brak logo

NGK Ceramics

Gliwice

Opinie o NGK Ceramics

A 2016-08-12 14:53:52
Moim zdaniem wszystko tutaj jest na swoim miejscu, od lat szukam dobrego wykonawcy i chyba wreszcie go znalazłem, bardzo się cieszę, że to akurat NGK Ceramics, bo o nich tylko pozytywne rzeczy słychać i to na poziomie, bardzo pięknie
Ja 2016-08-13 10:47:04
To praca nie jest pod NGK?,tylko pod złodziejskimi agencjami??????,to daruję sobie taką robotę,będe robił na pośrednika,zero dodatków,gówniane nic nie warte umowy i nie pewność zatrudnienia.Przerobisz 36 miesięcy pod złodziejami a potem dostaniesz kopa bo wezmą następnych frajerów!!!
1
lecz 2016-08-13 12:05:22
A kto tak powiedział @ja? przeczytaj opinie np. użytkownika @cid i nie pisz, że nie ma dodatków bo są tak samo jak umowa!
ja 2016-08-13 13:15:28
jakie dodatki? pod agencją robisz za samą podstawę żeby było taniej,a premie agentury nie przyznają!!!! umowa o pracę tymczasową na 1 miesiąc,2,3 jest tyle warta co nic,niczego z taką gównianą umową nie załatwisz,nawet telefonu na abonament nie dostaniesz.
1
ja 2016-08-13 13:18:36
ten typ @cid pewnie nie robi pod agenturą i dlatego ma te wszystkie dodatki.
pracownik 2016-08-13 13:44:41
Moze to że poprostu ludzią sie nie chce pracowac !!!! i kazdy mysl ze jak idzie do fabryki to na nic zgranie kase !!!
ach 2016-08-13 14:30:59
Tutaj się z tobą jak najbardziej zgodzę.
Przerobisz 3 lata pod agencją ( albo 4,5) i kopa w cztery litery dostaniesz.Wymienią cie na nowy, tańszy model
"Przecież taką prostą robote to każdy głupi może robić"- jak kiedyś usłyszałem od czerwonego.
Mają swoją stałą gwardie a reszta jest do ciągłej wymiany.Jest bardzo duża rotacja na firmie.Ludzie też sami odchodzą.Oprócz kasy chodzi o atmosfere i warunki pracy.
Atmosfera jest bardzo toksyczna.Ludzie przez te samooceny dostali głupawki.Tam nikt nikomu nie pomoże bezinteresownie.Każdy robi wszystko pod kątem wpisu do oceny.Starzy żerują na błedach popełnianych przez młodych. Patrza im na ręce, wylapują niezgodności a pożniej , ze niby uratowali produkcje i target, plakać sie chce.Tak chorych relacji miedzyludzkich to niegdzie indziej jeszcze nie widziałem
Warunki pracy tez nie najlepsze. Ciagła ekspozycja na wysoką temperature, hałas na granicy normy i zapylenie weglikiem krzemu, który podobno jest obojetny dla zdrowia
2
Pracownik 2016-08-13 14:55:44
Pracuje od maja 2015 jak mnie przyjmowali myslalem ze szukaja tylko ludzi na okres wakacyjny bo były spore braki w ludziach i obawialem się ze we wrzesniu mi podziękują Jednak pracuje do dzisaj i nic nie zapowiada zebym przestal tam pracować !!!
Co prawda dalej pod firma ale na umowe pod NGK niestety należy poczekać. jednak to nie problem bo w pazdzierniku konczy mi sie 12 miesieczna umowa i juz teraz wiem ze bede mial nowa juz na 18 miesiecy.
