brak logo

SFM sp. z o.o

Strzyżów

Opinie o SFM sp. z o.o

JajaJakBrzoskwinie 2014-12-17 11:35:06
A ja na prace za nie narzekam(na wypłatę już tak). Odkąd średnio "lubiany" majster zmienił stanowisko na koordynatora produkcji jest względny luz na 2 i 3 zmianie.Nikt nie zawraca głowy,nie pośpiesza,premii nie ma to nie mają z czego zabrać,nie ma się też co starać bo podwyżki istnieją tylko dla nielicznych, robi się swoje 8 h i wraca do domu.
Można pośmiać,ponarzekać(na drzwiach od WC),woda w dystrybutorach jest ,papier w kiblach też,przelewy zawsze 10tego.Jak ktoś nie musi rodziny wyżywić i mieszka w mieście(nie traci na dojazd) to jako pierwsza praca nie jest najgorsza...zawsze kolejna będzie lepsza :)
niewolnik 2015-01-03 19:13:49
Typowa fabryka szukająca białego murzyna . Niemiec właściciel , ale polscy szefowie mają ludzi za nic , Ci którzy pracują tam kilka lat ,zarabiają parę groszy więcej od tego co pracuje miesiąc . Koordynator powinien udać się jak najszybciej na psychoterapie .
3
RAFAŁ 2015-01-03 19:49:26
Może trzeba napisać list najlepiej u prawnika o mobbing i zbierać podpisy od pracowników , może wtedy tego nie zignorują.
4
rambo 87 2015-01-17 13:31:46
Nie jest prawda jak ktoś wyżej napisał,ze przelewy sa zawsze 10tego,pracuje tam ponat dwa lata a może ze 3 razy pieniądze dostałem w terminie.
2
Jack 2015-01-18 12:00:52
Jestem ich dosawa. Platnosci - katastrofa!
1
Rychu 2015-01-18 15:46:05
Nie płacą za towar, to fakt. Jak już zapłacą to z dużym opóźnieniem
1
Robol 2015-01-28 19:12:27
Najgorsza fabryka o jakiej tylko słyszałem pracownicy są tam traktowani nie równo miernie jedni zarabiają po 2000 tyś. a inni operatorzy po 1300 a pomocnik pięć złoty mniej i ma wszystko gdzieś aby do końca zmiany.
3
Jest pomysł 2015-02-01 12:03:52
Słuchajcie , powyżej ktoś dobrze napisał przedstawić im list z podpisami , albo cichy strajk np. 50% operatorów bierze urlop na żądanie i już mają poważny problem -może wtedy uruchomią te umysły (usunięte przez administratora)mułem .
1
maryśka 2015-02-01 18:58:48
Uwaga.koordynator bezprawnie zabiera pracownikom urlopy jezeli nie ma pracy to zlikwidować cztery zmiany a nie robić ludzi w balona będzie trzeba to zgłosić do Inspekcji Pracy.
2
Pracownik 2015-02-02 09:41:20
Ludzie w końcu powinni się zmobilizować i skończyć z tymi nadużyciami ze strony kadry.Tak jak ktoś napisał powinien ktoś zadzwonić w końcu do Inspekcji Pracy i w końcu to załatwić tak jak się patrzy.
2
jasiek 2015-02-07 19:13:48
a ja tam pracuje 6 lat iii... praca nie jest zła!!! zarobki były lepsze ale trochę się urwało- bo nie ma nadgodzin...nikt na siłę nie zmusza nikogo do pracy- jak ktoś przychodzi do pracy to przecież wie ile będzie zarabiał-więc dlaczego tak narzekacie?? nikt was nie zmusza idźcie do domu!!!a przeważnie narzekają ci co nie muszą myśleć i się im nie chce robić i wszystko mają w d....
2
kazek 2015-02-09 16:00:45
ja tam pracuje 8 lat i oczywiście że tak praca nie jest zła :) ale żeby godnie za nią płacili!!! bo pracując w weekendy ,na nocki bez normalnego prawa urlopu kiedy Ty chcesz a masz zabierany wtedy kiedy potrzeba zarządzającym a nie Tobie i najlepiej się nie odzywać bo usłyszysz że pracownik tam jest tylko zwykłym robalem.A po za tym co prawda to prawda koordynator to nie na terapię bo to już za pózno ale na konkretne leczenie . Koniecznie! Zmuszeni ludzie pracują bo muszą nakarmić rodziny.A zastraszeni nic sie nie odzywają albo niewiele. Jasiek jak chcesz być poniżanym robalem to pewnie kumplujesz z kordynatorem i sam tak robisz podobnie.
4
kasia 2015-02-09 16:11:00
tak tam nie szanuje się pracownika wcale i wszystko to prawda. A w biurze siedzi ich tam tyle że masakra i zastanawiają sie kiedy sie kawki napić i kiedy tyłek będą mieć pomasowany bo boli od siedzenia.
3
a.k 2015-02-09 19:16:19
tez mam nie miłe wspomnienia niestety :/
3
szybki leń 2015-02-13 17:15:11
Ty jasiek jak za dużo zarabiasz to połowe powinni Ci zabrać i nie pisz bzdur jak nie pasuje to się zwolnij.cwaniaku i rzeczywiście widać jak ty myślisz jak piszesz takie bzdury to znaczy że jestes zero.
Bonus zrpk 2015-02-20 13:06:02
To jest nie do pomyślenia rok temu wyleciałem za nic z fabryki mebli a teraz zadzwonili do mnie żeby sie spotkać w sprawie pracy i ten mój niby nowy kierownik to chyba jakiś nienormalny najpierw oprowadził mnie i pokazał fabrykę a póżniej po rozmowie z kadrową powiedział że mi tak:Pan tu już u nas pracował noi fakt pracowałem trzy tygodnie a on na to podarł moje CV i mówi że nie napisałem w nim pracy u nich a jja po prostu nie pisałem pracy która trwała 3 tyg bo uważam że to za krótko żeby poidawać w CV i miałem świedomość że on od wie o tym że u nich pracowałem a on na to Panu dziękuje wypad ja nie będe zatrudniał kogoś takiego bo nie wiadomo co jest grane skoro pan wie podał w Cv że pan u nas pracował chciałem wo wyjaśnić to mi powiedział wypierxxxxx i w ogóle nie ma o czym gadać i powiedzcie mi czy tak traktuje sie kogoś kogo zaprasza sie na rozmowę o pracę
2
Alchemik 2015-03-01 20:59:35
Jakieś 5 dni temu do magazynu przyszła pani z biura pytać się jak ulepszyć magazyn... powiedziano jej żeby naprawili dach itd. 3 dni później zamiast ludziom przedłużyć umowy na dłuższy czas to wpadli na pomysł by przedłużyć na 1 miesiąc... To jest ten ich rozwój firmy... prawda... ludzie którzy pracują sumiennie zarabiają więcej... ci co ściemę walą zarabiają najniższą krajową ale nikt tego nawet sprawdzić nie potrafi... Ich podejście jest dziwne... na fabryce panuje bałagan... Ale jak to nie którzy ujęli: " Przyjdą nowi i będą na nich robić "

Ponoć ma się to zmienić... Firma się rozwija... Zdobywa nagrody... Ci w biurach dostają premię... Ci co zapiepszaja Dostają p;odwyżki 30-50 groszy... Soboty i niedziele rabią po 8h za 55zł... A czasami za darmo... Sam byłem świadkiem jak kazano podpisać papierek a jak się go nie podpisze to zostanie się wyrzuconym...


Ale kto jest coś wart zaraz znajdzie sobie inną prace... I z tamtąd odejdzie... Mam nadzieje że za miesiąc ktoś z biura tu wejdzie i napisze jak bardzo się pozmieniało na lepsze FSM a pracownicy to potwierdzą.

Pozdrawiam Alchemik

Ocena 100metrów pod mułem.
1
biurowiec 2015-03-02 07:45:30
Tak właśnie jest jedni zapierdzielają na cztery zmiany a inni robią na trzy i przychodzą dorabiać w sobotę za setki a co my jesteśmy gorsi też bym chciał dorobić za setkę ale muły z biura tak żądzą i Ci nie pozwolą i ktoś tu twierdzi że oni są po studiach chyba zerowych.
