Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NGK Ceramics

Pracowałeś w firmie NGK Ceramics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-09-24 15:56:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajne określenie "polska korporacja" :P
zdjecie uzytkownika
nina - 2015-10-14 17:32:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adi - 2015-06-15 22:49:11]:
nie przyjmuja,od kilku lat,niestety
zdjecie uzytkownika
pola - 2015-10-19 03:47:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nina, wydaje mi się, z eoni po prostu mają juz stałość zatrudnienia, nie jest to też tak duże przedsiębiorstwo, żeby rotacja była spora. A prdukcja ceramicznych wkładów do silników nie poytrzebuje jednak duzego nakładu kapitału ludzkiego, bo spkojnie wszytkim zajmują się teraz już maszyny, technologie są tak stosowane.
zdjecie uzytkownika
seboo - 2015-10-21 08:44:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Elo. pracuje tam jakies 4 miesiace. robie sobie w miesiacu max 2 dni nadgodzin. nie mialem mniejszej wyplaty niz 2400 na reke. ktora firma da tyle na sam start???? atmosfera jak dla mnie super. naprawde nie ma na co narzekac. premie za bak l4 za samoocene i swiateczne sa no hmm dosc duze...:) polecam jak najbadziej dodam ze sekcja piece :)
zdjecie uzytkownika
franek - 2015-10-22 15:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma NGK OKI Ale tA głupia agencja work expres to jest zupełne dno !!! :(
zdjecie uzytkownika
WE - 2015-10-30 15:39:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sam jesteś dno
zdjecie uzytkownika
me - 2015-11-05 10:43:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile mozna zarobic na piecach w ngk? bo w agencji twerdza ze nie wiecej niz 1700
zdjecie uzytkownika
troszku juz ciepia - 2015-11-05 21:04:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja osobiscie robie pare lat prace oceniam dobrze choc monotonia potrafi sie udzielac. nie jest zle z kasa patrzac na inne firmy na strefie
z tego co slyszalem nowi maja na start 2100 po 3 miesiacach chyba stowe wiecej dostaja . jezeli ktos chce zarobic wiecej to sa soboty i niedziele mozna sie pisac jezeli chodzi o ludzi no to hmm zalezy gdzie sie trafi wiadomo sa fajne ekipy a sa tez gdzie jest ciagle cisnienie i walka o pozycje u przelozonego/ a co do rozmow to troche przesadzaja jezeli chodzi o rekrutacja ja jestem z pracy zadowolony polecam sprobowac
zdjecie uzytkownika
praco - 2015-11-07 07:31:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś wcześniej zadał pytanie dotyczące agencji pracy, które obsługują NGK.
Jeżeli ktoś ma wybór to nie zastanawiać się tylko wybierać MANPOWER. Oczywiście warunki w obydwu takie same, jednak wielki plusem MP jest fakt, iż wynagrodzenie wpływa na konto pracownika nawet 3 dni wcześniej niż pracownikom, którzy są zatrudnieni poprzez Worka! Przypominam, że żyjemy w Polsce i najczęściej ludzie ciągną od wypłaty do wypłaty, uprzedzam tym komentarze, które pewnie się pojawią pod moim wpisem.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-11-07 11:03:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [praco - 2015-11-07 07:31:12]:
2100 ale brutto,
Na wszystkie stanowiskach oferują aktualnie 2100 brutto z tym ze w systemie 4 brygadowym w miesiącu wychodzi więcej godzin pracy niż ci co mają 3 zmiany po 8h. Czy w tym wypadku ludzie z 4 brygadowki mają więcej wypłacone za te "nadgodziny" czy są po prostu stratni ?
zdjecie uzytkownika
jo - 2015-11-07 12:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ja - 2015-11-07 11:03:02]:
wiecej na piecach placa
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-11-07 12:46:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jo - 2015-11-07 12:07:11]:
Z komentarzy wynika że na piecach nie schodzi się poniżej 2000 na reke a z ofert agencji 1700-1800 jak to wkońcu jest ? czy piece robia np w noc sylwestrowa ?
zdjecie uzytkownika
jebut - 2015-11-10 20:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ja - 2015-11-07 12:46:58]:
poczytaj sobie wczesniejsze komentarze.... jest 2100 brutto na start i dodatek piecowy 240 brutto
zdjecie uzytkownika
Hugo - 2015-11-14 16:45:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w systemie czterobrygadowym ma tyle samo godzin miesięcznie co praca w systemie trzyzmianowym (po 8 godzin). Różnią sie jedynie ilością dni pracujących. System czterobrygadowy ma mniej dni co chyba jest logiczne bo pracuje sie po 12 a nie po 8 godzin.
