Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NGK Ceramics

Pracowałeś w firmie NGK Ceramics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jurek - 2015-04-13 10:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bolo, przez jaką agencję?
zdjecie uzytkownika
Artutr - 2015-04-14 12:23:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest możliwość przejsc bezposrednio pod NGK?
zdjecie uzytkownika
Gościu - 2015-04-15 19:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest możliwość przejsc bezposrednio pod NGK?
zdjecie uzytkownika
misko - 2015-04-16 04:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gościu - 2015-04-15 19:46:38]:
Jest ,ale to będzie Cie kosztowało wiele czasu ,krwi i potu,a jeżeli zle trafisz to nawet i upodlenia sie
zdjecie uzytkownika
Tamten - 2015-04-17 23:56:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co zrozumiałem na rozmowie to na start dostaję 2100 zł brutto + do 15% premii z tej podstawy czyli razem jakieś 1800 netto, po pół roku 100 zł brutto podwyżki czyli maksymalnie 1850 zł na rękę. Mam więc pytanie po jakim czasie mogę dostać kolejną podwyżkę?
zdjecie uzytkownika
Max - 2015-04-18 22:55:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałbym się dowiedzieć jak wyglada praca w weekendy w NGK dla pracowników w systemie 3-zmianowym (czyli na działach innych niż piece). Czy pracuje się tylko w soboty czy także może trafić się niedziela no i czy chodzi się na wszystkie zmiany albo np. tylko na rano? I ostatnia rzecz. Czy jak ktoś nie ma ochoty pracować w weekendy albo robić nadgodzin (bo np. nie potrzebuje akurat kasy) to jest ok czy raczej szefostwo patrzy na to krzywo?
zdjecie uzytkownika
Gazu - 2015-04-19 11:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Was.
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad przejściem do NGK. jak to u was wygląda, gdyż co jakiś czas pojawiają się oferty pracy (teraz z działu sensorów - Work express)Dostaliście więcej zamówień, czy to też są to przyjęcia na chwilę ze względu na L4/pogorszenie jakości/zmianę technologii produkcji i po jakimś czasie powiedzą "do widzenia"? Mam gdzie pracować z umową na stałe, ale zarobki tyle ile u was w agencji. Drugie pytanie dotyczy nadgodzin? Czy to są soboty/niedziele, czy też zostawanie po pracy (nie widzę problemu). Czy one są płatne czy do wybrania (tu widzę problem ;) ) Pozdro
zdjecie uzytkownika
fortex - 2015-04-19 12:20:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kejvv - 2015-04-01 00:16:44]:
siema, wystarczą badania i zaczynam tam pracę, nie wiesz może jak wygląda sytuacja z pracownikami z Rybnika ? Jest z kim dojezdzac ?
zdjecie uzytkownika
gfg - 2015-04-19 16:07:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
krejw jak chcesz to morzemy jezdzić razem daj mi swój nr tel albo maila
zdjecie uzytkownika
gfdg - 2015-04-19 16:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gfg - 2015-04-19 16:07:28]:
podaj maila oraz info na jakim dziale pracujesz
zdjecie uzytkownika
trelek - 2015-04-20 20:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tamten - 2015-04-17 23:56:30]:
Zapomniałes o premiach których niema zawartych w umowie, za brak chorobowego, dwa razy do roku, za oceny dwa razy do roku, świąteczną i jak przejdziesz pod ngk to jeszcze wczasy pod gruszą, dofinansowanie do dziecka itp.
A podwyżki są co rok.
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2015-04-21 20:18:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Mam pytanie, jak wygladaja badania okresowe ?
Chodzi mi w szczegolnosci o warunki szkodliwe typu przekroczony halas itp
czy wystepuja ?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-04-22 13:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kolek - 2015-04-08 14:35:22]:
Ile dusza zapragnie, do limitu
zdjecie uzytkownika
wobs - 2015-04-22 14:27:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
witam,jestem z okolic rybnika.dzis dostalem telefon (Manpower) w sprawie rozmowy kwalifikacyjnej.na poczatek 2100 + premia.Ile dostane na reke ? i czy jezdzi ktos z okolic rybnika.aaaa i czy w nd tez sie pracuje? niech ktos cos wiecej napisze o tej firmie i pracy w niej na meila unbrokensl86@gmail.com
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-04-24 10:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Wobs to se kuzwa kup auto a nie na forum szukasz :-) lub przebiesz sie za tirowke wtedy prZewoz masz gratis z gliwic do rybnika :-) :-D
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-04-24 14:27:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Zapytam się jeszcze raz. Jak wygląda sprawa z weekendami w firmie. Jestem nowo zatrudniony ale z tego co widzę to niektórzy biorą nadgodziny i weekendy jak leci. Jeden gość także niedawno zatrudniony (niecały miesiąc temu) zdążył już zrobić 2 soboty, niedzielę i jakieś nadgodziny. Owszem rownież mogę jakaś sobotę w miesiącu przepracować, ale oprócz tego mam swoje życie prywatne i nie zamierzam całego swojego czasu poświęcać firmie. Dlatego chciałbym się zapytać czy można mieć z tego powodu jakieś nieprzyjemności np. to że agencja może nie przedłużyć umowy bo przepracowalo się za mało sobót w danym miesiącu ( tym bardziej że z tego co widzę to chętnych nie brakuje i zawsze jest zapisany komplet na najbliższy weekend). Dzięki.
zdjecie uzytkownika
Rick Deckard - 2015-04-24 23:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zapraszam na forum pracownikow NGK - forumngk.pl
Tam uzyskacie pełne informacje nt zatrudnienia
zdjecie uzytkownika
bigos93 - 2015-04-26 02:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gazu - 2015-04-19 11:18:11]:
Na sensorach mają uruchomić 2 nowe linie dlatego ludzi tam potrzebują :)
zdjecie uzytkownika
rozbawiony - 2015-04-27 06:16:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
99% postów z tego forum pochodzi sprzed ponad 2 lat i od tego czasu nikt tam nie pisze. Więc polecanie go mija się z celem, ponieważ większość informacji tam zawartych jest i tak już nieaktualna.
zdjecie uzytkownika
jaz - 2015-04-27 22:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mało kto pisze o zarobkach wiec można pomyśleć, że nie jest najgorzej, bo do narzekania raczej każdy jest pierwszy. Jak tu ktoś pisze 2100 na start to nie tak dobrze, ale i nie najgorzej, kawalerzy z takich stawek może są zadowoleni, ale ci rodzinni już nieco mniej. Dał by ktoś z własnej woli informacje o możliwościach zarobkowych w tej firmie, premie, czas do podwyżki i to wielu by pomogło w podjęciu decyzji. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Robertooo - 2015-05-05 17:22:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ktoś wie ile błędów w teście można zrobić do NGK na pierwszym spotkaniu ?
zdjecie uzytkownika
trelek - 2015-05-14 12:14:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaz - 2015-04-27 22:05:37]:
Przy początkowej stawce 2100 plus premia plus piecowe(na dziale pieców P2) plus premie co kilka miesięcy( dwa razy za L-4, dwa razy za oceny i świateczna) wychodzisz na rękę przeciętnie ok. 2500 netto, zależy w jakim miesiacu raz możesz mieć 2000 a raz 3000 netto bez nadgodzin zależy czy jest dodatkowa premia, na innych dzialach niewiem ale napewno mniej.
zdjecie uzytkownika
e.m - 2015-05-18 13:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam pracy.Chciałabym wiedzieć czy w tej firmie przyjmują kobiety i czym się tam zajmują.I w ogóle chcę wiedzieć,czy sobie zawracać głowę z tą firmą czy szukać pracy gdzie indziej
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: O ile pamietam pierwsze spotkanie bylo za czasow adecco w biurze w gliwicach. Pytania typu czy mam w planach nauke , czy to praca na stale czy przejsciowo. Ogolnie wtedy mila obsluga itp. Kobietki bardziej kumate niz te teraz w manpower czy work. Bez obrazy ale strasznie tempe, w adecco mialem wszystko na zyczenie i na maila nawet.
Pytania: Pytania o powody zwolnienia z poprzedniej firmy . Czego oczekuje od ngk. Jak sobie wyobrazam tam prace. Czy nie przeszkadza mi monotonia pracy.
zdjecie uzytkownika
8lat - 2015-05-21 11:45:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie przyjmują kobiet (przynajmniej na produkcję).
PLUSY
-nie najgorsze pieniądze ( 1800-2000 na rękę na start, premie za brak L4, + jakieś 2 premie rocznie extra)
-darmowe autobusy do pracy
-możliwość dorobienia na nadgodzinach
-lekka praca (ciężej na piecach ale idzie wyrobić) ( tutaj niektórzy napiszą,że zapierd.... ale naprawdę chyba nie mieli przyjemności naprawdę zapierda....)
-normalny system 3-zmianowy ( weekendy wolne) lub system 4-brygadowy (dużo wolnego)
MINUSY
-umowy "śmieciowe" ale z czasem coraz dłuższe (ale nie kombinują że tylko na miesiąc i żegnam tak jak w oplu bo akurat okres urlopowy)
- japończycy cenią sobie pracowników, gorzej z "polaczkami" (jak trafisz na kierownika mędę to czasami potrafi wkur...- rada rób swoje i olej go)
zdjecie uzytkownika
8lat - 2015-05-21 11:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie przyjmują kobiet (przynajmniej na produkcję).
PLUSY
-nienajgorsze pieniądze ( 1800-2000 na rękę na start, premie za brak L4, + jakieś 2 premie rocznie extra)
-darmowe autobusy do pracy
-możliwość dorobienia na nadgodzinach
-lekka praca (ciężej na piecach ale idzie wyrobić) ( tutaj niektórzy napiszą,że zapierd.... ale naprawdę chyba nie mieli przyjemności naprawdę zapierda....)
-normalny system 3-zmianowy ( weekendy wolne) lub system 4-brygadowy (dużo wolnego)
MINUSY
-umowy "śmieciowe" ale z czasem coraz dłuższe (ale nie kombinują że tylko na miesiąc i żegnam tak jak w oplu bo akurat okres urlopowy)
- japończycy cenią sobie pracowników, gorzej z "polaczkami" (jak trafisz na kierownika mędę to czasami potrafi wkur...- rada rób swoje i olej go)

Co do plusów:
dodatkowa kasa za ukończenie DOJO (kursy doszkalające pracowników - odbywają się po godzinach)
możliwość awansu - w pierwszej kolejności szukają wśród swoich pracowników a jak nie ma to dopiero nabór z zewnątrz,
restauracja zakładowa - dopłaty do obiadów (pełny obiad to 10-12 zł)
MINUS - monotonia ( ale jak sobie poukładasz pracę, dobre relacje z kierownikiem to zawsze idzie urwać się na fajeczkę lub kawkę)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy NGK Ceramics?
Zadaj pytanie
alert