Pośrednictwo Finansowe „KREDYTY-Chwilówki” Sp. z o.o.

Tychy

Opinie o Pośrednictwo Finansowe „KREDYTY-Chwilówki” Sp. z o.o.

xxx 2011-11-29 18:09
a w jakim mieście?
anonim 2011-11-29 18:14
gall anonim - 2011-11-29 17:16:05

Jestem nowym pracownikiem kierownik regionalny nigdy wcześniej nie zaglądałam na tą stronę i żałuję bo chyba bym się nie zdecydowała na tą posadkę. Wygląda na to że każdy w tej firmie to może być ktoś z rodziny znajomy kochany donosiciel tak. Złożyłam wypowiedzenie w mojej poprzedniej firmie bo wydawało mi się że jest tam bałagan ale byłąm w błędzie tam było wszystko poukładane.
Przeczytałam ciekawą opinię że jeśli..................

Przykro mi. Ale porzuć wszelką nadzieje, ze bedzie dobrze, że będzie normalnie.
anonim 2011-11-29 19:00
w jakim mieście bedziesz kierownikiem?
lola 2011-11-30 18:04
Napisze wam szcera prawdę jesli chcesz zaczac prace w KCH to na samym poczatku nie mozesz dac sobą pomiatac.Trzeba stawiac na swoim.
anonim 2011-12-02 17:38
ulotkarz - 2011-11-30 17:40:58

Jak ktoś pracuje solidnie i stara się o dobro firmy to jest dobrze, a jeżeli się obijasz nie chce ci sie pracować to widać takie efekty jak powyżej. Pozdrawiam wszystkich.

Witam, ja pracowalam jako ulotkarka. Za poltora tygodnia miała byc wyplata za przepracowany tydzień czyli 5 dni - co sie okazalo? za trzy dni po 8 godzin pracy, a stawka( usunięte przez administratora ) pracy; mnie i koledze NIE ZAPLACILI PIENIEDZY!!!, Pracowaliśmy solidnie, dokladnie a jeszcze byliśmy pilnowani przez jakiegoś tam chlopaka z samochodem. Tlumacza sie bez powodu, że Na jakis tam system trzeba czekać, bo nie zarejestrowal nam te dni!?. Co to ma znaczyć? (usunięte przez administratora) Strasznie jestem zla na ta firmę!!! chcialam zarobić sobie na studia. Stracony czas, pieniadze. Moim zdaniem ( usunięte przez administratora )pracowników nowo zatrudnionych nawet bez( usunięte przez administratora ) KOSZMAR, NIE PRACUJCIE W TEJ FIRMIE!!!
Pracownik umowa zlecenie. 2011-12-03 09:10
Mam pytanie czy pracując na umowe zlecenie jako pracownik reklamy w tej wspaniałem firmie moge liczyc że otrzymam talony na swieta?jesli tak to w jakiej wysokosci??czekam na wasze odpowiedzi.
anonim 2011-12-03 10:59
pytanie skieruj do swojego koordynatora.
\\738 2011-12-03 12:59
anonim - 2011-12-03 10:59:46

pytanie skieruj do swojego koordynatora.

koordynator to( usunięte przez administratora ) on nic nie wie, nie wie co się dzieje i odsyła do( usunięte przez administratora ) którego nigdy nie ma, nigdy nie ma czasu albo jest mocno zajęty gdzieś tam na wyjeździe. Rozmowa na temat talonów była juz z (usunięte przez administratora) jest nie uchwytny. Ciekawe dlaczego tak się chowają? ( usunięte przez administratora )
anonim 2011-12-03 17:16
talony na swieta dostają nawet ulotkarze którzy juz troche pracuja w taej firmie nie wiem jak teraz jest ale pewnie z pół roku albo rok trzeba miec przepracowane a nie ( usunięte przez administratora )kazdy dzien bedziecie miec wypłacony( usunięte przez administratora )mała ale jak ktos cche sobie troche dorobic to czemu nie nie polecam dla osob które potrzebuja stałej pracy bo duzo wolnego jakies przerwy wtedy sidzicie w domu i nie zarabiacie a kierowcy jezdza sobie w kolumnach i płacone maja
anonim 2011-12-05 10:36
czy będąc na umowie zleceniu jest płatne zwolnienie lekarskie w tej firmie? Proszę o info dzięki.
................... 2011-12-05 19:00
w zadnej firmie na umowe zlecenie nie jest chorobowe platne i lekarskie zwolnienie nie ma tu mocy choc jak zdazy ci sie zachorowac w KCH i trwa to 2-3 dni w skali miesiaca czy tam kwartalu to twoja wyplata nie ulega zmianie a jezeli caly miesiac chorujesz to poprostu nie masz kasy
anonim 2011-12-05 21:48
................... - 2011-12-05 19:00:36

w zadnej firmie na umowe zlecenie nie jest chorobowe platne i lekarskie zwolnienie nie ma tu mocy choc jak zdazy ci sie zachorowac w KCH i trwa to 2-3 dni w skali miesiaca czy tam kwartalu to twoja wyplata nie ulega zmianie a jezeli caly miesiac chorujesz to poprostu nie masz kasy

Jeżeli płacisz dobrowolne ubezpieczenie chorobowe to możesz pójść na PŁATNE (80%) zwolnienie lekarskie. Zapewne o chęć płacenia takiego ubezpieczenia byłeś pytany/pytana podczas zawierania umowy.
anonim 2011-12-05 23:07
Witam wszystkich. Od niedawna zacząłem pracować w tej firmie. Niedawno wróciłem ze szkolenia z Wrocławia. Naprawdę nie rozumiem skąd tyle negatywnych opinii o tamtejszych biurach??? Ja odniosłem bardzo pozytywne wrażenie, szkolenie odbyło się profesjonalnie, dziewczyny z biura ( usunięte przez administratora ) dołożyły wszelkich starań aby przekazać mi jak najszerszy zasób wiedzy i muszę nadmienić że dawno nie spotkałem tak życzliwych i zaangażowanych ludzi, za co im serdecznie dziękuje . Dlatego też nie zgodzę się z żadną negatywną opinią dotyczącą biur we Wrocławiu. A jeżeli chodzi o firmę uważam, że ma duży potencjał, gdyż wysokość zarobków, atmosfera i organizacja pracy zależy tylko i wyłącznie od samych pracowników.
anonim 2011-12-06 21:39
anonim - 2011-12-05 23:07:15

Witam wszystkich. Od niedawna zacząłem pracować w tej firmie. Niedawno wróciłem ze szkolenia z Wrocławia. Naprawdę nie rozumiem skąd tyle negatywnych opinii o tamtejszych biurach??? Ja odniosłem bardzo pozytywne wrażenie, szkolenie odbyło się profesjonalnie, dziewczyny z biura przy ul. Kołłątaja dołożyły wszelkich starań aby przekazać mi jak najszerszy zasób wiedzy i muszę nadmienić że dawno nie spotkałem tak życzliwych i zaangażowanych ludzi, za co im serdecznie dziękuje . Dlatego też nie zgodzę się z żadną negatywną opinią dotyczącą biur we Wrocławiu. A jeżeli chodzi o firmę uważam, że ma duży potencjał, gdyż wysokość zarobków, atmosfera i organizacja pracy zależy tylko i wyłącznie od samych pracowników.

bo oddzial kołłataja we Wroclawiu jest najlepszy pracuja tam superowe dziewczyny masz szczescie chlopie ze nie trafiles do biuro na Jednosci Narodowej bo bys zobaczyl zyczliwosc pani kierowniczki zajadła zmija a co do firmy nie zachwalaj dnia przed zachodem slonca dam sobie palec obciac ze niedlugo zmienisz zdanie o tej firmie na poczatku kazdy zachwalał dopuki sam nie zobaczyl w jakie (usunięte przez administratora) sie wpierniczył
zilwia 2011-12-12 16:47
( usunięte przez administratora )Kobieta z podstawowym wykształceniem, kierowniczką w Tychach? Piszecie, kto ma studia skończone, ona ma podstawówkę. Jest to upokarzające zwłaszcza dla osób , które pracują pod rządami takiej osoby z podstawowym wykształceniem. Szkoda co opowiadać, widać ( usunięte przez administratora ). Ida na ilość nie na jakość a to niestety nie jest najlepszy kierunek.
maryś 2011-12-12 18:13
To nie o to chodzi czy to żenada czy nie, taka kadra niewykształconych ignorantów. Tu chodzi o to, ze ludzie bez wykształcenia którym powierzono takie czy inne stanowisko będą slepo oddani. I bez zmruzenia oka wykonają najbardziej absurdalne i niedorzeczne polecenie. Bo dla nich nie ma innej alternatywy( usunięte przez administratora ) Wiec slepo trzymają sie wytycznych, niszcząc po drodze potencjalną konkurencję. A jak juz dostaną laptopa i samochód to juz pełen lans i szczyt marzen.
( usunięte przez administratora )
hej 2011-12-13 20:32
kierowniczka z Tychów skończyła coś więcej niz podstawówkę bo obecnie studiuje - żeby być studentem trzeba skończyć coś więcej niż podstawówę
Zbyszek Kieliszek. 2011-12-13 21:49
Tajne komplety trzeba chyba. Na przemysłowej.
zilwia 2011-12-14 14:21
A ile kierowniczek jest w Tychach, nie pisze o najwyższej Dyrekcji tylko o tzw. kierowniczce
anonim 2011-12-14 21:02
DOSTALISCIE JUZ BONY NA ŚWIĘTA ???
zilwia 2011-12-15 12:02
hej - 2011-12-13 20:32:28