Wypłate mam na poziomie 2200 zl na reke !!!( przy jednym dniu nadgodzin 8 h )
Wszystkie dodatki i premie sa normalnie wyplacane i w takiej samej wysokości jak pod firma NGK a jedyna rożnica miedzy NGK a pod firma to taka że ludzie z ngk maja wczasy pod grusza (to jest dodatek pieniężny na wakacje ) i z urlopami jest tak że ci pod ngk na poczatku roku maja juz caly urlop do dyspozycji a pod firmy musza go zbierać 2 dni co miesiąc!!!
Jeśli ktoś na prawde jest zainteresowany praca to nie ma co sie zastanawiac !!!! Nie ma się też co bać jeśli na miejscu okazuje się ze informacji jest sporo a praca skomplikowana daj sobie miesiąc może dwa a na pewno po tym okresie przekonasz się że nie takie to straszne jak wygladało na poczatku. Ja po tygodniu pracy również chciałem się zwalniać i wiem że był by to spory bląd.
Nie jest to żadne ogłoszenie sponsorowane !!!! Może to co pisze wygląda jak cud miód .... ale tak poprostu jest !!! nie mam pojecia jak jest w innych firmach na strefie bo tam nie pracowalem moze mają lepiej może nie , jednak ja pisze o tym jest jest w ngk a opinie osoby ktora nie pracowala w zadnej z firm albo co gorsza ktora juz OBLECIAŁA WSZYSTKIE firmy na strefie nie maja zadnej wartosci !!! Ja mam ponad 30 lat i na głowie utrzymanie rodziny ,pracowałem w różnych branżach i wiem że w tej firmie chce zostać jak się da to do emerytury !!!!
Artmen jeśli chcesz podaj @ a wyśle ci pasek sam sobie wybierz z jakiego miesiaca zeby nei bylo ze wyslalem ten najlepszy. Jesli chodzi o atmosfere to przecież zależy on od ciebie, jesli jestes mily, wesoly komunikatywny to i ludzie tacy beda a jak jestes bucem i gburem hmmm to bedziesz stal przy maszynie i przez 8 h mordy do nikogo nie otworzysz :) u mnie na dziale jest wesolo i z wiekszościa można sie dogadać a i kiedy idzie się po coś na inny dział czy hale to wiekszośc ludzi ma pozytywne podejscie. co do czerwonych ( przełożonych) jeśli nie jestes osobą pyskatą i nie starasz się za wszelka cene pokazać jaki to ty nie jestes dobry i doskonały a po za tym nie masz 2 lewych rak do pracy to na pewno nie bedziesz mial z nimi problemu po za tym w koncu to sa twoi przełożeni i krew mnie zalewa jak slysze jak jakis szczyl mowi ze NIKT nie bedzie mu mówił co ma robic!!! jestes w pracy 8 h do dyspozycji przełożonego i on ma prawo zlecic ci inna prace ( jeśli swoja wykonałeś lub nie z roznych przyczyn) ale na pewno nie bedzie to praca ktora uwłacza twojej godności tylko związana z twoimi obowiązkami
Mam nadzieje ze tym co opialem przekonalem osoby ktora szukaja pracy i chca pracowac
a dla malkontentów i wiecznie marudzacych ludzi hmmm piszcie dalej pierdoly o rzeczach o ktorych nie macie pojecia np jak użytkownik JA który nie wie a pisze bzdury !!! cid pisze ze ma dodatki ja pisze ze mam dodatki , elo tez ma dodatki ale ON i tak wie lepiej ze ich nie mamy :) po za tym juz na samym koncu pisze koleja glupote o ktorej nie ma pojecia nawet z umowa pod firme na okres 12 miesiecy smialo mozesz brac cos na raty !!! wiem bo sam sie niedawno pytalem !!!

Aha jeszcze tak cos na tema POD FIRM ( work i man power) wszyscy pisza jakie to sa zle hmmm to zeby nie bylo w roku 2010 o ile dobrze pamietam byl kryzys i pod firmy zwalniały ludzi ( oczywiscie ci co byli pod NGK zostali ) z tym że
-umowa konczyła ci się np za 3 miesiące to nie musiałeś juz przychodzić do pracy a mimo wszystko pieniądze zostały ci wypłacane az do konca umowy pomimo ze w umowie masz tygodniowy okres wypowiedzenia ( poprostu oni nie zrywali umowy tylko czekali az sama wygasnie )
- obiecywali ze gdy tylko kryzys minie i beda przyjecia odezwa się do nich z dalsza propozycja pracy ( i słowa dotrzymali ) zeby było ciekawiej to było tak że 3 miesiace siedziałes w domu kasa na konto wpływała a oni odezwali się chyba w sumie po 5 miesiącach od chwili zwolnienia czyli 2 miesiace byles bez pracy z tym że oczywiscie przyjmowali tych ktorzy byli dobrymi pracownikami!!! Ja z ta sytuacja sie nie spotkałem ale jest to prawda która opowiadali ludzie z ktorymi pracuje !!
Na koniec
IDZ DO PRACY spróbuj a jak się nie spodoba to zawsze można rozwiązać umowę.
1
pracownik 2016-08-13 15:11:02
hmm masz sporo racji
np temp. owszem w lato bywa wysoka ale tylko na niektorych działach podobnie jak z halasem z tym zapyleniem tez masz troszke racji ale wszystko poraz kolejny napisze zalezy od działu !!! ale czy to halas czy zapylenie to w szafach sa środki ochrony ( maski stopery rekawiczki, okulary ) i tylko do ceibie zalezy czy chcesz ich uzywać czy tez nie ( po za miejsacmi z wktorych jest to wymagane wtedy nei ma o czy mgadac tylko musisz je miec . co do zwalniania ludzi hmm juz nie do konca tak jest !!! rotacja spora i oni tez widza ze wiele osob poprosu robic sie nie chce wiec jesli TY jestes dobrym pracownikiem ( i nie chodzi tutaj o niewiadomo co tylko poprostu starranie i dobrze wykonujesz swoje obowiazki ) to na pewno takiego szybko sie nie pozbędą!!! i dadza ci umowe np na poczatku roku wiele osob ktorych tam poznalem dostali umowy ( mieli staz kolo 4,5 lat ) Co do atmosfery hmm jak pisalem zalezy od ludzi ja osobiscie nie spotkalem sie z tym o czym piszesz a wrecz przeciwnie od osoby z wieloletnim stażem nauczyłem się to co umie teraz i na pewno wpisywal sobie to w oceny ale jestem pewien ze robil to zeby mnie nauczyc czegos a przy okazji i on na tym zyskał ale tez na dziale sa 2 [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jednak nitk nie kaze ci z nimi sie zadawac :)
1
ja 2016-08-13 15:45:42
Haha,jeszcze nigdy nie słyszałem żeby agentura dawała komuś kasę za nic!,przecież ty na nich robisz,oni mają prowizję od każdej twojej przerobionej godziny!!!!,więc za jakieś 18 miesięcy twoja kariera się zakończy,takie są uroki pracy tymczasowej,żadna firma nie daje tak długiego okresu próbnego,to zwykła ściema.Życzę powodzenia w poszukiwaniu nowej pracy i raczej stałej,nie tymczasowej.
1
TOM 2016-08-13 15:57:19
Kolego co ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z umową tymczasową nic nie weźmiesz na raty!!!! banki nie akceptują takiej formy zatrudnienia,po prostu dziś robisz jutro nie,zależy od zapotrzebowania,może dadzą ci pożyczkę w parabankach,bo tam lichwiarze nawet bezrobotnym dają,ale za pożyczony tysiąc oddasz 8,10 tyś :D
A Work Express to słynie z kantowania ludzi,wystarczy poczytać opinie na ich fb.
2
operator 2016-08-13 16:25:29
A tak na uwadze,żadna szanująca się firma nie korzysta z usług agencji pracy tymczasowej,bo to psuje wizerunek firmy,tam gdzie są agencje zawsze jest ogromna rotacja,wyzysk pracowników,wiadomo ludzie z agencji są pracownikami drugiej kategorii,są mniej opłacani,nie szkoli się ich bo jest to nie opłacalne,po co szkolić kogoś kto przychodzi do pracy na miesiąc,dwa???
1
ach 2016-08-13 17:20:34
Kolego "pracownik"- do emerytury tam nie popracujesz.Nie widzialem tam ludzi po 60-tce chyba, ze w firmie sprzatającej. Wiekszosc pracowników ma 20-30 lat i do nich ta praca jest adresowana.Pewnego pięknego dnia nie wystawią ci zdolności i przeniosa do "Medanu".A tak na serio słyszalem , ze Gliwice mają być zmodernizowane na modłę Dąbrowy Górniczej( bardziej zautomatyzowana praca), a to się wiąże z redukcją załogi o 700 osób.Postaraj się nie byc w tej grupie :-)
Po nowym roku rusza i zabiera częsć zlecen Gliwicom, ciekawe co z nadgodzinami.Czy ktoś wie więcej na ten temat????
3
pola 2016-08-13 20:22:31
Chyba nie ma rotacji @iza, dlatego nie pokazało się żadne ogłoszenie.
fk 2016-08-13 21:23:44
To weź coś na raty z miesięczną umową cwaniaku,powodzenia :D
2
AMN 2016-08-13 21:48:29
Ale przecież możesz też kupować za gotówkę co nie?
fk 2016-08-14 03:38:12
Z takimi zarobkami jakie daje agencja to raczej za gotówkę dużo nie kupisz ;)
gosia 2016-08-14 13:11:18
to ile ty miesięcznie w takim razie wynagrodzenia miesięcznie netto na rekę zarabiasz? ciekawe też w takim razie co trzeba zrobić żeby przejść na umowę przez firmę
on 2016-08-14 19:08:56
Nigdy nie przejdziesz pod firmę,taka polityka tego zakładu i dlatego trzymają ludzi 36 miesięcy pod agencjami,potem kopa w d... i biorą kolejnych na 36 miesięcy,dlatego jest taka rotacja od kilku lat.
gosia 2016-08-14 19:10:32
@ON mimo wszystko oczekuję odpowiedzi na pytanie:ILE?
pomocny 2016-08-14 23:24:04
Przeciez jest to podane w poprzednich postach,2200 brutto + 15 % premii. Wystarczy skorzystac z kalkulatora placowego na necie .Policzy, ile na ręke dostaniesz, ile za nadgodziny itp.Dodaj jeszcze sredniomiesiecznie 52 godziny nocne * 2 zlote i pranie 12zl chyba.Szału nie ma
Dla leniwych
2200+15%+112+12=2654 brutto =1916 netto
Aram 2016-08-14 23:25:08
No jeśli to jest ponad 2000 to musze powiedzieć że nie są to złe pieniądze, ale to chyba już bardzo inwidualna cecha co się komu podoba i jakie to są rzeczy do ogarnięcia, mam wrażenie że nie doceniacie firmy
ja 2016-08-15 07:53:14
Jakiej firmy? przecież nie będziesz nigdy robił pod firmą,tylko pod agencjami,a oni rżną ludzi na kasie ile wlezie.
luk 2016-08-15 09:25:46
Przestancie, przeciez wolno pytac nie ma regulaminu zakazujacego zadawanie ponownych ptan, nikomu sie nie chce przegdac kilku stron opinii i szukac akurat w jakiejsc ile zarobi osoba na danych stanwosiku pracy jakie mnie interesuje... Pomagajcie sobie!
Solidarny 2016-08-15 19:09:13
Polska to niedorozwinięta dziewczyna która bierze do buzi każdemu tzn. korporacją. Gdybyśmy mieli osłów a nie posłów, to wpisali by w ustawę o specjalnych strefach ekonomicznych o zakazie korzystania z agencji pracy.
Bajki o ewentualnej redukcji pracowników rozsiewa zapewne same kierownictwo, bo ma wielki problem - rosnącą presję płacową. NGK nie może ot tak sobie zmniejszyć zatrudnienia, bo nie działa na zasadach wolnorynkowych lecz baaaaaaaardzo korzysta z pomocy publicznej ( tak jak każdy zakład na SSE). Oczywiście może się zdarzyć, że korporacja NGK wcale nie będzie respektowało umów z tym styropianowym państwem, choć w to akurat nie wierzę, bo konkurencja nie śpi i szybko zawiadomi komisję europejską o takiej sytuacji.
1
pomocny 2016-08-16 11:51:03
Owszem, maja umowe z SSE, ze muszą utrzymac zatrudnienie na deklarowanym poziomie, ale to sie dotyczy tylko pracowników bezposrednio zatrudnionych i tylko przez 5 lat.Agencyjni nie mają żadnej ochrony prawnej.
Przez 10 lat swojej działalności zrobili taki przemiał ludzi z Gliwic i powiatu,że teraz przewozy pracownicze jeżdzą po Bytomiu, Rudzie, Zabrzu i zbierają ludzi.Kwestią czasu jest jak i te zasoby ludzkie im się wyczerpią ,a wtedy zaczna zatrudniać Ukrainców , jak robi to juz Roca czy Tenneco. Przeciez nie można bez końca zwalniać i zatrudniać.
pola 2016-08-16 22:21:29
Tacy asystenci to na pewno mają wysokie zarobki teraz.
robotnik pr 2016-08-17 20:41:05
A powiedzcie jakwyglada sprawa z nadgodzinami weekendami ,musze robic czy moge po prostu pracowac spokojnie od pon do piatku ,czy krzywo patrza na to ? Jestem ciekaw co powiecie w tej kwestii?!
kinia87 2016-08-17 23:07:32
@pola a masz jakieś konkretne informacje o stawkach choćby przybliżonych tych zarobków? przede wszystkim daj znać czy w ogóle teraz potrzebują nowych asystentów bo nie chciałabym sobie na darmo nadziei na karierę tutaj w firmie robić, z góry dzięki za info
jorg 2016-08-18 23:41:58
Do kolegi ktory kogos nazwal cwaniaczkiem i zaproponowal wziecie czegos na raty. Instytucja kredytujaca zakup bierze tez pod uwage ile tam pracujesz, tj jesli masz wczesniejsze umowy zeby potwierdzic ze pracujesz tam juz iles lat, i przewaznie nie ma problemu . Zakladajac ze mowisz o zakupie pralki,tv czy innej pierdoly a nie mieszkania. Ale co ja gadam, przeciez agencje nie przedluzaja umowy po 12 miesiacach, czy tam 36, jak ktos wczesniej zapewnial.Wiec co my tam jako pracownicy wiemy skoro wszyscy wiedza lepiej xd
jorg 2016-08-18 23:52:18
Wiadomo ze wszystko zalezy od stytuacji danego czlowieka, ale zarobek w granicach 2500 dla zwyklego robola ze srednim stazem nie jest tragiczny (powtarzam, fizol na tasmie). Moja kobieta tez tu pracuje i zarabia podobnie do mnie no i z glodu nie przymieramy, i czasem jakas rzecz za 'gotowke' sie kupi
joker11156 2016-08-19 08:35:41
Witajcie. Moje pytanie dotyczy UR.
Szukam pracy na stanowisku Mechanika UR.
Jak wyglądają stawki na tym stanowisk? Wiem tylko tyle że pracują po 12h.
Jeśli możecie to podzielcie się informacjami.
Pozdrawiam
joker11156
pola 2016-08-19 14:37:49
Pewnie prowizje się często u nich pojawiają. Wiadomo czy wypłata jest u nich terminowa? Nie ukrywam, że wynagrodzenie o czasie bardzo mnie zadowala, ale czy są jeszcze jakieś benefity socjalne? Pozdrawiam
ja 2016-08-19 16:39:08
Bank nie interesują wcześniejsze umowy miesięczne,po prostu jesteś nie wiarygodny w ich oczach,jak sama nazwa mówi praca tymczasowa polega na tym że nie wiadomo ile tam porobisz,nawet na stronie WORK EXPRESS pisze że minusami pracy tymczasowej jest problem z wzięciem jakiegoś zakupu na raty itp,ale doradzają aby mieć oszczędności na koncie i w ten sposób przekonać bank,brawo!!!!!,tylko jakiś idiota by kupował coś na raty jak ma gotówkę na koncie xD
operator 2016-08-20 08:55:54
Witajcie od poniedzialku startuje na dziale maszynering , dobrze trafiłem ? Dzieki za odpowiedź z góry ...
joker11156 2016-08-20 11:37:23
Ponaglam moje pytanko:



Szukam pracy na stanowisku Mechanika UR.
Jak wyglądają stawki na tym stanowisk? Wiem tylko tyle że pracują po 12h.
Jeśli możecie to podzielcie się informacjami.
Pozdrawiam
joker11156
on 2016-08-20 12:59:58
to się okaże czy dobrze trafiłeś xD
oper 2016-08-20 15:21:46
Dzieki stary jesteś mega kolo pomogłeś mi w ch..j
ehe 2016-08-20 15:31:56
a wiesz która hala i zmiana? to ci może coś powiem
oper 2016-08-20 15:50:56
wchodzilo sie przez brame nr 2 niewiem ktora to hala i zaraz po prawej stronie troche bylo wejscie
nicko 2016-08-20 17:38:01
Proponuje obejrzyć teledysk NGK gliwice na youtube. Zobaczysz gdzie masz swój dział i w co sie wpakowałeś.Komentarze oglądających rozwalają
oper 2016-08-20 19:15:38
oprocz ze ch...jnia itp itd to nic wiecej nie wiadomo mi ogolnie chodzilo o ten dzial czy nie jest zły ,byl tez dodatkowy test na niego zdalem wiec ide tam ,zobacze w pon bo co osoba to opinia rozna z przewaga na nie, bedzie źle to sie zwolnie ,roboty jest w ciu..le i jeszcze troche dzieki
joker11156 2016-08-21 06:23:52
Szukam pracy na stanowisku Mechanika UR.
Jak wyglądają stawki na tym stanowisk? Wiem tylko tyle że pracują po 12h.
Jeśli możesz to podziel się informacjami.
Pozdrawiam
joker11156
asdf 2016-08-21 10:26:29
jak jesteś niski i masz małe ręce (dłonie) to możesz mieć trochę ciężko
D... 2016-08-21 11:34:33
więc pdciepy out.
pdciep 2016-08-21 12:34:45
fak of!
D... 2016-08-21 16:41:23
dzięki i wzajemnie ;)
Q 2016-08-21 17:24:10
Hmm a jaka zmiana??? I jak coś to maszyning tak po polsku :-) praca nie jest zła ale czasem musisz się narobić:-) no hałas zapalenie na codzień
asdf 2016-08-21 18:20:51
początki to pewnie będzie ból nadgarstkow i rak:)
czeladnik 2016-08-21 21:34:27
Witam serdecznie!
Szukam pracy i chciałbym przyjąć się do nowo powstałego zakładu w D.G.
Zastanawiam się tylko jakie stanowisko pracownika fizycznego byście mi polecili?
Mam 40l. na karku i wolał bym pracę spokojniejszą ( bardziej liczy się dla mnie lżejsza praca niż płaca)
Czytałem coś o piecach? Może coś innego ? Bardzo proszę o wasze sugestie.
Zostaw swoją opinię o NGK Ceramics - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics