Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NGK Ceramics

Pracowałeś w firmie NGK Ceramics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
rozbawiony - 2015-04-27 06:16:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
99% postów z tego forum pochodzi sprzed ponad 2 lat i od tego czasu nikt tam nie pisze. Więc polecanie go mija się z celem, ponieważ większość informacji tam zawartych jest i tak już nieaktualna.
zdjecie uzytkownika
jaz - 2015-04-27 22:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mało kto pisze o zarobkach wiec można pomyśleć, że nie jest najgorzej, bo do narzekania raczej każdy jest pierwszy. Jak tu ktoś pisze 2100 na start to nie tak dobrze, ale i nie najgorzej, kawalerzy z takich stawek może są zadowoleni, ale ci rodzinni już nieco mniej. Dał by ktoś z własnej woli informacje o możliwościach zarobkowych w tej firmie, premie, czas do podwyżki i to wielu by pomogło w podjęciu decyzji. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Robertooo - 2015-05-05 17:22:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ktoś wie ile błędów w teście można zrobić do NGK na pierwszym spotkaniu ?
zdjecie uzytkownika
trelek - 2015-05-14 12:14:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [jaz - 2015-04-27 22:05:37]:
Przy początkowej stawce 2100 plus premia plus piecowe(na dziale pieców P2) plus premie co kilka miesięcy( dwa razy za L-4, dwa razy za oceny i świateczna) wychodzisz na rękę przeciętnie ok. 2500 netto, zależy w jakim miesiacu raz możesz mieć 2000 a raz 3000 netto bez nadgodzin zależy czy jest dodatkowa premia, na innych dzialach niewiem ale napewno mniej.
zdjecie uzytkownika
e.m - 2015-05-18 13:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam pracy.Chciałabym wiedzieć czy w tej firmie przyjmują kobiety i czym się tam zajmują.I w ogóle chcę wiedzieć,czy sobie zawracać głowę z tą firmą czy szukać pracy gdzie indziej
zdjecie uzytkownika
8lat - 2015-05-21 11:45:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie przyjmują kobiet (przynajmniej na produkcję).
PLUSY
-nie najgorsze pieniądze ( 1800-2000 na rękę na start, premie za brak L4, + jakieś 2 premie rocznie extra)
-darmowe autobusy do pracy
-możliwość dorobienia na nadgodzinach
-lekka praca (ciężej na piecach ale idzie wyrobić) ( tutaj niektórzy napiszą,że zapierd.... ale naprawdę chyba nie mieli przyjemności naprawdę zapierda....)
-normalny system 3-zmianowy ( weekendy wolne) lub system 4-brygadowy (dużo wolnego)
MINUSY
-umowy "śmieciowe" ale z czasem coraz dłuższe (ale nie kombinują że tylko na miesiąc i żegnam tak jak w oplu bo akurat okres urlopowy)
- japończycy cenią sobie pracowników, gorzej z "polaczkami" (jak trafisz na kierownika mędę to czasami potrafi wkur...- rada rób swoje i olej go)
zdjecie uzytkownika
8lat - 2015-05-21 11:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie przyjmują kobiet (przynajmniej na produkcję).
PLUSY
-nienajgorsze pieniądze ( 1800-2000 na rękę na start, premie za brak L4, + jakieś 2 premie rocznie extra)
-darmowe autobusy do pracy
-możliwość dorobienia na nadgodzinach
-lekka praca (ciężej na piecach ale idzie wyrobić) ( tutaj niektórzy napiszą,że zapierd.... ale naprawdę chyba nie mieli przyjemności naprawdę zapierda....)
-normalny system 3-zmianowy ( weekendy wolne) lub system 4-brygadowy (dużo wolnego)
MINUSY
-umowy "śmieciowe" ale z czasem coraz dłuższe (ale nie kombinują że tylko na miesiąc i żegnam tak jak w oplu bo akurat okres urlopowy)
- japończycy cenią sobie pracowników, gorzej z "polaczkami" (jak trafisz na kierownika mędę to czasami potrafi wkur...- rada rób swoje i olej go)

Co do plusów:
dodatkowa kasa za ukończenie DOJO (kursy doszkalające pracowników - odbywają się po godzinach)
możliwość awansu - w pierwszej kolejności szukają wśród swoich pracowników a jak nie ma to dopiero nabór z zewnątrz,
restauracja zakładowa - dopłaty do obiadów (pełny obiad to 10-12 zł)
MINUS - monotonia ( ale jak sobie poukładasz pracę, dobre relacje z kierownikiem to zawsze idzie urwać się na fajeczkę lub kawkę)
zdjecie uzytkownika
szukający - 2015-05-28 13:52:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Jeśli mowa tutaj o zatrudnienie bezpośrednio przez NGK czy ktoś z was zna osobę do której należało by wysłać CV?
zdjecie uzytkownika
Janek - 2015-06-02 19:45:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
możecie mi napisać czy firma przyjmuje osoby które pracowały w firmie jakiś czas temu, w moim przypadku to było 8 lat temu.
zdjecie uzytkownika
akosport.pl - 2015-06-08 20:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Janek - 2015-06-02 19:45:33]:
wątpię. Pracowałem w Oplu i Mecaluxe 7 lat temu i po moim nowym podaniu (styczeń 2015) nie przyjęli. Chyba wychodzą z założenia, że dwa razy do tej samej rzek isię nie wchodzi.

Teraz pracuję w Semerlock i jest fajnie.

powodzenia
zdjecie uzytkownika
akosport.pl - 2015-06-08 20:40:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [akosport.pl - 2015-06-08 20:36:06]:
dodam jedynie ,że praca w Oplu i Mecaluxie nie była cieżka. Słyszałem od kuzyna, kóry pracuje w ROCA ,że tam jest zapiernicz.
Co do NGK to tych co znam (którzy tam pracują), to są zadowoleni z finansów.
Zaskoczył mnie powyższy wpis, gdzie ktoś napisał ,ze do NGK nie przyjmują kobiet.
Dziwne?
zdjecie uzytkownika
adi - 2015-06-15 22:49:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja właśnie sięzastanawiam, czy nie przejsc z Opla do NGK..... bo wydaje mi się, że tam jest własnie cięzka praca oraz tempo robota.... tylko cały czas się zastanawiam czy ta zmiana wyjdzie na dobre ?
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2015-06-29 19:47:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema wie może ktos jak jest z hajsem i praca na magazynie ? Podobna szukają magazynierów w NGK.
zdjecie uzytkownika
igor - 2015-06-30 00:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No własnie, ja tez byłbym zainteresowany pracą w NGK Ceramics, jednak po dłuższych poszukiwaniach nie znalazłem od nich żadnego ogłoszenia, co mnie trochę martwi. Z drugiej strony może i to dobrze, gdyż może to świadczyć o braku rotacji na stanowiskach, a w sumie komentarze zdają się to potwierdzać. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Wyrocznia - 2015-07-01 11:28:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za słabo szukałeś do 30.06 mieli oferty na piece i sensory. Wystarczyło wejść na work express. Kasa na początek to 2100 plus 15% premii regulowanej. System 3 zmianowy 8h pracy. Bezpośrednio do ngk się dostaniesz po min. 3 latach pracy w pośrednictwie.
zdjecie uzytkownika
Pawlos - 2015-07-02 11:55:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie mam takie pytania. Jak wygląda sprawa premii świątecznych w grudniu dla pracowników agencyjnych? Czy jest na to jakaś szansa czy raczej można zapomnieć? Pytam o to bo być może trafi mi się okazja fajnej roboty około października-listopada a nie wiem czy nie warto by było popracować jeszcze do końca grudnia. A drugie pytanie dotyczy premii wypłacanych 2 razy do roku za brak L4. Ile ona wynosi i czy jest wypłacana w konkretnych miesiącach dla wszystkich czy też każda osoba po przepracowaniu tych 6 miesięcy otrzymuje ją z automatu przy kolejnej wypłacie?
zdjecie uzytkownika
rewww - 2015-07-09 14:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-04-24 10:36:28]:
ty ale jestes baranie dowcipny a ty białemu wyliż co nieco
zdjecie uzytkownika
Nie ma pracy - 2015-07-13 19:48:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zajebiste mają wymagania ... nie wiem co poszło nie tak ale po rozmowie kwalifikacyjnej nie dostałem się na drugi etap ... czyli te całe testy w pracy w grupie. Potrzebują od groma pracowników ale z takimi wymaganiami to wątpie że kogokolwiek zatrudnią.
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2015-07-13 21:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na czym polega dokładnie praca na "piecach" ?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-27 20:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
formin - 2015-07-27 20:02:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam,
Chciałem powiedziec pare słów o tej firmie.Jest to typowa korporacja ze wszystkimi korpopatologami jak np.wyścig szczurów,kariera po trupach,służalczość itp
Moja rada - jak jestes w wieku 35+ odpuśc sobie , bo spotka cie dyskryminacja wiekowa
- jak jestes osobą niepaląca odpuść sobie, bo palacze mają dodatkowe przerwy a ty nie
- nie bądz lepiej wykształcony od przełożonego( o to akurat nie trudno),lepiej ukryc ten fakt
-udawaj prostaka, donos na kolegów,wyrób w sobie uległość, zapomnij o wartościach moralnych i "kulturze pracy" z poprzedniej pracy( tu tego nie ma)
zdjecie uzytkownika
P6 - 2015-07-29 11:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [formin - 2015-07-27 20:02:03]:
True story ^^
zdjecie uzytkownika
trelek - 2015-07-30 09:38:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [formin - 2015-07-27 20:02:03]:
Pracuję tam już jakiś czas i odniosę się do twojej wypowiedzi bardzo krytycznie a ponieważ:
-jestem 35+ i nieodczuwam dyskryminacji wręcz przeciwnie moje doświadczenie wychodzi na światło w porównaniu z młodzieżą która dopiero się uczy a częśc niej jest tak leniwa że szok
-niepalę i niemam problemu z przzerwami, jak chcę iść na kawe do kantyny to poprostu idę jak chcę sie przeluftować to idę na zewn.
-jestem lepiej wykrztalcony od czerwonego, niejestem prostakiem i niedonoszę, jeżeli ty widzisz to tak jak widzisz to naprawdę niejesteś zabardzo kumaty pozdrawiam

A pawlos poczytaj wcześniejsze posty tam sa odpowiedzi na twoje pytania
zdjecie uzytkownika
olaf - 2015-08-06 09:48:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [trelek - 2015-07-30 09:38:03]:
Sądząc po twojej ortografii i gramatyce to z tym wykształceniem u Ciebie kiepsko.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Testy w worku:
1.test z dwoma obrazkami typu znajdź 5 róznic ok 40sec
2.wyciąganie małych metalowych kulek małą metalową pęsetą a następnie wrzucanie je do pojemnika przez lejek o średnicy 1 cm ok 40sec
2.odtworzenie układu wg wzoru po minucie oglądania (4 drewniane patyki a na nich metalowe podkładki o róznych średnicach poukładane naprzemiennie, w pudle znajduje się więcej podkładek niż trzeba, dosyć mylące) ok 1min
3.zapamiętanie podanego wzoru i odtworzenie go (zapamiętać 5 kolorów koralików w odpowiedniej kolejności i nawlec je na nitkę)ok 40sec
4.matematyka (mnożenie, dzielenie itp) ok 1min
Pytania: Rozmowa w worku:
Jakie masz doświadczenie?
Dlaczego chcesz tu pracować?
Dlaczego myślisz że dasz sobie rade?
Co wiesz o firme NGK?
Ile masz zamiar pracować w NGK?
Jakie są plusy pracy na produkcji?
Jak wyobrażasz sobie zwykły dzień na produkcji?
Co chcesz osiągnąć?
I cała masa innych dupiatych pytań ...
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-06 13:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
Final - 2015-08-06 13:56:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [olaf - 2015-08-06 09:48:05]:
Kolego musisz wziąć dużą poprawkę na swój punkt widzenia, pamiętaj że pracujesz w określonej sekcji i zmianie, a rzeczywistość jest taką jaką opisał formin niestety wszystkie zakłady charakteryzujące się taką wielkością i tak dużym zatrudnieniem mają się tak i nie inaczej wiec nie jest to jakiś odosobniony przypadek. Niestety do pracy w tego typu zakładach trzeba się przyzwyczaić jedni to potrafi inni nie i nikogo urażając ale osoby ambitne z wiedzą w ogóle nie powinny pchać się do tego typu pracy w 99% jest to marnowanie czasu i zero rozwoju zawodowego
zdjecie uzytkownika
durr - 2015-08-19 20:37:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Racja firma raczej jest skora do zatrudniania młodych pracowników, takich którzy są w stanie zaoferować firmie coś od siebie, coś więcej niż zwykły pracownik, no ale z tego powodu odpowiednio tych dobrych pracowników też traktują, jak ktoś chce się rozwijać to poleciłbym tą firmę, jest ona bardziej dla ambitnych.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy NGK Ceramics?
Zadaj pytanie
alert