brak logo

NGK Ceramics

Gliwice

Opinie o NGK Ceramics

fk 2016-08-13 21:23:44
To weź coś na raty z miesięczną umową cwaniaku,powodzenia :D
2
AMN 2016-08-13 21:48:29
Ale przecież możesz też kupować za gotówkę co nie?
fk 2016-08-14 03:38:12
Z takimi zarobkami jakie daje agencja to raczej za gotówkę dużo nie kupisz ;)
gosia 2016-08-14 13:11:18
to ile ty miesięcznie w takim razie wynagrodzenia miesięcznie netto na rekę zarabiasz? ciekawe też w takim razie co trzeba zrobić żeby przejść na umowę przez firmę
on 2016-08-14 19:08:56
Nigdy nie przejdziesz pod firmę,taka polityka tego zakładu i dlatego trzymają ludzi 36 miesięcy pod agencjami,potem kopa w d... i biorą kolejnych na 36 miesięcy,dlatego jest taka rotacja od kilku lat.
gosia 2016-08-14 19:10:32
@ON mimo wszystko oczekuję odpowiedzi na pytanie:ILE?
pomocny 2016-08-14 23:24:04
Przeciez jest to podane w poprzednich postach,2200 brutto + 15 % premii. Wystarczy skorzystac z kalkulatora placowego na necie .Policzy, ile na ręke dostaniesz, ile za nadgodziny itp.Dodaj jeszcze sredniomiesiecznie 52 godziny nocne * 2 zlote i pranie 12zl chyba.Szału nie ma
Dla leniwych
2200+15%+112+12=2654 brutto =1916 netto
Aram 2016-08-14 23:25:08
No jeśli to jest ponad 2000 to musze powiedzieć że nie są to złe pieniądze, ale to chyba już bardzo inwidualna cecha co się komu podoba i jakie to są rzeczy do ogarnięcia, mam wrażenie że nie doceniacie firmy
ja 2016-08-15 07:53:14
Jakiej firmy? przecież nie będziesz nigdy robił pod firmą,tylko pod agencjami,a oni rżną ludzi na kasie ile wlezie.
luk 2016-08-15 09:25:46
Przestancie, przeciez wolno pytac nie ma regulaminu zakazujacego zadawanie ponownych ptan, nikomu sie nie chce przegdac kilku stron opinii i szukac akurat w jakiejsc ile zarobi osoba na danych stanwosiku pracy jakie mnie interesuje... Pomagajcie sobie!
1
Solidarny 2016-08-15 19:09:13
Polska to niedorozwinięta dziewczyna która bierze do buzi każdemu tzn. korporacją. Gdybyśmy mieli osłów a nie posłów, to wpisali by w ustawę o specjalnych strefach ekonomicznych o zakazie korzystania z agencji pracy.
Bajki o ewentualnej redukcji pracowników rozsiewa zapewne same kierownictwo, bo ma wielki problem - rosnącą presję płacową. NGK nie może ot tak sobie zmniejszyć zatrudnienia, bo nie działa na zasadach wolnorynkowych lecz baaaaaaaardzo korzysta z pomocy publicznej ( tak jak każdy zakład na SSE). Oczywiście może się zdarzyć, że korporacja NGK wcale nie będzie respektowało umów z tym styropianowym państwem, choć w to akurat nie wierzę, bo konkurencja nie śpi i szybko zawiadomi komisję europejską o takiej sytuacji.
1
pomocny 2016-08-16 11:51:03
Owszem, maja umowe z SSE, ze muszą utrzymac zatrudnienie na deklarowanym poziomie, ale to sie dotyczy tylko pracowników bezposrednio zatrudnionych i tylko przez 5 lat.Agencyjni nie mają żadnej ochrony prawnej.
Przez 10 lat swojej działalności zrobili taki przemiał ludzi z Gliwic i powiatu,że teraz przewozy pracownicze jeżdzą po Bytomiu, Rudzie, Zabrzu i zbierają ludzi.Kwestią czasu jest jak i te zasoby ludzkie im się wyczerpią ,a wtedy zaczna zatrudniać Ukrainców , jak robi to juz Roca czy Tenneco. Przeciez nie można bez końca zwalniać i zatrudniać.
1
pola 2016-08-16 22:21:29
Tacy asystenci to na pewno mają wysokie zarobki teraz.
robotnik pr 2016-08-17 20:41:05
A powiedzcie jakwyglada sprawa z nadgodzinami weekendami ,musze robic czy moge po prostu pracowac spokojnie od pon do piatku ,czy krzywo patrza na to ? Jestem ciekaw co powiecie w tej kwestii?!
kinia87 2016-08-17 23:07:32
@pola a masz jakieś konkretne informacje o stawkach choćby przybliżonych tych zarobków? przede wszystkim daj znać czy w ogóle teraz potrzebują nowych asystentów bo nie chciałabym sobie na darmo nadziei na karierę tutaj w firmie robić, z góry dzięki za info
jorg 2016-08-18 23:41:58
Do kolegi ktory kogos nazwal cwaniaczkiem i zaproponowal wziecie czegos na raty. Instytucja kredytujaca zakup bierze tez pod uwage ile tam pracujesz, tj jesli masz wczesniejsze umowy zeby potwierdzic ze pracujesz tam juz iles lat, i przewaznie nie ma problemu . Zakladajac ze mowisz o zakupie pralki,tv czy innej pierdoly a nie mieszkania. Ale co ja gadam, przeciez agencje nie przedluzaja umowy po 12 miesiacach, czy tam 36, jak ktos wczesniej zapewnial.Wiec co my tam jako pracownicy wiemy skoro wszyscy wiedza lepiej xd
jorg 2016-08-18 23:52:18
Wiadomo ze wszystko zalezy od stytuacji danego czlowieka, ale zarobek w granicach 2500 dla zwyklego robola ze srednim stazem nie jest tragiczny (powtarzam, fizol na tasmie). Moja kobieta tez tu pracuje i zarabia podobnie do mnie no i z glodu nie przymieramy, i czasem jakas rzecz za 'gotowke' sie kupi
joker11156 2016-08-19 08:35:41
Witajcie. Moje pytanie dotyczy UR.
Szukam pracy na stanowisku Mechanika UR.
Jak wyglądają stawki na tym stanowisk? Wiem tylko tyle że pracują po 12h.
Jeśli możecie to podzielcie się informacjami.
Pozdrawiam
joker11156
pola 2016-08-19 14:37:49
Pewnie prowizje się często u nich pojawiają. Wiadomo czy wypłata jest u nich terminowa? Nie ukrywam, że wynagrodzenie o czasie bardzo mnie zadowala, ale czy są jeszcze jakieś benefity socjalne? Pozdrawiam
ja 2016-08-19 16:39:08
Bank nie interesują wcześniejsze umowy miesięczne,po prostu jesteś nie wiarygodny w ich oczach,jak sama nazwa mówi praca tymczasowa polega na tym że nie wiadomo ile tam porobisz,nawet na stronie WORK EXPRESS pisze że minusami pracy tymczasowej jest problem z wzięciem jakiegoś zakupu na raty itp,ale doradzają aby mieć oszczędności na koncie i w ten sposób przekonać bank,brawo!!!!!,tylko jakiś idiota by kupował coś na raty jak ma gotówkę na koncie xD
operator 2016-08-20 08:55:54
Witajcie od poniedzialku startuje na dziale maszynering , dobrze trafiłem ? Dzieki za odpowiedź z góry ...
joker11156 2016-08-20 11:37:23
Ponaglam moje pytanko:



Szukam pracy na stanowisku Mechanika UR.
Jak wyglądają stawki na tym stanowisk? Wiem tylko tyle że pracują po 12h.
Jeśli możecie to podzielcie się informacjami.
Pozdrawiam
joker11156
on 2016-08-20 12:59:58
to się okaże czy dobrze trafiłeś xD
oper 2016-08-20 15:21:46
Dzieki stary jesteś mega kolo pomogłeś mi w ch..j
ehe 2016-08-20 15:31:56
a wiesz która hala i zmiana? to ci może coś powiem
oper 2016-08-20 15:50:56
wchodzilo sie przez brame nr 2 niewiem ktora to hala i zaraz po prawej stronie troche bylo wejscie
nicko 2016-08-20 17:38:01
Proponuje obejrzyć teledysk NGK gliwice na youtube. Zobaczysz gdzie masz swój dział i w co sie wpakowałeś.Komentarze oglądających rozwalają
oper 2016-08-20 19:15:38
oprocz ze ch...jnia itp itd to nic wiecej nie wiadomo mi ogolnie chodzilo o ten dzial czy nie jest zły ,byl tez dodatkowy test na niego zdalem wiec ide tam ,zobacze w pon bo co osoba to opinia rozna z przewaga na nie, bedzie źle to sie zwolnie ,roboty jest w ciu..le i jeszcze troche dzieki
joker11156 2016-08-21 06:23:52
Szukam pracy na stanowisku Mechanika UR.
Jak wyglądają stawki na tym stanowisk? Wiem tylko tyle że pracują po 12h.
Jeśli możesz to podziel się informacjami.
Pozdrawiam
joker11156
asdf 2016-08-21 10:26:29
jak jesteś niski i masz małe ręce (dłonie) to możesz mieć trochę ciężko
D... 2016-08-21 11:34:33
więc pdciepy out.
pdciep 2016-08-21 12:34:45
fak of!
D... 2016-08-21 16:41:23
dzięki i wzajemnie ;)
Q 2016-08-21 17:24:10
Hmm a jaka zmiana??? I jak coś to maszyning tak po polsku :-) praca nie jest zła ale czasem musisz się narobić:-) no hałas zapalenie na codzień
asdf 2016-08-21 18:20:51
początki to pewnie będzie ból nadgarstkow i rak:)
czeladnik 2016-08-21 21:34:27
Witam serdecznie!
Szukam pracy i chciałbym przyjąć się do nowo powstałego zakładu w D.G.
Zastanawiam się tylko jakie stanowisko pracownika fizycznego byście mi polecili?
Mam 40l. na karku i wolał bym pracę spokojniejszą ( bardziej liczy się dla mnie lżejsza praca niż płaca)
Czytałem coś o piecach? Może coś innego ? Bardzo proszę o wasze sugestie.
koma 2016-09-01 11:52:55
panie czeladnik, to zależy jakie masz kompetencje, ale ogólnie to polecam w wolnym czasie panu odwiedzić stronę internetową firmy i tam jest specjalna zakładka z ogłoszeniami o pracę, na pewno znajdzie pan dla siebnie jakąś atrakcyjną ofertę, jest ich tam teraz trochę
Krystian12041990 2016-09-01 12:16:28
Mam pytanie czy dalej są te testy żeby dostać się do firmy typu składanie samolotu w grupach itp. Raz próbowałem i moja grupa się nie dostała.
Nikolas automatyczny 2016-09-01 15:33:38
Tak ,są... 15 minut zlozenie zamowienia 25 składanie nas bylo 4,3 odpadlo
uprzejmy 2016-09-01 20:27:21
Odradzam.Tak na moje oko 80 % zalogi jest poniżej twojego wieku. Cieżko bedzie Ci sie odnależc w tej grupie wiekowej, wśrod mlodych szczurów myslących tylko o karierze
mog 2016-09-04 14:16:40
czemu atakujesz te osoby? młode osoby chcą po prostu robić karierę
1
Gazownik 2016-09-05 12:45:52
I co zabierają wam jednego z linii (piece) bd teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 2200 jak murzyni
Denis Małowiejski 2016-09-05 13:12:42
ciekawe jak to jest bo Ty twierdzisz ,ze 3 4 lata i kopa w dupe , a znowu pracownik <nick ma taki> twierdzi ze wcale tak nie jest to albo Ci ludzie byli nieudolni ,albo tak jest albo pracownik jest podstawiony lub tez po szkole dostal prace i tak to przekoloryzowawszy jest zachwycony I Don't know.... powiedzcie jak to jest ,czy uczciwie pracując tez dostaje sie kopa w dupe czy tez nie prosze o opinie prawdziwa nie zmyślona ,pozdrowienia operatorzy
ach 2016-09-06 09:43:41
Uczciwość nie jest tam cnotą.Bardziej spryt, cwaniactwo i adaptacja do systemu.
Na moim dziale jest proporcja 30/70. 30% pod firmą, 70 % pr. tymczasowi i ten podział jest constans.To sie nie zmienia. Jeśli ktos awansuje, odchodzi, przechodzi to wtedy są uzupełnienia/przejścia.I ta proporcja chyba jest tu kluczowa
Myslisz, ze potrzeba az 3-4 lat żeby wykryć nieudolność pracownika.Oni co roku robią "czystki", najsłabsi odpadają.Przez najsłabszy należy rozumiec najmniej lubiany przez przełożonych. W miedzyczasie pare osób same sie zwolni. Mają fatalną kulture pracy jeśli chodzi o zwolnienia bo:
-zwalniaja bez podania przyczyn i słowa wyjaśnienia,
-zwalniany delikwent dowiaduje sie o tym fakcie 15 minut przed fajrantem w ostatnim dniu umowy,
-na wcześniejsze zapytania zainteresowanego , czy umowa zostanie przedłużona , dostaje sie pokrętną odpowiedz, ze nie ma maila z kadr.W ogóle nie patrzą na to , że ktoś ma rodzine na utrzymaniu
4
AMN 2016-09-06 22:28:22
Wiesz co, generalnie uważam, że ludzie negatywnie podchodzą, bo może są złymi pracownikami, albo byłymi, albo im chodzi tylko o pieniądze, ja tam nie wiem dokładnie, ale zawsze to jest podejrzane i nie ma co tego brać na poważnie i tyle, pozdrawiam Was
Juro 2016-09-19 11:58:04
Z jednej stony tak naprawdę niektórych nie rozumiem narzekacie na nich a sami podpisaliście umowy godząc sie na nie,wiec w czym macie teraz problem?
wwwmen 2016-09-19 15:53:16
A w tym ze zobaczyć jak to w praniu wygląda zobaczyć można , lecz cz na long time , niech każdy odpowie sobie sam ....
pogo 2016-09-20 05:05:41
Witam dziś mam rozmowę w Manpowerze czego mam się spodziewać , jakie pytania zadania itd ?:)
Dzidziuś 2016-09-20 11:39:12
pogo, obslugiwać sie suwmiarką, ułamki, zadanie logiczne :)
abba bee 2016-09-21 23:05:19
a możesz w takim razie podać przykłady jakichś zadań logicznych z którymi miałeś na takiej rozmowie rekrutacyjnej do czynienia? z góry dzieki jeśli coś opiszesz
Zostaw swoją opinię o NGK Ceramics - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics