Weronika 2017-03-29 16:01
Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat pracy w Belma Accesoriess Systems, a nie poszczególnych osób.
3
Łukasz Okole 2017-04-05 12:02
Pracowałem w tej firmie dosyć krótko jakies 7-8 msc ale te msc były zdecydowanie za długo .Po 1 atmosfera w tej pracy powalona jakiej nigdy nie mialem ,ludzie chodzą do biura i walą na Cb z dupska bez oporowo ,i na drugi dzien jak gdyby nigdy nic podaja ci rękę i z Tb gadają myśla ze jestes głupi i naiwny ... paranoja .Pierwszy konfident to Michał łysawy ,mału kurdupel jakby miał ADHD czy był po koksie z bródką każdy go na pewno rozpozna,2 Justyna Grube tłuste babsko to samo fałszywa baba do szpiku kości ,Paweł Caly wytytowany ręce i kark z tyłu plecy niby był okej i wporządku ale też więcej go w pracy nie bylo jak był ,raz był pijany i na kacu .2 praca ogólnie może być ,3 kasa hmm z nadgodzinami czy bez ile zostawałes czy nie 1500 zł miales a czasami mniej ,z tego wzgledu że bylem w najgorszje grupie z najbardziej tragicznymi wynikami to niestety zarobki miałem z tymi tłumokami marne ,jedna szafke potrafili skręcac cały dzien hehe paranoja .Podsumowując jak chcesz isc ,wkurzac sie ,był codziennie obgadywany na prawo i lewo i jestes desperatem bo szukasz pracy i masz nóz na gardle to idz i zaciskaj zeby ,a jak nie pakuj sie w te gówno .
8
Szczery_pracownik 2017-05-09 11:55
Bądźmy szczerzy praca w tej firmie nie jest i nie będzie przyjemna. Atmosfera jest ciężka , oczywiście jest to zależne od działu. Więc jeśli naprawdę szukasz pracy to nie wybierajcie tej firmy. Straszny wyzysk, i jak przedmówcy mówią masz robić nadgodzinny bo nie masz wyboru. Ja jako pracownik tej firmy pracuję bo po prostu muszę ale, zarobie tyle ile potrzebuję i składam wypowiedzenie. Oczywiście po rozmowach z innymi pracownikami mogę powiedzieć jedno. Też rozważają odejście z tej firmy.

Zalety/Wady
- Nie wiem czy można zaliczyć to do zalet ale jeśli już są te nadgodziny to fajnie że możesz sobie dorobić, pomimo że nie masz wyjścia.

Wady
- Atmosfera;
- Nie doceniają starszych jak i nowych pracowników;
- Ciągła kontrola ( kamery, więc lepiej się nie ruszaj ze swojego stanowiska bo co nie którzy dostali już baty );
- Poziom hałasu na bardzo wysokim poziomie. Bez stoperów ani rusz;
- Małe zarobki bez nadgodzin;
- Możliwość rozwoju? nie w tej firmie.
3
Zdf 2017-05-09 21:27
Są działy gdzie jest spokojnie. Są też i takie gdzie jest duża rotacja pracowników ze względu na nawał pracy i ludzie się wypalaja szybko. Dużo do zmiany ale ,,góra,, musi otworzyć oczy. Organizacja pracy słaba.
Weronika 2017-05-10 08:41
@Zdf według Ciebie organizacja pracy w Belma Accesoriess Systems jest słaba. Co masz konkretnie na myśli? Czy możesz powiedzieć kilka słów więcej na ten temat?
1
parówa he he 2017-05-10 13:32
Słaba organizacja odkąd są bałwany mistrzowie na spawalniach,ktoś wyżej dobrą definicję znalazł
Wikipedia:
,Mistrz – tytuł przyznawany osobie, która osiągnęła najwyższy stopień wiedzy lub umiejętności w danej dziedzinie; ciesząca się swoistym autorytetem i będąca wzorem do naśladowania (nauczyciel, guru) dzięki czemu posiada pozycję/stanowisko, które wyróżnia ją spośród ogółu,,
Tak!Tak!Takim guru jest dla mnie Bocian,Harry,Parówa i ten najnowszy pingwin na starej spawalni.
Firma jest o.k jeżeli nie masz rodziny tylko czas na pracę po godzinach,soboty i niedziele,płacą setki.
9
WBASie.juz.za.dlugo 2017-06-07 11:30
Gosciu dobrze prawisz,wszystko sie zgadza co napisales,total 100%
628 2017-06-10 12:36
ubię, jak wchodzę do belmowskiego kibla na poranne posiedzenie. Dwie kabiny zajęte. I tak siedzą po cichutku lokatorzy tych kabin. Wyczekują, kto pierwszy wyjdzie. Że oni niby tu tylko nosa wydmuchać. Wszechobecną ciszę narusza jedynie charakterystyczne tapanie palcow w ekrany telefonów. I tak wyczekują. W ciszy. Wtedy wchodzę ja, niczym komendant na posterunku. Zasiadam na tronie i w pełnej oprawie dźwiękowej robię to, po co tu przyszedłem. Wtem z otaczających mnie kabin zaczynają się wydobywać wiwatujace mi podobne dźwięki. Wiązy ciszy zostały zerwane. Orkiestra w końcu gra w harmonii. Zapach wolności unosi się w całym pomieszczeniu, a kompani w duchu dziękują mi za wybawienie. To ja, Mistrz Ceremonii. Kiblowy dyrygent, wyzwoliciel stłamszonych.