kierowniczka z Tychów skończyła coś więcej niz podstawówkę bo obecnie studiuje - żeby być studentem trzeba skończyć coś więcej niż podstawówę
No ta( usunięte przez administratora )którą ja znam, nie studiuje napewno, a nie jednemu psu Burek i z tego co wiem to w tej Firmie co drugi to kierownik. ( usunięte przez administratora ) robia z siebie największych i najmadrzejszych Kierowników. Nie rozumiem wobec tego po co ta adwokatura i obrona jakiejś Kierowniczki, ja znam taką która podstawówkę skończyła i chwali się, że \\\\\\\\\\\\\\\"KIEROWNICZKĄ\\\\\\\\\\\\\\\" została, to o czym to świadczy? Mam rozumieć, że nagradza się i wynosi na stanowiska ludzi niedouczonych, czy może takich którzy oszukali w momencie składania dokumentów aplikacyjnych, bo poprostu im wstyd, że w dzisiejszych czasach można mieć skończoną tylko podstawówkę. Pewnie o tym nikt nie wie, bo nikt tego nawet nie sprawdził, a macie w swoich szeregach Panią Kierownik po podstawówce. Czy to jest taki wielki problem to zweryfikować. Tym bardziej, ze jest to osoba, która w ostatnim półroczu odbywała stosowne szkolenia, aby stanowisko Kierownika objąć i pracuje w Firmie od 2,5 roku.( usunięte przez administratora )
szofer 2011-12-15 23:30
Pracuje w tej firmie juz pare lat i tak milej i kopetetnej osoby jeszcze na kierowniczym stanowisku w Tychach nie bylo .Mozna byc po podstawowce i Czlowiekiem a i mozna miec przed nazwiskiem pare tytulow a byc szuja
aaa 2011-12-15 23:57
zilwia - 2011-12-15 12:02:59

hej - 2011-12-13 20:32:28

kierowniczka z Tychów skończyła coś więcej niz podstawówkę bo obecnie studiuje - żeby być studentem trzeba skończyć coś więcej niż podstawówę
No ta( usunięte przez administratora )którą ja znam, nie studiuje napewno, a nie jednemu psu Burek i z tego co wiem to w tej Firmie co drugi to kierownik. ( usunięte przez administratora ) robia z siebie największych i najmadrzejszych Kierowników. Nie rozumiem wobec tego po co ta adwokatura i obrona jakiejś Kierowniczki, ja znam taką która podstawówkę skończyła i chwali się, że \\\\\\\\\\\\\\\"KIEROWNICZKĄ\\\\\\\\\\\\\\\" została, to o czym to świadczy? Mam rozumieć, że nagradza się i wynosi na stanowiska ludzi niedouczonych, czy może takich którzy oszukali w momencie składania dokumentów aplikacyjnych, bo poprostu im wstyd, że w dzisiejszych czasach można mieć skończoną tylko podstawówkę. Pewnie o tym nikt nie wie, bo nikt tego nawet nie sprawdził, a macie w swoich szeregach Panią Kierownik po podstawówce. Czy to jest taki wielki problem to zweryfikować. Tym bardziej, ze jest to osoba, która w ostatnim półroczu odbywała stosowne szkolenia, aby stanowisko Kierownika objąć i pracuje w Firmie od 2,5 roku.( usunięte przez administratora )
A jakich ma się nagradzać i wynosić na stanowiska jak nagradzający i wynoszący niewiele mądrzejsi? Wyobrażasz sobie by np. fryzjer (jeden z kierowników) przyjął do roboty kogoś bardziej kompetentnego od siebie (a o to nie trudno)? A dlaczego w ogóle ktoś taki został kierownikiem? Zero przygotowania do tego! Przyjmuje się i nagradza miernoty by zminimalizować ryzyko że zabłysną. i tak sie to kręci.
scf 2011-12-16 10:29
aaa - 2011-12-15 23:57:48

