Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NGK Ceramics

Pracowałeś w firmie NGK Ceramics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Art - 2014-05-22 20:06:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam ,dość długo zastanawiałem sie , czy opisywać ten cały proces rekrutacji z pracą na stanowisku włącznie,a jednak. Zrobię to, nie dlatego żeby kogoś namawiać lub zniechęcać,poprostu to będzie moja prywatna ocena (zaznaczam prywatna!)dość osobliwego podejścia do kandydata i pracownika w póżniejszym czasie. 1 Proces rekrutacji przez agencję pracy(w tym wypadku WE, cała papierologia itd, swoją drogą bardzo bardzo miło wspominam te panie, usiłujące ze stoickim spokojem sprawdzic kandydata (testy)jeżeli już to na stronie mogli by napisać prawde o obowiązkach na stanowisku(obsługa pieców..jasne)2. Spotkanie na miejscu z koordynatorką (przedstawiciel agencji Pozdrawiam..)zadanie do wykonania i rozmowa z przedstawicielami Pracodawcy (przyszły kierownik i ktoś jeszcze prawdopodobnie z HR)i czekaj przyjacielu, jak sie spodobasz to zadzwonią i zaczyna sie proces przyjmowania do pracy, którego opisanie wybaczcie ale sobie daruję. A więc pierwszy dzień pracy ( w moim przypadku był to dział Piece stawka 2tyś + dodatek 300 za szkodliwe warunki+ ewentualna premia zazwyczaj wirtualna)ktoś powie za.....cie ale..... Dostaję instukcje do przestudiwania uprzejmego kolege, który mnie wdroży,i na stanowisko i, aha jeszcze kierownik zmiany się napnie tu i ówdzie i jazda. Hierarhia jak wszędzie biali ,czerwoni ,niebiescy, ( czasem tylko miałem wrażenie, że niektórzy są cały czas na urlopie). Wytrzymałem miesiąc, nie potrafię tak pracować i wielki szacunek dla tych ludzi co tam pracują tak długo. Stałbym sie żywym Zombie, nie dla mnie, ale spróbujcie może komuś sie to pasuje, Proszę się nie łudzić że przejdziecie pod NGK nie przejdziecie, zgodze sie że to praca na przeczekanie, choć w moim przypadku nie czekałem za długo bo wolę zarabiać godziwsze pieniądze za podobną pracę i nie jestem dojony przez chory system. Pozdrawiam z Northampton Art.
zdjecie uzytkownika
KAWA - 2014-05-26 11:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mieliście juz impreze integracyjną w tym roku?? Taki Family day na terenie zakładu??
zdjecie uzytkownika
Wasp - 2014-05-26 19:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KAWA - 2014-05-26 11:08:18]:
Family Day odbędzie się 31 maja w Zabrzu. Zapisy zakończono
zdjecie uzytkownika
Armat - 2014-05-27 03:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to zapisy były? Tak się zastanawiam czy każdy pracownik ma/miał szansę na zapisanie się na ten Family Day?
zdjecie uzytkownika
tlen - 2014-07-09 16:25:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Armat - 2014-05-27 03:35:10]:
Tak kazdy mógł sie zapisać
zdjecie uzytkownika
Lider - 2014-07-10 17:24:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Praca w NGK jest dla robotów, nie można rozmawiać , cały czas najlepiej jak byś był skupiony na pracy, dobry zarobek, praca przez agencje:/ umowy co miesiąc :/ jako praca tymczasowa na 2 miesiące max
zdjecie uzytkownika
Armat - 2014-07-10 20:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsze w tym jest to, ze nie masz pewnosci czy dalej przedluza umowe... a chyba nie ma zbyt duzych szans na umowe o prace?
zdjecie uzytkownika
trelek - 2014-07-13 23:30:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca monotonna... fakt, zarobki dobre a będą jeszcze podwyki od stycznia, zmiany w sysytemie umów, będą dluższe. Są plusy i minusy. Powiem tak że najgorszy jest pierwszy miesiąc a potem to już niejest źle, ja pracuje niedługo bo ok 3 miesiące ale polecam dla pracowitych niebojących sie pracy bo niejest źle, praca niejest ciężka ale czasem szybka.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-07-31 20:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Mam pytanie ktora agencja przyjmuje do ngk?
zdjecie uzytkownika
;) - 2014-08-01 20:27:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-07-31 20:23:04]:
(usunięte przez administratora) Manpower
Ulica: Wrocławska 10
Miasto: Gliwice
Kod pocztowy: 44-100
Telefon: +48 32 793 71 54
Faks: +48 32 793 71 54
Godziny
otwarcia:
8:00 - 17:00
Email: Gliwice.Wroclawska@manpower.pl
zdjecie uzytkownika
tambyłem - 2014-08-08 19:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w sam raz dla osób bez ambicji na rozwój, lubiących czuć bat nad plecami i pracujących na umowie śmieciowej
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-11 13:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Byłam pracownikiem NGK Ceramics, dobrze wspominam ten czas, zarobki , jak na warunki polskie naprawdę dobre. Rodzaj pracy, obowiazki jakie miałam w pracy do zrobienia i co najważniejsze po pracy miałam siłe na życie prywatne. W innych zakladach po przyjsciu do domu nie miałam siły ruszyc ręką ani nogą. NGK DBA O PRACOWNIKA,O CZŁOWIEKA, świadomie umie wykorzystac pracownika, nie ma wyzysku pracownika , to firma uczciwa, godna polecenia, jesli tylko chce sie uczciwie spokojnie pracowac to NGK jest własciwa firmą .Chciałam wrócic ale powiedziano mi ,że jest to nie możliwe.I to chyba jedyny minus jaki widze w tej firmie, brak możliwości powrotu, brak szansy na wytłumaczenie sytuacji , która spowodowała moje odejcie. Bardzo mi przykro z tego powodu. Pozdrawiam wszystkich byłych, obecnych i przyszłych pracowników firmy NGK Ceramics.
zdjecie uzytkownika
darek - 2014-08-17 12:30:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Gosć - 2014-03-18 17:51:36]:
pod agęcje
zdjecie uzytkownika
darek - 2014-08-29 12:28:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dario - 2014-02-15 22:28:07]:
naprawde kobiet nie przyjmują już od ponad 4 lat
zdjecie uzytkownika
kobieta - 2014-09-08 12:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja slyszala ze kobiety przyjmuja normalnie ale na bardziej "lajtowe" dzialy
to jak jest w koncu??
zdjecie uzytkownika
bzyku - 2014-09-17 09:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-07-31 20:23:04]:
Work Express, oddział Gliwice
ul. Jagiellońska 4
tel.: +48 32 333 80 01
8:00-16:00
gliwice_workexpress.pl
zdjecie uzytkownika
markus87 - 2014-09-23 18:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam , miałem dziś telefon odnośnie pracy w NGK . Powiem tak : PATRZĄ NA TO , CZY POSIADAMY DYSCYPLINARKĘ LUB NIEOBECNOŚCI NIEUSPRAWIEDLIWIONE NA ŚWIADECTWIE PRACY . Czysta hipokryzja !!!!!!!!! . Jeszcze tam nie popracowałem , a już mam koniec .
Nie będę miał dobrej opinii o tym zakładzie , to napewno . Rozumiem , NGK nie zatrudnia ludzi , którzy mają w papierach dyscyplinarkę , ale żeby brać pod uwagę nieusprawiedliwione nieobecności ????!!!!!
Wedlug mnie czysta hipokryzja , głupota , arogancja itp.
zdjecie uzytkownika
Karorrr - 2014-09-25 10:35:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lopi - 2014-03-02 20:24:42]:
hahaha, ta firma to jest jakas jedna wielka KPINA. Zacznijmy od procesu rekrutacji w jednej z agnecji prowadzacej obecnie nabór na pracownikow, rozpoznawanie kolorków, mierzenie suwmiarką, wkladanie kwadracikow z numerami do odpowiednich pojemnikow i 10 zadan z ulamkow, na to 3minuty. Nie mozna powiedziec ze sie pracuje dla pieniedzy bo oni tego nie lubia, to(usunięte przez administratora) mac po co sie pracuje he ?!
A rekrutacja dalsza w NGK, traktuja kazdego jakby byl uposledzony do granic mozliwosci lub mial downa i karza ukladac konstrukcje z jakis zasranych plastikow, po czym kazdemu mlodemu bez doswiadczenia i nie zaleznie czy ma sie wyksztalcenie techniczne czy jest sie polonistą mowia : DZIEKUJE, DOWIDZENIA !
Nie ma sensu tam wgl startowac chyba ze ktos potrzebuje bardzo lub na przeczekanie, smieszna pensja czyli 1464 zl netto, 300 zl premii na miesiac a bylo 400, na piecach nie ma juz 4 brygadowki tylko 12h pracy i tez zamiast 300 zl doplaty jest 240, i nie wierzcie w bajki typu darmowy bus ! Jest, ale sa przystanki zbiorcze i trza itak do nich dojsc a to zwykle 1 w porywach 2 przystanki na miasto, i zadne takie ze kosztuje 33 brutto czyli 20 zl netto pakiet sportowy multisport ze mozna za free chodzic na baseny, silki, sauny, squashe itp, jak juz to jest to marna znizka, weekend placony jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiecej niz w tyg bo raptem wychodzi 30zl, naprawde, zawiodlem sie, i nie polceam nikomu, jest wiele lepszych fimr, np czerwionka, przyszowice, jak rowniez na strefie ale nie bede wymienial, powiem tylko ze jedna z nich produkuje sedesy itp, no i plastic, tenneco rowniez jest o wiele lepsze bo skalda sie papiery i ma sie prace, bez zadnych chorych rekrutacji jak w tej japonskiej firmie, opel, my nie jestesmy robotami ! Nie dajcie robic z siebie idiotow !
zdjecie uzytkownika
Karorrr - 2014-09-25 10:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Im wiecej ludzi tam bedzie a juz jest ok. 2500 a ma byc 3 hala tym mniejsze pieniadze na wyplate, kazdemu sie wydaje ze im wieksza firma to = wiekszy zysk, a to gow** prawda ! Im wiecej ludzi tym wieksze koszta i tym mniej pieniedzy dla zwyklych szeregowcow, bo przeciez urzednicze kieszenie trzeba napchacn nie ? Nie ludzcie sie i nie liczcie na zarobki 1600 na start i ze mozna nawet 2 tysiace na reke wycisnac, nie ma na to zadnych szans, jak dostaniecie 1600 to wiecej nie ma szans i to przez najblizszy rok, a poza tym, umowa 3miesiace co miesiac przedluzana, potem na miesiace, i potem na rok dopiero i ciagle pod agencja i tak nawet 3 lata moze byc, po pol roku 100 zl brutto wiecej do wyplaty, i tyle na temat tej firmy ! Arogancja, i traktowanie ludzi jak smieci, poza tym przy ukladaniu klockow juz w NGK, szanowny mlody pan i 2 panie, jedna z agnecji a druga stazystka, siedza i sie chichraja a czlowiek czuje sie jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo uposledzony nie obrazajac oczywiscie tych ludzi ktorzy naprawde sa chorzy, najlepiej jakby kazdy jeszcze mial orzeczenie o niepelnosprawnosci zeby na tym jeszcze firma zerowala, byloby wtedy super i najlepiej a ktos kto chce uczciwie pracowac i jest mlody jest wyrzucany na zbity pysk, tyle.
zdjecie uzytkownika
produkcja - 2014-09-30 16:43:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
opinie te co tu pryecyztaem to jakas kpina ja tam pracuje trosyke ponad 3 lata i powiem ze jest ok jestem juz pracownikiem ngk prawierok jak ktos sie stara to jest niezle moje wynagrodyenie to moja sprawa ale powiem tak od listopada nie spado ponirzej 3 tzs pracownik produkcji
zdjecie uzytkownika
produkcja - 2014-10-01 11:54:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzysiek - 2014-01-06 23:13:11]:
kolego ale napisz ile lat praujesz ze asz 3,5
zdjecie uzytkownika
kunta kinte - 2014-10-05 15:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolejny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] otwarty wszystko ładnie, pięknie, otoczka przyjęcia szanownych gości przebiła nawet imprezy organizowane za komuny, super biało na biało żółte na żółte itd. Nowo przyjęci popracują trochę i uciekają zza granicę bo nie będzie pracował kilka lat na umowach co miesiąc, potem co kilka miesięcy potem co rok aż ktoś zrobi łaskę i zostanie przyjęty pod firmę, kilkanaście umów, co umowa inna firma, wymagania coraz wyższe a zarobki średnio 2400 brutto. Wyzysk, mobbing polaka przez polaka bo Japończycy za wiele nie widzą co się dzieje w firmie bo rządzi polska kierownicza mafia.
zdjecie uzytkownika
Xavier - 2014-10-15 23:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając niektóre opinie wydaje mi się, że byli (niedoszli?) pracownicy w księżyca spadli. Ja pracuję 1.5 roku i moje spostrzeżenia są takie:

- monotonia pracy zależna od stanowiska, albo wybitna - na taśmie - albo nie wiesz kiedy czas ucieka
- umowy na początku TYLKO pod agencje, pierwsze umowy na 1/3 miesiące
- szansa na przejście pod NGK po ok 3.5 roku pracy, lub w wypadku nowych biznesów (LSH, NOx) dużo szybciej
- stawka początkowa 2000 brutto
- robocze weekendy płatne 100% więcej, tj ok. 200 brutto/dzien
- atmosfera pracy, czy dyscyplina etc. zależna od przełożonego, są różni ludzie, ci normalni i tacy, którym palma odbiła, przypadki ewidentnego mobbingu są piętnowane (zdarzyły się już degradacje liderów do operatorów)

Podsumowując, osobiście nie rozumie takiego demonizowania tej firmy, może i praca nie jest wspaniała, brak stabilizacji związany z umowami jest dokuczliwy, ale jest to na te chwile jeden z lepszych zakładów na strefie. Są darmowe autobusy( ktoś wyżej narzeka na nie, że zbiorcze, mają pod dom każdemu podjeżdżać!?), stołówka (ceny średnie), tani jak barszcz multisport, a wypłata nowego z 3 dniami wolnymi i premią to ok 2150 netto (na rękę).

Stety, niestety trzeba pracować, nikt nad głową z batem stał nie będzie, ale target dzienny musi być wykonany. Niektórym chyba coś się z budżetówką pomyliło, gdzie na wszystko jest czas.
zdjecie uzytkownika
Karorrr - 2014-10-16 12:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wiem skąd, 3tysie, 2400 brutto, dla nowego 2150 netto ?! Chyba sobie jaja robisz labo pisze to ktos z firmy co jest bardzo prawdopodobne. NIKT ale to NIKT nowy nie zarobi 2150zl na reke, musialby przetyrac wszystkie soboty i jedna nd, nie ma na to szans, skoro jest 2 tyssie brutto podstawy wiec wychodzi niecale 1500zl na reke i do tego 300 zl premii miesiecznie brutto ! Juz na startcie w manpower mowia : jak zarobi pan te 1700 to bedzie dobrze bo malo kto wyciaga maksa, wiec skad te 2150 sie pytam ?! Jak ktos robi xxx lat to moze i ma, moze nawet te 3 tysie, ale nikt nowy nie dostanie tyle, wiec nie dajcie sie oszukiwac polacy !
zdjecie uzytkownika
Minao - 2014-10-17 02:33:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ten zakład to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Praca dla singli co mieszkają z rodzinami(Zresztą jak wszędzie w Polsce niestety). Jak masz rodzinę to walisz każdą sobotę a i tak nie starcza do pierwszego. Dlatego wolałem wyjechać na zachód, pracować w podobnych warunkach i żyć na poziomie a nie jak mieszkaniec Bangladeszu. Pozdro
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x