Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NGK Ceramics

Pracowałeś w firmie NGK Ceramics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
PX - 2015-02-10 08:41:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [trelek - 2015-02-05 14:34:53]:
Tu się zgodzę że zapylenie jest wszędzie, aczkolwiek zakładam że w domu nie mamy w powietrzu włókien węglowych których na zakładzie nie brakuje :D. Racją jeż też że prócz środków transportu wewnętrznego, które powodują że się pyli to jeszcze ludzie się do tego przyczyniają tak jak napisałeś. Z moich obserwacji wynikło, że masę ludzi tak sprząta z czystego lenistwa. Gdzie generalnie lepiej, jak by w ogóle już nie sprzątano ;d
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-02-10 13:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie mi proszę ile czekaliście na telefon po pierwszym etapie rekrutacji?
zdjecie uzytkownika
trelek - 2015-02-10 14:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomek - 2015-02-10 13:53:59]:
Do tygodnia odpowiadają, chiciaż ja czekalem jeden dzień.
zdjecie uzytkownika
Mario - 2015-02-11 09:22:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak jest z sobotami? cały rok mozna chodzic ? idzie zarobic dzieki temu lepiej ? tzn chodzi mi o całkowitego żółtodzioba bo mam juz wszystko załatwione teraz tylko badania i moge zacząc prace.
zdjecie uzytkownika
trelek - 2015-02-11 10:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mario - 2015-02-11 09:22:45]:
Są soboty a ile to zależy od zapotrzebowania, jak wszędzie.
Tak idzie lepiej zarobić, zgodnie z ustawą dodatkowo 100% za sobotę, 50% za nadgodziny w tygodniu.
Wiesz już na jaki dział idziesz?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-02-11 11:50:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak jest na utrzymaniu ruchu? są jakieś wakaty, jakie są u was zarobki?
zdjecie uzytkownika
adik.hhws@ - 2015-02-11 15:36:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytania o powody zwolnienia z poprzedniej firmy . Czego oczekuje od ngk. Jak sobie wyobrazam tam prace. Czy nie przeszkadza mi monotonia pracy... kto pomoże ???
zdjecie uzytkownika
Mario - 2015-02-11 17:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [trelek - 2015-02-11 10:18:50]:
na p4 z tego co sie orientuje.słyszałem ze praca nie jest tam najcieższa
zdjecie uzytkownika
Duży_Z - 2015-02-12 19:06:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do UR cały czas jest rekrutacja. I automatycy i mechanicy. A zarobki, zależy od doświadczenia i wiedzy. Od 3200 do 4200 brutto
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-02-12 21:53:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Duży_Z - 2015-02-12 19:06:44]:
A przyjęcie jest bezpośrednio pod NGK czy też przez pośredników?
zdjecie uzytkownika
HP - 2015-02-18 08:13:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do kiedy jest aktualny nabór.
Czy na badaniach lekarskich sprawdzają słuch - audiometr.
zdjecie uzytkownika
lysy - 2015-02-20 16:03:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak jest audiometr. spirometria itp.
zdjecie uzytkownika
HP - 2015-02-21 20:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lysy - 2015-02-20 16:03:36]:
Czyli z wrodzoną wadą słuchu nie mam szans.
To znaczy że jest hałas na halach - wszystkie stanowiska czy tylko niektóre ?
zdjecie uzytkownika
trelek - 2015-02-23 20:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [HP - 2015-02-21 20:38:46]:
Niektóre
zdjecie uzytkownika
po - 2015-02-24 11:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem na rozmowie w work express ile czekaliście na telefon bo powiedziano mi do 2 tyg.
zdjecie uzytkownika
poli - 2015-02-24 11:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie unikajcie tej firmy z daleka.Mówie to dla Waszego dobra z troską o Waszą higiene psychiczną
zdjecie uzytkownika
Ketchup - 2015-02-24 16:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poli - 2015-02-24 11:45:21]:
@Poli, możesz uzasadnić swoje zdanie jakoś? Bo zastanawiam się nad wysłaniem CV.
zdjecie uzytkownika
endżikej - 2015-02-25 07:43:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Japońska firma, która wymaga japońskiego podejścia do pracy. Ogólnie ujmując jesteś trybem dodatkiem do maszyny a w zestawieniu cyferką która wchodzi w skład systemu, który ma generować dochód. Wszystko w imię ekologi i serwisom, warsztatom które zbijają kokosy naprawiając to dziadostwo, które nie grzeszy wytrzymałością. Zatrudniając się na produkcji godzisz się z 8 godzinnym lub 12 godzinną pracą jaka maszyna, jesteś nie wygodny lecisz, chorujesz lecisz, robisz buble lecisz. Generalnie nie tańczysz jak ci zagrają lecisz :). Praca dla ludzi bez jakich kolwiek perspektyw. Brak życia towarzyskiego i praca nie dla ludzi o miękiej psychice. Polecam tylko jako wariant na chwile do póki nie znajdzie się coś sensownego.
zdjecie uzytkownika
trelek - 2015-02-25 20:22:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [endżikej - 2015-02-25 07:43:44]:
Więc tak...ja pracuję w trybie 12h i mam czas na życie toważyskie 15 dni w pracy 15 dni wolnego w miesiącu. Chorują ludzie,robią buble, często są niedokońca wygodni i jakoś pracują i nienarzekają.
Co do trybiku wmaszynie ... powiedz mi w jakiej dużej firmie produkcyjnej tak niejest? W każdej operator jest trybikiem, mniej lub ardziej ważnym.
Praca dla ludzi bez perspektyw? myślę że nie, zaroki dobre, bhp socjal jest bar dobry, możliwość awansu jest.
Szanuję twoją opinię na temat pracy w NGK ale zatrudnij sie najpier w kilku innych zakładach dla porównania i wtedy się wypowiadaj.
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
roju - 2015-03-03 07:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Mam takie pytanie. Która z agencji współpracującej z NGK oferuje lepsze warunki zatrudnienia - Manpower czy Work Express? Czy jest to bez różnicy i płaca i umowy są takie same? Pytam bo chcę spróbować i złożyć papiery ale nie wiem do której agencji. No chyba, że do dwóch jednocześnie a potem czekać aż któraś się odezwie ;)
zdjecie uzytkownika
trelek - 2015-03-03 08:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roju - 2015-03-03 07:18:57]:
Warunki przyjęcia są takie same ale proponowałbym bardziej work express, chłopcy z mana czasami narzekają że coś im niepasuje, ja niewiem bo niewnikam w ich wypłaty, tylko tak słychać.
zdjecie uzytkownika
piast - 2015-03-03 10:46:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
work ma lepszy układ w ngk bo więcej od nich idzie potem na stałe umowy
zdjecie uzytkownika
Być może - 2015-03-03 11:30:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem opinie że budują nową hale żeby nie robić nadgodzin. Jest to prawda??
Jak wygląda stanowisko kontroli jakości w NGK i jak z zarobkami??
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: O ile pamietam pierwsze spotkanie bylo za czasow adecco w biurze w gliwicach. Pytania typu czy mam w planach nauke , czy to praca na stale czy przejsciowo. Ogolnie wtedy mila obsluga itp. Kobietki bardziej kumate niz te teraz w manpower czy work. Bez obrazy ale strasznie tempe, w adecco mialem wszystko na zyczenie i na maila nawet.
Pytania: Pytania o powody zwolnienia z poprzedniej firmy . Czego oczekuje od ngk. Jak sobie wyobrazam tam prace. Czy nie przeszkadza mi monotonia pracy.
zdjecie uzytkownika
trelek - 2015-03-03 14:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Być może - 2015-03-03 11:30:09]:
W nowej hali będzie produkowany inny produkt, też filtry ale innego typu więc niebędzie to miało wpływu na ilość nadgodzin.
Mają gdzieś budować jeszcze jeden zakład ale nieznam szczegółów.
Co do kontroli jakości to praca chyb a wygląda tam jak wszędzie indziej, zakładasz filtr i strart, monotonia.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-03-04 12:18:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś kto nie lubi robić w kółko tych samych rzeczy nie lubi wyższej temperatury to nawet nie się nie pcha. Poza tym duża rotacja więc coś w tym jest.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy NGK Ceramics?
Zadaj pytanie