zilwia - 2011-12-15 12:02:59

hej - 2011-12-13 20:32:28

kierowniczka z Tychów skończyła coś więcej niz podstawówkę bo obecnie studiuje - żeby być studentem trzeba skończyć coś więcej niż podstawówę
No ta( usunięte przez administratora )którą ja znam, nie studiuje napewno, a nie jednemu psu Burek i z tego co wiem to w tej Firmie co drugi to kierownik. ( usunięte przez administratora ) robia z siebie największych i najmadrzejszych Kierowników. Nie rozumiem wobec tego po co ta adwokatura i obrona jakiejś Kierowniczki, ja znam taką która podstawówkę skończyła i chwali się, że \\\\\\\\\\\\\\\"KIEROWNICZKĄ\\\\\\\\\\\\\\\" została, to o czym to świadczy? Mam rozumieć, że nagradza się i wynosi na stanowiska ludzi niedouczonych, czy może takich którzy oszukali w momencie składania dokumentów aplikacyjnych, bo poprostu im wstyd, że w dzisiejszych czasach można mieć skończoną tylko podstawówkę. Pewnie o tym nikt nie wie, bo nikt tego nawet nie sprawdził, a macie w swoich szeregach Panią Kierownik po podstawówce. Czy to jest taki wielki problem to zweryfikować. Tym bardziej, ze jest to osoba, która w ostatnim półroczu odbywała stosowne szkolenia, aby stanowisko Kierownika objąć i pracuje w Firmie od 2,5 roku.( usunięte przez administratora )
A jakich ma się nagradzać i wynosić na stanowiska jak nagradzający i wynoszący niewiele mądrzejsi? Wyobrażasz sobie by np. fryzjer (jeden z kierowników) przyjął do roboty kogoś bardziej kompetentnego od siebie (a o to nie trudno)? A dlaczego w ogóle ktoś taki został kierownikiem? Zero przygotowania do tego! Przyjmuje się i nagradza miernoty by zminimalizować ryzyko że zabłysną. i tak sie to kręci.
I to jest właśnie problem tej firmy. Tacy ludzie są ślepo oddani i gotowi wykonać każde najbardziej nawet absurdalne polecenie.
ona 2011-12-16 18:00
komo - 2011-10-24 17:51:14

Kto z was pracował w firmie kredyty-chwilówki ???

Proszę o kontakt.

Kolega z konkurencji :)





Pozdrawiam

GG-8215209
ja pracuję! i będę się zwalniała. Po jakimś czasie podpisujesz umowę i różne oświadczenia m.in. o dyskryminacji, ubezpieczenia itp. aby swoją firme chronić
a tak naprawdę JEST BARDZO DUŻA DYSKRYMINACJA pracowników pracujących na tych samych stanowiskach!!!.

Nie będę wymieniała miasta bo to bez sensu.
Może osoby tylko \"po znajomości\" dostają od kierowników cukiereczki w bonusach i talonach .... nie wiem jak dyrektorzy ale kierownicy tych dyskryminujących okradają z pieniędzy, kręcą na swoją korzyść!!!
pinokio 2011-12-16 18:20
anonim - 2011-12-05 21:48:00

................... - 2011-12-05 19:00:36

w zadnej firmie na umowe zlecenie nie jest chorobowe platne i lekarskie zwolnienie nie ma tu mocy choc jak zdazy ci sie zachorowac w KCH i trwa to 2-3 dni w skali miesiaca czy tam kwartalu to twoja wyplata nie ulega zmianie a jezeli caly miesiac chorujesz to poprostu nie masz kasy

Jeżeli płacisz dobrowolne ubezpieczenie chorobowe to możesz pójść na PŁATNE (80%) zwolnienie lekarskie. Zapewne o chęć płacenia takiego ubezpieczenia byłeś pytany/pytana podczas zawierania umowy.
i tu ja skrytykuje pana ostatni cytat kiedy mnie zatrudniano:

1. nikt przy podpisywaniu mnie o tym nie informował o dobrowolnych składkach
2. szkolenie, które powinno być nie było! - trzeba było samemu się szkolić
3. choroba niespodziewanie tez mi wypadła trwała tylko 2 dni - nie zapłacono mi, odjęli z wypłaty prawie 200 złotych i nie chcą mi powiedzieć szczegółów
4. okradają zasłużone bonusy (czyżby kierownictwo?)
5. dyskryminacja!!!
..................................................................................................
..................................................................................................
ona 2011-12-16 18:32
anonim - 2011-12-14 21:02:21

DOSTALISCIE JUZ BONY NA ŚWIĘTA ???
do 10 dnia m-ca, wszyscy dostają po 530 zł w talonach, na maluchach 430zł
anonim 2011-12-16 20:06
ja ulotkarz tez dostałem 430 zł
nick 2011-12-16 20:16
pinokio - 2011-12-16 18:20:38

anonim - 2011-12-05 21:48:00

................... - 2011-12-05 19:00:36

w zadnej firmie na umowe zlecenie nie jest chorobowe platne i lekarskie zwolnienie nie ma tu mocy choc jak zdazy ci sie zachorowac w KCH i trwa to 2-3 dni w skali miesiaca czy tam kwartalu to twoja wyplata nie ulega zmianie a jezeli caly miesiac chorujesz to poprostu nie masz kasy

Jeżeli płacisz dobrowolne ubezpieczenie chorobowe to możesz pójść na PŁATNE (80%) zwolnienie lekarskie. Zapewne o chęć płacenia takiego ubezpieczenia byłeś pytany/pytana podczas zawierania umowy.
i tu ja skrytykuje pana ostatni cytat kiedy mnie zatrudniano:



1. nikt przy podpisywaniu mnie o tym nie informował o dobrowolnych składkach

2. szkolenie, które powinno być nie było! - trzeba było samemu się szkolić

3. choroba niespodziewanie tez mi wypadła trwała tylko 2 dni - nie zapłacono mi, odjęli z wypłaty prawie 200 złotych i nie chcą mi powiedzieć szczegółów

4. okradają zasłużone bonusy (czyżby kierownictwo?)

5. dyskryminacja!!!

..................................................................................................

..................................................................................................
Nie no zgadzam się że w tej firmie raczej nikt nie wpadł na pomysł by poinformowac o takiej możliwości osobe zatrudnianą na umowe zlecenie. Ale generalnie takowa jest.
anonim 2011-12-17 21:12
Daj sobie spokój z ta firma szkoda czasu i nerwów.
ww 2011-12-17 22:24
adrian - 2011-12-17 18:49:22

Witam czy ktos z Was moze napisac o pani (usunięte przez administratora)? jaka jest? dostalem zaproszenie na rozmowe w sprawie pracy (kierowca panda tychy) Czytajac tu o panu (usunięte przez administratora) to zastanawiam sie czy wszyscy sa tacy?
A co sie stało z poprzednim kierowcą, wiesz moze?.
adrian 2011-12-18 12:09
ww - 2011-12-17 22:24:30

adrian - 2011-12-17 18:49:22

Witam czy ktos z Was moze napisac o pani (usunięte przez administratora)? jaka jest? dostalem zaproszenie na rozmowe w sprawie pracy (kierowca panda tychy) Czytajac tu (usunięte przez administratora) to zastanawiam sie czy wszyscy sa tacy?
A co sie stało z poprzednim kierowcą, wiesz moze?.
witam nie wiem co sie stalo z poprzednim kierowca Pare tygodni temu wyslalem podanie o prace i teraz dostalem na@ poczte zaproszenie na rozmowe. Nie znam nikogo dlatego pytam Was o (usunięte przez administratora)
kot. 2011-12-22 19:37
Nie opamięta, oj nie opamięta. Tu raczej by się przydał dobry ksiądz egzorcysta i odprawione nad nimi egzorcyzmy. Moze to by coś pomogło, choć śmiem wątpić. A tak na marginesie to, czym gorzej o ,,nich\'\' piszecie to dla nich lepiej. Lepiej wypadają w oczach dyrekcji, /która niewątpliwie czyta to forum/, że tacy grożni i wymagający są, że pracownicy się ich boją. A na terenie panuje dyscyplina i posłuszeństwo. Pozdrawiam wszystkich obecnych i byłych pracowników. Wesołych Swiąt.

Ps.
A impreza integracyjna?
Czasem wywierana jest presja, żeby brać w nich udział.
zadowolony pracownik 2011-12-23 20:21
Weszłam tutaj przypadkowo. Jestem pracownikiem tej firmy od 4 lat. Nigdy nikogo nie okradłam, nie okłamałam, wykonuję wszystkie czynności które do mnie należą ( przecież nikt mi nie zapłaci za siedzenie) i współczuję wszystkim nierobom, [usunięte przez moderatora] którzy wypisują takie rzeczy. Szczerze ubolewam i wyrażam współczucie ponieważ pozostało Wam tylko tyle...
smiechu warte te pochlebne opinie 2011-12-23 23:42
zadowolony pracownik - 2011-12-23 20:21:19

Weszłam tutaj przypadkowo. Jestem pracownikiem tej firmy od 4 lat. Nigdy nikogo nie okradłam, nie okłamałam, wykonuję wszystkie czynności które do mnie należą ( przecież nikt mi nie zapłaci za siedzenie) i współczuję wszystkim nierobom,złodziejom którzy wypisują takie rzeczy. Szczerze ubolewam i wyrażam współczucie ponieważ pozostało Wam tylko tyle...
zadowolony pracownik przypadkowo hmmm to ciekawe skoro jestes zadowolona z pracy to moze sie przedstawisz bo przeciesz mowisz prawde i nie masz nic do ukrycia a napewno przelozoni docenia twoja jak mowisz uczciwosc i nie obrazaj ludzi ktorych nie znasz bo to moze ci sie odbic czkawką pracujesz 4 lata wiec lojalny pracowniku pewnie masz umowe o prace na czas nieokreslony ? jesli nie to wyrazy ubolewania bo to znaczy ze zyjesz z dnia na dzien nie myslac o swojej przyszlosci jak bedziesz miala lat 50 to wtedy zobacze co ty bedziesz tutaj wypisywala jak dostaniesz tak przyslowiowego kopa w (usunięte przez administratora) i jeszcze jedno skoro pracujesz tyle lat w tym syfie to widocznie nie stac na nic innego bo jestes poprostu za tępa a ta firma ceni i zbiera wszystkich tepoli bo ma nad nimi niesamowitą wladze czyli tak pan kaze sługa musi oby tak dalej a potem bezrobocie zadowolony pracowniku śmiechu warte
kasia 2011-12-24 08:28
człowieku zastanów sie co piszesz! kim jestes skoro z taka łatwością przychodzi Ci wyzywanie ludzi???
zastanów się!
W tej firmie pracuje na prawde bardzo dużo ludzi i tylko garstka jest niezadowolona (najcześciej , tak jak w twoim przypadku to byli pracownicy)
A umowa?
Czym różni sie umowa na czas nieokreślony a na określony?
Poza długością okresu wypowiedzenia, NICZYM.
Więc twoje wywody na temat kopa w (usunięte przez administratora) po 50-tce sa bezsensowne.
obserwator 2011-12-25 00:43
kasia - 2011-12-24 08:28:27

człowieku zastanów sie co piszesz! kim jestes skoro z taka łatwością przychodzi Ci wyzywanie ludzi???

zastanów się!

W tej firmie pracuje na prawde bardzo dużo ludzi i tylko garstka jest niezadowolona (najcześciej , tak jak w twoim przypadku to byli pracownicy)

A umowa?

Czym różni sie umowa na czas nieokreślony a na określony?

Poza długością okresu wypowiedzenia, NICZYM.

Więc twoje wywody na temat kopa w (usunięte przez administratora)po 50-tce sa bezsensowne.
tez czytam wszystkie wpisy i mylisz sie ze pisza byli pracownicy widze tutaj bardzo duzo wpisow ludzi ktorzy pracuja dlaczego bo sytuacja ich to tego zmusza brak pracy na rynku a co do umowy to nie gadaj kaska glupot ze rozni sie tylko okresem wypowiedzenia widocznie to jest twoja pierwsza praca bo widac nie jestes w temacie umowa na czas nieokreslony firme do czegos zobowiazuje a mianowicie do tego ze musza dac jak zwalniaja pracownika odprawe ,i na umowe na czas nieokreslony niema durnowatej klauzury wypowiedzenie bez orzekania o winie to juz przegiecie na calej lini po tym widac ze firma jest gowno warta ja naszczescie nie pracuje w tym czyms i z tego powodu sie bardzo ciesze a ty naprawde zastanow sie nad swoja przyszloscia co bedzie potem a nie zyj z dnia na dzien
polak 2011-12-25 13:18
obserwator - 2011-12-25 00:43:02

kasia - 2011-12-24 08:28:27

człowieku zastanów sie co piszesz! kim jestes skoro z taka łatwością przychodzi Ci wyzywanie ludzi???


zastanów się!


W tej firmie pracuje na prawde bardzo dużo ludzi i tylko garstka jest niezadowolona (najcześciej , tak jak w twoim przypadku to byli pracownicy)


A umowa?


Czym różni sie umowa na czas nieokreślony a na określony?


Poza długością okresu wypowiedzenia, NICZYM.


Więc twoje wywody na temat kopa w (usunięte przez administratora) po 50-tce sa bezsensowne.
tez czytam wszystkie wpisy i mylisz sie ze pisza byli pracownicy widze tutaj bardzo duzo wpisow ludzi ktorzy pracuja dlaczego bo sytuacja ich to tego zmusza brak pracy na rynku a co do umowy to nie gadaj kaska glupot ze rozni sie tylko okresem wypowiedzenia widocznie to jest twoja pierwsza praca bo widac nie jestes w temacie umowa na czas nieokreslony firme do czegos zobowiazuje a mianowicie do tego ze musza dac jak zwalniaja pracownika odprawe ,i na umowe na czas nieokreslony niema durnowatej klauzury wypowiedzenie bez orzekania o winie to juz przegiecie na calej lini po tym widac ze firma jest gowno warta ja naszczescie nie pracuje w tym czyms i z tego powodu sie bardzo ciesze a ty naprawde zastanow sie nad swoja przyszloscia co bedzie potem a nie zyj z dnia na dzien
widac duzo osob z was nie ma pojecia na temat wlasnej dzialalnosci w naszym kraju. Myslicie ze firma nie daje umow na czas nieokreslony tylko dlatego, ze nie chce dawac odprawy ? Ta firma ma duzo pieniedzy sam kazdy widzi jak bardzo sie rozwija, ilu pracownikow zatrudnia, oraz prawie kazdy i nowy i stary pracownik dostal bony, a to jest tylko jedna z form motywacji w tej firmie. Gdyby ktos z Was mial swoj wlasny biznes w polsce to zobaczylby ile to wszystko tak naprawdę kosztuje (podatki itp), i jak szybko polskie prawo potrafi się zmieniac, bo jacys politycy musza latac dziure budzetowa. Sam osobiscie gdybym byl prezesem takiej firmy nie dawalbym umow na czas nieokreslony bo kryzys gospodarczy do tej pory odczuwamy, a kazdy nawet najwiekszy bank jest w stanie zbankrutowac.
Zobaczcie (osoby majace umowy o prace) ile brutto zarabiacie a ile tak naprawde dostajecie pieniedzy \"na reke\" - tak to wlasnie panstwo was okrada a firma za to musi placic.
anonim 2011-12-27 11:18
A co w sytuacji kiedy jesteś zatrudniony na czas określony, a zajdziesz np. w ciążę?Jak firma podchodzi do tej kwestii???
1
maniek* 2011-12-27 12:58
hej (usunięte przez administratora)!!!! jad długo nad tym myślałeś?, piszesz że okrada nas państwo, a sam napewno na taki rząd głosowałeś, i nie spychaj teraz na nich, okrada nas firma z każdej strony, a państwo swoją drogą, a jak tego nie widzisz to faktycznie jesteś ciemniakiem jakich mało i nie wypisuj głupot, bo zapewne po tym wpisie każy już ma o tobie zdanie wyrobione
jeszcze pracownik szukajacy innej pracy 2011-12-27 19:21
anonim - 2011-12-27 11:18:02

A co w sytuacji kiedy jesteś zatrudniony na czas określony, a zajdziesz np. w ciążę?Jak firma podchodzi do tej kwestii???
juz ci pisze co firma zrobi jak zajdziesz w ciaze dostaniesz kopa a skad moje przypuszczenia bo znam taki przypadek byla w tej firmie jedna fajna pani dyrektor ktora wlasnie zaszła w ciąze i kochana pani prezes tak sie wsciekla ze wywalila ja od razu na bruk a zatrudniła na jej miejsce pierwsza lepsza osobe ktora sie jej nawineła pod rekę i niestety jej wybor padl na niedouczonego pana szala ktory powinnien isc na nauke dobrego wychowania i zachowania
anonim 2012-01-07 14:15
Mam pytanie czy kierowcy w dziale reklamy myją samochód na swój koszt?czy firma płaci za to?
//// 2012-01-08 17:59
myją na swoj koszt od firmy nie dostaniesz na ten cel ani grosza
anonim 2012-01-08 19:37
//// - 2012-01-08 17:59:22

myją na swoj koszt od firmy nie dostaniesz na ten cel ani grosza
jest to rzecz jasna i oczywista,ponieważ każdy posiadacz samochodu służbowego czy prywatnego winien go sprzątać i myć
anonim 2012-01-08 20:51
Oczywiscie ale słuzbowy samochód jest nie moja własnoscia wiec dlaczego mam go myc za swoja kase?Inne osoby w uczciwych firmach nie złodzejskich jak ta firma cudowna myja na koszt firmy.A czy kierowcy ztm maja oczywiście służbowe wozy tez myją na swój koszt autobusy???
polak 2012-01-08 21:19
anonim - 2012-01-08 20:51:42

Oczywiscie ale słuzbowy samochód jest nie moja własnoscia wiec dlaczego mam go myc za swoja kase?Inne osoby w uczciwych firmach nie złodzejskich jak ta firma cudowna myja na koszt firmy.A czy kierowcy ztm maja oczywiście służbowe wozy tez myją na swój koszt autobusy???
ale zauwaz ze np. kierowca autobusu nie moze podjechac nim pod swoj dom - tylko codziennie na SWOJ KOSZT musi dojezdzac do pracy.
pitalec. 2012-01-08 21:51
Ale gdy ,, kierowca parkuje auto po domem\\\'\\\' , to bierze odpowiedzialnosc materialna za, tzw szkody parkingowe. Czyli ,, firma problem garazowania ma z głowy\\\'\\\'. Z głowy ma tez koszty z tym związane. Gdy wykopią Ci lusterko, wytłuką szybe, zrobią Ci graffiti gwozdziem. To piękny i mądry (usunięte przez administratora) obciazy Cie kosztami. Więc co ?
anonim 2012-01-09 07:05
pitalec. - 2012-01-08 21:51:23

Ale gdy ,, kierowca parkuje auto po domem\\\'\\\' , to bierze odpowiedzialnosc materialna za, tzw szkody parkingowe. Czyli ,, firma problem garazowania ma z głowy\\\'\\\'. Z głowy ma tez koszty z tym związane. Gdy wykopią Ci lusterko, wytłuką szybe, zrobią Ci graffiti gwozdziem. To piękny i mądry (usunięte przez administratora) obciazy Cie kosztami. Więc co ?
absolutnie tak nie jest!!! dla takich narzekających pracowników istnieje wspaniałe rozwiązanie-ZWOLNIJCIE SIĘ!!! i problem się rozwiąże,nie będziecie myć auta,nikt Was nie będzie poniżał itd.,po co pracować i narzekać,skoro można siedzieć w domu i być szczęśliwym. I każdemu polecam,aby swoje problemy rozwiązywał sam,w końcu jesteśmy dorosłymi ludzmi,a nie dzieciakami,którzy wypłakują się na forum.....
ON 2012-01-09 16:31
Śmieszny jesteś :). Ja do swojej placówki mam 5 minut pieszo !! auto mogę zostawiać pod biurem i iść do domu. Pojazd brudzę w celach służbowych śmigając po wioskach, błocie i innych (usunięte przez administratora), ale co następna \"MONDRA\" osoba musi powiedzieć, że mogę jeździć do domu hahahahah. Moje autko jest tak samo brudne jak brudy tej firmy nawet reklamy nie widać :) !! !! Pozdrawiam.
abc 2012-01-12 19:16
Pracowałem kiedyś w tej firmie. Była to jedyna firma w której musiałem płacić za mycie auta z własnej kieszeni. Normalnie załatwiała to za mnie karta rutex. To samo z płaceniem za kilometry. Wszędzie indziej był to miesięczny ryczałt. 100-150 zł odciągane z wypłaty bez limitu kilometrów. I o ile płacenie za przejechanie prywatne kilometry nie jest czymś dziwnym o tyle utrzymywanie czystości w aucie za własną kasę wydaje mi sie być dziwna rzeczą. To w końcu narzędzie pracy ciągle pozostające własnością firmy. A jeżeli ktoś używa argumentu że moge go uzywac prywatnie to prywatnie moge sobie jeździć brudnym! Sęk w tym że w K-CH firma wymaga jazd służbowych czystym autem.
Zostaw swoją opinię o Pośrednictwo Finansowe „KREDYTY-Chwilówki” Sp. z o.o. - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pośrednictwo Finansowe „KREDYTY-Chwilówki” Sp. z o.o.