brak logo

NGK Ceramics

Gliwice

Opinie o NGK Ceramics

były 2016-03-02 08:34:13
Proponuj wykazać się umiejętnością czytania...... i przelecieć się po forum, poza tym wszystkiego na rozmowie kwalifikacyjnej możesz się dowiedzieć
1
ryl 2016-03-29 15:26:02
Warto sie tam przeniesc z pod firmy gorniczej ? obecnie mam 2k z kartkami ale nie rzadko trzeba sie najebac jak wiezienny .... jak z zarobkami dawno nie bylo jakichs tam konkretnych ocen dlatego byłbym wdzięczny o przyblizenie sytuacji w korpo ? THX !Planuje sie przebranzowic bo z gornictwa juz raczej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bedzie.
Cymea 2016-04-07 15:20:35
Po 1,5 roku 2300 z 13 nadgodznami wiec tragedii nie ma
sdas 2016-04-08 12:59:24
Przede wszystkim do zalet pracy w tej firmie można zaliczyć fakt, że co jakiś czas są organizowane szkolenia, a co za tym idzie można się rozwinąć zawodowo @Cymea, a same nadgodziny większych problemów nie robią
bogd82 2016-04-12 12:19:09
Robia robia, na niektorych dzialach nie ma
witto 2016-04-13 19:52:49
a jakie sa tam maszyy???? jest cos na cnc??? teraz pracuje w niemczech ale zjezdzam a oglszenie sie ukazalo i nie wiem czy tutaj szukac czy mozna w ngk probowac.....bez nadgodzin zarobi sie 2k netto????? mam na mysli produkcje
ryl 2016-04-14 15:32:24
Dzieki Cymea ,krotko i na temat wiec nie ma zle a zawsze to lepsze jak robic na dole za 2000 z bonami zywnosciowymi ,porazka .....
asdas 2016-04-14 23:31:58
Na poczatku sie nie zarobi, natomiast po stosunkowo niedlugim czasie, jesli jestes w miare ogarniety, to luzno
1
asdas 2016-04-14 23:35:28
z zarobkami generalnie jest tak ze dowiesz sie tutaj jak to wyglada na starcie, natomiast wsrod osob pracujacych dluzej to juz pojawiaja sie roznice wynikajace z tego nie nie wszyscy dostaja jednakowe podwyzki, robia dojo itp . Dlatego wypowiedzi roznych osob moga sie roznic
2
Solidarny 2016-04-29 19:50:33
Zastanawia mnie jedno, kiedy wreszcie skończy się te upadlanie ludzi w postaci żerujących na nich agencji pracy tymczasowych. Może by tak trzeba kogoś wywieść z zakładu na taczce z gnojem, żeby poczuł te same upodlenie co człowiek pracujący pod agencją...
2
fela 2016-05-08 22:15:22
@Solidarny z tego co piszesz to wynika że pracuje się przez agencję pracy tymczasowej? Na ich stronie jest wpis że każdy kto chce u nich pracować niech prześle CV mailem. To chyba znaczy że jest zatrudnienie bezpośrednie. A czy wiecie coś jak z umową o pracę? Dzięki za każde info
konkret 2016-05-15 10:58:17
CZe ,widze ze nikt tu nic pewnego nie potrafi napisac ,szkoda bo wielu ludzi zainteresowanych a tu tylko takie pisanie o tyle o ile ....szkoda ;(
Wiesiu 2016-05-22 19:24:52
Siemano, takie pytanie warto się tam pchać będąc po studiach inżynierskich ? wiadomo ze nie oczekuje iż od razu na początek pójde do biura tylko czy warto iść na produkcje porobić jakiś czas i próbować awansować czy w ogóle patrzą na wykształcenie? z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam
3
Inż 2016-05-24 11:15:57
Jak mówisz biegle po angielski i excela masz opanowanego w małym palcu (wliczając programowanie VBA przynajmniej podstawy) i godzisz się na prace na produkcja to można próbować chodź odradzam ja pracowałem około 2 lata a assesmentów do biura było może z 2 albo 3 z tym że tylko 1 interesujący ale mam znajomego co pracował 2 lata na produkcji a teraz siedzi w planowaniu i całkiem ok
EZG 2016-05-26 20:57:46
Wiesiek, NGK nie potrzebuje inżynierów, lecz ludzi do roboty fizyczne.Ja pracuję na produkcji, ale też zmykam bo mało płacą. W TRW z trzema sobotami dostaniesz na rękę około trójki. Inna sprawa, że jako inżynier nie masz szans na rozwój w NGK-u. To typowa fabryka.
2
1234 2016-06-05 16:41:27
ile macie na godzinę płacone? I jakieś dodatki typu premie itp?
novy 2016-06-07 18:41:13
Czy z Dąbrowy Górniczej jest jakiś przewóz pracowniczy?
DG 2016-06-10 12:28:23
tak Manpower organizuje, ja już jeżdżę od tygodnia
Janek 2016-06-12 11:37:24
Witam. mogłby ktoś powiedzieć więcej o tej pracy myślę nad zmiana i nie wiem czy się opłaca:) za równo nowi jak starsi pracownicy :)mój mail michaeljan@ibteria.pl
Solidarny 2016-06-12 22:21:22
Fela- nie ma zatrudniania bezpośrednio, to jest Polska, cwaniactwo, buractwo.
2
Solidarny 2016-06-16 15:12:47
Pracuje sie pod pierwszą agencja 18 miesiecy nastepnie przez 3 inne agencje ktore wchodza z ta pierwsza w jedne konsorcjum takze po 18 miesiecy wiec przez ngk bedziecie zatrudnieni dopiero po latach jakby pracodawcy zalezalo na pracownikowi to by dal umowe po krotkim okresie ale nie da nie po to jest strefa by traktowano ludzi z szacunkiem tylko wyzyskiem ot cala filozofia sam pracuje na piecach i mam o tym pojecie jak dlugo tyrasz na agencje(wszystkie 4 )
7
Erwin 2016-06-19 07:47:36
Zarówno sama agencja jak i dyrektor personalny są znani z nazwy i imienia i nazwiska. Mamy do czynienia z kpiny z prawa, ludzi i państwa. Niestety w naszym styropianowym kraju, nasi (p)osłowie mają inne zmartwienia. Dzięki temu, jako kraj zawsze będziemy w czołówce najbiedniejszych państw UE.
5
bolo 2016-06-25 22:06:51
Ta firma to banda sk... do nowego zakładu potrzebują jedynie fizycznych pracowników bez poczucia godności i honoru tzn gotowych pracować na śmieciowe umowy poprzez agencje pracy tymczasowej za minimalne pieniądze. Do nowego zakładu potrzebowali dotychczas tylko kilku techników/inżynierów - to oczywiście kupa śmiechu bo to ogromny nowy zakład - przyczyna jest oczywista - wszystkie praktycznie stanowiska powyżej fizycznych mają już dawno poobsadzane kolesiami, pociotkami i znajomymi. Tym zakładem rządzi klika nie dopuszczająca nikogo kto nie ma poparcia albo "osoby wprowadzającej" - no bo po co im jakaś konkurencja. Panie kadrowe traktują kandydatów jak śmieci - nie odpowiadają zupełnie na maile, nie stać ich na najmniejsze podziękowanie czy informację nawet negatywną dla osób które aplikowały i pojechały na rozmowę do Gliwic. Chamstwo niespotykane nawet na skalę chamstwa w HR-ach Polsce.
4
inż 2016-06-27 07:25:28
A ja aplikowałem na stanowisko inżynierskie i mam zupełnie inne odczucie.
Jeśli chodzi o informację to otrzymywałem odpowiedzi na wszystkie pytania, zarówno telefonicznie, jak i na e-mail.
Stach 2016-06-28 09:40:44
Inż- niestety to co napisał Bolo jest po części prawdą. Tajemnicą poliszynela jest fakt, że pomysł wprowadzenia agencji wyzysku do zakładu to pomysł który narodził się w konkretnej, chciwej polskiej główce.
4
brak słów 2016-06-29 16:06:02
W Gliwicach ponad 280 kamer , nie licząc kamer ochrony ( przy wyjściach , zewnętrzne ) , jak to u Azjatów , kontrola , kontrola , kontrola . Tego co robisz , mówisz , myślisz , coś dodać jeszcze ? Będą montować dalsze kamerki .............
2
dggg 2016-07-01 16:47:25
Kamery są bo sa kradzieże...jezeli nie masz nic do urycia nie powinny Ci przeszkadzać ;)
1
betty 2016-07-03 16:45:21
nie wierzę że w ceramicznych wkładach do silników są kradzieże
2
brak słów 2016-07-03 22:59:55
A co takiego kradną , ci Polacy zatrudniani przez firmy zewnętrzne za grosze , ZNAWCO TEMATU ?????????????????
1
kolo 2016-07-03 23:14:34
A od czego jest ochrona skoro są kradzieże , co ?????????? Kontrolują każdego wychodzącego więc co w NGK można ukraść ???????????? Proszek wtłaczany do form ????????? A może powietrze z hal , to zasyfione co wypluwam z płuc ???????? I jak mi się w mawia " przecież są odpylacze , """"""normy """""" spełniamy " , ????????????
2
dggg 2016-07-07 15:33:48
ochorna jest po to zeby sprawdzac te kamery...znawco tematu...i bylo duzo kradzieży chociazby na noxach
1
roma 2016-07-09 13:49:43
a ktoś ma może więcej informacji o programach stażowych w tej firmie? Projekt „Kariera na Start” konkretnie
Bolek 2016-07-11 12:30:57
Ochrona to ma dostęp do kamer zewnętrznych i przy wyjściach . Całe pozostałe 300 kamer na halach służy jedynie permanentnej inwigilacji pracowników . Możecie sobie zaklinać rzeczywistość , opowiadać bajki jaka to fajna firma , jaka super praca , ale wystarczy porozmawiać z ludźmi którzy tam pracowali bądź pracują i różowa bańka pryska . Nie ma na strefie firmy która w takim stopniu inwigiluje pracowników .
2
ktoś 2016-07-11 21:13:13
Programy stażowe są potrzebne, ale czy można liczyć na jakieeś stabilne zatrudnienie? Pewnie umowa jest respektowana.
pola 2016-07-13 21:54:50
Super, że atmosfera jest dobra, a wypłata jest na czas?
Solidarny 2016-07-17 00:55:50
Koledzy i koleżanki, bracia i siostry, nie ujadajmy tylko działajmy, bo jeśli nie my to kto uratuję Polskę. Tu kochani nie chodzi o NGK, tu nie chodzi o gliwicką strefę, tu chodzi o Polskę. Nasz kraj zalewany jest kisielem, jakąś szatańską spermą której na imię nienormalność. Ta nienormalność to brak umów o pracę, ta nienormalność to traktowanie pracownika jak więźnia o podwyższonym ryzyku, ta nienormalność to owe agencje pracy które stają się polską specjalnością na skalę światową. Oni specjalnie stosują ten chwyt że dzielą pracowników na lepszych i gorszych, tych etatowych i tych na umowach śmieciowych. To samo zrobiono obok w innym bardzo znanym zakładzie, dobrze wiecie którym… Wychodzi na to że w tym kraju jaja jedynie mają górnicy i rolnicy. Gdy górniczym emerytom zabrano dodatki do ich sutych emerytur od razu poszli do sądu. A czy ktoś z Was kochani był w inspekcji pracy? Czy ktoś z Was był w redakcji w którejś z gliwickich gazet? Czy ktoś z Was był na dyżurze poselskim któregoś z naszych parlamentarzystów? Przecież z naszego okręgu jest wielu posłów, którzy udzielają się w różnych komisjach. Nie łudźcie się że to się samo zrobi, bo świnia od koryta nigdy nie odejdzie sama, tym bardziej dzika świnia żerująca na pracy innych. Wołajmy głośno! To co się dzieje jest nienormalne i sprzeczne z prawem. Tymczasowe to tymczasowe, dzień, tydzień ale nie lata!!! Te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się rozłazi po Polsce jak szarańcza. To powrót do najbardziej ciemnego średniowiecza i pańszczyzny. Mi do niczego agencja pracy tymczasowej nie jest potrzebna bo nie myślę o pracy tymczasowej lecz stałej!!! Proszę nie mówcie mi że skoro mi się nie podoba to mam iść gdzie indziej. Podoba mi się, uważam NGK za super zakład, ale patologia w postaci APT to draństwo najwyższej miary. Nie możemy stać bezczynnie, bo to dziadostwo rozpleni się jeszcze bardziej. Już teraz jesteśmy liderem w Europie jeśli chodzi o umowy śmieciowe.
2
trelek 2016-07-17 09:59:26
Jeśli chodzi o kamery to jest ich sporo ale mi tam nigdy nie przeszkadzały poprostu niezwrac na nie uwagi i tyle. Co do agencji to niestety trzeba przez nie przejść ale nawet agencja placu dobrze. Pracuje tam ponad 2 lata i mam przeciętnie na rękę ok 3000zl.czasem jakies nadgodziny ale nierobie ich dużo a pracuje na piecach gdzie zarobki są ciut wyższe jak na innych dzialach. W ngk można na prace troche nazekac ale kwestia przyzwyczajenia. Jak ktos chce pracować i ma leb na karku to polecam firmę ale każdy ma własne zdanie. Jedni plączą nazekaja ale mimo to robią tam już kilka lat jak tak zle niech się zwolnią.
chrum 2016-07-17 16:14:26
Dla mnie idealne jest to, że wypłata jest terminowa @pola, bo każdy lubi dostawać wynagrodzenie o czasie. Trzeb a dbać o takie pozytywne warunki, a jakieś benefity socjalne dorzucają? Dzięki za odpowiedź.
Bezsenny 2016-07-18 14:37:28
Polecam w nocy iść sobie na fajkę i z chłopakami z zewnętrznych utrzymań ruchu pogadać , wiele ciekawych rzeczy można się dowiedzieć , co do kamer , hmmm , jest takie pomieszczenie na LSH , pierwsze piętro , hmmm , naprawdę warto pogadać z ludźmi z zewnętrznych ur-ów .............
leczo 2016-07-18 14:40:44
@chrum no to już nawet nie chodzi o wygodę czy o to, że się to lubi, tylko dla mnie to jest ważne z punktu widzenia moich finansowych zobowiązań, także mega ważne
Wolly 2016-07-19 19:31:42
Witam mam jedno pytanie czy jest możliwość powrotu do firmy jak sam się zwolnisz
ko 2016-07-19 19:58:14
firma na peweno jest otwarta zawsze na dobrych pracowników, każdy super specjalista się przyda. teraz jak zapewne zobaczysz na ich stronie internetowej potrzeba operatorów i na stanowiska nieprodukcyjne
były 2016-07-21 12:38:34
Świetny post niestety liczby mówią same za siebie - agencje są i będą, żaden zakład z zagranicznym kapitałem o takim zasięgu nie będzie brał pod swoje takiego obciążenia w postaci pracowników ( brutalne ale prawdziwe) i mimo, że ludzie zatrudniani przez agencje są drożsi w utrzymaniu dla przedsiębiorstwa nie miej jednak zachowuje on komfort i bezpieczeństwo że cała obsługa administracyjno - prawna spada na agencje. Przykładowo w okresie gdy rynek przeżywałby kryzy dużo prościej jest pozbyć się pracownika.
były 2016-07-21 12:38:58
Świetny post niestety liczby mówią same za siebie - agencje są i będą, żaden zakład z zagranicznym kapitałem o takim zasięgu nie będzie brał pod swoje takiego obciążenia w postaci pracowników ( brutalne ale prawdziwe) i mimo, że ludzie zatrudniani przez agencje są drożsi w utrzymaniu dla przedsiębiorstwa nie miej jednak zachowuje on komfort i bezpieczeństwo że cała obsługa administracyjno - prawna spada na agencje. Przykładowo w okresie gdy rynek przeżywałby kryzy dużo prościej jest pozbyć się pracownika.
Mamama 2016-07-21 13:58:19
Wiesz co, no nie wiem czy liczby mówią same za siebie, nigdy nie wiadomo jak jest naprawdę, nie mamy przecież dostępów do raportów, co do ich kapitału to moim zdaniem jest naprawdę wyjątkową sprawą i zdecydowanei nie da sie powiedzieć niczego złego w ich kierunku
Aneta 2016-07-21 22:04:17
Ci z F......... net co montowali kamerki fajnie opisali co i gdzie , te obrotowe kamerki dają możliwość zapisu każdego miejsca z przynajmniej dwóch czy trzech ujęć , dzięki swojej ilości , nie mają fachowców to w totalną kontrolę NGK poszło , wesołe Dojo , he , he .
1
operator na powierzchniach płaskich 2016-07-21 22:11:25
O jakim kryzysie piszesz , NGK jak powietrza potrzebuje ludzi na Dąbrowę Górniczą , takie bajki to opowiadaj dzieciom w piaskownicy , w Gliwicach wcale nie lepiej , ludzie którzy pozostali w NGK po starcie w Polsce coraz głośniej narzeka na kadrę zarządzającą , niewielu z nich tam pozostało , na halach oczywiście , ale klną coraz głośniej i dosadniej , że kadra średniego szczebla jest nic nie warta .
stary 2016-07-22 12:40:44
pewnie o takim kryzysie jak to swego czasu wszystkie panie w ngk plakaly jak przyszło do zwolnien
ojoj 2016-07-22 22:51:10
No dobrze, ale jakich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno pojawiły sie jakieś premie do podstawy zarobków.
Solidarny 2016-07-24 12:49:45
Koledzy i Koleżanki robotnicy ! Jaki kryzys :) Chyba kryzys braku ludzi takich jak my, czyli gotowych do ciężkiej fizycznej roboty. Wiem od osoby pracującej w kadrach w innym zakładzie na strefie, że sytuacja ma wręcz charakter dramatyczny. Polskie kierownictwo sika w pory, bo zakład pracuje na pół gwizdka a będzie jeszcze gorzej. Bez rzeczywistych podwyżek tego procesu się nie da zatrzymać. Zakładów gdzie indziej nie przeniosą, bo w takich Niemczech to by ich wyśmiano z takimi stawkami. Za chwilę firmy zaczną się żreć same ze sobą o pracownika. My to musimy przeczekać spokojnie :)
Zostaw swoją opinię o NGK Ceramics - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics