Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NGK Ceramics

Pracowałeś w firmie NGK Ceramics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zedo - 2015-12-30 23:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dowiesz się pewnie za dwa tygodnie, no ale jeśli nie dostaniesz telefonu to się nie zdziwię, firma niby dobra jest ale nie wiem jakie do końca praktyki stosują.
zdjecie uzytkownika
gundam style - 2016-01-03 18:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [leczo - 2015-12-15 22:05:01]:
Właśnie!!! Wy materialiści tylko kasa wam w głowie. Z kolegi przykład brac on pracuje za darmo w czynie społecznym...
zdjecie uzytkownika
xbnmz - 2016-01-03 22:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie rozumiem o co dokładnie ci chodzi @KaLvi. Jeżeli powiedzieli głośno i wyraźnie, że skontaktują się z wybranymi kandydatami, to skontaktują się tylko z tymi, których będą chcieli zatrudnić. To dość logiczne ;)
zdjecie uzytkownika
zuzia79 - 2016-01-06 16:34:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [endriu - 2015-12-18 20:01:23]:
A czy pracują tam kobiety?czy są jakieś szkolenia na początku i ile one trwają?Czy można liczyć na stałe zatrudnienie?
zdjecie uzytkownika
serdel - 2016-01-06 23:55:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@zuzia79 ciezko mi stwierdzic bo pracowali tylko znajomi faceci. na stronce maja jakies rekrutacje a na zdjeciach widac kobiety wiec chyba na plec piekna nie sa zamknieci, warto sprobowac ;)
zdjecie uzytkownika
KAY - 2016-01-08 13:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ngk od kilku lat nie przyjmuje kobiet
zdjecie uzytkownika
pomyk - 2016-01-09 22:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jest ciężka i nie chodzi tutaj o żadną dyskryminację, no ale faceci lepiej sobie radzą. Poza tym limity ciężarów dla kobiet są niższe co też przeszkadza.
zdjecie uzytkownika
Papi - 2016-01-10 11:15:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już kiedyś czytałem i wpisałem posta ale jak czytam że poniżej 2k nikt nie schodzi to mnie krew zalewa... Jesli pracujecie bez nadgodzin a w wakacje tak bywa często to macie 1700zł +-50zł.
zdjecie uzytkownika
gary - 2016-01-13 19:39:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mlody pracownik ma 2200zl brutto (co juz daje ~1760zl) + 13% premii , wiec nawet jesli trafi sie miesiac bez zadnej soboty, ani innej premii, to i tak wychodzi wiecej. na jakim dziale pracujesz jesli mozna wiedziec?
zdjecie uzytkownika
jebut - 2016-01-14 09:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gary - 2016-01-13 19:39:09]:
stary, 2200 to ok 1600 sprawdź sobie nawet w kalkulatorze, to ja nie wiem gdzie ci wyszlo 1760
zdjecie uzytkownika
Nono - 2016-01-15 18:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jebut - 2016-01-14 09:14:07]:
Wygląda na to, że policzył z dodatkiem piecowym.
Na piecach w najchudszym miesiącu bez nadgodzin niewiele brakuje do 2000. Dlatego tak ludzie piszą.
zdjecie uzytkownika
AMN - 2016-01-20 20:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No też mi się wydaje że sobie to doliczył, wiadomo że tam jest różnie @nono ale jak weźmiesz nadgodziny to jest dość elegancko i można spokojnie coś odłożyć
zdjecie uzytkownika
ktos - 2016-01-26 20:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
są tam dalej przyjęcia? dla ludzi bez jakiegoś szczególnego wykształcenia?
zdjecie uzytkownika
kalkulator plac - 2016-01-29 16:08:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam sam szukam pracy czesto czytam fora na tym portalu dotyczących zakladow naszej gliwickiej strefy i ciągle się przewija temat wynagrodzen rozne kwoty czy brutto czy netto .Jakby nie bylo kazdego interesuje tylko i wylacznie kwota netto do wyplaty i wielu zachodzi w glowe z tym obliczeniem . Podaje prosty wynik z kalkulatora plac kwota 2800 brutto na umowie na etat daje 2016 złotych netto do łapki wiec ludziska uzywajcie matematyki to nie boli lub inny przyklad kwota netto do wyplaty przewaznie stanowi 72% kwoty brutto. Czyli na kazdy 1000 zlotych brutto dostaniecie do reki 720 zlotych wiec 2000 brutto to 1440 zlotych do reki malo w ... pozdrawiam tych co maja normalna prace na strefie
zdjecie uzytkownika
mar_cin - 2016-02-03 01:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jest w firmie pakiet socjalny? jesli to jak to wyglada?(np.czy sa bony na swieta, moze wczasy pod grusza?)tak z czystej ciekawosci chcialbym wiedziec
dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Dejf - 2016-02-03 13:26:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,orientuje się może ktoś czy firmowy bus jeździ codziennie ? chodzi mi tylko o system 2 zmianowy
zdjecie uzytkownika
bart - 2016-02-03 17:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mar_cin - 2016-02-03 01:30:50]:
Sa bony na swieta, co pol roku premia za oceny, co roku premia za brak l4. Co roku podwyzka, oraz jest cos takiego jak dojo, czyli system szkolen. Za ukonczenie jednego modulu szkoleniowego jest + 70zl do wyplaty, i potem odpowiednio w gore
zdjecie uzytkownika
bart - 2016-02-03 17:46:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co pol roku za brak l4*
zdjecie uzytkownika
Bolo - 2016-02-03 18:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, niedawno złożyłem CV w agencji Work Express, ale zapomniałem spytać po jakim czasie od jego złożenia zapraszają na rozmowę, jeśli ktoś się orientuje i napisze to z góry dzięki :)
zdjecie uzytkownika
do pracy - 2016-02-05 21:18:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie odnośnie pracy na UR,jak to wygląda? zarobki
atmosfera,itp. ? dodam ze mam propozycje pracy na ur za mechanika.
zdjecie uzytkownika
hi - 2016-02-09 11:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Autobus NGK - 2015-11-21 23:47:36]:
To nie 4 brygadówka tylko system rownoważny mylicie pojęcia w 4 brygadowce miałbyś wyższy dodatek i 4 brygadówka polega na pracy po 4 dni i dzień wolny po 8 godzin i po każdycz czterech dniach 1 dzie wolny a po nockach 2 dni wolne ,a to co tam macie to system rownoważny hi
zdjecie uzytkownika
oo - 2016-02-10 14:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gdzie skladac cv? i czy jezdzi przwóz z Rudy Sląskiej
zdjecie uzytkownika
Natalaa - 2016-02-16 13:00:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciężko się tam dostać wysyłałam CV oraz list motywacyjny i brak odpowiedzi:(
zdjecie uzytkownika
dd - 2016-02-16 13:55:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Natalaa - 2016-02-16 13:00:43]:
Kobiet nie przyjmują
zdjecie uzytkownika
Dani - 2016-02-22 20:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
mam pytanie czy w firmie funkcjonuje Dział Rozwoju Produktu ? Chodzi mi o strukturę czy są stanowiska typu inżynier produktu/lider projektu ?
zdjecie uzytkownika
były - 2016-03-02 08:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Dani - 2016-02-22 20:35:47]:
Są całe działy inżyniering'u ale jako wolny strzelec z zewnątrz żeby się tam załapać twoje szanse są bliskie 000
zdjecie uzytkownika
były - 2016-03-02 08:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mar_cin - 2016-02-03 01:30:50]:
Proponuj wykazać się umiejętnością czytania...... i przelecieć się po forum, poza tym wszystkiego na rozmowie kwalifikacyjnej możesz się dowiedzieć
zdjecie uzytkownika
ryl - 2016-03-29 15:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warto sie tam przeniesc z pod firmy gorniczej ? obecnie mam 2k z kartkami ale nie rzadko trzeba sie najebac jak wiezienny .... jak z zarobkami dawno nie bylo jakichs tam konkretnych ocen dlatego byłbym wdzięczny o przyblizenie sytuacji w korpo ? THX !Planuje sie przebranzowic bo z gornictwa juz raczej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bedzie.
zdjecie uzytkownika
Cymea - 2016-04-07 15:20:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po 1,5 roku 2300 z 13 nadgodznami wiec tragedii nie ma
zdjecie uzytkownika
sdas - 2016-04-08 12:59:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przede wszystkim do zalet pracy w tej firmie można zaliczyć fakt, że co jakiś czas są organizowane szkolenia, a co za tym idzie można się rozwinąć zawodowo @Cymea, a same nadgodziny większych problemów nie robią
zdjecie uzytkownika
bogd82 - 2016-04-12 12:19:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robia robia, na niektorych dzialach nie ma
zdjecie uzytkownika
witto - 2016-04-13 19:52:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bogd82 - 2016-04-12 12:19:09]:
a jakie sa tam maszyy???? jest cos na cnc??? teraz pracuje w niemczech ale zjezdzam a oglszenie sie ukazalo i nie wiem czy tutaj szukac czy mozna w ngk probowac.....bez nadgodzin zarobi sie 2k netto????? mam na mysli produkcje
zdjecie uzytkownika
ryl - 2016-04-14 15:32:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Cymea - 2016-04-07 15:20:35]:
Dzieki Cymea ,krotko i na temat wiec nie ma zle a zawsze to lepsze jak robic na dole za 2000 z bonami zywnosciowymi ,porazka .....
zdjecie uzytkownika
asdas - 2016-04-14 23:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [witto - 2016-04-13 19:52:49]:
Na poczatku sie nie zarobi, natomiast po stosunkowo niedlugim czasie, jesli jestes w miare ogarniety, to luzno
zdjecie uzytkownika
asdas - 2016-04-14 23:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
z zarobkami generalnie jest tak ze dowiesz sie tutaj jak to wyglada na starcie, natomiast wsrod osob pracujacych dluzej to juz pojawiaja sie roznice wynikajace z tego nie nie wszyscy dostaja jednakowe podwyzki, robia dojo itp . Dlatego wypowiedzi roznych osob moga sie roznic
zdjecie uzytkownika
Solidarny - 2016-04-29 19:50:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zastanawia mnie jedno, kiedy wreszcie skończy się te upadlanie ludzi w postaci żerujących na nich agencji pracy tymczasowych. Może by tak trzeba kogoś wywieść z zakładu na taczce z gnojem, żeby poczuł te same upodlenie co człowiek pracujący pod agencją...
zdjecie uzytkownika
fela - 2016-05-08 22:15:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Solidarny z tego co piszesz to wynika że pracuje się przez agencję pracy tymczasowej? Na ich stronie jest wpis że każdy kto chce u nich pracować niech prześle CV mailem. To chyba znaczy że jest zatrudnienie bezpośrednie. A czy wiecie coś jak z umową o pracę? Dzięki za każde info
zdjecie uzytkownika
konkret - 2016-05-15 10:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZe ,widze ze nikt tu nic pewnego nie potrafi napisac ,szkoda bo wielu ludzi zainteresowanych a tu tylko takie pisanie o tyle o ile ....szkoda ;(
zdjecie uzytkownika
Wiesiu - 2016-05-22 19:24:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Siemano, takie pytanie warto się tam pchać będąc po studiach inżynierskich ? wiadomo ze nie oczekuje iż od razu na początek pójde do biura tylko czy warto iść na produkcje porobić jakiś czas i próbować awansować czy w ogóle patrzą na wykształcenie? z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Inż - 2016-05-24 11:15:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wiesiu - 2016-05-22 19:24:52]:
Jak mówisz biegle po angielski i excela masz opanowanego w małym palcu (wliczając programowanie VBA przynajmniej podstawy) i godzisz się na prace na produkcja to można próbować chodź odradzam ja pracowałem około 2 lata a assesmentów do biura było może z 2 albo 3 z tym że tylko 1 interesujący ale mam znajomego co pracował 2 lata na produkcji a teraz siedzi w planowaniu i całkiem ok
zdjecie uzytkownika
EZG - 2016-05-26 20:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiesiek, NGK nie potrzebuje inżynierów, lecz ludzi do roboty fizyczne.Ja pracuję na produkcji, ale też zmykam bo mało płacą. W TRW z trzema sobotami dostaniesz na rękę około trójki. Inna sprawa, że jako inżynier nie masz szans na rozwój w NGK-u. To typowa fabryka.
zdjecie uzytkownika
1234 - 2016-06-05 16:41:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [EZG - 2016-05-26 20:57:46]:
ile macie na godzinę płacone? I jakieś dodatki typu premie itp?
zdjecie uzytkownika
novy - 2016-06-07 18:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy z Dąbrowy Górniczej jest jakiś przewóz pracowniczy?
zdjecie uzytkownika
DG - 2016-06-10 12:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [novy - 2016-06-07 18:41:13]:
tak Manpower organizuje, ja już jeżdżę od tygodnia
zdjecie uzytkownika
Janek - 2016-06-12 11:37:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. mogłby ktoś powiedzieć więcej o tej pracy myślę nad zmiana i nie wiem czy się opłaca:) za równo nowi jak starsi pracownicy :)mój mail michaeljan@ibteria.pl
zdjecie uzytkownika
Solidarny - 2016-06-12 22:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fela- nie ma zatrudniania bezpośrednio, to jest Polska, cwaniactwo, buractwo.
zdjecie uzytkownika
Solidarny - 2016-06-16 15:12:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje sie pod pierwszą agencja 18 miesiecy nastepnie przez 3 inne agencje ktore wchodza z ta pierwsza w jedne konsorcjum takze po 18 miesiecy wiec przez ngk bedziecie zatrudnieni dopiero po latach jakby pracodawcy zalezalo na pracownikowi to by dal umowe po krotkim okresie ale nie da nie po to jest strefa by traktowano ludzi z szacunkiem tylko wyzyskiem ot cala filozofia sam pracuje na piecach i mam o tym pojecie jak dlugo tyrasz na agencje(wszystkie 4 )
zdjecie uzytkownika
Erwin - 2016-06-19 07:47:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarówno sama agencja jak i dyrektor personalny są znani z nazwy i imienia i nazwiska. Mamy do czynienia z kpiny z prawa, ludzi i państwa. Niestety w naszym styropianowym kraju, nasi (p)osłowie mają inne zmartwienia. Dzięki temu, jako kraj zawsze będziemy w czołówce najbiedniejszych państw UE.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Testy w worku:
1.test z dwoma obrazkami typu znajdź 5 róznic ok 40sec
2.wyciąganie małych metalowych kulek małą metalową pęsetą a następnie wrzucanie je do pojemnika przez lejek o średnicy 1 cm ok 40sec
2.odtworzenie układu wg wzoru po minucie oglądania (4 drewniane patyki a na nich metalowe podkładki o róznych średnicach poukładane naprzemiennie, w pudle znajduje się więcej podkładek niż trzeba, dosyć mylące) ok 1min
3.zapamiętanie podanego wzoru i odtworzenie go (zapamiętać 5 kolorów koralików w odpowiedniej kolejności i nawlec je na nitkę)ok 40sec
4.matematyka (mnożenie, dzielenie itp) ok 1min
Pytania: Rozmowa w worku:
Jakie masz doświadczenie?
Dlaczego chcesz tu pracować?
Dlaczego myślisz że dasz sobie rade?
Co wiesz o firme NGK?
Ile masz zamiar pracować w NGK?
Jakie są plusy pracy na produkcji?
Jak wyobrażasz sobie zwykły dzień na produkcji?
Co chcesz osiągnąć?
I cała masa innych dupiatych pytań ...
zdjecie uzytkownika
bolo - 2016-06-25 22:06:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to banda sk... do nowego zakładu potrzebują jedynie fizycznych pracowników bez poczucia godności i honoru tzn gotowych pracować na śmieciowe umowy poprzez agencje pracy tymczasowej za minimalne pieniądze. Do nowego zakładu potrzebowali dotychczas tylko kilku techników/inżynierów - to oczywiście kupa śmiechu bo to ogromny nowy zakład - przyczyna jest oczywista - wszystkie praktycznie stanowiska powyżej fizycznych mają już dawno poobsadzane kolesiami, pociotkami i znajomymi. Tym zakładem rządzi klika nie dopuszczająca nikogo kto nie ma poparcia albo "osoby wprowadzającej" - no bo po co im jakaś konkurencja. Panie kadrowe traktują kandydatów jak śmieci - nie odpowiadają zupełnie na maile, nie stać ich na najmniejsze podziękowanie czy informację nawet negatywną dla osób które aplikowały i pojechały na rozmowę do Gliwic. Chamstwo niespotykane nawet na skalę chamstwa w HR-ach Polsce.
zdjecie uzytkownika
inż - 2016-06-27 07:25:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja aplikowałem na stanowisko inżynierskie i mam zupełnie inne odczucie.
Jeśli chodzi o informację to otrzymywałem odpowiedzi na wszystkie pytania, zarówno telefonicznie, jak i na e-mail.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie NGK Ceramics!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert