brak logo

Pixel Technology

Łódź

Opinie o Pixel Technology

anonim 2010-12-03 15:51:59
Mała firma biuro obskurne przypominające PRL.
Nie profesjonalne rekrutacje co innego piszą w ogłoszeniu co innego oferują.
np. Auto służbowe otrzymujesz po okresie próbnym gdzie w ogłoszeniu informują że od pierwszych dni pracy. W rzeczywistości masz mieć swój samochód masz go zarzynać a właściciele być może w perspektywie przyszłości zainwestują w auto służbowe lub też nie.
Rekrutacje prowadzone na podstawie pytań wydrukowanych z internetu. Ciekawostką jest pytanie dotyczące twojego min. wynagrodzenia którym jesteś zainteresowany. Ciągają cię po całej Polsce na kolejne etapy rozmów po czym informują cię że niestety ale nie są w stanie sprostać twoim wymaganiom i oferują zupełnie niższą kwotę niż twoje wspomniane minimum.
Żenada!!!! totalni oszuści i kłamcy szczerze nie polecam!!! Szkoda czasu a także pieniędzy na bilety bądz paliwo.
2
pixel technology 2010-12-05 14:52:46
potwierdzam!!!!! firma mało ciekawa, bardzo mała założona przez grupkę informatyków. Narzędzia pracy w szczególności auto masz mieć swoje. Szkoda na nich czasu.
1
OkOń 2011-11-22 22:20:46
Jak można nazwać kogoś (firmę) oszustem jeśli szczerze, podczas rekrutacji odpowiadają Ci że nie są w stanie sprostać Twoim minimalnym oczekiwaniom finansowym? Wolałbyś aby przyjęli Cię a potem powiedzieli że nie otrzymasz takich pieniędzy? To byłoby bardziej w porządku? Pracuje tam od 2 lat i widzę jak ta firma się rozwija, od wielu lat przedstawiciele mają służbowe auta segmentu C, firma zatrudnia informatyków, programistów oraz doradców klienta. Pracodawca oferuje tym ostatnim narzędzia ( o których nie wspomniałeś) w postaci notebooka z dostępem do sieci, tel. komórkowy niemal bez ograniczeń oraz samochód służbowy (o którym była mowa). Osoby dla których praca jest zbyt ciężka odpadają po rozmowach kwalifikacyjnych lub... 3-4 miesiącach pracy.
1
NN 2012-09-08 11:54:50
To wszystko chyba nie aktualne
NN 2013-04-28 23:21:03
Rekrutacja na żałosnym poziomie. Płace na jeszcze niższym. Kompetencje przełożonych wątpliwe.
nn 2013-06-25 13:16:40
Witam

Miałem przyjemność pracować w tej firmie jako młodszy programista JAVA specjalista od przetwarzania obrazów.

Stawka na początek 1500 do ręki, po okresie próbnym 1650 na rękę.
Wytrzymałem pracować tam 6 miesięcy po których najzwyczajniej w świecie uciekłem z tej firmy.
Uciekłem z bólami pleców od dosłownie szmacianego krzesła.

Pewnie zatrudnią Ciebie i dadzą Ci jakiś konkretny projekt do zrobienia, a później najzwyczajniej w świecie Ciebie zwolnią lub będą traktować jak pachołka.

Szczerze nie polecam.
nn 2013-07-02 13:44:01
nie na "plus" tylko na "wielokrotność" :)
1
Daniel 2013-07-16 23:39:53
Myśle że ja moge polecić. Pracowałem tam 2 lata, zacząłem jeszcze na studiach. Opinie o obskurnym biurze to myśle że daleka przeszłość. Ostatnio firma przeprowadziła się do nowej siedziby. Odszedłem przed przeprowadzką ale znajomi którzy dalej tam pracują chwalą ją sobie. Co do samochodów służbowych to też nieprawda. Każdy handlowiec ma swój firmowy samochód. Z tego co pamiętam od samego początku pracy.

Dzięki pracy tutaj bardzo się rozwinąłem jako programista. Myśle że to spory plus tej firmy. Pracowaliśmy w małych zespołach gdzie każdy miał wpływ na kształt projektu. Co do pieniędzy to rzeczywiście na poczatku nie jest najlepiej ale to zawsze jest kwestia negocjacji. Ludzie tam pracują po 8 i więcej lat. Jakby było tak słabo jak w opiniach wyżej to myśle że tyle czasu by tam nie spędzili.
nelar 2013-07-16 23:43:55
Przepracowalem w tej firmie 6,5 roku i bardzo mile wspominam ten okres w moim zyciu, poznalem tam wielu ciekawych ludzi z ktorymi kontakt utrzymuje do dzisiaj. Rozpoczalem kariere zawodowa w Pixel, nauczylem sie programowac, poznalem wiele frameworkow, pomocnych bibliotek, narzedzi, ktore sa powszechnie stosowane w srodowisku programistycznym. Firma jest otwarta na nowosci techniczne, przy nowych projektach zawsze byly stosowane najnowsze technologie, najnowasza wersja javy itd, a stare projekty nadal utrzymywane podczas zmian funkcjonalnosci przystosowywane do nowych wersji bibliotek. Mialem bardzo dobrego team leader'a, ktory zawsze pomagal jesli byla potrzeba, mial ogromna wiedze, ktora bez problemowo dzielil ja ze wspolpracownikami. Rok temu firma przeniosla sie do wlasnego biura, calkowicie odremontowanego, zwiekszyla sie kultura pracy, zespoly podzielone sa na odseparowane pokoje, dzieki czemu nie przeszkadzaja sobie wzajemnie. Uwazam, ze w firmie byl za malo rozwiniety dzial testow i czasami klient otrzymywal oprogramowanie nie zawsze wysokiej jakosci, byc moze to sie zmienilo. Odszedlem z Pixel nie z powodu zlej atmosfery ani zarobkow tylko dlatego, ze pracowalem tam juz dosc dlugo i potrzebowalem zmiany. Dodam jeszcze, ze nawet w tych ostatnich chwilach naszej wspolpracy szefowie byli bardzo wporzadku i zachowali sie naprawde profesjonalnie.
tanr 2013-07-17 16:37:06
Miałem okazję pracować w tej firmie na początku swojej zawodowej kariery i zdecydowanie mogę powiedzieć że to był dobry start. Bardzo dużo się wtedy nauczyłem, zarówno od strony technicznej jak i "miękkiej". Przepracowałem w Pixelu około 4 lat i zdecydowanie tego nie żałuję. Oczywiście, jak w każdej firmie zdarzają się starcia i niedopasowania, ale na tym polega własna adaptacja. Jeśli ktoś nie pasuje do zespołu, nie umie wynegocjować sobie dobrych warunków pracy albo po prostu zespół lub sama praca się nie podoba, to trzeba ją zmienić.

Nie jestem handlowcem, więc nie wypowiem się o samochodach służbowych itp. które programistom po prostu się nie należą. Z drugiej strony, jeśli chodzi o samą firmę to w ciągu tych kilku lat zmieniło się wiele na lepsze, głównie za sprawą integracji zespołu i nabierania doświadczenia zarówno team leaderów jak i pracowników. Kadra zarządzająca zawsze podchodzi do wszystkich problemów profesjonalnie(bo zawsze jakieś problemy są).

Jeżeli oczywiście ktoś aspiruje do atmosfery pracy w dużej korporacji, to nie polecam. W przeciwnym razie, myślę że nie mam im nic do zarzucenia. Ja sam zmieniłem pracę po prostu z chęci samorozwoju, gdyby nie to prawdopodobnie pracowałbym tam dłużej.
1
wost 2013-07-18 17:11:59
Witam i polecam.

Pracowałem w firmie jako programista prawie sześć lat.. o jej.. jedna piąta mojego życia. Ale nie o tym, nie o tym.

Teksty o obskurnym biurze i krzesłach to jakaś pomyłka (może w zeszłym wieku). Przez całe sześć lat nie narzekałem na stanowisko pracy. Jak się robiło przyciasnawo to firma zmieniła lokalizację na znacznie większą. Firma dba o warunki panujące.

Z największych plusów wymieniłbym atmosferę, którą budują ludzie tam pracujący oraz indywidualne podejście do pracownika oraz otwartość na nowe technologie.

Osobiście odszedłem z chęci zdobycia nowego typu doświadczeń, byłem ciekaw pracy korporacji. W firmie brakowało mi projektowego, analitycznego podejścia do problemów, chociaż to również zaczęło się zmieniać.

Pozdrawiam i zachęcam.
1
nn 2013-07-24 19:20:03
Zgadza się, ludzie uprzejmi i chętni pomocy, pogadasz, pośmiejesz się. Walniesz kawkę rano i klepiesz swoje 8h.

Jednak nie pracuje się dla miłych słówek. Kasa to kasa. Młodszy programista za pensje z(usunięte przez administratora)i to naprawdę mega słabo.
Stawki na rynku pracy są 3-6 razy większe w Łodzi, oczywiście nie w korporacjach - pionek to pionek.

PS
Żyjemy w wolnym kraju i mamy prawo wypowiadać swoje opinie.
Serdecznie proszę nie pisać do mnie mail komentujących mój komentarza, to jest słabe :)

Naprawdę mocne te pozytywne komentarze :)

Firmie PT życzę samych sukcesów







1
kika 2013-08-20 20:30:13
a jak sprawa dodatkowych profitów: czy jest premia? co z f.świadczeń socjal -bony?
jak wylgąda sprawa urlopow?
mikołaj 2014-03-17 21:00:11
Mnie by interesowała posada programisty Java w Pixel Technology, może ktoś napisać, czy zespół jest ok i czy fajne macie projekty.
PH - praca 2014-05-20 14:24:56
Szukam pracy jako PH, mam doświadczenie. Co możecie napisać o robocie w Pixel Technology, jestem mocno zdeterminowany! Odpowiedzcie
lalka 2014-11-09 17:54:37
podzielę się moimi spostrzeżeniami jeśli chodzi o rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko biurowe w tej firmie. przykro to mówić, ale widać brak im doświadczenia, oczywiście bardzo się starają, ale wyszło jak wyszło. z rozmowy wyszłam zniesmaczona - padły pytania o mój stan cywilny, czy mam dzieci? tłumaczone rzekomą dyspozycyjnością... nie można zadawać takich pytań! to nieetyczne. do tego pytanie o to czy mogłabym założyć własną działalność... bo mimo że w ogłoszeniu napisali umowa o pracę, to najchętniej właśnie w ten sposób z nimi współpracować, albo na zlecenie, gdzie wiadomo, że powinna być umowa o pracę bo praca w ustalonych godzinach i miejscu pod nadzorem. śmieszne to bardzo.
dpa 2014-12-23 21:29:10
zmuszanie do otworzenia działaności przez pracodawce jest karalne!!!
lalki 2015-01-14 18:17:57
Sink to dla Ciebie KP art 22
Madzio 2015-03-12 09:13:09
Jak dla mnie nawet w Pixelu w Łodzi nie powinno być możliwości zatrudniania na własną działalność gospodarczą. Rozumiem, że firma zajmuje się typowo informatycznymi kwestiami takimi jak rozwiązania. ExPacs Serwer archiwizacji obrazów DICOM i inne. Ale pracownik powinien mieć na głowie tylko informatykę a nie jeszcze księgową czy ZUSy. Przecież to paranoja.
tks 2015-10-26 20:16:36
Nikt w Pixelu, którego znam, nie ma własnej działalności. Dyskusja trochę obok.
tks 2015-11-07 14:00:41
Na początek umowa o pracę na określony czas - 3-6 msc. Potem umowa o pracę na czas nieokreślony. Jest pakiet socjalny - opieka zdrowotna, rekreacja... W zależności od rodzaju pracy - telefon, laptop, samochód służbowy.
2
paoa 2016-05-12 19:13:28
Pracownik biurowy / Asystentka w sekretariacie jak na razie jest jako oferta pracy z tych nowszych, w sumie można całkiem dobrze tu chyba zarobic z tego co widze.
Zostaw swoją opinię o Pixel Technology - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pixel Technology