Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o NGK Ceramics

Pracowałeś w firmie NGK Ceramics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
abc - 2014-11-19 12:53:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Atmosfera jest w pozadku,moge wypowiedziec sie o linii p6 bo tam pracuje.Praca monotonna i przez pierwszy okres ciezko sie przyzwyczaic ale pozniej zaczyna sie rutyna.Zadna filozofia jesli chodzi o czynnosci,tzw praca tasmowa.Duzo mozliwosci nadgodzin wiec zawsze dodatkowa kasa wpadnie jak sie komus chce przyjsc
zdjecie uzytkownika
maja - 2014-11-27 17:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wie ktoś o której jeździ autobus do ngk z Knurowa ?
zdjecie uzytkownika
marian - 2014-12-05 13:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Cześć, a jak wygląda praca na dziale montażu sensorów ? Praca podobno 2zmianowa po 12h. Czy mógłbym się dowiedzieć od was czegoś więcej ?
zdjecie uzytkownika
PX - 2014-12-05 20:03:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzial montowania sensorów to całkiem osobna komórka produkcyjna nie ma nic wspólnego z DPF napewno jest to najczystrzy dzial ze wszystkich w firmie przed wejściem na hale trzeba przebrać obowie osobiście tam nie pracowalem ale znajomy sie przeniósł własnie tam i mowil ze sa troche inne zasady i tryb pracy napewno to dzial gdzie sie nie przemeczysz nie pobrodzisz ani noe spocisz obecnie praca w trybie 2 zmianowym po 12h wiec swiatek piatek i nie dziela trze na tym dziale zapierdzielac :-D
zdjecie uzytkownika
marian - 2014-12-05 23:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapytam dokładniej w worku jak wygląda ta oferta... aktualnie pracuję w Oplu, ale zastanawiam się nad zmianą....
zdjecie uzytkownika
simonka 96 - 2014-12-13 09:08:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowy pracownik przy stawce 2000 zł na pewno nie zarobi 2150 netto nawet pracując w godzinach nadliczbowych
zdjecie uzytkownika
gg - 2014-12-13 12:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to ciekawe bo dostalem 1 wyplate 2080zl.Ppdstawa+za pranie+premia swiateczna+1 sobota 100%.Napewno hahahahaha
zdjecie uzytkownika
Br - 2014-12-18 21:00:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam . Dostałem dziś telefon z zaproszeniem na rozmowe kwalifikacyjną na stanowisko pracownika produkcji . Pani kazała nauczyć się historii firmy, jej działalnośći itd .. Tutaj czytam o pewnych testach, czy mogę się dowiedzieć tutaj czegoś więcej, rad ? Zależy mi by dobrze wypaść i dostać tę pracę . Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Tokio - 2014-12-29 23:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
piece 2000 zł brutto na start a z 2200 netto nie schodze za 168 godzin,popracuj w ngk 2 miesiace i sam oceń a tolerancje trzeba miec nawet dla ludzi,a cymes! skończ podstawówke :):)
zdjecie uzytkownika
Tokio - 2014-12-29 23:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a zarabiam najwiecej w porównaniu do kolegów po roku pracy w ngk,ale jak ktos ma delikatne rączki od kompa niech nawet nie zawraca głowy w worku albo mp,bo tylko blokuje kolejke ambitniejszym:):)i denerwuje Kasie :)
zdjecie uzytkownika
cymes - 2014-12-30 20:26:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Typie tokio,mnie nie obchodzi ze ty zarabiasz najwiecej od kolegow z ngk,ja jestem elektrykiem przemyslowym i zarabialem wczesniej z 3 z przodu ale wole wygode,w tym burdlu ngk nie zmecze sie,autobus mnie dowiezie i jestem w stanie sie utrzymac.Mysle ze jak bedziesz starszy bo domniemam ze jestes gowniarzem to docenisz rodzine i 8 godzinny dzien lekkiej choc idiotycznej pracy
zdjecie uzytkownika
wolnasobotainiedziela - 2015-01-08 12:03:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2014-11-13 12:42:12]:
Daj pan sobie spokój panie zainteresowany,obawiam się że jesteś pracownikiem biurowym jakiejś tam firmy, a dane o zarobkach potrzebne ci są do rozeznania jakie płace są w innych zakładach pracy i wykorzystasz je w razie negocjacji płacowych mówiąc ''patrzcie ile zarabiają w NGK a wy chcecie więcej i więcej''
zdjecie uzytkownika
ketchup - 2015-01-13 00:24:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy na wszystkich działach w NGK jest duże zapyelenie? Chciałbym pracować w NGK, natomiast po 3 latach w obecnej pracy gdzie jest duże zapylenie, chce pracy przy, której nie nabawię się pylicy.
zdjecie uzytkownika
bigos93 - 2015-01-16 00:02:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Płaca 2 brutto, + 15 procent premii. Z dwoma sobotami lajtowo się na 2 tysiące netto wyjdzie, z 4 sobotami 2,4-2,5 koła(mówię o sobie) a na dziale p6 premia zazwyczaj maksymalna(lub prawie) jest i robota lajtowa w porównaniu do np. tenneco.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-01-16 11:46:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w ngk i chciałbym tam sie na zot dostać jak to zrobic ? po ponoć nie przyjmuja drugi roz
zdjecie uzytkownika
Kyosti - 2015-01-17 15:23:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam isc na rozmowe. Proponuja 2 tys brutto plus 15% premii z work expresa. Pytanie ile realnie mozna tam zarobic na reke?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-19 22:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kyosti - 2015-01-17 15:23:02]:
5000zł za 499godzin
zdjecie uzytkownika
danny - 2015-01-21 11:20:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracujac na piecu mam spokojnie 2200zl bez nadgodzin, w okresie od listopada do lutego wyplata cos ponad 2700
zdjecie uzytkownika
gks - 2015-01-21 19:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [danny - 2015-01-21 11:20:35]:
to ile godzin w miesiącu pracujesz za te 2200?
zdjecie uzytkownika
As - 2015-01-22 22:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam

Post skierowany do osób które się zastanawiają nad pracą w NGK. Warto, naprawdę, wszystko zależy od podejścia. Solidny pracodawca a patologie są wszędzie. Dobre zarobki jak dla kogoś kto zaczyna swoją karierę.
Pracuję od roku i jestem mega zadowolony, jedyny mankament to początek i praca przez podfirmy.
Stawka 2000 brutto + 15 % premi co miesiąc i tak średnio 2, 3 soboty bez przymusu. Dodatek szkoleniowy DOJO 70 zł razem daje ok 2150 na rękę.
Teraz dostałem podwyżkę 160 zł do stawki za tzw oceny.

przepracowałem ponad rok i dostałe 2 x 500 zł dodaadku za brak L4 i tzw premię za oceny ok 1000 zł DODATKOWO.
Ci co piszą ze firma zła niech próbują szczęscia gdzie indziej
zdjecie uzytkownika
mario - 2015-01-23 17:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [danny - 2015-01-21 11:20:35]:
A jak wygląda praca na piecu, ciężko? bo co do temperatury to chyba nie ma wątpliwości i praca po 12 godz.?
zdjecie uzytkownika
janik - 2015-01-23 18:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-01-19 22:05:27]:
z tą ręką to uważaj bo ci wcześniej ją urwie jak ty dostaniesz 2tys na rękę i 15% premii, zapomnij.
zdjecie uzytkownika
PX - 2015-01-29 12:03:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca na piecu jest najbardziej monotonna w tym zakładzie i trwa 12h w podwyższonej temperaturze. Z tego tytułu jest dodatek. Czy ciężka ? Zależy jak na to patrzeć etap produkcyjny to półfabrykaty które są lekkie. Nie mniej jednak warunki na dziale należą do extremalnych.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: O ile pamietam pierwsze spotkanie bylo za czasow adecco w biurze w gliwicach. Pytania typu czy mam w planach nauke , czy to praca na stale czy przejsciowo. Ogolnie wtedy mila obsluga itp. Kobietki bardziej kumate niz te teraz w manpower czy work. Bez obrazy ale strasznie tempe, w adecco mialem wszystko na zyczenie i na maila nawet.
Pytania: Pytania o powody zwolnienia z poprzedniej firmy . Czego oczekuje od ngk. Jak sobie wyobrazam tam prace. Czy nie przeszkadza mi monotonia pracy.
zdjecie uzytkownika
trelek - 2015-01-29 20:59:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Extremalne są tylko w sezonie letnim, mam niemałe doświadczenie w różnych zakładach pracy i nie jest źle na piecach, oprócz lata ale to raptem 2 m-ce.
praca monotonna niema co oszukiwać ale ja tam pracuje żeby żyć i niewybrzydzam ważne że firma dobra i dba o pracownika. Żeby tylko niektórym ludziom nieodbijała szajba jak tylko koszulke zmienią. pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
melek - 2015-01-30 09:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
" Robota dla typowego fizola, który nie koniecznie musi być kumaty żeby pracować jak trybik, świetne miejsce jak chcesz się zaczepić na chwilę żeby dostać kasę po opierdalać się, mieć zus i z niewiadomych przyczyn rozchorować się żeby iść na L4" - słowa mojego znajomego co tam pracował myślę że tyle w temacie :D.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy NGK Ceramics?
Zadaj pytanie
x