Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NGK Ceramics

Pracowałeś w firmie NGK Ceramics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ug - 2014-02-27 13:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Praca dobra na przeczekanie dla kogoś kto rozgląda się za czym na dłuższą metę. Jeśli szukasz pracy, ale poszukiwania się przeciągają to polecam iść i przeczekać miesiąc może dwa, aż do znalezienia czegoś innego. A jak już znajdziesz coś innego (niekoniecznie z lepszą kasą) to zabieraj się stąd czym prędzej bo atmosfera kiepska (żeby nie używać gorszych słów), umowa co miesiąc i wkoło pełno cwaniaczków bez wykształcenia i wiedzy, którym wydaje się, że pozjadali wszystkie największe rozumy na tym świecie.
Jeśli tylko masz możliwość iść nawet za najniższą krajową, ale z normalną umową, w normalnej przyzwoitej atmosferze i z perspektywą nauczenia się czegoś to nie ma się co zastanawiać bo tu nie ma co szukać na dłuższą metę.
zdjecie uzytkownika
lopi - 2014-03-02 20:24:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [ug - 2014-02-27 13:15:36]:
1010 nic dodać nic ująć cała prawda
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-03-06 19:04:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie. Na magazyn przyjmują bezpośrednio pod ngk czy pod agencję?
zdjecie uzytkownika
Gosć - 2014-03-18 17:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak masz na umowie 2tyś brutto t o nie dostajesz 1010 hahah kto ci naopowiadał takich gupot
zdjecie uzytkownika
marcopolo - 2014-03-24 09:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam z tym zatrudnieniem prze WE to wiadomo że te umowy miesięczne są niefajne ale co zrobić... można sie zatrudnić i pracować i szukać innej pracy. Ja pracuję w szpitalu w toszku od 9 lat i mam umowe o prace i teraz zarabiam na ręke 1300 zł a niby państwowa firma... żal
zdjecie uzytkownika
mannn - 2014-04-14 16:51:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marcopolo - 2014-03-24 09:38:59]:
Bardzo nieprzyjemny jest fakt, ze zwalniaja( nie przedłużaja umowy)bez podania przyczyny.Etos pracy w tym zakładzie jest nieokreślony.
Ps.znowu obcieli premie
zdjecie uzytkownika
Man_dat - 2014-05-06 20:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie. Dzisiaj byłem na rozmowie w Manpowerze...troszkę mnie to zdziwiło, że po krótkiej rozmowie dostałem do zrobienia ciekawe zadania :-) następnie zostałem zaproszony na ciąg dlaszy rekrutacji juz w firmie NGK. czy może mi ktoś powiedzieć jakich niespodzianek mogę sie spodziewać podczas rozmowy... dodam ze chodzi o stanowisko prac.produkcji.
zdjecie uzytkownika
Distinc - 2014-05-08 15:39:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możesz powiedzieć co to był za zadania? Trochę jestem w szoku, że man power coś takiego organizuje, chociaż ja nie jestem przekonany do zatrudniania przez agencję...
zdjecie uzytkownika
ano - 2014-05-16 16:21:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do zrobienia bedziecie mieli w grupach 6 osobowych jakis obiekt z drewna jak dobrze pamietam, chodzi o to abys był aktywny, potem kilka prostych pytac co zapamietałes, i potem jeszcze jedna rozmowa z menagerem czyli mówisz ze zalezy ci na pracy nie chcesz wyjezdzac za granice itd
zdjecie uzytkownika
Art - 2014-05-22 20:06:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam ,dość długo zastanawiałem sie , czy opisywać ten cały proces rekrutacji z pracą na stanowisku włącznie,a jednak. Zrobię to, nie dlatego żeby kogoś namawiać lub zniechęcać,poprostu to będzie moja prywatna ocena (zaznaczam prywatna!)dość osobliwego podejścia do kandydata i pracownika w póżniejszym czasie. 1 Proces rekrutacji przez agencję pracy(w tym wypadku WE, cała papierologia itd, swoją drogą bardzo bardzo miło wspominam te panie, usiłujące ze stoickim spokojem sprawdzic kandydata (testy)jeżeli już to na stronie mogli by napisać prawde o obowiązkach na stanowisku(obsługa pieców..jasne)2. Spotkanie na miejscu z koordynatorką (przedstawiciel agencji Pozdrawiam..)zadanie do wykonania i rozmowa z przedstawicielami Pracodawcy (przyszły kierownik i ktoś jeszcze prawdopodobnie z HR)i czekaj przyjacielu, jak sie spodobasz to zadzwonią i zaczyna sie proces przyjmowania do pracy, którego opisanie wybaczcie ale sobie daruję. A więc pierwszy dzień pracy ( w moim przypadku był to dział Piece stawka 2tyś + dodatek 300 za szkodliwe warunki+ ewentualna premia zazwyczaj wirtualna)ktoś powie za.....cie ale..... Dostaję instukcje do przestudiwania uprzejmego kolege, który mnie wdroży,i na stanowisko i, aha jeszcze kierownik zmiany się napnie tu i ówdzie i jazda. Hierarhia jak wszędzie biali ,czerwoni ,niebiescy, ( czasem tylko miałem wrażenie, że niektórzy są cały czas na urlopie). Wytrzymałem miesiąc, nie potrafię tak pracować i wielki szacunek dla tych ludzi co tam pracują tak długo. Stałbym sie żywym Zombie, nie dla mnie, ale spróbujcie może komuś sie to pasuje, Proszę się nie łudzić że przejdziecie pod NGK nie przejdziecie, zgodze sie że to praca na przeczekanie, choć w moim przypadku nie czekałem za długo bo wolę zarabiać godziwsze pieniądze za podobną pracę i nie jestem dojony przez chory system. Pozdrawiam z Northampton Art.
zdjecie uzytkownika
KAWA - 2014-05-26 11:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mieliście juz impreze integracyjną w tym roku?? Taki Family day na terenie zakładu??
zdjecie uzytkownika
Wasp - 2014-05-26 19:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KAWA - 2014-05-26 11:08:18]:
Family Day odbędzie się 31 maja w Zabrzu. Zapisy zakończono
zdjecie uzytkownika
Armat - 2014-05-27 03:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to zapisy były? Tak się zastanawiam czy każdy pracownik ma/miał szansę na zapisanie się na ten Family Day?
zdjecie uzytkownika
tlen - 2014-07-09 16:25:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Armat - 2014-05-27 03:35:10]:
Tak kazdy mógł sie zapisać
zdjecie uzytkownika
Lider - 2014-07-10 17:24:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Praca w NGK jest dla robotów, nie można rozmawiać , cały czas najlepiej jak byś był skupiony na pracy, dobry zarobek, praca przez agencje:/ umowy co miesiąc :/ jako praca tymczasowa na 2 miesiące max
zdjecie uzytkownika
Armat - 2014-07-10 20:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsze w tym jest to, ze nie masz pewnosci czy dalej przedluza umowe... a chyba nie ma zbyt duzych szans na umowe o prace?
zdjecie uzytkownika
trelek - 2014-07-13 23:30:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca monotonna... fakt, zarobki dobre a będą jeszcze podwyki od stycznia, zmiany w sysytemie umów, będą dluższe. Są plusy i minusy. Powiem tak że najgorszy jest pierwszy miesiąc a potem to już niejest źle, ja pracuje niedługo bo ok 3 miesiące ale polecam dla pracowitych niebojących sie pracy bo niejest źle, praca niejest ciężka ale czasem szybka.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-07-31 20:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Mam pytanie ktora agencja przyjmuje do ngk?
zdjecie uzytkownika
;) - 2014-08-01 20:27:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-07-31 20:23:04]:
(usunięte przez administratora) Manpower
Ulica: Wrocławska 10
Miasto: Gliwice
Kod pocztowy: 44-100
Telefon: +48 32 793 71 54
Faks: +48 32 793 71 54
Godziny
otwarcia:
8:00 - 17:00
Email: Gliwice.Wroclawska@manpower.pl
zdjecie uzytkownika
tambyłem - 2014-08-08 19:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w sam raz dla osób bez ambicji na rozwój, lubiących czuć bat nad plecami i pracujących na umowie śmieciowej
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-11 13:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłam pracownikiem NGK Ceramics, dobrze wspominam ten czas, zarobki , jak na warunki polskie naprawdę dobre. Rodzaj pracy, obowiazki jakie miałam w pracy do zrobienia i co najważniejsze po pracy miałam siłe na życie prywatne. W innych zakladach po przyjsciu do domu nie miałam siły ruszyc ręką ani nogą. NGK DBA O PRACOWNIKA,O CZŁOWIEKA, świadomie umie wykorzystac pracownika, nie ma wyzysku pracownika , to firma uczciwa, godna polecenia, jesli tylko chce sie uczciwie spokojnie pracowac to NGK jest własciwa firmą .Chciałam wrócic ale powiedziano mi ,że jest to nie możliwe.I to chyba jedyny minus jaki widze w tej firmie, brak możliwości powrotu, brak szansy na wytłumaczenie sytuacji , która spowodowała moje odejcie. Bardzo mi przykro z tego powodu. Pozdrawiam wszystkich byłych, obecnych i przyszłych pracowników firmy NGK Ceramics.
zdjecie uzytkownika
darek - 2014-08-17 12:30:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Gosć - 2014-03-18 17:51:36]:
pod agęcje
zdjecie uzytkownika
darek - 2014-08-29 12:28:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dario - 2014-02-15 22:28:07]:
naprawde kobiet nie przyjmują już od ponad 4 lat
zdjecie uzytkownika
kobieta - 2014-09-08 12:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja slyszala ze kobiety przyjmuja normalnie ale na bardziej "lajtowe" dzialy
to jak jest w koncu??
zdjecie uzytkownika
bzyku - 2014-09-17 09:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-07-31 20:23:04]:
Work Express, oddział Gliwice
ul. Jagiellońska 4
tel.: +48 32 333 80 01
8:00-16:00
gliwice_workexpress.pl
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x