logo NGK Ceramics

NGK Ceramics

Gliwice

Opinie o NGK Ceramics

D... 2016-08-21 16:41:23
dzięki i wzajemnie ;)
1
Q 2016-08-21 17:24:10
Hmm a jaka zmiana??? I jak coś to maszyning tak po polsku :-) praca nie jest zła ale czasem musisz się narobić:-) no hałas zapalenie na codzień
asdf 2016-08-21 18:20:51
początki to pewnie będzie ból nadgarstkow i rak:)
czeladnik 2016-08-21 21:34:27
Witam serdecznie!
Szukam pracy i chciałbym przyjąć się do nowo powstałego zakładu w D.G.
Zastanawiam się tylko jakie stanowisko pracownika fizycznego byście mi polecili?
Mam 40l. na karku i wolał bym pracę spokojniejszą ( bardziej liczy się dla mnie lżejsza praca niż płaca)
Czytałem coś o piecach? Może coś innego ? Bardzo proszę o wasze sugestie.
Krystian12041990 2016-09-01 12:16:28
Mam pytanie czy dalej są te testy żeby dostać się do firmy typu składanie samolotu w grupach itp. Raz próbowałem i moja grupa się nie dostała.
1
Nikolas automatyczny 2016-09-01 15:33:38
Tak ,są... 15 minut zlozenie zamowienia 25 składanie nas bylo 4,3 odpadlo
uprzejmy 2016-09-01 20:27:21
Odradzam.Tak na moje oko 80 % zalogi jest poniżej twojego wieku. Cieżko bedzie Ci sie odnależc w tej grupie wiekowej, wśrod mlodych szczurów myslących tylko o karierze
4
Gazownik 2016-09-05 12:45:52
I co zabierają wam jednego z linii (piece) bd teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 2200 jak murzyni
1
Denis Małowiejski 2016-09-05 13:12:42
ciekawe jak to jest bo Ty twierdzisz ,ze 3 4 lata i kopa w dupe , a znowu pracownik <nick ma taki> twierdzi ze wcale tak nie jest to albo Ci ludzie byli nieudolni ,albo tak jest albo pracownik jest podstawiony lub tez po szkole dostal prace i tak to przekoloryzowawszy jest zachwycony I Don't know.... powiedzcie jak to jest ,czy uczciwie pracując tez dostaje sie kopa w dupe czy tez nie prosze o opinie prawdziwa nie zmyślona ,pozdrowienia operatorzy
ach 2016-09-06 09:43:41
Uczciwość nie jest tam cnotą.Bardziej spryt, cwaniactwo i adaptacja do systemu.
Na moim dziale jest proporcja 30/70. 30% pod firmą, 70 % pr. tymczasowi i ten podział jest constans.To sie nie zmienia. Jeśli ktos awansuje, odchodzi, przechodzi to wtedy są uzupełnienia/przejścia.I ta proporcja chyba jest tu kluczowa
Myslisz, ze potrzeba az 3-4 lat żeby wykryć nieudolność pracownika.Oni co roku robią "czystki", najsłabsi odpadają.Przez najsłabszy należy rozumiec najmniej lubiany przez przełożonych. W miedzyczasie pare osób same sie zwolni. Mają fatalną kulture pracy jeśli chodzi o zwolnienia bo:
-zwalniaja bez podania przyczyn i słowa wyjaśnienia,
-zwalniany delikwent dowiaduje sie o tym fakcie 15 minut przed fajrantem w ostatnim dniu umowy,
-na wcześniejsze zapytania zainteresowanego , czy umowa zostanie przedłużona , dostaje sie pokrętną odpowiedz, ze nie ma maila z kadr.W ogóle nie patrzą na to , że ktoś ma rodzine na utrzymaniu
13
wwwmen 2016-09-19 15:53:16
A w tym ze zobaczyć jak to w praniu wygląda zobaczyć można , lecz cz na long time , niech każdy odpowie sobie sam ....
pogo 2016-09-20 05:05:41
Witam dziś mam rozmowę w Manpowerze czego mam się spodziewać , jakie pytania zadania itd ?:)
Dzidziuś 2016-09-20 11:39:12
pogo, obslugiwać sie suwmiarką, ułamki, zadanie logiczne :)
trelek 2016-10-11 14:39:16
Narzekacie jak baba po okresie. Trzeba robic to normalne jak wszędzie. Zmieńcie sobie prace jak wam zle. Mi często tez się nie chce jak każdemu ale albo chce robic i robię albo się zwalniam.
1
asd 2016-10-11 21:10:20
jako pracownik z 10 letnim stażem zarabiam 5.ooo pln na rękę wiec warto było się zatrudnić?
lol 2016-10-12 10:09:23
5000 :D ale chyba w snach :D
lol 2016-10-12 17:52:42
te 5000 to chyba w miesiącach z premiami. wtedy to możliwe
trelek 2016-10-12 20:01:10
Ja pracuje ponad 2 lata i mam przeciętnie ok. 3000 netto wliczając oczywiście premie. Czasem jest 2400 a czasem 4500 zalezy jaki miesiąc.
DodzialuHR 2016-10-13 14:21:19
Skonczcie pisac te pozytywne opinie na zamówienie.K...a ,ze monitoring NGK siega nawet tutaj
1
Idek 2016-10-14 18:22:43
Bzdury piszecie. Ja pracuje w NGK 11 lat i jak juz kogos zwolnia to tylko za kradziez albo alkochol.Fak jest taki ze ludzie zwalniaja sie sami bo nie odpowiada im to ze trzeba pracowac. Oni chcieliby nic nie robic a kase dostawac , i jak uwali im przelozony premie za to ze telefon ciagle uzywany albo ze sie miga od pracy lub cos zepsuje to juz zaklad do kitu i trzeba sie zwalniac.
1
Idek 2016-10-14 18:32:56
Pieprzysz glupoty. Ja pracuje wNGK 11 lat i pierwsze slysze ze tak zwalniaja. Zwolnienia sa tylko za kradzieze i alkochol. A za co ciebie zwolnili?
PracowniKkNGK 2016-10-15 19:40:25
nie licz na kokosy. Pracodawca robi wszystko by zatrudnić jak największą liczbę pracowników. Ciągle są zapotrzebowania na prace a chętnych brak. Tak więc zachęcają podwyższając stawkę dla nowo przyjętych. O starych pracownikach zapominają. Pracownik co od stycznia 2017r zostanie przyjęty to stawka 2400zł w porównaniu pracownik co robi 5lat - ma 2500. Bez nadgodzin w tej firmie to mizerna wypłata. Uciekać lub szukać lepszych stanowisk. Odradzam produkcję, choć sam na niej pracuje . Mam nadzieje że do czasu.
4
trelek 2016-10-19 10:15:19
Kolejni narzekający. Ja pracuje 2 i pól roku w ngk i mam 2500 pamiętaj ze od stycznia znowu będą podwyżki wiec będę miec 2700 wiec więcej od nowoprzyjetych. Niedziobie dla lepszych ocen tylko robię co do mnie należy i tyle. Skoro pracujesz tam 5 lat i narzekasz na małe zarobki to po co tam jeszcze pracujesz?
trelek 2016-10-19 10:25:02
I zapomniales o dodatkach i o funduszu socjalnym. Dodatki to premia15%, premie polroczne ok 1600zl, premia za brak chorobowego 500 co pól roku, swiateczna 1000zl, potem pod ngk jest socjal grusza przeważnie ponad 1000zl zalezy od dochodu w rodzinie, na podręczniki dla dziecka 100-300zl, zapomoga zimowa jak kasa zostanie z funduszu. A i zapomniałem ze na piecach maja dodatek 240zl. Zakladajac ze ktos pracuje 5 lat to jest pod ngk i nie powinien narzekać.
Robot1 2016-10-19 16:36:56
czytałem tu opinie zanim sie zatrudniles podjalem prace i zgadzam sie z Toba w 100% idealnie opisane pozdrowkiii....
Urobiony po łokcie 2016-10-20 12:53:11
Ładnie, dokładnie tylko szkoda że wszystko brutto
1
leon 2016-10-24 13:26:30
Zarobki 2100 brutto żenada za pracę na 3zm najlepiej dyspozycyjny 30dni w miesiącu bo ci umowy nie przedłużą .syf bo to ceramika a więc rakotwórcze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kierownictwo skrzywione brygadziści i plusowi nie robią kompletnie nic a srają wyżej niż d.py mają .jedno wielkie zastraszanie pracowników czasowych.
Ogólnie nie polecam tylko Ngk Tenneco i Roca mają największą rotację ludzi czego moźna się spodziewac po firmie . Która ma już 12lat
3
Filter 2016-10-25 19:11:57
robi ktos na dziale gpf moze opisze ktos swoje spostrzezenia...
gamon 2016-10-26 15:38:55
To nowy pracownik 2100 a ja pracuje 4 miechy i mam miec 2100 ? Dobrze to rozumiem? Przeciez to będzie bez sensu i duży ludzi sie zwolni jak tam nas oleja . ..
edit 2016-10-26 16:27:13
2400 nowy pracownik *
fred 2016-10-27 04:56:17
Pewnie ją tam wszyscy nieźle łoją. Znam to z autopsji
NGKcer 2016-10-28 08:06:20
tez wierzylem w te brednie ,ale koles jak nie zrobisz sobot to pracujac na 3 zmiany 1800 zl dostaniesz i dziwisz sie ze ludzie uciekaja ,jedyny plus to bus pracowniczy ,tak to zadnych nie widze ,normy wyszpanowane ze na chwile obecan bardziej sie nie da .... wiec skoncz (usunięte przez administratora) !
1
jaa kam 2016-10-30 13:25:10
Ja ze stażem 6-cio letnim w miesiącu bez dodatkowych premii z trzema sobotami wyciągam 3700netto... więc nie pier...cie że się nie da zarobić..
jak ktoś się zatrudnia po to żeby przyjść dać z siebie 10% wysiłku i marzy mu się zarobek na poziomie 3000 to powodzenia... i skącznie marudzić tylko weźcie się za robote
janapewnoo 2016-10-31 08:55:05
Jak można dać z siebie 10% skoro sa targety i nawet jakbys sie obsral robic musisz wiec [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda a te 3700 to chyba piece i zamiast wolnego waliles nadgodziny ...
fizo 2016-10-31 15:30:53
Od razu widac , ze jestes jednym z czerwonych. To wasza wspólna cecha - te tendencyjne obwinianie pracownikow za wszystko
SomeoneNew 2016-11-01 06:40:49
NGK Ceramics miało kiedyś dobrą opinię, teraz to stawki w Lidlu są większe. Wymagają od nas japońskiej doskonałości za chińskie wynagrodzenie. Pracuje tu 10 lat i tylko wypracowana stawka mnie trzyma, gdyby nie to dawno nie tu nie ma. Rekrutacja jak na kierownika a płaca mizerna...
2
fffffranek 2016-11-01 12:04:55
kur**wa wreszcie ktos to nazwal po imieniu
1
trelek 2016-11-01 13:29:30
Nie piszcie głupot że w systemie 3zmiany się napracujecie, widzę dzialy p1 p4 p5 p6 jak co chile na papierosa idą w dużej mierze siedząca robota, bajer na całego, kobiety spokojnie się wyrabiają awidzę opinie facetów to aż mi wstyd jeszcze zapiepszu nie widzieliście. Mi tez często się nie chce ale nie narzekaj jak dzieci.
aaaaa 2016-11-02 08:56:51
chcialbym cie spotkac na zywo,ciekawe czy wtedy byłbys taki madry p.ed.ale !
4
Inspektor 2016-11-12 13:24:42
Polecam, jest ok

Rozmowa do firmy - bez większych problemów

Fajne szkolenie na początek w drugi dzień - z tym się nie spotkałem nigdzie - trochę szkolenia, trochę zabawy i na koniec dostajesz certyfikat także jak na start to SUPER

a jak masz trochę oleju w głowie i chęci to zawsze idzie na sobotę się załapać czy jakąś kase dostać za kaizen.. piechotą nie chodzi. I co jakiś czas premię półroczną dają. miesięczna praktycznie zawsze jest.

Jak nie masz auta to jest autobus, za parę zł jest multisport

Jest OK, polecam
2
mamba 2016-11-13 17:29:31
Mam pytanie,czy na gliwice potrzebują ludzi ? i po jakim czasie po złozeniu CV zadzwonili do Ciebie ?
Robol 2016-11-14 20:29:50
Miałem z ROKI zwolnić się i przejść do NGK ale jak czytam komentarze to taki sam syf jak w ROCE
meteorus 2016-11-15 16:17:28
No cóż kolega obozowiska rządzą się swoimi prawami , chodź to ngk jakos mega najgorsze jest Agencje to przepotężny minus i te umowy szkoda slow, ponoć od nowej roku Ci co nie maja , maja miec 2400 brutto wie ktos cos czy popelina ?!
robol 2016-11-18 15:07:06
Witam czytam i czytam i wiadomo zawsze sie znajdzie ktos taki i taki ale jak wyglada praca na piecach i produkcji? gdzie 8h a gdzie 12H jak to tam dziala? pozdrowki
ano 2016-11-18 16:24:43
Szkolicie już ludzi do fabryki w Dąbrowie? Wie ktoś kiedy zaczną produkcję.
mamba 2016-11-18 19:30:53
Przyjmują ludzi ?
amen 2016-11-19 12:42:50
Podejmujac obecnie prace na DPF-ach podejmujecie spore ryzyko.W 2018 bedzie przeprowadzony remodeling zakładu a po nim relokacja czesci załogi na inne fabryki
kriss 2016-11-22 09:32:56
Z tego co widze nagminne jest lamany kodeks pracy w NGk dlatego tez zglosilem cala sytuacje do DAS Polska za nie rowne traktowanie pracowników ze względu na rodzaj zatrudnienia art. 18.3a kodeksu pracy. Dlaczego nie wszyscy nmaja wypłacone premie swiateczna? mam nadzieje ze zwroca tym ludziom za okres 3 lat nie wyplkaconych a należnych zobowiazan
trelek 2016-11-23 22:59:00
Przecież premie stateczną mają wszyscy więc o co ci chodzi?
Praca na początku w agencji to troszkę feler przyznam.
Dawerty 2016-11-30 07:02:15
Witam. Chcę się przyjąć na dział piece, napisze mi ktoś jakąś realną kwotę netto jaką można tam zarobić? Wiem że podstawa 2205zł brutto plus dodatek 240zl brutto plus do 10%premi. Wszystko niby zrozumiałe, dochodzą nocne godziny pracy, ewentualnie jakis dzien pewnie przekracza grafik (nadgodziny). Taka realna kwota na początek jakiej się mam spodziewać.
Zostaw swoją opinię o NGK Ceramics - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics