Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NGK Ceramics

Pracowałeś w firmie NGK Ceramics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
trelek - 2015-04-02 16:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DPFy też maja klime taką samą jak wy, tylko roboty jest więcej ale prędzej czy później u was będzie tak samo bo zawsze zdaży się jakiś idiota co normy podkręci albo sami podniosą jak zamówień wam przybędzie bo jak narazie to często do pieca złomy ładujecie żeby pieca niewygaszać, bo niema tyle produkcji. Ale gratuluję dostania się do LSH, przynajmniej na jakiś czas macie ścieme. Pozdro.
zdjecie uzytkownika
kwinto - 2015-04-05 11:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czoorny brałeś kiedykolwiek udział w rekrutacji do poważniejszej korporacji jaką jest GM ? Uświadom sobie, ze podczas wszystkich siedmiu etapów nie było jakichkolwiek głupich docinek dotyczących rodziców czy znajomych. Nie było chamskich tekstów w stylu 'Jeżeli Pan interesuje się motoryzacją proszę sobie otworzyć działalność gospodarczą'. Były konkretne rozmowy na temat doświadczenia, pracy w grupie, umiejętności usprawnienia sobie pracy w poprzednich zakładach itd. Rozmowę, która trwa ponad 40 minut przeprowadzają TL z Opla, którzy MAJĄ POJĘCIE O ROBOCIE ! a nie z laleczką z agencji , która pracę na produkcji widziała na filmiku promującym NGK na youtubie ! Nie zależało mi na robocie w tej japońskiej firmie, ponieważ ukończyłem wszystkie etapy w Oplu i zostało tylko szkolenie i podpisanie umowy.Chodziło po prostu o to, że ktoś tam sra wyżej niż dupę ma i tyle, nie mając pojęcia o tym jak wygląda praca na produkcji.
Aktualnie cieszę się robotą w GMMP, a co za tym idzie nikt raczej nie stwierdził, że nie potrafię odpowiadać na najprostsze pytania. Powiem więcej z 35 osób, zostało zatrudnionych tylko 10. Powodzenia w pracy.
zdjecie uzytkownika
nn - 2015-04-07 10:40:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, czy może mi ktoś z Państwa napisać, czym dokładnie nazywa się produkt typu NG u państwa w zakładzie?
zdjecie uzytkownika
tysiek - 2015-04-08 10:51:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam czy na p2 idzie robić nadgodziny albo jakieś dodatkowe dni ????
zdjecie uzytkownika
kolek - 2015-04-08 14:35:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
na p2 idzie robic nadgodziny i to duzo! kwinto...eee tam gadasz, moze ciote miala albo ja wkurzyles, dla mnie byla mila generalnie nawet mi pomogla i mojemu kumplowi :P
zdjecie uzytkownika
bolo - 2015-04-09 12:14:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mowicie ze sie tam dobrze zarabia????? Dobrze zarabia to sie za waszym płotem w dawnym Kotami ...2500 na samym wjeżdzie +300premii i to przez firme pośredniczącą
zdjecie uzytkownika
jurek - 2015-04-13 10:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bolo, przez jaką agencję?
zdjecie uzytkownika
Artutr - 2015-04-14 12:23:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest możliwość przejsc bezposrednio pod NGK?
zdjecie uzytkownika
Gościu - 2015-04-15 19:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest możliwość przejsc bezposrednio pod NGK?
zdjecie uzytkownika
misko - 2015-04-16 04:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gościu - 2015-04-15 19:46:38]:
Jest ,ale to będzie Cie kosztowało wiele czasu ,krwi i potu,a jeżeli zle trafisz to nawet i upodlenia sie
zdjecie uzytkownika
Tamten - 2015-04-17 23:56:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co zrozumiałem na rozmowie to na start dostaję 2100 zł brutto + do 15% premii z tej podstawy czyli razem jakieś 1800 netto, po pół roku 100 zł brutto podwyżki czyli maksymalnie 1850 zł na rękę. Mam więc pytanie po jakim czasie mogę dostać kolejną podwyżkę?
zdjecie uzytkownika
Max - 2015-04-18 22:55:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałbym się dowiedzieć jak wyglada praca w weekendy w NGK dla pracowników w systemie 3-zmianowym (czyli na działach innych niż piece). Czy pracuje się tylko w soboty czy także może trafić się niedziela no i czy chodzi się na wszystkie zmiany albo np. tylko na rano? I ostatnia rzecz. Czy jak ktoś nie ma ochoty pracować w weekendy albo robić nadgodzin (bo np. nie potrzebuje akurat kasy) to jest ok czy raczej szefostwo patrzy na to krzywo?
zdjecie uzytkownika
Gazu - 2015-04-19 11:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Was.
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad przejściem do NGK. jak to u was wygląda, gdyż co jakiś czas pojawiają się oferty pracy (teraz z działu sensorów - Work express)Dostaliście więcej zamówień, czy to też są to przyjęcia na chwilę ze względu na L4/pogorszenie jakości/zmianę technologii produkcji i po jakimś czasie powiedzą "do widzenia"? Mam gdzie pracować z umową na stałe, ale zarobki tyle ile u was w agencji. Drugie pytanie dotyczy nadgodzin? Czy to są soboty/niedziele, czy też zostawanie po pracy (nie widzę problemu). Czy one są płatne czy do wybrania (tu widzę problem ;) ) Pozdro
zdjecie uzytkownika
fortex - 2015-04-19 12:20:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kejvv - 2015-04-01 00:16:44]:
siema, wystarczą badania i zaczynam tam pracę, nie wiesz może jak wygląda sytuacja z pracownikami z Rybnika ? Jest z kim dojezdzac ?
zdjecie uzytkownika
gfg - 2015-04-19 16:07:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
krejw jak chcesz to morzemy jezdzić razem daj mi swój nr tel albo maila
zdjecie uzytkownika
gfdg - 2015-04-19 16:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gfg - 2015-04-19 16:07:28]:
podaj maila oraz info na jakim dziale pracujesz
zdjecie uzytkownika
trelek - 2015-04-20 20:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tamten - 2015-04-17 23:56:30]:
Zapomniałes o premiach których niema zawartych w umowie, za brak chorobowego, dwa razy do roku, za oceny dwa razy do roku, świąteczną i jak przejdziesz pod ngk to jeszcze wczasy pod gruszą, dofinansowanie do dziecka itp.
A podwyżki są co rok.
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2015-04-21 20:18:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Mam pytanie, jak wygladaja badania okresowe ?
Chodzi mi w szczegolnosci o warunki szkodliwe typu przekroczony halas itp
czy wystepuja ?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-04-22 13:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kolek - 2015-04-08 14:35:22]:
Ile dusza zapragnie, do limitu
zdjecie uzytkownika
wobs - 2015-04-22 14:27:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam,jestem z okolic rybnika.dzis dostalem telefon (Manpower) w sprawie rozmowy kwalifikacyjnej.na poczatek 2100 + premia.Ile dostane na reke ? i czy jezdzi ktos z okolic rybnika.aaaa i czy w nd tez sie pracuje? niech ktos cos wiecej napisze o tej firmie i pracy w niej na meila unbrokensl86@gmail.com
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-04-24 10:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wobs to se kuzwa kup auto a nie na forum szukasz :-) lub przebiesz sie za tirowke wtedy prZewoz masz gratis z gliwic do rybnika :-) :-D
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-04-24 14:27:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zapytam się jeszcze raz. Jak wygląda sprawa z weekendami w firmie. Jestem nowo zatrudniony ale z tego co widzę to niektórzy biorą nadgodziny i weekendy jak leci. Jeden gość także niedawno zatrudniony (niecały miesiąc temu) zdążył już zrobić 2 soboty, niedzielę i jakieś nadgodziny. Owszem rownież mogę jakaś sobotę w miesiącu przepracować, ale oprócz tego mam swoje życie prywatne i nie zamierzam całego swojego czasu poświęcać firmie. Dlatego chciałbym się zapytać czy można mieć z tego powodu jakieś nieprzyjemności np. to że agencja może nie przedłużyć umowy bo przepracowalo się za mało sobót w danym miesiącu ( tym bardziej że z tego co widzę to chętnych nie brakuje i zawsze jest zapisany komplet na najbliższy weekend). Dzięki.
zdjecie uzytkownika
Rick Deckard - 2015-04-24 23:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zapraszam na forum pracownikow NGK - forumngk.pl
Tam uzyskacie pełne informacje nt zatrudnienia
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: O ile pamietam pierwsze spotkanie bylo za czasow adecco w biurze w gliwicach. Pytania typu czy mam w planach nauke , czy to praca na stale czy przejsciowo. Ogolnie wtedy mila obsluga itp. Kobietki bardziej kumate niz te teraz w manpower czy work. Bez obrazy ale strasznie tempe, w adecco mialem wszystko na zyczenie i na maila nawet.
Pytania: Pytania o powody zwolnienia z poprzedniej firmy . Czego oczekuje od ngk. Jak sobie wyobrazam tam prace. Czy nie przeszkadza mi monotonia pracy.
zdjecie uzytkownika
bigos93 - 2015-04-26 02:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gazu - 2015-04-19 11:18:11]:
Na sensorach mają uruchomić 2 nowe linie dlatego ludzi tam potrzebują :)
zdjecie uzytkownika
rozbawiony - 2015-04-27 06:16:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
99% postów z tego forum pochodzi sprzed ponad 2 lat i od tego czasu nikt tam nie pisze. Więc polecanie go mija się z celem, ponieważ większość informacji tam zawartych jest i tak już nieaktualna.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy NGK Ceramics?
Zadaj pytanie