2
XoXo 2015-03-13 15:48:47
zapomnieliście jeszcze o facebooku i youtubie
Pomocnik 2015-04-01 18:15:30
Ta fabryka to jedno wielkie oszustwo.Ile ludzi się tam przewinęło to strach pomyśleć.Można to tak nazwać delikatnie obóz pracy.Wszystko jest SUPER PILNE;EXTRA PILNE;MEGA PILNE, ze zmiany na zmianę nic nie jest przygotowane, jest wielki chaos.Wstyd mi za tę fabrykę ,że są same negatywne opinie ze strony pracowników.Ci w biurze powinni chodzić w maskach aby nie pokazywać się ludziom.Fabrykom rządzą nieudolni ludzie,sami młodzi co na robocie się nie znają i nigdzie nie pracowali , a dostali się po znajomości.HAŃBA!!!
4
BYŁY PRACOWNIK 2015-04-07 02:47:54
NA TEJ FABRYCE TO DOBRZE ZARABIAJĄ TYLKO OPERATORZY MASZYN KTÓRZY STOJĄ CAŁY DZIEŃ NIC NIE ROBIĄ PRAWIE WCALE TYLKO OPIERAJĄ SIĘ O MASZYNY I PIJĄ KAWKI PRAWIE JAK W BIURZE , NA MOJE NIESZCZĘŚCIE JA BYŁEM NA SKRĘCANIU TYCH WSZYSTKICH MEBLI A TAM JEST ZAPIERDZIEL NIE TO CO NA MASZYNACH CAŁY CZAS SIĘ BIEGA SKRĘCA KIEROWNIK TYLKO CHODZI I NARZEKA ŻE CAŁY CZAS MAŁO SIĘ ROBI CHOĆ BY NIE WIEM ILE SIĘ ZROBIŁO TO I TAK JEST NIEDOBRZE , ZAROBKI TAM SĄ TRAGICZNE NA SKRĘCANIU A ROBOTA NAJCIĘRZSZA I ŻADNYCH PREMI NIE TO CO NA MASZYNACH TYLKO STOJĄ OPIERAJĄ SIE O MASZYNY A GODZINY LECĄ NO I CO CHWILA JAKIEŚ PREMIE PO CICHU . DOBRZE ŻE JUŻ SIE ZWOLNIŁEM SAM , RADA DLA TYCH CO CHCĄ SIE TAM PRZYJMOWAĆ NIE IDZCIE NA SKRĘCANIE , STARAJCIE SIE DOSTAĆ NA MASZYNY TAM JEST LAJTOWO
3
aceventura 2015-04-08 23:24:32
na maszyny trzeba mieć jakieś papiery? szukam pierwszej roboty tutaj i zastanawiam sie czy warto?
aceventura 2015-04-09 09:06:58
najlepiej napiszcie co jest na produkcji oprócz maszyn i skręcania
1
byly robol 2015-04-25 14:03:18
co za roznica czy na maszynie robisz czy na skrecaniu ? na fabryce jest jeden wielki bajzel i tyle fakt praca dla mlodego chlopaka jak najbardziej z rok pochodzic zobaczyc jak to jest w takim bajzlu pracowalem sam tam prawie ddwa lata ale szczerze pomyslec to wlasnie zmarnowalem moje dwa lata ktore moglbym inaczej rozlozyc. Kierowniczki to po prostu chamy ktorzy by tylko utylizowali ludzi jak to jeden z nich mowi , no niestety takie realia podkarpacia.A na spotkaniu z prezesem ludzie uslyszeli tlyko " NIE GADAC TYLKO ROBIC" i to doslownie na koncu to jego " Czesc" i falszywy usmiech
Obserwator 2015-05-04 19:08:00
Ludzie marne grosze zarabiają i uczciwie chodzą do pracy. Natomiast ci na wysokich stołkach zarabiają kokosy i jeszcze kradną. Od dyrektorów przez księgowe po dostawców wszyscy są skorumpowani i wyprowadzają pieniądze. A prezes kiepsko kuma po polsku. Szkoda tylko ludzi ale to tak długo nie pociągnie
1
Pracownik 2015-06-15 17:49:40
Tak jak piszesz, gdy wychodzisz z fabryki to wyrywkowo biorą cię na bok i przeszukują jak złodzieja i jeszcze kupili wykrywacz metali jakbyśmy pracowali co najmniej w mennicy albo w jakimś zakładzie co jest cenne , a co tam możesz ukraść parę wkrętów, a w biurze to mogą się nachapać.Człowiek zarobi te 1400 góra 1500 zł i więcej się nie da.TRAGEDIA i ŻENADA .
2
erwin 2015-07-19 12:25:29
Praca w soboty i niedziele?..Jak to mozliwe ..gdzie sa zwiazki zawodowe,przeciez byli prezesi zwiazkow pracuja dalej w fabryce.
2
biuro 2015-08-13 20:36:43
Najgorsza i najbardziej okropna Fabryka jaką wżyciu widziałem to jest wszystko wina kierowników dyrektorów o ile tam są koordynatorów szczególnie itp.ale napewno najmniej Szmita on nawet nie wie co się w koło niego dzieje,a co do tych wcześniejszych to zamuleni na maksa.A może wreszcie to padnie lub zmieni się właściciel to wtedy połowe biura do zwolnienia.
pilne na ch....... 2015-08-13 20:51:55
kierownik skręciołków powiedział do ludzi z czterech zmian nie miejcie żalu do tych co dorabiają w soboty i niedzielę za kasę tylko sami w wolnych dniach co macie możecie przyjść i dorobić, to już jest zero myślenia człowieka na takim stanowisku nic głupszego nie słyszałem w tej fabryce róbmy bez przerwy na okrągło aż padniemy.
1
maszynowy 2015-08-19 12:13:12
nie idz na maszyny to jedno wielie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
adam 2015-08-20 12:52:16
ja robilem na maszynie numerycznej na 3 zmiany sb chodzilem, fakt kierwonicy sa niekompetentni aczkolwiek ja to zawsze obracalem w zart i jaja sobie z nich robilem a praca 1600 zl na reke z urlopem ciezko nawet gdy nie bylo roboty. W takim strzyzowie no niestety jak ne powstanie inna fabryka to tak bedzie dalej ze niemiec bd robic wyzysk z ludzi. A i Ci z gory traktuja Cie jak zwyklego smiecia .
Rafał.Biuro 2015-08-25 14:13:07
Czy to jest normalne aby jeden pracownik nawet operator zarabiał 2000zł.a inny 1400 nie mówiąc o pomocnikach aż taka różnica i nierównomierne traktowanie pracownika to już jest hańba.powiedzmy czy ten co bierze 2000zł. jest super szpec i umie robić na wszystkich maszynach i nie tylko a ten drugi to co śmieć tempy i nic nie wie.OPERATOR OD OPERATORA RÓŻNI SIĘ NAJMNIEJ 600ZŁ A NAWET 800ZŁ.WIADOMO W TEJ FABRYCE LICZĄ SIĘ TYLKO DWIE MASZYNY,A RESZTA TO ŚMIECIE.
dostawca 2015-10-10 20:00:47
Na dzień dzisiejszy to nie wiem kto tam Prezesem jest. Jeden przyjmuje gratulacje drugi przedstawia się, że jest Prezesem a trzecia podejmuje decyzje....Ktoś to powinien oficjalnie ogłosić żebyśmy my jako dostawcy byli trochę spokojniejsi.....
1
prezes 2015-10-12 19:50:22
Tam nigdy nie będzie inaczej jak jest to znaczy syf i zamulenie biura, jeden gorszy od drugiego i każdy uważa że jest Prezesem,ale rządzić to nie ma komu wszystko opoznione nic nie zamówione na czas płyty brak akcesorii brak jeżeli nasi będą tym rządzić to długo nie pociągnie po świętach możecie się pakować.
3
krzycho 2 2015-10-25 11:33:23
Naucz się lepiej pisać bo stawiasz straszne byki.Jak co to zapisz się jeszcze do szkoły.
@@ 2015-12-15 05:23:32
Oprócz niskich plac dobijająca jest atmosfera wśród pracowników.Chamstwo,brak szacunku i jakiejkolwiek chęci pomocy dla nowych pracowników.Mówię o atmosferze w biurze,bo tam pracowałam.Nigdy bym tam mu wróciła i bardzo się cieszę,ze zwolniłam sie z tego gniazda wrednych ludzi.
&& 2015-12-16 21:04:11
@@ masz całkowitą rację...tam sie liczą tylko rodziny....czyli szwagry bracia siostry no i koledzy którzy wódkę postawią.....reszta to smieci..ale i te rodziny pomału sie wykruszają..
zainteresowany 2015-12-21 22:26:03
Jestem praktycznie po studiach w lutym mam obronę inż. czy jest szansa się tam załapać jakoś? jak tak to z kim rozmawiać?
1
xxx 2015-12-29 09:14:17
@@ przez ostatnie 2 msc na tablicy przed zakładem wisi inf, że poszukują osoby do biura. Wg Was faktycznie kogoś szukają? Jest możliwość tam się dostania? Przez tyle msc nie mieli chętnych, czy wystawiają ogłoszenie od picu? Będę wdzięczna za każdą informację
@@ 2016-01-03 20:53:46
Muszą szukać, skoro już żona Dyrektora W..... pomaga...Ale tak to jest, jedna rodzina sie wykruszyła to budują następną,,,
Swiezy 2016-01-04 12:15:43
Jeśli chodzi o moją rozmowę kwalifikacyjną to przebiegła w całkiem miłej atmosferze. Na początku poproszono mnie o rozwiązanie testu na abstrakcyjne myślenie takiego jak tu http://smart-tester.eu/narodowytest/ trzeba bylo miec powyzej 110 pkt i mi się udalo (radzę sobie go przerobić przed pójściem na rozmowe), następnie prześledzono moje dotychczasowe doświadczenie itp. Ogólnie jestem bardzo zadowolony ;)
Swiezy 1 2016-01-06 10:38:06
Jak jesteś taki dobry to czemu nie szukasz lepszej pracy,np.kierownika,albo prezesa.Wydaje mi się że jesteś cienki bolek tylko się chwalisz jaki to jesteś uczony.
@@@ 2016-01-20 14:58:14
@@ tak to jest, wyrzuca się doświadczone osoby z księgowości a sadzi się na stołek swoją żonę....
4
normalny 2016-01-21 19:53:13
I co w tym dziwnego...Ty zrobiłbyś/zrobiłabyś tak samo...Kazdy bierze do współpracy swoich ludzi i niekoniecznie musi być gorzej..
dzida 2016-02-16 21:15:19
Ty kusza nie Wiesz co piszesz rozeznanie masz zerowe wróć się do lasu.
dzida 2016-02-16 21:23:11
Ty kusza nie masz pojęcia co piszesz twoje rozeznania jest zerowe wróć się do lasu.
opek 2016-02-22 22:08:11
Słyszałem że wywalili już jakichś pasibrzuchów ze stołeczków bo nie-dość że zarabiali krocie to jeszcze kradli. Od Dyrektorów po Ksiegowość lewe wyprowadzanie kasy
1
Aga 2016-03-09 20:46:53
Bardzo proszę o informację jak u nich jest teraz z płatnościami...chciałabym wysłać im ofertę, ale słyszałam dużo złego o przeterminowaniach w zapłacie....czy coś się zmieniło pod tym względem? Pomoże ktoś?
były pracownik 2016-10-08 14:22:00
To co dzieje w sfm w strzyżowie to po prstu skandal ci kierownicy to sa przez kogos nastawienni jak mają pracowników traktowac ja zostałem zwolniony wraz z drógim kolega mimo iż dobrze pracoałem bo na drói dzien przyszło 6 nowych osób na rozmowe o prace mają płacone od przyjecia pracownika trzeba zrobić z tą firmą porządek bo tam ci młodzi kierownicy to dosłownie zachowuja sie jajk idioci pomiatają nawet dużo starszymi od siebie pracownikami
arek 2016-10-09 11:09:24
ja sie zastanwiam czy nadal rekrutuja wiem, ze wczesniej posiadali jakies oferty pracy do Niemiec ,jednka od pewnego czasu niczego nie maja, czy beda w krotce poszkiwali? ktos ma jakies informacje?
Zostaw swoją opinię o SFM sp. z o.o - Strzyżów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SFM sp. z o.o