10
Gajowy 2017-06-10 22:24
Witam, Pracujac w tej firmie trzeba miec naprawde mocna glowe, bo mozna wyladowac w psychiatryku. spawalni nowej u mistrza Henia jest w miare, mistrz ma wszystko pod kontrola, ale ogolnie nie polecam z racji tego ze ludzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wi (jak wszedzie), czesc ludzi to dymacze, spawaja i szukaja mameji do szlifowania. Stara spawalnia z kolei jest jeszcze gorsza ze wzgledu na panujacy tam niesamowicie wielki syf, brud smrod i ubostwo. Tak zwani tam majstry to porazka, pierwszy to jakis Ponton ktory mysli ze ma wszystkie spawalnie pod soba, nie ma kompletnie pojecia o robocie, idiota, gruba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kawal swini, drugi to jakis nowy lepek znany jako Pingwin takze nie kompetentny, szlifowanie przez wieksza czesc pracy to norma. W lesie z kolei tu jest dopiero jazda bez trzymanki, konfidenci, co drugi jest na przepustce ze Świecia, tak zwane majstry to pomylka ewolucji, Cukier zwany bocianem albo ruda kur**a, nie powinien wcale istniec, Harry zwany brudnym jeszcze cos tam lapie. Na koniec cos o pseldo liderach, Pinecha, Gzella poza podcieraniem majstrow to buractwo do potegi, takich ludzi to tylko do kopania rowow.
9
Prezes zarzadu 2017-06-10 22:55
Liderzy lasu to zwykle pucybuty, widać to na pierwszy rzut oka, Pinceta to zwykły robol jak i Gazella, pierwszy karierowicz ma problemy psychiczne, zero pojęcia o pracy, chciałby najlepiej dyrygować wszystkimi, a sam nawet spawać nie potrafi, sterydy wjeb*ły już dawno mózg . Gezella jest jeszcze lepszy ten to jak gruchy nie szczepie z rana to mysli że jest tarzanem i wyje jak małpa, Pegierus najlepiej nadawał by się do pługa. Ludzi takich tylko zamknąć w pokojach bez klamek i okien.
6
Pracownik 2017-06-13 01:17
Fajnie by było jak wszyscy by sie przedstawiali...:-D
1
Ram pam pam.... 2017-06-13 12:38
Nikt nie ma tyle odwagi ....pisza Ci co nie znaja sie na niczym i robic in się nie chce...buractwo....
1
Olek 2017-07-28 21:24
Pracuje tutaj kilka lat.Kiedyś było ok ale teraz masakra.Pracodawca zapomniał o swoich pracownikach.Marze mają wysoka a ludziom płacą najniższa krajowa a mogliby być najlepszym pracodawca w regionie. Niestety ale kadra zarządzająca nie zna się na swojej robocie.
1
wadliwy 2017-07-29 13:55
mam zamiar zlozyc tam cv na spawacza ale potych opiniach mam rebus czy to zrobic
Elo 2017-08-02 22:13
Jak chcesz zarobić 15zl na h to skladaj
Spawacz 2017-08-05 11:07
Jako spawacz dostałem 23zł na początek i tyle teraz dostaniesz jak się cenisz i na rozmowie twardo postawisz swoją stawkę.Najlepsze jest to, że nowi dostają dużo większe stawki niż starzy pracownicy..he..he.Dziwię się ,że w takiej sytuacji chce się im pracować skoro to jasne, że firma ma ich gdzieś.
Romeo 2017-08-06 23:20
23zl nowi dostaja :D starzy maja 20zl i tylko marudza i placza,ale co z tego ze i tak beda tam jeb**c bo to huy nie spawacze,obniza im stawki to i tak zostana bo gdzie pojda :D a narzekac i ryczec beda dalej,i tak to nic nie zmieni. Hahahahaha
Weronika 2017-08-16 15:04
@Spawacz - a możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Belma Accesoriess Systems? Czy oprócz stałego wynagrodzenia sa przewidziane premię? Czy jest możliwość wyrabiania nadgodzin? Czy są one dodatkowo płatne?
?????????? 2017-08-22 20:27
A co Pani kadrowa nie wie jak jest ze się wypytuje na portalu. Nowy na start dostaje 23 a spawacz zatrudniony dostaje 30 groszy podwyżki i nic z tym nie zrobiła. A teraz inna firma sie cieszy z dobrego pracownika.
paweł 2017-09-02 17:26
A jak wygląda praca na stanowisku szlifierza? dobre warunki? jaka stawka?
Marek 2017-09-05 14:09
Czy mółby ktoś wypowiedzieć się na temat pracy biurowej? Firma zamieściła ogłoszenie i zastanawiam się, czy jest sens składać CV. Chodzi o ofertę pracownik ds. Administracyjnych w dziale logistyki. Mógłby ktoś napisać o zarobkach?
1
Altair 2017-09-05 17:14
Od poniedziałku mam robić na montażu ale patrząc na te komentarze mam rebus do rozwiązania tak jak kolega wyżej napisał może ktoś coś więcej powiedzieć o montażu idzie tam zarobić byłem na rozmowie dzisiaj ale jestem ciekawy opinii od ludzi którzy już na tym montażu trochę pracują :D ?
Weronika 2017-09-15 14:49
@?????????? - nie jestem pracownikiem Belma Accesoriess Systems. Jestem moderatorem serwisu GoWork.pl i dbam o to, aby na forum pojawiały się rzetelne i merytoryczne informacje na temat zatrudnienia w firmie, stąd moje pytania. @Altair - czy możesz opisać jak wyglądały Twoje pierwsze dni w firmie?
1
Zostaw swoją opinię o Belma Accesoriess Systems - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Belma Accesoriess Systems