zdjecie uzytkownika
Godziny i kasa - 2015-11-19 23:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czterobrygadówka nie ma tyle samo godzin co trzyzmianówka. Nie chce mi się liczyć czy to się wyrównuje jakoś w skali roku, kwartału czy czegoś jeszcze (choć jak patrzę na kalendarz wymiaru pracy to nie sądzę) ale co miesiąc różnice mogą być duże. Np. w listopadzie ósemki dają 160 godzin, a dwunastki 180 lub 192, październik podobnie, w najkrótszym czerwcu chyba było najbliżej bo jakoś koło 168. Bez nadgodzin. Manpower, jak już ktoś wspomniał, płaci wcześniej, ale i tak wypłaty są w terminach więc zależy jak kogo urządza dostać kasę dzień w te czy wewte. Ta stówa podwyżki jest po pół roku. Piece robią świątek, piątek i niedziele. Jak akurat wypadnie to jakaś brygada może mieć wszystkie "święta" w roku z buta :] Kasa bliżej prawdy jest tutaj. Rozmowa z agencją jest po to, żeby ją "przejść" a nie słuchać czy zapamiętać :P
zdjecie uzytkownika
Autobus NGK - 2015-11-21 23:47:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie do ludzi z Bytomia. Na jakich przystankach w Bytomiu zatrzymuje sie firmowy autobus?
zdjecie uzytkownika
onery - 2015-11-25 14:10:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli jak rozumiem jedyna opcją zatrudnienia sie w NGK Ceramics jest agencja pracy Manpower, tak? Pytam, bowiem wiecie, jak to działa, ja dostaje na reke 10 złotych, a firma za mnie płaci 12 złotych i te 2 złote zgarnia agencja za pośrednictwo i pewne formalności. Może istnieje jednak szansa zatrudnienia się tutaj bezpośrednio?
zdjecie uzytkownika
hadgvasd - 2015-11-26 11:38:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Autobus NGK - 2015-11-21 23:47:36]:
Wiem, ze autobus zatrzymuje się na Łagiewnikach i Arki Bożka ;)
zdjecie uzytkownika
byy pracownik - 2015-11-27 13:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coz osobiscie w ngk nie pracuje od ponad roku ale mam znajomego co robi wciaz ostatnio zaklad przejol 150 osob tak wiec mozna powiedziec ze zmierza to w dobrym kierunku i nie ma co sie bac wstepnej pracy pod angencja bez posrednio pod firme to mozesz zostac zatrudniony tylko wprzypadku stanowisk specjalistycznych na fizycznego nie ma szans najpierw agencja potem firma o ile masz dobre oceny nie bumeluje itp
zdjecie uzytkownika
wiola - 2015-11-28 20:18:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej a kobitki przyjmuja. Jak tak to na jaki dzial
zdjecie uzytkownika
gacek - 2015-12-05 18:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W poprzedniej robocie byłem na śmieciowej umowie. Zastanawiałem się czy w mojej branży jest opcja w ogóle na lepszą. W ten sposób za namową paru osób trafiłem na forum tej firmy. widzę , że zdania są o nich podzielone
zdjecie uzytkownika
mayday - 2015-12-09 06:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I LOVE PIECE :)
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2015-12-13 19:31:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak jest z kasa na piecach ?? bo rózne opinie czytam i sam juz nie wiem
zdjecie uzytkownika
leczo - 2015-12-15 22:05:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale co sugerowac sie opiniami, pojdziesz sam zapytasz i bedziesz wszystko wiedzial, nie wiem co stoi na przeszkodzie,czy tylko kasa zawsze sie musi liczyc?l
zdjecie uzytkownika
lol - 2015-12-15 22:14:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tym sie rozni praca od wolontariatu, ze kasa sie liczy . zreszta chyba nikt nie idzie pracowac swiątek piątek, po 12 godzin dla przyjemnosci
zdjecie uzytkownika
Wielebny - 2015-12-18 01:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Narzekają dzieci bezpośrednio po szkole, którym wydaje się, że cały świat należy do nich (albo mieszkają z mamusią i wolą kłamać jej, że terror niż pracować na siebie i dołożyć się do utrzymania). Kto pracował w jakiejkolwiek innej firmie na strefie wie, że jako fizol lepszej roboty za lepszą kasę nie dostanie. Prawda, że trzeba cierpliwości i lat by mieć co miesiąc ponad 3000 zł. na rękę ale wg mnie warto. Pracuję tam już prawie 9 lat i nie chcę innej pracy. Polecam pracowitym i niezarozumiałym. Fakt, że trzeba przepracować kilka lat pod agencjami ale taką mamy w Polsce rzeczywistość. Umowa śmieciowa w NGK? Bzdura. Może na początku na miesiąc, potem na 6, potem na 18 ale kto się nie boi pracować nie pożałuje. Ludzie tutaj przybierają na wadze :P. Prawdą jest, że nie na każdym dziale jest różowo ale wg mnie firma zasługuje na bardzo pozytywną opinię. Jeśli zależy wam na pracy i jest w Was odrobinę pokory to jako wieloletni operator z czystym sumieniem polecam NGK!
zdjecie uzytkownika
endriu - 2015-12-18 20:01:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Roznego rodzaju do dodatki (czeste), oraz mozliwosc nadgodzin sprawia ze kwota 3000zl to nie jest abstrakcja nawet dla osob z krotkim stazem
zdjecie uzytkownika
KaLvI - 2015-12-21 13:11:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Byłem dzisiaj na rozmowie w Work Express. Powiedzieli, że teraz mam czekać do 2 tygodni na telefon. Skontaktują się z wybranymi kandydatami. Jak to jest, dzwonią do każdego kto przeszedł tą pierwszą rozmowę czy na prawdę tak jak mówią kontaktują się tylko z wybranymi?
zdjecie uzytkownika
zedo - 2015-12-30 23:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dowiesz się pewnie za dwa tygodnie, no ale jeśli nie dostaniesz telefonu to się nie zdziwię, firma niby dobra jest ale nie wiem jakie do końca praktyki stosują.
zdjecie uzytkownika
gundam style - 2016-01-03 18:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [leczo - 2015-12-15 22:05:01]:
Właśnie!!! Wy materialiści tylko kasa wam w głowie. Z kolegi przykład brac on pracuje za darmo w czynie społecznym...
zdjecie uzytkownika
xbnmz - 2016-01-03 22:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie rozumiem o co dokładnie ci chodzi @KaLvi. Jeżeli powiedzieli głośno i wyraźnie, że skontaktują się z wybranymi kandydatami, to skontaktują się tylko z tymi, których będą chcieli zatrudnić. To dość logiczne ;)
zdjecie uzytkownika
zuzia79 - 2016-01-06 16:34:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [endriu - 2015-12-18 20:01:23]:
A czy pracują tam kobiety?czy są jakieś szkolenia na początku i ile one trwają?Czy można liczyć na stałe zatrudnienie?
zdjecie uzytkownika
serdel - 2016-01-06 23:55:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@zuzia79 ciezko mi stwierdzic bo pracowali tylko znajomi faceci. na stronce maja jakies rekrutacje a na zdjeciach widac kobiety wiec chyba na plec piekna nie sa zamknieci, warto sprobowac ;)
zdjecie uzytkownika
KAY - 2016-01-08 13:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ngk od kilku lat nie przyjmuje kobiet
zdjecie uzytkownika
pomyk - 2016-01-09 22:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jest ciężka i nie chodzi tutaj o żadną dyskryminację, no ale faceci lepiej sobie radzą. Poza tym limity ciężarów dla kobiet są niższe co też przeszkadza.
zdjecie uzytkownika
Papi - 2016-01-10 11:15:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już kiedyś czytałem i wpisałem posta ale jak czytam że poniżej 2k nikt nie schodzi to mnie krew zalewa... Jesli pracujecie bez nadgodzin a w wakacje tak bywa często to macie 1700zł +-50zł.
zdjecie uzytkownika
gary - 2016-01-13 19:39:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mlody pracownik ma 2200zl brutto (co juz daje ~1760zl) + 13% premii , wiec nawet jesli trafi sie miesiac bez zadnej soboty, ani innej premii, to i tak wychodzi wiecej. na jakim dziale pracujesz jesli mozna wiedziec?
zdjecie uzytkownika
jebut - 2016-01-14 09:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gary - 2016-01-13 19:39:09]:
stary, 2200 to ok 1600 sprawdź sobie nawet w kalkulatorze, to ja nie wiem gdzie ci wyszlo 1760
zdjecie uzytkownika
Nono - 2016-01-15 18:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jebut - 2016-01-14 09:14:07]:
Wygląda na to, że policzył z dodatkiem piecowym.
Na piecach w najchudszym miesiącu bez nadgodzin niewiele brakuje do 2000. Dlatego tak ludzie piszą.
zdjecie uzytkownika
AMN - 2016-01-20 20:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No też mi się wydaje że sobie to doliczył, wiadomo że tam jest różnie @nono ale jak weźmiesz nadgodziny to jest dość elegancko i można spokojnie coś odłożyć
zdjecie uzytkownika
ktos - 2016-01-26 20:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
są tam dalej przyjęcia? dla ludzi bez jakiegoś szczególnego wykształcenia?
zdjecie uzytkownika
kalkulator plac - 2016-01-29 16:08:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam sam szukam pracy czesto czytam fora na tym portalu dotyczących zakladow naszej gliwickiej strefy i ciągle się przewija temat wynagrodzen rozne kwoty czy brutto czy netto .Jakby nie bylo kazdego interesuje tylko i wylacznie kwota netto do wyplaty i wielu zachodzi w glowe z tym obliczeniem . Podaje prosty wynik z kalkulatora plac kwota 2800 brutto na umowie na etat daje 2016 złotych netto do łapki wiec ludziska uzywajcie matematyki to nie boli lub inny przyklad kwota netto do wyplaty przewaznie stanowi 72% kwoty brutto. Czyli na kazdy 1000 zlotych brutto dostaniecie do reki 720 zlotych wiec 2000 brutto to 1440 zlotych do reki malo w ... pozdrawiam tych co maja normalna prace na strefie
zdjecie uzytkownika
mar_cin - 2016-02-03 01:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jest w firmie pakiet socjalny? jesli to jak to wyglada?(np.czy sa bony na swieta, moze wczasy pod grusza?)tak z czystej ciekawosci chcialbym wiedziec
dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Dejf - 2016-02-03 13:26:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,orientuje się może ktoś czy firmowy bus jeździ codziennie ? chodzi mi tylko o system 2 zmianowy
zdjecie uzytkownika
bart - 2016-02-03 17:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mar_cin - 2016-02-03 01:30:50]:
Sa bony na swieta, co pol roku premia za oceny, co roku premia za brak l4. Co roku podwyzka, oraz jest cos takiego jak dojo, czyli system szkolen. Za ukonczenie jednego modulu szkoleniowego jest + 70zl do wyplaty, i potem odpowiednio w gore
zdjecie uzytkownika
bart - 2016-02-03 17:46:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co pol roku za brak l4*
zdjecie uzytkownika
Bolo - 2016-02-03 18:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, niedawno złożyłem CV w agencji Work Express, ale zapomniałem spytać po jakim czasie od jego złożenia zapraszają na rozmowę, jeśli ktoś się orientuje i napisze to z góry dzięki :)
zdjecie uzytkownika
do pracy - 2016-02-05 21:18:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie odnośnie pracy na UR,jak to wygląda? zarobki
atmosfera,itp. ? dodam ze mam propozycje pracy na ur za mechanika.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Testy w worku:
1.test z dwoma obrazkami typu znajdź 5 róznic ok 40sec
2.wyciąganie małych metalowych kulek małą metalową pęsetą a następnie wrzucanie je do pojemnika przez lejek o średnicy 1 cm ok 40sec
2.odtworzenie układu wg wzoru po minucie oglądania (4 drewniane patyki a na nich metalowe podkładki o róznych średnicach poukładane naprzemiennie, w pudle znajduje się więcej podkładek niż trzeba, dosyć mylące) ok 1min
3.zapamiętanie podanego wzoru i odtworzenie go (zapamiętać 5 kolorów koralików w odpowiedniej kolejności i nawlec je na nitkę)ok 40sec
4.matematyka (mnożenie, dzielenie itp) ok 1min
Pytania: Rozmowa w worku:
Jakie masz doświadczenie?
Dlaczego chcesz tu pracować?
Dlaczego myślisz że dasz sobie rade?
Co wiesz o firme NGK?
Ile masz zamiar pracować w NGK?
Jakie są plusy pracy na produkcji?
Jak wyobrażasz sobie zwykły dzień na produkcji?
Co chcesz osiągnąć?
I cała masa innych dupiatych pytań ...
zdjecie uzytkownika
hi - 2016-02-09 11:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Autobus NGK - 2015-11-21 23:47:36]:
To nie 4 brygadówka tylko system rownoważny mylicie pojęcia w 4 brygadowce miałbyś wyższy dodatek i 4 brygadówka polega na pracy po 4 dni i dzień wolny po 8 godzin i po każdycz czterech dniach 1 dzie wolny a po nockach 2 dni wolne ,a to co tam macie to system rownoważny hi
zdjecie uzytkownika
oo - 2016-02-10 14:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gdzie skladac cv? i czy jezdzi przwóz z Rudy Sląskiej

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie NGK Ceramics!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert