brak logo

Woodward Poland

Niepołomice

Opinie o Woodward Poland

Simply 2016-07-07 10:31
Zastanawiam się czy aplikować na pracownika produkcji przez adecco. Jak wygląda praca na produkcji? Jeśli jest ktoś z Was kto tam pracuje, proszę o opinie.
mix 2016-07-07 10:33
Warunki musisz mieć zapewnione @Simply ale takich rzeczy szczegółowych to raczej dowiesz się na forum już tej konkretnej firmy bo tutaj bd ciężko raczej
Pepi 2016-11-15 17:19
Czyżby szykowały się zwolnienia? Wiecie coś o tym?
1
bobik 2016-11-16 18:35
nie nie wiem, ale to moze dlatego ze juz od jakiegos roku nie pracuje w wodward

dlaczego mieliby zwalniac? chyba ze koncza sie umowy z adeko w grudniu i zgodnie z umowa nie moga ich przedluzac w nieskonczonosc

wogle co w wodward na produkcji jestem ciekaw jak to po moim odejsciu chula

pozdro777
j 2016-12-23 16:16
Później jest inna i tak się kręci kto chce mieć więcej pieniędzy
Optymista. 2016-12-24 13:17
Taką mamy zasadę w naszym kraju, podążać za pieniądzem, co się z tym wiąże zmieniać pracę, jak zajdzie taka potrzeba. Wam młodym, unika jedna zasadnicza wartość, otóż skacząc z "kwiatka na kwiatek" nigdy się nie rozwiniesz. Nigdy nie osiągniesz renomy i szacunku w swoim fachu. Przykre jest to, ze firmy, korporacje, także TA, idzie na ilość, nie na jakość. A ludzie nie zastanawiają się nad swoja wartością, chcą mieć po prostu "pełną michę". Ale i doba korporacji się kiedyś skończy, jak wszystko. Szkoda ludzi, bo większość zostanie z ręką w nocniku. Życzę wszystkim ciągłego, stałego zatrudnienia.
2
byly 2017-01-02 10:45
A co ludzie maja robic za 1700 zl jak wyzywic rodzine. O czym ty gadasz bardzo dobrze ze zmieniaja prace na ty polega rynek pracownika. Moze zrozumieja ze ludzie nie beda pracowac za miche ryzu i zacza szanowac swoich pracownikow a nie wciskac kity o konstytucji gdzie tak to g... o kogo obchodzi. Bo po to przychodzisz do pracy zeby zarobiic na zycie swoje i rodziny a nie dla chwaly korporacji.
5
j 2017-01-02 23:19
Do Optymista

Nie znam firmy w której rozwiniesz się pracując od stażu do emerytury czyli 40 do 45 lat (47) te czasy skończyły się.
Każda firma to nowe doświadczenia, nowe zadania, inne technologie. Pracując nad tym samym ograniczasz się. Dlatego są rotacje. Zmiana pracy to zwykle większą pensja.
Zobacz CV ludzi z doświadczeniem że świecą szukać takich którzy siedzą w jednej firmie.

Tracisz szacunek zmieniając pracę hahaha, dowcip dekady.

Na pewno zdają sobie sprawę że trzeba płacić ale nie będą wychodzić przed szereg z pensjami jeśli są nowi pracownicy którzy chcą pracować za proponowane stawki. Proste.
Jeśli będzie duża rotacja, brak chętnych aby pracować będą zmuszeni zwiększyć pensje. Tak jest w każdej firmie.

Ps.
Nie ukrywamy też że praca na produkcji wymaga bardzo dużego doświadczenia i magicznej wiedzy.
3
byly 2017-01-04 10:07
Dokladnie i wszystko w temacie
1
Zozola 2017-01-15 17:54
Czy można liczyć na jakieś nowe przyjęcia? Szukam informacji
qqqq 2017-01-20 22:38
Raczej nie dziś popłynęło 40 osób.
1
Xww 2017-01-21 15:18
Dokładnie 40 osób zwolnili od strzała
klopsik 2017-01-22 18:57
Pewno byli z agencji? Moze juz osiagneli staz jaki jest maksymalnie dozwolony przez przepisy pracy ile mozna robic przez agencje.

Ze wzgledu na charakter produkcji zawsze okolo 10% musi robic przez agencje, nie ma zmiluj bo co jak spadna zamowienia.

Ale, ale, nosy w gore bezrobocie jest male takze te 40 chlopa pewno cos znajdzie.
Mentor 2017-01-23 19:33
Szukam pracy w Woodward i nie mogę namierzyć żadnej nowej oferty. Jak przebiega rozmowa. Może ktoś podpowie czy są nowe etaty? Ile można zarobić ? Czy są jakieś dodatki do zasadniczej? a może jakieś socjalne?
sda 2017-01-24 11:51
Zwolnili 40 osób bo nie ogarneli nowych kontraktów. Podpisują słabe umowy z parterami w Iniach ,a później klient rezygnuje z dnia na dzień i zwalnia się całą linie. W Woodward nie ma co liczyć szybko ,że będzie coś nowego.
j 2017-01-28 19:45
Przez agencję raczej nie licz bo to zewnętrzna firma.

Jako pracownik WW w zależności od dochodu na głowę w rodzinie:
wczasy pod gruszą, jednorazowy dodatek przy zmianie stanu cywilnego, coś dla dzieci na mikołaja nie wyliczę bo nie dostaję wszystkiego.

Ubezpieczenie na życie grupowe i indywidualne, częściowe finansowanie multisport lub bilety do kina, prywatna opieka medyczna w sieci luxmed.
Wspomniane dodatki obciążone są podatkami dla państwa lub częściowo finansowane są przez pracownika.

Dodatki do zasadniczej: czasem premia roczna w zależności od wyników firmy.

Darmowa herbata, kawa, mleko, cukier, soki do rozcieńczenia

Raz do roku firma organizuje hotdog day gdzie serwuje się jedzenie można jeść ile się chce.

Z tego co mi wiadomo od ludzi którzy "pływali" po różnych firmach jedna z lepszych firm z socialem
2
Moskitier 2017-01-31 06:16
Chyba ktoś z hr to pisał.
Zapomniałeś ze dali 10 zł brutto za 1000 konwerterów ?
Najlepsza !
2
Zozola 2017-02-08 20:29
Czy mają zapotrzebowanie na EMC engineer, wiem że są dobrzy i bardzo mi zależy. Nic nie mogę znaleźć i proszę tu o pomoc. Wiem, że dodatki socjalne maja fajne, ludzie pracujący w zależności od ekipy również.
Aaron 2017-02-17 06:56
Są przyjęcia na produkcję?
Derek 2017-02-23 10:44
Czy Woodward ma jakieś nowe oferty pracy? Jak wyglada rekrutacja na stanowisko emc engineer? Czy są jakieś warunki?
Nie 2017-02-26 17:54
Pracowałem na produkcji w Woodward kilka miesięcy temu i chciałbym wrócić. Proszę o jakieś info jak teraz wygląda sytuacja z zamówieniami, przyjęciami itp
4
Patrycja 2017-02-28 09:16
j z tego co piszesz firma oferuje naprawdę dobre dodatkowe świadczenia, a jak z atmosferą w pracy?
j 2017-03-11 09:19
EMC inżynierów jest trzech, obecnie więcej nie potrzeba. Choć jeśli chcesz to w Delphi poszukują
j 2017-03-11 09:23
Nie jestem z HR :)

też słyszałem o tej premii 10 zł, współczuję.
Natalia 2017-03-20 09:44
Woodward ma aktualną ofertę pracy dla supplier development engineer w Niepołomicach. Zależy mi na pracy dla nich tylko mam pytanie, może ktoś ma wiedzę w tym temacie i mógłby cos więcej dodać? A jaka jest atmosfera w firmie? Czy poza pensja są jakieś dodatki?
apk 2017-03-27 11:41
kolejne zwolnienia ,brak zamowien praca ok zarobki głodowe nie wiem jakimi kryteriami się kierują przy zwolnieniach bo na pewno nie oceniają po pracowitości sumienności i fachowości
7
Zainteresowany 2017-04-01 08:52
Ile osób zwolniono z firmy i jaka jest kondycja przedsiębiorstwa ? Spotkałem się z określeniem że firma się powoli zwija.
1
Lukas 2017-04-08 12:15
Jeśli nawet firma na jakieś problemy to chyba nie ma powodu do radości. Pracuję tu i wiem, że nie jest tak źle jak piszecie. Kto lubi tu pracę ten jest zadowolony.
1
Optymista. 2017-04-08 20:42
Umysły ścisłe, wydawało by się, że także o wysokim ilorazie iq, a jednak nie. Uczepiliście się tej strefy ekonomicznej, jak by to była jedyna "planeta w galaktyce". Obecnie bezrobocie jest najniższe od prawie 30 lat, 8.5 %. Przejrzyjcie na oczy. Jeśli naprawdę ktoś z was jest coś wart, nie będzie miał problemu ze znalezieniem pracy, tej właściwej, dla siebie. Ale jak widać, nieudacznicy z was i tyle w temacie.
4
Nie 2017-04-10 18:26
mam info ze weszło jakies zamówienie i będą przyjęcia? Mozesz zweryfikowac czy to prawda czy po prostu plotka? z góry dzięki
aa 2017-04-10 23:21
już jest dwóch. Jeden został "zredukowany".
Qwerty 2017-04-11 19:55
Są jakieś przyjęcia na produkcję?
Misia 2017-04-25 17:48
Świetna firma, zakres prac bardzo poważny a jak czytam opinie to myślę, że to o firmie w garażu. Przyukro to czytać!
3
Rozczarowany 2017-05-03 23:03
Typowa zagraniczna korporacja , nie liczy się z szeregowymi pracownikami. Po ostatnich zwolnieniach pracę straciło prawie 100 ludzi z produkcji ( agencyjni pracownicy). Nie wiadomo czym firma kieruje się przy przejmowaniu pracowników z agencji na kontrakty ale na pewno nie przez pryzmat pracy czy wydajności. Na pierwszy rzut oka wszystko wygląda bardzo dobrze , fajna praca , miła atmosfera itp. Po niedługim czasie wychodzą wszystkie brudy czyli zawiść współpracowników , wzajemne podpieprzanie , włażenie w d..ę przełożonym itp. Stawki zależne od zapotrzebowania , jak mają ciśnienie to może uda ci się wywalczyć odpowiednią stawkę , jak nie to pracujesz za niewiele ponad najniższą. Te wszystkie dodatki socjalne to niech sobie wsadzą , jak jesteś przez agencję to gówno dostaniesz a te pikniki rodzinne czy smieszny hot dog day to i tak idzie z funduszu socjalnego sponsorowanego przez pracowników. Ostatnio to nawet bedąc już bezpośrednio pod firmą to nie można się czuć pewnie. Przykład z ostatnich dni-firma wyrzuciła praktycznie całą zmianę z magazynu,rzekomo sami się zwolnili( większość na umowach na czas nieokreślony). Chłopaki mieli odwagę postawić się szefowi i skończyło się tak a nie inaczej co pokazuje jak firma cie traktuje jak sie wychylasz. Nie wiem jak długo tam popracuję ale jak maja mnie zwolnić z dnia na dzień to ja dziękuję. Odradzam jeżeli ktoś szuka czegoś na dłużej.
9
Poter 2017-05-04 20:45
Wiesz może czy szykują się jakieś przyjęcia na produkcję?
Grzeczny 2017-05-05 11:03
Woodward Poland musi trzymać dyscyplinę, bez tego będzie w firmie źle. Generalnie to warunki stawia ten kto płaci, pracownik nie może dyktować jak firma ma być prowadzona, chyba że to jest jego praca! Zawsze można ją zmienić i wszyscy mogą być zadowoleni.
byly 2017-05-08 12:27
Skoncz gadac glupoty tylko w tym kraju jest tak ze firma robi co chce z pracownikami. Za odra jesli masz staly kontrakt jestes chroniony w pelni przez firmy i zwiazki zawodowe nie oplaca sie firmie zwalaniac ludzi. Chyba ze pracujesz przez agenacje to jest tak jak u nas. To dziwne ze niemcowi oplaca sie zaplacic za to sama prace w tych samych warunkach na tym samym stanowisku to samo co polakowi tylko ze w EURO. To jest nic innego jak wyzysk to wy generujecie zyski i premie niemcą. A warunki w normalnym Panstwie nie stawia tylko ten kto placi tyko rynek pracownika decyduje o stawkach. Jesli godzicie sie pracowac za miche ryzu to dostaniecie miche ryzu. Ale jesli jeden z drugim wypnie 4 litery to sila rzeczy wymusi na pracodawcy lepsza stawke bo inaczej jasnie Pan sam bedzie pracowal
9
Andrzej 2017-05-09 10:53
Dla mnie Woodward Poland to miejsce pracy, które daje mi wielką satysfakcję.
Sprawiedliwość 2017-05-12 07:09
Akurat z tym magazynem i zwolnieniami bardzo dobrze sie stalo. Co wolno wojewodzie to nie Tobie smrodzie. A jak widzialem tego cwaniaczka Strugałe jak z łzami w oczach opuszczał firmę to prawie popłakałem się ze śmiechu. Pozdrawiam Chojraku.
4
jurgen 2017-05-18 22:55
Widzę, że Woodward Poland nie ma zupełnie nowych ofert pracy, a szkoda bo miałem zamiar składać cv w firmie.
Jeden z Was. 2017-06-09 17:50
Czyżby tą sprawiedliwością był "skubidu"? gość z magazynu w brylkach jak Stępień?
4
Sprawiedliwość 2017-06-09 18:15
3400 brutto to nie stawka minimalna. Ambicja tych co odeszli, miedzy innymi tego ktorego wymienilem to tatuś za granicą to w razie czego pomoże. Pozdrawiam.
Sprawiedliwość 2017-06-09 18:19
Nie.. idiotyzm tych pajaców, zgranej paczki którym się wydawalo, ze rozdaja karty na magazynie bo juz jednego w brylach sie pozbyli to im sie zachcialo drugiego. Gówniarze bez wyobraźni.
Sprawiedliwość 2017-06-09 18:43
Notabene to niezła przykrywka, ze go znasz bardzo dobrze jak to przeciez Ty piszesz ;d pi.zda jak piszesz jestes raczej Ty. Taki wesoly chodziles, z podniesiona glowa cwaniaczek, a teraz wylewasz smutki i oczerniasz firme, ktora placila Ci za nic nierobienie. Żal Ci dupsko sciska bo w zyciu nie znajdziesz takiej pracy, ze mogles przesiedziec pol dnia na tylku na magazynie i dostawales te plus minus 2tys na reke, a z nadgodzinami przesiedzianymi w WC 3tys. Teraz bujaj na budowie na obczyźnie noszac cegly. Zarobisz wiecej bo w euro to fakt...Pytanie czy warto. Zejdz na ziemie. Uwolniles sie od woodwardu i pracy za miske ryzu to nie obrzydzaj pracy innym bo poza paroma minusami praca sama w sobie jest łatwa i nie wyczerpująca. Nie wracam do domu wytyrany jak wół i przez to, że takie siurki jak Ty opuścily ta firme, atmosfera sie oczyscila. Poczytaj co to darwinizm. Jestes typowym przykladem. Sam sie wykonczyles. Powodzenia w zyciu:-)
Zozola 2017-06-11 09:54
Widzę że trzy osoby używają sobie ile tylko mogą. To jest forum na wypowiedzi o firmie żeby pomóc nowym chętnym do pracy.
1
Wkurwiony 2017-06-11 19:18
Widzę że cię pizdeczko ruszyło:) Dla twojej wiadomości nie jestem tą osobą za którą mnie bierzesz. Ciekawe co ten chłopak ci zrobił że tak go jedziesz na forum:)? Patrząc na twoje wpisy to musiałeś być ładnie jebany skoro teraz odgryzasz się publicznie. Dobrze wiem kim jesteś bo zdążyłem cię dobrze poznać ty cip.o. Sprzedawałeś wszystkich którzy cię dojeżdżali , byłeś pupilkiem szefa i uważałeś się za niewiadomo kogo a cały zakład śmiał się z ciebie i miał cię za ciotę. Otaczałeś się przydupasami , wyglądaliście razem jak banda kolesi z zemsty frajerów. Nie rozumiem tylko jednego i powtórze to jeszcze raz-dlaczego ty tchórzliwa mendo nie powiedziałeś nikomu z tych "pajaców" co o nich myślisz tylko piszesz anonimowe komentarze? Wiesz dlaczego? Bo jesteś sprzedajną k..wą bez honoru. Tyle w tym temacie..
Acha..3400 brutto można zarobić..ale po przepracowaniu tam 10 lat i dostając 50 zł brutto podwyżki rocznie:)

3
Sprawiedliwość 2017-06-12 13:46
Pomyliłeś się, tyle tylko odpowiem:-)
moon 2017-06-15 17:14
firma nadaje się do przeczekania i poszukania lepszej pracy, no chyba, że lubisz podpierdalać... (ludzie normalni masowo się zwalniają, zostaną sami pupile przełożonych XD)
3
Abc 2017-06-16 18:37
Czy są przyjęcia na produkcję?
Maniek 2017-06-18 18:28
Każda firma jednej osobie pasuje a innej niestety nie. Tak samo jest z Woodward-em, który musi znosić całą złość niektórych osób. Przecież można zmienić firmę?
Zostaw swoją opinię o Woodward Poland - Niepołomice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Woodward Poland