logo NGK Ceramics

NGK Ceramics

Gliwice

Opinie o NGK Ceramics

Dzidziuś 2016-09-20 11:39:12
pogo, obslugiwać sie suwmiarką, ułamki, zadanie logiczne :)
trelek 2016-10-11 14:39:16
Narzekacie jak baba po okresie. Trzeba robic to normalne jak wszędzie. Zmieńcie sobie prace jak wam zle. Mi często tez się nie chce jak każdemu ale albo chce robic i robię albo się zwalniam.
1
asd 2016-10-11 21:10:20
jako pracownik z 10 letnim stażem zarabiam 5.ooo pln na rękę wiec warto było się zatrudnić?
lol 2016-10-12 10:09:23
5000 :D ale chyba w snach :D
lol 2016-10-12 17:52:42
te 5000 to chyba w miesiącach z premiami. wtedy to możliwe
trelek 2016-10-12 20:01:10
Ja pracuje ponad 2 lata i mam przeciętnie ok. 3000 netto wliczając oczywiście premie. Czasem jest 2400 a czasem 4500 zalezy jaki miesiąc.
DodzialuHR 2016-10-13 14:21:19
Skonczcie pisac te pozytywne opinie na zamówienie.K...a ,ze monitoring NGK siega nawet tutaj
2
Idek 2016-10-14 18:22:43
Bzdury piszecie. Ja pracuje w NGK 11 lat i jak juz kogos zwolnia to tylko za kradziez albo alkochol.Fak jest taki ze ludzie zwalniaja sie sami bo nie odpowiada im to ze trzeba pracowac. Oni chcieliby nic nie robic a kase dostawac , i jak uwali im przelozony premie za to ze telefon ciagle uzywany albo ze sie miga od pracy lub cos zepsuje to juz zaklad do kitu i trzeba sie zwalniac.
4
Idek 2016-10-14 18:32:56
Pieprzysz glupoty. Ja pracuje wNGK 11 lat i pierwsze slysze ze tak zwalniaja. Zwolnienia sa tylko za kradzieze i alkochol. A za co ciebie zwolnili?
2
PracowniKkNGK 2016-10-15 19:40:25
nie licz na kokosy. Pracodawca robi wszystko by zatrudnić jak największą liczbę pracowników. Ciągle są zapotrzebowania na prace a chętnych brak. Tak więc zachęcają podwyższając stawkę dla nowo przyjętych. O starych pracownikach zapominają. Pracownik co od stycznia 2017r zostanie przyjęty to stawka 2400zł w porównaniu pracownik co robi 5lat - ma 2500. Bez nadgodzin w tej firmie to mizerna wypłata. Uciekać lub szukać lepszych stanowisk. Odradzam produkcję, choć sam na niej pracuje . Mam nadzieje że do czasu.
7
trelek 2016-10-19 10:15:19
Kolejni narzekający. Ja pracuje 2 i pól roku w ngk i mam 2500 pamiętaj ze od stycznia znowu będą podwyżki wiec będę miec 2700 wiec więcej od nowoprzyjetych. Niedziobie dla lepszych ocen tylko robię co do mnie należy i tyle. Skoro pracujesz tam 5 lat i narzekasz na małe zarobki to po co tam jeszcze pracujesz?
2
trelek 2016-10-19 10:25:02
I zapomniales o dodatkach i o funduszu socjalnym. Dodatki to premia15%, premie polroczne ok 1600zl, premia za brak chorobowego 500 co pól roku, swiateczna 1000zl, potem pod ngk jest socjal grusza przeważnie ponad 1000zl zalezy od dochodu w rodzinie, na podręczniki dla dziecka 100-300zl, zapomoga zimowa jak kasa zostanie z funduszu. A i zapomniałem ze na piecach maja dodatek 240zl. Zakladajac ze ktos pracuje 5 lat to jest pod ngk i nie powinien narzekać.
3
Robot1 2016-10-19 16:36:56
czytałem tu opinie zanim sie zatrudniles podjalem prace i zgadzam sie z Toba w 100% idealnie opisane pozdrowkiii....
2
Urobiony po łokcie 2016-10-20 12:53:11
Ładnie, dokładnie tylko szkoda że wszystko brutto
1
leon 2016-10-24 13:26:30
Zarobki 2100 brutto żenada za pracę na 3zm najlepiej dyspozycyjny 30dni w miesiącu bo ci umowy nie przedłużą .syf bo to ceramika a więc rakotwórcze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kierownictwo skrzywione brygadziści i plusowi nie robią kompletnie nic a srają wyżej niż d.py mają .jedno wielkie zastraszanie pracowników czasowych.
Ogólnie nie polecam tylko Ngk Tenneco i Roca mają największą rotację ludzi czego moźna się spodziewac po firmie . Która ma już 12lat
3
Filter 2016-10-25 19:11:57
robi ktos na dziale gpf moze opisze ktos swoje spostrzezenia...
gamon 2016-10-26 15:38:55
To nowy pracownik 2100 a ja pracuje 4 miechy i mam miec 2100 ? Dobrze to rozumiem? Przeciez to będzie bez sensu i duży ludzi sie zwolni jak tam nas oleja . ..
1
edit 2016-10-26 16:27:13
2400 nowy pracownik *
fred 2016-10-27 04:56:17
Pewnie ją tam wszyscy nieźle łoją. Znam to z autopsji
NGKcer 2016-10-28 08:06:20
tez wierzylem w te brednie ,ale koles jak nie zrobisz sobot to pracujac na 3 zmiany 1800 zl dostaniesz i dziwisz sie ze ludzie uciekaja ,jedyny plus to bus pracowniczy ,tak to zadnych nie widze ,normy wyszpanowane ze na chwile obecan bardziej sie nie da .... wiec skoncz (usunięte przez administratora) !
2
jaa kam 2016-10-30 13:25:10
Ja ze stażem 6-cio letnim w miesiącu bez dodatkowych premii z trzema sobotami wyciągam 3700netto... więc nie pier...cie że się nie da zarobić..
jak ktoś się zatrudnia po to żeby przyjść dać z siebie 10% wysiłku i marzy mu się zarobek na poziomie 3000 to powodzenia... i skącznie marudzić tylko weźcie się za robote
1
janapewnoo 2016-10-31 08:55:05
Jak można dać z siebie 10% skoro sa targety i nawet jakbys sie obsral robic musisz wiec [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda a te 3700 to chyba piece i zamiast wolnego waliles nadgodziny ...
fizo 2016-10-31 15:30:53
Od razu widac , ze jestes jednym z czerwonych. To wasza wspólna cecha - te tendencyjne obwinianie pracownikow za wszystko
SomeoneNew 2016-11-01 06:40:49
NGK Ceramics miało kiedyś dobrą opinię, teraz to stawki w Lidlu są większe. Wymagają od nas japońskiej doskonałości za chińskie wynagrodzenie. Pracuje tu 10 lat i tylko wypracowana stawka mnie trzyma, gdyby nie to dawno nie tu nie ma. Rekrutacja jak na kierownika a płaca mizerna...
7
fffffranek 2016-11-01 12:04:55
kur**wa wreszcie ktos to nazwal po imieniu
1
trelek 2016-11-01 13:29:30
Nie piszcie głupot że w systemie 3zmiany się napracujecie, widzę dzialy p1 p4 p5 p6 jak co chile na papierosa idą w dużej mierze siedząca robota, bajer na całego, kobiety spokojnie się wyrabiają awidzę opinie facetów to aż mi wstyd jeszcze zapiepszu nie widzieliście. Mi tez często się nie chce ale nie narzekaj jak dzieci.
aaaaa 2016-11-02 08:56:51
chcialbym cie spotkac na zywo,ciekawe czy wtedy byłbys taki madry p.ed.ale !
4
Inspektor 2016-11-12 13:24:42
Polecam, jest ok

Rozmowa do firmy - bez większych problemów

Fajne szkolenie na początek w drugi dzień - z tym się nie spotkałem nigdzie - trochę szkolenia, trochę zabawy i na koniec dostajesz certyfikat także jak na start to SUPER

a jak masz trochę oleju w głowie i chęci to zawsze idzie na sobotę się załapać czy jakąś kase dostać za kaizen.. piechotą nie chodzi. I co jakiś czas premię półroczną dają. miesięczna praktycznie zawsze jest.

Jak nie masz auta to jest autobus, za parę zł jest multisport

Jest OK, polecam
2
mamba 2016-11-13 17:29:31
Mam pytanie,czy na gliwice potrzebują ludzi ? i po jakim czasie po złozeniu CV zadzwonili do Ciebie ?
Robol 2016-11-14 20:29:50
Miałem z ROKI zwolnić się i przejść do NGK ale jak czytam komentarze to taki sam syf jak w ROCE
meteorus 2016-11-15 16:17:28
No cóż kolega obozowiska rządzą się swoimi prawami , chodź to ngk jakos mega najgorsze jest Agencje to przepotężny minus i te umowy szkoda slow, ponoć od nowej roku Ci co nie maja , maja miec 2400 brutto wie ktos cos czy popelina ?!
robol 2016-11-18 15:07:06
Witam czytam i czytam i wiadomo zawsze sie znajdzie ktos taki i taki ale jak wyglada praca na piecach i produkcji? gdzie 8h a gdzie 12H jak to tam dziala? pozdrowki
ano 2016-11-18 16:24:43
Szkolicie już ludzi do fabryki w Dąbrowie? Wie ktoś kiedy zaczną produkcję.
mamba 2016-11-18 19:30:53
Przyjmują ludzi ?
amen 2016-11-19 12:42:50
Podejmujac obecnie prace na DPF-ach podejmujecie spore ryzyko.W 2018 bedzie przeprowadzony remodeling zakładu a po nim relokacja czesci załogi na inne fabryki
kriss 2016-11-22 09:32:56
Z tego co widze nagminne jest lamany kodeks pracy w NGk dlatego tez zglosilem cala sytuacje do DAS Polska za nie rowne traktowanie pracowników ze względu na rodzaj zatrudnienia art. 18.3a kodeksu pracy. Dlaczego nie wszyscy nmaja wypłacone premie swiateczna? mam nadzieje ze zwroca tym ludziom za okres 3 lat nie wyplkaconych a należnych zobowiazan
1
trelek 2016-11-23 22:59:00
Przecież premie stateczną mają wszyscy więc o co ci chodzi?
Praca na początku w agencji to troszkę feler przyznam.
1
Dawerty 2016-11-30 07:02:15
Witam. Chcę się przyjąć na dział piece, napisze mi ktoś jakąś realną kwotę netto jaką można tam zarobić? Wiem że podstawa 2205zł brutto plus dodatek 240zl brutto plus do 10%premi. Wszystko niby zrozumiałe, dochodzą nocne godziny pracy, ewentualnie jakis dzien pewnie przekracza grafik (nadgodziny). Taka realna kwota na początek jakiej się mam spodziewać.
2
Lolo 2016-12-10 05:46:26
Powiedzcie ile mogę zarobić na początek w Dąbrowie Górniczej???
antybiotyk 2016-12-13 10:52:20
2205 i 10% premi plus nocki ma rękę okolo 1,8k zl dnooo ...
Mysza1111 2016-12-16 00:16:28
Czy nadgodziny są w tym zakładzie i ile można wyjść z nadgodzinami??
ngkowieccouting 2016-12-16 12:22:36
Zalezy na jaki dzis na jednym sa na drugim nie maks można zrobić 32h nadgodzin ja z 21 h nadgodzin na stawce 2300brutto tyle tez dostałem netto czyli dwie soboty po 8h i jedna 5h jak dla mnie szalu nie ma ... Choc inny bedzie sikać ze tyle zarobil ...
Pozdro 2016-12-18 20:11:00
Witam
Chciałbym zapytać czy warto pracować w ngk ceramics przez agencje? Jak wygląda atmosfera na dziale gpf czy dpf?
antyfrajer 2016-12-19 17:57:22
Ogolnie to zle nie ma na prawie wszystkich dzialach ludzie sobie chwalą robote. Jesli ktos ma trafic na dpf a dokladnie na frajernie, karny dzial P6 to odrazu mowie ze dlugo nie popracuje przez kolesiostwo kumplostwo i dupowlaztwo przelozonym. banda frajerow co nigdy roboty na oczy nie widzieli.. Nowo przyjetym nie polecam tylko tego frajerskiego dzialu.
1
no comment's 2016-12-19 18:09:06
Atmosfera na tym dziale? hahaha dobre...
Operator 2016-12-21 09:35:05
Witam, jakiego wynagrodzenia można się spodziewać jako magazynier - operator wózka widłowego? Został już ktoś zatrudniony przez Manpower lub Work Service Express do Dąbrowy Górniczej, albo kiedy planują rekrutację (ogłoszenia widziałem już w listopadzie), może jakiś wózkowy z Gliwic opisze zakres obowiązków. Z góry dzięki za odpowiedzi.
antycfele 2016-12-28 07:30:05
Cos w tym jest dla przyszłych pokoleń omijać p6 i p5m ! Nie warto ...
5
Arczi 2016-12-29 15:48:48
Od stycznia 2500 brutto plus 10 % premi. Dwie agencje pracy , pierwsze umowy krótko terminowe potem 1,5 roku .
Ogólnie kabaret pracuje nie całe 3 lata i nowy dostanie tylko 120 zł mniejsza wypłatę. Tak dymaja i obiecują złote góry . Dział p6 dramat pracownicy z wypracowaną stawką siedza bo gdzie tyle zarobią .
Nie mówiąc o czerwonych i kierownictwie które jak by mogło to by Japonczyka tyłki lizali.
Praca w stresie , chory system samooceny zależny od : tego lubię tego nie .
Chcesz zarobić to licz się z 3 sobota mi jak oczywiście będą bo z nad godzinami ostatnio jak na lekarstwo .
Jeśli komuś to odpowiada zapraszam nie zniechęcam pisze jak jest .
Oczywiście konfidenstwo i kolesiarstwo to już inny temat.
10
karabiniol 2017-01-06 11:46:46
Gdzie tyle zarobią haha dobrze ze ja ta kategoria nie myslalalem bo robił bym tam aż zdechnę a tak dostałem troche więcej niz tam po 4 latach i mam spokojniutka robotę
Pozdro 2017-01-12 20:18:25
Może ktoś napisać kiedy przyjmują na Dąbrowe Górniczą
Zostaw swoją opinię o NGK Ceramics - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics