brak logo

P.H.U. Lider Service

Szczecin

Opinie o P.H.U. Lider Service

anonim 2009-04-13 19:45:46
Horyzont to lipa
Malarz pokojowy 2009-09-17 09:46:33
Uwaga Lider Service(usunięte przez administratora) Wysłała Nas do pracy w Belgii jako malarzy. Wyjazd był na warjackich papierach, tego samego dnia rozmowa kwalifikacyjna i na noc wyjazd do Belgii. Nie dali pieniędzy na podróż, musieliśmy sponsorować paliwo z własnej kieszeni. Po przyjeździe do Belgii nad ranem nikt nas nie oczekiwał, od razu kazali przystąpić nam do pracy. Po 10 godzinach pracy Belg-który zresztą się nie przedstawił powiedział że wolno pracujemy i nie umiemy malować. O przerwy musieliśmy się pytać bo nikt nam łaskawie nie powiedział kiedy są. Nikt przez 10 godz. nikt nie zwracał nam uwagi co do jakości naszej pracy. Zmęczeni po pracy udaliśmy się do kwater oddalonej o 50 km od budowy. Tam nas nie chcieli przenocować bo jakiś (usunięte przez administratora) powiedział właścicielowi że nie zapłaci za nasz pobyt. Po zjeździe do Polski nie kwapią się nam zwrócić kosztów podrózy i za jeden dzień pracy. Co oni sobie myślą że (usunięte przez administratora) znaleźli aby podgonić pracę w Belgi i wyuskać z nas resztki sił.Nortmalnie zwykłe (usunięte przez administratora)z Polaków którzy zarządzają tą firmą. Zastanówcie się głęboko czy warto tam jechać aby was też nie wykołowali.Pozdrawiam Malarz pokojowy
spawacz 2009-11-17 09:30:52
(usunięte przez administratora)Pracowałem jako spawacz w a Hamburgu i wiem coś o tej firmie ale kto nie spróbuje ten nie uwierzy. Najlepiej brać zaliczki albo kasę z góry wtedy strata będzie mniejsza. Teraz zmienili branżę ze stoczniowej na budowlaną i nowe osoby (usunięte przez administratora)
Właściciel 2010-04-17 13:44:48
Drodzy Panowie nigdy a to nigdy nie pracowliśmy na rynku Belgijskim, a co do (usunięte przez administratora) to do dziś trwa sprawa o zapłatę, (usunięte przez administratora)
były pracownik 2011-11-23 10:41:57
nie wypłacają wynagrodzeń, to powinno wam wystrczyć, poprostu (usunięte przez administratora)
monter 2011-12-04 14:47:15
pracuje rok w Butting pryey ta firme i wszyscy co tam pracuja robia tam pare lat i sa zadowoleni cos tu nie gra pewnie konkurecja robi smrod
XYZC 2012-09-12 11:58:52
Witam. chciał bym wszystkich uprzedzić iż firma ta nie jest uczciwa i robi najzwyczajniej na świecie ludzi w "jajo" wodząc za nos obiecując że coś załatwią i nic zarazem nie robiąc. Liczą na naiwność ludzi wmawiając im nawet że list z warszawy do karkowa musi iść nawet 2 tygodnie. Starają się wmówić w ludzi że opóźnienia to jednostkowy wypadek przy pracy nie mający nijak się do rzeczywistości, a prawda wygląda tak iż nie jednokrotnie nie mają oni wcale pieniędzy na opłatę pracowników i starają się ich wodzić za noś ile tylko mogą, a z powodu ich umowy mogą bezkarnie robić to przez czas bliżej nieokreślony. Ja osobiście pracowałem i czekam już 3 tygodnie od rozmowy z "panią dyrektor" czy jak ona tam mi się próbowała przedstawić. Zapewniła mnie że moja sprawa zostanie potraktowana priorytetowo, a gdy w tydzień później próbowałem się z nią skontaktować telefony o de mnie były nieodbierane do momentu gdy nie zadzwoniłem ze swojego numeru pani "dyrektor" odebrała od razu... czy tak zachowuje się uczciwa firma? Czy jestem jedynym który miał podobne przygody? odpowiedz brzmi dwa razy tak samo NIE. A więc szczerze ODRADZAM wam prace na usługach tej nieuczciwej firmy.
spaw 2012-12-20 22:23:37
Jeździłem swoim VW i nie zapłacili mi. (usunięte przez administratora)
Spawacz elektroda + gaz 2013-02-05 10:24:13
Znalazłem na "Spawalnictwo" taką oto ofertę tej "firmy" : Praca na zachodzie Niemiec. Najpierw konieczne jest przesłanie AKTUALNYCH certyfikatów na spawanie w elektrodzie i gazie ochronnym. Szczegóły dopiero po przesłaniu certyfikatów i PÓŹNIEJSZYCH USTALENIACH. praca-ls@wp.pl z dopiskiem ''elektroda+gaz ochronny zachód niemiec'' ........ i posmarkałem się ze śmiechu :D Co za orły???? W "PÓŹNIEJSZYCH USTALENIACH" okaże się że tyrasz za darmo u jakiegoś (usunięte przez administratora) i nie masz paszportu :D
Spawacz elektroda + gaz 2013-02-05 17:01:40
Właśnie otrzymałem odpowiedź "Pracodawcy"... cytuję: "Widzę chłopcze, że nie masz pojęcia o pozyskiwaniu i negocjowaniu ofert z Niemiec. Poza tym bastuj bo cię sczyści." Polecam (usunięte przez administratora) jako pracodawcę, pewne jest że podobne odpowiedzi otrzymamy gdy dzwonić będziemy w sprawie wypłaty ...
Joanna 2013-03-15 17:03:34
Pracowałam w Szczecinie w grudniu 2012 za pośrednictwem firmy Leader Service przy wykładaniu towaru. Niestety do tej pory nie otrzymałam wynagrodzenia i nie moge sie dodzwonic ani do centrali ani do oddzialu firmy aby uzyskac jakiekolwiek informacje. Umowa która podpisalam jest bardzo dluga i pociaga pracownika do wielu odpowiedzialnosci, które ja sumiennie wypełniłam. Niestety firma nie wywiazała się ze swoich zobowiazań. Osobiscie nie polecam pracy za posrednictwem Leader Service i zamierzam upominac sie o swoja naleznosc do skutku, lub jesli to bedzie konieczne zgłosic sprawe do Sadu Pracy.
kruszynka1111 2013-03-15 21:44:57
WITAM LUDZISKA SZUKAM LUDZI KTÓRYM AGENCJA PRACY LEADER SERVICE NIE WYPŁACIŁO WYNAGRODZENIA NAPISAŁAM DO UWAGI WIĘC CZEKAM NA ODPOWIEDZ.nie polecam nie wypłacaja pieniędzy mam zaległość za grudzień 2012 dzisiaj mamy 15.03.2013 nie otrzymałam pieniędzy.Dzwoniłam i nie odbierają telefonów,po 2 dniowym dzwonieniu dodzwoniłam się odebrała Pani która zaczeła ściemniać o moim wynagrodzeniu zgubili ,,podobno moje papiery,, .śmiech na sali.Czeka mnie wizyta w Państwowym Inspektoracie Pracy nie dam się tak bajerować dalej.NIE POLECAM PRACY W TEJ AGENCJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powiem tak to wszystko się wydaje śmieszne ale to nasza kasa zarobiona więc coś trzeba z tym zrobić napisałam do Uwagi dzisiaj i czekam na odpowiedz jak to nie podziała to sąd nas ratuje jak chcecie się przyłaczyć by zniszczyć nieuczciwą agencje pracy to piszcie...
ZBIERAM LUDZI BU ZAŁOZYĆ SPRAWE SADOWĄ AGENCJI PRACY WIĘC PISZCIE JAK CHCECIE ODZYSKAĆ SWOJE WYNAGRODZENIE (usunięte przez administratora)
xdamian92xd 2013-04-19 10:55:32
mi tak samo nie wyplacili pieniedzy i czekam juz ponad 3 miesiace na wyplate zgadzam sie z toba mam jeszcze jedna osobe ktora tak samo czeka na pieniadze i mamy zamiar isc do sadu pracy
VW Bora 2013-09-07 12:34:34
anonim - 2013-06-15 21:23:24

Czy ktoś dostał pieniądze za swoją pracę? Chciałabym się dowiedzieć czy braki wypłat o których piszecie to pojedyncze przypadki czy reguła?
Jeździłem swoim vw bora, (usunięte przez administratora) mnie na dojazdach, zaniżyli znacznie wypłatę.
Koras 2014-04-16 00:35:29
Szkoda, że takie sytuacje mają miejsce, bo auto też za darmo nie jeździ. Dlatego dużo lepiej, jak każdy nie korzysta ze swojego prywatnego.
elmo 2014-04-30 03:48:46
To nie ma opcji by jezdzic firmowy samochodem, czy trzeba miec koniecznie wlasne auto pracujac dla lider service?
kamil 2014-05-29 12:11:19
W internecie P.H.U. Lider Service ma takie sobie opinie, ale większość dotyczy Krakowa, może w Szczecinie jest lepiej, o jakim mieście piszecie?
spawacz 2014-08-25 12:33:06
Lider Service lub Sipas Tech lub Lider Sandra Susłow to jedna i ta sama kicha znanego w Szczecinie ( usunięte przez administratora )Wysyła spawaczy do Werlte i Rosslau a potem po miesioncu pracy nie dostajesz kasy bo rzekomo sie nie spisałeś. nie płaci też zusu. jak dzwonisz do biura to nikt nic nie wie ani wogle że jesteś na wyjeździe. Odradzammmmmm.
adik 2015-01-09 14:02:15
ja równiez nie widzialem zadnych niepokojacych opinii na temat tej firmy ostatnio, lecz mysle nad nawiazaniem wspolpracy z nimi a nie wiem jak to wszystko wyglada od strony pracownika. Mozecie mi podpowiedziec co nie co na temat pracy u nich tzn.jakie warunki, jakie płace, umowa itp. bede wdzieczny...
jarek 2015-02-03 18:07:26
a co jeśli firmy stoczniowe teraz upadną, to ta firma też? bo oni przecież mają jakieś usługi dla nich robić, no to musza wspólnie istnieć chyba.. a teraz tyle się mówi o kryzysie, wiec takie niepewne losy powiedziałbym tej firmy, nie chce być wyrocznią tutaj, ale sami zobaczcie co dzieje się na rynku teraz.
xxx 2015-02-27 20:21:39
sipas tech juz padl i teraz druga firma wchodzi nie dajcie sie zwerbowac do werlte bo kasy nie zobaczycie takiej jak powinna byc a zapie......... rowny slawne ramy czy lyzki to tam dopiero jest mlyn aaaaaaaaaaaa pozdrowienia dla bylych pracownikuw
333 2015-06-29 14:58:49
Czy ktoś jedzie do Chile z firmy sipas tech? Lub był w Chile?

xxx skąd wieści ze firma sipas tech upadła? sprawdzałem i jakoś jest jeszcze.
budrys 2015-06-30 05:55:37
tak ktoś leci do chile a co za problemy sa kolego? pisza tu ze problemy z pieniędzmi,czy to prawda?
333 2015-06-30 14:40:42
Tak do Chile wyjazd w tym tygodniu..
''burdys'' a niech piszą sobie co chcą, jak bym miał tak czytać to bym nigdzie nie wyjechał bo nie tylko ta firma ale wiele firm ma opinie takie ze szkoda gadać.
Jak przeszukałem w internecie to w tym roku też firma sipas tech wysyłali do Chile.
PRACOWNIK 2015-07-07 12:28:03
nie ma zadnej pracy w CHILE po 2 tyg zjechałem
Chile 2015-07-14 23:00:13
Sipas Tech, czy Lider Service czy Lider Sandra Susłow to jedna i ta sama kupa tego nierozgarnientego oszusta suski. nic dziwnego że Behr go zostawił. zgrywał panisko tyle czasu, wycieczki, zakupki ze swojom latawicom, a teraz go nawet z biura na kolumba wyrzucili. I nie ma żadnej pracy w Chile Japonii i w niemczech. tak ''inteligentny'' jest suska.
1
iwa1453 2015-07-15 09:24:37
Mąż tam pracował2 lata i było wszystko ok dlatego bardzo jesteśmy zdziwieni jak można pisać takie bzdury ,jak komuś się nie chce pracować albo chce kasę za leczenie no to sory ale za darmo nic nie ma ,wypłaty dostawalismy rozliczenia także były w terminie
Suska 2015-07-15 09:36:26
Panowie, jest praca w Chile a te wpisy robi Behr i jego pracownicy. Firma Sipas przeniosła się na swojego lokalu w spokojnej dzielnicy Pogodno. Pracuje tam już 19 pracowników. To My wywaliliśmy Berhra jest winien firmie ponad 150 tyś euro. Mogę zainteresowanym pokazać pisma z Prokuratury itp ktoś na dodatek myli firmy Leader Szczecin to firma mieszcząca się na Wojska polskiego, nigdy nie wykładaliśmy towaru, nigdy nie malowaliśmy nigdy nie byliśmy poza Nimcami teraz tylko Chile.
on57 2015-07-15 10:59:58
SŁUCHAJCIE NO BAŁWANY!!!

FIRMA SIPAS TECH ZMIENIŁA SIEDZIBĘ I MA SIĘ DOBRZE!!!!
Jutro wyjeżdzam do Chile, jestem w kontakcie z grupą osób, która tam jest.
Z ich relacji wiem, że warunki zamieszkania są super a warunki pracy też świetne. Nikt z osób, które tam wyjechały jeszcze nie wraca. Wszyscy są bardzo zadowoleni!!

A Ty durniu co dwóch tygodniach ponoć wróciłeś, to napisz z której firmy pojechałes, bo jeśli pojechałes tylko na finał Copa America, to napewno wróciłeś bo słońce wypaliło Tobie rozum. A to co piszesz, są to zwykłe pomówienia!!

Baw się swoimi klockami!! a innym klocków nie zabieraj!!!

Wszystkim polecam kontrakt w Chile. Jak narazie jest ok
Mario 2015-07-15 14:33:45
Pani Dyrektor ? ktoś pomylił firmę :) Proszę nie mylić Lider od Leader z Wojska polskiego
Pracownik suski i behra były 2015-07-28 22:23:00
Czy ty ośle widzisz co wypisujesz??!! Szukasz ludzi na jakieś wyjazdy do japonii i chile a sam sklepy z ciuchami sportowymi likwidójesz i robisz wyprzedarze bo bez behra nie masz jusz na nic kasy. Jeszcze troche i prokuratura z zusem cię skonczą. Szlifierka w łapkę i na starość bendziesz tyrał, jak cie ktoś przyjmie wogle. Te wpisy nie robi behr ani jego ludzie tylko oszukani przez behra i suske byli jusz na szczęście pracownicy.
on_73 2015-07-29 10:58:15
Ci co byli idiotami i trzymają się Behra, to są i będą idiotami.
Ja pracuję z Suską 10 lat i będę pracował. Mam 13 euro netto.
suska 2015-07-29 11:05:36
Może i osioł, bo rzeczywiście karmiłem darmozjada przez 5 lat. Wziąłem go jako tłumacza gdy miał zadłużony dom i samochód. W tej chwili przywłaszczając pieniądze spółki, ale w sumie juz nie chodzi o pieniadze spółki. Ale to co miesięcznie brał, mógł dołożyć pracownikom. Dla tej osoby liczyło się nowe porsche, dom z basenem, zamiast dołozyć do stawki pracownikom. I rzeczywiście masz rację, byłem wielkim osłem, że wcześniej nie zareagowałem.

Co do wyprzedazy w sklepach. Produkcja rękawic bramkarskich to moja pasja. Ubieram w nie nie tylko bramkarzy z polskiej ekstraklasy ale też i bramkarzy za granicą. A wyprzedaż kolekcji jest rzeczą naturalną. Wyprzedaje się stary towar, pojedynczy, a zamawia się nowe, pełne kolekcje. Gdybyś nie miał tylu samu klepek co Pan B. to byś zrozumiał.

Życzę sukcesów.
889 2016-07-21 22:35:02
nie polecam!
1
kaja 2016-08-04 22:06:15
musisz poszukac na jakis stronach z ofertami pracy lub bezposrednio u nich sie dowiedziec
Zostaw swoją opinię o P.H.U. Lider Service - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.H.U. Lider Service