logo NGK Ceramics

NGK Ceramics

Gliwice

Opinie o NGK Ceramics

Były pracownik 2017-06-06 12:56
Nowo przyjęci na DPF nie mają za dużo do gadania w kwestii wyboru działu,rzucają ich tam gdzie potrzebują ludzi.Chodzą legendy,że w wyjątkowych okolicznościach można się przenieść..
1
ajaks 2017-06-06 16:03
No z tym akurat sie zgodzę ale korzystając z tego ze ludzi potrzebują a chętnych maluuutko można spróbować zagadać ... Można , niektórym sie udaje ale jest ciężko napewno nie po miesiącu .
Opal 2017-06-08 10:03
Były pracownik 2017-06-06 12:56

No chyba, że jesteś np. żona , któregoś z kierowników, młodszych kierowników czy jak to tam w hierarchii wygląda. Wtedy masz szanse ;) Wtedy nawet wiesz gdzie będziesz przed pierwszym dniem w firmie ;)
1
aaa 2017-06-08 14:18
Dzieki wszystkim za info. Niby wszystko fajnie, ale jednak jest ta niepewnosc ze moge sie nie predko dostac pod firme. Na prace pare lat pod agencja nie moge sobie pozwolic. 18 miesiecy bym jeszcze dal rade, ale 3 czy 5 to nie relane majac rodzine i kredyt. Ciezki temat bedzie. Tak czy inaczej jakby komus cos jeszcze przyszlo do glowy to prosze o info. Z gory dzieki wszystkim pozdrawiam
2
Pułapka średniego ( czyli ch******) rozwoju 2017-06-08 19:32
kgs gz:
"Zauważyłem w komentarzach pewna tendencje - piszący są albo pracującymi masochistami, którzy męczą się w NGK i płaczą jak jest zle, albo byłymi pracownikami, którzy wypisują dyrdymały nie mające odzwierciedlenia w rzeczywistości"

Bo witryny tego typu sa glownie do wylewania żali. Zauwaz ze 90% os wchodzi tu zeby sie wyzalic a 10% zeby popytac. Tobie sie chcialo tutaj zalogowac zeby napisac cos pozytywnego nt firmy, ale wiekszosci, lacznie ze mna, po prostu sie nie chce tworzyc wpisow :"praca jest w ok"

Przerobiłem w swoim życiu przeróżne miejsca pracy, przeróżne firmy obskoczyłem i większość złych opinii na stronach takich jak gowork niestety sprawdza się w 100 %... ZAWSZE!!!
8
Num 2017-06-12 21:14
Tak czytam opinie i postanowiłem opisać jak miałem przyjemność pracować w NGK.
Praca tam była w pewnym momencie nudna monotonna czasem czułem się jak debil ciągle to samo i tak w kółko kasa był ok jak na czasy w których pracowałem.
Dla młodych jako pierwsza praca ok ale nic na dłużej.
Dla ambitnych raczej nie .
Po dwóch latach zwolniłem się aby zając się czymś ambitniejszym i znaleźć odpowiednia pracę by nie stać w miejscu.
1
ksg 2017-06-13 18:14
Nie badzcie smieszni z narzekaniem o malo ambitnej pracy, monotonii czy braku rozwoju. Na prawde tak ciezko domyslec sie jak wyglada praca na produkcji? Nie ma sie co oszukiwac, to praca dla ludzi swiezo po szkole sredniej, badz dla ludzi z srednim badz nizszym wyksztalceniem i tacy tez beda zadowoleni. Gdzie indziej mozna dostac prace z zarobkami w granicach 3tys na reke, przy czym jedyne wymagania co do kandydata to zeby po prostu pracowal ? Jesli masz wyksztalcenie wyzsze to szukaj pracy jako psycholog czy co tam skonczyles, a nie pchaj sie na prokucje. Zwlaszcza jesli prezentujesz postawe rozszczeniowa jak wiekszosc narzekajacych. No chyba ze jestes automatykiem, albo innym inzynierem produkcji, ale wtedy nie musialbys wylewac tu zali bo juz dawno bys mial swietna robote
Ksgks 2017-06-14 00:14
Jak ty uwazasz ze osoba ze srednim musi pracowac na produkcji to gratuluje kierunku albo nieudacznosci,pracowalem za mniej ale lapalem doswiadczenie,u chinczykow bo dla mnie to chinole przepracowalem 2,5 roku bo nie chcialem jezdzic w delegacje,tepa pala bez ambicji bedzie robic,madry znajdzie cos lepszego,3k?Tyle mam teraz podstawy na reke i jedyne co mi dala ta firma to przezycie miesiaca,ucz sie buraku
Ksgks 2017-06-14 00:18
I rozumiem ze nie swiezo po srednim maja takie same perspektywy?Znaczy ze po srednim skoncza w ngk hahaha,ja ty janie.Mysl co piszesz,krzem jest niezdrowy
ksg 2017-06-14 16:44
Widze ze zrozumiales wszystko calkiem na opak, ale nie chce mi sie juz tu kolejnego eseju.

"Ucz sie buraku" - no ale po co skoro moje buraczane zycie mi odpowiada ? Praca ta nie uwlacza mojej godnosci, nie stresuje mnie, odjebie 8h odbijam karte i zapominam o pracy. To ze tobie 3k starcza jedynie na przezycie miesiaca , nie znaczy ze nie istnieja buraki takie jak ja ktorzy daja sobie rade.

Nie napisalem ze po sredniej szkole mozna tylko to robic.Ok Ty jestes cwaniak i latasz smiglowcem, ale dla wiekszosci takowych ludzi praca fizyczna jest najodpowiedniejsza. Generalnie chodzilo mi tylko o narzekanie ludzi po studiach, ze ta praca im uwlacza itp.

Odnoszac sie jescze do stwierdzenia ze tepa pala bedzie robic za 3k a madry znajdzie cos lepszego, to jednym zdaniem obraziles kilka tysiecy ludzi robiacych na strefie:)
Strzelec 2017-06-16 14:37
W Tucznawie planują zbudować kolejną halę i w sumie ma tam pracować około 1000 osób.
antygiganty 2017-06-16 16:08
Powiem Ci probowales zakozaczyc ale tamten kolega Cie zgladzil widzisz masz studnia a zwykly burak cie pojechał ... Ngk jest dobra gora na rok i good bye
Szakal 2017-06-17 05:43
1) Trzeba najpierw przepracować w Gliwicach określoną ilość czasu, aby zostać zatrudnionym w Dąbrowie Górniczej — jak to wygląda?

2) Praca w DG jest po 12h na dwie zmiany i teraz ile w zamian tego jest wolnego bo domyślam się, że nie tylko weekendy?

3) Proszę opisać jak wygląda proces produkcyjny: jest to przemysł lekki więc prace powinny być zautomatyzowane a tym samym lekko i przyjemnie - czy aby w rzeczywostosci na pewno?

4) Początkowo ile płacą na rękę a po jakim czasie pensa wzrasta oraz ile wynosi?
Zorro 2017-06-19 15:12
Stawka poczatkowa na produkcji to 3200 zl brutto
Ja 2017-06-19 18:10
Od 1 lipca 2017. Podstawą minimum 3200.Na początek brutto. Plus 10% premia i nadgodziny ????
1
Janek 2017-06-19 18:54
Od 01 lipca minimum na start 3200Brutto na produkcji +10%premia i nadgodziny
1
lalalalala 2017-06-20 09:02
I pomyslec ze to wszystko zawdzieczamy zakaldowi na Tucznawie...
Podobno zarzad sobie pluje w zeby z powodu tej nietrafionej inwestycji.Kompletna porazka.Tam nikt niechce pracowac :d A oni mysla,mysleli o zwiekszeniu tego zaklady i mozliwosci produkcyjnych w przyszlosci.

TO jeszcze pewnie nie koniec podwyzek sadze ze w ciagu roku pensja wzrosnie do 4 tys na start :-)
bolojank 2017-06-20 09:18
Nie chca?
A moze nie sa nauczeni pracy?
Przychodzi jeden z drugim i po wyplacie szukaj go pod sklepem. Jak nie tu to w Brembo. Jak nie w Brembo to w spolce na hucie. Wiecznie za najnizsza staeke bo nie potrafi przepracowac 2-3 lat i sie stawki dorobic. No ale potem placz ze malo placa.
Gość 2017-06-20 13:01
Zarząd NGK Ceramics Polska podjął decyzję, że od 1 lipca najniższa stawka wynosić będzie 3200 zł
szok 2017-06-20 13:32
Ta stawka dotyczy tylko Tucznawy czy Gliwic również ?
Simon 2017-06-20 13:43
Skąd takie informacje o stawce?
Gdzieś jest to ogłoszone?
Aleczek 2017-06-20 13:45
Gliwic też, był przekazany oficjalny mail dla pracowników ????
Aleczek 2017-06-20 13:48
Pracownicy dostali maile z tym że podwyżka od 1 Lipca o 700 złotych, wiec najniższa teraz jest 3200
Simon 2017-06-20 14:03
A jaką stawke proponują przyjmowanym teraz?
Aleczek 2017-06-20 14:11
Od Lipca nowy pracownik 3200 brutto plus 10% premii.
1
Aleczek 2017-06-20 14:15
Oczywiscie do tego premia na świeta 1000 i dwa razy w roku za brak L4 po 500 zł brutto. I social. Ja przyjmujac się we wrzesniu 2015 roku miałem 2100 a po pół roku 2200 a teraz nowy 3200 brutto. Do tego podeyżki plus wyrownanie teraz to idzie pracować ????
Simon 2017-06-20 14:39
No to teraz chętnych do pracy przbędzie a i obecni pracownicy nie będą się tak szybko zwalniac.
Aleczek 2017-06-20 14:54
Otóż to bo ludzi brakuje. Szczególnie okres urlopowy maj - wrzesień widać braki.. człowiek robi w tych miesiącach za dwóch.
szok 2017-06-20 15:43
W powiecie gliwickim i tak są spaleni. Wyrobili sobie wątpliwą renome chorą polityką zatrudniania- od agencji do agencji. Niech łatwowiernych szukają gdzie indziej
pluggingista12-14 2017-06-20 16:19
Dalej jest tak ze jak się przerobilo dwa lata bez przypalow pod manpower to juz nie można wrócić żeby w ngk pracować ? Wracam zza Olzy na stale i mysle czy tam daloby się wrócić ?
pluggingista12-14 2017-06-20 16:20
Dalej jest tak ze jak się przerobilo dwa lata bez przypalow pod manpower to juz nie można wrócić żeby w ngk pracować ? Wracam zza Olzy na stale i mysle czy tam daloby się wrócić ?
Aleczek 2017-06-20 20:45
Prawdopodobnie tak jest, ale zadzwoń do WE lub MP i Ci powiedzą dokładnie????
ziooom 2017-06-21 01:59
A biora z wyksztalceniem podstawowym??
Aleczek 2017-06-21 07:37
W ogłoszeniach było minimum zawodowe to Ci nie odpowiem czy biorą z wykszt. podstawowym. Zadzwoń do Manpower lub Work ekspress.
Strzelec 2017-06-21 11:05
Jeżeli masz jakieś sensowne doświadczenie zawodowe to pewnie nie będą patrzeć na wykształcenie.
Aleczek 2017-06-21 15:40
Niby conajmniej 6 miesięcy na produkcji a ja nie miałem żadnego i też przyjęli
elninio 2017-06-21 16:25
Parę lat wstecz wymagali min. średniego. Widać postępującą degrengoladę firmy skoro przyjmują już z gimnazjalnym.Wprowadzanie takiej grupy zawsze skutkuje upadkiem obyczajów
gg 2017-06-21 17:06
przyjmuja bo nie ma rak do pracy bylo duzo chetnych to dali marne 2100 i zapier34dalaj dobrze ze nie ma a ludzi pazerstwo powinno wyjsc bokiem !!! teraz z laska 3200 pewno normy pojda w gore premie zabrali znajac zycie bo nie wierze ze dali tyle i nic nie zabrali albo nic nie wzroslo z norm
Aleczek 2017-06-21 17:43
Zabrali pół roczną i roczną premie w zamian za 700 do zasadniczej. Normy zostały.
gg 2017-06-21 17:55
jakby premie zostaly to spoko by bylo no ale cos za cos i tak jest duzo lepiej niz przy 2100 , to dobrze :D zarabiajta ludziska !
Aleczek 2017-06-22 08:03
Za ocene C+ wychodzilo w ostatnich latach 1890 brutto. To masz 3980 brutto w skali roku a podwyzka 8400 brutto w skali roku. Widac co sie bardziej opłaca
Ojciec.... 2017-06-22 13:25
Hej. Proszę o jakieś info dotyczące dzialu P6 tj kontroli jakości.Czy trudno sie tam dostać i ogólnie jak praca wygląda. Z góry dziękuje za odpowiedz.
gg 2017-06-22 14:02
No opłaca sie ja nie mowie ze nie tylko pisze ze jednak premia mogla zostac chociaż roczna ! !!!
Aleczek 2017-06-22 16:28
Broń Boże od P6 w tym zakładzoe
PracownikDABROWAGORNICZA 2017-06-23 10:00
Nie zapomnij wziąść pod uwage ze wszystkie Z, premie motywacyjne, urlop, nadgodziny itp. masz liczone od podstawy, ktora masz teraz wieksza ;)

Więc suma sumarow lepiej oddać premie polroczna i roczną i mieć lepiej o przeszlo 100% w stosunku do wysokosci premi niz nie miec podwyzki stawki ;)

Nie wspominając o skladkach rentowych, emerytalnych czy zdrowotnych ;)
k&k 2017-06-23 10:36
NO OD LIPCA STAWKA wzrasta na 3200 brutto
xxx 2017-06-23 11:11
Witam mam pytanie jak wyglada sytuacja z przerwami w pracy system 3 zmianowy?
antyjajo 2017-06-23 14:10
Teraz się ludzie rzuca na ngk bankowo ... Czerwoni tez będą mogli sie powyzywać bo w konca dostajesz 3200 to zapierda w końcu to autorobot strefa ...
antyjajo 2017-06-23 14:11
Teraz się ludzie rzuca na ngk bankowo ... Czerwoni tez będą mogli sie powyzywać bo w konca dostajesz 3200 to zapierda w końcu to autorobot strefa ...
1
Aleczek 2017-06-24 07:56
Jedna 20 min ewentualnie od temperatury i wilgotnosci 30 min plus kobiety posiłek regeneracyjny
Zostaw swoją opinię o NGK Ceramics - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics