logo NGK Ceramics

NGK Ceramics

Gliwice

Opinie o NGK Ceramics

mamba 2016-11-13 17:29
Mam pytanie,czy na gliwice potrzebują ludzi ? i po jakim czasie po złozeniu CV zadzwonili do Ciebie ?
Robol 2016-11-14 20:29
Miałem z ROKI zwolnić się i przejść do NGK ale jak czytam komentarze to taki sam syf jak w ROCE
1
meteorus 2016-11-15 16:17
No cóż kolega obozowiska rządzą się swoimi prawami , chodź to ngk jakos mega najgorsze jest Agencje to przepotężny minus i te umowy szkoda slow, ponoć od nowej roku Ci co nie maja , maja miec 2400 brutto wie ktos cos czy popelina ?!
robol 2016-11-18 15:07
Witam czytam i czytam i wiadomo zawsze sie znajdzie ktos taki i taki ale jak wyglada praca na piecach i produkcji? gdzie 8h a gdzie 12H jak to tam dziala? pozdrowki
ano 2016-11-18 16:24
Szkolicie już ludzi do fabryki w Dąbrowie? Wie ktoś kiedy zaczną produkcję.
mamba 2016-11-18 19:30
Przyjmują ludzi ?
amen 2016-11-19 12:42
Podejmujac obecnie prace na DPF-ach podejmujecie spore ryzyko.W 2018 bedzie przeprowadzony remodeling zakładu a po nim relokacja czesci załogi na inne fabryki
kriss 2016-11-22 09:32
Z tego co widze nagminne jest lamany kodeks pracy w NGk dlatego tez zglosilem cala sytuacje do DAS Polska za nie rowne traktowanie pracowników ze względu na rodzaj zatrudnienia art. 18.3a kodeksu pracy. Dlaczego nie wszyscy nmaja wypłacone premie swiateczna? mam nadzieje ze zwroca tym ludziom za okres 3 lat nie wyplkaconych a należnych zobowiazan
2
trelek 2016-11-23 22:59
Przecież premie stateczną mają wszyscy więc o co ci chodzi?
Praca na początku w agencji to troszkę feler przyznam.
2
Dawerty 2016-11-30 07:02
Witam. Chcę się przyjąć na dział piece, napisze mi ktoś jakąś realną kwotę netto jaką można tam zarobić? Wiem że podstawa 2205zł brutto plus dodatek 240zl brutto plus do 10%premi. Wszystko niby zrozumiałe, dochodzą nocne godziny pracy, ewentualnie jakis dzien pewnie przekracza grafik (nadgodziny). Taka realna kwota na początek jakiej się mam spodziewać.
7
Lolo 2016-12-10 05:46
Powiedzcie ile mogę zarobić na początek w Dąbrowie Górniczej???
antybiotyk 2016-12-13 10:52
2205 i 10% premi plus nocki ma rękę okolo 1,8k zl dnooo ...
Mysza1111 2016-12-16 00:16
Czy nadgodziny są w tym zakładzie i ile można wyjść z nadgodzinami??
ngkowieccouting 2016-12-16 12:22
Zalezy na jaki dzis na jednym sa na drugim nie maks można zrobić 32h nadgodzin ja z 21 h nadgodzin na stawce 2300brutto tyle tez dostałem netto czyli dwie soboty po 8h i jedna 5h jak dla mnie szalu nie ma ... Choc inny bedzie sikać ze tyle zarobil ...
Pozdro 2016-12-18 20:11
Witam
Chciałbym zapytać czy warto pracować w ngk ceramics przez agencje? Jak wygląda atmosfera na dziale gpf czy dpf?
antyfrajer 2016-12-19 17:57
Ogolnie to zle nie ma na prawie wszystkich dzialach ludzie sobie chwalą robote. Jesli ktos ma trafic na dpf a dokladnie na frajernie, karny dzial P6 to odrazu mowie ze dlugo nie popracuje przez kolesiostwo kumplostwo i dupowlaztwo przelozonym. banda frajerow co nigdy roboty na oczy nie widzieli.. Nowo przyjetym nie polecam tylko tego frajerskiego dzialu.
2
no comment's 2016-12-19 18:09
Atmosfera na tym dziale? hahaha dobre...
Operator 2016-12-21 09:35
Witam, jakiego wynagrodzenia można się spodziewać jako magazynier - operator wózka widłowego? Został już ktoś zatrudniony przez Manpower lub Work Service Express do Dąbrowy Górniczej, albo kiedy planują rekrutację (ogłoszenia widziałem już w listopadzie), może jakiś wózkowy z Gliwic opisze zakres obowiązków. Z góry dzięki za odpowiedzi.
3
antycfele 2016-12-28 07:30
Cos w tym jest dla przyszłych pokoleń omijać p6 i p5m ! Nie warto ...
7
Arczi 2016-12-29 15:48
Od stycznia 2500 brutto plus 10 % premi. Dwie agencje pracy , pierwsze umowy krótko terminowe potem 1,5 roku .
Ogólnie kabaret pracuje nie całe 3 lata i nowy dostanie tylko 120 zł mniejsza wypłatę. Tak dymaja i obiecują złote góry . Dział p6 dramat pracownicy z wypracowaną stawką siedza bo gdzie tyle zarobią .
Nie mówiąc o czerwonych i kierownictwie które jak by mogło to by Japonczyka tyłki lizali.
Praca w stresie , chory system samooceny zależny od : tego lubię tego nie .
Chcesz zarobić to licz się z 3 sobota mi jak oczywiście będą bo z nad godzinami ostatnio jak na lekarstwo .
Jeśli komuś to odpowiada zapraszam nie zniechęcam pisze jak jest .
Oczywiście konfidenstwo i kolesiarstwo to już inny temat.
17
karabiniol 2017-01-06 11:46
Gdzie tyle zarobią haha dobrze ze ja ta kategoria nie myslalalem bo robił bym tam aż zdechnę a tak dostałem troche więcej niz tam po 4 latach i mam spokojniutka robotę
Pozdro 2017-01-12 20:18
Może ktoś napisać kiedy przyjmują na Dąbrowe Górniczą
robot009 2017-01-19 17:39
jest cos lepszego na strefie ? z moich obserwacji wyglada ze nie poprawcie jak sie myle ,fakt kasa mogla byc lepsza te 2500 ale na reke bez sobot ........
3
prdukcja w uni 2017-01-22 09:05
Sami Ukraincy beda chyba w tej plsce robic...1800 w 2017 roku przy cenach jak w europie....dziadami eurpy jestesmy
7
ktos 2017-01-22 12:07
przyjecia na Dąbrowe juz prowadzi Manpower, a praca tam nie wiadomo jeszcze od kiedy, moze kwiecien moze maj, pytaj w MP
Operator ggggg 2017-01-22 20:28
Ile zarobie w Dąbrowie??
P6 zz 2017-01-24 11:35
No jest to poniżej przeciętnej .... D N O ... Nawet w japońskiej firmie gdzie jakość na pierwszym miejscu taka ich polityka niby zarobki sa jak w pierwszej lepszej produkcji jeszcze te agencje tfuuuuu !
mm 2017-01-26 19:51
A czy w NGK w Gliwicach pracują też kobiety?
NaPewnoNieKamil 2017-01-27 13:52
proszę o opinie o pracy w NGK Ceramics w nowym oddziale Dąbrowa Górnicza, właśnie jestem w trakcie procesu rekrutacji i chciałbym ogólnie kilka zdań na temat atmosfery wśród pracowników, realnej stawki netto itd.
inkognito 2017-01-27 20:20
witam kiedys robilem w ngk robota oky kontrola jakosci robota bardziej spiaca przy tasmie dobra dla leniuchow siedzisz lub stoisz przy tasnie agencja work expres umowa na miesiac po miesiacy wypad rotacja 1700zl netto ,ale to gdzies bylo 2010 rok no i kapusie jak cos pisza e meile korfynatorzy miendzy soba najlepiej robic swoja robote i oky transport firmowy free z belka autobusowa zabrze karnet multispory teraz pewnie sie po zmienialo powodzenia zycze
Jasny 2017-01-29 14:14
3700 na rękę po 6 latach? To musiałeś soczyście w d*pę wejść komu trzeba.
3
wolf 2017-01-29 18:28
4 lata pracy stawka = 2850zł brutto i to przy ocenach pracownika na poziomie C+, pracownicy z ocena C mają jeszcze mniejszą różnice w stawce, nowy pracownik dostaje 2500 brutto. Premie za byle G możesz stracić, to za to że sprawdziłeś godzinę na telefonie, to za to że ruszyłeś w stronę szatni kilka sekund przed gongiem a na stanowisku pracy najlepiej jakbyś był 10 min przed zmianą. Pójdziesz na L4 zabierają ci 10% premii miesięcznej oraz premie półroczną za absencję, czyli dwa razy tracisz. W zależności gdzie trafisz jest nacisk na nadgodziny, średnio musisz przyjść dwa razy w weekend aby ci oceny nie uwalili i umowę przedłużyli. Dostanie urlopu czasem graniczy z cudem, urlopy wakacyjne to jest jakaś masakra, okres wakacyjny dla firmy to od czerwca po październik. Ja obecnie szukam innej pracy widząc co się dzieje, kapusie zostają przodownikami,a pracownicy co pracuja 3-6 lat mają słabe stawki. Żeby jeszcze praca była czysta, ale kopalnie mam w nosie a temperatura na hali waha się w lecie między +- , 37- 47 stopni.
5
Magda 2017-01-30 14:30
Glupoty piszesz.Zatrudnij sie w Lidlu potem pisz.
Ciekawski 2017-01-30 17:31
Siema,
na jakie stanowisko aplikowałeś i jaka agencja się odezwała, też jestem zainteresowany pracą w Dąbrowie Górniczej, możesz coś napisać odnośnie rekrutacji.
Ciekawski 2017-01-30 17:34
NaPewnoNieKamil 2017-01-27 13:52
Siema,
na jakie stanowisko aplikowałeś i jaka agencja się odezwała, też jestem zainteresowany pracą w Dąbrowie Górniczej, możesz coś napisać odnośnie rekrutacji.
Ciekawski 2017-01-30 17:36
Siema,
na jakie stanowisko aplikowałeś i jaka agencja się odezwała, też jestem zainteresowany pracą w Dąbrowie Górniczej, możesz coś napisać odnośnie rekrutacji.

chopinek 2017-02-01 21:52
Ja drogi kolego robię bez sobót 35 godzin tygodniowo i mam prawie 1800 euro. Zrozum człowieku że nie chodzi o to żeby się zarznac, rypac soboty niedziele nadgodziny. Bez tego powinno być 3tys na rękę, a jak chcesz mieć 2 razy tyle to twoja sprawa. Ja mam rodzinę i Lubię z nimi spędzać czas
saboteur 2017-02-02 21:04
Tylko ze ty za te 1800 e spokojnie żyjesz a ha za 2,1 ale w złotych juz wegetuje wiec musze robic soboty jaki wniosek szukam pracy bo robota w co druga sobotę to ch1uj nie robota lipa monotonia robota dla studenta nic wiec na chwile i wypad ewentualnie ludzi bez szkol ambicji
husband 2017-02-02 21:07
Nosz kur.wa moja zona robi od wczoraj pierwszy dzien dostala 3000 tys brutto jako kasjerka to zle ? Jak atmosfera to sie okaże z czasem .
prprgrngrfjgnrfg 2017-02-08 15:51
ile dostane na poczatek w ngk ??
ernisst 2017-02-09 00:30
Wolf zgadzam się z Tobą chodź robie na dziale gdzie jest o wiele lepiej i niema temperatur lecz też 4 brygadowka.także już chyba wiesz o jaki zielony dział chodzi.I co chwilę wymysły japoncow.premię za wszystko upierdalaja.ludzie psychotropy wdupiaja bo nie ogarniaja tej nagonki i wyścigu szczurów.omijać ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sam się rozglądam za innym wyjściem i nawet mniejszą kasą ale świętym spokojem.
3
NICK 2017-02-10 15:03
Witam czy ta firma wspomina jakie są narażenia i czym grożą ?
Ildefons 2017-02-11 21:43
Siema,mam pytanie.Chcialbyn sie dostac a wózkowego do NGK w Gl.
Jakie sa tam warunki pracy? 8h?Jakie wynagrodzenie?
Bardzo prosze o szczere wypowiedzi :)
ernisst 2017-02-12 01:24
Jest tam coś ujęte w papierach ale trafisz pod agencje dziś agencja jest a kiedyś jej nie będzie.więc jak się martwisz i zdrowie to nie szukaj w agencjach bo kiedyś znikną bądź zmienia nazwę i niemasz szans na roszczenia bądź nie domowienia.
Gość 2017-02-14 12:43
Nie dostaniesz sie od razu na wózkowego,na te stanowisko są tylko nabory wewnetrzne.
1
Gość 2017-02-14 12:45
Na każdym stanowisku jest ocena zagrożenia.
Gość 2017-02-14 12:51
3700brutto po 6 latach? Chyba kogo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o..taka stawka jest nieosiągalna,ludzie którzy robią od poczatku firmy czyt.10lat,mają gdzies około 3500-3700 na stanowisku operatora.
1
Esz 2017-02-14 14:11
To lipa, bo ja mam taka stawke po 2 latach pracy i to w Euro, wiec da sie? Da sie!
Gość 2017-02-14 17:06
No jasne, oczywiście,pewnie,ze masz 3700 euro miesięcznie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czytasz opinie o firmie NGK [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie,dajcie spokój..
3
Gość 2017-02-17 12:26
A gdzie robisz? Pytam z ciekawości..
Zostaw swoją opinię o NGK Ceramics - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics