Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NGK Ceramics

Pracowałeś w firmie NGK Ceramics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
KHL - 2014-10-23 18:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale wały ciśniecie... Moja pierwsza wypłata po pełnym miesiącu wyniosła 2180...zrobiłem 2 soboty i niedzielę.. Więc nie jest tak źle..
zdjecie uzytkownika
pan z pl - 2014-10-24 17:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KHL - 2014-10-23 18:40:33]:
Ja po 4 latach z 3 sobotami mam 2480 a ty na start 2200.
WEz nie pierd...... głupot.

WARUNIKI jak na pradce dosc dobre najlepsze na strefie.
zdjecie uzytkownika
bye bye - 2014-10-24 17:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Xavier - 2014-10-15 23:45:32]:
Dziewczyny po 7-8 lat pracuja i dalej nie sa pod firma.
Jezeli nie masz honoru i sie nie szanujesz to przejdziesz w tym czasie pod firme.
Bycie liderem nie wymaga zadnych kwalifikacji.WIekszosc liderów jest po zawodówce i potrafi liczyc do max 9
zdjecie uzytkownika
pawlo - 2014-10-27 22:33:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ja pracuje w ngk od roku czasu jest firma spoko dostaje na reke 2800
zdjecie uzytkownika
Waclav - 2014-10-29 07:55:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czasami się zastanawiam czytając wasze komentarze jaki jest system ustalania wypłat, bo osoby z większym doświadczeniem czasami zarabiają tylko nieco więcej niż te z mniejszym. Oczywiście zgadzam się, że trzeba potrafić o swoje zawalczyć dlatego też nie wyobrażam sobie sytuacji nie bycia pod firmą po upływie 7-8 lat. To paranoja.
zdjecie uzytkownika
dia - 2014-11-02 00:48:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Minao - 2014-10-17 02:33:51]:
Ja pracuje w NGK 10 lat i mogę tam robić do emerytury. Brednie piszą ci co twierdzą że młody nie wyciągnie 2150 na rękę. Najwidoczniej tylko słyszał ale na pewno nie pracował w tej firmie. Ja na rękę wyciągam między 3500zł. a 5000zł. Wszystko zależy od nagród setek i funduszu socjalnego. Ale na pewno biedy nie klepie.
zdjecie uzytkownika
dia - 2014-11-02 00:53:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karorrr - 2014-09-25 10:45:18]:
A ty to chyba wyleciałeś za pijaństwo o ile się nie mylę.
zdjecie uzytkownika
PX - 2014-11-04 19:28:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracowałem tam prawie 2 lata przy stare stawce 2000 zł brutto + premia (żadnych sobót) wypłata na poziomie 1600 - 1700 netto w zależności od miesiąca ile zmian nocnych ilu procentowa premia (max 15%), monotonia nie przeciętna zapylenia jak dla mnie porównywalne na kopalni ;) hehe temperatura nie bedę ukrywał w wakacje można się spocic ale są, nie które sekcje klimatyzowana. Jeśli chodzi o wysiłek fizyczny to zależy wszystko od etapu produkcyjnego co do atmosfery to pozostawię bez komentarze liderzy hal i liniowi większości czują się jak bogowie jeśli chodzi o atmosferę na linii to zależy jacy ludzi jedni są ok inni bez komentarza. Możliwości awansowe hmm to zależy w moim uznaniu większośc wewnętrzych rekrutacji prowadzonych była tylko dla dokumentacji bo na stanowiska są już wytypowani konkretni ludzi chodź nie zaprzeczam, że są jednostkowe rekrutacja gdzie faktycznie są przeprowadzane AC jak dla mnie praca dla singli mieszkającymi z rodzicami chyba, że ktoś lubi pracowac 6 dni w tygodniu ;d zresztą istota umowy "umowa o pracę tymczasową" przemawia sama za siebie i większośc nowo przyjętych tak do pracy podchodzi. Argumenty typu, że daje najlepsze warunki na strefie są wysoko przesadzone dlatego, że są firmy na strefie dające lepsze warunki a praca wcale nie jest cięższa ;) osobiście odradzam
zdjecie uzytkownika
gosc1234 - 2014-11-05 21:26:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karorrr - 2014-09-25 10:35:18]:
Firma jak firma. Robie tam 7 lat, z sobotami mam 3000zl. Wiec pasuje mi to. Robota ciezka nie jest. Robilem kilka lat na piecach po 12h , obecnie na innym dziale po 8h. Nie idzie sie fizycznie napracowac. Zasady bhp na bardzo wysokim poziomie.. czasami wrecz czepianie sie o detale. Masa niepotrzebnej papierkowej roboty, ale to kwestia przyzwyczajenia. Ogolnie premie absencyjne co pol roku, premia za zyski co pol roku, podwyzki z poczatkiem roku.
Jezeli ktos chce poprostu pracowac to firma ok.
Jest to moj 4 zaklad pracy i raczek tu zostane.
Fakt agencje to totalna lipa , jakies miesieczne umowy itp. Idzie pracowac i trzeba byc cierpliwym by przejsc pod firme. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
cccc - 2014-11-07 11:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie ktos moze czy bedzie cos wyplacane na swieta?
zdjecie uzytkownika
jaja - 2014-11-07 16:44:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca jak najbardziej na plus, gdy sie przyjmowalem razem ze mna bylo jeszcze 5 gosci po roku zostalo 3 razem zemna. dwie osoby co odeszly po krotkiej przygodzie na start bylo widac ich nastawienie... ciagle cos zle narzekanie a to komorki wyciagnac nie mozna a to boze jak mozna tu wytrzymac robic jedno i to samo generalnie nawet jesli by siedzieli na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domu i hajs dostawali za darmo jeszcze by narzekali ze malo itp... komorki mozna wyciagac ale sprawa jest jasna nie daj sie zlapac druga rzecz przychodzisz tam zarobic dla siebie i zeby firma zarobila wiec poki nikt na Tobie nie traci jest super. robisz swoje wracasz do domu nie myslisz o robocie zajmujesz sie swoim zyciem (jesli je masz.... bo widze ze tym co brakuje go to pisza negatywne opinie) autobus darmowy pewnie, teksty typu "ale porazka zatrzymuje sie nie na wszystkich przystankach" blagam.... fajnie ze wgl jest ten bus... po zatym ostatnio zostaly puszczone kolejne dwa jeden jedzie z rejonow bytomia a drugi po gliwicach. warunki naprawde swietne, latem jest troche nieprzyjemnie temp wysokie ale firma nie jest obojetna na zdrowie pracownika, sorry ale to hale z blachy wiec widza galy gdzie ida.... pieniadz bardzo atrakcyjny jak na rynek polski i strefe + premia co miesiac + dodatki 2-3 razy do roku i nie male. sami japonczycy nie samowicie pracowici i uprzejmi zawsze mowia dzien dobry albo czesc nie to co nie ktorzy polacy jakby nie wiadomo kim byli... i jest mozliwosc awansu(uklady nie uklady, znajomosci czy inne pierdoly pewnie jak wszedzie sa ale jesli masz motywacje, nie opier...alasz sie i masz cos w glowie mozna wyzej zajsc to ze czasem trwa to nawet kilka lat nie powinno dziwic bo trzeba sie wykazac a pieniadz wzrasta wraz z awansem za darmo nic nie dostaniesz...
nie zachwalam przesadnie mowie jak jest
testy dla idiotow.. nie rozumie po co pisac takie glupoty chyba jesli sie ich nie przeszlo bo za trudne? i dobrze mniej idiotow na hali...
liderzy i przelozeni sa rozni to fakt jesli ktos jest zazdrosny i zawistny to bedzie marudzil... jesli nie chcesz byc komentowany i miec problemow to rob swoje i nie stawiaj sie co chwile... oczywiste ze swoje zdanie musisz miec i nie dac na siebie siasc ale z kultura idzie wszystko zalatwic. Miejcie swiadomosc tego ze nad twoim przelozonym jest tez jest osoba ktora od niego czegos wymaga.
nikt nie karze wam pracowac 6 dni w tyg poki co od dluzszego czasu jak slysze to od ciebie zalezy czy przychodzsz w weekend czy nie, wiadomo czasem lepiej przyjsc cos porobic przynajmniej raz w miesiacu. Firma musi wiedziec ze moze polegac na Tobie jesli jest taka potrzeba.

ps. trzeba byc idiota zeby cie wyrzucili z tam tad...
zdjecie uzytkownika
miodek - 2014-11-07 18:03:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
info dla gostka z gory,,,,no i jestes jednym z tych idiotow ,bo nawet nie potrafisz napisac logicznego zdania o zasadach ortografi nie wspomne.I nie zachwalej tak tego japonskiego bajzlu,bo wyzysk u was na maxa,nawet w Swieto Niepodleglosci idziecie do pracy,a żółtki z Was cedzą,jakimi to patriotami jestescie.Za pare pesos sprzedawczyki z NGk....
zdjecie uzytkownika
cymes - 2014-11-08 01:36:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co miodek,to strona nt ortografii?A gdzie glupcze maja wolne?Kto chce wiecej pengi to idzie a kto nie to wolne,w czym masz problem?Moze testow nie przeszedles?:)
zdjecie uzytkownika
Kimpek - 2014-11-08 02:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takiej firmie powinno być 4000 PLn na start to może dało by rade tam pracować. Wszech obecny pył, hałas i gorąc nie mówiąc już o nie których nieprzyjemnych osobnikach. Zwolniłem się sam po 2 latach, które uważam za stracone w swojej karierze. Nie polecam :)
zdjecie uzytkownika
miodzio - 2014-11-08 18:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
cymes-wszedzie maja wolne ,wiem...uraziłem twoja murzyńskość,babe do quensa daj na weekend,to bedziesz mial więcej pengów,matole jeden,a co do testów to ci powiem,że czytając posty powyżej,to tylko takich matołow jak ty potrzebuja yellow-sy.
zdjecie uzytkownika
przyszły pracownik....??? - 2014-11-09 22:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. jak to tam w końcu jest? kolega teraz miał prawie 4 klocki wypłaty. bez nadgodzin wychodzi ponad 2 koła więc chyba nie jest źle..
zdjecie uzytkownika
cymes - 2014-11-11 14:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Smiesza mnie takie osobniki, moze powtorzysz mi to w twarz?Chyba ze nie czujesz sie na silach, zrozumiem :)
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-11-13 12:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moze i odswiezam temat,ale dalej widze tu rozne poglady na temat zarobkow,wiec moje pytania-czy ktos kompetentnie moglby tu wyszczegolnic wszystkie swiadczenia(brutto podstawa,premia,premia za ocene,i co tam jeszcze...) jakie oferuje zaklad-chodzi mi tu o nowoprzyjetych na stanowisku-piece oraz produkcja,magazynier.Ewentualnie dodatki stazowe czy tez temu podobne-moze to zakonczy te przekrzykiwanie sie postami na ten temat-dziekuje.
zdjecie uzytkownika
PX - 2014-11-15 10:37:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że jeżeli rozpatrywac warunki finansowe to trzeba udac się na rozmowę kwalifikacyjną gdzie tam omawiają ogólny ich zarys.Pewne jest to, że przychodząc aktualnie teraz, żę na start otrzymujesz 2200 zł brutto + premie ( max 15% ) która jest uzależniona od działu bo na jednych jest tak ze dostają prawie co miesiąc 15 % a na innych nie Na wielkośc premii składają się różne wskaźniki wydajnościowe o których nie będę pisał dlatego ze każdy dział ma inne aczkolwiek nie słyszałem żeby była mniejsza niż 10% chodź mogę się mylic. Na inne dodatki typu świąteczne itd składa się staż w dużej mierze bo chyba jest oczywiste że ten kto zatrudni się w grudniu to napewno nie dostanie ani premii świątecznej ani podwyżk.
zdjecie uzytkownika
cymes - 2014-11-17 09:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co (usunięte przez administratora),juz nic nie napiszesz?Chce zebys mi to powiedzial w twarz, takie zje.y tam niektore robia,jak wszedzie.Trzym (usunięte przez administratora) i odsniezaj dachy na swionach bo z gliwic jestem pewien ze nie jestes (usunięte przez administratora)cie strzela bo jestes na marginesie (usunięte przez administratora)do holandii
zdjecie uzytkownika
jon - 2014-11-18 22:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę że anonimowość uskrzydla tu co nie których i czują się bezkarnie. Ale nie o to chodzi w idei takiego forum z docelowym tematem pracy. Więc prośba o kulturę chociaż o ten minimalny poziom, dzęki za uwagę a teraz czy warto aplikować do NGK ? jaka atmosfera panuję między pracownikami w realnych spotkaniach podczas pracy?
zdjecie uzytkownika
Karorrr - 2014-11-18 22:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie, nie wyleciałem za pijaństwo jak pisał dia, pisze jak jest, i tyle, ale, prawda w oczy kole, nie matole ?
zdjecie uzytkownika
ono - 2014-11-19 09:50:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie są zarobki jako operator wózków widłowych???
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: O ile pamietam pierwsze spotkanie bylo za czasow adecco w biurze w gliwicach. Pytania typu czy mam w planach nauke , czy to praca na stale czy przejsciowo. Ogolnie wtedy mila obsluga itp. Kobietki bardziej kumate niz te teraz w manpower czy work. Bez obrazy ale strasznie tempe, w adecco mialem wszystko na zyczenie i na maila nawet.
Pytania: Pytania o powody zwolnienia z poprzedniej firmy . Czego oczekuje od ngk. Jak sobie wyobrazam tam prace. Czy nie przeszkadza mi monotonia pracy.
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-11-19 12:53:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Atmosfera jest w pozadku,moge wypowiedziec sie o linii p6 bo tam pracuje.Praca monotonna i przez pierwszy okres ciezko sie przyzwyczaic ale pozniej zaczyna sie rutyna.Zadna filozofia jesli chodzi o czynnosci,tzw praca tasmowa.Duzo mozliwosci nadgodzin wiec zawsze dodatkowa kasa wpadnie jak sie komus chce przyjsc
zdjecie uzytkownika
maja - 2014-11-27 17:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wie ktoś o której jeździ autobus do ngk z Knurowa ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy NGK Ceramics?
Zadaj pytanie
x