logo NGK Ceramics

NGK Ceramics

Gliwice

Opinie o NGK Ceramics

saboteur 2017-02-02 21:04
Tylko ze ty za te 1800 e spokojnie żyjesz a ha za 2,1 ale w złotych juz wegetuje wiec musze robic soboty jaki wniosek szukam pracy bo robota w co druga sobotę to ch1uj nie robota lipa monotonia robota dla studenta nic wiec na chwile i wypad ewentualnie ludzi bez szkol ambicji
husband 2017-02-02 21:07
Nosz kur.wa moja zona robi od wczoraj pierwszy dzien dostala 3000 tys brutto jako kasjerka to zle ? Jak atmosfera to sie okaże z czasem .
prprgrngrfjgnrfg 2017-02-08 15:51
ile dostane na poczatek w ngk ??
ernisst 2017-02-09 00:30
Wolf zgadzam się z Tobą chodź robie na dziale gdzie jest o wiele lepiej i niema temperatur lecz też 4 brygadowka.także już chyba wiesz o jaki zielony dział chodzi.I co chwilę wymysły japoncow.premię za wszystko upierdalaja.ludzie psychotropy wdupiaja bo nie ogarniaja tej nagonki i wyścigu szczurów.omijać ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sam się rozglądam za innym wyjściem i nawet mniejszą kasą ale świętym spokojem.
5
NICK 2017-02-10 15:03
Witam czy ta firma wspomina jakie są narażenia i czym grożą ?
Ildefons 2017-02-11 21:43
Siema,mam pytanie.Chcialbyn sie dostac a wózkowego do NGK w Gl.
Jakie sa tam warunki pracy? 8h?Jakie wynagrodzenie?
Bardzo prosze o szczere wypowiedzi :)
ernisst 2017-02-12 01:24
Jest tam coś ujęte w papierach ale trafisz pod agencje dziś agencja jest a kiedyś jej nie będzie.więc jak się martwisz i zdrowie to nie szukaj w agencjach bo kiedyś znikną bądź zmienia nazwę i niemasz szans na roszczenia bądź nie domowienia.
Gość 2017-02-14 12:43
Nie dostaniesz sie od razu na wózkowego,na te stanowisko są tylko nabory wewnetrzne.
2
Gość 2017-02-14 12:45
Na każdym stanowisku jest ocena zagrożenia.
Gość 2017-02-14 12:51
3700brutto po 6 latach? Chyba kogo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o..taka stawka jest nieosiągalna,ludzie którzy robią od poczatku firmy czyt.10lat,mają gdzies około 3500-3700 na stanowisku operatora.
2
Esz 2017-02-14 14:11
To lipa, bo ja mam taka stawke po 2 latach pracy i to w Euro, wiec da sie? Da sie!
Gość 2017-02-14 17:06
No jasne, oczywiście,pewnie,ze masz 3700 euro miesięcznie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czytasz opinie o firmie NGK [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie,dajcie spokój..
6
Gość 2017-02-17 12:26
A gdzie robisz? Pytam z ciekawości..
MM 2017-02-25 08:10
Czy k toś tu pracuje w D.G. jak się tu pracuje?
ankap 2017-02-27 12:08
Cześć kochani,
czy ktoś pracuje w DG w Tucznawie? w środę mam 2 etap rekrutacji i decydujące będzie wykonanie zadania grupowego, czy ktoś wie jak to wygląda? czego się można spodziewać?? będę bardzo wdzięczna za pomoc
ankap 2017-02-27 14:24
Czy na prawde nikt nie napisze co i jak???
Gość 2017-02-27 16:18
Zadanie grupowe - w Gliwicach trzeba było w grupie podzielić się obowiązkami,i np złożyć jakiś mały model,czy inne badziewie,budowle z rynien po których miała toczyć się kulka itp. Głównie chodzi o to,żeby dużo się odzywać,proponować rozwiązania,szybko myśleć i składać,pomagać innym itd. Jesteś kobieta?
ankap 2017-02-27 18:24
niestety albo stety
Gość 2017-02-27 18:56
Ciekawe na jaki dział trafisz... Pozdrawiam
ankap 2017-02-27 19:07
jest aż tak źle ?
Gość 2017-02-27 20:23
Nie wiem czy w Dąbrowie jest źle... ja pracowałem niecałe 4 lata w NGK-Gliwice i nie narzekałem,na moim dziale akurat praca była lekka,nie narobiłem sie krótko mowiac. Kobiety nie mają jakiś ciężkich stanowisk w NGK także nie masz sie czego bać,spróbować trzeba wszystkiego,młoda?
ankap 2017-02-28 08:07
po 30:P
Gość 2017-02-28 12:22
Daj znać czy się dostałaś i ewentualnie na jaki dział? Do dąbrowy poszło dużo kierowników ze starych DPFów...
MM 2017-03-01 16:42
ankap czemu Cię dzisiaj nie było na II etapie w NGK w Tucznawie?
były 2017-03-03 20:18
praca jak praca parę lat pod Agencjami i koniec ...zostało wszczęte postępowanie administracyjne w sprawie podejrzenia choroby zawodowej nowotwór złośliwy jaki będzie finał czas pokaże były pracownik...
3
były 2017-03-03 20:51
masz czerwona koszulkę ?
fd 2017-03-03 23:43
Mozesz rozwinąć temat z tym nowotworem?
fd 2017-03-03 23:55
Pare lat temu robili dobrowolne testy markerów nowotworowych wśród pracowników, ciekawe czemu
2
byly 2017-03-04 00:02
a kim ty jesteś ?
były 2017-03-04 00:16
jest zgłoszenie choroby zawodowej mam raka wszystkie badania i histopatologia to potwierdziła jest wszczęte podejrzenie choroby zawodowej z urzędu spytaj w biurze dostali to samo co ja zawiadomienie o wszczęciu postępowania administracyjnego w sprawie choroby zawodowej z imienia i nazwiska przykre to ze potraktowali mnie jak psa do póki robił to okey jak zachorował to wypad bo to pracownik tymczasowy a pracowałem prawie 6 lat ...kim ty jesteś?
1
fd 2017-03-04 08:31
Pracownikiem tymczasowym i tez mam obawy o swoje zdrowie.Pracuje tu pare lat i nabawiłem sie alergii , przyczyną jej powstania jest praca w wysokiej temperaturze
Gość 2017-03-05 18:06
Alergii na co? na robotę?
4
op 2017-03-07 18:21
Alergie na głupote ludzi twojego pokroju
Gość 2017-03-07 20:02
Nabawiłem się alergii i muszę się wypłakać na forum.. do roboty się ku.rwa weź a nie się żalisz po internetach, robić się nie chce ku.rwa czy za duzo czasu macie w robocie,że sobie wymyślasz nowe choroby?! Wole być "takiego" pokroju niż pokroju nieroba który tylko ciągle narzeka i żali się,że go paluszek boli!!!
2
now 2017-03-07 23:23
jaka jest stawka godzinowa przez agencje Manpower ?
MM 2017-03-09 15:42
A ja idę tam od poniedziałku, trzeba się przekonać na własnej skórze jak jest naprawdę.
eeee 2017-03-10 18:16
jakie wynagrodzenie Ci zaproponowali?
MM 2017-03-10 21:52
2500 brutto plus 10%premi. Do września jedna zmiana od 7-15
1
Voo 2017-03-14 20:13
Jak piszesz to napisz wszystkie dodatki jakie są:

zarobek na początek to 2500zł brutto + do 10% premii
jeśli idziesz na tz "piece" masz dodatek 250zł brutto co miesiąc

co 6 mies:
- premia od zysków
- premia za niechodzenie na L4

od wczoraj jest bezpłatny bus którym można dojeżdżać do pracy w DG
1
MM 2017-03-15 09:55
Masz rację socjal pełny. Praca też nie jest ciężka ale niektórzy to za darmo by kasę chcieli.
1
al 2017-03-17 16:47
Ja wole byc nierobem bo za dwa kloce to tylko niewolnik bedzie robił za 3ech ...
MM 2017-03-17 21:01
Pewnie lepiej nic nie robić i narzekać na każdą pracę. Ale trzeba z czegoś żyć.
Marysia 2017-03-18 03:49
Witam.. nie możecie porównywać DPF do dąbrowy, tam jest całkiem inaczej.. Wprowadzona jest pełna automatyzacja. Układnice przewożą segmenty , na finishingu segment leci taśmą nad drogą do peelingu. Roboty śą na wyładunku i załadunku na piecu itp. Więc tam jest całkiem inna praca niż na DPFie.
1
MM 2017-03-18 15:37
Dokładnie ja od niedawna pracuję w Dąbrowie i bardzo sobie chwalę.
emisariusz 2017-03-18 16:22
I tak wazniejsze jest to czego nie mówicie.To ze jest to praca przez 4-6 lat pod trzema agencjami bez gwarancji przejscia pod firme i po drugie - docelowo praca w systemie czterobrygadowym, czyli światek, piątek i niedziela
2
Gość 2017-03-18 17:28
Trzeba się było uczyć to byś teraz nie musiał robić za '2 kloce'
ngk 2017-03-19 13:28
Nawet studia ci nie pomogą jak nie masz znajomości.
2
al 2017-03-19 15:20
Spoko dzieki , skoro dla Ciebie jestem niedouczony widac tak jest ... Ale cos w tym jest lecz nie do konca . Co jak co ale te 2.5 na start by sie należało , tyle ze nie brutto .
1
prawde mówiacy 2017-03-22 18:50
TO nie jest wcale smieszne......Ale coraz wiecej osob pracujacy okolo 6 +lat ma coraz to wieksze problemy ze zdrowiem......

TU juz nie chodzi nawet o taka blachostke jak krew z nosa przy smarkaniu,ale coraz czesciej mamy doczynienia z zapaleniami gardla,oskrzeli,pluc ,zawalami serca.

Zapylenie na simach i cieciu przekracza wszelkie mozliwe normy a sa dzialy typu maszyning na ktorych stwierdzono podwyzszone zapylenie.Nawet halas czesto przekracza normy

LIczba zgonow wsrod pracownikow NGK jest nadzwyczajnie wysoka jak na taki zaklad

Po zakladzie szybko rozniosla sie informacja o tym panu u ktorego stwierdzono raka jak i to ze firma ma kompletnie .........na tego pana
1
Zostaw swoją opinię o NGK Ceramics - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics