logo NGK Ceramics

NGK Ceramics

Gliwice

Opinie o NGK Ceramics

Czerwony 2017-08-14 09:49
w 12 godzinnym systemie są trzy
w 8 godzinnym jedna
prawy 2017-08-14 11:40
widocznie chłopczyk pisze na życzenie jak mu kazano powodzenia haha.
1
Ngk 2017-08-14 12:08
Teraz się zgadzam całkowicie pzdr
szok 2017-08-14 18:04
Do przyszłych i obecnych pracowników - oto macie zywy przykład jak traktowany jest pracownik przez firmę, którego spotyka nieszczeście.
Urazona duma czerwonego wazniejsza od zdrowia szeregowego pracownika .Zero wsparcia i empatii o której wspominasz. Ale jak to mówia -"syty głodnego nie zrozumie".Oby wam zdrowie dopisywało
3
Zorro 2017-08-15 08:03
Przestan sie uzalac nad soba
2
Dobry 2017-08-15 13:12
Ile zarobie na początek na piecach i i czy są nadgodziny??
Zerg 2017-08-15 19:22
było tylko 2000000000 razy
Pkpooj 2017-08-15 23:01
A jak z nadgodzinami??
Pracownik 2017-08-16 10:49
Witam . Odnosnie choroby... Dlaczego osoby pracujace na coatingu dostaly wszystkie umowy pod NGK??? Dlatego ze dostali przepis ze jezeli osoby pracuja przy tym rakotworczym cemencie to nie moga byc pod agencjami( czyli sytuacja z panem ktory zachorowal na raka pokazuje ze dzialo sie w firmie) . Jezeli myslicie ze substancje nie wplywaja przy waszej pracy to sie mylicie.
6
Pracownik 1 2017-08-16 12:31
Osoby pracujące przy rakotworczym cemencie na dzialach MIXING,COATING musza pracowac pod firma tzn nie moga byc pracownikami agencyjnymi.
Na dziale Assembling od 1 wrzesnia tr pracownicy agencyjni maja zakaz pracy na stanowisku oczyszczania.
A najbardziej rozp mnie sprawa najnowszego cementu tzn ze jest obowiazek pracy przy tym cemencie bardzo silnie alergicznym(i pewnie rakotworczym) w rękawach ochronnych.Jednak jezeli tych rękawów niema na magazynie to mamy pracowac tych bez srodkow ochronnych gdyz produkcja nie moze stać.

Pytam sie
Gdzie jest BHP ??
Gdzie jest PIP ??
4
Kam 2017-08-16 12:47
A co jest złego lub trudnego w oczyszczaniu ? Nie robisz tego gola ręką masz rękawiczki i ciężko się ubrudzic przy tym pozatym w wieku innych zawodach używa się cementu i nikt nie mówi że jest rakotworczy...
1
Ngk 2017-08-16 13:36
Nie rozumiem najpierw zagrożeniem byka krzemionka teraz cement co wy tacy delikatni ? Nie pracowaliscie nigdy fizycznie ? Idźcie na kopalnie albo na hutę albo do Będzina na ciepłownie tam zobaczycie jakie są warunki i normy przekraczanie i jakich substancji się dotyka używa za biurkiem siedząc też można raka dostać pracowałem przy woli różnych substancjach pylach i nie widzę żadnego zagrożenia w ngk powiem więcej nigdy nie widziałem w Polsce firmy która tak by dbała o swoich pracowników i przestrzegała wszystkich zasad a bhp jest na 1 miejscu przynajmniej w Tucznawie
3
Pracownik 1 2017-08-16 19:55
Przepisy nie pozwalaja obecnie pracowac pracownikom agencyjnym w szkodliwych warunkach w tym akurat na oczyszczaniu( tu chodzi o mokry cement) ktory dotyczy tylko kilku dzialów.
Krzemionka dotyczy wszystkich pracownikow DPF oprocz biura


Wogole KAm piszesz takie bzdury ze sie zastanawiam czy ty w NGK pracujesz ??
Miales doczynienie z nowym cementem??
Zdajesz sobie sprawe ze najmniejsza kropla na skorze powoduje roznego rodzaju reakcje alergiczna ??
Do tego dochodzi wdychanie tego itp

TO nie jest ten sam cement ktroego uzywasz do budowy domu czy itp.Ten cement zawiera wlokna ktore powoduja nowotwory
2
mekintosz 2017-08-16 20:05
jak pisałem juz wyzej tu nie ma kolego z kim rozmawiac poprostu, podrosną moze zrozumieja chociaż nie sądzę,czytajac i widzac to na co dzien nalezy ich zostawic brak rozumu, własnego zdania itd. a samemu zająć sie sobą.
3
Bogi 2017-08-17 15:51
Pracując na Plugging Peeling też od pewnego czasu mnie cement uczula, wysypka i swędzenie skóry z zaczerwienieniem
2
Zorro 2017-08-17 17:09
A gdzie te zaczerwienienie i wysypka? Pracujesz w zarękawkach ? Byłeś u lekarza z tym ?
Mixingboy 2017-08-17 18:50
P1P i P1F nie ma kontaktu z włóknami ceramicznymi ani z włóknami szklanymi (Alumina Fiber) wiec nie strasz ludzi, że to od zmiany cementu.
Genialni Japończycy 2017-08-17 21:26
Japończycy to bardzo "zaradny" naród bo rok po katastrofie w elektrowni atomowej w Fukushimie ogłosili publicznie że skażenie radioaktywne terenu wokół tejże elektrowni atomowej już się ustabilizowało i nie przekracza dopuszczalnych norm, co wielu dziennikarzy uznało za wielki japoński sukces ale niedługo potem wyszła na jaw przerażająca prawda która polegała na tym że Japończycy podnieśli po tej katastrofie wielokrotnie japońskie dopuszczalne dawki i normy dopuszczalnego "bezpiecznego" promieniowania radioaktywnego natomiast rzeczywisty poziom skażenia radioaktywnego tych ziem i wód według norm międzynarodowych jest wciąż tysiące razy przekroczony tylko że w Japonii jest zakaz publikacji tych informacji!!!
3
Bogi 2017-08-17 23:26
Zaczerwienienie na przedramieniu, i obojetnie gdzie dotkne się w rękawiczkach. A przy doczyszczaniu segmentow tj. Odkurzaniu jako podkładke stosujemy czyściwo szare
1
Bogi 2017-08-17 23:31
Nigdzie nie pisałem że to od ZMIANY cementu. Tylko pisałem że to wysypka. I brednie o nowotworach bo nowotwór może spotkać każdego. Rak płuca może spotkać osobe co nigdy nie paliła. Tak jak zawał spotka zawodowego sportowca.. A mam osoby co pracują od początku firmy i do dziś mają tzw końskie zdrowie.
on 2017-08-18 07:48
nie masz najmniejszego pojecia o czym piszesz.
1
Ngk 2017-08-18 08:33
To niech ktoś zgłosi anonimowo do pip podejrzenia o zachorowaniach,wysypkach niech sprawdza normy,cement itd bo od pisania na forum nikt się prawdy nie dowie.Fakt rozmawiałem z jednym japonczykiem i kazał założyć rękawiczki kilku osobom bo mówił że cement nie jest zdrowy dla skóry i tyle ja akurat wysypki nie miałem tylko swedzialy nadgarstki ale nic pozatym jest dużo osób pracujących od początku firmy i nic im nie jest także niewiadomo jaka jest prawda
Red is Bad 2017-08-18 08:43
Cóż niektórzy na tym forum zostali odesłani przez kierownictwo NGK do kształtowania pozytywnego wizerunku firmy i dementowania niewygodnej prawdy i zaprzeczaniu faktom pojawiającym się na tymże forum tak jak Czerwony któremu zwierzchnicy kazali śledzić wpisy na forum i zaprzeczać faktom za co mu między innymi płacą a on się na to godzi!!!! Czerwona zaraza niszczyła zawsze Polskę używając do tego celu kłamstw!!!!
6
Xx 2017-08-18 13:20
Czy linie w tucznawie będą wyłączane w przypadku np świat, sylwestra jak to ma miejsce na noxach?
ble 2017-08-18 18:48
Jak się nie chce iść na magazyn pobrać rękaw to się używa czyściwa, nie wiem czy wiesz ale w nim są drobinki metalu, więc może Ci to podrażniać skórę.
były 2017-08-18 19:48
tak kolego ale mycie pojemników po wolnej masie włókien ceramicznych wodą pod ciśnieniem gdzie to wszystko osiada na skórze twarzy w klimatyzowanym pomieszczeniu gdzie skóra wchłania wilgoć z włóknami ceramicznymi bo jest wysuszona Leszku nikt nie pomyślał. Po usunięciu nowotworu jest nawrót choroby rana ból i cały czas krwawienie dziwisz się że mam żal i szukam sprawiedliwości ...?
2
były 2017-08-18 20:03
a z jakiego powodu choroby zawodowej to nie błąd mam na to papiery człowieku żebyś nigdy nie zachorował na to uwierz mi...
były 2017-08-18 20:07
chciałbym się spotkać z Tobą twarzą w twarz człowieku nie spuścił byś tego w toalecie ... uwierz
Ngk 2017-08-18 20:22
Ludzie weźcie się ogarnijcie bo się kłócicie jak dzieci jeden chory drugi czerwony ja też mogę być czerwonym i na pewno będę mądrzejszy od niejednego trzeba sprawdzić to i wtedy wyglądać opinie tak jak można dostać raka od wszystkiego tak samo od cementu krzemionki itp niech pip to sprawdzi i będzie jasność współczuję choroby ale niestety niewiadomo jaka jest tego przyczyna ja pale i tam pracuje woec.mohe dostać raka od palenia od alkoholu albo od cementu i krzemionki nie wiem tego na pewno także sprawdźcie to najpierw a później wysnuwajcie opinie dla mnie też jest trochę podejrzane stawka pewnie itd bo żaden zakład tyle kasy nie oferuje ale nie mam na to dowodów więc nie oceniam pracuje i nic na szczęście mi nie jest póki co także pozdrawiam
1
były 2017-08-18 20:33
byłeś w wojsku ? wiesz co to jest kolega zaufanie ? co napiszesz głupiego ubliżysz ludziom ,którzy stoją na straży tego kraju jak i ja nawet w rezerwie człowieku to ludzie Honoru karni i dobrze wyszkoleniu i obraż choć jednego nie wiem kim jesteś ale chyba polaczkiem z fejsa.
Zorro 2017-08-18 20:43
Tego belkotu sie czytac nie da. Przeczytaj dwa razy swoje posty przed wyslaniem.
1
byly 2017-08-18 21:42
byłeś w wojsku ? kolego bełkot ty żyjesz na fejsie?chciałbym Cie dojechać posrałbyś się z ta brudką jak ...
były 2017-08-18 22:15
jesteś epizodem tylko obowiązuje mnie tajemnica wojskowa czerwony buraku ...
były 2017-08-18 22:22
wiesz co to rodzina ludzie ,których kochasz poświęcasz wszystko ...dla córeczki syna człowieku błądzisz sam w tym wszystkim
były 2017-08-18 22:31
chcesz wymienić poglądy ? jak najbardziej konwersacja jest wskazana wybacz że jestem bezpośredni ale umierający człowiek nie ma czasu na dysputy o niczym a twoje wpisy są laickie ...powinieneś to uszanować
Zorro 2017-08-19 07:18
Obrazaz i wyzywasz wszystkich dookola, z kazdym chcesz stanac w twarz. Twoje posty nie maja zwiazku metorycznego. Moze czas zakonczyc swoje meki zachowujac resztki godnosci .....
2
Mixingboy 2017-08-19 09:31
Nie masz co liczyć by były Ci Były odpisał logicznie i składnie. Znam go też w rzeczywistości (pracowaliśmy razem) i powiem Ci, że zawsze ktoś inny był winny niż on.

PS pewnie zaraz się posypie bełkot a i nie jestem czerwonym dla formalnośći
2
Mixingboy 2017-08-19 09:40
Chłopie a kto obraża żołnierzy ??. Naucz się czytać - nikt o wojsku nie mówił.
Pewnie zaraz zaczniesz znów obrażać wszystkich (w szczególności czerwonych) bo powiesz, że np obrażono honorowych dawców krwi, dawców szpiku kostnego itp.

Czemu nie ciśniesz swoich czerwonych ? - bo się ICH BOISZ, nawet jak już nie pracujesz. Lepiej atakować innego czerwonego którego nawet nie wiesz czy jest czerwonym.
4
były 2017-08-19 11:43
Polacy to dumny naród jesteśmy niezależni jesteśmy potęgą uni najniższe bezrobocie dlaczego mają nami pomiatać walczmy o swoje prawa to Polska nasze pokolenia o to walczyły o wolną Polske
Zorro 2017-08-19 11:47
Co twoj post ma wspolnego z firma NGK?
Red is Bad 2017-08-19 15:31
Jak wiadomo kierowanie się tylko wysokością wynagrodzenia w poszukiwaniu pracy może doprowadzić ludzi do nieszczęścia takiego jak choroby nowotworowe które są skutkiem braku wyobraźni i braku szacunku do własnego zdrowia gdy się decydujemy na pracę w warunkach szkodliwych ale często jest tak że pracodawca ukrywa przed pracownikami fakt szkodliwości środowiska w zakładzie pracy a do tego zatrudnia pracowników poprzez agencje pracy tymczasowej żeby nie płacić odszkodowania pracownikom za fakt utraty zdrowia!!!! A pisanie bzdur że inni pracują w tym samym miejscu i nie zachorowali i że to ma być dowód na to że nie ma w tym miejscu środowiska rakotwórczego jest manipulacją!!! Czasem co może zabrzmi absurdalnie lepiej jest szybciej zachorować i wtedy organizm nie jest tak zatruty i skażony bo się odcinamy od źródła choroby zwalniając się z rakotwórczej pracy i mamy szansę na powrót do zdrowia niż trwanie siłą woli w rakotwórczym środowisku pracy ignorując sygnały jakie daje nam organizm bo wtedy toksyny się tak skumulują w ciele ludzkim że powrót do zdrowia może być już nie możliwy!!! A na forum wciąż są aktywni ludzie oddelegowani przez kierownictwo NGK do dementowania oczywistych i niewygodnych faktów!!! U nich w biurze nie wątpię że warunki pracy są zdrowe!!!
3
Zorro 2017-08-19 15:48
Manipulacja jest pisanie, ze srodowisko w ngk jest rakotworcze na podstawie zachorowania jednej osoby na kilka tysiecy pracownikow
1
Eugeny 2017-08-19 21:00
Najlepsza firma w jakiej mogłem pracować :)

oby tak dalej.



Pozdro dla kumatych.
Lysy 2017-08-20 10:53
Dołączam sie do pytania odnośnie świat i sylwestra w dabrowie
Eugeny 2017-08-20 11:04
Pracujące w zależności od brygady i grafiku.
Lysy 2017-08-20 12:16
Dzięki za info-rozważania odnośnie przejścia zostały anulowane:)
Chatssss 2017-08-20 13:50
Tylko żeby nie było płaczu za pół roku, rok że cię zwolnili...
Skoro robisz na gliwicach to wiesz że 250 osób jest za dużo. Te osoby mają możliwość DOBROWOLNEGO i premiowanego przejścia na DG.
Lysy 2017-08-20 16:08
Fakt jest to dużo osob, najgorzej ze nie wiadomo czy ewentualne zwolnienia będą dotyczyć działów najbardziej przeludnionych czy zależnie od stażu czy jeszcze inne kryteria
Staryyyyyy 2017-08-20 19:45
A co mają być zwolnienia???
Lysy 2017-08-20 19:57
Myślę ze nie, ale przeniesienia na "inne biznesy" tak.
Zostaw swoją opinię o NGK Ceramics - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics